شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • دولت ترکیه خواهان بازگشت مجسمه 6‌هزار ساله و 4/ 14 میلیون دلاری به این کشور شد که هم‌اکنون در اختیار حراجی کریستیز قرار دارد.
  • علیخان عبداللهی هنرمند و مجسمه‌ساز خودآموخته افغانستانی با حضور در برنامه «محاکات» منصور ضابطیان داستان زندگی پرفراز و نشیب خود را برای تماشاگران تلویزیون تعریف کرد. عبداللهی که زاده سال ۴۲ در خاک افغانستان است، از اواخر دهه ۶۰ به تهران آمده و سال‌هاست در یکی از ساختمان‌های خیابان کریمخان پایتخت ایران روزگار می‌گذراند. او در برنامه «محاکات» ابتدا داستان آشنا شدن با همسر خود زهرا رضایی را تعریف کرد و از شیوه عجیب آغاز زندگی مشترکشان گفت. سپس در ۱۰ دقیقه دوم با یک چرخش اساسی سراغ آغاز فعالیت‌های هنری خود رفت و بینندگان را غافلگیر کرد.
  • آلبوم جدید بهرام حصیری، خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی با آهنگ‌سازی بهنام خدارحمی منتشر شد. این آلبوم که با عنوان «تنها» منتشر شده شامل قطعاتی است که در سال‌های متمادی ساخته و ضبط شده بود. تمام قطعات این آلبوم را بهنام خدارحمی ساخته و ترانه‌های آن نیز توسط شایا گراوند سروده شده است. «تو همونی»، «سهم من»، «چی به روز دلت اومد؟»، «خواستی برو خواستی بمون»، «تنها»، «راستی راستی حق من نیست» و «برگرد» عنوان قطعات آلبوم «تنها» هستند. بهرام حصیری پیش از این آلبوم‌های «جان عاشق»، «صدای عشق»، «یاد دوست»، «بی تو خاکسترم»، «تصویر خیال»، «شور عاشقانه»، «قناری من»، «بی آشیونه» را منتشر کرده و با چهره‌هایی همچون اسدالله ملک و تک‌نوازی فرهنگ شریف، محمدعلی شیرازی، احمدعلی راغب، اکبر آزاد، تورج نگهبان، همایون خرم، مشفق کاشانی،…
  • زهره حسین‌زادگان : کتاب انجیل یهودا با ترجمه شروین اولیایی در سال ۹۹ چاپ شد و در مدت زمان کوتاهی به چاپ دوم رسید. این کتاب از نظر تاریخی اهمیت بسیاری دارد. انجیل یهودا از زبان قبطی که یک زبان مصری است به انگلیسی و سپس فرانسوی ترجمه شده است که ترجمه انگلیسی آن در سال ۲۰۰۶ منتشر شد و شروین اولیایی برای ترجمه این کتاب از هر دو نسخه انگلیسی و فرانسوی استفاده کرده‌ است. گفت‌وگو با شروین اولیایی مترجم این کتاب را می‌خوانید.
  • در پی سوءاستفاده و کلاهبرداری دفاتر و مراکز غیرمجاز تحت عنوان «جذب بازیگر برای تولید فیلم و سریال»، روابط‌عمومی سازمان سینمایی با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به راستی‌آزمایی این اطلاعیه‌ها هشدار داد. در سامانه سازمان در این اطلاعیه آمده است: «به آگاهی عموم علاقه‌مندان می‌رساند قبل از هرگونه ارتباط با مراکز یادشده و عقد قرارداد، ابتدا از قانونی بودن فعالیت دفاتر و یا اشخاص فوق اطمینان حاصل کنند. یادآور می‌شود سازمان سینمایی فهرست تولیدات دارای پروانه ساخت اعم از فیلم یا سریال نمایش خانگی و موسسات دارای مجوز را در درگاه اختصاصی خود به نشانی cinemaorg.ir منتشر می‌کند و راهنمای علاقه‌مندان برای آگاهی از پروژه‌های آماده تولید و نیز درحال ساخت است.»
  • فیلم کوتاه «پنجره‌ای رو به خلأ» به نویسندگی مشترک عباس ثابتی و مهرداد نونهال و کارگردانی مهرداد نونهال به چند جشنواره بین‌المللی راه یافت.این فیلم قرار است در جشنواره‌ بین‌المللی نشویل، جشنواره بین‌المللی شیکاگو-آمریکا و جشنواره بین‌المللی (Toronto Reel Asian International Film Festival) به نمایش دربیاید. داستان این فیلم درباره دختر جوانی است که از آخرین لحظه زندگی انسان‌ها عکاسی می‌کند، او برای ثبت آخرین لحظه زندگی مردی به شمال کشور سفر می‌کند اما پیش از آنکه کارش را به پایان برساند، ناپدید می‌شود...
  • در طول سال‌های متمادی اتفاقات مشابهی در اقتصاد ایران رخ‌داده ولی تصمیمات متفاوتی برای آنها گرفته شده است. در ستون «گاهشمار اقتصادی» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می‌کنیم. سال اول هر دهه را به‌عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده‌ایم. این ستون با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می‌شود، در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر‌گذاری برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می‌کنیم.
  • آلفرد هورشیو بلو (Alfred Horatio Belo) موسس روزنامه «دالاس مورنینگ نیوز» در دالاس تگزاس همراه با شریک تجاری خود، جورج بانرمن دیلی بود. کمپانی ای. اچ. بلو، مالک این روزنامه به افتخار وی نام‌گذاری شده است.
  • الن هارولد «ال» نوهارت (Allen Harold «Al» Neuharth) سوداگر، نویسنده و ستون‌نویس آمریکایی بود که روزنامه یو‌اس‌ای تودی و سخنگاه آزادی (فریدم فروم) را تاسیس کرد. او در 22 مارس 1924 در یورکای داکوتای جنوبی در یک خانواده آلمانی زبان زاده شد و دو سال بعد پدرش از دنیا رفت. در دوران رکود بزرگ وی در مزرعه پدربزرگش شروع به‌کار کرد و پس از آن مشاغلی همچون توزیع روزنامه، کار در صنایع گوشت و کشتارگاه‌ها را آزمود. در جنگ جهانی دوم وی در فرانسه، آلمان و فیلیپین خدمت کرد.