شماره روزنامه ۶۰۴۰
|

آرشیو اخبار : صنایع غذایی

  • بر اساس یک مطالعه جدید، یک ماده نگهدارنده رایج که در محصولات غذایی از ماءالشعیر گرفته تا سوسیس و پنیر استفاده می‌شود، پتانسیل تعامل با میکروبیوم روده انسان را به روش‌های غیرمنتظره و شاید مضر دارد. جدیدترین یافته‌‌‌های محققان دانشگاه شیکاگو و دانشگاه ایلینویز، سوالات بیشتری را برای آنها ایجاد کرده‌اند در خصوص اینکه آیا نگهدارنده‌‌‌هایی که برای از بین بردن پاتوژن‌‌‌های موجود در مواد غذایی طراحی شده‌‌‌اند، می‌توانند به ترکیب باکتری‌‌‌های داخلی ما نیز آسیب بزنند یا خیر.
  • علیرضا مناقبی‌نوابی/رئیس مجمع عالی واردات
    سیاست‌های ترخیص مواد اولیه از گمرک هرچند به تازگی تسهیل شده، اما همچنان دچار چالش‌هایی است. البته این چالش صرفا مربوط به صنعت غذا نیست و یک اپیدمی عمومی است که نباید اسم آن را مشکل گمرکی بگذاریم.
  • نمایشگاه گلفود دبی (Gulfood) از ۲۹ بهمن تا ۳ اسفند ۱۴۰2 در شهر دبی کشور امارات متحده عربی برگزار شد. این نمایشگاه یکی از پربازدیدترین رویدادهای حاضر در تقویم بوده و مکان ملاقات صنایع و بزرگ‌ترین جایگاه فروش سال به حساب می‌‌‌آید. چند‌هزار شرکت در این نمایشگاه غرفه‌‌‌ دارند تا با 85هزار بازدیدکننده از بیش از 190 کشور جهان ملاقات کرده و تجارت انجام دهند. نمایشگاه غذای خلیج فارس (Gulfood) بزرگ‌ترین رویداد تجاری در حوزه خوراکی و مهمانداری است که طعم‌‌‌های جهانی، کسب و کارهایی در سطح جهانی را ملاقات می‌کنند. این نمایشگاه که بیش از ٢٥سال از تاسیس آن می‌‌‌گذرد، در بین صادرکنندگان برای بازگشت فوق‌‌‌العاده سرمایه شهرت یافته است.
  • پس از حذف یارانه آرد صنف و صنعت، رقابت بین نان‌‌‌های سنتی و صنعتی به مسیر دیگری هدایت شد و این مساله موجب شد سهم نان‌‌‌های حجیم و نیمه حجیم در سبد خانوارها کمتر از قبل نیز شود. در واقع در حالی که بسیاری از صنایع به گفته تحلیلگران در مرحله زیان‌دهی قرار دارند، صنف و صنعت نان‌‌‌های حجیم و نیمه حجیم نیز به گفته فعالان این حوزه شرایط خوبی ندارند. به این معنا که اگر فعالان این صنعت بخواهند فقط روی تولید نان تمرکز داشته باشند زیان‌‌‌ده هستند، اما غالبا الان در کنار تولید نان‌‌‌ها؛ تولید و عرضه نان‌‌‌های شیرین را هم در برنامه کاری خود قرار داده‌‌‌اند تا بتوانند امورات خود را بگذرانند در غیر این صورت زیان‌ده هستند. به‌خصوص اینکه الان وضعیت صنعت نان‌‌‌های صنعتی به نحوی است که فعالان این بخش به صورت رقابتی کار می‌‌‌ک…
  • در نشست خبری که با محوریت تنظیم بازار خرمای ماه رمضان برگزار شد محسن رشیدفرخی رئیس انجمن خرمای ملی ایران با گلایه از وضع عوارض صادراتی ۵۰درصدی آن هم در آستانه ماه رمضان گفت: وضع چنین عوارضی عملا به معنای ممنوعیت صادرات است. آن هم در شرایطی که ۵۰درصد مصرف خرمای ایران چه برای مصرف داخل و چه برای صادرات در ماه مبارک رمضان رقم می‌خورد. رشید‌فرخی افزود: اگر نتوانیم به این هدف دست یابیم برای بعد از ماه رمضان دچار مشکل می‌شویم چون بعد از ماه رمضان هوا به سمت گرما می‌رود و گرما همواره موجب کاهش مصرف می‌شود. این در حالی است که از ابتدای مرداد ۱۴۰۳ هم خرمای جدید وارد بازار می‌شود و قطعا مشکل دو‌چندان می‌شود. رئیس انجمن ملی خرمای ایران با بیان اینکه ارزش صادراتی خرمای ایران سالانه تا نیم میلیون دلار می‌رسد، خاطرنشان…
  • شرکت به‌‌‌پخش توانست در بهمن سال‌جاری رکورد فروش یک‌هزار و 300 میلیارد تومانی را به ثبت رساند. سیامک ربیعی، مدیرعامل شرکت به‌‌‌پخش ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه استفاده از ظرفیت‌‌‌های ارزشمند سرمایه انسانی در بهبود فروش شرکت موثر است، افزود: تقویت زیرساخت و توسعه راهکارهای لجستیکی، به‌کارگیری بهتر فناوری اطلاعات، بهبود فرآیندها و روش‌ها نیز در این راه مورد تاکید است. وی تصریح کرد: هماهنگی بیشتر و تامین به موقع کالا توسط تامین‌‌‌کنندگان در کنار بیم‌‌‌های ناشی از شرایط حاکم بر اقتصاد تحریمی کشور برای ثبت رکورد جدید در ماه‌‌‌ پایانی سال‌جاری و تا پایان سال مورد تاکید است. ربیعی رکورد بعدی شرکت را یک‌‌‌هزار و 500 میلیارد تومان پیش‌بینی کرد.
  • نستله، بزرگ‌ترین فروشنده مواد غذایی بسته‌‌بندی شده در جهان، به دیگر غول‌‌های مواد غذایی و نوشیدنی پیوست و کاهش فروش خود در سال گذشته را ناشی از تورم وحشتناک در این سال عنوان کرد. نستله، پپسی و کرافت‌‌هاینز همگی تورم را عامل افت فروش خود در سال 2023 می‌دانند.
  • سعیده نبی‌زاده
    آیا واردات برای رفع بخشی از نیاز یک کشور است یا بخشی از جریان توسعه آن کشور محسوب می‌شود؟ چرا واردات در ذهن بخشی از سیاستگذاران و حتی افکار عمومی مذموم است؟ اینها سوالاتی است که رئیس مجمع عالی واردات ضمن پاسخ به آنها تاکید می‌کند که واردات کنترل شده در هر صنعتی، موجب شکوفایی و ایجاد رقابت در آن صنعت می‌شود.
  • دنیای‌اقتصاد: بیست و یکمین جشنواره تولید ملی، افتخار ملی در حالی در آخرین روز بهمن ماه در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و با حضور مقامات، تولیدکنندگان، پیشکسوتان و رسانه‌های اقتصادی کشور برگزار شد که «مرتضی سهل آبادی» رئیس هیات‌مدیره خانه صمت ایران به تلاش دلالان برای بی‌کیفیت جلوه دادن تولیدات کشور اشاره و اذعان کرد با وجود این ما توانستیم به دنیا ثابت کنیم تولیدات ما می‌تواند با دیگر کشورها رقابت داشته باشد. به این ترتیب امروز در خیلی موارد از اروپایی‌ها پیش هستیم و از نظر کمی حتی از کشور چین جلوتر هستیم.
  • دنیای‌اقتصاد: اولین شواهد مصرف لبنیات به بیش از شش‌هزار سال پیش برمی‌‌گردد و امروزه لبنیات در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طول چند‌هزار سال گذشته خلاقیت و نوآوری فراوانی در مورد فرآوری، تخمیر و مصرف محصولات لبنی وجود داشته است. به این ترتیب در سال ۲۰۲۲ ارزش بازار لبنیات در سراسر جهان حدود ۸۹۳ میلیارد دلار برآورد شد و تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند ارزش صنعت جهانی لبنیات تا سال ۲۰۲۸ یعنی تا چهار سال آینده به ۱۲۴۳ میلیارد دلار افزایش یابد.