شماره روزنامه ۶۰۴۰
|

آرشیو اخبار : %DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4

  • پیش از سال نو با مطرح شدن ساخت مسجد در پارک قیطریه جنجالی به پا شد که تا امروز ادامه دارد. قطع درختان از اولین دلایل مخالفت مردم بود. با این حال بررسی‌ها نشان داد که حدود 55سال پیش در همین محدوده جنجالی دیگر به پا شده بود؛ آن هم بر سر کشف چند اسکلت که هنگام ساخت‌و‌ساز خانه از اعماق خاک بیرون آمده بودند. ماجرای این اسکلت‌ها چه بود؟
  • منابع خبری روز گذشته گزارش دادند رژیم صهیونیستی ساختمان مجاور سفارت ایران در دمشق را هدف حملات هوایی قرار داده است. برخی منابع مدعی شدند 6 نفر در این حمله به شهادت رسیده‌اند.
  • اقتصاد اروپا در شرایط مساعدی قرار ندارد و با چالش‏های مهمی مانند بحران انرژی و واردات کالاهای ارزان چینی مواجه است. اما از منظر اکونومیست، چالش اصلی پیش رو احتمال بازگشت ترامپ و دور جدید جنگ تعرفه‏ای خواهد بود. تحلیلگران معتقدند، اروپا باید کماکان به اصول اقتصاد آزاد پایبند بماند.
  • اختلاف‌ها بر سر تعیین حداقل دستمزد کارگران در 1403 به روزهای پایانی سال کشیده شده است. با وجود کمپین‌هایی برای افزایش 180درصدی حداقل دستمزد از سوی کارگران، با توجه به چشم‌انداز نزولی سیاستگذار از روند تورمی سال آینده، به نظر نمی‌رسد حداقل دستمزد بیش از 30درصد افزایش یابد.
  • صادرات ایران با دو چالش وابستگی به تعداد محدودی از بازارهای خارجی و تمرکز بر صادرات مواد خام و نیمه‌خام مواجه است. پژوهش اتاق تهران نشان می‌دهد طی 10سال گذشته، بیش از 80درصد صادرات به 10مقصد عمده بوده و بخش مهمی از صادرات به محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی اختصاص دارد.
  • بازار خودرو در سال جاری تحت تاثیر نرخ ارز، رخدادهای منطقه‌ای و واردات خودرو با افت و خیز قیمتی همراه بوده است. این در شرایطی است که رد پای قیمت‌گذاری دستوری را می‌توان در دو قله قیمتی سال1402 به وضوح مشاهده کرد.
  • یک پژوهش تاکید می‌کند مساله نگران‌کننده در زمینه پدیده مهاجرت ایرانیان، نرخ پایین بازگشت آنها به کشور است. با این فرض که مهم‌ترین عامل بازگشت مهاجران، رشد اقتصادی کشور مبدا است، در سال‌های گذشته تحریم‌های اقتصادی موجب شده است درصد بالایی از ایرانیان در کشور میزبان ماندگار شوند و بازنگردند.
  • اختلال در هسته معاملاتی فرابورس به روز دوم کشیده شد. در حالی که پس از رشد شاخص در هفته گذشته امیدها به پایان خوش برای بورس در سال جاری افزایش یافته بود، این اختلال دو روزه، با سرد کردن تنور معاملات، معامله‌گران را دلسرد کرد.
  • فائو در جدیدترین گزارش خود از کاهش شاخص قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد. این گزارش علت تداوم افت شاخص مواد غذایی برای ماه هفتم را که در ماه فوریه رخ داده، پایین آمدن قیمت جهانی غلات اعلام کرده است که توانسته افزایش قیمت شکر و گوشت را جبران کند. شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات قیمت کالاهای اساسی غذایی در سطح جهانی را رصد می‌کند، در ماه فوریه به‌طور متوسط به عدد 117 رسیده‌است.
  • آمارهای 10ماهه واردات در سال جاری نشان می‌دهد همچنان تمرکز سیاستگذاران بر تامین محصولات غذایی، قطعات خودرو و تلفن‌های هوشمند معطوف شده است. همچنین در لیست مبادی وارداتی و سهم این کشورها در واردات ایران تغییرات قابل توجهی مشاهده نمی‌شود.