شماره روزنامه ۶۰۳۸
|

آرشیو اخبار : صنعت و معدن

  • براساس گزارش سازمان ملل، رشد اقتصادی جهان در سال 2019 معادل 2.3 درصد برآورد شده و انتظار می‌رود این نرخ در سال 2020 به 5/ 2 درصد برسد. نرخ رشد تجارت جهانی نیز در سال 2019 حدود 0.3 درصد تخمین زده شده که طبق پیش‌بینی‌ها تا سال 2020 به بیش از 5 درصد خواهد رسید. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد نرخ رشد اقتصادی و تجارت جهان در سال 2019، طی یک دهه اخیر در پایین‌ترین سطح خود قرار داشته است.
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت در ستاد تنظیم بازار تصریح کرد که خرید تضمینی گوشت قرمز و مرغ با قیمت توافق شده با وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌ها به گونه‌ای که تولیدکننده نیز متضرر نشود، برای کنترل بازار در ایام پایانی سال انجام شود. رضا رحمانی در ادامه این جلسه بیان کرد: حفظ روند تأمین و تولید گوشت قرمز و مرغ برای ما مهم است و تصمیمات گرفته شده در این خصوص با لحاظ کردن این اولویت مهم باشد.
  • یک مقام مسوول از تصویب افزایش ۱۰۰درصدی سرمایه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک بعد از سه سال خبر داد و گفت: با این افزایش،قادر به پرداخت 3 میلیارد تومان ضمانتنامه برای تولیدکنندگان هستیم.
  • دبیرکل انجمن نساجی ایران گفت: ۹ هزار و ۸۰۰ واحد در صنعت نساجی کشور فعال بودند که به دلیل قاچاق و واردات بی‌رویه پوشاک از سال‌های ۹۲ تا ۹۶ هزار و ۸۰۰ واحد در این صنعت تعطیل شد. افسانه محرابی مدیرکل صنایع نساجی وزارت صمت در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه حدود 80 درصد پوشاک مصرفی کشور در داخل تولید می‌شود افزود: برای ریسندگی الیاف پنبه امسال 12 واحد ساخته می‌شود که تا‌کنون هشت واحد به بهره‌برداری رسیده است و چهار واحد نیز تا پایان سال به چرخه تولید وارد می‌شود.
  • معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص شیوه تامین ورق‌های فولادی مورد نیاز صنایع کوچک و متوسط کشور گفت: در این خصوص چند اقدام همزمان مورد توجه بوده است که از جمله آنها می‌توان به افزایش تعداد عرضه ورق فولادی در بورس کالا از 2 مورد در ماه به ۴ مورد اشاره کرد که به عبارتی هر هفته بالغ بر ۷۰ هزار تن ورق گرم به بازار تزریق می‌شود و همچنین حدود ۶۵ هزار تن ورق سرد کف در طول ماه در 2 مقطع عرضه می‌شود.
  • نمرات تولید در آخر پاییز منتشر شد. بررسی 55 قلم کالای منتخب صنعتی، معدنی و پتروشیمی بیانگر آن است که در مجموع 34 کالا رشد تولید و در مقابل 21 کالا افت تولید را ثبت کرده‌اند. با توجه به داده‌های اعلام شده از سوی وزارت «صمت» می‌توان گفت 8/ 61 درصد از کالاهای منتخب ارزیابی شده در مدت زمان مورد بررسی نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد تولید را تجربه کرده‌اند. رصد داده‌های اعلام‌شده نشان دهنده آن است که تولید محصولات صنعتی و معدنی توانسته‌اند 9ماه منتهی به آذر سال جاری را با روند صعودی سپری کنند، در مقابل محصولات منتخب شیمیایی و پتروشیمی در این دوره روند نزولی را ثبت کرده‌اند.
  • گام سیاستی جدید برای حمایت از صادرات غیرنفتی برداشته شد. در این چارچوب، معاون اول رئیس‌جمهوری بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی سال 98 را در فاصله کمتر از دو ماه به پایان سال، خطاب به دستگاه‌هایی اجرایی ابلاغ کرده است. جزئیات سیاست حمایتی مزبور در دو بخش «‌منابع صندوق توسعه ملی، منابع بانکی و منابع بودجه‌ای» و «نحوه استفاده از مشوق‌های صادراتی» از سوی اسحاق جهانگیری اعلام شده و رئیس کل سازمان توسعه تجارت توضیحات تکمیلی را درخصوص آن ارائه کرده است.
  • جلیل کاربخش راوری رئیس خانه صنعت و عضو هیات‌رئیسه اتاق بازرگانی کرمان
    مدت‌ها است که فعالیت حسابرسی بیمه‌ای که توسط موسسه حسابرسی تامین اجتماعی صورت می‌گیرد مورد انتقاد جدی نهادهای کارفرمایی و صاحبان کسب‌وکار قرار دارد. سازمان تامین اجتماعی به‌عنوان سازمان بیمه‌ای کارگری- کارفرمایی کشور از بعد انقلاب به دلیل سیطره دولتی از وظایف اساسنامه‌ای خود خارج و عملا به‌عنوان یکی از موانع رشد کسب و کار در کشور به شمار می‌رود. بررسی اجمالی تشکیل سازمان تامین‌اجتماعی و نگاهی به مذاکرات مجلس در هنگام تصویب قانون تامین اجتماعی در سال 1353 حاوی نکات برجسته‌ای است که تا کنون نادیده گرفته شده است.
  • ایران در تابستان ۱۳۹۸ معادل 9/ 2 میلیارد کیلووات ساعت برق به کشورهای همسایه خود صادر کرده است. به گزارش «ایبِنا»، معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی با استناد به آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران اعلام کرد صادرات 8/ 1میلیارد کیلووات ساعتی برق در بهار امسال به 9/ 2 میلیارد کیلووات ساعت در پایان تابستان ۹۸ افزایش یافته است.
  • وزیر نیرو برنامه‌ها و استراتژی‌های مقابله با سیلاب‌ها را تشریح کرد. به‌گزارش «ایسنا»، رضا اردکانیان که در یک برنامه تلویزیونی حضور پیدا کرده بود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اقدام قابل‌توجهی برای کاهش خسارت‌های ناشی از سیل انجام نشده است؟ اظهار کرد: باید تاب‌آوری خود و جامعه را در مواجهه با این حوادث بالا ببریم. بارش کشور از ابتدای امسال تا چهارم بهمن ۱۴۷ میلی‌متر بود، اما متوسط بلندمدت (۵۰ ساله) ۱۰۴ میلی‌متر بوده است، به این ترتیب که ما امسال ۴۰ درصد از متوسط بلندمدت بیشتر بارش داشته‌ایم و از سال گذشته هم که ترسالی بود ۱۵ درصد بارندگی بیشتر بوده است.