بازار ارز تغییر فاز می‌دهد؟/ قیمت دلار در مسیر اصلاح

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز معاملات امروز را در حالی آغاز می‌کند که روز گذشته در تمامی بخش‌ها شاهد نوسانات صعودی بود که تحت تأثیر تحولات اقتصادی، سیاسی و تغییرات ساختاری در عرضه و تقاضا شکل گرفت. این روند افزایشی که از روزهای گذشته آغاز شده است، تمامی انتظارات را به سمت تقویت نرخ‌ها سوق داد. 

به عقیده فعالان بازار، اثرگذاری عوامل سیاسی و اقتصادی به وضوح در روند معاملات روز گذشته احساس شد و علی‌رغم افت ارزش طلای جهانی، حرکت صعودی قیمت دلار توانست محرک اصلی رشد در بازار ارز و سکه باشد.

با این حال، قیمت دلار تهران امروز با کاهش ۵۰ تومانی نسبت به روز گذشته آغاز به کار کرد و ابتدا در کف کریدور هشتم قرار گرفت و پس از آن، با نوساناتی که به تغییر فاز قیمت منجر شد، توانست دوباره به کانال دوم کریدور یاد شده بازگردد؛ روندی که ادامه دار نبود و در این محدوده تثبیت نشد و دوباره به کانال قبلی بازگشت.

در هرات نیز دلار با رشد هزار و ۳۰۰ تومانی نسبت به معاملات شب گذشته، در نیمه اول کریدور هشتم بازگشایی شد و سپس با کاهش تدریجی به کف این محدوده رسید.

قیمت درهم امارات نیز امروز را با گپ قیمتی مثبت ۲۶۰ تومانی و نرخ ۲۲ هزار و ۶۰۰ تومان آغاز کرد، اما با گذشت زمان، روند نزولی گرفت و به ۲۲ هزار و ۴۸۰ تومان رسید. از جمله نکات جالب توجه در بازار درهم امارات پایان کار زودتر از موعد کانال نرخ دهی بود. این کانال از ساعت ۱۳:۳۰ به بعد، نرخ‌ جدیدی اعلام نکرد. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد حباب دلاری درهم حدود ۷۰۷ تومان است.

همچنین برخی معامله گران خبر داده‌اند که بازار ارز امارات از چهارشنبه تا ۱۷ دی تعطیل خواهد بود؛ موضوعی که در پی آن شاهد کاهش اثرگذاری نرخ درهم بر بازار داخلی خواهیم بود.

از سوی دیگر،‌ بازار ارز رسمی نیز امروز شاهد افزایش محسوس قیمت دلار و یورو نسبت به روز گذشته بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با قیمت ۶۶ هزار و ۹۶۱ تومان معامله شد و نرخ حواله‌ای آن با افزایش وارد کانال ۶۵ هزار تومان شد و به ۶۵ هزار و ۱۳۷ تومان رسید. یورو نیز با افزایش در نرخ ۶۹ هزار و ۵۴۶ تومان معامله شد. ارزش درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به ۱۸ هزار و ۲۳۳ تومان رسید. این روند نشان‌دهنده کنترل نسبی قیمت‌ها در بازار رسمی، برخلاف بازار آزاد، است.

به گزارش اقتصادنیوز، در بازار رمزارزها هم بیت‌کوین طی شب گذشته روندی پرنوسان را تجربه کرد و بین کانال‌های ۹۷ هزار و ۹۸ هزار دلار در رفت و برگشت بود. این نوسانات نشان‌دهنده تردید معامله‌گران در تعیین جهت قطعی قیمت است. در حال حاضر، بیت‌کوین در سطح ۹۸ هزار و ۳۸۱ دلار معامله می‌شود و به گفته تکنیکالیست‌ها، مرز حمایتی بیت‌کوین در محدوده ۹۷ هزار دلار قرار دارد و اگر این سطح حفظ شود، احتمال صعود قیمت به مقاومت ۹۹ هزار دلار وجود دارد. با این حال، در صورت از دست دادن این حمایت، امکان افت به محدوده ۹۶ هزار دلار تقویت خواهد شد.

از سوی دیگر، قیمت تتر در ۲۴ ساعت گذشته بین ۷۸ هزار تومان و ۷۹ هزار و ۷۰۲ تومان نوسان داشت و اکنون در سطح ۷۸ هزار و ۷۰۰ تومان معامله می‌شود. کارشناسان تکنیکال معتقدند مرز حمایتی تتر در محدوده ۷۸ هزار تومان است و حفظ این سطح می‌تواند تتر را به مقاومت ۸۰ هزار تومان برساند. با این حال، اگر این حمایت شکسته شود، احتمال کاهش قیمت به محدوده ۷۷ هزار تومان وجود دارد. این تحلیل‌ها نشان می‌دهد که هر دو رمزارز در نقاط حساسی قرار دارند که تصمیمات معامله‌گران در این سطوح، مسیر آتی بازار را تعیین خواهد کرد.

​خبر مهم عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد درباره بررسی لوایح پیوستن ایران به FATF نیز روز گذشته در بازار ارز مورد توجه قرار گرفت. او در پستی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «از رئیس جمهور شنیدم‌ رهبر معظم انقلاب با بررسی مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت موافقت کرده‌اند.» این خبر از دید معامله‌گران به عنوان فرصتی برای کنترل هیجانات بازار و تنظیم جریان نوسانات تلقی شد.

تحلیلگران معتقدند که با کاهش تقاضای فصلی ارز از سوی تجار، احتمال اصلاح قیمت‌ها در بازار ارز افزایش می‌یابد. همچنین، آغاز عرضه ارز پتروشیمی‌ها از شنبه و کاهش نقدینگی ناشی از فروش خودروهای وارداتی، از عواملی است که می‌تواند به تثبیت بیشتر بازار کمک کند.

دور دوم مذاکرات ایران با اروپا برای احیای برجام که از اواخر دی‌ماه شروع می‌شود نیز به گفته فعالان بازار، می‌تواند انتظارات کاهشی را تقویت کند. برخی معتقدند این اخبار، نوعی مدیریت بازار از طریق خبررسانی است، در حالی که گروه دیگری باور دارند تبدیل این اخبار به اقدامات عملی، مسیر بازار را تغییر خواهد داد.

با این همه، با توجه به تحلیل تکنیکال معامله‌گران، مرز حمایتی درهم امارات در محدوده 22 هزار و 100 تومان قرار دارد. حفظ این سطح می‌تواند باعث تداوم روند صعودی شود. در این صورت، مرز مقاومتی درهم در محدوده 22 هزار و 900 تومان خواهد بود که شکست آن می‌تواند درهم را به سطوح بالاتر هدایت کند. اما اگر سطح حمایتی 22 هزار و 100 تومان از دست برود، احتمال اصلاح قیمت و بازگشت به محدوده‌های پایین‌تر، مانند 21 هزار و 900 تومان، وجود دارد. این تحلیل نشان می‌دهد که درهم در حال حاضر در نقطه حساسی قرار دارد که رفتار قیمت در این محدوده می‌تواند مسیر آتی بازار را مشخص کند.

معامله‌گران معتقدند عبور دلار از محدوده‌های مقاومتی کلیدی، انتظارات تورمی را در بازار تحریک کرده و احتمال صعود به کانال‌های بالاتر را در روزهای آینده تقویت کرده است. این روند همچنین باعث ایجاد هیجانات خرید میان معامله‌گران خرد و افزایش حجم معاملات نقدی شده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.