به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، افغان‌ها چند دهه است که در ایران ساکن شده‌اند؛ اما فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها باعث شده است که دولتمردان ایران زاویه نگاهشان را به حضور آنها در ایران را تغییر دهند. در این زمینه تدابیر مختلفی به‌کار گرفته و طرح‌های متعدد ضربتی اجرا شده‌اند؛ اما تاکنون همه شکست خورده و منجر به خروج اتباع از ایران نشده‌اند. امسال مجلس طرحی برای اصلاح قانون ورود و خروج اتباع خارجی ارائه داده، اما این طرح هنوز تصویب نشده است. طرحی که در این مرحله هم منتقدان و مخالفان متعددی پیدا کرده است. به نظر می‌رسد که همواره اتکا دولتمردان به طرح‌های ضربتی بوده و برنامه‌های دیگر پیشنهادی برای خروج اتباع از ایران نادیده گرفته شده یا ارائه نشده است.

به‌عنوان مثال چندی پیش رئیس نمایندگی وزارت خارجه در شمال شرق کشور عنوان کرد: «با شرایط سخت سیاسی و اقتصادی افغانستان طی سه سال گذشته، ایران با نگاهی کریمانه فضایی فراهم کرد و پذیرای این اتباع در داخل کشور شد؛ اما حالا که افغانستان شرایطی با ثبات نسبی پیدا کرده است، دلیلی برای ماندن این اتباع در ایران وجود ندارد؛ البته افرادی که به شکل قانونی وارد ایران شده و دارای روادید معتبر هستند یا کارت آمایش و سرشماری دارند، شرایط متفاوتی با اتباع غیرقانونی دارند.» او در ادامه اعلام کرد که بیش از ۲میلیون تبعه غیرمجاز افغانستان به کشورشان بازگردانده می‌شوند.

 

نتیجه این خبر را از رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور پس از گذشت چندین ماه از اجرای طرح‌ ضربتی خروج اتباع غیرمجاز پیگیری کردیم. او از گرفتن تصمیمات جدیدی در این زمینه خبر داد که براساس این تصمیمات، «تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی در ‌مناطق ممنوعه خلاف قانون است.» نادر یاراحمدی عنوان کرد: «برخی از استان‌های ممنوعه برای ورود اتباع خارجی تخطی کرده و اقدام به اشتغال اتباع به صورت غیرقانونی می‌کنند.» و در نهایت همان مشکلی را که از قبل وجود دارد، با عباراتی دیگر بیان کرد: «در یک شرایطی عده‌ای را به‌عنوان آواره که یک تعریف حقوقی برای جنگ‌زدگان است پذیرفتیم و به آنها امکانات دادیم. اما امروز اعلام می‌کنیم دیگر توان نداریم و زیرساخت‌های ما توان جذب بیشتر از این را ندارد.»

مشروح این گزارش را در روزنامه دنیای اقتصاد بخوانید