شماره روزنامه ۶۲۲۸
|

«دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

دنیای اقتصاد: با مرور مهمانان مراسم تحلیف می‌توان از هشدار بایدن در سخنرانی خداحافظی خود خطاب به مردم آمریکا یاد کرد که گفت: «دموکراسی آمریکایی در حال سقوط به سمت یک الیگارشی از میلیاردرهای فناوری است».

سوریه چگونه به دامان جنگ داخلی فروغلتید؟

جنگ داخلی سوریه که در مارس۲۰۱۱ آغاز شد، یک نمونه از ویرانگرترین جنگ‌های داخلی است که آثار اقتصادی و سیاسی گسترده‌ای هم در سوریه و هم کشورهای منطقه ایجاد کرد. در تحلیل سطح توسعه، عوامل مختلفی به‌عنوان علت شروع این جنگ داخلی در نظر گرفته شده است.

    یکشنبه، ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
  • آینده تجارت ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا: نقش همگرایی دیجیتال

    تجارت جهانی در حال پوست‌اندازی است. اگر روزگاری عبور از مرزها به مجوزهای پیچیده و هزینه‌های سرسام‌آور وابسته بود، امروز همگرایی دیجیتال همان نقشی را بازی می‌کند که روزگاری مسیرهای تجاری جاده ابریشم داشتند. توافق تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) دقیقا در چنین بزنگاهی شکل گرفته است؛ لحظه‌ای که دیجیتالی‌شدن تجارت نه‌ یک انتخاب، بلکه یک ضرورت راهبردی است.
    شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
  • پروژه اقتصاد سیاسی عربستان در شام

    از زمان سقوط رژیم بشار اسد و قدرت‌گیری اسلام‌گرایان سلفی و اخوانی، عربستان سعودی بازیگر ناکام تحولات بهار عربی در طول یک دهه گذشته، به سرعت در حال تثبیت کردن خود در مقام یک بازیگر عربی تعیین‌کننده در تحولات سوریه است. از سفر هیات سعودی به دمشق تا دیدار احمد الشرع از عربستان و ملاقات با محمد بن‌سلمان و حضور عربستان در کنفرانس بین‌المللی پاریس برای سوریه که مساله مهم بازسازی را به میان آورده است. جایی که دست عربستان برای شکل دهی به تحولات آینده سوریه دراز است. ریاض در تلاش است تا از سوریه جدید در راستای بسط نفوذ سیاسی و اقتصادی حداکثر بهره‌برداری را به‌عمل آورد.
    پنجشنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
  • مختصات خاص بازار کشاورزی

    تفاوت علم با ایدئولوژی آنجایی آغاز می‌شود که علم با تکیه بر مشاهدات می‌‌‌تواند خود را بازمفصل‌‌‌بندی کند؛ اما در نقطه مقابل، ایدئولوژی پروژه خود را بدون اعتنا به مشاهدات به پیش می‌‌‌برد و به همین سبب، ارتباطش با واقعیت فیزیکی قطع می‌شود و به نظرگاه دگمی بدل می‌شود که تغییر در آن بزرگ‌ترین گناه است. درست به همین دلیل است که علم مدام خود را با واقعیت‌های جدید بازتولید می‌کند و هرگز متوقف نمی‌شود؛ اما ایدئولوژی، هرچند، چندصباحی هم بتواند به پیش تازد، در نهایت زور واقعیت آن را در هم می‌‌‌کوبد.
    چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳
  • اما و اگرهای افزایش دستمزد

    با نزدیک‌شدن به پایان سال، بحث تعیین دستمزد در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته و به دلیل حساسیت این موضوع مورد توجه رسانه‌ها و به‌خصوص کارگران و کارکنانی که مخاطب این تصمیم حساس هستند، نیز قرار گرفته است.
    سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳
  • مدل مطلوب توسعه آزادراه‌ها

    خدایار خاشع، دبیرکمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار در ساخت آزادراه‌ها: امروزه آزادراه‌ها به عنوان شریان اصلی در شبکه حمل و نقل زمینی نه تنها ضروری، بلکه لازمه حیات بقیه شبکه راه‌های کشور هستند که علاوه بر پاسخگویی به نیازهای ارتباطی داخلی کشور، می‌تواند در رشد ترانزیت با توجه به موقعیت خاص کشور ما نقش بارزی داشته باشد.
  • حکمرانی و راز خانواده‏‏‌های ثروتمند

    چگونگی و نوع انباشت ثروت و سرمایه در هلدینگ‌‌‌ها و موسسات مالی خانوادگی، می‌‌‌تواند هندسه‌‌ اقتصاد سیاسی، ساختار حقوقی و رویکرد نظام‌‌‌های حکمرانی را بر ما عیان سازد. به نظر می‌‌‌رسد کنجکاوی درباره‌‌ میزان ثروت و درآمد دیگران، برای بسیاری از مردم جذاب است؛ شاید به این دلیل که در گام نخست، در مقام مقایسه برآمده و می‌‌‌خواهند بدانند موقعیت مالی خود آنها نسبت به دیگران چگونه است؛ بیشتر دارند یا کمتر؟ آیا باید حسادت کنند یا دچار حس خودبرتربینی شوند؟
    یکشنبه، ۲۱ بهمن ۱۴۰۳
  • در آستانه برگزاری همایش اقتصاد نفت؛ گام دوم

    خطای «ملی شدن نفت» در ایران

    چرا سخن گفتن از خطای «ملی شدن نفت» در ایران مهم است؟ ریشه بسیاری از مشکلات امروز ما، منبعث از تفکرات مخربی است که بذر آن در گذشته کاشته شده است و پروژه «ملی شدن نفت» یک نمونه مهم از آن موارد است. به همین سبب، سخن گفتن درباره خطاهای نظری رخ داده در واقعه «ملی شدن نفت» مهم است.
    شنبه، ۲۰ بهمن ۱۴۰۳
  • معاون وزیر اقتصاد:

    حضور در لیست سیاه FATF مانع شبکه‌سازی پولی و مالی با کشورهای همسو است

    معاون وزیر اقتصاد اظهار کرد: برای مقابله با تحریم‌های آمریکا نیازمند شبکه‌سازی‌های پولی و مالی با کشورهای دوست و همسو با خود هستیم و قطعاً حضور در لیست سیاه FATF مانع این اتفاق است.
  • پایان چرخه باطل خودرو؟

    ایران‌‌‌خودرو بار دیگر در یک آزمون بزرگ تاریخی قرار گرفت؛ مشابه آنچه در سال ۱۳۵۸ رخ داد و این شرکت از بخش خصوصی به دولت منتقل شد. اکنون بعد از گذشت ۴۵‌سال، این خودروساز دولتی دوباره به بخش‌خصوصی بازگشته است. به این ترتیب بزرگ‌ترین خودروساز خاورمیانه که در ابتدا خصوصی و سودده بود در چرخه‌ای، از سوی دولت و همراه با زیان انباشته ۱۲۸‌هزار میلیارد تومانی بار دیگر به بخش‌خصوصی واگذار شده است.
    پنجشنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
  • در آستانه برگزاری همایش اقتصاد نفت؛ گام دوم

    چالش‌های ورود بخش خصوصی به صنعت نفت

    صنعت نفت ایران در شرایط کنونی با چالش‌‌های متعددی در حوزه مدیریت دولتی روبه‌روست که نیازمند بازنگری اساسی در رویکردهای موجود است. یکی از مهم‌ترین این چالش‌‌ها، عدم‌توجه کافی به ارزش زمانی پول و تمرکز بیش از حد دستگاه‌‌های نظارتی بر نحوه هزینه‌‌کرد است. برای مثال، در توسعه یک میدان نفتی، تاخیر یکساله در بهره‌‌برداری به دلیل فرآیندهای طولانی تصویب و نظارت، می‌تواند به معنای از دست رفتن فرصت تولید روزانه ده‌‌ها‌هزار بشکه نفت باشد. این درآمد از دست رفته می‌توانست صرف توسعه زیرساخت‌‌های صنعت نفت شود.
    چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
  • آمریکای ترامپ و معمای حاکمیت جهانی دلار

    با آمدن ترامپ تلاش جدیدی برای حفظ و ارتقای اقتدار دلار در تجارت بین‌المللی آغاز شده است. درحقیقت، آمریکا برای حفظ جایگاه بین‌المللی خود هیچ راهی جز حفظ اقتدار دلار در تجارت بین المللی ندارد. از آنجا که دلار همزاد جنگ‌های آمریکا بوده است، به همین جهت یا باید آمریکا در زمان ترامپ به یک جنگ بزرگ دست بزند یا همان‌طور که شعار داده است با استفاده از مکانیزم‌های زور و قدرت، برخلاف اقتصاد آزاد و تعهدات بین‌المللی رژیم جدیدی را در اقتصاد در پیش گیرد.
    سه‌شنبه، ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
  • جشنواره صندلی‌های خالی

    این روزها نتیجه یک سینمای دولتی، رانتی و دوست‌نداشتنی در جشنواره فیلم فجر به نمایش گذاشته شده که بیشتر از همه محصول تفکرات مدیران سابق فرهنگی در این کشور است. آنها برای برپایی این رویداد مدت‌ها برنامه‌ریزی کرده و همه پلان‌ها را چیده بودند تا دستاورد سینمایی دولت سیزدهم را به تماشا بگذارند اما با برگزاری انتخابات زودهنگام و تغییر دولت همه ‌چیز تغییر کرد. مدیران فرهنگی سابق می‌خواستند با جذب نیروهای جوان و خرج‌های میلیاردی آثاری تولید کنند که تفکراتشان را نمایندگی کنند و همین کار را هم انجام دادند اما فرصت برداشت پیدا نکردند.
    دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
  • یادداشت محسن جلال‌پور؛

    کودکان بی‌گناهی که برای همیشه فقیر می‌مانند

    دنیای اقتصاد: کودکانی که به خاطر فقر خانوادگی نتوانند تحصیل کنند، احتمالا برای همیشه فقیر می‌مانند. آیا می‌توان پذیرفت در نظام حکمرانی که در ابتدای تشکیل، نهضت سوادآموزی راه انداخت، از هر ۲۲ کودک، یک کودک به دلیل بازماندن از تحصیل برای همیشه محکوم به فقر باشد؟
  • پیامدهای جنگ تجاری آمریکا علیه کانادا و مکزیک

    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا بالاخره تهدیدی را که پیش از این هشدار داده بود (اعمال تعرفه‌های ۲۵‌درصدی بر واردات کالا از کانادا و مکزیک و ۱۰‌درصدی بر واردات کالا از چین) شنبه شب عملیاتی کرد. این تعرفه‌ها هرچند از نگاه ترامپ برای کمک به اقتصاد آمریکا از یک طرف و تنبیه سیاستی از طرف دیگر، بیان‌شده، اما از نگاه کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی و سیاسی، اعمال تعرفه‌ها نه‌تنها برای اقتصاد آمریکا بلکه برای اقتصاد جهان زیان و خسارتی برجای می‌گذارد که به این زودی‌ها نمی‌توان آن را برطرف کرد؛ در واقع ترامپ با اعمال این تعرفه‌ها که پیش‌بینی می‌شود به‌زودی بر کشورهای دیگر اروپایی اعمال شود، جنگ تجاری‌ای را آغاز کرده که پیش از این سابقه نداشته‌است. هرچند ترامپ با استفاده از اختیارات قانونی خود این تصمیم را گرفته‌است اما به عقیده کارشناسانی که با رویترز مصاحبه کرده‌اند این تصمیم می‌تواند در معرض پیگردهای حقوقی قرار گیرد؛ زیرا ترامپ فرمان اجرایی خود را بر مبنای قانون معروف به «قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بین‌المللی» (IEEPA) گرفته‌است.
    یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
  • تمرکززدایی یا توسعه متوازن؟

    با آغاز به کار دولت چهاردهم و تاکید ویژه رئیس‌‌‌جمهور پزشکیان بر موضوع تمرکززدایی، بار دیگر این مساله در محافل سیاستگذاری مورد طرح و بررسی قرار گرفت. پزشکیان اعلام کرده است که جلوگیری از توسعه پایتخت یکی از سیاست‌‌‌های قطعی دولت او خواهد بود. آیا تمرکززدایی صرفا راه‌‌‌حلی برای چالش‌‌‌های تهران است یا این سیاست می‌‌‌تواند ابعاد گسترده‌‌‌تری از توسعه کشور را پوشش دهد؟
    شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
  • جهان جدید، نهادهای جدید، جهانی‏‏‌سازی نوین

    در آخرین ماه‌‌‌های سال ۲۰۲۴ میلادی نشستی پیرامون بررسی و معرفی کتاب «جهان جدید، قوانین جدید: همکاری جهانی در دنیای رقابت‌‌‌های ژئوپلیتیک» (New World New Rules - Global Cooperation in a World of Geopolitical Rivalries) که توسط جورج پاپاکونستانتینو (George Papaconstantinou)، وزیر سابق فایننس یونان و ژان پیسانی-فری (Jean Pisani-Ferry) استاد اقتصاد دانشگاه سیانس‌‌‌پو (Sciences Po) به رشته تحریر آمده و توسط انتشارات دانشگاه کلمبیا به چاپ رسیده است، برگزار شد. در این نشست، ضمن بررسی این کتاب مهم، نکاتی بسیار ارزشمند پیرامون وضعیت حال جهان و آینده پیش‌رو مطرح شد و از زوایای گوناگون، وضعیت بغرنج و شکننده کنونی حکمرانی جهانی به بحث گذاشته شد. در این یادداشت کوتاه تلاش می‌‌‌کنم خلاصه‌‌‌ای از مطالب کلیدی عنوان‌شده در این نشست را به اشتراک بگذارم.
    پنجشنبه، ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
  • پرورش سرمایه انسانی به چه معناست؟

    در ادبیات اقتصادی، هنگامی که می‌‌‌خواهند در مورد راه‌‌‌های پیشرفت در آموزش، مراقبت‌‌‌های بهداشتی، تغذیه و سایر نهاده‌‌‌های یک زندگی مولد سالم صحبت کنند، از سرمایه‌گذاری صحبت می‌کنند. سرمایه‌گذاری در «سرمایه انسانی» دقیقا مانند سرمایه‌گذاری برای سرمایه فیزیکی همچون پل‌‌‌ها، جاده‌‌‌ها و کارخانه‌‌‌ها، می‌‌‌تواند بر تحصیلات بیشتر، افزایش مهارت‌‌‌های شغلی، افزایش سلامتی و موارد مشابه متمرکز شود.
    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • جدول خوب‌‌‌ها و بدها

    در سال ۱۴۰۳ بورس تهران رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده است که می‌‌‌تواند نشان‌‌‌دهنده اقبال به بازار و جلب اعتماد سرمایه‌گذاران باشد. در ۱۲آذر امسال شاخص کل بورس با افزایش ۶۰‌هزار و ۹۵۸واحدی به بیش از ۲میلیون و ۴۶۰‌هزار واحد رسید و رکورد جدیدی در رشد روزانه شاخص ثبت شد.بسیاری از کارشناسان انتظار دارند بورس به رشد خود ادامه دهد و از مرز ۴میلیون واحد نیز رد شود.
    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • ترامپ برای رقابت با چین باید از ریگان بیاموزد

    دیوانه‏‏‌ای سوار بر بمب اتم

    مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ دونالد ترامپ، به شکلی بسیار عمدی بازتاب همان چیزی بود که رونالد ریگان در سال ۱۹۸۰ انجام داد. «صلح از طریق قدرت» و «آیا امروز نسبت به چهارسال پیش خوشبخت‌‌‌تر هستید؟» دو شعار ریگانی هستند که امروزه بیشتر به یادگار مانده و به خاطر آورده می‌‌‌شوند. آنچه کمتر شناخته شده است، این است که در سال ۱۹۸۰، ریگان از شعار «آمریکا را دوباره شکوهمند کنیم» از جمله در سخنرانی تودیع خود در کنوانسیون خویش استفاده کرد.
    یکشنبه، ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
  • جبران ناترازی برای صنایع

    در راستای کاهش خسارات بحران ناترازی و همچنین حمایت از صنایع و واحدهای تولیدی، تدابیری از جمله چهار اقدام اساسی صورت‌گرفت. در اقدام اول از آنجاکه محدودیت صنایع عمده به واسطه ناترازی انرژی، تا ۶۷‌درصد افزایش پیدا کرده‌بود، با رایزنی‌‌‌‌‌‌‌‌های صورت‌گرفته، توانستیم این محدودیت را در دو بازه زمانی کاهش دهیم و به زیر ۵۰‌درصد برسانیم، اگرچه به دلیل افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، برخی محدودیت‌ها اعمال خواهدشد، اما در مجموع توانستیم این محدودیت را از ۶۷‌درصد به زیر ۴۸‌درصد برای بخش صنایع کاهش دهیم.
    شنبه، ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
  • پیوند سیاست و اقتصاد در روابط خارجی عمان

    پیوند اقتصاد و سیاست در عمان، به‌ویژه در سال‌های اخیر، به شکل چشمگیری در قالب تحرکات سیاسی گسترده این کشور در سطح منطقه‌‌ای و بین‌‌المللی متجلی شده است. عمان با سیاست خارجی مستقل و موازنه‌جویانه خود، موفق شده است به‌عنوان یک بازیگر موثر در تحولات سیاسی و اقتصادی منطقه‌‌ای و جهانی شناخته شود. این کشور با بهره‌‌گیری از روابط دیپلماتیک متعادل و میانجی‌‌گری در منازعات منطقه‌ای، توانسته است جایگاه ویژه‌ای در عرصه بین‌‌المللی پیدا کند. برای مثال، عمان در منازعات یمن به‌عنوان یک میانجی عمل کرده و همزمان نقش موثری در مذاکرات هسته‌‌ای ایران و گروه ۱+۵ ایفا کرده است. این سیاست‌‌های خارجی فعال نه‌‌تنها موجب افزایش اعتبار عمان در سطح جهانی شده، بلکه موجب جذب سرمایه‌‌گذاری‌‌های خارجی نیز شده است.
    پنجشنبه، ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
  • الزام تغییر رویکرد خدمات مالی تعبیه‌شده در زنجیره تامین

    در خدمات مالی تعبیه‌شده یا Embedded Finance، خدمات مالی به‌ویژه خدمات بانکی به‌طور مستقیم از طریق موسسات مالی ارائه نشده و این خدمات در قالب محصولات و طرح‌های متنوع در شرکت‌های غیرمالی نظیر فین‌تک‌ها، شتاب‌دهنده‌ها و... تعبیه شده و با سرعت، سهولت و قیمت تمام‌شده پایین‌تری به‌صورت غیرحضوری و از طریق درگاه‌های مورد پسند نسل نو ارائه می‌شود.
    چهارشنبه، ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
  • درباره همایش اقتصاد نفت - گام دوم

    رویکردی تاریخی، حقوقی و سیاستی به موضوع اقتصاد نفت

    آیا تصمیمات تاریخی دکتر مصدق، بهترین تصمیم بود؟ چه آلترناتیوهایی در ماجرای ملی شدن نفت وجود داشت؟ آیا تجاری‌‌‌سازی شرکت ملی نفت امکانپذیر است؟ چرا در صنعت نفت، خصولتی‌‌‌ها جای خصوصی‌‌‌ها را گرفتند؟ آیا دولت‌‌‌زدایی و دستورزدایی از صنعت نفت امکان‌پذیر است؟ این پرسش‌‌‌ها قرار است در همایش اقتصاد نفت در تاریخ‌‌‌های ۳۰ بهمن و اول اسفند ۱۴۰۳ در جزیره کیش و همزمان با برگزاری نمایشگاه نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش مطرح شود. علاوه بر پرسش‌‌‌های مذکور قرار است پرسش‌‌‌ها و موضوعات بسیار مهمی در قالب سخنرانی، میزگرد و مناظره با حضور اندیشمندان و پژوهشگران در حوزه‌‌‌های اقتصاد، حقوق، جامعه‌‌‌شناسی، تاریخ، اقتصاد سیاسی و اقتصاد نفت به بحث و بررسی گذاشته شود.
  • رهنمودهای رهبری برای تقویت اقتصاد مردمی

    حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌ای در رویداد ملی «پیشگامان پیشرفت» و بازدید ایشان از نمایشگاه دستاوردهای بخش‌‌‌خصوصی، نشان‌‌‌دهنده نگاه عمیق و حمایت مستمر مقام معظم رهبری از بخش خصوصی در مسیر توسعه اقتصادی کشور است.
    سه‌شنبه، ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • لزوم اصلاحات اقتصادی در بازار انرژی ایران

    انرژی به‌‌‌عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشور، جایگاهی ویژه در نظام‌‌‌های اقتصادی جهان دارد. در تمامی سطوح -از خانگی گرفته تا صنعتی و کشاورزی- انرژی ابزاری کلیدی برای تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات به‌‌‌شمار می‌رود.
    دوشنبه، ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • شخصیت ترامپ از دیدگاه خودش

    دونالد ترامپ امروز - ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ - با مراسم سوگند وارد کاخ سفید می‌شود و دور دوم ریاست‌جمهوری خود را آغاز می‌کند. فی الواقع کسی فکر نمی‌کرد ترامپ که در انتخابات ۲۰۲۰ از جو بایدن شکست خورد – هر چند که خودش اعتقاد به شکست نداشت و ندارد – دوباره وارد عرصه انتخابات شود زیرا سابقه تاریخی قوی در این زمینه وجود نداشت که رئیس‌جمهور شکست‌خورده دوباره وارد مبارزه انتخاباتی شود و کسی هم فکر نمی‌کرد با اتهاماتی که دونالد ترامپ با آنها مواجه است – از قبیل سوءرفتارهای جنسی، فرار از مالیات، دادن رشوه و نیز بانی حمله به کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۰ – بخواهد دوباره وارد عرصه انتخابات شود.
  • راز سقف زنی سود بازار بین‌بانکی

    از همان ابتدا که سیاست احتیاطی کلانِ کنترل ترازنامه بانک‌ها و سیاست عدم عرضه پول در بازار بین‌بانکی (کنترل مقداری) اجرا شد؛ این احتمال پررنگ می‌نمود که نرخ بهره در بازار افزایش پیدا کند.
    یکشنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۳
  • نگاهی به نامه ۱۲۰ نماینده مجلس در مورد FATF

    در پی شروع بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، ۱۲۰نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای خطاب به رئیس محترم مجمع تشخیص، آنچه را که «برخی از مخاطرات موجود در مورد دو کنوانسیون FATF و CFT» نامیده‌اند، به استحضار ایشان رسانده‌اند. نظر به اهمیت موضوع، در زیر با حداکثر اختصار، نگاهی به برخی از مهم‌ترین نکات ذکر‌شده در این نامه افکنده شده است:
  • تحلیلی بر تاثیر آخرین تحولات جهانی بر مفهوم «امنیت و اقتدار غذایی»

    ۹ فرمان امنیت غذا

    دهه‌گذشته جهان شاهد تحولات اساسی در مناسبات بین‌المللی بوده و طبعا اقتصاد و تجارت نیز از اثرات آن مبرا نبوده‌است. در این بین بازار محصولات استراتژیک غذایی دستخوش تحولات غیر‌قابل‌پیش‌بینی وچالش‌های بنیادی قرارگرفته‌ وهمین امر امنیت غذایی را در سطح جهانی، ملی ومحلی به مخاطره انداخته یا تحت‌الشعاع قرار داده است. این تحولات تاثیر بسزایی نه‌تنها بر واقعیت‌های میدانی و ناامنی غذایی داشته بلکه بسیاری از باورها و شاید منظومه فکری، مفاهیم و تعاریف امنیت غذایی را نیز دستخوش تغییر کرده ‌است.
    شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    مهمانان تحلیف ترامپ؛ از سیاستمداران تا روسای شرکت‌ها

    دنیای اقتصاد: با مرور مهمانان مراسم تحلیف می‌توان از هشدار بایدن در سخنرانی خداحافظی خود خطاب به مردم آمریکا یاد کرد که گفت: «دموکراسی آمریکایی در حال سقوط به سمت یک الیگارشی از میلیاردرهای فناوری است».