شماره روزنامه ۶۲۰۲
|

«دنیای‌اقتصاد» دلایل تغییر رفتار سرمایه‌گذاران خارجی در بازار ایران را بررسی کرد؛

خروج بازیگران خارجی از لیگ اقتصاد ایران عواقب سوئی نظیر کاهش سطح رقابت در بازار داخلی در پی خواهد داشت. از این رو اتفاق خروج دو بازیگر مطرح بین‌المللی از بازار ایران شائبه خروج دومینووار سرمایه از کشور را کلید زده؛ موضوعی که نیازمند توجه سیاستگذار است.

تجزیه راه‏‏‌وشهرسازی به ۵ دلیل ضرر دارد؛

طرح تجزیه وزارت راه‌وشهرسازی روی دو ادعا سوار شده که صاحب‌نظران هر دو را «مردود» می‌دانند. موافقان گسترده‌تر شدن ساختار دولتی، «افت سرمایه‌گذاری در حوزه راه» را به ادغام ۱۳سال پیش نسبت می‌دهند و معتقدند، جداشدن مسکن از راه باعث کاهش تورم مسکن می‌شود. ۴صاحب‌نظر در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به این…

    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • پالس مثبت به FATF

    بررسی کارشناسی لوایح پالرمو و CFT روی میز مجمع تشخیص قرار گرفت. به گفته دهنوی، سخنگوی مجمع قرار است بندهای مختلف لوایح مذکور در کمیسیون‌های مجمع مورد بررسی‌های کارشناسی قرار گیرد. در همین حال عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ازسیگنال‌های مثبت مجمع در این خصوص خبر داد.
  • «دنیای‌اقتصاد» دلایل تغییر رفتار سرمایه‌گذاران خارجی در بازار ایران را بررسی کرد؛

    دومینوی خروج سرمایه

    خروج بازیگران خارجی از لیگ اقتصاد ایران عواقب سوئی نظیر کاهش سطح رقابت در بازار داخلی در پی خواهد داشت. از این رو اتفاق خروج دو بازیگر مطرح بین‌المللی از بازار ایران شائبه خروج دومینووار سرمایه از کشور را کلید زده؛ موضوعی که نیازمند توجه سیاستگذار است.
  • سیاستگذار نیرو از برنامه توسعه تجدیدپذیرها جامانده است؛

    شاهد آماری تداوم ناترازی

    شواهد آماری یک گزارش رسمی از تداوم ناترازی در سال‌های آینده حکایت دارد. در نیمه اول۱۴۰۳ تولید برق یک‌سوم از اهداف برنامه هفتم است. مرکز پژوهش‌های مجلس با استناد به رشد اندک توسعه تجدیدپذیرها و عدم مدیریت تقاضای برق، عبور از چالش ناترازی را دور از دسترس می‌داند.
    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • ارزش معاملات ۱۸ همتی چه سیگنال مثبتی به بورس می‌دهد؟

    بورسی‌ها دست‌ به ماشه؟

    معاملات بورس تهران در روز گذشته پس از هفت روز با کاهش ارتفاع نماگرهای سهامی همراه شد. بررسی‏های آماری گویای این نکته است که علاوه بر خروج پول از تالار شیشه‏ای، صندوق‌های درآمد ثابت و طلا نیز با خروج پول همراه شده‏اند و سرمایه‏گذاران در جست‌وجوی بازار جذاب برای کسب بازدهی هستند.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • تجزیه راه‏‏‌وشهرسازی به ۵ دلیل ضرر دارد؛

    طرح تشدید رکود مسکن؟

    طرح تجزیه وزارت راه‌وشهرسازی روی دو ادعا سوار شده که صاحب‌نظران هر دو را «مردود» می‌دانند. موافقان گسترده‌تر شدن ساختار دولتی، «افت سرمایه‌گذاری در حوزه راه» را به ادغام ۱۳سال پیش نسبت می‌دهند و معتقدند، جداشدن مسکن از راه باعث کاهش تورم مسکن می‌شود. ۴صاحب‌نظر در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به این موضوع واکنش نشان دادند.
  • «دنیای‌اقتصاد» به بررسی متقاضیان احتمالی خرید سهام دولتی خودرو پرداخت؛

    ۵‌ مشتری احتمالی خودروسازی

    مصوبه اخیر هیات عالی واگذاری، مبنی بر عرضه سهام دولتی دو شرکت بزرگ خودروساز، بار دیگر سوالاتی پیرامون خریدار اصلح سهام دولتی خودروسازان مطرح کرده است. «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی از قطعه‌سازان، برخی مونتاژکاران، شرکای چینی خودروسازی کشور و همچنین برخی از شرکت‌های مواد غذایی به‌عنوان خریداران احتمالی سهام دولتی خودروسازی نام برده است.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • در رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ انجام شد

    تمرین بالگردهای رزمی هوانیروز سپاه

    روز چهارشنبه ۱۹ دی و در جریان برگزاری رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ نیروی زمینی سپاه پاسداران بالگردهای کبرا هوانیروز سپاه انهدام اهداف از پیش تعیین شده را تمرین کردند. تمرین بالگردهای هوانیروز با شلیک راکت‌های ۷۰ میلی‌متری هایدرا و توپ ۲۰ میلی‌متری انجام شد و اهداف مدنظر را منهدم کردند. سردار سفیدچیان، سخنگوی رزمایش نیز با ارائه توضیحاتی در این زمینه از موفقیت انجام این تمرین خبر داد. در ادامه این رزمایش ستون‌کشی تجهیزات ادوات و نیروهای پیاده از بسیج مردمی لشکر ۲۹ نبی اکرم(ص) کرمانشاه اجرا شد.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • شاخص کالایی «دنیای اقتصاد» شرایط کامودیتی‌ها را بررسی کرد؛

    جزر و مد بازارهای کالایی

    تشدید تنش در منطقه خاورمیانه، تضعیف قدرت اقتصادی چین، کاهش ارزش دلار و افت و خیز نرخ ارز در بازار داخل و محدودیت‌های انرژی مهم‌ترین مولفه‌های تاثیرگذار بر بازارهای کالایی در سال۲۰۲۴ به حساب می‌آید. «دنیای اقتصاد» برای سنجش تغییرات قیمتی بازار کالایی شاخصی را معرفی کرده است.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • نخست‏‌وزیر کانادا پس از یک دهه استعفا کرد

    پایان عصر «ترودو»

    ترودو به پایان راه رسید. همان‌طور که برخی شواهد و قرائن چنین چیزی را نشان می‌داد، روز گذشته ترودو از مقام خود کناره گرفت. به گزارش سی‌ان‌ان، جاستین ترودو اعلام کرد که به‌طور رسمی از مقام خود کناره‌گیری می‌کند و منتظر انتخاب رهبر جدید خواهد ماند. روز گذشته، نخست‌وزیر کانادا راس ساعت۱۱ صبح به وقت محلی (هفت و چهل دقیقه به وقت ایران) در کنفرانس خبری‌اش اعلام کرد که تا انتخاب رهبر جدید حزب در مقام سرپرستی نخست‌وزیر باقی خواهد ماند و به محض انتخاب رهبر جدید از این پست کنار خواهد رفت.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • در نوزدهمین نشست هیات‌ نمایندگان اتاق ایران مطرح شد؛

    ترس از نیمای دوم

    بخش خصوصی از آینده ارزی کشور بیمناک است. در آخرین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، فعالان اقتصادی با گلایه از تعامل اندک بانک مرکزی با کسب‌وکارها در بازار ارز توافقی، تاکید کردند ناهماهنگی نباید سبب شود توفان تحولات به بازگشت سرکوب ارزی منجر شود.
  • «دنیای‌اقتصاد» شرط لازم و کافی حذف یارانه سوخت جت را بررسی می‌کند؛

    نامعادله قیمت سوخت هواپیما

    دولت پله اول حذف یارانه سوخت هواپیما را در سال۱۴۰۴ خواهد پیمود؛ اما موانعی پیش روی آزادسازی کامل قیمت سوخت هواپیما وجود دارد که رابطه قیمت بلیت و هزینه سوخت را به یک نامعادله تبدیل کرده است. تحریم‌ها نیز بر پیچیدگی این نامعادله افزوده است.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • رئیس‌جمهور در پنجمین مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی:

    همبستگی؛ ادامه راه شهید سلیمانی

    پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی روز پنج‌شنبه در تهران و کرمان برگزار شد. در تهران این مراسم با سخنرانی رئیس‌جمهور برگزار و بر اهمیت وحدت اسلامی و مقابله با دشمنان تاکید شد. همزمان دوستداران شهید سلیمانی روز پنج‌شنبه با حضور در گلزار شهدای کرمان یاد و نام او را گرامی داشتند.
  • گزارش «دنیای‏‏‌اقتصاد» از ریز هزینه ۴ شکل سفر به جنوب ایران؛ بودجه گردشگری خانوار هم سنجش شد

    سلب قدرت سفر ایرانی‌ها؟

    سفر به جنوب «ترند» بازار گردشگری ایران شده است؛ اما یک تحقیق میدانی از «هزینه‌های ۴شکل سفر به استان جنوبی کشور» نشان می‌دهد مسافرت برای خیلی از ایرانی‌ها غیرممکن شده است. یک خانوار ۳نفره برای یک سفر متعارف به استان هرمزگان، در کمترین حالت باید بالای ۱۵میلیون تومان هزینه کند.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • یک هفته پیش از مراسم تحلیف ترامپ در ژنو برگزار می‌شود؛

    ایران و اروپا؛ ۲۴ دی

    ایران، فرانسه، انگلیس و آلمان یک ماه پس از دور اول گفت‌وگوهای خود در ژنو و یک هفته پیش از مراسم تحلیف ترامپ در یکم‌بهمن، روز جمعه ۲۴دی در سوئیس گرد هم می‌آیند تا مسائل اختلافی را روی میز مذاکرات قرار دهند.
  • به‌روزرسانی «شاخص کیفیت زندگی شهروندان» در پایان ۲۰۲۴؛

    رتبه تهران در بدترین شهرها

    ۲۶۶شهر جهان با شاخص «کیفیت‌زندگی» سنجش شدند و نتایج پایش در پایان ۲۰۲۴، تهران را «سومین بدترین» محیط‌شهری برای سکونت معرفی کرد. این شاخص براساس سطح ۶فاکتور مرتبط با رفاه ساکنان از جمله «قدرت خرید و هزینه مسکن» به دست می‌آید. بین کیفیت‌ پایین زندگی و فرار سرمایه، رابطه معناداری است.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • احمد الشرع: سوریه نمی‌تواند با کشور بزرگی مانند ایران قطع ارتباط کند؛

    راستی‌آزمایی سیگنال جولانی

    ابومحمد الجولانی سرکرده «تحریرالشام» در اظهاراتی گفت که دولت جدید سوریه نمی‌تواند روابطش را با کشورهای بزرگ از جمله ایران قطع کند؛ اما این نیازمند تحقق برخی شروط است.
  • تاکید سخنگوی دولت بر مرجعیت رسانه‌ای «دنیای ‌اقتصاد»

    سخنگوی دولت صبح دیروز در جریان بازدید از گروه رسانه‌ای «دنیای ‌اقتصاد»، ضمن تقدیر از روند تولید محتوای علمی در این رسانه، توسعه فعالیت‌ رسانه‌های بخش‌ خصوصی در کشور را یک نیاز اساسی و ضروری دانست.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • بانک مرکزی جزئیات آمارهای پولی و بانکی مهرماه و آبان‌ماه را منتشر کرد؛

    برگشت رشد پول از کف

    بانک مرکزی جزئیات آمارهای نقدینگی مهر و آبان۱۴۰۳ را منتشر کرد. رشد ماهانه نقدینگی ۱.۷درصد و رشد نقطه‌به‌نقطه آن ۲۸.۲درصد بوده است. رشد پول که به‌نوعی نمایانگر انتظارات تورمی شناخته می‌شود، از کف ۷۵ماه اخیر در فروردین با رقم ۱۵.۷درصد به ۲۷.۶درصد در آبان ماه امسال افزایش یافته است.
  • «دنیای‌اقتصاد» تورم نقطه به نقطه خودرو را بررسی کرد؛

    رنکینگ تورمی ۱۰ خودرو

    طبق گزارش مرکز آمار، در حالی تورم عمومی در آذرماه سال جاری کاهشی بوده که تورم مصرف‌کننده خودرو روند صعودی داشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بهای خودروهای داخلی به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری نسبت به مونتاژی‌ها با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده که همین امر تورم خودرو نوسان در بازار را رقم زده است.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • حقابه ایران از افغانستان هر روز پیچیده‌تر می‌شود

    دیپلماسی آب در کما

    احداث سد پاشدان روی رودخانه هریرود در مرز ایران و افغانستان نگرانی‌ها از حقابه ایران و تامین آب شرب خراسان رضوی را تحت‌الشعاع قرار داده است. با توجه به تاکیدات بر دیپلماسی آب در دولت چهاردهم باید دید مقامات چه راهکاری را تدبیر خواهند کرد.
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» بررسی کرد؛

    ایست فروش خودرو

    بازار خودرو این روزها و بعد از حرکت به سمت شناور‌سازی نرخ ارز تجاری، بلاتکلیف‌تر از همیشه است؛ به‌طوری‌که تولیدکنندگان از فروش فوری انصراف داده و بیشتر تمایل به پیش‌فروش خودرو با قیمت غیرقطعی دارند. گرچه با نظم ارزی گام‌هایی در راستای شفافیت هزینه تولید و واردات خودرو برداشته شده است، با این حال سمت عرضه و تقاضا در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
  • وزرای خارجه ایران و چین ۵ بند تفاهمات مشترک را بررسی کردند؛

    «خاورمیانه»؛ محور رایزنی تهران و پکن

    وزرای خارجه ایران و چین در پکن، منطقه غرب آسیا را محور رایزنی‌های خود قرار دادند و پنج‌ بند تفاهمات مشترک را بررسی کردند. همزمان اندیشکده آمریکایی بروکینگز با تشریح نقشه راه پکن در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ به مختصات معماری چینی در خاورمیانه پرداخت.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • پزشکیان از فعال شدن تجارت در شمال شرق خبر داد

    عایدی خراسان‌شمالی از پزشکیان

    درجریان سفر دوروزه رئیس‌جمهور به خراسان شمالی۳۴۰هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرا و تکمیل طرح‌های مختلف تصویب شد. مسعود پزشکیان در این سفر از پیگیری مسیر بازرگانی و بازارچه مرزی برای رشد این استان خبر داد. او همچنین از مصرف معادل ۳۵میلیارد دلار گاز در کشور انتقاد کرد و خواستار صرفه‌جویی مردم شد.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بازگشت خودروی بورسی را در سه سناریو بررسی کرد؛

    بازگشت دوباره خودرو به بورس؟

    با ورود یکی از محصولات خودروساز نیمه‌دولتی به بورس‌کالا، حالا این سوال مطرح است که آیا مسیری برای بازگشت خودرو به تالار نقره‌ای باز شده است؟ تصمیم‌گیری در این زمینه به نیاز مالی خودروسازان، شرایط بازار و رویکرد وزارت صمت بستگی دارد.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • رگولاتور صنعت هوانوردی از نسخه «بالانس خدمات پروازی» رونمایی کرد؛

    دو بال تعادل صنعت هوایی

    رئیس سازمان هواپیمایی کشوری برنامه بالانس «کیفیت» و «اقتصاد» را به‌عنوان دو بال تعادل صنعت هوایی تشریح کرد. ایجاد بستر رقابت با ایرلاین‌های خارجی، تمایز بین مالکان و بهره‌برداران ناوگان هوایی، حرکت از «خرده‌مالکی» به سمت «کلان‌مالکی» و راه‌اندازی صندوق‌های توسعه بخشی از جمله اجزای این برنامه چندوجهی است.
  • «دنیای‌اقتصاد» با توجه به ادغام دو خودروساز ژاپنی بررسی کرد؛

    امکان‌سنجی ادغام خودرویی‌ها

    با ادغام شرکت‌های خودروساز ژاپنی، حالا این پرسش مطرح است که آیا ادغام، نسخه مناسبی برای خودروسازان ایرانی برای رفع چالش‌های کنونی است؟ به نظر می‌رسد اصلی‌ترین انگیزه برای ادغام، کاهش هزینه باشد. این در حالی است که با حضور دولت در دو شرکت خودروساز ادغام معنایی ندارد.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • رئیس‌جمهور و معاون اول با معاونان نخست‌وزیر روسیه دیدار کردند

    همکاری جامع ایران و روسیه

    معاونان نخست‌وزیر روسیه روز دوشنبه برای رایزنی‌ با مسعود پزشکیان به تهران آمدند تا دستورکار پیگیری توافق راهبردی بین تهران و مسکو را بررسی کنند. به گفته سخنگوی وزارت خارجه، این سند در چارچوب یک سفر دوجانبه و احتمالا در اواخر دی‌ماه به امضا خواهد رسید.
  • مسیریابی شاخص کل بررسی شد

    «شاخص» در مسیر ۳ میلیون؟

    شاخص کل بورس در حالی روز گذشته تا مرز ۲میلیون و ۷۹۹ هزار واحد بالا آمد که مقایسه این وضعیت با روزهای کم‌رمق نشان می‌دهد شاخص تا لمس ابرکانال ۳میلیون واحدی تنها ۷ درصد فاصله دارد. اکنون پرسش این است؛ با توجه به شرایط فعلی بورس، شاخص سهام توانایی تکیه زدن بر محدوده‌ مذکور را دارد؟
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • بغداد الیوم مدعی شد؛

    پیام ترامپ به تهران از کانال عمان

    بغداد الیوم روز گذشته از ارسال پیام ترامپ به تهران از طریق عمان خبر داد و محتوای آن را مذاکره درباره برخی پرونده‌ها از جمله هسته‌ای خواند. این رسانه به نقل از یک منبع ایرانی نوشت: نامه ارسالی ترامپ، آمادگی وی برای مذاکره و احتمال دستیابی به توافق را نشان می‌دهد.
  • الزام عرضه وارداتی‌ها در سامانه یکپارچه،از سوی شورای رقابت به‌زودی لغو می‌شود؛

    پایان سامانه‌ای خودروی وارداتی

    پس از ناکارآمدی سامانه عرضه یکپارچه خودروهای داخلی در تنظیم بازار و لغو فعالیت آن، حالا زمان وداع با سامانه محصولات وارداتی فرارسیده است. سامانه‌های فروش یکپارچه خودرو نه تنها به ساماندهی بازار منجر نشد، بلکه فرآیند فروش را پیچیده‌تر کرد. حالا شورای رقابت در پی حذف سامانه‌های عرضه یکپارچه است.