شماره روزنامه ۶۱۷۴
|

«تجارت فردا» وضعیت اسف‌بار جنگل‌ها را بررسی کرد؛

دنیای اقتصاد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در اقدامی حیرت‌آور و تاسف‌برانگیز مجوز برداشت درختان شکسته‌ایستاده، خشک، سرپا و خطرساز را صادر کرد. به عقیده مدافعان محیط زیست، این دستور مخالف بدیهیات علم جنگل‌داری و آشکارا مقدمه تشدید فروپاشی بوم‌سازگان‌های جنگلی است.

    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • چرا پروژه خودروهای برقی پیش نمی‌رود؟

    سیاست شناور برقی‌ها

    آیا واردات و تولید خودروهای برقی پروژه‌ای ملی است؟ این سوال در شرایطی مطرح است که وزیر پیشین صمت بر لزوم توسعه برقی‌ها تاکید زیادی داشت، حال آنکه وزارت نیرو به‌دلیل عدم تدوین پروتکل‌های لازم در این زمینه، به‌عنوان سرعت‌گیر توسعه برقی‌ها شناخته می‌شد. حالا سیاستگذار پیشین صمت در رأس وزارت نیرو قرار گرفته و باز هم خبری از توسعه برقی‌ها نیست.
  • پایان تحریم دولتی رسانه‌ها

    الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، در نامه‌ای خطاب به روابط عمومی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های دولت چهاردهم، فرمان تحریم‌زدایی و گشایش تعامل با رسانه‌ها را صادر کرد. دراین نامه آمده است: رابطه مناسب میان دولت و رسانه‌ها می‌تواند به یک بازی برد-برد برای هر دو طرف تبدیل شود. از یک‌سو، دولت می‌تواند از طریق گزارش‌های کارشناسی رسانه‌ها از پیامد سیاستگذاری‌های خود در جامعه آگاه شود. همچنین برخورد مناسب با نقدهای رسانه‌ای می‌تواند بیشترین نفع را برای خود دولت به همراه داشته باشد. در این میان، رفتارهای سلیقه‌ای نظیر بایکوت رسانه‌ای یا تحریم‌های مالی، بیشترین آسیب را به بدنه دولت وارد خواهد کرد./دنیای اقتصاد
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • رئیس‌جمهور در سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی:

    فرهنگ دستور‌پذیر نیست

    رئیس‌جمهور در سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه با دستور نمی‌توان جامعه و فرهنگ را هدایت کرد، گفت: این رویه فقط باعث می‌شود مردم مقابل ما بایستند. پزشکیان افزود: اینکه بگوییم در صورت گوش ندادن به حرف ما جریمه می‌شوید، پیامدهای فساد‌آمیزی دارد.
  • روایت سازمان توسعه تجارت از افت ۲۹درصدی واردات قطعات محصولات مونتاژی؛

    ورق برای مونتاژی‌ها برگشت

    کاهش واردات قطعات خودروهای مونتاژی در نیمه نخست سال جاری، حکایت از تغییر رویکرد سیاستی دولت چهاردهم در قبال تولید محصولات مونتاژی دارد. پیش از این بخش اعظم ارز تخصیصی، صرف واردات قطعات می‌شد. این در شرایطی است که احتمالا حالا با کاهش ارز مونتاژ، ارز بیشتری برای واردات خودرو تخصیص یافته است.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف عنوان شد

    پاسخ پزشکیان به مخالفان FATF

    رئیس‌جمهور در دانشگاه صنعتی شریف ضمن انتقاد از مخالفان پیوستن به FATF از آنها خواست تا با فعالان حوزه تجارت درباره مشکلاتی که این موضوع ایجاد کرده است، گفت‌وگو کنند. باشگاه اقتصاددانان به همین بهانه پرونده‌ای تدارک دیده است.
  • بانک‌مرکزی نسبت به ورود به بازار رمزارز هشدار داد

    گام اول تنظیم رمزارز

    بانک مرکزی سند چارچوب سیاستگذاری و تنظیم‌گری بانک مرکزی در حوزه رمز پول‌ها را در چهار بخش و ۱۹بند منتشر کرد. این سند می‌تواند مبنای قانونی برای مواجهه فعالان اقتصادی با رمزارزها را مشخص کند. البته بانک مرکزی نسبت به ورود و فعالیت در این بازار هشدار داده است.
    جمعه، ۱۶ آذر ۱۴۰۳
  • «تجارت فردا» وضعیت اسف‌بار جنگل‌ها را بررسی کرد؛

    مرثیه‌ای برای جنگل‌های هیرکانی

    دنیای اقتصاد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در اقدامی حیرت‌آور و تاسف‌برانگیز مجوز برداشت درختان شکسته‌ایستاده، خشک، سرپا و خطرساز را صادر کرد. به عقیده مدافعان محیط زیست، این دستور مخالف بدیهیات علم جنگل‌داری و آشکارا مقدمه تشدید فروپاشی بوم‌سازگان‌های جنگلی است.
    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور مطرح شد

    روایت پزشکیان از ناترازی‌ها

    مسعود پزشکیان در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم با تاکید بر اینکه ما با ناترازی‌های بسیار بدی مواجه هستیم، نسبت به تبدیل آنها به بحران در صورت حل نشدن هشدار داد. وی تصریح کرد: ما نهایتا باید مشکل ناترازی‌ها را حل کنیم، وگرنه به جایی می‌رسیم که نمی‌شود کاری کرد.
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • حسین مرعشی در گفت وگو با تجارت فردا؛

    تغییر دکترین؛ تنها راه ترمیم سرمایه اجتماعی

    دنیای اقتصاد: راهکار احیای اعتماد در دولت چهاردهم چیست؟ جامعه‌شناسان می‌گویند کل نظام حکمرانی باید برای ارتقای سرمایه اجتماعی تلاش کند و این تلاش فقط به دولت مربوط نمی‌شود. حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، نیز معتقد است اصلاح امور باید از سوی کل حاکمیت رقم زده شود.
  • هزینه‌های استقراض فرانسه برای اولین‌بار از یونان پیشی گرفت

    سبقت بدهی فرانسه از یونان

    برای اولین بار استقراض فرانسه از یونان پیشی گرفت. با بدتر شدن اوضاع سیاسی در این کشور، بحران بی‏اعتمادی بین سرمایه‏گذاران افزایش پیدا کرده است. دولت فرانسه که دولتی ائتلافی است با حمایت ضمنی حزب اجتماع ملی تشکیل شد. این حزب به‌دلیل اقدامات مالی دولت ممکن است، رای به عدم اعتماد بدهد.
  • «مالیات سالانه ملکی» در فاصله لایحه بودجه ۱۴۰۴ تا مصوبه صحن مجلس «ناکارآمدتر» شد

    آوانس «مالیات» به زمین‌ خالی

    مالیات سالانه بر آپارتمان در سال آینده «بدون رعایت شرط بدیهی این مالیات» که همان «معافیت خانه‌اول» است، اجرایی می‌شود. لایحه بودجه۱۴۰۴ در بند «مالیات بر زمین خام و واحد مسکونی» دو خطا داشت. نمایندگان مجلس نیز بدون رفع این عیوب، با دو تغییر در «قیمت مشمول» و «نوع زمین»، فرمول را ناکارآمدتر کردند.
    دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
  • بلندپروازی خودرویی با بودجه

    بازوی پژوهشی مجلس در گزارشی کارشناسی، مصوبات خودرویی کمیسیون تلفیق را از یکسو منجر به تعادل در بازار خودرو و همچنین حفظ درآمدهای گمرکی ناشی از واردات خودرو خوانده و از سوی دیگر ایراداتی نیز در راستای تامین منابع ارزی ورود خارجی‌ها مطرح کرده است.
    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • ایران در حال بازگشت به نظام مالی جهانی است؟

    کمک سامورایی‌ها در FATF

    به نظر می‌رسد که اراده خروج ایران از لیست سیاه FATF ایجاد و تعاملات ایران با سایر کشورها در این زمینه بیشتر شده است. در این خصوص مسوولان ایرانی از همکاری ژاپن برای خروج ایران از لیست سیاه خبر داده‌اند. همزمان گروه منطقه‌ای مبارزه با پول‌شویی اوراسیا در بیانیه اخیر خود از تلاش‌های ایران تقدیر کرد.
    شنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۳
  • با تشدید حملات تکفیری‌ها در سوریه، اسد به مسکو سفر کرد؛

    مارپیچ جنگ در شام

    به دنبال حملات گروه‌های تکفیری به مناطقی از سوریه، بشار اسد در سفری اعلام‌نشده به مسکو رفت و نتیجه این دیدار بمباران مواضع «هیئت تحریرالشام» توسط نیروهای هوایی روسیه و سوریه بود. ایران نیز نسبت به طرح آمریکایی-اسرائیلی برای شام هشدار داده است.
    پنجشنبه، ۰۸ آذر ۱۴۰۳
  • با وجود اصلاح قیمت ۳۰درصدی در کارخانه، قیمت در بازار خودرو ۷درصد افزایش یافت

    بازار خودرو تخفیف داد

    بازار خودرو پس از حدود یک‌هفته ناپایداری نسبی ناشی از اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی حالا آرام گرفته و به ثبات رسیده است. بررسی «دنیای‌اقتصاد» حکایت از آن دارد که با وجود رشد میانگین ۳۰درصدی قیمت خودرو در کارخانه، قیمت بازار با رشد ۷درصدی روبه‌رو بوده است.
  • برنامه جدید ترخیص‌ کالای غیر‌ اساسی دردسرساز شد

    رسوب دوباره کالا در گمرک

    تا ابتدای آبان‌ماه امسال ترخیص ۹۰درصد کالا بدون کد رهگیری بانک‏مرکزی امکان‌پذیر بود؛ اما در حال حاضر عدم تمدید مصوبه سران قوا باعث شده‌است که مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خطوط تولید در گمرکات رسوب کند و زمینه‌ساز اختلال در بخش تولید شود.
    چهارشنبه، ۰۷ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» اهمیت «رزمایش مشترک ارس» در مرزهای شمالی ایران را تشریح کرد

    عبور تهران-باکو از دالان تنش

    رزمایش مشترک ۴روزه میان نیروهای نظامی ویژه ایران و آذربایجان در شرایطی در مرزهای شمالی کشور با عنوان رزمایش مشترک ارس در حال برگزاری است که این رویداد نقش مهمی در روابط دوجانبه تهران و باکو و فراتر از آن در حوزه ژئوپلیتیک قفقاز جنوبی دارد.
    سه‌شنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرد‌

    تدارک دستمزد ۱۴۰۴ در مجلس

    کمیسیون تلفیق با بررسی حقوق و دستمزد۱۴۰۴، حداقل دریافتی حقوق بگیران و بازنشستگان را به ترتیب ۱۳ و ۱۱میلیون و ۷۰۰هزارتومان تعیین کرد. این در حالی است که در لایحه دولت این مبالغ به ترتیب ۱۲ و ۱۰میلیون و ۸۰۰هزار تومان پیش‌بینی شده بود.
  • سنجش شاخص مسکن «دنیای‌اقتصاد» در آبان؛

    اثر موقت «انتخابات آمریکا» در بازار املاک پایتخت/ رؤیت ترامپ در بازار مسکن

    شاخص مسکن «دنیای‌اقتصاد» که براساس سطح متوسط «قیمت پیشنهادی» آپارتمان در محله‌های منتخب ۲۲منطقه تهران سنجش می‌شود، در یک ماه گذشته ۱.۵درصد افزایش یافت؛ این میزان رشد در مقایسه با جهش ماهانه در سال‌های گذشته «ریزنوسان» است. معاملات ملک در آبان شاهد «اثر موقت» انتخابات آمریکا بود.
  • «دنیای اقتصاد» آیین‌نامه واردات خودروهای برقی و هیبریدی نو و کارکرده را بررسی کرد

    مجوز ۴ ماهه واردات خودرو؟

    آیین‌نامه واردات خودروهای برقی و هیبریدی نو و کارکرده در شرایطی یکشنبه شب ابلاغ شد که این آیین‌نامه مربوط به قانون بودجه سال۱۴۰۳ کل کشور است و بندهای آن بیشتر معطوف به ورود برقی‌های نو است. مشخص نیست که دولت در فرصت چهارماه چه اقدامات اجرایی می‌تواند انجام دهد.
    دوشنبه، ۰۵ آذر ۱۴۰۳
  • هزینه‌های پیدا و پنهان کسری‌ها بر صنایع چقدر است؟

    ناترازی برای تمام فصول

    حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران در همایش ناترازی انرژی در صنایع به ریشه‌های بحران ناترازی در ایران پرداخت. ناترازی ‏ها نتیجه حکمرانی اقتصادی نادرست است و عواقب تصمیمات گذشته، ریشه مشکلات فعلی هستند.
  • گزارش رسمی از شکست «تامین مسکن» برابر «دستگاه‏‏‌های زمین‏‏‌دار»؛ جاذبه اراضی دولتی برای دولتی‏‏‌ها چیست؟

    قبولی دستگاه‌ها در زمین‌داری

    دولت در وعده «تامین مسکن ارزان»، به‌خاطر «قبولی دستگاه‌ها در مقاومت نسبت به واگذاری اراضی بایر» مردود شد. گزارش تفریغ بودجه۱۴۰۲ می‌گوید، ۹۰همت از فروش اموال مازاد می‌توانست آزاد شود؛ اما تنها ۷۰۰میلیارد تومان منابع از این محل تامین شد. یک «چسب نامرئی» بین دستگاه‌ها و املاکشان وجود دارد.
  • مقاومت لبنان موشک‌های اسرائیلی را مهندسی معکوس کرد

    پرواز «الماس» حزب‌الله

    درگیری‌های شدید بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان شکل جدیدی به خود گرفته است. این‌بار حزب‌الله با مهندسی معکوس توانست از موشک اسرائیلی علیه اسرائیل استفاده کند. «الماس» با دقت و قدرت کافی به سمت پایگاه‌های نظامی و سیستم‌های ارتباطی شلیک شد.
    یکشنبه، ۰۴ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» شکاف قیمتی جدید کارخانه و بازار را بررسی کرد

    تغییر گسل قیمت خودرو

    شکاف قیمتی بین کارخانه و بازار بعد از اصلاح قیمت، به‌طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. طبق بررسی «دنیای‌اقتصاد» گسل قیمتی پیش از اصلاح قیمت به‌طور میانگین ۴۰درصد بود، حال آنکه بعد از افزایش قیمت‌ها به ۱۷.۶درصد رسیده است.
    شنبه، ۰۳ آذر ۱۴۰۳
  • رئیس‌جمهور در سفرش به استان سیستان‌و‌بلوچستان اعلام کرد

    اولین سفر استانی پزشکیان

    مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در اولین سفر استانی خود به استان سیستان و بلوچستان رفت. او در جریان این سفر یک‌روزه با اشاره به ناترازی‌های انرژی از برنامه دولت برای حل این مشکل خبر داد. به گفته رئیس‌جمهور، درمجموع ۱۲۴هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه این استان به تصویب رسیده است.
  • محرک دوم بورس در راه است؟

    فاز دوم اصلاح قیمت خودرو؟

    گمان می‌رفت با صدور مجوز افزایش میانگین ۳۰درصدی قیمت خودروهای داخلی، موج عرضه خودرو در بورس کالا فروکش کند، با این حال شنیده می‌شود «خودروی بورسی» بخشی از تصمیم قیمتی سیاستگذار است و احتمالا به‌عنوان محرک دوم و امتیازی دیگر به خودروسازان اعطا خواهد شد.
    پنجشنبه، ۰۱ آذر ۱۴۰۳
  • بازوی پژوهشی مجلس در گزارشی بررسی کرد

    شکست ماموریت شورای رقابت

    مرکز پژوهش‌های مجلس در یک گزارش به بررسی عملکرد ۱۵ساله شورای رقابت پرداخته است. این گزارش با بررسی شاخص‏‌های مختلف نشان می‏دهد که به‌دلیل ضعف ساختاری، نهادی و ابزاری، شورای رقابت نتوانسته است در عملکرد خود موفق باشد؛ در نتیجه کارکرد این شورا نیازمند بازنگری است.
    چهارشنبه، ۳۰ آبان ۱۴۰۳
  • توصیه عراقچی به آمریکا

    وزیر خارجه ایران با بیان اینکه از حق خود برای واکنش به تجاوزگری اسرائیل نمی‌گذریم، گفت: در زمان خود و به شکلی که مناسب بدانیم، واکنش نشان خواهیم داد. عراقچی همچنین به آمریکایی‌ها توصیه کرد به جای فشار حداکثری عقلانیت حداکثری را به‌کار گیرند.
    سه‌شنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۳
  • معاون وزیر خارجه در گفت‌و گو با فایننشال‌تایمز:

    ایران موافق مذاکره است

    یک منبع آگاه به «دنیای‌اقتصاد» گفت: معاون سیاسی وزارت خارجه روز گذشته با سفر به ریاض با همتای سعودی خود دیدار و درخصوص روابط دوجانبه و منطقه‌ای گفت‌وگو کرد. تخت روانچی همچنین در گفت‌وگو با «فایننشال تایمز» تاکید کرد که ایران موافق مذاکره با غرب است.
  • در نشست فعالان اقتصادی با رئیس‌کل بانک‌مرکزی مطرح شد

    سیاستگذاری ارزی با نرخ بازار

    بانک مرکزی به دنبال پایه‌ریزی سیاست جدیدی در حوزه ارز است. قرار است ارز در بازار توافقی یا بازار مبادله عرضه شود و نرخ آن مبتنی بر حراج شکل خواهد گرفت. این سیاست نهایی بانک مرکزی است که قرار است به ثبات بازار کمک کند.