شماره روزنامه ۶۱۵۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۵۷ دنیای اقتصاد

اخبار گزارش - روزنامه شماره ۶۱۵۷

  • شکست ماموریت شورای رقابت

    دنیای اقتصاد: مرکز پژوهش‌های مجلس در یک گزارش به بررسی عملکرد ۱۵ساله شورای رقابت پرداخته است. این گزارش با بررسی شاخص‏های مختلف نشان می‏دهد که به‌دلیل ضعف ساختاری، نهادی و ابزاری، شورای رقابت نتوانسته است در عملکرد خود موفق باشد؛ در نتیجه کارکرد این شورا نیازمند بازنگری است.
  • توصیه عراقچی به آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: وزیر خارجه ایران با بیان اینکه از حق خود برای واکنش به تجاوزگری اسرائیل نمی‌گذریم، گفت: در زمان خود و به شکلی که مناسب بدانیم، واکنش نشان خواهیم داد. عراقچی همچنین به آمریکایی‌ها توصیه کرد به جای فشار حداکثری عقلانیت حداکثری را به‌کار گیرند.
  • ایران موافق مذاکره است

    دنیای‌اقتصاد: یک منبع آگاه به «دنیای‌اقتصاد» گفت: معاون سیاسی وزارت خارجه روز گذشته با سفر به ریاض با همتای سعودی خود دیدار و درخصوص روابط دوجانبه و منطقه‌ای گفت‌وگو کرد. تخت روانچی همچنین در گفت‌وگو با «فایننشال تایمز» تاکید کرد که ایران موافق مذاکره با غرب است.
  • سیاستگذاری ارزی با نرخ بازار

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی به دنبال پایه‌ریزی سیاست جدیدی در حوزه ارز است. قرار است ارز در بازار توافقی یا بازار مبادله عرضه شود و نرخ آن مبتنی بر حراج شکل خواهد گرفت. این سیاست نهایی بانک مرکزی است که قرار است به ثبات بازار کمک کند.
  • بازندگان اقتصاد ترامپی

    دنیای اقتصاد: پیروزی ترامپ و جمهوری‌خواهان در انتخابات‌های مربوط به کنگره، سنا و ریاست‌جمهوری باعث شده است که موانع موجود در راه اعمال سیاست‌های نامتعارف اقتصادی در دوره ترامپ برداشته شود. به نظر می‌رسد در دوره ترامپ اقتصاد چین، مکزیک و اروپا مهم‌ترین بازندگان باشند.
  • طرح‌ترافیک از دوربین ۱۴۰۴

    دنیای اقتصاد: رئیس تیم پژوهشی «تغییر طرح ترافیک تهران»، پیشنهادهای اولیه در قالب ۷تغییر در نسخه فعلی طرح را تشریح کرد. محمود صفارزاده با بیان اینکه، «مطالعات ما نشان می‌دهد ارزش اقتصادی مجوز طرح ترافیک تقریبا از دست رفته است»، گفت: یک «زون ملایم» و یک «رینگ چهارم» در اطراف محدوده، مدنظر است.
  • مذاکره با ایلان ماسک تکذیب شد

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی وزارت خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل را تکذیب کرد. روزنامه نیویورک‌تایمز روزجمعه مدعی دیدار این فرد نزدیک به ترامپ با امیر سعید ایروانی در اقامتگاهش درسازمان ملل شده و هدف از این دیدار را کاهش تنش میان ایران و آمریکا بیان کرده بود.
  • پیام رهبر انقلاب به نبیه ‌بری

    دنیای اقتصاد: علی لاریجانی فرستاده ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی در رأس هیاتی به سوریه سفر و تایید کرد که پیامی از رهبر انقلاب به نبیه بری داشته است. او پس از ورود به دمشق با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و حموده صباغ رئیس مجلس جمهوری سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.
  • کانال‌های تماس با آمریکا باز است

    دنیای‌اقتصاد: سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در سخنانی در حاشیه هیات دولت با تاکید بر اینکه اختلافات بین ایران و آمریکا بسیار اصولی و مبنایی است و ممکن است حل‌شدنی نباشد، گفت که کانال‌های تماس بین ما و آمریکایی‌ها همچنان وجود دارد.
  • شکسته شدن رکورد مهاجرت از روستا

    دنیای اقتصاد: «پنج سالی است که روستای ما آب ندارد. از همه چیز خسته شده‌ایم و بار سفر بستیم.» این گفته‌های مردی ساکن یکی از روستاهای خراسان شمالی است. مصداقی بر گفته‌های معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی: «از ۶۹ هزار روستای کشور، تنها ۳۸هزار روستا دارای سکنه هستند و ۳۱هزار روستا خالی از سکنه شده است.»
  • طناب‌کشی در بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: موج رسانه‌ای موافقان خودروی بورسی این سوال را مطرح می‌کند که نفع این نوع عرضه برای چه گروهی است؟ این سوال در شرایطی مطرح است که با توجه به تکلیف مجلس مبنی بر تخصیص ۷۰درصد از ظرفیت فروش به مادران و مالکان فرسوده‌ها، موج مذکور برای جذب نهایتا ۳۰درصد از خودروها شکل گرفته است.
  • فرمول صعود بورس

    دنیای اقتصاد: شاخص بورس پس از خروج از کانال نزولی ۶ماهه گارد صعودی گرفته است؛ اما مقاومت‌های قیمتی را پیش رو خواهد داشت. به نظر می‌رسد با عبور قیمت دلار نیما از ۵۰هزار تومان و کاهش احتمالی نرخ بهره، مسیرهموارتری برای عبور از مقاومت‌‌ها فراهم آمده است.
  • دو روی یک مرد دیوانه

    دنیای‌اقتصاد: ترامپ به تنظیمات کارخانه برگشت؛ درحالی‌که او پس از پیروزی در انتخابات تلاش می‌کرد تصویر معتدلی از خود به نمایش بگذارد، در روزهای اخیر دوباره به همان الگوهای رفتاری گذشته خود یعنی تهدید رقبای داخلی بازگشته و همین مساله ناظران را نگران کرده است.
  • چرا رئیس‌جمهور به ریاض نرفت؟

    دنیای اقتصاد: به‌رغم تاکید ایران بر برگزاری نشست اضطراری سران سازمان همکاری اسلامی درخصوص فلسطین و دعوت از جمهوری اسلامی برای مشارکت در این اجلاسیه در ریاض، مسعود پزشکیان به عربستان نرفت. متغیرهای داخلی، دوجانبه و منطقه‌ای درخصوص دلایل این عدم حضور قابل ذکر است.
  • دیدگاه رئیس‌کل درباره ترامپ

    دنیای اقتصاد: محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نتایج انتخابات آمریکا و انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور، به تاثیر این موضوع بر اقتصاد ایران پرداخت. او بیان کرد: انتخاب ترامپ تاثیر قابل‌توجهی بر بازارهای جهانی داشت و اثرات آن از همان روز اول نمایان شد.
  • سنگ تمام برای نصرالله در اجلاس سران

    دنیای اقتصاد: مقامات کشور روز گذشته در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» چهلمین روز درگذشت دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان را گرامی داشتند. رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه، معاون راهبردی رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درسخنانی به بیان ابعاد مختلف فکری و معرفتی شهید نصرالله پرداختند.
  • پایان واقعی مازوت‌سوزی؟

    با اعلام دستور رئیس‌جمهور برای پایان مازوت‌سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان، امیدها برای دسترسی مردم به هوای پاک پررنگ شده است. موضوعی که روزگذشته با استقبال امام جمعه تهران هم روبه‌رو شد.کارشناسان این اقدام دولت را گامی درجهت پنهان نکردن ناترازی و نشانه صداقت ارزیابی می‌کنند.
  • منع ورود خودرو به «تالار»

    دنیای اقتصاد: محمد اتابک، وزیر صمت با وجود حمایت وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس از فروش خودرو در بورس، پرونده خودروی بورسی را بست. به نظر می‌رسد سیاستگذار خودرو تمایل دارد بازار را به‌صورت مستقیم و با ابزارهای تنظیم بازاری مختص این وزارتخانه مدیریت کند.
  • ابهام جدید در واردات آی‌فون؟

    دنیای اقتصاد: عدم تعیین قطعی زمان ثبت سفارش، نوع ارز تخصیصی و کد تعرفه از یکسو و از سوی دیگر اظهارات ضد و نقیض، بازار آی‌فون را در تعلیق فرو برده است. گفته‌های اخیر رئیس انجمن تلفن همراه مبنی بر قطعی نبودن تعرفه ۱۵درصدی، یک بار دیگر نگرانی‌ها را درباره سرنوشت واردات آی‌فون تشدید کرده است.
  • تغییر گسل قیمت خودرو

    دنیای اقتصاد: شکاف قیمتی خودروهای وارداتی در ایران نسبت به بازارهای جهانی در دو مقطع زمانی یعنی سال ۱۳۹۶ و ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفته است. داده‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد که گسل قیمتی وارداتی‌ها نسبت به بازارهای جهانی سال۹۶ حدودا ۱۱۸درصد بوده، حال آنکه در سال جاری به ۱۱۳درصد رسیده است.
  • موج نگرانی در بیماران دیالیزی

    دنياي اقتصاد: خبر مرگ ۷۰بیمار دیالیزی به دلیل «عنصر آلومینیوم آلوده» برای بسیاری از مردم ایران شوک‌آور بود. یکی از کارکنان مراکز دیالیزی کشور به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «از صبح برای تک‌تک بیماران توضیح می‌دهم که این مشکل مربوط به بیماران همودیالیزی نمی‌شود؛ اما نمی‌دانم چقدر می‌توانم از اضطراب آنها کم کنم.»
  • ظرفیت همکاری معدنی با همسایه

    دنیای اقتصاد : مذاکرات برای همکاری‌های مشترک معدنی با افغانستان و پیشنهاد ایجاد منطقه ویژه معدن و صنایع معدنی در مرز دو کشور می‌تواند به گسترش فعالیت‌های معدنی و اقتصادی منجر شود. خبرنگار روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در بازدید میدانی از معادن شمال شرق به تشریح وضعیت آنها پرداخته است.
  • هوای تهران آلوده‌تر شد

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: پاییز ۱۴۰۳ تهران تا اینجای کار، آلوده‌تر از مدت مشابه در سال گذشته بوده است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، طی نزدیک به یک‌ماه و نیم گذشته از پاییز، روزهای سالم نسبت به سال گذشته به میزان ۸روز کاهش پیدا کرده و بر روزهای «نارنجی» افزوده شده است.
  • «نه» خودروسازان به پیشنهاد طلایی شورای رقابت

    دنیای اقتصاد: خودروسازان بزرگ کشور در شرایطی از زیان‌دهی به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری می‌گویند که عنوان می‌شود آنها، پیشنهاد سیاستگذار مبنی بر اجرای صفر تا صد فرمول قیمت‌گذاری محصولاتشان را نپذیرفتند. ظاهرا خودروساز نیز حاضر به پذیرش تبعات اصلاح قیمت با فرمول قیمت‌گذاری نیست.
  • بال شکسته تجارت ایران

    دنیای اقتصاد: فعالان تجاری یکی از مهم‌ترین گروه‌هایی هستند که طی هفته‌های گذشته از لغو یا محدودیت پروازهای ایران ضربه خورده‏‏‌اند. تجارت در تعامل با سایر کشورها شکل می‌گیرد و معنا می‏‏‌یابد. به اعتقاد فعالان تجاری، حضور مستقیم در کشورهای طرف معامله، الزامی برای تداوم تجارت است.
  • کامبک شاخص بورس

    دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در آخرین روز هفته با واگرایی نماگرهای سهامی به اتمام رسید. در جریان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل با رشد ۰.۲۲ درصدی همراه شد و به سطح ۲ میلیون و ۵۶ هزار واحد رسید. شاخص هم‏‏‌وزن نیز افت ۰.۱۷ درصدی را تجربه کرد.
  • جنایت در ۲۴ روز

    دنیای‌اقتصاد: عملیات ۲۴روزه نظامی اسرائیل در شمال غزه بیش از هزار شهید بر جا گذاشت که بیشترشان کودک و زن بودند. الگوی حملات این جنایت اخیر حاکی از آن است که ارتش اسرائیل بیشتر علاقه‌مند است تا سطح عظیمی از تخریب را در ساختمان‌های مسکونی به جا بگذارد.
  • تشییع پیکر شهدای مدافع وطن

    دنياي اقتصاد: مراسم تشییع و خاک‌سپاری شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران، روز گذشته به‌طور همزمان در سه استان خوزستان، کرمانشاه و لرستان برگزار شد. در این مراسم که در شهرهای شوشتر، رامهرمز، کرمانشاه و بروجرد با حضور خانواده شهدا، مردم و جمعی از مقامات ارتش برگزار شد، شهید سرگرد منصوری در کرمانشاه، شهید سرگرد جهاندیده در رامهرمز، شهید استوار یکم شاهرخی‌فر در شوشتر و شهید استوار یکم نقوی در بروجرد تشییع شدند.
  • نبرد جنسیتی در آمریکا

    دنیای اقتصاد: میشل اوباما روز شنبه در یک گردهمایی در میشیگان با انتقاد از ترامپ و مردانی که می‌خواهند به او رای دهند، گفت: لطفا سرنوشت ما را به‏دست امثال ترامپ ندهید، کسی که از ما چیزی نمی‌داند و ما را تحقیر کرده است؛ زیرا رای به او رای علیه ارزش ماست.
  • استثنای مونتاژی کارنامه تولید

    دنیای اقتصاد: در شرایطی آمارها از افت تولید خودروهای سواری، تجاری و سنگین در شرکت های خودروساز نیمه‌دولتی و همچنین قطعه‌سازی در نیمه نخست سال جاری حکایت دارند که شرکت‌های خصوصی در این مدت با رشد تولید همراه شدند. تزریق ارز مناسب و واگذاری تعیین قیمت به‌ خصوصی‌ها دلیل اصلی رشد تولید در این بخش خوانده می‌شود.
  • محله‌نشینی اتباع خارجی؟

    دنیای اقتصاد: معادله اجاره‌نشینی اتباع خارجی در بازار مسکن تهران بررسی شد. تحقیقات میدانی خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، مهاجران افغان در محله‌هایی از مناطق جنوبی شهر ساکن هستند؛ بعضا به صورت متمرکز. این گروه از جمعیت اجاره‌نشین پایتخت، به دو دلیل خانه‌های کلنگی این مناطق را به‌جای آپارتمان برگزیده‌اند.
  • گلایه های اقتصادی مراجع

    دنیای‌اقتصاد: نخستین سفر وزیر کشور دولت چهاردهم به شهر مقدس قم با گلایه‌های اقتصادی مراجع تقلید از دولت همراه بود. تورم، افزایش قیمت ارز و گرانی اجاره‌بها از موضوعاتی بود که در این دیدارها از سوی مراجع تقلید مطرح شد. مراجع تقلید در این دیدار بر رسیدگی به وضعیت معیشت مردم تاکید کردند.
  • زمین تامین مسکن کجاست؟

    دنیای اقتصاد: دولت‌‌های مختلف در کشور طی سالیان گذشته همواره بر تامین مسکن مناسب برای تمامی خانوارهای ایرانی تاکید داشته‌‌اند؛ با این وجود همچنان بخش قابل‌توجهی از مردم به طور جدی با چالش تامین مسکن مناسب مواجه هستند. بهروز ملکی کارشناس و صاحب‌نظر اقتصاد مسکن در گفت‌‌وگو با اکوایران به بررسی دلایل ناکامی طرح‌‌های مختلف اعمالی برای تنظیم بازار مسکن در کشور طی سالیان گذشته پرداخت و ۶ راهکار کارشناسی به‌‌منظور تسهیل خانه‌‌دار شدن عموم مردم در کشور را بیان کرد.
  • جدایی بازار خودرو از «ارز»

    دنیای اقتصاد: بررسی بازار خودرو در مهرماه نشان از آن دارد که با وجود روند رو به رشد نرخ ارز، قیمت خودرو چندان تحت تاثیر قرار نگرفته است؛ به‌طوری‌که بعد از فروردین‌ماه امسال که خودرو به سقف قیمتی خود رسید، بازار آن حساب خود را از ارز جدا کرده است.
  • ترامپ محبوب عرب‌های آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: نظرسنجی عرب نیوز-یوگاو نشان می‌دهد که ترامپ در جلب آرای آمریکایی‌های عرب‌تبار از کامالا هریس پیش افتاده است. در این نظرسنجی ترامپ با ۴۵درصد در مقابل هریس با ۴۳درصد به محبوبیت بیشتری در میان این جمعیت مهم در ایالات متحده دست یافته است.
  • دوئل بریکس با دلار

    دنیای اقتصاد: اجلاس سران بریکس امروز در کازان روسیه برگزار می‌شود. گفته می‌شود، یکی از مهم‌ترین اهداف این اجلاس، گسترش سیستم پرداختی مشترک کشورهای بریکس موسوم به «بریکس پی» خواهد بود. با وجود تلاش‌ها برای گسترش بریکس پی، این ساختار پرداختی، همچنان با چالش‌های زیادی مواجه است.
  • دو گام تا خودروی بورسی

    دنیای اقتصاد: وزیر اقتصاد در شرایطی بر عرضه خودروی بورسی تاکید دارد که به گفته وی، سیاستگذار صنعت مخالف این شیوه فروش خودرو است. با این حال شورای رقابت را نیز باید در دسته مخالفان خودروی بورسی قرار داد. دخالت دولت در امور خودروسازان به خصوص قیمت‌گذاری، نحوه عرضه را در دالان بی‌تکلیفی قرار داده است.
  • منطقه در مدار تصاعد بحران

    دنیای اقتصاد: رسانه‌های غربی پس از به شهادت رسیدن یحیی سنوار مدعی بودند که تنش‌ها پس از این رو به نزول خواهد بود؛ اما حوادث ۴۸ساعت گذشته از تشدید تنش‌ها حکایت دارند. روز شنبه هم غزه و هم لبنان با حملات وحشیانه اسرائیل مواجه شدند.
  • بازی خطرناک با رمزارز

    دنیای اقتصاد: پلتفرم‌های شرط‌بندی غیرمتمرکز ارز دیجیتال با وجود جذابیت‌های اولیه و سودهای احتمالی، ریسک بالایی دارند. همچنین اعتیاد به قمار، نوسانات شدید ارزهای دیجیتال و نبود نظارت قانونی، آنها را به گزینه‌ای خطرناک برای سرمایه‌گذاری تبدیل می‌کند که می‌توان سرمایه‌گذاری‌های امن‌تر با ریسک کمتر را جایگزین آن کرد.
  • آب شرب ۲ میلیونی

    دنیای اقتصاد: مردم یکی از بزرگ‌ترین روستاهای خراسان‌شمالی، از ۵سال پیش از کم‌‌آبی رنج می‌برند. آنها گاهی آب آشامیدنی هم ندارند و مجبورند از تانکردارها آب بخرند. اهالی روستا می‌گویند، بیشتر مردم روستا هر دو سه روز یک‌بار حداقل ۳۵۰هزار تومان آب می‌خرند.
  • چشم بودجه به درآمد مالیاتی

    دنیای اقتصاد: عملکرد درآمدهای مالیاتی در نیمه نخست سال۱۴۰۳ نشان می‌دهد که حدود ۵۱۲.۷همت درآمد به دست آمده که درصد تحقق آن در نیمسال معادل ۸۴درصد بوده است. به نظر می‌رسد بیشترین عقب‌ماندگی در کسب درآمد مربوط به بخش مالیات ارزش افزوده است.
  • اجماع برای تحدید استقلال اتاق؟

    دنیای اقتصاد : اگرچه بدنه بخش‌خصوصی بر این باور است که قانون قدیمی اتاق بازرگانی نیاز به اصلاح و به‌روز‌رسانی دارد، اما به‌نظر می‌رسد آنچه امروز به‌عنوان تغییر قانون اتاق در مجلس در جریان است، چندان با اهداف بخش‌خصوصی برای حفظ استقلال اتاق منطبق نیست. تغییر قانون اتاق‌های بازرگانی پس از چندین دوره کش و قوس در مجلس، مجددا مورد‌توجه بهارستانی‌ها قرارگرفته‌است.
  • سیاست خبیثانه چشم‌آبی‌ها

    دنیای اقتصاد: بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای عضو شورای خلیج‌فارس درباره جزایر سه‌گانه، واکنش مقامات ایرانی را به دنبال داشت. این اولین‌بار است که اتحادیه اروپا، ایران را متهم به اشغالگری کرده است. «دنیای‌اقتصاد» با دو کارشناس، درباره دلایل تغییر موضع اتحادیه اروپا گفت‌وگو کرده است.
  • تهران گران اداره می‌شود؟

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: بودجه شهرداری‌های ۵کلان‌شهر کشور با سه منبع اصلی تامین می‌شود که دو مورد آن از «بازار املاک» تغذیه می‌کند. نتایج آنالیز بودجه اداره تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز نشان می‌دهد، پایتخت براساس مقایسه «سرانه مصارف هزینه‌ای»، گران اداره می‌شود. این موضوع باتوجه به مازاد نیرو و نحوه مواجهه با پیمانکاران شهری مشهود است.
  • بوی رانت از وام اجاره؟

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: متولی مسکن با وجود «صف انبوه تقاضای وام اجاره» قصد دارد «امتیاز مضاعف» به گروه اول منتفع از این تسهیلات بدهد. براساس این تصمیم، تعداد محدودی از مستاجرها می‌توانند ۲بار از وام ودیعه مسکن استفاده کنند. تاکنون از هر ۵مستاجر مشمول، یک نفر موفق به اخذ وام شده و تصمیم تازه، یعنی محروم‌تر شدن مستاجراولی‌ها از حمایت بانکی.
  • پشتیبان تورم تولید خودرو

    دنیای اقتصاد: بر اساس گزارشی که طبق منابع اطلاعاتی مرکز آمار تهیه شده است از اسفند۹۵ تا تابستان سال جاری، رشد قیمت‌های مصوب فروش خودرو در حالی از تورم بخش صنعت جا مانده که تاخیر زمانی در اعلام قیمت‌ها نیز منجر به تحمیل زیان سنگین به خودروسازان شده است.
  • آرایش منطقه‌ای بازار مسکن

    دنیای اقتصاد: بازار معاملات مسکن در روزهای گذشته به «ریسک تشدید تنش در منطقه» واکنش نشان داده است. نتایج تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، ۴تغییر رفتار را می‌توان در سمت فروشنده، خریدار و حتی موجر مشاهده کرد. جو بازار نسبت به ماه‌های تابستان، «سرد» شده است و انتظار می‌رود این اتفاق روی روند قیمت اثر بگذارد.
  • انتقال خودرو به ایدرو؟

    دنیای اقتصاد: حذف معاونت حمل‌ونقل از چارت وزارت صمت و همچنین حکم رئیس هیات عاملی ایدرو برای مدیرعامل پیشین ایران خودرو، موضوع تمرکز سیاستگذاری خودرو در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران را قوت بخشیده است. حال سوال این است که این موضوع می‌تواند منشأ تحولات خودرویی شود؟
  • رکود خودرو ۵ماهه شد

    دنیای اقتصاد: بررسی «شامخ» وسایل نقلیه و قطعات وابسته‌‌‌ در ششمین ماه از سال جاری از تداوم رکود در این صنعت حکایت دارد. روند رکود خودرو از اردیبهشت‌ماه امسال آغاز شده و در شهریورماه به پایین‌ترین حد خود بعد از مهرماه سال گذشته رسیده است.
  • نوبل صلح برای جنبش ضداتمی

    دنیای‌اقتصاد: جایزه صلح نوبل۲۰۲۴ روز جمعه (۲۰مهرماه) به سازمان ژاپنی «نیهون هیدانکیو»، یک جنبش مردمی از بازماندگان بمب اتمی «به‌دلیل تلاش‌هایش برای دستیابی به جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای» اعطا شد. این جنبش برای چندین دهه نماینده صدها هزار نفر از بازماندگان بمباران اتمی در هیروشیما و ناکازاکی بوده است.
  • سبقت‌ کارکرده‌ از صفرکیلومتر

    دنیای اقتصاد: بازار خودروی ایران از یک دهه پیش تاکنون، شرایط خاص و منحصربه‌فردی را در قیمت تجربه کرده است. در این زمینه بررسی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، قیمت خودروهای دست دوم در حال حاضر از نرخ کارخانه‌ای آنها فراتر رفته است. مهم‌ترین دلیل نیز قیمت‌گذاری دستوری و افزایش تقاضا برای این خودروها عنوان می‌شود.
  • سرگذشت ۱۰ روز بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: بررسی بازار خودرو در ۱۰روز گذشته حکایت از آن دارد که چالش‌های منطقه‌ای، چندان تاثیری بر بازار نداشته است؛ به‌طوری‌که در این بازه، قیمت محصولات داخلی ۱.۲درصد و بهای خودروهای مونتاژی نزدیک به نیم‌درصد صعود کردند. عدم نوسان شدید نرخ ارز مهم‌ترین دلیل در این زمینه عنوان می‌شود.
  • پایان باز بی‌برقی صنعت

    دنیای اقتصاد: شامخ شهریورماه با ثبت پنجمین کاهش متوالی، حکایت از انقباض و رکود فعالیت‌های اقتصادی دارد. تداوم مشکل قطعی برق در کنار قطعی گاز در زمستان، به عوامل مخلی برای رشد بخش صنعت تبدیل شده است که خروج سرمایه از کشور را به دنبال دارد.
  • بار سنگین خودروی دولتی

    دنیای اقتصاد: در شرایط کنونی بسیاری از تعهدات خودرویی دولت سیزدهم که بر دوش سیاستگذار دولت چهاردهم گذاشته شده، بلاتکلیف مانده است. اصلاح قیمت خودرو، واردات دست‌دوم‌ها و خودروی جانبازان و در نهایت بار سنگین تیراژ تعیین‌شده، از جمله تعهداتی است که هنوز اظهارنظر شفافی درباره آنها صورت نگرفته است.
  • سوءبرداشت از آمار طلاق

    دنياي اقتصاد: شوک افزایش آمار طلاق ایرانیان به دهه۸۰ برمی‌گردد؛ روندی که از سال۱۳۸۰ به بعد با شتاب بیشتری افزایش پیدا می‌کند. اخیرا آماری در برخی از رسانه‌ها منتشر شده است که نشان از کاهش طلاق در ۳ دهه گذشته دارد. «دنیای‌اقتصاد» این ادعا را در این گزارش بررسی کرده است.
  • بازار جانبی رمزارزها

    دنیای اقتصاد: فناوری بلاک‌چین پس از معرفی بیت‌کوین در سال۲۰۰۹ به سرعت درخشید و با ظهور استارت‌آپ‌ها در عرصه مالی غیرمتمرکز، صرافی‌ها و کیف‌پول‌ها به یکی از ارکان مهم اقتصاد دیجیتال تبدیل شد. براین اساس بازارهای جانبی رمزارزها با سرعتی چشم‌گیر در حال رشد و جلب ‌توجه سرمایه‌گذاران هستند.
  • خسارت سنگین به اشغالگران

    دنیای اقتصاد: حزب‌الله لبنان روز جمعه با انجام ۲۳عملیات زمینی و هوایی پایگاه‌ها، شهرک‌ها و نظامیان نفوذکرده رژیم صهیونیستی در داخل خاک لبنان را هدف قرار داد و خسارات سنگینی را به اشغالگران وارد کرد. رئیس شورای سیاسی حزب‌الله تاکید کرد: «موشک‌های ما به عمق ۱۵۰کیلومتری رسیده است.»
  • شکاف حیرت‌آور قیمت خودرو

    دنیای اقتصاد: «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی به شکاف قیمتی برخی از خودروهای وارداتی با بازارهای جهانی پرداخته است که محاسبات نشان می‌دهد قیمت‌های مورد بررسی در بازار ایران، ۲۵۰درصد بالاتر از قیمت جهانی است. خطای سیاستگذار در توقف واردات خودرو، تعرفه و نرخ ارز سه عامل شکاف عمیق قیمتی ارزیابی می‌شود.
  • سفر نمادین عراقچی به لبنان

    دنیای اقتصاد: سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان، بیروت را به‌عنوان اولین مقصد سفر خارجی خود برگزید؛ سفری در بحبوحه تنش‌ها در منطقه و تبادل آتش بین لبنان و اسرائیل. عراقچی با انجام این سفر چندین پیام مهم داشت از جمله اینکه ایران در هیچ شرایطی پشت لبنان را خالی نمی‌کند.
  • «بهره مثبت» ترکیه پس‌از ۳ سال

    دنیای اقتصاد: نرخ تورم سالانه ترکیه در ماه سپتامبر به ۴۹.۴درصد رسید و برای اولین بار از سال۲۰۲۱، نرخ بهره بالاتر از تورم قرار گرفت. حال کارشناسان انتظار دارند کاهش نرخ بهره از نوامبر آغاز و تا پایان۲۰۲۵ حدود ۲۰درصد کاهش یابد.
  • استراتژی مالیاتی دولت چهاردهم

    دنیای اقتصاد: در اجلاس مدیران مالیاتی، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان امور مالیاتی بر مبارزه با فرار مالیاتی، تمرکز بر مالیات مؤدیان بزرگ و معافیت ۷۲درصد از مؤدیان خرد تاکید کردند. مقامات دولت چهاردهم همچنین شفاف‌سازی، حکمرانی داده‌ها و کنترل تورم را از اولویت‌های دولت چهاردهم دانستند.
  • تهدید چینی زنجیره تامین

    دنیای اقتصاد: تنش‌های ژئوپلیتیک در چندسال اخیر، فشار محسوسی بر زنجیره‌های تامین بین‌المللی وارد آورده است. بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که افزایش میزان نهاده‌های حیاتی تولیدشده در چین و قرار گرفتن شرکت‌های بزرگ در معرض تاثیرات ناشی از این تولیدات و پیامدهای آنها به‌ویژه در آلمان، همچنان بالاست.
  • کدام رمزارز پادشاهی می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: اتریوم نه‌تنها یک ارز دیجیتال است، بلکه بستری برای توسعه برنامه‌های جدید و نوآورانه در زمینه‌های مختلف، از جمله امور مالی، بازی، و مالکیت دارایی‌های دیجیتال به شمار می‌رود. شبکه اتریوم از زمان عرضه در سال۲۰۱۵ تا به امروز فراز و نشیب‌های مختلفی از جمله هاردفورک را تجربه کرده است.
  • برآورد جدید از جمعیت ایران

    مرکز آمار ایران: بر اساس آخرین آمارها، جمعیت ایران به تازگی به حدود ۸۶میلیون نفر رسیده است. طبق اعلام مرکز آمار، جمعیت کشور در اول آبان ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵میلیون و ۹۶۱هزار نفر برآورد می‌شود. از کل جمعیت ایران، ۷۷درصد شهرنشین و ۲۳درصد روستانشین هستند.
  • حباب «لوکیشن»ها در مسکن آنلاین

    دنیای اقتصاد: نقص فنی بازار آنلاین مسکن، عارضه جدید برای متقاضیان خرید رقم زده است. مقاومت خدمات‌دهنده‌ها در این بازار برای به‌کارگیری «فیلترهای ساده اما کارآمد» در مسیر ورود فایل‌های آپارتمانی باعث شده است مالکان واحدهای خارج از محدوده شهری تهران، لوکیشن‌های تقلبی اعلام کنند. تفاوت قیمت مسکن بین آدرس واقعی و آدرس حبابی باعث گمراهی خریدار می‌شود.
  • زمین بازی تخلفات خودرویی

    دنیای اقتصاد: پلتفرم‌های ثبت آگهی خودرو در طی چند سال اخیر به مرجعی برای معاملات خودرویی و حتی قیمت‌گذاری تبدیل شده‌اند و در عین حال تخلفات زیادی نیز در این حوزه رخ داده است. «دنیای‌اقتصاد» با بررسی یک تجربه موفق در معاملات آنلاین خودرو در بریتانیا ۱۰گام موثر برای کنترل و جلوگیری از تخلفات را تشریح کرده است.
  • سهامدار اصلی ترافیک شهر

    دنیای اقتصاد: ادعای «نبود منابع مالی» برای توسعه مترو و اتوبوسرانی راستی‌آزمایی شد. نتایج یک پژوهش رسمی درباره «ریشه اصلی ازدحام خودرو در خیابان‌ها» نشان می‌دهد، مدیران شهر سهامدار اصلی ترافیک هستند؛ چون «جذابیت تبلیغاتی ابرپروژه‌های بزرگراهی و دو عامل دیگر»باعث انحراف به چپ بودجه حمل‌ونقل می‌شود.
  • مثلث افت تولید خودرو

    دنیای اقتصاد: تولید خودروهای سواری سه شرکت وابسته به دولت طی نیمه نخست امسال و در مقایسه با بازده زمانی سال گذشته ۸درصد افت کرده و این درحالی است که خودروسازان توانسته‌اند تولید ماهانه خود را افزایش دهند. مثلث کمبود نقدینگی، عدم تخصیص ارز و بی‌برقی از دلایل افت تیراژ در خودروسازی‌ها است.
  • اجاره‌بها پس‌از تابستان سخت

    دنیای اقتصاد: سه‌ماه اعمال «نرخ دولتی» برای اجاره‌بهای مسکن در کشور به‌خاطر «واکنش منفی بازار به مداخله نچسب» جواب نداد. تصویب شده بود اجاره‌های تابستانی حداکثر ۲۵درصد افزایش یابد؛ اما در عمل، ۴۲.۸درصد رشد کرد. متولی مسکن برای نجات اجاره‌نشین‌ها آزمون پاییزی پیش‌رو دارد.
  • بورس پاییز، آرایش بهاری گرفت

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس هفته آغازین پاییز را با بازدهی ۲.۷۶درصد به‌پایان رساند که در یازده هفته اخیر رکورد محسوب می‌شود. زمزمه احیای برجام و عضویت در FATF، سهامداران را به‌سوی صنایع ریالی و عمدتا خدمات‌محور سوق داد.
  • تنظیم رابطه در بازار مسکن

    دنیای اقتصاد: سناریویی که «دنیای‌اقتصاد» درباره آینده بازار مسکن تهران پیش‌بینی کرده بود، در حال تحقق است. بعد از سنجش نسبت قیمت آپارتمان‌های بالای‌شهر به پایین‌شهر و تشخیص «وضعیت غیرنرمال» این نسبت، اکنون مشخص شده مناطقی که بیش‌از بقیه، جهش کرده، «کمترین تورم ماهانه ملکی» را تجربه می‌کنند.
  • غایب بازار مسکن شهریور

    دنیای اقتصاد: معاملات مسکن شهریور یک غایب دووجهی داشت. نتایج تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از آنچه بر این بازار گذشته، حاکی است، میانگین «قیمت پیشنهادی» در فایل‌های شهر تهران حدود ۲درصد تغییر مثبت پیدا کرد. با این حال از «هیجان قیمتی و رفتاری» خبری نبود. فهرست رخدادهای اخیر بازار از نقش «نرخ سود بانکی» و «انتخابات آمریکا» حکایت دارد.
  • رگ‌حیاتی شبکه اینترنت

    دنیای اقتصاد: کارشناسان چالش‌های فعالیت مراکز داده کشور را در تحریم‌ها، کمبود تجهیزات و قطع برق در سال‌های اخیر می‌‌دانند؛ اما به اعتقاد آنها، فیلترینگ چالش اصلی این مراکز است و زمانی که فیلترینگ رفع شود بار اصلی ترافیک شبکه برداشته می‌شود و تاثیر قطع برق در ایجاد اختلال در عملکرد دیتاسنترها با کاهش قابل توجهی مواجه خواهد شد.
  • «نبرد روز حساب» در لبنان

    دنیای اقتصاد: تنش‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله به‌طور لحظه‌ای در حال افزایش است. هر دوطرف یکدیگر را به حملات شدیدتر تهدید کرده‌اند. موشک‌های حزب‌الله به حیفا رسیده و خطر بیخ گوش کسانی است که در تل‌آویو هستند. در مقابل، اسرائیل نیز در جنایت‌های روز گذشته‌اش جان بیش از ۲۰۰نفر را گرفت.
  • صدرنشینی زعفران در بازدهی

    دنیای اقتصاد: بررسی آمارهای مربوط به بازدهی بازارهای کالایی، از صدرنشینی طلای سرخ در رتبه بازدهی خبر می‌دهد. زعفران سال گذشته، نسبت به سایر بازارهای سرمایه‌گذاری، بیشترین میزان سود را از آن خود کرد. با نزدیک‌شدن به فصل برداشت، گمانه‌زنی‌ها برای میزان تولید زعفران و قیمت آن در بازار سنتی و آتی افزایش پیدا کرده است.
  • دومینوی افت تولید به قطعه رسید

    دنیای اقتصاد: همراه با افت تولید خودرو در پنج‌ماه گذشته، تولید و فروش قطعات خودرویی نیز نزولی شد. مشکلات نقدینگی در واحدهای قطعه‌سازی به‌دلیل بدهی بالای خودروسازان به این واحدها، کاهش تولید خودرو و همچنین واردات قطعه توسط خودروسازان از مهم‌ترین عوامل فرود تولید و فروش قطعه عنوان می‌شود.
  • فقرزایی با توقف جهانی‌سازی

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏‏‏‏‏‏‏‌الملل: بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند فقرزدایی در جهان از سال۲۰۱۵ کند شده است. کارشناسان معتقدند که در سال‌های گذشته عوامل مختلفی در این مساله موثر بوده که مهم‌ترین آن فاصله گرفتن کشورها از اتخاذ سیاست‌های مبتنی بر اصول بازار آزاد و به دنبال آن کاهش رشد اقتصادی بوده است.
  • چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای

    دنیای اقتصاد: انتخاب عباس عراقچی به‌عنوان وزیر خارجه، امید احیای مذاکرات را افزایش داده است. به گزارش مرکز استیمسون به‌دلیل برخی موانع، احتمالا این مذاکرات صرفا درخصوص مساله ‌هسته‌ای نیست، اما فقط بین ایران و آمریکا خواهد بود و محل آن نیز عمان یا قطر است.
  • پس‌لرزه نشست پزشکیان

    دنياي اقتصاد: دو جلسه علنی و غیرعلنی روز گذشته مجلس با پس‌لرزه‌های سخنان رئیس‌جمهور در نخستین نشست خبری‌اش همراه بود. برخی از نمایندگان مجلس دراین دو نشست انتقادهایی را به سخنان پزشکیان وارد کردند. «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌وگو با دو فراکسیون انقلاب و مستقلین نظرات آنها را در این مورد جویا شده است.
  • ارز تولید خودرو کجاست؟

    دنیای اقتصاد: وزیر اقتصاد از تخصیص ارز یک میلیارد دلاری برای واردات خودرو خبر داده است. این درحالی است که خودروسازان به‌ویژه مونتاژکاران، نسبت به سهمیه ارزی تولید موضع گرفته و عنوان می‌کنند با فشار ارزی نمی‌توان خودرو را در شیب تند داخلی‌سازی در خودروسازی‌ها انداخت.
  • بهره اقتصاد از افت «بهره»

    دنیای اقتصاد-گروه‌بین‌الملل: مطابق گزارش‌ها، امشب بانک مرکزی آمریکا (فدرال‌رزرو) از تصمیمات خود درخصوص نرخ بهره رونمایی خواهد کرد و به انتظارات فعالان بازار پایان خواهد داد. «دنیای‌اقتصاد» در گزارش‌هایی به بررسی اثرات قابل توجه کاهش نرخ بهره بر وضعیت اقتصاد آمریکا و بازارهای جهان پرداخته است.
  • پالس متغیرها به هزینه بنگاه‌ها

    دنیای اقتصاد: تورم تولیدکننده بخش صنعت اگرچه در ۱۲ماه منتهی به مردادماه نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است، با وجود این، بررسی مولفه‌های تاثیرگذاری همچون نرخ ارز، نقدینگی و ارزش افزوده صنعتی حاکی از این است که هزینه بنگاه‌های صنعتی همچنان در مسیر افزایشی قرار دارد.
  • مهاجرت آمریکایی‌ها از چین

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس گزارش یک گروه تجاری آمریکایی که در مجله تک‏لایف منتشر شد، شرکت‌های آمریکایی به‌طور بی‌سابقه‌ای در چین شاهد سودهای پایین هستند و اعتماد تجاری در بحبوحه تنش‌های سیاسی به پایین‌ترین حد خود رسیده است. همین مساله منجر به کوچ این شرکت‌ها از چین به ویتنام و مالزی شده است.
  • شفاف سازی وام کارمندان بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: مدیر کل منابع انسانی بانک مرکزی با ارائه توضیحات درباره پرداخت وام به کارمندان بانک‌ها، خبر پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به کارکنان بانک مرکزی را تکذیب کرد. علاوه بر این، به گفته دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی، هیچ‌گونه تسهیلات به شکل قرض‌الحسنه به کارکنان شبکه بانکی پرداخت نمی‌شود.
  • نبض دوم از اجاره‌بها

    دنیای اقتصاد: مستاجرتمدیدی‌ها در مقایسه با مستاجراولی‌ها در تابستان امسال، فشار کمتری از ناحیه رشد هزینه اجاره‌ متحمل شده‌اند. نتایج تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از بازار اجاره مسکن تهران حاکی است، تمدید اجاره‌نامه‌های۱۴۰۲ با نرخ رشد متوسط ۳۵درصدی اجاره‌بها صورت گرفته است. پیش‌تر، تورم اجاره مسکن کل شهر تهران – نبض اول- اعلام شده بود.
  • نسخه جدید بورس‌بازی

    دنیای اقتصاد: بورس در آخرین روزهای شهریور روندی غیر قابل پیش‌بینی به خود گرفته است و شاخص‌ها در دو مسیر متفاوت حرکت می‌کنند. دو متغیر مهم یعنی اصلاح قیمت سهام کوچک و عبور از دستکاری‌ شاخص کل سبب شده است شاخص‌ها دو راه متفاوت را در پیش بگیرند.
  • تورم در آموزش و پرورش

    دنیای‌اقتصاد: ماه مهر نزدیک است و به زودی حدود ۱۶میلیون و ۵۰۰هزار دانش‌آموز راهی مدارس سراسر ایران ‌می‌شوند. با این حال بسیاری از خانواده‌ها نگران افزایش قیمت بسته‌های آموزشی هستند. مقایسه قیمت کتاب‌های درسی مقطع دبستان نشان می‌دهد قیمت‌ها نسبت به سال گذشته حدود ۵۰درصد افزایش داشته است.
  • نبض بورس بدون رئیس

    دنیای اقتصاد: شمارش معکوس برای انتخاب رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار به راه افتاده است. در این میان، وضعیت بازار سرمایه به تصمیمات و سیاست‌ها گره خورده است. بر این اساس از رئیس جدید سازمان انتظار می‌رود درخصوص توسعه ابزارهای مالی و افزایش شفافیت برای بازگشت اعتماد از دست رفته سرمایه‌گذاران برنامه جامع داشته باشد.
  • واکنش بنزینی خودروسازان

    دنیای اقتصاد: با توجه به سیگنال‌های دولتی اصلاح قیمت بنزین، حالا این سوال مطرح است که در قدم اول باید اصلاحات در خودروسازی کشور انجام شود و بعد اصلاح قیمت بنزین رخ دهد یا همزمان؟‌ آنچه مشخص است مصرف‌کنندگان خودرو در کشور به‌دلیل عدم تنوع، انتخابی در خودروی کم‌مصرف و پرمصرف ندارند.
  • خاموشی به کویت رسید

    دنیای اقتصاد: گرما ثروتمند و فقیر نمی شناسد؛ وقتی بیاید‌ تر و خشک را با هم می‌سوزاند. کشور کوچک اما ثروتمند کویت یکی از همین کشورهایی است که موج گرما را با قطع مکرر برق تجربه کرد. اگرچه این کشور دارای صندوق ذخیره دولتی ۹۸۰میلیارد دلاری است، اما به گفته کارشناسان چند دهه است در زمینه زیرساخت‌های مربوط به تولید برق سرمایه‌گذاری نکرده است.
  • چشم‌انداز تجارت خارجی

    دنیای اقتصاد: فاصله ژئوپلیتیک از سال۲۰۱۸ به یک محرک مهم در جریان تجارت بین‌الملل تبدیل شده و تاثیر آن در طول زمان به‌طور پیوسته افزایش یافته است. توجه به چشم‌انداز تجارت خارجی کشور از دریچه ژئوپلیتیک می‌تواند چالش‌ها‌ و فرصت‌های پیش ‌روی ایران را آشکار سازد.
  • واردات خودرو محدودتر شد؟

    دنیای اقتصاد: یک مقام مسوول در وزارت صمت پس از گذشت ۱۰روز خبر تعلیق ثبت سفارش خودرو را تکذیب کرد؛ درحالی‌که به ادعای برخی از وارد‌کنندگان علاوه بر تعلیق ثبت سفارش ورود خارجی‌ها، امکان عرضه از سوی واردکنندگان نیز محدود شده است. نوسان تصمیمات و سیاست‌ها در حوزه «واردات خودرو» اثر مستقیم بر روند قیمت‌ها در بازار داخلی دارد و تبعات اعمال محدودیت در مسیر واردات، مسیر دسترسی مصرف‌کننده به خودروهای موجود را پیچیده‌تر خواهد کرد. وعده دولت چهاردهم برای تنظیم این بازار منوط به «گشایش واردات» است.
  • طاقت ایران طاق شد

    دنياي اقتصاد: کمیسیون شوراهای مجلس روز گذشته در مشهد جلسه فوق‌العاده برگزار کرد. آن‌طور که سخنگوی کمیسیون به «دنیای‌اقتصاد» گفته ۵طرح مجلس و همچنین اساسنامه‌ای که دولت سیزدهم تقدیم کرده بود، ادغام شده است و احتمالا تشکیل سازمان ملی مهاجرت تا یک ماه دیگر در دستور کار قرار می‌گیرد.
  • شناسایی سود در بورس

    دنیای اقتصاد: بورس در دومین روز معاملاتی هفته، همزمان با شتاب گرفتن شاخص کل برای عبور از سد ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحدی، هفتمین روز سبز را سپری کرد. با این حال در این روز، بورس‌بازان شاهد عرضه‌های بیشتری بودند. رفتار معامله‌گران نشان می‌دهد پشت پرده عرضه‌های یکشنبه به سه عامل گره خورده است. از این رو انتظار می‌رود فضای کنونی کماکان در بورس حکم‌فرما بماند.
  • مثلث خطر مقابل پتروشیمی‌ها

    دنیای اقتصاد: سه‌گانه کاهش سودآوری، افت تقاضا و افزایش ظرفیت تولید مازاد، مثلث خطرناکی است که پیش ‌روی صنعت پتروشیمی در جهان ترسیم شده، تا جایی که نسبت سودآوری شرکت‌های بزرگ در این صنعت را با محوریت چین به پایین‌ترین رقم در تاریخ خود کاهش داده است.
  • شیوع فلج اطفال در غزه

    دنیای اقتصاد: یک پسر تقریبا یک‌ساله اولین مورد فلج‌اطفال غزه در ۲۵سال گذشته است که همین امر نیاز به واکسیناسیون گسترده برای این بیماری را که می‌تواند باعث فلج و مرگ شود، ضروری می‌کند. شیوع این بیماری به احتمال زیاد باعث محکومیت بیشتر بین‌المللی اسرائیل می‌شود.
  • عرض اندام کوچک‌ترهای بورسی

    دنیای اقتصاد: شاخص‌کل بورس در هفته آغازین شهریور بازدهی ۱.۹۲درصد را تجربه کرد. از میان ۵۰گروه بازار سرمایه، در هفته‌ای که گذشت صنایع کوچک تحت‌تاثیر دامنه نوسان محدود و ارزش‌معاملات پایین گوی سبقت بازدهی را ربودند. همچنین خودروسازان پس از چند دوره بازدهی منفی، تحت تاثیر گزارش‌های مالی قوی دو خودروساز بزرگ، در زمره ۵صنعت برتر هفته قرار گرفتند.
  • افت دمای تورم خوراکی

    دنیای اقتصاد: طبق گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم ماهانه خوراکی‌ها در مرداد با ۰.۵واحد درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۱.۱درصد رسید. گوجه‌فرنگی، بادمجان و خیار بالاترین تورم ماهانه را ثبت کردند. بیشترین تورم نقطه به نقطه مربوط به هندوانه و گوجه‌فرنگی بوده است.
  • ذی‌نفعان سانسور مسکن

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: تابلوی نشانگر بازار مسکن ۲ماه است «خاموش» شده و علت توقف انتشار «آمار رسمی قیمت مسکن» را به اختلال یا عدم دسترسی نهادهای آماری به سامانه املاک و مستغلات نسبت می‌دهند. علت هر چه هست، به کنار؛ اما تبعات سانسور آمار، آن هم بعد از «فرود بزرگ تورم مسکن در خرداد» مهم‌تر است. ماموریت وزیر جدید در این ارتباط بررسی شد.
  • دوراهی آب و برق

    دنیای اقتصاد : در شرایطی که کشور از بحران انرژی رنج می‌برد، بهبود کارآیی کولرهای آبی می‌تواند نقش مهمی در کاهش مصرف برق و آب داشته باشد. استفاده از ترموستات برای کنترل دما می‌تواند علاوه بر کاهش مصرف برق، مصرف آب را تا ۱۵میلیون متر مکعب کاهش دهد.
  • مقصد جدید پول‌های سرگردان

    دنیای اقتصاد: روز گذشته پول‌های بلوکه‌شده در حساب‌های وکالتی طرح فروش خودرو آزاد شد. گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره مقصد این پول‌های سرگردان وجود دارد. برخی ادعا می‌کنند که این پول‌ها روانه سپرده‌های کوتاه‌مدت بانکی یا صندوق‌های درآمد ثابت خواهد شد. گروهی دیگر نیز بازار سهام و بازار طلا و سکه را به‌عنوان مقصد این پول‌ها مطرح می‌کنند.
  • ۴ خواسته پرستاران از دولت

    دنیای اقتصاد: اعتراض پرستاران به بیش از ۵۰شهر ایران کشیده شده است. دبیرکل خانه پرستار می‌گوید: «این اعتراضات در ۱۰۰سال تاریخ پرستاری ایران بی‌سابقه است.» روی پلاکاردی که یکی از پرستاران در یک تجمع دارد، نوشته شده: «عدالت در پرداخت، مطالبه پرستاری» پیام روشنی از آنچه جامعه پرستاری می‌خواهد.
  • بازداشت جنجالی مدیرعامل تلگرام در فرانسه

    دنياي اقتصاد: شنبه شب خبر دستگیری هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل تلگرام خبرگزاری‌ها و وب‌سایت‌های خبری را درنوردید. پاول دوروف که همیشه می‌خواست یک شهروند جهانی و آزاد باشد، ساعت هشت شب به وقت محلی فرانسه بلافاصله پس از خروج از هواپیمای شخصی‌اش در فرودگاه بوروژ در حومه پاریس بازداشت شد. در حالی که رسانه‌ها بازداشت او را به‌عنوان بخشی از تحقیقات اولیه پلیس مطرح می‌کنند، شایعات و حدسیات مختلفی درباره اتهامات او مبنی بر حمایت از تروریسم و فعالیت‌های مجرمانه از جمله عدم نظارت بر محتوای منتشر شده در تلگرام مطرح می‌شوند.
  • ریزنمرات شهردار

    دنیای اقتصاد -گروه مسکن و شهری: میزان رضایت و نارضایتی شهروندان تهرانی از عملکرد شهرداری به شکل ماهانه در دو سامانه که زیرنظر مدیریت شهری تهران فعالیت می‌کند، ثبت می‌شود. بررسی نتایج ۴ماهه پیام‌های ورودی به یکی از این سامانه‌ها، سهم «گلایه» و «تشکر» از شهردار را مشخص و داده‌های سامانه دوم نیز سرلیست نارضایتی‌ها را معلوم کرد.
  • رکورد معاملات طلای بورسی

    دنیای اقتصاد: حجم ماهانه داد و ستد شمش طلا در بازار گواهی سپرده بورس کالا در مردادماه به رکورد یک‌تن رسید که موجب شد حجم معاملات در این بازار از زمان آغاز به کار آن به ۷.۹تن به ارزش ۳۲هزار میلیارد تومان برسد.
  • شکست پول‌پاشی در چین؟

    دنیای اقتصاد: مدت‌هاست که بازار مسکن در چین، با رکود دست به گریبان است. مقامات پکن نیز برای پایان دادن به این رکود، با سیاست‌های دستوری و برای تحریک تقاضای افراد در جهت خرید املاک فروخته‌نشده، دست به اعطای تسهیلات زده‌اند. اما پرداخت تسهیلات به شیوه کنونی، با موفقیت روبه‌رو نشده است.
  • قبولی ناپلئونی سه وزیر؟

    دنیای اقتصاد: نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با بررسی فضای مجلس در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم پیش‌بینی کردند که احتمالا ۳وزیر پیشنهادی، ناپلئونی از پارلمان رای اعتماد بگیرند و یک چهره پیشنهادی نیز نتواند از سد بهارستان عبور کند.
  • استخر با امضای طلایی؟

    دنیای‌اقتصاد - گروه مسکن و شهری: بخشنامه «ممنوعیت ساخت استخر در ساختمان‌های مسکونی» از ۵ منظر محل نقد است که مهم‌ترین آن، «مساله ساختن» از واقعیتی است که در شهر تهران «مساله» نیست. رئیس انجمن صنعت ساختمان در واکنش به «تصمیمات موردی شهرداری»، ضمن یادآوری تجربه تلخ «تغییر ضوابط برج‌باغ»، این بخشنامه را مقدمه «امضای طلایی جدید» و «جرایم جدید ساختمانی» دانست.
  • گوهر سوخت‌های پاک

    دنیای اقتصاد: توجه سیاستگذاران در جهان به سوخت‌های دوستدار محیط زیست و حواشی آن معطوف شده است. تامین برق از فرآیندهای تجدیدپذیر به یک رویکرد غالب بدل شده و هیدروژن به‌عنوان یک سوخت پاک با قابلیت کربن‌زدایی از صنایع سنگین، سوخت وسایل نقلیه و تامین گرمایش منازل و صنایع، شناخته می‌شود.
  • انتظارات اتاق از دولت چهاردهم

    دنیای اقتصاد: در پانزدهمین نشست دوره دهم هیات نمایندگان اتاق ایران با نمایندگان بخش خصوصی، بر رفع چالش‏های اقتصادی و افزایش همکاری دولت و بخش‏خصوصی تاکید شد. وضعیت اقتصاد مناسب ارزیابی نمی‌شود. روند شامخ کل اقتصاد در تیرماه به‌طور محسوس کاهش‌ یافته و فعالیت کسب‌وکارها همچنان در حال تضعیف است.
  • دستاورد سوم دولت لیبرتارین

    دنیای اقتصاد: اگرچه با شروع ریاست‌جمهوری میلی، تورم آرژانتین با جهش مواجه شد، اما با گذشت زمان و کنترل کسری بودجه دولت، میلی توانست روند تورم را در این کشور تغییر دهد. در ماه گذشته میلادی نرخ تورم ماهانه آرژانتین در کمترین میزان دوسال‌ونیم اخیر قرار گرفت.
  • الگوی پیشنهادی برای وزارت نفت

    دنیای اقتصاد: انتظار از وزیر پیشنهادی نفت باید با نگاهی واقع‌بینانه معطوف به حل چالش‌های بزرگ همچون ناترازی‌ها و نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان همراه باشد. قطعا موفقیت وزیر نفت با نقش کلیدی در اقتصاد، مستقیما به هماهنگی و همکاری با دیگر وزرا با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و اجتماعی بستگی دارد.
  • نسخه بدلی «توسعه تهران»

    دنیای اقتصاد: منتقدان وزیر پیشنهادی راه‏‏‌وشهرسازی، او را «ضد توسعه شهرها» معرفی می‏‏‌کنند. معاون اسبق شهردار تهران، اما می‌گوید دو نسخه اصلی و بدلی از مفهوم «توسعه شهر» وجود دارد که باید مشخص شود نامزد این وزارتخانه به کدام اعتقاد ندارد و از کدام پشتیبانی می‏‏‌کند. تعریف جهانی «توسعه شهرها» بر پایه سه استاندارد شهری است که برآیند آن یک دستاورد برای شهروندان دارد.
  • ۸ برنامه خودرویی گزینه «صمت»

    دنیای اقتصاد: وزیر پیشنهادی صمت برنامه راهبردی خود در حوزه صنعت خودرو را اعلام کرد. در این برنامه، چالش‌های اصلی خودرو همچون قیمت‌گذاری، مشارکت خارجی و واردات بررسی و راه‌حل‌هایی برای رفع چالش‌ها ارائه شده است. وزیر پیشنهادی همچنین بر ادغام‌های عمودی و افقی در شرکت‌های خودروساز تاکید کرده است.
  • حمایت بانک‌ها از حمایت بورسی

    دنیای اقتصاد: روز گذشته میردامادنشینان میهمان سازمان بورس و اوراق بهادار بودند. با از دست رفتن سنگر ۲ میلیونی پس از ۱۸۳ روز، در نشست روز سه‌شنبه شورای عالی بورس مقرر شد بانک مرکزی و نظام بانکی با استفاده از ابزارهای لازم به کمک‏‏‌ بازار سرمایه بیایند.
  • اسناد مذاکرات آتش‌بس لو رفت

    دنیای اقتصاد: بر اساس اسناد منتشر نشده‌ای که توسط نیویورک‌تایمز بررسی شده و مواضع اسرائیل را به تفصیل شرح می‌دهد، اسرائیل در اواخر ژوئیه فهرستی از شروط جدید را به میانجیگران آمریکایی، مصری و قطری منتقل کرد که شرایط «کمتر انعطاف‌پذیری» را در مذاکرات آتش‌بس به وجود آورد.
  • بازار مسکن سردتر از تهران

    دنیای اقتصاد: روند قیمت مسکن در کلان‌شهر همسایه تهران یک تفاوت با پایتخت دارد. نتایج تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از بازار معاملات مسکن در کرج -کلان‌شهر تکیه‌گاه متقاضیان خرید مسکن ساکن تهران- ۷ رخداد ملکی در میانه تابستان را شناسایی کرده است. در این گزارش نسبت قیمت مسکن تهران به کرج به‌روز شده است.
  • آینده اینترنت با وزیر پیشنهادی

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که موج جدیدی از مطالبات برای رفع فیلترینگ شکل گرفته، ستار هاشمی به‌عنوان وزیر ارتباطات دولت چهاردهم به مجلس معرفی شده است. فعالان این حوزه با اینکه انتخاب او را برای اکوسیستم اقتصاد دیجیتال مناسب می‌‌دانند، اما معتقدند که برای رفع فیلترینگ فقط حضور او در وزارت ارتباطات تعیین‌کننده و کافی نیست، بلکه کل کابینه دولت باید برای این مهم مصمم باشند.
  • استارت آینده‌فروشی خودرو

    دنیای اقتصاد: فروش بزرگ خودرو از دیروز کلید خورد و به نظر می‌رسد تجربه اسفند۱۴۰۱ قرار است بار دیگر تکرار شود؛ سالی که فروش خودرو بدون در نظر گرفتن ظرفیت تولید، در سامانه عرضه یکپارچه انجام شد و تمام محصولات سال۱۴۰۲ پیش‌فروش شد. حالا اما در مردادماه۱۴۰۳ خودروسازان هنوز به تمام تعهدات خود عمل نکرده‌اند.
  • یک امضا تا اصلاحات خودرویی

    دنیای اقتصاد: اگرچه کابینه دولت سیزدهم همراه با شمارش معکوس اتمام این دولت، مصوباتی همچون خودروی کارکرده را به تصویب رساند، با این حال سیاستگذار خودرو با وجود استخراج قیمت‌های جدید توسط سازمان حمایت، زیر بار اصلاح قیمت نرفت. حالا خودروسازان دست به دامن معاون اول رئیس‌جمهور شده‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر