شماره روزنامه ۶۰۲۰
|

  • دوپاره شدن پایداری؟

    دنیای اقتصاد: براساس خبرهای رسیده به «دنیای‌اقتصاد» انتخابات ریاست‌جمهوری جبهه پایداری را دوپاره کرده است. بخشی از این جریان که در دولت سیزدهم دارای پایگاه هستند، فتاح را به‌عنوان گزینه اصلح برگزیده‌اند و بخش دیگری با هدایت یکی از چهره‌های شاخص این جریان به دنبال سعید جلیلی هستند.
  • ردیابی ارزی تورم خودرو

    دنیای اقتصاد: «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی بازدهی بازار خودرو را طبق آمارهای بانک مرکزی بررسی کرد. بر این اساس روند بازدهی بازارها نشان می‌دهد، افت‌وخیز منحنی قیمت در بازار خودرو طی حداقل ۱۴ماه گذشته متاثر از نوسانات نرخ ارز بوده است.
  • پیام دو قیمت مسکن

    دنیای اقتصاد: «قیمت پیشنهادی» مسکن در اردیبهشت امسال ۲درصد افت کرد؛ اما «قیمت قطعی» براساس آماری که در اختیار «دنیای‌اقتصاد» قرار گرفت، ۳.۸ درصد افزایش یافت. جهت متفاوت رشد ماهانه این دو قیمت دو علت دارد؛ «نبود انتظارات تورمی» و «ریزش سنگین بازدهی در بازارهای رقیب».
  • انحراف‌گیری از واردات خودرو؟

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که دستورالعمل و مقررات دولتی طی ۱۵ماه گذشته بر ورود و عرضه خودروهای خارجی سایه انداخته است، شواهد و قرائن از خروج وارداتی‌ها از لاین دستوری دولت حکایت دارد. با توجه به پیچیدگی قیمت‌گذاری و نحوه عرضه وارداتی‌ها ظاهرا تغییر شیوه کنونی در دستور کار سیاستگذار خودرو قرار دارد.
  • پایداری پشت جلیلی نمی‌رود

    دنیای اقتصاد: با اعلام روز هشتم تیرماه به‌عنوان زمان برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری، نامزدهای ریاست‌جمهوری یکی پس از دیگری اعلام حضور می‌کنند. در این میان خبرهای رسیده به «دنیای‌اقتصاد» حاکی از آن است که دبیرکل جبهه پایداری تصمیم گرفته است به جای سعید جلیلی در صورت نامزدی پرویز فتاح از او حمایت کند.
  • دستور توقف جنگ از لاهه

    دنیای اقتصاد-گروه جهان: دیوان عالی سازمان ملل متحد به اسرائیل دستور داد تا حمله خود به شهر رفح در جنوب غزه را متوقف و از این منطقه عقب‌نشینی کند. تصمیم روز جمعه، سومین حکم در سال جاری است که طی آن هیاتی متشکل از ۱۵قاضی دستورات اولیه را برای کاهش رنج با اهداف بشردوستانه صادر می‌کند.
  • همه نامزدهای ۸ تیر

    دنیای‌اقتصاد: شورای پیش‌بینی‌شده در قانون اساسی متشکل از سرپرست ریاست‌جمهوری و رؤسای قوه مقننه و قضائیه موظف است طی ۵۰روز مقدمات برگزاری انتخابات را فراهم کند. از ۱۰خرداد و با آغاز مهلت ثبت‌نام نامزدها انتخابات رسما وارد پروسه قانونی می‌شود. به همین دلیل «دنیای‌اقتصاد» به گمانه‌زنی درباره فهرست نامزدهای احتمالی انتخابات پرداخته است.
  • میزبان مذاکرات کاهش ریسک

    دنیای اقتصاد: روزنامه نیویورک‌تایمز ۱۸ مه ۲۰۲۴ نوشت: گفت‌وگوی ایران و آمریکا در عمان اولین بار از زمانی است که تهران در تلافی ترور ژنرال بلندپایه‌اش حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای را ماه گذشته علیه اسرائیل انجام داد. ایرانیان ماه گذشته پس از حمله ایران به اسرائیل در پاسخ به ترور سردار محمدرضا زاهدی، جشن گرفتند. این اولین حمله مستقیم ایران به سرزمین‌های اشغالی بود.
  • امضای غیرمجاز دوستان ایران

    دنیای اقتصاد: بیانیه مداخله‌جویانه سران اتحادیه عرب در منامه درخصوص مالکیت بر جزایر سه‌گانه با واکنش شدید ایران مواجه شد؛ اما آنچه در این میان تعجب کارشناسان را برانگیخت، امضای این بیانیه توسط عراق و سوریه بود. روزنامه «دنیای‌اقتصاد» دلایل بروز چنین رخدادی را بررسی کرد.
  • نمایش رفاقت شی و پوتین

    دنیای‌اقتصاد: دو نشانه وجود دارد که رابطه روسیه و چین بیش از پیش گرم شده است: ابتدا رهبر روسیه از موسسه‌ای در هاربین که به‌دلیل تحقیقات دفاعی معروف است، بازدید کرد و رئیس‌جمهور شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری روسیه را عامدانه و به گرمی در مقابل دوربین‌ها در اقدامی نادر به آغوش کشید. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، ولادیمیر وی.پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز جمعه در یک نمایشگاه تجاری در یکی از شهرهای شمال شرقی چین شرکت کرد و از یک دانشگاه دولتی که به‌دلیل تحقیقات پیشرفته دفاعی‌اش شهرت دارد، بازدید کرد و نشان داد که چگونه روابط اقتصادی و نظامی بین این دو کشور به‌رغم فشار غربی‌ها رشد کرده است.
  • «۵-۱» ریسک بورس تهران

    روز گذشته و در صحن علنی مجلس، اصلاحیه بند «س» تبصره ۶ قانون بودجه سال۱۴۰۳ تصویب شد و با تصویب این اصلاحیه، سایه ریسک مالیات از سر بازار برداشته شد. اما همچنان نرخ بدون ریسک بالا، قیمت‏گذاری دستوری، بی‏اعتمادی مردم و دلار نیمایی از مهم‌ترین ریسک‏های بازار است.
  • «نه» بانک‌ها به مستاجرها

    دنیای اقتصاد: مستاجرهای متقاضی وام اجاره (تسهیلات ودیعه) در سال۱۴۰۳، با دو بهانه تازه شبکه‌بانکی روبه‌رو شده‌اند؛ «ابلاغیه سال جدید هنوز نیامده است»، «فعلا اعتبار نداریم». تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» حاکی است، بانک‌ها در اجرای سیاست «حمایت مالی از مستاجر» سه دسته‌ شده‌اند. این مسیر ۳ اشکال دارد.
  • تنظیم دلار به وقت ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد: قیمت دلار آزاد در کانال ۵۹هزار تومان تثبیت شد. عمده نوسانات نرخ دلار در سال۱۴۰۲ در دامنه قیمتی ۵۰هزار تومانی صورت می‌گرفت. تحلیلگران معتقدند که افزایش میزان فروش نفت در کنار انتشار سیگنال‌های مذاکراتی عامل مهمی در راستای افت نرخ ارز است.
  • آینده اصفهان چه می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: اصفهان تا سال۱۴۰۹ بیابان می‌شود؟ این سوالی است که پاسخ مثبت به آن شوک‌آور است. اصفهان را تصور کنید که زاینده‌رودش به جای آب پر از شکاف‌های عمیق است. دیگر در میدان نقش جهانش خبری از رفت‌وآمد مردم و گردشگران نیست. شهر خالی از سکنه شده و بیغوله. رضا اسلامی، کارشناس فرونشست درباره دلایلش برای ترسیم چنین آینده‌ای در ۶سال آینده می‌گوید.
  • ایران؛ چهارراه جهانی ترانزیت

    دنیای اقتصاد: با گذشت هفت سال از امضای قرارداد ایران، هند و افغانستان تحت عنوان توافق‌نامه چابهار و بدقولی‌های طرف هندی برای عملیاتی کردن این پروژه، سرانجام روز گذشته قراردادی ۱۰ساله بین ایران و یک شرکت هندی برای توسعه بندر چابهار امضا شد. مبلغ این قرارداد با افزایش ۳۵میلیون دلاری به ۱۲۰میلیون دلار رسیده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر