کاهش نرخ دلار ادامه پیدا می‌کند؟

گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد - صبا نوبری؛ پس از افزایش قیمت در بازارهای طلا و ارز، به دنبال ریسک‌های سیاسی متعدد و همچنین نوسانات طلای جهانی، هفته گذشته رئیس‌کل بانک‌مرکزی با هدف کاهش شکاف نرخ ارز آزاد و رسمی از پیوستن بازار نیما به بازار توافقی خبر داد. 

یکی از مهم‌ترین نتایج این اقدام، افزایش قیمت ارز توافقی بود به طوری که در این ساعت از معاملات حواله دلار توافقی ۶۳هزار و ۳۵۴ تومان و اسکناس دلار توافقی ۶۵هزار و ۱۲۸تومان قیمت خورده است.

با این وجود از زمان آغاز این فرایند، بازار شاهد افزایش قیمت دلار آزاد بود. موضوعی که به گفته رئیس‌کل بانک‌مرکزی دلیل آن عدم عرضه کافی شرکت‌ها در بازار توافقی به دنبال تعطیلی‌های هفته گذشته بود. همان زمان رئیس‌کل بانک‌مرکزی وعده داد عرضه ارز در بازار افزایش خواهد یافت و «دنیای اقتصاد» نیز در گزارشی از احتمال کاهش قیمت دلار آزاد در هفته جاری خبر داده بود.

بررسی روند بازار نیز نشان می‌دهد دلار آزاد پس از رسیدن به سقف قیمتی ۷۷هزارتومانی در هفته گذشته، روند نزولی خود را آغاز کرد و در این لحظه از معاملات با قیمت ۷۵هزار و ۶۰۰تومان معامله می‌شود.

همچنین هر گرم طلای ۱۸عیار که روزهای پایانی آذرماه تا مرز ۵میلیون‌تومان بالا رفته بود در حال حاضر حدود ۴میلیون و ۸۰۰هزارتومان قیمت خورده است.

شنیده‌ها حاکی از آن است که بازارساز قصد دارد طی روزهای آتی با تداوم سیاست‌های ارزی خود تشدید عرضه ارز، نرخ دلار آزاد را تا حدودی کاهش داده و آن را به نرخ ارز توافقی نزدیک کند. 

همچنین باید توجه کرد که با افزایش نرخ ارز توافقی، شرایط این بازار برای شرکت‌های پتروشیمی و فولادی جذاب‌تر شده است و با توجه به نزدیک شدن پایان سال انتظار می‌رود تقاضا و عرضه افزایش یافته و بازار عمیق‌تر شود.

نکته دیگری که می‌تواند تا حدودی بر نوسانات بازار ارز اثرگذار باشد، حضور رئیس‌کل بانک‌مرکزی و وزیر اقتصاد در جلسه علنی مجلس برای بررسی دلیل نوسانات قیمت ارز است.