شماره روزنامه ۶۰۰۲
|

  • «ارومیه» واقعا احیا شد؟

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: حوالی نیمه دهـــه ۷۰ یــعنی سال ۱۳۷۴ دوران طلایی دریاچه ارومیه بود. آن زمان ۳۲میلیارد متر مکعب آب در دریاچه وجود داشت. شاید اگر آن موقع به کسی می‌‌‌گفتید کمتر از سه دهه بعد یعنی در سال ۱۴۰۳ رسیدن به حجم یک میلیارد و ۷۷۰ میلیون متر مکعب آب جزو دستاوردهای دولت باشد و نشان‌دهنده افزایش ۱۷۰میلیون متر مکعبی آب دریاچه نسبت به سال قبل(!‌‌‌‌) آن را گزاره‌‌‌ای اغراق‌‌‌آمیز می‌‌‌دانست که با بدبینی مفرط آمیخته است.
  • علاقه‌مندی زیمبابوه به استفاده از صنعت تراکتورسازی ایران

    دنیای‌اقتصاد – تبریز‌: معاون رئیس‌جمهور زیمبابوه گفت: صنعت تراکتورسازی ایران با توجه به کیفیتی که دارد می‌تواند کشاورزی زیمبابوه را متحول و این بخش را از حالت سنتی به صنعتی و مدرن هدایت کند. کنستانتینیو چیونگا در حاشیه دیدار با مسوولان گروه صنعتی تراکتورسازی ایران به تراکتورهای۴۷ و ۷۵ اسب‌بخار تولیدی تراکتورسازی اشاره و تاکید کرد: تراکتورهای ایرانی از لحاظ کمی و کیفی فراتر از تولیدات بسیاری از کشورهای پیشرو در این صنعت است.‌ وی صنعت داروسازی ایران را نیز منحصربه‌فرد دانست و گفت: تولیدات دارویی ایران در زیمبابوه استفاده می‌شود که بسیار راضی کننده است. چیونگا خواستار ایجاد شرکت مشترک برای افزایش و تسهیل مراودات دو کشور در زمینه‌‌‌های مورد اشاره شد. وی روابط کنونی ایران و زیمبابوه را مثمرثمر دانست و اظهار کرد: این روابط باید توسعه یابد. پیش از این تراکتورسازی ایران آمادگی ایجاد خط مونتاژ در زیمبابوه را اعلام کرده بود.
  • آفت کم فروشی در بوم‌گردی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-فاطمه باباخانی: تعطیلات سال نو ۱۴۰۳ فصل سرد کسب و کارهای بوم‌گردی بود. بسیاری از صاحبان‌‌‌ خانه‌های بوم‌گردی نتوانستند در نوروز به اندازه‌‌‌ای که انتظار داشتند گردشگر داشته باشند. در برخی استان‌‌‌ها مانند خراسان رضوی ضریب اشغال به ۱۸‌درصد رسید و در استانی مانند مرکزی با وجود نزدیکی به مراکز جمعیتی حتی نتوانست به ۴۰‌درصد نزدیک شود، در آذربایجان غربی هم این عدد ۳۰‌درصد بود. این اعداد و ارقام نشان می دهد این شیوه از کسب و کار در حوزه گردشگری در معرض آسیب جدی قرار دارد. کارشناسان این حوزه در گفت و گو با «دنیای اقتصاد» دلایل این امر را شرح دادند.
  • اعلام مسیرگشایی خیابان انقلاب تبریز

    دنیای‌اقتصاد – تبریز‌: معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب تبریز یکی از طرح‌‌‌های شاخص کشور است که موجب تحولی چشمگیر در بافت فرسوده شهری تبریز می‌شود. محمد آئینی که با هدف شرکت در ستاد بازآفرینی شهری پایدار آذربایجان‌‌‌شرقی به این استان سفر کرده است در این سفر از آخرین وضعیت پروژه‌‌‌های بازآفرینی شهر تبریز نیز دیدن کرد. وی در این بازدیدها خاطرنشان کرد: تبریز و آذربایجان شرقی در حوزه بازآفرینی شهری از استان‌‌‌های سرآمد کشور بوده و می‌تواند الگویی برای سایر کلان‌شهرها محسوب شود. او یادآور شد: موفقیت طرح‌‌‌های بازآفرینی شهری همچون مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب به مدد همراهی و همدلی مدیران شهری و استانی امکان‌پذیر شده است.
  • نسخه جهانی سفر سالمندان

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: باتوجه به افزایش جمعیت سالمندان طی چند سال آینده، تمرکز بر نحوه سفر آنها از اهمیت بالایی برخوردار است و مسلما سفرتنها محدود به گروه‌‌‌های سنی جوان و میانسال نیست و فقط کافی است با درنظر گرفتن یکسری مسائل ضروری و تهیه یک چک‌لیست، سالمندان هم در سفرها حضور داشته و یک سفر آسان را تجربه کنند. البته شاید سفر با یک فرد مسن در ابتدا کمی دلهره‌‌‌آور باشد. مسافت، خستگی و اتفاقات غیر‌قابل پیش‌بینی که همیشه می‌تواند در یک سفر رخ دهد، آسیبی به او وارد نکند. اما کافی است با یک برنامه‌‌‌ریزی آگاهانه تجربه‌‌‌ای آرام برای آنها و همچنین برای خودتان در طول سفر تضمین کنید.
  • رشد ۳۵ درصدی درآمد استان یزد از وصول بخش‌‌‌های مختلف

    دنیای اقتصاد - یزد: معاون نظارت مالی اداره کل امور اقتصادی و دارایی و رئیس خزانه معین استان یزد گفت: ۱۶۱هزار و ۷۱۳ میلیارد ریال درآمد از بخش‌‌‌های مختلف این استان وصول شد. علی‌‌‌اکبر صائبی اظهار کرد: این میزان نسبت به عملکرد مصوب ۷درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۵درصد افزایش دارد. وی میزان درآمد مصوب استان در سال ۱۴۰۲ را ۱۷۳هزار و ۶۷۵ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از مجموع درآمد وصولی استان ۱۵۵هزار میلیارد ریال را درآمد مالیاتی تشکیل می‌‌‌دهد که ۹۷ هزار و ۵۱۶ میلیارد ریال آن مستقیم و ۵۷ هزار و ۵۱۸ میلیارد ریال آن غیرمستقیم است.
  • گردشگری در حاشیه اکسپو

    دنیای اقتصاد-گروه گردشگری: پنل تخصصی «توانمندی‌‌‌ها و ظرفیت‌‌‌های گردشگری ایران» در ششمین دوره نمایشگاه توانمندی‌‌‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴) در محل دائمی نمایشگاه‌‌‌های بین‌المللی تهران روی دو مقوله مهم تاکید داشت‌‌‌؛ پتانسیل‌های بالای ایران در حوزه جاذبه‌‌‌های گردشگری و ضرورت معرفی آنها به سایر کشورها! اکبر غمخوار، مشاور کمیسیون گردشگری اتاق ایران در پنل تخصصی «توانمندی‌‌‌ها و ظرفیت‌‌‌های گردشگری ایران» به معرفی پتانسیل‌های گردشگری ایران پرداخت. او در این زمینه گفت: ایران به لحاظ جاذبه یکی ازکشورهای بی‌‌‌بدیل در جهان است. در کشورمان انواع و اقسام اقلیم‌‌‌های جهان وجود دارد ضمن آنکه به لحاظ آثار تاریخی، طبیعی و تمدن باستانی نیز جایگاه ویژه‌ای داریم. او با نام بردن از قله دماوند به عنوان یکی از جاذبه‌‌‌های طبیعی ایران بیان کرد: جالب اینکه در فاصله یک ساعته از این قله پربرف وارد کویر می‌‌‌شوید. این تنوع اقلیمی و تجربه آن در بازه زمانی کوتاه ایران را از بسیاری از کشورها متمایز می‌کند.
  • رشد تولید در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس

    دنیای اقتصاد – بندرعباس: مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌‌‌فارس، از افزایش ۹ درصدی تولید این منطقه بزرگ اقتصادی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد. محمدرضا پیرحسینلو با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌‌‌فارس در سال ۱۴۰۲ عملکرد بسیار درخشانی از خود به جای گذاشته، افزود: با برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های انجام شده و تلاش‌‌‌های صورت گرفته در این منطقه جهش قابل‌توجهی در میزان تولید و صادرات مواد معدنی و همچنین ارزآوری برای کشور شاهد بودیم.
  • نیروگاه اقتصادی جهان

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: صنعت گردشگری سرانجام توانست سهم خود را از اقتصاد جهانی بازیابد و در آستانه دوران تحول نوینی قرار گیرد و با ارائه شکل جدیدی از رفاه، نوآوری و ارتباط در این صنعت بتواند یک محرک اصلی در نیروگاه اقتصادی جهان باشد. برآوردها از یک سال‌جاری و حتی فراتر از آن یک دهه پیش رو نشان می‌دهد که توریسم، نقش حیاتی خود در اقتصاد جهانی را تثبیت خواهد کرد. همچنین تغییری اساسی در بازیگران اصلی این بازار ایجاد شده است. آمریکا و چین به‌‌‌عنوان دو قطب اصلی اقتصاد گردشگری و بازار این بخش، از دیگر کشورها عقب مانده‌‌‌اند و مقاصد نوظهور در حال سبقت از این دو غول توریسم جهان هستند. شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) در آخرین برآورد خود، رکوردشکنی برای سفر و گردشگری در سال ۲۰۲۴ را پیش‌بینی می‌کند که سهم این بخش از اقتصاد جهانی به بالاترین رقم تاریخی یعنی ۱۱.۱ تریلیون دلار خواهد رسید.
  • لزوم اصلاح قانون درآمدهای پایدار شهرداری مشهد

    دنیای‌اقتصاد - مشهد: سخنگوی شورای شهر اسلامی مشهد گفت: طرح سوال از شهردار مشهد در صحن علنی آینده شورای شهر مشهد در دستور کار قرار دارد اما به لحاظ آیین‌‌‌نامه‌‌‌ای و قوانین بالا‌‌‌دستی به دلیل اینکه در سال قبل مطرح شده، وجاهت قانونی ندارد و امسال باید بار دیگر مطرح شود. البته به نظر نمی‌رسد این موضوع به استیضاح شهردار مشهد منجر شود. موسی‌‌‌الرضا حاجی‌بگلو در نشست خبری به مناسبت روز شوراها، در خصوص تصویب تفریغ بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی شورای شهر مشهد اظهار کرد: به عنوان عضو شورای شهر بر اساس عملکرد و گزارش حسابرسی معاونت نظارت شورا، با تفریغ بودجه ۱۴۰۱و ۱۴۰۰ صد در‌صد مخالفم و معتقدم در آنها ایراداتی وجود داشته و نیاز به بررسی بیشتر دارد اما در جایگاه سخنگوی شورای شهر مشهد از آن حمایت می‎کنم.
  • صدور اولین پروانه استاندارد دانه سویای کشور در گلستان

    دنیای‌اقتصاد –گرگان: مدیرکل استاندارد گلستان از صدور اولین پروانه دانه سویای کشور در استان گلستان خبر داد. سیدمهدی حسینی با اعلام این خبر گفت: واحد تولیدی آریا دانه گلستان پس از انجام بازرسی‌‌‌های فنی و همچنین نمونه‌‌‌‌برداری و مطابقت نتایج آزمون با استانداردهای ملی ذی‌ربط و ارائه مستندات لازم، موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد برای فرآورده مذکور شد. حسینی ادامه داد: استاندارد ملی دانه سویا با شماره ۱۷۵۱۷ با عنوان «خوراک دام، طیور و آبزیان - دانه سویا با چربی کامل اکسترودشده - ویژگی‌‌‌ها و روش‌های آزمون» در سال ۱۳۹۲ تصویب شد. وی افزود: دانه سویا با چربی کامل اکسترودشده حاوی مقادیر قابل‌توجهی پروتئین و چربی است و به عنوان یکی از منابع غذایی دام، طیور و آبزیان به کار می‌رود. مدیرکل استاندارد گلستان در ادامه گفت: دانه سویا حاوی مقادیر زیادی مواد سمی محرک، مهار‌کننده‌‌‌ها، عوامل حساسیت‌زا، گواترزا و ضد‌انعقادی است که برای کاهش مقدار این مواد، دانه خام باید فرآوری شود. وی در پایان اضافه کرد: برای فرآوری دانه خام سویا از روش‌های مختلفی از قبیل برشته کردن، میکرونیزه کردن، اکسپند کردن، پلت کردن و اکسترود کردن خشک و مرطوب استفاده می‌شود و هر کدام از روش‌های نوشته‌شده تاثیر متفاوتی بر ارزش غذایی سویا دارند.
  • روی خوش بارش‏‏‌ها به یزد

    دنیای اقتصاد-گروه استان‌ها/یزد: بارندگی‌‌‌های پربرکت ابتدای سال ۱۴۰۳ موجب شد تا استان‌‌‌های کویری همچون یزد بعد از سپری کردن دو دهه متوالی خشکسالی، به روی خوش طبیعت امیدوار شوند. هر چند بر اساس آمارها و جداول مرکز هواشناسی یزد، میانگین بارندگی‌‌‌های این استان تا پایان اسفندماه سال گذشته حدود ۶۱ میلی‌متر و تقریبا شبیه سال‌های قبل از آن بود ولی بارندگی‌‌‌های فروردین و به‌ویژه اردیبهشت امسال، ورق را برگرداند و یزد جزو پربارش‌‌‌ترین استان‌های ایران در سال‌جاری شمسی شد. با احتساب بارش‌‌‌های ابتدای سال تا روز هفتم اردیبهشت امسال، مجموع بارش‌‌‌های استان یزد از ابتدای مهر ۱۴۰۲ (ابتدای سال زراعی جاری) به حدود ۱۱۰ میلی‌متر رسیده، این در حالی است که میزان بارش معادل یک سال زراعی استان یزد، ۸۶ میلی‌متر اعلام شده است.
  • افزایش همکاری‌‌‌ مدیران بنادر گلستان و بندر امیرآباد

    دنیای‌اقتصاد -گلستان: در نشست مشترک مدیرکل بندر امیرآباد و سرپرست بنادر استان گلستان، بر افزایش همکاری‌‌‌ها بین بنادر این دو منطقه تاکید شد. در این نشست ضمن بررسی روند همکاری بین دو بندر همجوار شمالی کشور، مشکلات و نقاط ضعف و قوت مورد بحث و گفت‌‌‌وگو قرار گرفت و راهکارهای لازم برای ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی ارائه شد. سیدمحسن طیرانی، سرپرست بنادر و دریانوردی استان گلستان در این نشست اظهار کرد: لایروبی کانال آشوراده و تبادل آب بین دریا و خلیج موجب شده تا شناورهای سبک به راحتی در خلیج گرگان تردد داشته باشند. وی با بیان اینکه افزایش ۲۰ سانتی‌متری ارتفاع سطح آب خلیج گرگان باعث کاهش شوری آب و مهاجرت پرندگان به خلیج گرگان شده است، ادامه داد: لایروبی کانال آشوراده حدود ۴۰۰ متر به پهنای سواحل اضافه کرده است.
  • میانگین بارش‌‌‌های لرستان ۴۳۵ میلی‌متر ثبت شد

    دنیای‌اقتصاد – خرم‌‌‌آباد: مدیرکل هواشناسی استان لرستان گفت: میانگین بارش‌‌‌های استان از ابتدای سال زراعی جاری ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ تا پایان روز سوم اردیبهشت ۴۳۵ میلی‌متر ثبت شده است. بهروز مرادپور اظهار کرد: بیشترین و کمترین میزان بارش به ترتیب در شول‌‌‌آباد با ۶۴۵.۳ میلی‌متر و الیگودرز با ۲۸۹.۴ میلی‌متر ثبت شده است. وی افزود: میزان بارش‌‌‌ها در سال زراعی جاری در خرم‌‌‌آباد ۳۸۹.۵، بروجرد ۴۳۰.۴، کوهدشت ۳۹۴.۴، الشتر ۴۵۵.۹، نورآباد ۴۱۰.۹، پلدختر ۴۳۳.۴، رومشکان ۴۶۲.۷ و چگنی و سراب دوره ۴۹۵، دورود۴۳۱.۱ و ازنا ۲۸۸.۶ میلی‌متر بوده است.
  • انفعال در برابر تغییر اقلیم

    دنیای اقتصاد-گروه گردشگری: دمای میانگین کشور در پنج دهه گذشته و با استفاده از درون‌‌‌یابی داده‌‌‌های دیده‌‌‌بانی ایستگاه‌‌‌های هواشناسی کشور معرف افزایش دمای دهه‌‌‌ای تقریبا با شیب ۰.۴ درجه سلسیوس است که به حدود دو برابر آهنگ افزایش جهانی می‌‌‌رسد. این رقم بیانگر گرمایش محیط و تغییر اقلیم کشور با سرعت بیش از میانگین جهانی است. با این حال در همین چند دهه جانمایی صنایع آب‌‌‌بر در مناطقی بوده که کمترین دریافت بارش سالانه را دارند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر