شماره روزنامه ۶۱۶۰
|
    دوشنبه، ۲۸ آبان ۱۴۰۳
  • چالش‏‏‌های مهم نظام تنظیم بازار کالاهای اساسی

    به طور کلی سیاست‌‌‌های تنظیم بازار به دو دسته اصلی سیاست‌‌‌های تنظیم بازار در چرخه اقتصاد داخلی و سیاست‌‌‌های تنظیم بازار مرتبط با بازرگانی خارجی تقسیم‌‌‌بندی می‌شود. سیاست‌‌‌های داخلی تنظیم بازار شامل سیاست‌‌‌های قیمتی همچون سیاست تثبیت، قیمت کف، قیمت سقف و قیمت تضمینی، سیاست ذخیره احتیاطی، پرداخت جبرانی (یارانه)، صندوق تثبیت قیمت و درآمد است. سیاست‌‌‌های مرزی شامل پرداخت یارانه صادراتی، محدودیت‌های مقداری تجارت و اعمال تعرفه است.
  • رئیس سازمان دامپزشکی اعلام کرد

    کاهش سالانه ۳.۸‌درصدی تولیدات دامی‌‌‌ جهان در اثر مقاومت میکروبی

    بر اساس گزارش بانک جهانی، سالانه تولیدات دامی ‌‌‌بین ۱.۱ تا ۳.۸‌درصد به واسطه بروز مقاومت میکروبی در کشورها از بین می‌رود. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، ‌رئیس سازمان دامپزشکی کشور‌ با اعلام خبر فوق افزود: پدیده مقاومت میکروبی که «توانایی میکروب‌‌‌ها برای مقابله با اثر آنتی‌بیوتیک‌‌‌ها» بوده و باعث زنده ماندن و متوقف نشدن رشدشان می‌شود، از سوی سازمان‌های جهانی متولی بهداشت انسان و دام به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای بهداشتی و نگرانی‌های عمده در موضوع سلامت واحد مطرح شده است.
  • نادیده گرفتن مزیت کشت «توتون»

    رونق کشت توتون در گلستان با توجه به مزیت صادراتی بودن آن تحول اقتصادی به همراه دارد، اما باید در حوزه سیاستگذاری‌‌‌های کشت این محصول تصمیم‌‌‌گیری‌‌‌های به موقع انجام شود. کاشت توتون نیاز به شرایط آب و هوایی خاص دارد و برخی مناطق جهان برای کاشت این محصول بسیار مناسب هستند. در کشور ما، استان گلستان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تنباکوی درجه یک در جهان محسوب می‌شود. تقریبا ۶۵‌درصد توتون کشور در گلستان تولید می‌شود و با توجه به اینکه این استان مرز مشترک با دیگر کشورها دارد و توتون نیز یک محصول صادراتی است اگر بتوانیم برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های درست و به موقع در خصوص توسعه کشت این محصول در منطقه داشته باشیم، ثمرات بسیاری در رونق اقتصادی گلستان به همراه دارد.
    دوشنبه، ۲۱ آبان ۱۴۰۳
  • رئیس اتحادیه دام سبک دلایل تنش بازار گوشت را حلاجی کرد

    توزیع ابتر و دلالی، استخوان لای زخم بازار گوشت

    دولت طی یک سال گذشته، با هدف کنترل افزایش قیمت گوشت قرمز و مهم‌تر از آن، تامین این کالای اساسی با قیمت مناسب برای اقشار کم‌برخوردار، نسبت به واردات مستمر و روزانه گوشت گرم قرمز گوسفندی و گوساله با قیمت‌های مناسب و عرضه آن در میادین تره‌‌‌بار و فروشگاه‌‌‌های زنجیره‌‌‌ای استان تهران و برخی استان‌‌‌های منتخب اقدام کرد. آمارهای ۶ماهه گمرک نشان می‌دهد تاکنون ۱۲۶‌هزار و ۸۵۱ تن گوشت قرمز اعم از گاوی و گوسفندی به ارزش ۷۳۹ میلیون و ۹۰۱‌هزار دلار وارد کشورمان شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته تنها ۳۲‌هزار تن گوشت قرمز به ارزش ۱۶۵ میلیون و ۶۰۰‌هزار دلار وارد کشور شده بود. به همین دلیل مقایسه واردات گوشت قرمز در ۶ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد واردات گوشت قرمز ۳۲۳‌درصد به لحاظ وزنی و ۳۵۰‌درصد به لحاظ ارزشی رشد داشته است.
  • عدم اصلاح‌ الگوی کشت، عامل مرگ ده‏‏‌ها آبخوان ایران

    الگویی که به کشت نرسید

    در صورتی که کشاورزی در کشورمان بدون الگوی کشت مناسب و با همین دست‌فرمان مصرف ۷۰ میلیاردمترمکعب آب پیش برود، خطر ورشکستگی آبی تا سال ۲۰۵۰ جدی‌‌‌تر از همیشه خواهد بود؛ در حال حاضر بیش از ۸۰‌درصد از منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف ‌‌‌می‌شود! این چند خط تامل‌‌‌انگیز چند دهه است که از زبان کارشناسان مکرر اعلام ‌‌‌می‌شود.
  • شکست انحصار با تعدد بازیگران تامین کالاهای اساسی

    در روزهای گذشته غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ‌‌‌در صحن علنی مجلس از افزایش تعداد واردکننده‌‌‌های کالاهای اساسی از ۱۴ شرکت به ۴۵۰ شرکت به دلیل شائبه فساد ابراز نگرانی کرد که با واکنش و پاسخ اتحادیه واردکنندگان نهاده‌‌‌های دام و طیور همراه بود. به گزارش روابط عمومی ‌‌‌اتحادیه واردکنندگان نهاده‌‌‌های دام و طیور، رئیس هیات‌‌‌مدیره این اتحادیه در نامه‌‌‌ای سرگشاده اعلام می‌کند: به‌‌‌طور طبیعی در انحصار شائبه فساد وجود دارد، نه در افزایش تعداد واردکنندگان.
    دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳
  • سرشماری عمومی‏‌کشاورزی از ۱۲ آبان آغاز شد

    هزینه یک همتی سرشماری عمومی‏‌کشاورزی

    ابتدای شهریور ماه بود که فرمان اجرای سرشماری عمومی‌‌کشاورزی توسط مسعود پزشکیان- رئیس‌جمهور کشور- ابلاغ شد. در این ابلاغیه آمده است «در اجرای ماده ۴ قانون مرکز آمار ایران و با استناد به مصوبه ۶۲ جلسه شورای عالی آمار، شورای راهبری سرشماری عمومی‌‌کشاورزی سال ۱۴۰۳، سازمان برنامه و بودجه کشور و مرکز آمار ایران و پژوهشکده تابعه مکلف هستند سرشماری عمومی‌‌کشاورزی را در آبان ماه سال ۱۴۰۳ به مرحله اجرا درآورند. در مدت زمان اجرای سرشماری یاد شده، تمام وزارتخانه‌‌ها، موسسات دولتی و وابسته به دولت و شرکت‌های دولتی مکلف هستند بر اساس مواد ۵ و ۶ قانون مرکز آمار ایران نسبت به در اختیار قرار دادن تمام امکانات و تجهیزات موردنیاز سرشماری اقدام کنند.»
    دوشنبه، ۰۷ آبان ۱۴۰۳
  • منابع پایه در بستر فرسودگی زیرساخت‏‏‌های کشاورزی ضایع می‌شود

    صنایع تبدیلی؛ شاه‌کلید امنیت غذایی

    به نظر می‌رسد متولیان بخش کشاورزی برای دو سوال مهم پاسخ روشنی ندارند؛ اینکه «چرا تولید می‌‌‌کنیم و چگونه از تولیداتمان بهره ببریم؟» این در حالی است که در سال ۱۹۸۶ ماساکی ایمای ژاپنی نظریه چرخه کایزن را وارد فرهنگ کسب‌و‌کار کرد. کایزن ترکیبی دو‌کلمه‌‌‌‌‌‌ای از یک مفهوم ژاپنی است که به معنای بهبود مستمر با تغییرات مداوم است. در اجرای این استراتژی در هر حوزه‌‌‌ای یک اصل مهم را باید در نظر داشت و آن اینکه فعالیت‌‌‌‌‌‌هایی که برای تکمیل، بهبود و افزایش سطح کیفی محصولات و خدمات لازم است، باید به فعالیت‌‌‌‌‌‌های سازمان اضافه شوند. کشاورزی در کشورهایی که ظرفیت‌‌‌های لازم را دارند به عنوان محور خودکفایی تلقی می‌شود. در کشور ما کشاورزی ریشه در تاریخ دارد. منابع آبی، زمین‌‌‌های حاصلخیز و تنوع آب و هوایی، ایران را به کشوری استثنایی در این بخش بدل کرده است. طبیعی است برای توسعه این بخش باید از چرخه کایزن بهره برد.
  • فعال حوزه غلات و نهاده‌‌‌های دامی مطرح کرد

    سهم دولتی‌‌‌ها را از واردات نهاده‌‌‌ها کاهش دهید

    از چالش‌‌‌های اساسی بخش‌‌‌های مختلف فعالیت‌‌‌های اقتصادی کشور، دلالی و واسطه‌‌‌گری است. در این‌‌‌ خصوص در بحث واردات و توزیع نهاده‌‌‌های دامی، دلالان حضور ویژه‌‌‌ای دارند و سود اصلی را از تولیدکنندگان سلب می‌کنند. این موضوع طی سال‌های اخیر از عوامل موثر بر بازار نهاده‌‌‌ها و نوسانات قیمتی در این بخش بوده است. با توجه به روند موجود در بازار باید از فعالیت واسطه‌‌‌گران جلوگیری کرد و زمینه بهره‌‌‌مندی تولیدکنندگان اصلی را از تولیدات خود فراهم آورد.
  • گلایه کشاورزان از سهمیه گازوئیل

    تراکتورها خاموش شدند

    یک روز برق، یک روز کمبود نهاده‌‌‌ها و یک روز سوخت؛ این درد دل کشاورزان استان‌‌‌های مختلف است که از راه کشاورزی و زراعت ارتزاق می‌کنند، اما در میان این همه گرفتاری و مشکلات مشخص نیست که تا چه زمان می‌توانند بر ادامه مسیر اصرار بورزند. بیراه نیست اگر بگوییم بیشترین مشکلات صنفی در استان‌‌‌های متکی به کشت و برداشت مربوط به کشاورزان است؛ قشری که در تمام طول سال زحمت می‌‌‌کشد، اما در نهایت سود دلالان و فروشندگان محصولات آنها، به مراتب بیشتر از تولیدکنندگان می‌شود و این قشر دردمند عقیده دارد که اگر وضعیت این چنین پیش برود، رمقی برای ادامه مسیر نخواهد ماند. عجیب اینجاست که کشاورزان چیزی هم از دولت نمی‌‌‌خواهند. در گفت‌وگو با این قشر می‌توان دریافت که این افراد تنها اعتقاد دارند که کافی است به حال خود رها شوند و چوب لای چرخ کار و زندگی‌شان گذاشته نشود وگرنه مدت‌‌‌هاست که اصلا دیگر مطالبه‌ای ندارند!
    دوشنبه، ۲۳ مهر ۱۴۰۳
  • در گفت‏‏‌و‏‏‌گو با «دنیای‏‏‌اقتصاد» مطرح شد‌

    موانع دولتی در مسیر استفاده از محصولات بایو

    کنترل بیولوژیک یک روش برای مدیریت آفات و بیماری‌‌‌ها در کشاورزی و باغبانی است که از عوامل زنده مانند میکروارگانیسم‌‌‌ها، حشرات، نهنگ‌‌‌ها و انگل‌‌‌ها برای مقابله با مشکلات گیاهان استفاده می‌‌‌کند. این روش مبتنی بر استفاده از حشرات یا میکروارگانیسم‌‌‌هایی است که به طور طبیعی در محیط زیست وجود دارند. میکروارگانیسم‌‌‌هایی که به عنوان دشمنان طبیعی آفات شناخته می‌‌‌شوند.
  • مچ‏‏‌اندازی تامین‏‏‌کنندگان نهاده‏‏‌های دامی با شرکت‏‏‌های دولتی

    ۱۳ میلیون تن گندم، ۶ میلیون تن جو، ۹ میلیون تن ذرت، ۵.۲ میلیون تن دانه سویا و حدود یک‌‌‌ میلیون تن کنجاله سویا (با احتساب کنجاله استحصالی از دانه وارداتی برای تامین کسری)، سالانه مورد نیاز کشوراست، این ارقام صرفا برای تولید کالاهای نهایی همچون گوشت مرغ، تخم مرغ، گوشت و شیر در حد نیاز اعلامی وزارت جهادکشاورزی است و نتیجه اینکه درصورت اتخاذ سیاست افزایش تولید، ارقام فوق افزایش خواهد یافت. ارقام فوق‌‌‌الذکر جمع کل نیاز سالانه کشور است که از این میزان، تولید داخلی این نهاده‌‌‌ها در جو حدود ۵۰درصد (بسته به بارندگی در کشور چون بخشی از کشت جو در کشور به روش دیم است) در ذرت، دانه و کنجاله کمتر از ۱۰درصد از نیاز کشور را تامین می‌‌‌کند و بقیه نیاز از محل واردات تامین می‌‌‌شود.
  • اثر ۳۰ درصدی نرخ خرید تضمینی در خودکفایی

    بر اساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی مصوب سال ۶۸ تا پایان تیر ماه هر سال، نرخ ۳۲ قلم محصول اساسی شامل ۱۷ محصول زراعی و ۱۵ محصول باغی که تحت پوشش و چتر حمایتی خرید حمایتی و خرید تضمینی محصولات کشاورزی هستند، باید تعیین‌تکلیف شود تا کشاورز بتواند نسبت به کشت محصول تصمیمات لازم را اتخاذ کند و هرگونه تاخیر و تعلل در اعلام نرخ می‌تواند پایداری تولید را در معرض خطر قرار دهد.
    دوشنبه، ۱۶ مهر ۱۴۰۳
  • عاقبت سیاست کج‏‏‌دار و مریز صادرات

    دپوی مرغ در سردخانه‏‏‌ها

    ممنوعیت صادرات مرغ و سیاست‌‌‌های ناصحیح، فعالان صنعت طیور را با چالش‌‌‌های زیادی روبه‌‌‌رو کرده است. این سیاست‌‌‌ها منجر به سرگردانی تولیدکنندگان و صادرکنندگان شده است و برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های این قشر را با مشکلاتی روبه‌‌‌رو کرده است. افزایش تعرفه‌‌‌های برق و انرژی، قوانین دست وپاگیر در بخش صادرات مرغ و مواد غذایی، بالابودن هزینه‌‌‌های تولید و سیاست‌‌‌های انقباضی بانک‌‌‌ها از جمله مشکلاتی است که تولیدکنندگان مرغ با آن روبه‌‌‌رو هستند.
  • رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد

    تولید فرآورده‌‌‌های دامی در کشور به ۱۷ میلیون تن رسید

    دنیای اقتصاد: گرچه تاسیس سازمان دامپزشکی برای مبارزه با بیماری‌‌‌های حیوانی صورت گرفته است، اما نباید از توجه به بیماری‌‌‌های مشترک انسان و حیوان و شیوع بیماری‌‌‌های نوظهور غافل باشیم. مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در همایش روز ملی دامپزشکی کشور و با تاکید بر اهمیت توجه به سلامت و بهداشت در تولید غذا گفت: بنابر آمار سالانه ۱۷میلیون تن فرآورده‌‌‌های خام دامی در کشور تولید می‌شود و تولید واکسن در تمامی عرصه‌‌‌های انسانی، دامی، طیور و آبزیان در صد سال اخیر مدیون تلاش‌‌‌های دامپزشکان بوده و بیماری‌‌‌های مهلکی مثل فلج اطفال که جامعه را تهدید می‌‌‌کرد، اکنون کنترل شده‌‌‌اند.
  • مدیرعامل یک شرکت کشت و صنعت خبر داد

    آمادگی ایران برای صادرات ۵‌هزار تُن شکر دارویی

    دنیای اقتصاد: شکر گرید دارویی، ساکاروز کاملا خالص و بهداشتی و عاری از هرگونه آلودگی میکروبی است. کارخانه‌های دارویی از این محصول برای تولید انواع شربت‌‌‌های دارویی، شربت‌‌‌های ویتامینه و تهیه انواع پودرها و قرص‌‌‌های دارویی و همچنین تولید انواع دیگر شکرهای دارویی استفاده می‌کنند. ساکاروز کاربرد وسیعی در فرمولاسیون محصولات دارویی مایع خوراکی دارد.
    دوشنبه، ۰۹ مهر ۱۴۰۳
  • در گفت‏‏‌و‏‏‌گو با «دنیای‌اقتصاد» عنوان شد

    توسعه پایدار صنعت مرغ در گرو تغییر رویکرد

    دنیای‌اقتصاد: طبق آمارهای موجود پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد، در حالی که با احتساب سرانه مصرف داخل نیاز کشور بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن نیست که براین اساس ظرفیت صادرات یک میلیون تن مرغ به بازارهای هدف با ایجاد حمایت‌‌‌های لازم وجود دارد. در این راستا، یک کارشناس صنعت و عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان زنجیره‌‌‌ای گوشت مرغ گفت: برای ثبات در تولید و قیمت و واردات و صادرات در این صنعت نیاز به تغییر رویکرد داریم. تا زمانی که دولت خود را محق به دخالت در امور تولید و قیمت‌گذاری و تنظیم بازار بداند، امیدی به بهبود و ثبات وجود نخواهد داشت و باید این نوسانات تولید و قیمت و صادرات را بپذیریم. به گفته غلامعلی فارغی تغییر در ساختار صنعت و تولید به صورت یکپارچه منافع زیادی برای کشور دارد و در صورت اجرای کامل و درست یکپارچه‌‌‌سازی تولید در صنعت طیور کشور، حداقل یک میلیارد دلار کاهش در واردات مواد اولیه به دلیل بهبود عملکرد و افزایش بهره‌‌‌وری خواهیم داشت و درصورت عدم‌دخالت دولت می‌توانیم یک میلیارد دلار درآمد ناشی از صادرات محصولات رقابتی داشته باشیم. برای پیگیری وضعیت کنونی تولید، عرضه و صادرات این محصول استراتژیک، غلامعلی فارغی، رئیس هیات‌مدیره یک شرکت زنجیره گوشتی پاسخگوی سوالات ا بوده است.
  • برآورد تولید ۳.۷ میلیون تن محصولات گلخانه‏‏‌ای در ۱۴۰۳

    دنیای‌اقتصاد: در چهار ماه نخست امسال نزدیک به ۲۴۰‌هزار تن محصولات گلخانه‌‌‌ای به ارزش ۱۵۰ میلیون دلار از کشور صادر شده است و در سال گذشته طبق آمار گمرک ایران بیش از ۷۰۰‌هزار تن محصولات گلخانه‌‌‌ای، زینتی و قارچ خوراکی به ارزش ۳۱۶ میلیون دلار صادر شد.
    دوشنبه، ۰۲ مهر ۱۴۰۳
  • اما و اگر‏‌های کشت گلخانه‏‌ای و تاثیر آن بر کشاورزی و اقلیم بررسی شد

    گلخانه‏‌ها ؛ ناجی یا نابودگر؟

    امروز به سبب افزایش جمعیت، خشکسالی، کمبود بارش‌‌ها، محدودیت منابع آب و خاک، تهدیدهای زیست محیطی و همچنین پایین بودن عملکرد محصول، نگرانی‌های بسیاری از بابت به خطر افتادن امنیت غذایی در جامعه احساس می‌شود که همین امر موجب شده ضرورت توسعه کشاورزی در بخش‌‌های مختلف بیش از پیش احساس شود. در این راستا کشت گیاهان گلخانه‌‌ای یکی از انواع کشاورزی است که به علت صرفه‌‌جویی در مصرف آب، میزان بهره‌‌وری بالا، عدم‌نیاز به آفت‌کش‌‌ها، افزایش ثبات و امنیت، سوددهی بالا و امکان استفاده چند منظوره همواره در اقصی نقاط دنیا از جمله کشور ما از اهمیتی بسیاری برخوردار بوده و به صورت ویژه مورد توجه است.
  • سیاستگذاری دیرهنگام منافع را دود هوا می‌کند

    نادیده گرفتن مزیت کشت «توتون» در کشور

    رونق کشت توتون در کشور با توجه به مزیت صادراتی بودن آن تحول اقتصادی خوبی به همراه دارد، اما باید در حوزه سیاستگذاری‌های کشت این محصول تصمیم‌گیری‌های به موقع انجام شود. کاشت توتون نیاز به شرایط آب و هوایی خاص دارد و برخی مناطق جهان برای کاشت این محصول بسیار مناسب هستند. در کشور ما، استان گلستان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تنباکوی درجه یک در جهان محسوب می‌شود.
  • با تصویب نرخ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی گندم

    خودکفایی در گندم ادامه خواهد داشت

    به نظر می‌رسد که دعوا بر سر قیمت‌گذاری گندم میان دولتمردان و گندم‌کاران با تصویب نرخ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان به پایان رسیده است، اما همچنان تعدادی از گندم‌کاران کشور به قیمت تعیین‌شده معترض هستند، این در حالی است که هم‌اکنون فوب خلیج فارس (تحویل بندرعباس) برای هرکیلوگرم گندم، مبلغی در حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان است، اما به دلیل اهمیت امنیت غذایی و حمایت از گندم‌کاران کشور، دولت، گندم داخلی را به قیمت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری خواهد کرد که به لحاظ اقتصادی، قیمتی منصفانه‌ است.
    دوشنبه، ۱۹ شهریور ۱۴۰۳
  • در پی بیان دغدغه‏‌های وزیر جهاد کشاورزی

    آیا بخش کشاورزی ایران در مسیر خصوصی‏‌سازی قرار خواهد گرفت؟

    یکی از مهم‌ترین تاکیدات مسوولان، واگذاری امور اقتصادی کشور به بخش‌‌خصوصی است اما در زمینه کشاورزی به دلیل تفاوت ساختاری این بخش با سایر بخش‌‌های اقتصادی کشور، به نظر می‌رسد عملی کردن این هدف تا حدودی سخت‌‌تر باشد. باید توجه داشت که اگر خصوصی‌‌سازی با استانداردهای مناسب در جامعه محقق شود به این معنا که سود خصوصی‌‌سازی به جامعه محلی کشاورزان و خرده‌مالکان برگردد و نظام بهره‌‌برداری محلی جایگزین نظامات دولتی شود تا حقوق جامعه محلی که صدها سال در آن منطقه زندگی کرده‌اند نادیده گرفته نشود می‌توان مدعی حرکت به سوی خصوصی‌سازی کشاورزی در ایران بود. اما در غیر ‌این صورت اگر خصوصی‌‌سازی صرفا به سرمایه‌گذار تعلق گیرد و کشاورزان محلی از آن بی‌‌بهره باشند، جامعه کشاورزی و مردم محلی را از سود تولید محصول تولیدی خود محروم کرده‌‌ایم که این نوع خصوصی‌‌سازی هیچ‌گونه قرابتی با آرمان‌‌ها و اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی ‌‌و تاکیدات مقام معظم رهبری درسیاست‌‌های اقتصاد مقاومتی نخواهد داشت.
  • اجرای الگوی کشت در اتاق جلسات

    اجرای الگوی کشت با عمری ۵۰‌ساله و با وجود ۱۰ سند و قانون بالادستی با موانع و مشکلات متعددی روبه‌‌‌روست و به رغم آنکه اصلاح الگوی کشت به عنوان یک سند ملی از دوسال پیش در کشور اجرایی شده، اما دغدغه‌‌‌های اجرای آن هنوز رفع نشده است. در حالی که رفع ناترازی منابع تولید محصولات کشاورزی تنها با ترازوی الگوی کشت محقق می‌‌‌شود.
  • افزایش چشمگیر قیمت ذرت و غلات در بازارهای جهانی

    آیا موج گرانی گوشت و مرغ در راه ایران است؟

    در جهان امروزی تجارت، مرزهای اقتصاد بین‌الملل آنچنان در‌هم تنیده شده که گاه تفکیک بازارها از یکدیگر و تحلیل فاندامنتال آنها کاری بسیار مشکل جلوه می‌کند. با این‌حال، باید در نظر داشت که بازارها نیز درست مانند هر المان دیگری در جوامع انسانی امری پویا بوده و این پویایی همچنان در حال پیشرفت است. به‌رغم ریزش قیمت غلات در پی تزریق مجدد آن از سوی اوکراین به بازارهای جهانی و افزایش صادرات غلات و گندم روسیه به بازار، قیمت ذرت در اتفاقی عجیب از اواخر ماه اوت سال‌جاری شروع به افزایش شدید کرد. البته این افزایش قیمت ذرت روی دیگر غلات به‌ویژه مهم‌ترین آنها یعنی گندم، تاثیرگذار بوده و افزایش روند قیمت ذرت تنها چند روز بعد، منجر به افزایش قیمت گندم نیز شده است. اما سوال اینجاست که دلیل افزایش قیمت مجدد غلات آن هم پس از حدود دو سال، چه بوده است؟
    دوشنبه، ۰۵ شهریور ۱۴۰۳
  • زیان کشاورزان از قطع برق

    امنیت غذایی در خطر است

    همین اوایل اردیبهشت سال جاری بود که ذبیح‌‌‌الله اعظمی‌‌‌ساردویی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی‌‌‌با اشاره به خسارت‌‌‌های وارد شده به کشاورزان در پی قطعی‌‌‌های ۶ ساعته برق در سال گذشته عنوان کرد: امسال یعنی سال ۱۴۰۳ قول داده شده کشاورزی از قطعی برق خارج شود و مجلس نسبت به آن کوتاه نخواهد آمد و حاضر نمی‌‌‌شود با قطع برق، امنیت غذای مردم به خطربیفتد. وی ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد بخش کشاورزی خرده مالکی است و نقش مشارکت مردمی در آن‌‌‌حائز اهمیت است. سال گذشته وزارت نیرو هر زمان دچار کمبود برق می‌‌‌شد سراغ صنعت می‌‌‌رفت. از سال گذشته وزارت نیرو به سراغ بخش کشاورزی آمده که بارها مورد تذکر قرار گرفته است. حال دو ماه از تابستان گذشته و نه تنها برق کشاورزان قطع می‌شود و چاه‌های مجاز کشاورزی که وابسته به برق است از کارآیی افتاده، بلکه تولید محصولات اساسی نیز کاهش یافته است.
  • «دنیای‌اقتصاد» تولیدو تقاضای قند و شکر را بررسی می‏‏‌کند

    معادله بازار شکر

    براساس آمارها در حال حاضر، بیشترین مصرف‌‌‌کننده قند و شکر در کشور در درجه اول خانوار‌‌‌ها و سپس صنایع غذایی و لبنی هستند. سرانه مصرف شکر در دنیا ۱۹.۵ کیلوگرم است در حالی که بر اساس برآوردهای وزارت جهاد کشاورزی، سرانه مصرف شکر در ایران ۲۹ کیلوگرم است.
    دوشنبه، ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
  • بررسی‌ها از کمبود ماشین‌آلات کشاورزی خبر می‌دهد

    ۷۰ هزار کشاورز در صف دریافت تراکتور

    در حالی که همواره بر بحث توسعه مکانیزاسیون و استفاده از ماشین‌آلات روز دنیا در جهت افزایش بهره‌وری و کاهش ضایعات تاکید می‌شود اما طی سال‌های اخیر شاهد هستیم که اوضاع چندان برای صنعتگران این بخش خوب نبوده است و بر خلاف آنچه انتظار می‌رود تسهیلات چندانی هم در این حوزه اختصاص داده نمی‌شود. بررسی‌‌‌ها نشان داده بیش از ۵۰ درصد ماشین‌آلات کشاورزی که در امر برداشت محصول کشاورزی در بیشتر استان‌‌ها فعالیت دارند، به دلیل فرسودگی نه‌تنها کارآیی لازم را ندارند بلکه موجب هدر‌رفت میزان بالایی از محصولات کشاورزی می‌‌‌شوند؛ به گفته کارشناسان ماشین‌آلات نقش مهمی در ایجاد ضایعات محصولات زراعی دارند و بر اساس آمار بین ۵ تا ۶ درصد محصولات در این بین به ضایعات تبدیل می‌‌‌شود.
  • کشت نیشکر در خوزستان آغاز شد

    با آغاز عملیات «کشت» نیشکر در واحدهای هشت‌گانه نیشکری، امیدها برای جهش تولید و رونق این صنعت بیش ‌‌‌از پیش تقویت شد. مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر در بازدید از واحدهای نیشکری، کشت امسال را نقطه عطفی در مسیر جهش تولید و خودکفایی در تولید محصول راهبردی شکر دانست. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» عملیات کشت نیشکر، طبق روال هر ساله، از مردادماه شروع می‌‌‌شود و تا پایان شهریورماه ادامه دارد. در این بازه زمانی، کشت نیشکر به دلیل گرمای هوای خوزستان، از ساعت پنج صبح شروع می‌شود و تا ساعت ۱۰ ادامه می‌‌‌یابد.
  • تولید ۲۹ میلیون عدد مینی‌‌تیوبر سیب‌‌زمینی گواهی شده در سال

    ظرفیت صادراتی سیب زمینی فراهم است

    بیش از ۳۳ میلیون عدد مینی‌‌تیوبر سیب‌‌زمینی سالانه توسط ۱۴ شرکت کشت بافت در کشور تولید می‌‌شود که پس از پایش‌‌های کیفی، نزدیک به ۲۹ میلیون عدد، شناسه گواهی دریافت می‌‌کنند. معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: ۲۹ میلیون عدد مینی‌‌تیوبر سیب‌‌زمینی تولیدی سه برابر نیاز کشور است. صمد مبصر سطح زیر کشت مزارعی که برای تولید بذر سیب‌‌زمینی از مینی‌‌تیوبر استفاده می‌‌کنند را حدود ۱۰۰ هکتار عنوان کرد.
    دوشنبه، ۲۲ مرداد ۱۴۰۳
  • فعالان صنعت طیور از مشقت تولید و عرضه می‏‏‌گویند

    مرغداران در اندیشه مهاجرت شغلی

    در روزهایی که چرخ تولید می‌‌‌لنگد و داشتن یک کارگاه تولیدی برای بخش خصوصی کار پرچالشی به شمار می‌رود، کم نیستند فارغ‌‌‌التحصیلان رشته‌‌‌های مختلف و جوانانی که قرار را بر فرار ترجیح می‌دهند و در تلاشند تا واحد بسیار کوچک برای خود دست‌‌‌وپا کرده و وارد میدان تولید شوند.