شماره روزنامه ۶۱۶۴
|

دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

۱۲۰ هزار تن شمش فولاد با متوسط قیمت ۲۴ هزار و ۱۷۲ تومان به ازای هر کیلوگرم در هفته ابتدایی آذر ماه در رینگ صنعتی بورس…

    دوشنبه، ۰۵ آذر ۱۴۰۳
  • تحولات ژئوپلیتیک، روی برنامه‌های دومین معدن‌کار بزرگ جهان سایه انداخته است

    معدن؛ اولویت اول سیاست صنعتی استرالیا

    بزرگ‌ترین معدن‌کار جهان در اندیشه بازسازی ساختار اقتصادی خود است و در این مسیر ممکن است تغییراتی در نحوه بازی استرالیا در بخش معدن ایجاد شود. یک سند رسمی از مرکز نوآوری اقتصادی استرالیا وابسته به دولت این کشور نشان می‌دهد سرزمین کانگورو آماده یک گذار تمام‌عیار در بخش صنعت و معدن است. این سند که به‌تازگی منتشرشده خبر از بازنگری استرالیا در سیاست‌های صنعتی خود می‌دهد و حاوی نکات آموزنده بسیاری به‌ویژه برای کشورهای درحال توسعه است که خود را در گیرودار تحولات ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک جهان، سرگشته می‌یابند. تاکید کارشناسان در این سند این است که استرالیا فارغ از همکاری بلندمدت با قدرت‌هایی نظیر آمریکا در قالب برنامه معدنی دو کشور، باید به سمت مزیت‌های رقابتی خود و ایجاد بستری فراگیر برای توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های معدنی و صنعتی برود و صرفا به دنباله‌‏‏‏‌روی از تحولات سایر شرکا نپردازد. تنوع‌بخشی به محصولات و مقاصد صادراتی در کنار استفاده از صندوق‌های نوآوری و نیز ایجاد کنسرسیوم‌های چند ملیتی به پویایی و ثبات بخش معدن و صنایع وابسته به این بخش کمک می‌کند.
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    رکود مصرفی دامن‌گیر رینگ شمش فولاد شد/ ۵۰ درصد فولاد معامله نشد

    ۱۲۰ هزار تن شمش فولاد با متوسط قیمت ۲۴ هزار و ۱۷۲ تومان به ازای هر کیلوگرم در هفته ابتدایی آذر ماه در رینگ صنعتی بورس کالای ایران معامله شد که این رقم حدود ۵۰ درصد حجم عرضه‌ها بود.
  • دنیای اقتصاد خبر می دهد؛

    وزیر احتمالی خزانه‌داری آمریکا فلزات پایه را گران کرد/ طلا و نفت ارزان، مس و سایرفلزات گران شدند

    دنیای اقتصاد: کامودیتی‌ها اولین روز کاری هفته پایانی نوامبر را با ترکیبی از کاهش و افزایش قیمت آغاز کردند؛ در حالی که در ساعات ابتدایی این روز از ارزش نفت، طلا و سایر فلزات گرانبها در بازار جهانی کاسته شد؛ سایر فلزات اساسی با رشد قیمت همراه شدند و بخشی از زیان خود در روز جمعه ۲۲ نوامبر را جبران کردند.
    دوشنبه، ۲۸ آبان ۱۴۰۳
  • ارتباط مدیریت باطله‌های معدنی با اقتصاد چرخشی چیست؟

    نقشه‌راه مدیریت باطله‌های معدنی

    باطله‌های‌ معدنی‌ به‌عنوان‌ بخش‌ جدایی‌ناپذیر معدن‌کاری‌ امروز ایجاد می‌‌شود و با توجه‌ به‌ شرایط‌ اقتصادی ‌و محیط‌زیستی‌، بازیافت‌ باطله‌ها امری‌ معقول‌ است‌. این‌ کار نه‌تنها از نگاه‌ اقتصادی‌ بسیار سودمند است‌، بلکه‌ از نگاه‌ محیط‌زیستی نیز مخاطرات‌ را کاهش‌ خواهد داد. همان‌گونه‌ که‌ بیان‌ شد، از نگاه‌ اقتصادی ‌باتوجه‌ به‌ افزایش‌ قیمت‌ مواد معدنی‌ در بازارهای‌ جهانی‌ و پیشرفت‌ روزافزون‌ تکنولوژی‌ها، باطله‌ها خود منبعی‌ برای‌ استحصال‌ مواد معدنی‌ و در نتیجه‌ صرفه‌ اقتصادی‌ و ارزآوری‌ برای‌ کشور خواهند بود.
  • رقابت جهانی بر سر معادن؛ چین در صدر

    جهان برای توسعه فناوری‌های نوین مثل هوش‌مصنوعی و تکنولوژی‌های کاهنده آلودگی به مواد معدنی کمیاب نیاز دارد. این مواد برای ساخت قطعات الکترونیک و مراکز داده ضروری هستند. چین به‌عنوان یک قدرت اقتصادی بزرگ، برای حفظ جایگاه خود در این رقابت جهانی، به‌دنبال کنترل منابع معدنی است. سال‌گذشته، شرکت‌های چینی با سرمایه‌گذاری حدود ۱۶‌میلیارد دلاری در معادن خارجی، گام بزرگی در این جهت برداشتند.
  • سرعت‌گیرهای صادرات معدنی

    صادرات در ایران هر روز با توجه به تغییرات در قوانین، دستخوش تغییرات می‌‌شود و صادرات با گذشت زمان روزبه‌روز محدودتر و به کشور‌های خاص انجام می‌پذیرد. در ارتباط با مواد معدنی و محصولات پایین‌دستی آن عوامل ذیل باعث ایجاد اختلال در صادرات شده‌است.
    دوشنبه، ۲۱ آبان ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» با نگاهی به بودجه سال آینده گزارش می‌دهد

    معدن در میان حساب و کتاب‌های ۱۴۰۴ دولت

    با ارائه بودجه ۱۴۰۴ از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی برای تصویب، بخش‌های حاضر در این برنامه به تجزیه و تحلیل برنامه دولت پرداخته‌اند. بخش مهمی از بودجه مربوط به بخش معدن و صنایع معدنی است که می‌تواند فعالیت این بخش را تحت‌تاثیر قرار دهد. یکی از تصمیمات مهم دولت برای سال آینده، ثابت نگه‌داشتن حقوق دولتی و عدم‌افزایش آن نسبت به سال گذشته بود. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، با توجه به ماهیت دولتی اقتصاد، ‏‏‌دولت نقش غیر‌قابل انکاری در صحنه اقتصاد کشور ایفا می‌کند. درواقع، دولت به‏‏‌عنوان اصلی‏‏‌ترین بازیگر اقتصاد‏‏‌ و اصلی‏‏‌ترین کانون سیاستگذاری، نقش تعیین‏‏‌کننده‏‏‌ای در نحوه عملکرد سایر بازیگران اقتصادی، به‏‏‌ویژه فعالان بخش خصوصی دارد.
  • تغییر جهانی انرژی، فرصت‌ها و خطراتی برای کشورهای در حال توسعه

    رونق مواد معدنی بحرانی صنعت

    گذار جهانی انرژی در سال‌های اخیر، به کشورهای غنی از مواد معدنی، این فرصت را می‌دهد که صنایع خود را تقویت و اقتصاد خود را متنوع کنند، اما در عین حال خطر تعمیق وابستگی به کالا را به همراه دارد.
  • ارتقای سطح ایمنی با بهبود وضعیت اقتصادی معادن زغال‌سنگ

    در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در شناسه بودجه‌‌‌ای ۷۰۴۳۱ت، به‌‌‌منظور ارتقای ایمنی معادن زغال‌‌‌سنگ کشور ۵تکلیف برای دولت مشخص شده است؛ از جمله تعطیلی سه‌ماهه معادن فاقد شرایط ایمنی و تحت پوشش بیمه بیکاری قرارگرفتن کارگران و نیز برگزاری دوره‌‌‌های آموزشی برای کارگران و... .
    دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳
  • در یک گزارش تحلیلی راهکارهای خودکفایی ایالات‌متحده برای تولید مواد معدنی حیاتی بررسی شد

    چالش‌های آینده سبز

    تغییرات اقلیمی و نیاز به کنترل انتشار گازهای گلخانه‌ای باعث‌شده کشورها به‌دنبال جایگزینی برای سوخت‌های فسیلی باشند. یکی از مهم‌ترین منابع انتشار گازهای گلخانه‌ای خودروها هستند. در سال‌های اخیر کشورهای توسعه‌یافته با تمرکز بر تولید خودروهای برقی، در پی آن هستند تا مسیر رسیدن به هدف «کربن صفر» را هموار سازند. با توجه به اینکه مواد اولیه تولید باتری این خودرو‌ها را محصولات معدنی تشکیل می‌دهند، بخش معدن جایگاه ویژه‌ای در معادلات جهانی پیدا کرده‌است. در این بین، ایالات‌متحده به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان، با چالش‌های جدی در حوزه تامین مواد اولیه روبه‌رو است. این کشور به‌شدت به واردات مواد اولیه وابسته است و با کسری نیروی کار متخصص در حوزه معدن‌کاری روبه‌رو است. موسسه Global Business Reports در یک گزارش تحلیلی چالش‌های ایالات‌متحده برای خودکفایی در تولید محصولات معدنی برای رسیدن به هدف جایگزینی انرژی‌های پاک را بررسی کرده‌است.
  • خیز ترکیه برای ورود به بازار محصولات معدنی

    ترکیه و چین یک یادداشت تفاهم جامع در تمامی حوزه‌های مرتبط با معدن کاری به امضا رساندند. چین در حال‌حاضر بر تامین جهانی عناصر نادر تسلط دارد و تقریبا ۷۰‌درصد از تولید معدنی جهانی و تا ۹۰‌درصد از خروجی تصفیه‌‌‌‌‌‌شده را به خود اختصاص می‌دهد.
  • افزایش تولید غول‌های سنگ‌آهن

    گروه Rio Tinto و شرکت Vale، دو تامین‌‌‌‌‌‌کننده بزرگ‌‌‌‌‌‌ترین سنگ‌‌‌‌‌‌آهن جهان در سه‌‌‌‌‌‌ماهه گذشته تولید این ماده‌مورد‌نیاز صنعت فولاد را افزایش دادند؛ این در حالی است که همچنان تقاضای چین به دلیل بحران حل‌‌‌‌‌‌نشده املاک و مستغلات در این کشور به‌طور نسبی پایین است. تولید سنگ‌آهن گروه Rio Tinto در سه‌‌‌‌‌‌ماهه سوم سال‌جاری حدود یک‌درصد نسبت به سال‌گذشته افزایش‌یافته‌است، درحالی‌که شرکت Vale برزیل با ثبت رکوردی بالاتر از پیش‌بینی‌‌‌‌‌‌ها، بیشترین حجم تولید خود را از اواخر ۲۰۱۸ به‌ثبت رسانده‌است.
  • عربستان در آستانه خرید ۲‌میلیارد دلاری

    دنیای‌اقتصاد: شرکت معدنی مناره عربستان‌سعودی در حال نزدیک‌شدن به یک توافق برای خرید بخشی از سهام دارایی‌های مس و نیکل شرکت معدنی کانادایی First Quantum Minerals (فعال در زامبیا) است. به‌گزارش رویترز، مناره، یک سرمایه‌گذاری مشترک بین شرکت معدنی عربستان‌سعودی (معادن) و صندوق سرمایه‌گذاری عمومی ۹۲۵‌میلیارد دلاری این کشور است و در حال مذاکرات برای خرید بین ۱۵ تا ۲۰‌درصد از سهام دارایی‌های First Quantum Minerals در زامبیا است. براساس تخمین‌ها، این سهام می‌تواند بین ۱.۵‌میلیارد تا ۲‌میلیارد دلار ارزش داشته‌باشد. فروش سهمی از دارایی‌های زامبیا توسط First Quantum ممکن است تا پایان سال‌نهایی شود. گرچه مسوولان این شرکت تاکید کرده‌اند که هیچ تضمینی وجود ندارد که توافقی امضا شود، زیرا مذاکرات همچنان در حال انجام است.
۱