شماره روزنامه ۶۱۷۵
|

دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

۱۲۰ هزار تن شمش فولاد با متوسط قیمت ۲۴ هزار و ۱۷۲ تومان به ازای هر کیلوگرم در هفته ابتدایی آذر ماه در رینگ صنعتی بورس کالای ایران معامله شد که این رقم حدود ۵۰ درصد حجم عرضه‌ها بود.

    شنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۳
  • قاب معاملات رینگ صنعتی در یک نما

    رونق رینگ آهن‌اسفنجی با واهمه از سردی هوا؛ سنگ‌آهنی‌ها بدون مشتری

    شدت گرفتن سرما در کشور با آغاز آذرماه، احتمال کاهش تولید آهن‌اسفنجی به دلیل بروز محدودیت در تامین گاز واحدهای احیا را مطرح کرده و زمینه‌ساز رونق رینگ آهن‌اسفنجی در کشور شده؛ این در حالی است که حلقه‌های بالادست زنجیره آهن و فولاد با رکود نسبی مواجه هستند؛ به‌ نحوی که بخش قابل توجهی از عرضه سنگ‌آهن، کنسانتره و گندله بدون مشتری مانده است.
    سه‌شنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • تحولات ژئوپلیتیک، روی برنامه‌های دومین معدن‌کار بزرگ جهان سایه انداخته است

    معدن؛ اولویت اول سیاست صنعتی استرالیا

    بزرگ‌ترین معدن‌کار جهان در اندیشه بازسازی ساختار اقتصادی خود است و در این مسیر ممکن است تغییراتی در نحوه بازی استرالیا در بخش معدن ایجاد شود. یک سند رسمی از مرکز نوآوری اقتصادی استرالیا وابسته به دولت این کشور نشان می‌دهد سرزمین کانگورو آماده یک گذار تمام‌عیار در بخش صنعت و معدن است. این سند که به‌تازگی منتشرشده خبر از بازنگری استرالیا در سیاست‌های صنعتی خود می‌دهد و حاوی نکات آموزنده بسیاری به‌ویژه برای کشورهای درحال توسعه است که خود را در گیرودار تحولات ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک جهان، سرگشته می‌یابند. تاکید کارشناسان در این سند این است که استرالیا فارغ از همکاری بلندمدت با قدرت‌هایی نظیر آمریکا در قالب برنامه معدنی دو کشور، باید به سمت مزیت‌های رقابتی خود و ایجاد بستری فراگیر برای توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های معدنی و صنعتی برود و صرفا به دنباله‌‏‏‏‌روی از تحولات سایر شرکا نپردازد. تنوع‌بخشی به محصولات و مقاصد صادراتی در کنار استفاده از صندوق‌های نوآوری و نیز ایجاد کنسرسیوم‌های چند ملیتی به پویایی و ثبات بخش معدن و صنایع وابسته به این بخش کمک می‌کند.
    سه‌شنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۳
  • ارتباط مدیریت باطله‌های معدنی با اقتصاد چرخشی چیست؟

    نقشه‌راه مدیریت باطله‌های معدنی

    باطله‌های‌ معدنی‌ به‌عنوان‌ بخش‌ جدایی‌ناپذیر معدن‌کاری‌ امروز ایجاد می‌‌شود و با توجه‌ به‌ شرایط‌ اقتصادی ‌و محیط‌زیستی‌، بازیافت‌ باطله‌ها امری‌ معقول‌ است‌. این‌ کار نه‌تنها از نگاه‌ اقتصادی‌ بسیار سودمند است‌، بلکه‌ از نگاه‌ محیط‌زیستی نیز مخاطرات‌ را کاهش‌ خواهد داد. همان‌گونه‌ که‌ بیان‌ شد، از نگاه‌ اقتصادی ‌باتوجه‌ به‌ افزایش‌ قیمت‌ مواد معدنی‌ در بازارهای‌ جهانی‌ و پیشرفت‌ روزافزون‌ تکنولوژی‌ها، باطله‌ها خود منبعی‌ برای‌ استحصال‌ مواد معدنی‌ و در نتیجه‌ صرفه‌ اقتصادی‌ و ارزآوری‌ برای‌ کشور خواهند بود.
  • رقابت جهانی بر سر معادن؛ چین در صدر

    جهان برای توسعه فناوری‌های نوین مثل هوش‌مصنوعی و تکنولوژی‌های کاهنده آلودگی به مواد معدنی کمیاب نیاز دارد. این مواد برای ساخت قطعات الکترونیک و مراکز داده ضروری هستند. چین به‌عنوان یک قدرت اقتصادی بزرگ، برای حفظ جایگاه خود در این رقابت جهانی، به‌دنبال کنترل منابع معدنی است. سال‌گذشته، شرکت‌های چینی با سرمایه‌گذاری حدود ۱۶‌میلیارد دلاری در معادن خارجی، گام بزرگی در این جهت برداشتند.
  • سرعت‌گیرهای صادرات معدنی

    صادرات در ایران هر روز با توجه به تغییرات در قوانین، دستخوش تغییرات می‌‌شود و صادرات با گذشت زمان روزبه‌روز محدودتر و به کشور‌های خاص انجام می‌پذیرد. در ارتباط با مواد معدنی و محصولات پایین‌دستی آن عوامل ذیل باعث ایجاد اختلال در صادرات شده‌است.
۱