شماره روزنامه ۶۲۰۳
|
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • معاون وزیر نفت از رشد ناترازی تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب خبر داد

    زنگ خطر بحران گاز

    ناترازی انرژی در کشور ما به نقطه بحرانی رسیده است. در شرایطی که کشور با برخورداری از دومین ذخایر گازی و چهارمین ذخایر نفتی جهان باید یکی از قطب‌‌‌‌های انرژی منطقه باشد، امروزه با چالش‌‌‌‌های جدی در تامین نیازهای داخلی مواجه است و این وضعیت تا جایی پیش رفته که به گفته معاون وزیر نفت، ناترازی روزانه گاز در فصل سرد به ۳۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و پیش‌بینی می‌شود در صورت عدم‌اقدام جدی، این رقم در سال‌های آینده به ۷۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد؛ چشم‌‌‌‌اندازی نگران‌‌‌‌کننده که نه‌تنها توسعه اقتصادی کشور را تهدید می‌کند، بلکه به یک چالش امنیتی نیز تبدیل شده است.
  • ایران برای اصلاح موفق یارانه‌های انرژی، باید اعتماد عمومی را بازسازی کند

    ایران و تجارب جهانی در اصلاح یارانه‏‏‏‏‌ها

    یارانه‌های انرژی در ایران، با هدف حمایت از اقشار کم‌‌‌‌‌درآمد و حفظ ثبات اقتصادی، سال‌هاست که در اقتصاد این کشور نهادینه شده‌اند، با این‌حال پیامدهای منفی این رویکرد از جمله افزایش مصرف انرژی، نابرابری اجتماعی و فشار سنگین بر بودجه‌دولت، ضرورت بازنگری و اصلاح آن را به یک اولویت تبدیل کرده‌است.
  • آتش زیرخاکستر «بیمه خانه‌های آمریکایی» با «ویرانی‌های لس‌آنجلس» معلوم شد

    بهانه‌‌گیری بیمه‌ها در بحران مسکن

    «فرانسیس بیسکتی» سال گذشته متوجه شد مبلغی که سالانه به شرکت بیمه «فارمرز» پرداخت می‌کند، قرار است از ۴۵۰۰ دلار به ۱۸هزار دلار افزایش یابد. رقم بالایی بود و او اصلا توان پرداختش را نداشت. از بیمه «فر پلن» نیز نمی‌توانست استفاده کند چون در آن صورت مجبور می‌‌‌شد برای کاهش خطر آتش‌‌‌سوزی، ۱۰درخت اطراف سقف خود را قطع کند که از نظرش، به‌صرفه نبود. فرپلن یک برنامه دولتی است برای صاحبان املاکی که ملکشان پرریسک تشخیص داده می‌شود، اما نمی‌توانند از پوشش بیمه معمولی استفاده کنند.
  • هشت فعال کسب‏‏‌وکار از لزوم به‏‏‌کارگیری هوش مصنوعی، چابکی، شراکت و انطباق‏‏‌پذیری با بازار می‏‏‌گویند

    توصیه‏‏‌ها و تجربه‏‏‌های مدیران از سال ۲۰۲۴

    سال ۲۰۲۴، اتفاقات و چالش‏‏‌های کمی برای کسب‏‏‌وکارها نداشت. از یک سو، برخی بحران‏‏‌های اقلیمی و قوانین دولتی مرتبط با مسوولیت زیست‏‏‌محیطی در سطح جهان را شاهد بودیم. از سوی دیگر، نتایج انتخابات ایالات متحده و تحولات سیاسی، فضا و چشم‏‏‌انداز کسب‏‏‌وکار را تا حدی تغییر داده است. از نظر فنی، بالاخره شاهد کاربرد هوش مصنوعی در کسب‏‏‌وکار بودیم و حتی برخی وظایف خلاق نیز به آن سپرده شد. در بریتانیا، دولت این کشور قانونی برای ممنوعیت پخش تبلیغ غذاهای ناسالم در ساعات شامگاهی وضع کرد. در آمریکا شرکت رسانه‏‏‌ای «آمنیکام» (Omnicom) با شرکت بازاریابی «اینترپابلیک» (Interpublic) به بررسی فرصت ادغام از طریق تبادل سهام پرداختند.
  • «توانیر» به گزارش «متهمان اصلی و فرعی خاموشی‌‌‌ها» جوابیه داد

    جوایز میلیونی برای معرفی برق‌‌‌خوارها با ارز دیجیتال

    بررسی‌‌‌ها حاکی از این است که کاهش میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌‌‌ها و تامین ناکافی سوخت مایع برای آنها دلایل اصلی کمبود برق و استخراج رمزارز دلیل فرعی است. در پاسخ به گزارش «دنیای‌اقتصاد» در این زمینه شرکت توانیر در جوابیه‌‌‌ای با بیان اینکه در بسیاری از کشورها، استخراج رمزارز به علت مصرف زیاد انرژی ممنوع است، عنوان کرده در ایران روش‌های مجاز و قانونی استخراج رمزارز هم وجود دارد و اخیرا نیز دستورالعملی برای تامین برق مراکز استخراج رمزدارایی از طریق نیرگاه‌‌‌های تجدیدپذیر یا خرید برق از تابلوی سبز صادر شده است.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • گزارش«دنیای‌اقتصاد» از شرایط و مختصات پایتخت پیشنهادی ایران؛

    روایت دست اول از مکران

    کرانه‌‌ مرزهای جنوبی ایران این روزها جنجالی شده و حرف پایتخت شدنش سر زبان‌ها افتاده. عجیب اینجاست که کمتر کسی دقیق و روشن می‌داند، مکران کجاست؟ چگونه جغرافیایی دارد؟ فرهنگش چگونه است؟ فقط همه می‌دانند که خیلی دور است؛ دورترین کرانه مرزی ایران. فاصله بین تهران تا چابهار ۱۸۰۰ کیلومتر است.
  • تهدید مشابه «آتش‏‏‌سوزی لس‏‏‌آنجلس» برای تهران چیست؟ یک بررسی علمی پاسخ می‌دهد؛

    ۹ خطر حریق در پایتخت

    فاجعه «سرایت گسترده حریق جنگل در لس‌‌‌آنجلس به مناطق شهری» احتمالا برای ساکنان شهرهای فاقد پوشش جنگلی، «ترسناک» به نظر نمی‌رسد و در جایی مثل تهران، احتمالا شهروندان دست‌‌‌کم از این بابت ترس یا نگرانی ندارند، اما مطالعه علمی درباره اوضاع پایتخت ایران از «تهدید مشابه آتش‌‌‌سوزی اخیر در آمریکا» برای این کلان‌شهر حکایت دارد.
  • در نشست موسسه کار و تامین اجتماعی مطرح شد؛

    چگونه هزینه‌های درمانی خانوارها را فقیر می‌کند؟

    روز گذشته نشست «فقرزدایی در آینه سلامت» در موسسه کار و تامین اجتماعی برگزار شد. در این نشست، علی اکبر فضائلی، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی، به بررسی تحمیل هزینه‌های سلامت در بودجه خانوار پرداخت و گفت که اگر هزینه‌های درمانی بیش از ۴۰درصد از توان پرداخت یک خانوار باشد، به‌عنوان هزینه کمرشکن شناخته می‌شود.
  • افزایش بازدهی در بازار بدهی،دولت‌ها را نگران کرد؛

    خیز بازدهی اوراق قرضه

    بازار اوراق قرضه جهانی اخیرا با نوسانات شدیدی مواجه شده و این وضعیت توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و تحلیلگران اقتصادی را به خود جلب کرده است. این امردر ایالات‌متحده و دیگر نقاط جهان نگرانی‌هایی را درباره پیامدهای آن برای اقتصاد جهانی ایجاد کرده است. در این میان، برخی کارشناسان معتقدند که این وضعیت می‌تواند فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاری نیز فراهم کند.
  • طالبان پیوند اعضا را ممنوع کرد

    روستای تک کلیه‌ها

    دنیای اقتصاد: طالبان پیوند اعضا را ممنوع کرد؛ اقدامی که می‌تواند افغان‌ها را از درمان بالقوه نجات‌بخش محروم کند. این گروه اعلام کرد که پیوند اعضای حیاتی مانند قلب، کلیه‌ها و ریه‌ها عملی «غیر اسلامی» است. به گزارش آسوشیتدپرس، این اقدام خشم بسیاری از بیماران و پزشکان را برانگیخته است. آنها می‌گویند هزاران بیمار افغان تحت تاثیر این ممنوعیت قرار خواهند گرفت.
  • تاکتیک‏‌هایی برای انتخاب هوشمندانه از میان ده‏‌ها طرح نوآورانه

    به کدام پروژه چراغ سبز نشان دهید؟

    این یک سناریوی شایع در شرکت‌های سراسر جهان است: زمان بررسی سالانه پروژه‏‌های جدید پیشنهادی فرا رسیده و شما جزو کمیته تصمیم‌گیری هستید. لیست بلند بالایی از گزینه‏‌ها در مقابلتان قرار دارد. درباره بعضی از آنها می‌توانید با آگاهی، نظر بدهید. در مورد بعضی‏‌ها نه. ممکن است یکی از پروژه‏‌ها از یک تکنولوژی جدید استفاده کند یا بازارش، نوظهور باشد و به آزمایش نیاز داشته باشد. شما و همکارها باید تشخیص دهید که کدام پروژه‏‌ها، جواب می‌دهند و کدام‏‌ها باید کنار گذاشته شوند. سوال اینجاست که دقیقا چطور باید ارزیابی‏‌هایتان را ترکیب و سنجش کنید؟ این مشکلی است که در تحقیقات جدید ما درباره نحوه انتخاب پروژه‏‌های نوآورانه منعکس شده است. ما با شبیه‌سازی یک محیط انتخاب واقعی، روش‌های تصمیم‌گیری رایج مثل رای‏‌گیری، امتیازدهی و رتبه‏‌بندی را مقایسه کردیم.
  • گزارش امروز

    دوراهی « شام »

    با سقوط بشار اسد، گروه هیئت تحریرالشام، رهبری سوریه را به دست گرفته است. تغییرات جدید در سوریه، معادلات سایر کشورها را نیز تغییر خواهد داد. بی‌تردید این تغییرات باعث تغییر در گروه‌های همکار در منطقه خواهد شد. تا زمانی که دولت مستقر در سوریه اختیار کامل امور را به دست نگیرد، گمانه‌زنی‌ها در مورد روابط بین‌الملل این کشور در دوره پسااسد ادامه خواهد داشت.
    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • رونمایی از شهر موشکی جدید ایران

    دنیای اقتصاد:جمعه‌شب نیروی هوافضای سپاه پاسداران از شهر جدید موشکی خود رونمایی کرد. در این شهر موشکی که یکی از صدها شهر زیرزمینی موشکی است، چهار نوع موشکی متفاوت استقرار دارند تا در موقع لزوم مانند آنچه در عملیات وعده صادق۲ نیاز بود، مورد استفاده قرار بگیرد.
  • چرا نمی‌توان انتظار جهش رشد اقتصادی را داشت؟

    ظرفیت پر «ظرفیت‌های خالی»

    براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، در یک سال گذشته شکاف تولید که تفاوت میان ستانده بالقوه و ستانده را نشان می‌دهد، منفی بوده است. این وضعیت بیانگر این است که دیگر نمی‏توان به ظرفیت‌های خالی اقتصاد برای تحقق رشد اقتصادی بالا امید داشت. به نظر می‌رسد که کاهش سرمایه‌گذاری و تحریم‌ها از جمله عوامل مهم منفی بودن شکاف تولید است؛ به طوری که تحریم‌ها باعث شده‌اند سطح سرمایه‌گذاری در سال گذشته ۷۳درصد کمتر از سال ۱۳۹۰ باشد. شکاف تولید منفی باعث اختلال در رشد اقتصادی می‌شود؛ بنابراین ضروری است که اقداماتی مانند رفع تحریم‌ها، افزایش سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی، ارتقای بهره‌وری و تقویت بخش خصوصی مورد توجه سیاستگذاران باشد.
  • همزمان با آغاز دور سوم ریاست جمهوری مادورو، آمریکا برای دستگیری او جایزه تعیین کرد

    پرزیدنت ۲۵ میلیون دلاری

    «نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهور ونزوئلا، خودکامه‌ای است که به‌دلیل انتخابات پر از اما و اگر و سرقت آرای مردم در آخرین انتخابات کشورش در داخل و خارج محکوم شده است. با این حال، او روز جمعه (۲۱ دی‌ماه) برای سومین دوره ریاست‌جمهوری سوگند یاد کرد.
  • نخستین فرماندار زن در استان کرمانشاه منصوب شد

    ادامه حضور زنان در دولت

    دنیای اقتصاد: روز گذشته و در ادامه حضور زنان، اقوام و اقلیت‌های دینی در رده‌های بالای مدیریتی کشور، خدیجه جشن‌پرور، زن کرد اهل سنت به عنوان سرپرست فرمانداری روانسر در منطقه اورامانات کرمانشاه منصوب شد. این اقدام در ادامه انتصاب از اقوام و اقلیت‌ها در دولت اتفاق افتاد که از شعارها و استراتژی دولت محسوب می‌شود. پیش از این مسعود پزشکیان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم بارها بر حقوق اقوام، اقلیت‌های مذهبی و زنان تاکید کرده و در بیانیه‌‎ای با عنوان «حقوق اقوام و اهل سنت» تصریح کرده بود: «از اینکه شخصیت‌های ترکمن، کرد، بلوچ و تالش به علت تمایز مذهبی از جایگاه مناسب و در شأن یک ایرانی محروم می‌شوند؛ سخت متاثر می‌شوم.»
  • «دنیای ‏‏‌اقتصاد» شامخ آذرماه وسایل نقلیه و قطعات وابسته را بررسی کرد؛

    رکورد سالانه رکود خودرو

    شامخ وسایل نقلیه و قطعات وابسته‏‏‌ در آذرماه حاکی از آن است که ماه پایانی پاییز رکودی‏‏‌ترین ماه خودروسازان طی یک سال گذشته بوده است و شامخ کل گروه خودرو در این ماه به کف یکساله خود رسیده است. همچنین شامخ آذرماه نشان می‌دهد فعالان حوزه وسایل نقلیه و قطعات وابسته، امید یا اطمینانی نسبت به بهبود وضعیت کنونی (در ماه آتی) ندارند. به شکلی که فاکتور «انتظارات تولید در ماه آینده» در کمترین حد بعد از اسفندماه سال گذشته قرار دارد.
  • روایت غیرمنتظره جوانی ۲۶ساله‏‏‌ در مورد اثر هوش مصنوعی بر نیروی کار؛

    هوش مصنوعی؛ عامل بهره‏‏‌وری یا مخل آن؟

    دارون عجم‌‌‌اوغلو، استاد موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) که به‌‌‌تازگی برنده جایزه نوبل اقتصاد شده است، نسبت به هوش مصنوعی بدبین است. او از این می‌‌‌ترسد که هوش‌مصنوعی صرفا نابرابری درآمدی را تشدید کند و تاثیر چندانی بر بهره‌‌‌وری نداشته باشد.در مقابل، دوست و همکار او، دیوید آتور، دیدگاه خوش‌بینانه‌‌‌تری دارد و بر این باور است که اثر هوش مصنوعی می‌تواند دقیقا عکس تصور عجم‌‌‌اوغلو باشد. در همین حال، تحقیقات جدید «آیدن تونر راجرز»، دانشجوی دکترای دانشگاه MIT دیدگاه هردو را – چه بدبینی عجم‌‌‌اوغلو و چه خوش‌بینی آتور - به چالش می‌‌‌کشد. هر دو استاد به شدت از این پژوهش به وجد آمده‌‌‌اند و از نتایجش استقبال کرده‌‌‌اند. عجم‌‌‌اوغلو معتقد است این تحقیق فوق‌‌‌العاده است و آتور ابراز کرده که حقیقتا شگفت‌‌‌زده شده، اما هیچ‌‌‌کدامشان از دیدگاه خود نسبت به هوش مصنوعی برنگشته‌‌‌اند. با این حال، تحقیقات راجرز ۲۶ ساله برای بررسی تاثیر هوش مصنوعی در دنیای واقعی، گامی در جهت درک تاثیر هوش مصنوعی بر نیروی کار برداشته است.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

    معمای رکود موزه‌گردی

    اغلب ایرانی‌ها آرزوی دیدن برخی موزه‌ها در فرانسه و ... را دارند‌‌‌ اما برای همین گروه دیدن موزه‌ها در ایران جذابیت ندارد و در سفرشان به شهرهای مختلف موزه‌‌‌گردی را در اولویت نمی‌گذارند. چطور برخی موزه‌ها توانسته‌اند خود را به عنوان مقصد گردشگری تثبیت کنند و در ایران موزه‌ها با وجود دارا بودن آثار شاخص در بیشتر موارد مهجور مانده‌اند؟رضا دبیری‌نژاد کارشناس موزه معتقد است دلیل این موضوع به عدم توجه به برخی تخصص‌ها در موزه‌داری برمی‌گردد‌‌‌، بازاریابی و برندسازی بخشی از این تخصص‌ها هستند که در کشورمان جدی گرفته نمی‌شوند.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • گفت‌وگوی ملی برای وفاق ملی

    در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم بود که شعار وفاق ملی از سوی مسعود پزشکیان مطرح شد و با روی کار آمدن دولت او، اقداماتی در جهت اجرایی کردن این شعار انجام شد و حتی در چینش کابینه این شعار مورد توجه قرار گرفت و بر این اساس به جریانات مختلف سیاسی در دولت سهم داده شد. حالا و بعد از گذشت حدود ۶ ماه از روی کار آمدن دولت پزشکیان، روز پنج‌شنبه نخستین همایش گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی به ابتکار معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری در سالن همایش کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
  • معاون زاکانی: مکران خطر «سونامی» دارد

    دنیای‌‌‌اقتصاد-گروه آنلاین: معاون کلیدی شهردار تهران، «انتقال پایتخت» از تهران را اقدامی «شتابزده» و «غیرمنطقی» توصیف کرد و نسبت به «گزینه مکران» برای شکل‌‌‌گیری پایتخت جدید هشدار داد.
  • رزمایش بزرگ «راهیان قدس» برگزار شد

    رزمایش بزرگ «راهیان قدس» برگزار شد: روز گذشته رزمایش بزرگ فرهنگی-رزمی ۱۱۰هزار نفری «راهیان قدس» با حضور بسیجیان پایتخت، جهادگران، اعضای گردان‌های امام حسین (ع)، گردان بیت‌المقدس، گردان امام علی (ع) و همچنین گردان‌های فاتحین به همت سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ و در قالب رزمایش اقتدار پیامبر اعظم ۱۹ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد. هدف رزمایش راهیان قدس که پیام آن آمادگی همه‌جانبه بسیجیان برای مقابله با هر تهدید است، نشان دادن سطح آمادگی، انسجام و مهارت‌های حرفه‌ای بسیجیان در امداد و نجات، دفاع از کوی و برزن و مقابله با عملیات‌های تروریستی بود./ایسنا
  • «دنیای‌اقتصاد» منافع پروژه احداث خط‌آهن شلمچه – بصره را بررسی می‌کند

    ریل مشترک با همسایه عراقی

    تکمیل یک پروژه ریلی نیمه‏‏‏‏‌تمام، وعده مشترک مهمان عراقی جمهوری‌اسلامی ایران و مسعود پزشکیان در نشست خبری مشترک آخر هفته گذشته بود. نخست‌وزیر عراق از اهتمام برای تکمیل پروژه‌ای سخن گفت که نیم‌قرن درباره انتفاع مشترک دو کشور همسایه از آن، اختلاف‌نظر وجود داشت. راه‌آهن شلمچه – بصره قرار است تا سال‌۱۴۰۶ احداث و آماده بهره‏‏‏‏‌برداری شود. هرچند گفته می‌شود این پروژه بیش از‌ بار روی جابه‏‏‏‏‌جایی مسافر متمرکز است، اما پیش‌بینی کارشناسان این است که امکان افزایش حجم تجارت دو کشور تا سه‌برابر و نیز افزایش سه‌برابری ترانزیت کالا از مسیر ایران با احداث این خط ۳۸‌کیلومتری فراهم خواهدشد.
  • پیشرفت‌های فناوری در خودروهای برقی به کاهش تقاضای نفت منجر خواهد شد

    چالش‌های انرژی در ۲۰۲۵

    سال‌۲۰۲۵ به‌عنوان یک سال‌کلیدی در تاریخ صنعت انرژی جهان شناخته خواهدشد. در این سال، با استناد به‌نظر تحلیلگران، رخدادهای قابل‌تاملی در زمینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سیاسی، اقتصادی و زیست‌محیطی رخ خواهند داد که تاثیرات بلندمدت آنها نه‌تنها بر روند تولید، مصرف و مدیریت منابع انرژی اثر خواهند داشت، بلکه جهت‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری‌‌‌‌‌‌‌‌‌های استراتژیک شرکت‌های بزرگ انرژی را نیز دگرگون خواهند کرد.
  • رهبران سازمانی امروز باید «انعطاف‌پذیری» و «تطبیق‌پذیری» را در کل سازمان جا بیندازند

    دو وظیفه اصلی مدیران قرن ۲۱ چیست؟

    وقوع بحران‌های پیش‌بینی نشده، ناپایداری و سرعت بالای تغییر، به شکل فزاینده‌ای عادی شده‌اند. اما حسی که می‌دهند عادی نشده است. برای خیلی‌ها، این اتفاق‌ها پر از استرس و فرسایشی هستند. این روزها برنامه‌های کاری رهبران سازمان‌ها دائما به هم می‌خورند و با اختلال‌های زیادی مواجه می‌شوند.
  • گزارش خبرنگار استانی «دنیای‏‏‌اقتصاد» از نبض گردشگری جزایر جنوب

    بهار هرمزگان در زمستان ایران

    با ورود به فصل‌‌‌ زمستان، اختلاف دما بین سردترین و گرم‌‌‌ترین شهر ایران بین ۲۰تا۳۰ درجه در نوسان است. این اختلاف دما که در طول فصل زمستان بارها تکرار می‌شود، نشان‌‌‌دهنده استقرار هوای سرد در نیمه مرکزی و شمالی و هوای معتدل و بهاری در نیمه جنوبی کشوراست. فصل زمستان که بیشتر مناطق کشور برفی و سفر به این مناطق رونق چندانی ندارد، بهترین زمان سفر به جنوب و هرمزگان‌‌‌گردی است.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    جدایی ارز «قطعات یدکی» از واردات و مونتاژ خودرو

    در شرایطی معاونت توسعه بازرگانی وزارت صمت خواستار تخصیص ردیف ارزی برای واردات لوازم یدکی خودروهای وارداتی و مونتاژی شده که چنین ردیف ارزی پیش از حذف ارز نیمایی مطرح نبود. یازدهم دی ماه سال‌جاری سرپرست معاونت بازرگانی وزارت صمت در نامه‏‏‌ای به رئیس سازمان توسعه تجارت، خواستار سهمیه ارزی جدیدی برای واردات لوازم یدکی شد. این درخواست که به نظر می‌رسد از سوی مونتاژکاران و واردکنندگان خودرو پیگیری شده، در شرایطی مطرح است که طبق قانون، واردکنندگان و مونتاژکاران موظف هستند خدمات پس از فروش و تامین قطعات را خود تامین کنند.
  • بخش خصوصی از لایحه جدید تجارت رضایت ندارد؛

    دروازه جدید نااطمینانی

    قانون تجارت به‌عنوان بستر هر نوع فعالیت اقتصادی، در دست تغییر و تحول است و بخش‌خصوصی گلایه دارد؛ دولت و نهادهای رسمی در تدوین و تصویب و اجرای لایحه اصلاح قانون تجارت جدید، به تنهایی کار را پیش‌برده‌‌‌‌‌اند. وضعی که تبعات بسیاری در پی خواهدداشت و می‌تواند افق جدیدی از نااطمینانی را به‌روی کسب‌وکارها باز‌کند. از آنجا که اقتصاد ایران با چالش‌های بسیاری در بخش کسب‌وکار روبه‌روست، فرصت اصلاح لایحه تجارت پس از ۹۰سال ‌می‌تواند مغتنم باشد به این جهت که چالش‌های معمول تجار را رفع و بستر خلق‌ثروت را با ابداعات جدید حقوقی فراهم کند اما ظاهرا کسب‌وکارها وجود چنین خطی در قانون جدید تجارت را رد می‌کنند.
  • رشد ۴۹‌درصدی شاخص‌کل بورس از کف دوم آبان؛

    هفته به یاد ماندنی برای شاخص هم‌وزن

    معاملات بورس تهران در هفته گذشته با رشد نماگرهای سهامی در مقیاس هفتگی پیگیری شد. هردو شاخص‌کل و هموزن در قله تاریخی خود قرار دارند و ارقام تجربه‌‌‌‌‌‌‌‌شده برای این شاخص‌ها در هفته گذشته، هیچ‌گاه تجربه نشده بود. در معاملات هفته قبل دو شاخص‌کل و هموزن هر پنج روز معاملاتی هفته را سبزپوش بودند و با افزایش ارتفاع همراه شدند. در معاملات هفته گذشته شاخص‌کل با رشد ۵.۶۱‌درصدی همراه شد و به میانه‌های کانال ۲‌میلیون و ۹۰۰‌هزار‌واحدی رسید.