شماره روزنامه ۶۰۴۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۳۱ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۳۱

  • ترمیم شکاف دلار آزاد و مبادله‌ای

    دنیای اقتصاد-ميکائيل زين‌الدين: به‌نظر می‌رسد بانک مرکزی در حال تلاش برای نزدیک کردن نرخ‌های رسمی و غیررسمی به یکدیگر است. در حالی که دلار بازار آزاد پس از اتمام روز‌های نوسانی انتهای فروردین با سقوط به کریدور ۵۷ تا ۶۰ هزار تومانی، بازه نوسان خود در این محدوده را کوچک و کوچک‌تر می‌کند، نرخ دلار رسمی در روندی آهسته و پیوسته درحال رشد است.
  • رکود مسکن ادامه می‏‏‌یابد؟

    دنیای اقتصاد: تاثیر نرخ ارز بر قیمت مسکن همواره یکی از موضوعات مورد توجه کارشناسان و فعالان اقتصادی بوده‏‏‌ است. بر اساس منطق اقتصادی از آنجا که سهم اندکی از مواد اولیه موردنیاز برای ساخت مسکن از خارج از کشور تامین می‌شود، تاثیر نرخ ارز بر قیمت مسکن باید محدود باشد اما به نظر می‌رسد که با شدت گرفتن تحریم‏‏‌ها پس از سال ۹۰ انتظارات تورمی فعالان اقتصادی تحت‌تاثیر جهش‏‏‌های نرخ ارز قرار گرفته و مردم نرخ ارز را به عنوان شاخصی برای تورم‏‏‌های آتی لحاظ می‌کنند. به این صورت افزایش‏‏‌های شدید در نرخ ارز با اختلاف زمانی کمی به بازار مسکن سرایت پیدا کرده و سطح قیمت‌ها را افزایش داده است. این در حالی است تا پیش از تشدید تحریم‏‏‌ها در سال ۹۰ این دو بازار کاملا بی‏‏‌ارتباط با هم بوده و تحت‌تاثیر متغیرهای دیگری قرار داشته‏‏‌اند که رفتار هر یک از آنها را به صورت جداگانه تعیین کرده است.
  • جای خالی سیاست خارجی در انتخابات

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: با گذشت ۱۲۰ ساعت از تایید صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری ایران و آغاز تبلیغات انتخاباتی، سیاست خارجی را می‌توان غایب بزرگ این کارزار به حساب آورد. عرصه‌ای که امروزه مسائل و معضلات قابل‌توجهی را پیش روی تصمیم‌گیرندگان قرار داده و بازتاب‌های قابل‌توجهی در عرصه سیاست داخلی و در سفره مردم از خود بروز داده، بدون آنکه ایده، طرح و نقشه راه روشن و منسجمی برای آن از سوی نامزدها مطرح شود.
  • تنش‌های فزاینده در مرز لبنان

    دنیای اقتصاد: حزب‌الله روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی یکی از فرماندهانش را در حمله‌ای در جنوب لبنان به شهادت رساند و همین امر نگرانی‌ها درباره تشدید درگیری‌ها را افزایش داده است. در پاسخ، حزب‌الله روز چهارشنبه (دیروز) یکی از سنگین‌ترین حملات راکتی خود را به سمت اسرائیل انجام داد و پایگاه‌های نظامی و کارخانه‌های اسلحه‌سازی اسرائیل را هدف قرار داد.
  • رقابت بورس تگزاس با نیویورک

    دنیای اقتصاد-محدثه علیزاده: به گفته وال‏‏‌استریت ژورنال، بورس تگزاس رقیبی چالشی برای بورس نیویورک محسوب می‌شود. این بورس در صورت موفقیت، نه‌تنها تهدیدی جدی برای بورس نیویورک و نزدک به شمار می‌رود، بلکه با جذب فعالان وال‏‏‌استریت، عایدی مالیاتی ایالت نیویورک را نیز به خطر می‏‏‌اندازد. به‌نظر می‌رسد تصور غلط هیات‌مدیره بورس نیویورک از انحصار دائم این بازار در آمریکا و تلاش آنها برای تحمیل سیاست‏‏‌های چپ‌گرایانه خود به شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران، نارضایتی‏‏‌های بسیاری به وجود آورده است که زمینه‏‏‌ساز اصلی به وجود آمدن رقیبی بورسی در تگزاس محسوب می‌شود.
  • آگروولتایک؛ دوبار برداشت از خورشید

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: در جست‌وجوی راه‌‌‌حل‌‌‌های پایدار برای تامین غذا و انرژی جمعیت در حال رشد جهان، مفهومی انقلابی در حال شکل‌گیری است. این روش نوآورانه ترکیب تولید برق خورشیدی با کشاورزی در یک زمین مشترک است و هم‌‌‌افزایی امیدوارکننده‌‌‌ای بین سیستم‌های غذایی و انرژی ارائه می‌دهد. با افزایش فشارهای بین‌المللی در مورد تغییرات اقلیمی و کاهش منابع زمینی، آگروولتایک می‌تواند به‌عنوان یک راهبرد جذاب برای بهینه‌سازی استفاده از زمین و مواجهه با چالش‌های مهم زیست‌محیطی، مدنظر قرار گیرد.
  • مثلث موانع گردشگری

    دنیای اقتصاد-صدیقه نژادقربان: انتخابات ریاست جمهوری موضوعات مربوط به تورم، تحریم‌‌‌ها، بحران‌های مربوط به مسکن و حتی به‌تازگی صنعت غذا و کشاورزی را به‌‌‌عنوان بزرگ‌ترین مشکلات و معضلات کشور به‌‌‌منظور توجه کاندیداهای ریاست جمهوری جهت گنجاندن این مسائل در برنامه‌‌‌های انتخاباتی و سیاست‌‌‌های استراتژیک آینده خود بر سر زبان‌‌‌ها انداخته است. مانند همه ادوار گذشته کاهش تورم، افزایش رشد اقتصادی، کاهش مشکلات تامین مسکن در مبحث خرید و اجاره، کاهش فاصله دهک‌‌‌های درآمدی، توزیع عادلانه فرصت‌‌‌ها، ایجاد اشتغال و توجه به صنایع مولد و نوآوری وعده‌‌‌هایی هستند که کاندیداها به‌‌‌عنوان برنامه‌‌‌های استراتژیک خود برای آینده اقتصادی و سیاسی کشور مطرح می‌کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر