شماره روزنامه ۶۰۴۶
|

  • کدام نامزد در حال جهش گام‌به‌گام است؟

    دکتر رحمن قهرمان‌پور/تحليلگر انتخابات و سياست خارجي
    درخشش فراتر از حد انتظار پزشکیان در مناظره نخست دور دوم، هواداران او را امیدوارتر و احتمال افزایش مشارکت تحریمی‌ها را بیشتر کرد. تغییر شکل مناظره‌ها از چند نفره به دو نفره کیفیت آنها و به تبع آن میزان اثرگذاری را بیشتر کرد.
  • «طلای سرخ» در خون

    دنیای اقتصاد: در آغاز تابستان، مزارع غزه معمولا مملو از محصولات در حال رسیدن و میوه‌هایی با رنگ‌ها، عطرها و اندازه‌های مختلف هستند. اما با گذشت نزدیک به ۹ماه از جنگ اسرائیل علیه غزه، محصولات فراوان جای خود را به ویرانی و بحران انسانی وخیم داده است. یک گزارش سازمان ملل می‌گوید که ۹۶درصد از جمعیت غزه از امنیت غذایی برخوردار نیستند و از هر پنج فلسطینی یک‌نفر یا حدود ۴۹۵هزار نفر با گرسنگی مواجه هستند. «محمد حسین» و «محمد حداد» در گزارش ۲ژوئیه برای الجزیره نوشتند، تصاویر ماهواره‌ای که توسط تیم تحقیقات دیجیتال الجزیره –سناد- تجزیه و تحلیل شده است، نشان می‌دهد که بیش از نیمی (۶۰ درصد) از زمین‌های کشاورزی غزه، که برای تغذیه جمعیت گرسنه این سرزمین ویران‌شده از جنگ حیاتی است، توسط حملات اسرائیل آسیب دیده یا ویران شده است. اسرائیل با از بین بردن مراقبت‌های بهداشتی (که می‌توانست غزه‌ای‌ها را نجات دهد) و گرسنگی دادن، حداقل ۳۷هزار و نفر را کشته و ۸۷هزارنفر را در بمباران‌ها مجروح کرده است. از شمال به جنوب، هیچ‌جا و هیچ‌کس در امان نبوده است.
  • سمت‌و‌سوی فرمان تجارت

    دنیای اقتصاد: تنها چند روز تا مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم باقی مانده است. در این بین برخی شهروندان نسبت به مشارکت در انتخابات تردید دارند. آنها معتقدند دست رئیس‌جمهور در ایجاد تغییرات در حوزه سیاستگذاری چندان باز نیست. در مقابل، برخی کارشناسان اعتقاد دارند که به‌رغم محدودیت‌های موجود، همچنان رئیس‌جمهور نقش اساسی در ساختار سیاستگذاری کشور دارد. در این بین سوال اساسی این است که رئیس‌جمهور تا چه حد قادر است بر سیاست‌های تجاری کشور اثرگذار باشد؟
  • دوئل بورسی در انتخابات

    شب گذشته آخرین مناظرات دو نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد. در هفته‌های گذشته با حضور شش نامزد نهایی انتخابات، برنامه‌ها و نشست‌های گوناگونی در خصوص موضوعات گوناگون برگزار شد و کاندیداها ضمن ارائه برنامه‌های خود، به دغدغه‌های مردم پاسخ‌های مدنظر را ارائه دادند. با به دور دوم کشیده شدن چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و راه یافتن مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به دور دوم، در هفته جاری دو مناظره با موضوعات تاثیرگذار تدارک دیده شد و دو کاندیدای راه‌یافته به دور دوم بر اجرای برنامه‌های خود تاکید داشتند.
  • غلبه بر موانع طراحی اکوسیستم سازمانی

    مترجم: مهدی نیکوئی
    اکوسیستم‌ها، مجموعه‏‏‌ای از شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف هستند که حول یک هدف خاص شکل گرفته‏‏‌اند و در دهه‏‏‌های اخیر به یکی از مدل‏‏‌های کسب‌و‌کار محبوب شرکت‌های بزرگ بین‌المللی تبدیل شده‏‏‌اند. به عنوان مثال، مجموعه شرکت‌هایی که با مک‏‏‌دونالدز کار می‌کنند یا اپلیکیشن‏‏‌های مختلفی که روی یک بستر واحد عرضه می‏‏‌شوند، یک اکوسیستم را می‏‏‌سازند. طراحی اکوسیستمی امکان استفاده از منابع بیرونی را به شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌دهد ولی برای بهبود عملکرد و نوآوری ناشی از این منابعِ افزایش یافته نیاز به هماهنگی‏‏‌های سطح بالایی است. (در صورت نیاز به آشنایی بیشتر با مفهوم اکوسیستم‌های کسب و کار، انواع آن و استراتژی‏‏‌های متناسب با اهداف گوناگون کسب و کارها، می‌توانید به مطلبی با عنوان «کدام استراتژی اکوسیستمی مناسب شما است؟» که در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در همین صفحه منتشر شده مراجعه کنید). در این قسمت، به پیاده‌سازی اکوسیستم و غلبه بر موانع اجرایی آن می‏‏‌پردازیم.
  • پیشنهادی برای رشد صادرات

    در واکنش به درج مطلبی با عنوان «ناگفته‌های تجارت ۱۴۰۲» مورخ ۱۴۰۳.۲.۲۲ وزارت صنعت، معدن و تجارت جوابیه‌ای به دفتر روزنامه ارسال کرده است که در ادامه می‌آید:
  • زنان فیلم‌ساز مشغول کارند

    دنیای اقتصاد: چهارده سال از عمر شبکه نمایش خانگی در ایران می‌گذرد. نخستین سریالی که به صورت ویژه برای توزیع در شبکه نمایش خانگی ساخته شد، «قلب یخی» به کارگردانی محمدحسین لطیفی بود که سی‌دی‌ها و دی‌وی‌دی‌هایش از مرداد ۱۳۸۹ به صورت عمده در مراکز عرضه محصولات فرهنگی فروخته شد. آن زمان در شبکه نمایش خانگی، فرآیند تولید و توزیع آثار نمایشی و تصویری در قالب لوح فشرده در فروشگاه‌ها انجام می‌شد.
  • سوخت انتخاباتی طلا

    دنیای اقتصاد: روز گذشته باز شدن بازارها با افزایش تقاضا برای طلا همراه بود. در کنار طلا، بیت‌کوین و بازار رمزارزها نیز از روز شنبه با استقبال خریداران مواجه شده بودند. هرچند دلایل متعددی برای صعودی بودن طلا وجود دارد، اما مهم‌ترین علت این رشد تقاضا در روزهای اخیر در بازار فلزات به خصوص طلا و رمزارزها، پیروزی راست‌ها در دور اول انتخابات فرانسه بود.
  • سایه ناترازی انرژی بر تولید

    دنیای اقتصاد: بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد در شش‌سال گذشته تقاضای برق در مقایسه با ظرفیت نصب‌شده و تولید برق، نرخ رشد به مراتب بالاتری داشته است. پیش‌بینی‌‌‌ها حاکی از این است که امسال به دلیل کمبود شدید برق، بخش صنعت کشور با تعطیلی‌‌‌های گسترده و ضرر و زیان ناشی از قطعی برق روبه‌رو خواهد بود و به احتمال زیاد تعطیلی صنایع به دو روز در هفته افزایش خواهد یافت. به این ترتیب با احتساب تعطیلات آخر هفته و تعطیلات رسمی در فاصله ۹۰روزه تابستان، بسیاری از بنگاه‌‌‌ها بین ۲۷ تا ۴۰روز به دلیل قطعی برق تعطیل خواهند بود. بررسی‌‌‌های صورت‌گرفته نشان می‌دهد خسارت ناشی از خاموشی‌‌‌ها در سال گذشته ۱۱۶‌هزار میلیارد تومان بوده که در صورت افزایش تعطیلی بنگاه‌‌‌ها، این میزان امسال با افزایش چشمگیری روبه‌رو خواهد شد. هشدار کارشناسان همچنین مبنی بر این است که کاهش میزان تولید و عرضه در کنار موانعی که برخی بنگاه‌‌‌ها در رابطه با ثبت‌سفارش و تامین مواد اولیه و ملزومات تولید دارند، ممکن است همچنین به کمیابی و نایابی برخی از محصولات و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها منجر شود.
  • کناره‌گیری بایدن فعلا منتفی شد

    دنیای‌اقتصاد: جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در تلاش است تا دریابد چگونه اضطراب دموکرات‌ها را پس از عملکرد فاجعه‌بار مناظره هفته گذشته کاهش دهد. افراد نزدیک به بایدن می‌گویند که خانواده بایدن از او می‌خواهند که با وجود عملکرد فاجعه‌بار مناظره هفته گذشته در رقابت باقی بماند و به مبارزه ادامه دهد. در این میان حتی برخی از اعضای خانواده وی به‌طور خصوصی از نحوه آماده شدن او برای این رویداد توسط کارکنانش ابراز خشم کردند. بایدن با همسر، فرزندان و نوه‌هایش در کمپ‌دیوید جمع شد و تلاش می‌کرد درک کند که چگونه اضطراب دموکرات‌ها را کاهش دهد.
  • بازار دام در حصار دولت

    بازار دام و طیور همانند بازارهای دیگر ریسک‌ها و چالش‌های خاص خود را دارد. فعالان این بازار با موانع بسیاری در تولید و فروش مواجه هستند. مشکل کمبود تقاضا در این بازار نیز همانند سایر بازارهای دیگر وجود دارد اما فعالان این حوزه اعتقاد دارند مهم‌ترین تهدیدی که این بازار با آن مواجه است، هزینه‌های بالای اولیه تولید یعنی گران‌شدن مواد اولیه، قیمت بالای انرژی و بیمه حمل‌ونقل است. آنها می‌گویند که هزینه‌های اولیه تولید در دست دولت است و دولت موانع بسیاری را در بازار دام و طیور ایجاد‌کرده‌است. در گفت‏‏‏‌وگویی که با فعالان بازار دام صورت‌گرفت، آنها بیان کردند که اکثر فعالان اقتصادی این بازار، تولید‌کنندگان خرد و تولیدکنندگان امید چندانی به سیاست‌های دولت آینده ندارند؛ زیرا تاکنون برنامه مشخصی ارائه نشده است.
  • نجات هوا با الگوی «نوبل سبز»

    دنیای اقتصاد: گردشگری و سایر فعالیت‌های انسانی با تخریب طبیعت دچار مشکلات جدی می‌شود. از این روست که در صفحه گردشگری امروز سراغ جایزه «محیط‌زیست گلدمن» و برندگان آن در سال ۲۰۲۴ رفتیم. جایزه‌ای که امسال هفت فعال محیط‌زیست آن را دریافت کردند. یکی از آنها آندریا ویدوراست، ‌‌‌ او یک سازمان‌‌‌دهنده اجتماعی ۲۹ساله اهل کالیفرنیاست که با برگزاری «تورهای سمی» (toxic tours) برای قانون‌گذاران ایالتی باعث تصویب قانون کامیون‌‌‌های تمیز پیشرفته در سال ۲۰۲۰ شد.
  • پاشنه آشیل دولت الکترونیک

    دنیای اقتصاد: دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۷ به‌منظور تحقق دولت الکترونیک ۲۳ پروژه اولویت‌دار تعریف و به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد. این پروژه تا سال ۱۴۰۲ در مسیر اجرا بود تا اینکه دولت سیزدهم اولویت‌های جدیدی تحت‌ عنوان «پروژه‌های پیشران دولت هوشمند» را در دستور کار حوزه دولت الکترونیک قرار داد. اکنون که کشور در آستانه انتخاب و استقرار دولت جدید قرار دارد، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی این دو پروژه را ارزیابی و چالش‌های مرتبط با آنها را شناسایی کرده است که می‌تواند برای دولت چهاردهم در جریان تحقق دولت الکترونیک راهگشا باشد.
  • مرگ صادرات فولاد نزدیک است؟

    دنیای اقتصاد: سیاست‌های ارزی بانک‌مرکزی زنگ خطر صادرات فولاد را به‌صدا درآورده است و آمارها نشان می‌دهد فصل بهار چندان برای صادرکنندگان فولاد خوش‌یمن نبوده‌است. بازگشت ۱۰۰‌درصدی ارز به سامانه نیما در این ماه‌ها مانند ترمزی در مقابل صادرات فولادی‌ها عمل کرده‌است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» صنعت فولاد با توسعه‌های پی‌درپی و افزایش ظرفیت تولید در تلاش است تا علاوه‌بر تامین نیاز داخلی، حضور پررنگی در بازارهای صادراتی داشته‌باشد. این نگاه باعث شد تا صنعت فولاد در دهه‌گذشته نقش مهمی در افزایش صادرات غیرنفتی داشته‌باشد، اما رفته‌رفته در ۳سال‌اخیر با بروز چالش‌هایی همچون سیاست‌های ارزی، وضع عوارض صادراتی، کمبود انرژی و... صادرات و ارزآوری این حوزه تحت‌تاثیر قرارگرفت.
  • پشت صحنه طرح آمریکا برای جنوب لبنان

    دنیای اقتصاد: با گذشت ۹ماه از جنگ اسرائیل و حماس در غزه، درگیری با شدت متوسط ​​بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان در حال افزایش است. به گزارش موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، اسرائیل فرماندهان ارشد نظامی حزب‌الله را مدام هدف قرار می‌دهد. حزب‌الله به تدریج در حال پرتاب گلوله به سمت جنوب در سراسر مرز است. لفاظی‌ها نیز در حال تشدید است. هفته گذشته، سیدحسن نصرالله، رهبر حزب‌الله هشدار داد که «اسرائیل باید بترسد». وی گفت: «در صورت وقوع جنگ هیچ جایی از موشک‌ها و پهپادهای ما در امان نخواهد بود.» در همین حال، یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل نسبت به درگیری در «مقیاس متفاوت» علیه حزب‌الله هشدار داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر