«ویکتور اوربان» نخستوزیر مجارستان هفته گذشته ایده تبادل زندانیان میان روسیه و اوکراین و آتشبس در کریسمس را با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه مطرح کرد؛ طرحی که از طریق کانالهای دیپلماتیک به «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین نیز ارائه شد.
معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به رایزنی خود با معاون اول وزیر امور خارجه بلاروس، گفت: ایران و بلاروس مصمم هستند در جهت منافع مردم دو کشور و حفظ صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی به همکاری ادامه دهند.
سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان بار دیگر اتهامات واهی خود را علیه ایران تکرار کرده و مدعی شدند که ذخایر اورانیوم غنیسازی شده ایران به «سطوح بیسابقهای» رسیده است.
طبق اسناد محرمانه که به تازگی منتشر شده است، آمریکا از دهه ۱۹۶۰ میدانست اسرائیل میتواند در مرکز تحقیقات هستهای دیمونا، پلوتونیوم قابل استفاده در ساخت سلاح هستهای تولید کند.
پایگاه خبری "آکسیوس" آمریکا سه شنبه شب به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که "برت مک گورک" هماهنگکننده خاورمیانه و شمال آفریقا در کاخسفید وارد دوحه قطر شده است.
نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: به طور کامل از انتقال سیاسی به رهبری و تحت مالکیت سوریه بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ حمایت می کنیم که منجر به حکومتی معتبر، فراگیر و غیر فرقه ای به نفع همه سوری ها شود.
معاون حقوقی وزیر امور خارجه در پاسخ به اظهارات اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: توسعه برنامه هسته ای ایران منطبق با نیازهای فنی است و کاملا تحت نظارتهای پادمانی آژانس انجام میشود.
نماینده روسیه در نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: حملات اسرائیل به سوریه حدود ۹۰ درصد پدافند هوایی و نیمی از نیروی هوایی آن را نابود کرده است.
تیموتی اش، اقتصاددان، در تحلیلی مدعی شد: شاید شرایط بهتری برای تامین منابع کلیدی انرژی که اکنون در معرض تهدید تحریمهای ایالات متحده قرار دارد، هموار شود. توافق با روسیه همچنین می تواند دسترسی باکو و آنکارا به نخجوان [از طریق] کریدور زنگزور و به آسیای مرکزی را هموار کند. به ادعای این کارشناس این گزاره ها همان چیزهایی است که اردوغان از پوتین طلب خواهد کرد.
براساس برخی فرضیه های ادعایی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه می تواند ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را برای کمک به بازگشایی زنگزور در ازای کمک به مسکو برای تخلیه نیروها از سوریه و ایجاد رابطه با رهبری جدید سوریه تحت فشار قرار دهد.
برخی ناظران از پیامدهای منطقهای تحولات سوریه میگویند و مدعیاند که دست بالای ترکیه در شام به این بازیگر قدرت میدهد تا روسیه را برای بازگشایی کریدور زنگزور تحت فشار قرار داده و بستر را برای تسهیل تجارت کشورهای آسیای مرکزی هموار سازد.