شماره روزنامه ۶۱۹۸
|

در رویداد مهم سینمای جهان چه گذشت؟

دنیای اقتصاد: هشتاد و دومین دوره جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن گلوب در حالی برگزار شد که پایان غافلگر کننده ای داشت و برخی فیلم ها که انتظار می رفت جوایز این رویداد مهم را درو کنند دست خالی به خانه هایشان برگشتند. دو فیلم «امیلیا پرز» و «بروتالیست» جایزه بهترین فیلم موزیکال - کمدی و درام را از…

پادکست موزه سینما همزمان با سال جدید میلادی منتشر شد؛

سومین پادکست حضوری موزه سینما همزمان با آغاز سال نوی میلادی با موضوع حضور ارامنه در سینما منتشر شد و نقش‌آفرینی هنرمندانی همچون ساموئل خاچیکیان، واروژ کریم‌مسیحی، زاون قوکاسیان، ماهایا پطروسیان، روبیک منصوری، سیمون سیمونیان، آناهید آباد، آوانس اوگانیانس، روبرت صافاریان و... در سینمای ایران مورد…

    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • ماجرای پخش پیام تهدیدآمیز از آنتن شبکه دو چه بود؟

    تلویزیون دست‌به‌دامن اینستاگرام

    افت شدید مخاطب، سازمان عریض‌وطویل صداوسیما را در وضعیت عجیبی قرار داده است. تلویزیون که روزگاری می‌توانست میلیون‌ها مخاطب را پای سریال‌هایش میخکوب کند، حالا برای تبلیغ مجموعه‌های جدیدش به تبلیغات محیطی روآورده و عکس و شرح سریال‌ها را در بیلبوردهای بزرگراه‌ها و خیابان‌ها به اکران درمی‌آورد تا این‌طور بتواند توجه مردم را جلب کند. شگرد دیگری که برنامه‌ساز‌های این رسانه در ماه‌های اخیر در پیش گرفته‌اند، باز‌نشر بخش‌هایی از تولیداتشان در شبکه‌های مجازی است و همین موضوع دستمایه شکل‌گیری سریالی حاشیه‌های رنگارنگ شده است.
  • بزرگداشت جلال شباهنگی در باغ‌موزه هنر

    دنیای اقتصاد: به مناسبت نودمین سالگرد تولد استاد جلال شباهنگی، یکی از چهره‌های برجسته هنر معاصر ایران، جمعه ۲۱ دی‌ماه آیین بزرگداشتی در باغ موزه هنر ایرانی برپاست.
  • کتاب راهنمای قاطعیت به بازار آمد

    دنیای اقتصاد: «راهنمای قاطعیت و ابراز وجود» نوشته ماکس اِی اگرت با ترجمه فرشید عبدی منتشر شد.کتاب «راهنمای قاطعیت و ابراز وجود» مجموعه‌ای از ابزار و تکنیک‌ها برای افرادی است که می‌خواهند دستور کار مخصوص به خود را داشته باشند و در‌عین‌حال کنترل زندگی خود را در دست داشته باشند.
  • اجرای نمایشی درباره اولین خبرنگار زن ایرانی

    دنیای اقتصاد: نمایش «مزین السلطنه» به نویسندگی مهران رنج‌بر و با کارگردانی حمیدرضا ملاحسینی از امروز در تماشاخانه هما روی صحنه می‌رود.
  • «ساعت جادویی» روی پرده سینماها

    دنیای اقتصاد: فیلم پویانمایی «ساعت جادویی» به کارگردانی محمدعلی بصیری‌نیک از امروز چهارشنبه در سینماها به نمایش درمی‌آید. این انیمیشن که برای مخاطب کودکان و نوجوانان ساخته شده، داستان پسربچه‌ای به نام عماد را روایت می‌کند که شاگرد اول مدرسه شده و پدربزرگش به او یک ساعت جایزه می‌دهد؛ ساعتی که با آن می‌توان به زمان گذشته سفر کرد.
  • شوخی مبهم ویل اسمیت و بازار داغ گمانه‌زنی‌ها

    دنیای اقتصاد: ویل اسمیت با پستی مرموز در اینستاگرام، بار دیگر دنیای سینما را به حدس و گمان واداشته است؛ این بار اما نه با یک نقش جدید، بلکه با یک «اگر» بزرگ: اگر ویل اسمیت نقش نئو را در ماتریکس بازی می‌کرد، چه می‌شد؟
  • خاطره‌بازی مانی رهنما در نیاوران

    دنیای اقتصاد: کنسرت «یه پیانو، یه گل سرخ» جدیدترین اجرای زنده مانی رهنما یکشنبه۳۰ دی در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه می‌رود.
  • مرور آثار رخشان بنی‌اعتماد در پلتفرم عمارت روبرو

    دنیای اقتصاد: در ادامه برگزاری سلسله برنامه‌های«چشم در چشم» در پلتفرم عمارت روبرو، سومین دور این برنامه‌ها در ۶ روز آثاری از رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان سینما، را بررسی خواهد کرد.
  • نمایشگاه گروهی «در بسط» در آرتیبیشن

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه گروهی آثار نقاشی با عنوان «در بسط» به کیوریتوری احسان صفری در روز جمعه ۲۱ دی در گالری آرتیبیشن به نمایش درمی‌آید. این نمایشگاه با نگاهی به موقعیت‌های گذرا در زندگی کنونی با ارائه‌ آثاری از ابوحمید اسدی، ابوسعید اسدی، فاطمه بوجار و مجید کامرانی برگزار می‌شود.
  • نمایشگاه آثار آرش تنهایی در گالری ثالث

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه آثار آرش تنهایی، گرافیست و نقاش، با عنوان «پیوستگی پنهان»، در گالری ثالث برگزار می‌شود. در بیانیه این نمایشگاه به قلم سعید باباوند آمده است: «تداوم سکوت و اندوه و تبدیل وضع به وضع این دو، جوهر نمایشگاه پیوستگی پنهان هستند. سکوت انبوهی که سفیدی گسترده کاغذ است و هنرمند می‌کوشد با خطوط ممتد، دل سکوت را بشکافد، اما از این میان، اندوه به چهره زن رخ می‌نماید.
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی در پردیس سینما گالری ملت

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه انفرادی خوشنویسی فاتح عزت‌پور با عنوان «پنجاه سال عاشقی» از جمعه ۲۱ دی در پردیس سینما گالری ملت برپاست.علاقه‌مندان به هنر خوشنویسی در این نمایشگاه با مجموعه‌ای از آثار نستعلیق با اشعاری از شاعران کرد و فارسی‌زبان‌ مواجه خواهند شد.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • در رویداد مهم سینمای جهان چه گذشت؟

    فاتحان بزرگ گلدن‌گلوب

    هشتاد و دومین دوره جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن‌گلوب دیروز در حالی برگزار شد که پایان غافلگیر‌کننده‌ای داشت و برخی فیلم‌ها که انتظار می‌رفت جوایز این رویداد مهم را درو کنند دست‌خالی به خانه‌هایشان برگشتند.
  • شب موسیقی ارامنه در ارسباران

    دنیای اقتصاد: شب موسیقی ارامنه از سلسله «شب‌های با ترانه» به مناسبت آغاز سال ۲۰۲۵ میلادی امروز سه‌شنبه در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.
  • آغاز اکران آنلاین «قیف» در شبکه خانگی

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «قیف» به کارگردانی محسن امیریوسفی که فیلم‌نامه آن را به طور مشترک با رضا عطاران نوشته است، از امروز سه‌شنبه اکران آنلاین خود را در شبکه نمایش خانگی شروع می‌کند.
  • انتشار نت‌های رِنگ‌های ایرانی به همت زمان خیری

    دنیای اقتصاد: زمان خیری، از نوازندگان شناخته‌شده عرصه نی‌نوازی، به‌تازگی مجموعه پژوهشی مشتمل بر بازسازی و آوانگاری «بیست و هشت رنگ برای نی» را به همت نشر ماهور پیش روی مخاطبان قرار داد.
  • نقاشی بچه‌های ایرانی از جاده ابریشم

    دنیای اقتصاد: ۱۳ کودک و نوجوان ایرانی موفق به دریافت دیپلم افتخار از مسابقه‌ بین‌المللی نقاشی کشور چین در سال ۲۰۲۳ شدند.
  • مراسم یادبود ژاله علو در خانه هنرمندان برگزار شد

    پاسداشت ۷۷ سال کار با عشق و صداقت

    دنیای اقتصاد: مراسم یادبود ژاله علو، هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما، رادیو و دوبله، با حضور جمعی از هنرمندان و دوستداران هنر در خانه هنرمندان برگزار شد. محسن حسن‌زاده، کارگردان و بازیگر که اجرای برنامه را بر عهده داشت، در ابتدای مراسم و با پخش صدای ژاله علو، از حضار داخل سالن خواست هنرمند فقید را تشویق کنند که حضار چند دقیقه برای علو دست زدند.
  • «تنبل پا زردآلو» روی صحنه تالار هنر

    دنیای اقتصاد: نمایش «تنبل پا زردآلو» به نویسندگی اردشیر صالح‌پور با کارگردانی علی یداللهی در تالار هنر روی صحنه است. این نمایش که در قالب یک قصه جذاب و سرگرم‌کننده برای کودکان طراحی شده، با استفاده از عناصری از نمایش‌های سنتی، به روایت داستانی مفرح و آموزشی می‌پردازد.
  • استفاده از استخوان حیوانات در نمایشگاه «مازادها»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه هنر معاصر با عنوان «مازادها» (۱- استخوان) از مجموعه آثار کریم‌اله‌خانی پنج‌شنبه ۲۰دی در خانه هنرمندان ایران برپا می‌شود. در توضیح این نمایشگاه آمده است: «این پروژه، پیگردی است به منظور ایجاد پیوند میان ادبیات و باقی‌مانده لاشه حیوانات پراکنده در محیط. هنرمند معاصر استخوان‌ها را ابژه اثر کرده، با نشان‌گذاری مکانی، مخاطب را دعوت به حضور در فضایی نامتعارف برای مشاهده اثر هنری می‌کند تا ضمن تامل در مازاد به‌جامانده از این رنج غیرضرور، شاهد تعامل اثر با محیط باشد.»
  • اکران «برکه خاموش» در هنروتجربه

    دنیای اقتصاد: فیلم بلند داستانی «برکه خاموش» (ریکوئیتو) به نویسندگی و کارگردانی بهادر زمانی در گروه «هنروتجربه» روی پرده رفت. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «در پیچ و تاب آرزوها، دختری به نام برکه، زمانی به خود می‌آید که تمام زندگی‌اش را خلاصه در موسیقی و نوازندگی می‌بیند. او که در خانواده‌ای از‌هم‌پاشیده، دوران نوجوانی خود را تلف کرده است، حال با پیدا کردن هدفی بزرگ، راسخ و استوار، آرزویش را دنبال می‌کند، غافل از اینکه همیشه بر سر راه انسان‌های هدفمند، چالش‌های بی‌شمار پدیدار می‌شود.» در این فیلم فرانه کریمیان‌فر، مریم بوبانی، جواد یحیوی، یاور احمدی‌فر و امیر زمستانی ایفای نقش کرده‌اند.
  • اکران «برکه خاموش» در هنروتجربه

    دنیای اقتصاد: فیلم بلند داستانی «برکه خاموش» (ریکوئیتو) به نویسندگی و کارگردانی بهادر زمانی در گروه «هنروتجربه» روی پرده رفت. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «در پیچ و تاب آرزوها، دختری به نام برکه، زمانی به خود می‌آید که تمام زندگی‌اش را خلاصه در موسیقی و نوازندگی می‌بیند. او که در خانواده‌ای از‌هم‌پاشیده، دوران نوجوانی خود را تلف کرده است، حال با پیدا کردن هدفی بزرگ، راسخ و استوار، آرزویش را دنبال می‌کند، غافل از اینکه همیشه بر سر راه انسان‌های هدفمند، چالش‌های بی‌شمار پدیدار می‌شود.» در این فیلم فرانه کریمیان‌فر، مریم بوبانی، جواد یحیوی، یاور احمدی‌فر و امیر زمستانی ایفای نقش کرده‌اند.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • در رویداد مهم سینمای جهان چه گذشت؟

    فاتحان بزرگ گلدن گلوب

    دنیای اقتصاد: هشتاد و دومین دوره جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن گلوب در حالی برگزار شد که پایان غافلگر کننده ای داشت و برخی فیلم ها که انتظار می رفت جوایز این رویداد مهم را درو کنند دست خالی به خانه هایشان برگشتند. دو فیلم «امیلیا پرز» و «بروتالیست» جایزه بهترین فیلم موزیکال - کمدی و درام را از آن خود کردند و پیشتاز این رویداد لقب گرفتند.
  • مزایای اقتصادی و فرهنگی چاپ کتاب بر اساس تقاضا چیست؟

    انقلاب مخملی در صنعت نشر

    صنعت نشر در سال‌های اخیر شاهد تحولات شگرفی بوده است. یکی از مهم‌ترین این تحولات، ظهور و گسترش روش چاپ کتاب بر اساس تقاضا (Print on Demand) است. این روش نوین که با نام اختصاری POD هم شناخته می‌شود، با استفاده از دستگاه‏‏‌های چاپ دیجیتال پیشرفته به طور چشمگیری نحوه تولید و توزیع کتاب را متحول کرده است. از مهم‌ترین تحولات این شیوه تغییر مناسبات اقتصادی و فرهنگی بازار متناسب با عرضه و تقاضاست؛ زیرا در این گونه نشر، کتاب تنها پس از ثبت‌سفارش مشتری چاپ می‌شود؛ از این رو برخلاف روش سنتی چاپ که در آن ابتدا تعداد زیادی کتاب چاپ و سپس به بازار عرضه می‏‏‌شد، انعطاف‏‏‌پذیری بالایی دارد و امکان چاپ هر تعداد کتاب با هر تیراژی را فراهم می‌کند.
  • ارکستر ملی ایران با ۴ خواننده روی صحنه می‌رود

    دنیای اقتصاد: ارکستر موسیقی ملی ایران با همراهی ۴خواننده، جمعه و شنبه ۲۸ و ۲۹دی‌ماه کنسرت «شعله دارم بر زبان» را در تالار وحدت روی صحنه می‌‌‌برد.
  • روایت‌های نویسنده ایتالیایی از بازسازی زندگی

    دنیای‌اقتصاد: کتاب «صبح روز بعد» نوشته ماریو کالابرِزی با ترجمه اعظم رسولی منتشر شد. ماریو کالابرزی نویسنده و روزنامه‌‌نگار برجسته ایتالیایی است و در این کتاب کاوشی عمیق و تامل‌‌برانگیز در دنیای درونی انسان و چگونگی مواجهه با تغییرات سرنوشت‌‌ساز زندگی را روایت می‌کند.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • رسانه‌های جهان درباره فصل دوم مجموعه پرطرفدار چه نوشتند؟

    ذره‌بین روی بازی مرکب

    پخش فصل دوم سریال «بازی مرکب» در حالی پس از انتظارات فراوان آغاز شده که نقدهایی متفاوتی را دریافت کرده است. داستان فصل دوم با گی‌هون آغاز می‌شود که پس از برنده شدن در بازی مرگبار، تصمیم می‌گیرد گروهی تشکیل داده و خودش را دوباره به محل بازی‌ها برساند. او بالاخره موفق می‌شود به بازی بازگردد تا افراد مسوول در راه‌اندازی آن را پایین بکشد و یک‌سری کاراکترهای تازه در این راه با او هم‌بازی می‌شوند.
  • بررسی «تعارض» در فرهنگسرای ارسباران

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «تعارض» به کارگردانی محمدرضا لطفی امروز یکشنبه در فرهنگسرای ارسباران اکران و پس از آن نقد و بررسی می‌شود.
  • «بولوار مرداویج» در بازار کتاب

    دنیای اقتصاد: کتاب داستان «بولوار مرداویج» نوشته امیر فرض‌اللهی راهی بازار کتاب شد. این کتاب از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که در عین پیوستگی، هرکدام داستان جداگانه‌ای دارند.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • گام اول اجرای سند ملی موسیقی آغاز شد؟

    سلام به ساز از راه دور

    «صداوسیما باید موسیقی را با تمام ملزومات صحنه‌ای نمایش دهد و دیگر نمی‌تواند گل جلوی ساز بگذارد.» این بخشی از سند موسیقی ملی است که چندی پیش از آن رونمایی شده است. ۴۶ سال از انقلاب اسلامی در ایران گذشته و هنوز برخی بدیهیات چالش‌برانگیز و حاشیه‌ساز است. سال‌هاست موزیسین‌های ایرانی بر یک باور هستند که صداوسیما در رشد موسیقی فاخر و اصیل ایرانی نقشی ایفا نکرده است. آنها می‌گویند کم‌کاری این رسانه در تولید برنامه‌های فاخر در زمینه موسیقی و سنگ‌اندازی مقابل موزیسین‌ها باعث شده تا سلیقه مردم به‌شدت عوض شود و به آثاری علاقه پیدا کنند که رنگ‌وبویی از اصالت و هویت ایرانی در آنها پیدا نمی‌شود.
  • بازگشت کامکارها به صحنه پس از ۶ سال

    دنیای اقتصاد: گروه موسیقی کامکارها شنبه ۲۲ دی بعد از ۶ سال دوری از صحنه، اجراهای زنده‌ای‌ را در قالب کنسرتی با نام «آتش زنده» در تالار اسپیناس برگزار می‌کند. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌گرفته، این کنسرت قرار است با ترکیب موسیقی اصیل ایرانی و سازهای کلاسیک غربی، تجربه‌ای نوآورانه را برای مخاطبان فراهم آورد.گامارو، سنایی، نوروز، خوشه هورامان، آفتاب می‌شود، یاران یاران، زیبایی غم انگیز، کتانه، لرزان، میان تاریکی، حجاز، کاروان، شیرین گیان، و قاسم خان قطعاتی هستند که برای این کنسرت اجرا خواهد شد.