شماره روزنامه ۶۲۲۸
|

در افتتاحیه جشنواره مهم سینمای جهان چه گذشت؟

مراسم افتتاحیه هفتادوپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم برلیناله پنج‌شنبه‌شب برگزار شد و تعدادی از سینماگران حاضر در این رویداد به اوضاع سیاسی جهان اعتراض کردند. برلیناله امسال رنگ و بوی سیاسی‏‏‌ شدیدی گرفته و در شرایطی برگزار می‌شود که آلمان در آستانه برگزاری انتخابات سراسری است و با ظهور حزب…

بعد از شهاب حسینی و انتقادش به فستیوال فیلم فجر صورت گرفت؛

دنیای‌اقتصاد: استاد حسین علیزاده، آهنگساز و نوازنده سرشناس، نسبت به تقدیم سومین روز اجراهای جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به او واکنش نشان داد و گفت از هرگونه بزرگداشت از طرف ارگان‌‌‌های حکومتی بی‌‌‌نیاز هستم.

    یکشنبه، ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
  • در بازار مهم هنر ایران چه گذشت؟

    پیشتازان فروش در بیست‌و‌دومین حراج تهران

    بیست‌ودومین دوره حراج تهران با رویکرد به هنرهای سنتی، کلاسیک و مدرن ایران برگزار شد و توانست به فروش ۲۲۴میلیارد و ۷۱۹میلیون تومان دست یابد. این در حالی است که بیست و یکمین دوره این حراج که ویژه هنر معاصر ایران و به‌صورت آنلاین برگزار شد، ۱۲۰میلیارد و ۳۱۸میلیون تومان فروش داشت. در این دوره ۹۹ اثر شامل ۶۹ نقاشی، ۱۰تابلوی خوش‌نویسی، ۹ مجسمه و آثار فلزی قلم‌زنی، ۶ نسخه خطی و ۶ قالی تصویری ارائه شد که در نهایت ۸۴ اثر به فروش رسیدند.
  • واکنش دختر تناولی به ناپدید شدن مجسمه‌های پدرش

    دنیای‌اقتصاد: ناپدیدشدن چند مجسمه از آثار پرویز تناولی، مجسمه‌ساز پیشکسوت، از حوض پارک دانشجو در تهران، نگرانی شهروندان را در پی داشت. در روزهای گذشته ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، در حساب شخصی خود در فضای مجازی نوشت که پس از پیگیری از مدیران مربوطه شهری، متوجه شده دلیل جابه‌جایی آنها بازسازی محوطه بوستان دانشجوست و پس از اتمام عملیات عمرانی، مجسمه‌ها در محل قبلی خود نصب خواهند شد. بااین‌حال به نظر می‌رسد با وجود سابقه سرقت آثار این هنرمند در گذشته، نگرانی‌ها هنوز برطرف نشده است.
  • مایک لی ۸۱ ساله در سودای ساخت آثار جدید

    دنیای‌اقتصاد: مایک لی، کارگردان کهنه‌کار و پرافتخار بریتانیایی، در ۸۱سالگی همچنان به خلق آثار سینمایی ماندگار مشغول است. او که با فیلم‌هایی چون «رازهای دروغین» و «آقای ترنر» شهرت جهانی دارد، اخیرا با مشکلات مالی زیادی برای تامین بودجه فیلم‌هایش دست و پنجه نرم کرده اما معتقد است زمان بازنشستگی فرا نرسیده است.
  • «حتی در سکوتی تاریک» در بازار کتاب

    دنیای اقتصاد: رمان کوتاه «حتی در سکوتی تاریک» نوشته خورخه ولپی با ترجمه محمد جوادی منتشر شد. خورخه ولپی، نویسنده مکزیکی، به‌خاطر سبک داستان‌نویسی منحصربه‌فرد و خلاق خود،به یکی از پیشگامان برجسته ادبیات قرن بیست‌ویکم بدل شده است.
  • اجرای «پرهام»روی صحنه بوتیک

    دنیای اقتصاد: نمایش «پرهام» به کارگردانی گلاره مقدم در سالن نمایش بوتیک تئاتر ایران روی صحنه است.
  • برپایی «اسفندگان کتاب» برای کمک به بیماران سرطانی

    دنیای اقتصاد: هفتمین دوره «اسفندگان کتاب» با هدف کمک به بیماران سرطانی ۶ و ۷ اسفند به‌صورت آنلاین و ۹ اسفند به صورت حضوری برگزار می‌شود. در این رویداد ۴۵نویسنده و ۵۰ ناشر با حدود ۳۰۰ عنوان کتاب شرکت دارند.
  • چرا برنامه فرزاد حسنی به آنتن نرسید؟

    برنامه «ماندنی‌ها» با نام قبلی «مسابقه بی‌سابقه» با اجرای فرزاد حسنی که از مدت‌ها قبل وعده پخش آن از شبکه نسیم داده شده بود، این روزها در حال تولید است و احتمال پخش آن در ایام رمضان قوت گرفته است.
  • شاید ای جان، نرسیدیم به فردای دگر

    دنیای اقتصاد: امروز سالروز درگذشت عماد خراسانی است؛ شاعری که برخی منتقدان او را در کنار بزرگانی چون شهریار و رهی معیری موجب رونق ‌گرفتن دوباره غزل در دهه‌های سی و چهل می‌دانند. اخوان ثالث، شاعر نامدار و از دوستان خراسانی، درباره او گفته است: «بی‌شک عماد در غزل‌سرایی از شاعران برجسته و تراز اول معاصر است و در قیاسی وسیع‌تر، سخن او از این و آن متمایز است.»
    شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
  • در افتتاحیه جشنواره مهم سینمای جهان چه گذشت؟

    استارت برلیناله در سایه سیاست

    مراسم افتتاحیه هفتادوپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم برلیناله پنج‌شنبه‌شب برگزار شد و تعدادی از سینماگران حاضر در این رویداد به اوضاع سیاسی جهان اعتراض کردند. برلیناله امسال رنگ و بوی سیاسی‏‏‌ شدیدی گرفته و در شرایطی برگزار می‌شود که آلمان در آستانه برگزاری انتخابات سراسری است و با ظهور حزب راستگرای آلترناتیو و موضع‏‏‌گیری ضدمهاجرانش جنجال بزرگی به پا شده است.
  • بعد از شهاب حسینی و انتقادش به فستیوال فیلم فجر صورت گرفت؛

    واکنش تند علیزاده به جشنواره موسیقی فجر

    دنیای‌اقتصاد: استاد حسین علیزاده، آهنگساز و نوازنده سرشناس، نسبت به تقدیم سومین روز اجراهای جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به او واکنش نشان داد و گفت از هرگونه بزرگداشت از طرف ارگان‌‌‌های حکومتی بی‌‌‌نیاز هستم.
  • محمد ولی‏‏‌زادگان، بازیگر «پیرپسر»:

    نمی‏‏‌دانم چه اتفاقی برایم خواهد افتاد

    دنیای‌اقتصاد: محمد ولی‌‌‌زادگان که بازی‌اش در فیلم سینمایی «پیرپسر» در روزهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است، در برنامه «کافه آپارات» حاضر شد و به سوال‌‌‌های فریدون جیرانی پاسخ داد. این بازیگر گفت فعالیتم را از تئاتر و با استاد اکبر زنجان‌‌‌پور آغاز کردم و از آنجا که به تئاتر فیزیکال علاقه داشتم، فیلم کوتاهی هم در این زمینه ساختم.
  • خاطرات همایون اسعدیان از سال‌ها فعالیت در سینما

    «طلا و مس» در هتل نوشته شد

    موزه سینما به مناسبت زادروز همایون اسعدیان، فیلم‌ساز قدیمی، بخش‌‌‌هایی از گفت‌‌‌وگوی تاریخ شفاهی با او را منتشر کرده است. در این گفت‌وگو همایون اسعدیان درباره آشنایی خود با سینما گفت: یه یاد دارم در زمان کودکی سرگرمی ما این بود که هر زمان مادرم فرصتی پیدا می‌‌‌کرد، من و برادر و خواهرهایم را به سینما می‌‌‌برد. زمانی که کلاس پنجم دبیرستان بودم، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۱۰دانش‌‌‌آموز برتر را پس از گذراندن دوره سه‌ساله، به‌عنوان مربی در شهرستان‌‌‌ها انتخاب کرد و به این ترتیب من راهی شهرهای شاهرود و گنبد شدم.
  • «تفکر جانبی» در کتاب فروشی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: کتاب «تفکر جانبی» با عنوان فرعی کتاب درسی خلاقیت، نوشته ادوارد دوبونو با ترجمه مرتضی نادری دره‌شوری منتشر شد. تفکر جانبی عبارت است از فرآیند استفاده از اطلاعات برای پدید آوردن خلاقیت و بازسازی روشن‌‌‌بینانه.
    جمعه، ۲۶ بهمن ۱۴۰۳
  • فیلم «آنورا» از رقبایش فاصله گرفت؛

    مدعی اصلی اسکار

    رای‌گیری نهایی جوایز اسکار آغاز شده و فیلم «آنورا» ساخته شان بیکر، کارگردان مستقل سینما، با بودجه ۶میلیون دلاری به عنوان مدعی اصلی این دوره از جایزه در محافل سینمایی معرفی شده است. این فیلم توانسته با تحسین منتقدان و بردن جوایز مهمی از جمله جوایز منتقدان، انجمن کارگردانان آمریکا و انجمن تهیه‌کنندگان آمریکا ناگهان به بخت اول اسکار در روزهای اخیر تبدیل شود.
    پنجشنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
  • یک داستان صوتی با صدای سینماگران معروف

    دنیای اقتصاد: داستان صوتی «تیستو سبزانگشتی»‌ با صدای لیلی ‌گلستان مترجم اثر و سینماگران معروفی چون رخشان بنی‌اعتماد، جهانگیر و باران کوثری در سامانه سوینا (سینمای نابینایان) منتشر می‌شود.
  • حضور ایمی آدامز و خاویر باردم در «تنگه وحشت»

    دنیای اقتصاد: ایمی آدامز و خاویر باردم به‌عنوان بازیگران اصلی سریال «تنگه وحشت» به تهیه‌کنندگی مارتین اسکورسیزی و استیون اسپیلبرگ انتخاب شدند. آدامز به خاویر باردم در این سریال پیوسته که در نوامبر از سوی اپل سفارش ساخت گرفته و شامل ۱۰ قسمت خواهد بود. این مجموعه تلویزیونی بر اساس رمان «جلادان» اثر جان دی. مک‌دونالد ساخته می‌شود.
  • نمایشگاه آثار درویش عبدالمجید و گلستانه

    دنیای اقتصاد: ۴۰ اثر خوشنویسی شکسته نستعلیق متعلق به درویش عبدالمجید طالقانی و علی‌اکبر گلستانه در بخش «گنجینه‌ها» در هفدهمین جشنواره تجسمی فجر به نمایش گذاشته شده است. درویش عبدالمجید مهرانی طالقانی، خوشنویس، شاعر و عارف قرن دوازدهم ایران است.
  • عکس روز

    کشف نقاشی پنهان زیر اثر معروف پیکاسو

    به تازگی یک نقاشی پنهان زیر یکی از آثار مشهور پابلو پیکاسو، نقاش برجسته اسپانیایی، کشف شده است. این کشف در مؤسسه هنر کورتولد لندن و با استفاده از اشعه ایکس و مادون قرمز انجام شده است.
  • در جشنواره موسیقی فجر چه می‌گذرد؟

    رسم بزرگان گذشت است

    چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در هنرستان موسیقی پسران با حضور جمعی از مسوولان، هنرمندان و تعدادی دیگر از اساتید هنرستان‌های موسیقی دختران و پسران برگزار شد.
  • نمایش مستند «پرنیان» در موزه سینما

    در ادامه نمایش‌های ویژه فیلم‌های مستند در موزه سینما تحت عنوان «شب‌های مستند» دوشنبه ۲۹ بهمن فیلم‌ «پرنیان» ساخته ارد عطارپور روی پرده سالن فردوس موزه سینما می‌رود.
    سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳
  • چرا رویداد مهم سینمای کشور پولساز نیست؟

    دست خالی فجر از عواید مادی

    دنیای اقتصاد: چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، با همه حرف و حدیث‌هایش درباره کیفیت آثار و نحوه برگزاری‌اش به پایان رسید.
  • در آخرین روز جشنواره فیلم فجر چه گذشت؟

    ناکامی تکراری «قاتل و وحشی»

    بازتاب تحسین‌برانگیز تک‌نمایش فیلم «پیرپسر» ساخته اکتای براهنی در بخش جنبی جشنواره فیلم فجر باعث شد ناگهان دست‌های پشت پرده جلوی اکران «قاتل و وحشی» ساخته حمید نعمت‌الله را بگیرند و یک جنجال بزرگ را در آخرین روز این رویداد سینمایی شکل بدهند. آنها می‌دانستند با اکران این اثر یک بار دیگر این پرسش در جامعه سینمایی مطرح می‌شود که چرا از حضور دو فیلم خوب در بخش اصلی جایزه جلوگیری شده است. با‌این‌حال تصمیم عدم نمایش «قاتل و وحشی» حاشیه‌های بیشتری به وجود آورد و انتقادات تندوتیزی را به سمت مدیران جشنواره و تصمیم‌گیران پشت پرده روانه کرد.
  • میرعلینقی: محتوای رسانه‌های مجازی جزو دانش نیست

    علیرضا میرعلینقی، پژوهشگر و روزنامه‌نگار پیشکسوت حوزه موسیقی، به همکاران مطبوعاتی خود توصیه کرد که مطالعه را جدی‌تر بگیرند و به تماشای رسانه‌های اجتماعی بسنده نکنند. او تاکید کرد: بی‌اعتنایی به امر دانش و سواد و معلومات اهالی رسانه مشاهده می‌شود که از نگاه من راهکار برطرف کردن این مشکل صرفا از طریق خواندن کتاب‌هایی مربوط به زمینه فعالیتشان امکان‌پذیر است. ‎
  • هشدار ریچارد گر درباره دوران تاریک آمریکا در زمانه اوباش

    دنیای اقتصاد: ریچارد گر، ستاره هالیوود، در مراسم اهدای جوایز گویا، اسکار سینمای اسپانیا، به شدت به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، حمله کرد و او را قلدر و اوباش خواند. گر که جایزه گویای بین‌المللی امسال را دریافت می‌کرد، در سخنانی آتشین، ترامپ را به باد انتقاد گرفت و گفت: «ما در دورانی بسیار تاریک از آمریکا به سر می‌بریم؛ دورانی که در آن یک قلدر و یک اراذل و اوباش رئیس جمهور آمریکاست.»
    چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳
  • چرا رویداد مهم سینمای کشور پول‌ساز نیست؟

    دست خالی فجر از عواید مادی

    چهل‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر، با همه حرف‌وحدیث‌هادرباره کیفیت آثار و نحوه برگزاری‌اش به پایان رسید. در‌حالی‌که مانند هر سال بیشترین توجهات و انتقادها بر سر جنبه‌های هنری آثار بوده، به نظر می‌رسد همچنان از نکته‌ای مهم غفلت شده است؛ اینکه عایدی و منفعت اقتصادی این رویداد برای سینما و اقتصاد کشور چه ‌میزان بوده؟ همچنین این سوال به ذهن متبادر می‌شود که در مقایسه با جشنواره‌هایی مانند کن و برلین که با جذب گردشگر و ایجاد فرصت‌های شغلی، عواید اقتصادی قابل‌توجهی برای شهرهای میزبان خود فراهم می‌کنند، چرا جشنواره فیلم فجر تاکنون نتوانسته به موقعیت مشابهی دست یابد؟
  • آنگ ‌لی: در هر کار جز فیلم‌سازی افتضاح هستم

    آنگ لی، فیلم‌ساز مطرح تایوانی، چندی پیش یک افتخار معتبر به کارنامه هنری خود اضافه کرد و جایزه پریمیوم امپریال را که اغلب به‌عنوان نمونه آسیایی جایزه نوبل خوانده می‌شود، به دست آورد.
  • مکاشفه در آشپزخانه ضحاک

    کارگردان نمایش «مکاشفه از نزدیک» که اجرای خود را در مجموعه تئاتر شهر آغاز کرده معتقد است کسانی که به تئاتر علاقه دارند همه سختی‌ها و چالش‌ها را به جان می‌خرند تا در این عرصه کار کنند.
  • یادداشت صریح شهاب حسینی علیه جشنواره

    شهاب حسینی در پایان مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر یادداشت تندی را علیه جشنواره منتشر کرد.
  • پس لرزه جلوگیری از نمایش «قاتل و وحشی» در فجر

    نرگس آبیار، کارگردان سرشناس، پیش‌تر هشدار داده بود که در صورت اکران نشدن فیلم «قاتل و وحشی» در جشنواره، از عضویت در شورای پروانه نمایش استعفا می‌دهد. او دیروز به وعده‌اش عمل کرد و در نامه‌ای به رئیس سازمان سینمایی این اتفاق را عملی کرد.
  • در اختتامیه جشنواره فیلم فجر چه گذشت؟

    از رد دریافت جایزه تا گزینش‌های سیما

    مراسم پایانی چهل‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که فیلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه‌کنندگی سید مازیار هاشمی به عنوان بهترین فیلم انتخاب شد و فیلم «موسی کلیم‌الله» ابراهیم حاتمی‌کیا در ۵ بخش سیمرغ گرفت و رکورددار شد. همچنین در این دوره «پیشمرگ» علی غفاری و «پسر دلفینی ۲» سیمرغ مردمی را از آن خود کردند.