شماره روزنامه ۶۰۰۲
|

  • جزئیات بر‌‌گزاری نمایشگاه کتاب تهران

    دنیای اقتصاد: پس‌فردا سی‌وپنجمن دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران میزبان کتاب‌خوانانی می‌شود که دوست دارند تازه‌‌‌‌های نشر را درمیان انبوهی از کتاب‌دوستان تورق کنند، نقد و نظرها را بشنوند و سرانجام کتاب‌های دلخواهشان را با تخفیف‌های ۱۰ و ۲۰‌درصدی بخرند. نمایشگاه امسال از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ماه در مصلای امام‌خمینی برگزار می‌شود والبته تفاوت‌‌‌‌هایی با دوره‌‌‌‌های پیشین دارد، مهم‌ترینش اینکه ‌بار مالی این رویداد بزرگ بین‌المللی تا حد قابل‌توجهی از دوش دولت برداشته شده و ردیف بودجه‌دولتی‌‌‌‌اش از ۶۰ به ۲۰‌درصد رسیده‌است. دیروز یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد‌اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت؛ سی‌‌‌‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پایان روز شنبه، ۲۹ اردیبهشت در مصلای تهران ادامه خواهد داشت.
  • تکذیب خبر حمایت رابرت دنیرو از صهیونیست‌‌‌‌‌ها

    مهر: درحالی‌که ادعا شد رابرت دنیرو؛ بازیگر فیلم در حال فریاد زدن بر سر معترضان ضداسرائیلی در شهر نیویورک است، سخنگوی نتفلیکس به آسوشیتدپرس گفت: دنیرو در حال تمرین صحنه‌‌‌‌‌ای برای سریال آینده خود در نتفلیکس با عنوان «روز صفر» در حال فیلمبرداری در خیابانی در شهر نیویورک بود. نظرات او بخشی از فیلم‌نامه است و ربطی به جنگ اسرائیل و حماس یا اعتراضات پیرامون آن و مسائل دیگر ندارد.
  • حراج چند صد‌هزار دلاری روی جلد «هری‌پاتر»

    دنیای‌اقتصاد: نقاشی اصلی آبرنگ که روی جلد نخستین کتاب از مجموعه «هری‌پاتر» نقش بسته است، تابستان پیش‌‌‌‌‌‌رو در حراجی «ساتبیز» در نیویورک به مزایده گذاشته خواهد شد. پیش‌بینی‌‌‌‌‌‌ می‌شود که این نقاشی به گران‌‌‌‌‌‌ترین شیء مرتبط با مجموعه «هری‌پاتر» تبدیل شود که تاکنون در حراجی‌‌‌‌‌‌ها به‌فروش رسیده‌است. توماس تیلور در ۲۳سالگی این نقاشی را خلق کرده‌است. این نقاشی در سال‌۱۹۹۷ میلادی بر روی جلد نخستین چاپ کتاب «هری‌پاتر و سنگ جادو» منتشر شد. زمانی‌که این نقاشی در بیست و ششم ژوئن به مزایده گذاشته شود، انتظار می‌رود که به قیمتی بین ۴۰۰هزار تا ۶۰۰‌هزار دلار فروخته شود و این بیشترین قیمت برآوردشده برای یک شیء مرتبط به مجموعه «هری‌پاتر» محسوب می‌شود. این نخستین‌بار نیست که این نقاشی آبرنگ در حراجی ارائه می‌شود. در سال‌۲۰۲۱ بود که حراجی «ساتبیز» در لندن این نقاشی را به مزایده گذاشت و در نهایت به قیمت ۱۰۷هزار دلار فروخته شد. در دسامبر سال‌۲۰۲۲ یک نسخه بسیار کمیاب ویژه پانزدهمین سالگرد این کتاب به قیمت ۸هزار پوند فروخته شد. در ماه مارس همان سال‌نیز یک نسخه از این کتاب به قیمت ۶۹‌هزار پوند به‌فروش رسید.
  • همکاری کاوه آفاق و فولاد کیمیایی با نمایش «گالیله»

    دنیای‌اقتصاد: پولاد کیمیایی قطعه «آهای گالیله» را برای نمایش «گالیله» خواند. قطعه «آهای گالیله» از زبان یک خواننده دوره‌‌‌‌‌‌‌‌گرد در نمایش «گالیله» خوانده می‌شود که ترانه آن را کاوه آفاق سروده و آهنگسازی و تنظیم موسیقی نمایش و همچنین این ترانه بر عهده محمدرضا چراغعلی آهنگساز شاخص کشور است. نمایش «گالیله» به تهیه‌‌‌‌‌‌‌‌کنندگی آزیتا موگویی و کارگردانی شهاب‌‌‌‌‌‌‌‌الدین حسین‌‌‌‌‌‌‌‌پور با نقش‌آفرینی فرهاد آییش، صدف اسپهبدی، نورا هاشمی، محمد نادری، حمید رحیمی، شهروز دل‌‌‌‌‌‌‌‌افکار، آرش فلاحت‌‌‌‌‌‌‌‌پیشه، محمد معتضدی، اشکان صادقی، فربد فرهنگ‌‌‌‌‌‌‌‌، علیرضا ساوه‌درودی، سامان کرمی و علیرضا مویدی در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه است. نمایشنامه «گالیله» نوشته برتولت برشت و ترجمه حمید سمندریان است و دراماتورژی متن را نیز محمد امیریاراحمدی بر عهده دارد.
  • بزرگداشت استاد بنان در «آیین آواز»

    دنیای‌اقتصاد: علی رستمیان، خواننده پیشکسوت در چهل و ششمین نشست تخصصی آموزی «آیین آواز» که به بزرگداشت استاد غلامحسین بنان اختصاص دارد، حضور می‌‌‌‌‌‌‌یابد. در این نشست که فردا سه‌‌‌‌‌‌‌شنبه ساعت۱۸ با اجرای حمید سهرابی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود، پنج سخنرانی فنی و تخصصی توسط پنج پژوهشگر و موسیقی‌‌‌‌‌‌‌دان به‌همراه اجرای آواز توسط چهار خواننده و نوازندگان همراهشان تدارک و پیش‌بینی شده‌است. علی رستمیان؛ مدرس و خواننده باسابقه از شناخت دیرینه‌‌‌‌‌‌‌اش از شیوه و صدای بنان خواهد گفت. «واکاوی بی‌‌‌‌‌‌‌توجهی اهالی آواز به میراث بنان» عنوان سخنرانی بهروز وجدانی پژوهشگر موسیقی خواهد بود و یسنا خوش‌‌‌‌‌‌‌فکر خواننده و مدرس آواز نیز سخنرانی با عنوان «بنان میراث‌‌‌‌‌‌‌دار آواز» خواهد داشت. همچنین عنوان سخنرانی بهروز مبصری «نقش بنان در آواز ایرانی و اجراهای ارکسترال» است و علی شیرازی هم درباره «بنان و ساختار موسیقایی صدا در آواز جدید ایران» سخنرانی می‌کند. محمدهاشم احمدوند، شهریار شهریاری، حسام صحرایی و امیرعلی هاشمی چهار خواننده‌‌‌‌‌‌‌ای هستند که هریک به‌همراه گروه موسیقی همراهشان به اجرای آواز و چند تصنیف خواهند پرداخت.
  • ماجرای ترس بازرس مگره در بازار کتاب

    دنیای‌اقتصاد: رمان پلیسی «مگره می‌‌‌‌‌ترسد» نوشته ژرژ سیمنون با ترجمه عباس آگاهی منتشر شد. در این رمان سربازرس در حال بازگشت از کنگره پلیس بین‌الملل در بوردو است که با دعوت دوست قدیمی‌‌‌‌‌اش قاضی بازپرس شابو، به شهر کوچک فونتنه لو کنت می‌رود. به محض پیاده‌‌‌‌‌شدن سربازرس از قطار و ورودش به شهر، این‌‌‌‌‌خبر به او می‌رسد که طی سه روز دو قتل در شهر رخ‌داده و یک‌‌‌‌‌مرد اشراف‌‌‌‌‌زاده و یک‌‌‌‌‌بیوه سالخورده هر دو به یک‌‌‌‌‌شکل و با یک‌‌‌‌‌وسیله به قتل رسیده‌‌‌‌‌اند. مرد مقتول با هزینه شوهرخواهرش زندگی می‌کرده و زن پیر هم در گذشته ماما بوده‌است. سربازرس که درگیر معمای این‌‌‌‌‌قتل‌‌‌‌‌ها شده، در شهر فونتنه لو کنت ماندگار می‌شود و طی روزهای ماندنش در شهر، قتل سوم هم رخ می‌دهد. مقتول این‌بار پیرمردی دائم‌‌‌‌‌الخمر است. با کسب اطلاعات بیشتر، سربازرس متوجه می‌شود در شهر کوچک، دو جبهه اصلی وجود دارد که به‌‌‌‌‌خاطر اختلافات طبقاتی با هم درگیر هستند و نگاهشان به یکدیگر، با یک‌‌‌‌‌سوءظن ریشه‌‌‌‌‌دار همراه است.«مگره می‌‌‌‌‌ترسد» در ۱۸۲‌صفحه و به قیمت ۱۵۰‌هزار‌تومان از سوی انتشارات جهان کتاب روانه بازار کتاب شده‌است.
  • نمایشگاه نقاشی «افکار» در گالری نقش جهان

    دنیای‌اقتصاد: نمایشگاه نقاشی‌‌‌‌‌‌‌‌های مریم نامدار با عنوان «افکار»، در نگارخانه «نقش جهان» برپاست. در این نمایشگاه۲۰ تابلو از آثار نامدار با تکنیک اکلریلیک روی بوم و در سبک آبستره (انتزاعی) به اجرا درآمده‌است. در بخشی از استیتمنت این نمایشگاه آمده‌است: «افکار» به تفکر دعوتت می‌کند. یک قدم نزدیک‌تر شوید و صدای تپش رنگ‌‌‌‌‌‌‌‌ها را بشنوید؛ صدای نبض وجود. رنگ‌‌‌‌‌‌‌‌ها شما را وادار به حرف‌‌‌‌‌‌‌‌زدن می‌کنند و در عین‌حال به درون‌‌‌‌‌‌‌‌نگری دعوتت می‌کند. چه چیزی فراتر از شکل نهفته رنگ‌‌‌‌‌‌‌‌ها است؟ آیا آشفتگی می‌تواند هماهنگی داشته‌باشد؟ آیا در انتزاع آرامش وجود دارد؟ این تفسیر شما را به چالش می‌‌‌‌‌‌‌‌کشد. نمایشگاه نقاشی مریم نامدار تا ۱۹ اردیبهشت‌‌‌‌‌‌‌‌ برقرار است و علاقه‌‌‌‌‌‌‌‌مندان برای تماشای آثار می‌توانند هر روز از ساعت ۱۶ تا ۱۹ به نگارخانه «نقش‌جهان» به نشانی خیابان نیاوران (خیابان باهنر) همایونفر، کوچه سعدی، خیابان محمودی۲، پلاک۹ مراجعه کنند.
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه‌‌‌‌‌‌ها» در موزه سینما

    دنیای‌اقتصاد: در ادامه نمایش‌‌‌‌‌‌های ویژه فیلم‌های مستند در موزه سینما تحت‌عنوان «شب‌‌‌‌‌‌های مستند» با مشارکت انجمن صنفی تهیه‌‌‌‌‌‌کنندگان سینمای مستند، فیلم «مدرسه در دست بچه‌ها» روی پرده سالن فردوس موزه سینما می‌رود. در نشست «شب‌‌‌‌‌‌های مستند» که امروز دوشنبه ساعت۱۷ برگزار می‌شود، ارد زند مستندساز پیشکسوت درباره این اثر صحبت خواهد کرد. این فیلم مستند درباره‌‌‌‌‌‌ مدرسه‌‌‌‌‌‌‌ای در تهران است که دو روز در سال‌به‌دست بچه‌‌‌‌‌‌ها اداره می‌شود. «مدرسه در دست بچه‌ها» در جشنواره‌‌‌‌‌‌ بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان اصفهان موفق به دریافت پروانه زرین شده و در جشنواره «فیلم کیش» لوح زرین دریافت کرده‌است.
  • رقابت ژانرها در بازار اکران

    دنیای اقتصاد: هوای خوب اردیبهشت، باران رگباری گاه‌وبیگاه آخر هفته و خلوتی شهرها باعث نشد که سینما بی‌نصیب بماند. این در شرایطی است که تعطیلی یکی، دو‌روزه سینماها در ایام سوگواری هم دلیلی بود تا رکورد هفته پیش تکرار نشود، بااین‌حال «مست عشق» که منتقدان و تماشاگران را در دو جبهه مخالف به خط کرده‌است، در همین یک هفته ۱۲‌میلیارد‌تومان فروخت تا همچنان در صدرجدول فروش باشد و رقیب کمدی‌‌‌‌‌اش یعنی تمساح خونی را با ۱۰‌میلیارد‌تومان فروش هفتگی در رتبه دوم نگاه دارد.
  • نخلی برای مریل

    دنیای اقتصاد: مریل استریپ که به گمان برخی از منتقدان بهترین بازیگر زن تاریخ سینماست، امسال در جشنواره فیلم کن جایزه یک عمر فعالیت هنری را دریافت می‌کند. تیم اجرایی کن اعلام کرده‌است که امسال در افتتاحیه این جشنواره نخل افتخاری طلا به این سوپراستار آمریکایی اهدا خواهد شد. استریپ این جایزه را در مراسم افتتاحیه که روز ۲۵ اردیبهشت برگزار می‌شود در سالن بزرگ سینما مولیر دریافت می‌کند. مریل استریپ عمدتا به‌خاطر تنوع گسترده در نقش‌‌‌‌‌‌‌‌ها و لهجه‌‌‌‌‌‌‌‌هایش مشهور است.
  • حمایت جایزه پولیتزر از انعکاس اخبار اعتراض دانشجویان آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: هیات‌مدیره جایزه پولیتزر که از روزنامه‌نگاری و ادبیات تجلیل می‌کند، با صدور بیانیه‌‌‌‌‌‌ای از دانشجویان روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاری که به انتشار اخبار اعتراض‌‌‌‌‌‌های اخیر دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاه‌‌‌‌‌‌های آمریکا می‌پردازند، تجلیل کرد. در بیانیه هیات‌مدیره پولیتزر آمده‌است: «همان‌طور که ما گردهم می‌‌‌‌‌‌آییم تا بهترین و شجاع‌‌‌‌‌‌ترین روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاری کشور را بررسی کنیم، هیات جایزه پولیتزر از تلاش‌های خستگی ناپذیر روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاران دانشجو در سراسر دانشگاه‌‌‌‌‌‌های کشورمان که اعتراض‌‌‌‌‌‌ها و ناآرامی‌‌‌‌‌‌ها را با وجود خطرات بزرگ شخصی و دانشگاهی پوشش می‌دهند، قدردانی می‌کند.ما همچنین می‌خواهیم گزارش‌های فوری و فوق‌‌‌‌‌‌العاده‌‌‌‌‌‌ای را که روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاران دانشجو در دانشگاه کلمبیا، جایی‌که جوایز پولیتزر در آنجا برگزار می‌شود، تحسین کنیم.» هیات‌مدیره جایزه پولیتزر با اشاره به اینکه سه‌‌‌‌‌‌شنبه شب اداره پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه فراخوانده شد، از دانشجویان روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاری که با روحیه پاسداری از آزادی مطبوعات، در شرایط سخت و خطرناک و در معرض خطر دستگیری، تلاش کردند تا یک رویداد خبری مهم ملی را ثبت کنند، تجلیل کرد. امسال اسامی برندگان ۶ ماه مه ‌در دو بخش روزنامه‌‌‌‌‌‌نگاری و ادبیات اعلام می‎شود.
  • نمایش علی ژکان روی صحنه نیاوران

    دنیای‌اقتصاد: نمایش «طاووس خانم و ازدواج‌‌‌‌‌‌هایش» به‌کارگردانی علی ژکان از فردا دوشنبه در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران روی صحنه می‌رود. در خلاصه داستان این اثر آمده‌است: «هوشنگ و طاهره سعی دارند با ازدواج دخترشان، بی‌‌‌‌‌‌پولی و بی‌‌‌‌‌‌درایتی خودشان را جبران کنند، اما در این مسیر اتفاق‌هایی رخ می‌دهد.»فرهاد بشارتی، شقایق رهبری، لیلا فریدنی، شاپور کلهر، رضا امامی، محمد جواد اکبری، علی ابراهیمی و داریوش سلیمی از جمله بازیگرانی هستند که در نمایش «طاووس خانم و ازدواج‌‌‌‌‌‌هایش» به ایفای نقش می‌پردازند. علی ژکان از کارگردان‌‌‌‌‌‌های بنام سینما و تئاتر ایران است که آثاری چون مادیان، دخترک کنار مرداب، چهره به چهره، عیسی می‌آید، سایه به سایه و اولین امضا برای رعنا را در کارنامه دارد.نمایش «طاووس خانم و ازدواج‌‌‌‌‌‌هایش» تا آخر اردیبهشت ماه در سالن اصلی (خلیج‌فارس) فرهنگسرای نیاوران، هر شب ساعت۲۱ روی صحنه می‌رود.
  • اجرای موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران

    دنیای‌اقتصاد: خانه هنرمندان ایران از سه‌‌‌‌‌‌‌شنبه ۱۸ اردیبهشت به‌صورت هفتگی میزبان اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در لابی طبقه همکف است. این برنامه از سلسله برنامه‌های اجرای موسیقی زنده و محیطی به‌نام «دلکوک» است که میزبان دانشجویان، استادان، دست‌‌‌‌‌‌‌اندرکاران، نوازندگان، آهنگسازان و فعالان عرصه موسیقی در قالب‌‌‌‌‌‌‌های اجرایی؛ تجربی، کلاسیک، تک‌‌‌‌‌‌‌نوازی، دو نوازی، سه‌‌‌‌‌‌‌نوازی، گروهی، تلفیقی، ترکیبی، اقوام و بینارشته‌‌‌‌‌‌‌ای خواهد بود.تماشای اجرای آثار برای عموم علاقه‌‌‌‌‌‌‌مندان آزاد است.
  • رونمایی از اثر جدید عبدالحسین آذرنگ

    دنیای‌اقتصاد: دوازدهمین نشست کارگروه تاریخ انجمن ایران‌‌‌‌‌‌شناسی، با همکاری مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی فردا دوشنبه به رونمایی از کتاب «رنگین‌‌‌‌‌‌کمان تمدن‌ها» تازه‌‌‌‌‌‌ترین اثر عبدالحسین آذرنگ اختصاص دارد. در این نشست کاظم موسوی بجنوردی، غلام‌‌‌‌‌‌رضا امیرخانی، کامیار عابدی، علی میرزایی و محمود جعفری دهقی سخنرانی خواهند کرد.کتاب «رنگین‌‌‌‌‌‌کمان تمدن‌ها» با زبانی روان و بیانی رسا چکیده‌‌‌‌‌‌ای از سیر زندگی بشر در طول قرن‌ها را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد.علاقه‌‌‌‌‌‌مندان برای حضور در این مراسم می‌توانند ساعت١١ به تالار امیرالمومنین مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی به نشانی میدان شهید‌باهنر (نیاوران)، خیابان شهید‌پورابتهاج (کاشانک)، نرسیده به سه‌‌‌‌‌‌راه آجودانیه، شماره ٢١٠ مراجعه کنند.
  • درگذشت استاد موسیقی شمال خراسان

    دنیای‌اقتصاد: استاد عیسی قلی‌‌‌‌‌‌‌پور، معروف به عیسی بخشی هنرمند ممتاز عرصه موسیقی مقامی شمال خراسان به علت کهولت سن و بیماری سرطان در ۸۲ سالگی درگذشت.این هنرمند موسیقی مقامی خراسان‌شمالی که تاکنون با شرکت در برخی جشنواره‌های موسیقی در داخل و خارج خوش درخشیده، متولد سال‌۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸‌کیلومتری شمال‌غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی‌‌‌‌‌‌‌های شمال خراسان است.وی که به‌طور موروثی نوازندگی را در خانواده خود فراگرفته بود، از نوازندگان قهار عرصه موسیقی خراسان به‌شمار می‌رفت، پدر و پدربزرگ وی نیز این هنر را از پدران خود آموخته و آن‌را سینه به سینه انتقال داده‌اند.عیسی بخشی علاوه‌بر نوازندگی دوتار، خواننده قهاری نیز بود. وی که اصالتا ترک زبان بود علاوه‌بر آوازی که به زبان مادری‌اش می‌خواند، چنانکه معمول مردم این سامان است به زبان کُرمانجی نیز آواز می‌خواند. استاد بخشی در عرصه موسیقی شمال خراسان ده‌‌‌‌‌‌‌ها آهنگ ساخته که از جمله آهنگ‌های این هنرمند می‌توان به آهنگ دلال، چهارفصل و بهار آزادی اشاره کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر