شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

  • پایان ممنوع‌التصویری سـازها در سـیما؟

    دنیای اقتصاد: ظهر دیروز سند ملی موسیقی که بهمن‌ماه سال گذشته تصویب و ابلاغ شده بود، با حضور جمعی از مسوولان وزارت فرهنگ و شماری از هنرمندان موسیقی رونمایی شد؛ سندی که واکنش‌های بسیاری در پی داشته و به‌رغم نقدهای تندوتیز برخی کارشناسان، گفته می‌شود به دوران ممنوعیت نمایش سازها در قاب صداوسیما پایان خواهد داد.
  • جایزه ترایبکا ۲۰۲۴ برای انیمیشن ایرانی

    دنیای اقتصاد: جشنواره ترایبکا برندگان سال ۲۰۲۴ در بخش‌های رقابتی چندگانه خود را معرفی کرد و در بخش انیمیشن کوتاه به «در سایه سرو» به کارگردانی شیرین سوهانی و حسین ملایمی جایزه داد. همچنین جایزه برتر در بخش فیلم داستانی آمریکا را به «گریفین در تابستان» نیکلاس کولیا اهدا کرد.این فیلم برنده بهترین فیلم‌نامه هم شد و جایزه بهترین فیلم‌برداری به آلخاندرو مجیا برای «چاقو» رسید. در این دوره که اصغر فرهادی از اعضای هیات داوران بخش رقابتی بین‌المللی آن محسوب می‌شد، در بخش بین‌المللی «شطرنج دوچرخه» ساخته آسل اوشاکیمووا از قزاقستان برنده بهترین فیلم داستانی شد و جایزه بهترین اجرا به یو ایر برای «باران باید ببارد» رسید. جایزه بهترین فیلم‌نامه داستانی هم نصیب نویسندگان فیلم «علف‌های تازه‌بریده‌شده» شد و جایزه بهترین فیلم‌برداری را کنستانز اشمیت برای فیلم «باران باید ببارد» به خانه برد. در بخش رقابتی مستند هم «هک نفرت» به کارگردانی سیمون کلوز جایزه بهترین فیلم مستند را دریافت کرد و جایزه بهترین فیلم‌برداری به ازرا ولفینگر برای «زندگی ماندگار» رسید. بیست و سومین جشنواره فیلم ترایبکا امروز ۲۷ خرداد به پایان می‌رسد.
  • پرونده سلامت محتوای شبکه خانگی در «کد»

    شماره‌ ۵۴ ماهنامه خبری تحلیلی «کد» ویژه خردادماه ۱۴۰۳ همراه با گفتارها و نوشتارهایی از صاحب‌نظران حوزه تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی منتشر شد. این شماره از نشریه «کد»، ارتقای تنظیم‌گری و سلامت محتوایی شبکه نمایش خانگی را مورد بررسی قرار داده است. همچنین گفتارها و نوشتارهایی از صاحب‌نظران حوزه تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی در این شماره به چشم می‌خورد.
  • کارگاه محمود کلاری در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: در ادامه برگزاری دوره‌های آموزشی موزه سینما از هفتم تیرماه کارگاه انتقال تجربه فیلم‌برداری با حضور محمود کلاری، فیلم‌بردار پیشکسوت و خلاق، در موزه سینما برگزار می‌شود. محمود کلاری فیلم‌برداری آثاری همچون جاده‌های سرد، شیر سنگی، مادر، دلشدگان، سارا، درخت گلابی، جدایی نادر از سیمین و گذشته را در کارنامه هنری خود دارد. وی همچنین فیلم‌های سینمایی تابستان همان سال، رقص با رویا و «ابر و آفتاب» را کارگردانی کرده است. سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌برداری در چندین دوره از جشنواره فجر، جایزه قورباغه نقره‌ای در جشنواره بین‌المللی «هنر فیلم‌برداری»، و تندیس یک عمر دستاورد هنری از جشنواره دوبلین از جمله افتخارات کلاری در دنیای سینماست. همچنین سال ۲۰۰۰ در جشنواره سه قاره (نانت فرانسه) و در سال ۲۰۱۸ در موزه هنرهای مدرن نیویورک مروری بر آثار این هنرمند برگزار شده است.
  • نمایش ۴ فیلم کوتاه در پردیس سینمایی بهمن

    دنیای اقتصاد: سیزدهمین جلسه از نهمین فصل پاتوق فیلم کوتاه، امروز یکشنبه با نمایش ۴ فیلم کوتاه در پردیس سینمایی بهمن برگزار می‌شود. در این نشست فیلم‌های‌ کوتاه «نیمکت» به کارگردانی بهروز شمشیری، «از کار افتاده» به کارگردانی سیدحمید کرمانی، «رخ‌پوش» به کارگردانی مسعود دهنوی و «باغ وحش» به کارگردانی نفیسه زارع روی پرده خواهند رفت. امیر قادری، روزنامه‌نگار و منتقد سینمایی، کارشناس این جلسه از پاتوق فیلم کوتاه خواهد بود که پس از اکران آثار با کارگردان‌های فیلم‌های کوتاه به‌نمایش‌درآمده به گفت‌وگو می‌نشیند و آثار را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد. محمد صابری، به عنوان مجری‌کارشناس‌برنامه، در این نشست حضور خواهد داشت. علاقه‌مندان برای حضور در سیزدهمین جلسه پاتوق فیلم کوتاه می‌توانند ساعت ۱۵ به پردیس سینمایی بهمن مراجعه کنند.
  • چرخش فرمان فیلم‌سازی

    دنیای اقتصاد: در‌حالی‌که بازار سینمای ایران مالامال از فروش کمدی‌هاست و به نظر می‌رسید همه سرمایه‌گذاری‌ها قرار است خرج کمدی‌سازها شود، اما انتشار فهرست پروانه‌های ساخت نشان داد که گویا سال آینده، شمار قابل‌توجهی از فیلم‌های غیرکمدی و رازآلود و کنجکاوی‌برانگیز قرار است ساخته و آماده نمایش شوند.
  • نمایشگاه عربشاهی در آرت سنتر

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه انفرادی از آثار منتخب مسعود عربشاهی، هنرمند فقید، با عنوان «منحنی‌ها و دایره‌ها» در قالب سلسله نمایشگاه‌های مروری بر آثار پیشگامان هنر نوین ایران در آرت سنتر برپاست. در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «مسعود عربشاهی (۱۳۹۸-۱۳۱۴) را می‌توان یکی از مهم‌ترین نقاشانی دانست که با گرایشی هوشمندانه عناصر تزیینی بومی را وارد کارش کرد. او از عوامل تزیینی سقاخانه در راستای پی‌ریزی نقاشی بهره جست، امری که خیلی‌ها خلاف آن حرکت کردند. عربشاهی در به‌کارگیری عناصرش به‌شدت از یافته‌های غرب بهره می‌گیرد اما در لحن و هارمونی، لایه‌های دقیق از عناصری آشنا در ساخته‌های سنتی و بومی را در پیکره کار همراه می‌کند. این عناصر متشکل شده از رنگ‌هایی از قبیل فیروزه‌ای - طلایی و ترکیب آنها با سیاه، اشکال ظریف هندسی که یادآور اسطرلاب‌ها و دفتر و کتاب‌های دعا هستند و گاه حتی حاشیه‌نویسی کتاب‌های قدیمی و این‌گونه پردازش‌ها به آثارش یک لایه آشنایی با مواد و مصالح بومی و سنتی را اضافه کرده است. در کل می‌توان گفت مسعود عربشاهی بهره‌گیری بسیار هوشمندانه‌ای از جریان سقاخانه در آثارش داشته و از هرگونه افراط و تفریط در راستای امر هنری و بیان شخصی پرهیز کرده است.» علاقه‌مندان برای تماشای آثار عربشاهی تا ۲۶ تیر فرصت دارند به آرت سنتر به نشانی بلوار اندرزگو، سلیمی شمالی، پلاک ۱۴۵ مراجعه کنند.
  • نمایش نسخه عربی «محمد رسول‌الله» با دوبله فارسی

    دنیای اقتصاد: نسخه عربی فیلم محمد رسول الله ساخته مصطفی عقاد برای نخستین بار با دوبله فارسی در کوشک هنر اکران می‌شود. عوامل، میزانسن‌ها و ویژگی‌های مختلف این نسخه مشابه نمونه غربی آن است اما استفاده از هنرمندان عرب‌زبان در کنار بازیگران هالیوودی باعث شده فضای فیلم، باورپذیرتر و نزدیک‌تر به واقعیت باشد. با در اختیار گرفتن نسخه باکیفیتی از این فیلم، چهره‌هایی همچون اکبر زنجانپور، محمدرضا علیمردانی، کرامت رودساز، مهبد قناعت پیشه، یگانه رمضانی و... گویندگی این اثر را برعهده گرفته‌اند و برای اولین‌بار شاهد اکران آن با دوبله فارسی خواهیم بود. «محمد رسول الله» ساخته مصطفی عقاد از عید قربان تا عید غدیر ساعت ۱۹ در کوشک هنر اراضی عباس آباد اکران خواهد شد.
  • کنسرت سامان احتشامی در رشت

    دنیای اقتصاد: سامان احتشامی نوازنده پیانو و عمران فروزش نوازنده تنبک تازه‌ترین کنسرت خود را پنج‌شنبه ۳۱ خردادماه در شهر رشت برگزار می‌کنند. قطعات رپرتوار این کنسرت‌ها ترکیبی از محبوب‌ترین ساخته‌های همایون خرم و سامان احتشامی است و در کنار آن آثار دیگری متناسب با حال‌وهوای این شهر نواخته خواهد شد. سامان احتشامی درباره این کنسرت توضیح داد: یکی از دلایلی که دلم می‌خواست در رشت کنسرت داشته باشم، این بود که اولین هنرستان موسیقی کشور در این شهر افتتاح شده‌ است و مردمانی با فرهنگ و اصیل دارد. کنسرت این هنرمند به همراه عِمران فروزش ساعت ۲۱:۳۰ در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه خواهد رفت.
  • کنسرت ارکستر سمفونیک تهران در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: کنسرت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری منوچهر صهبائی، با عنوان«از دنیای نو» شامگاه چهارشنبه ۳۰ خرداد در تالار وحدت برگزار می‌شود. در این اجرا قطعات اورتور ایفیژنی در آلیس اثر کریستف ویلیبالد گلوک، سمفونی شماره ۹ (از دنیای نو) اثر آنتونین دورژاک و کنسرتو برای پیانو و ارکستر نمره ۵ در فا مینور ساخته یوهان سباستین باخ نواخته خواهد شد. علاقه‌مندان به آثار کلاسیک می‌توانند ساعت ۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
  • «خیلی زود عادت می‌کنیم» روی صحنه تئاتر شهر

    دنیای اقتصاد: نمایش «خیلی زود عادت می‌کنیم» به نویسندگی وحید جباری و کارگردانی پرستو کرمی از سه‌شنبه ۲۹ خرداد در کارگاه نمایش تئاتر شهر روی صحنه خواهد رفت. در خلاصه داستان این درام خانوادگی اجتماعی آمده است: «در مجاورت منزل زوج جوانی که خانه‌شان به‌تازگی بازسازی شده، زوج پیمانکار دیگری مشغول گودبرداری و ساختمان‌سازی در همسایگی آنها هستند. در اثر سروصدا و لرزش دیوارها، زوج پیمانکار برای وارسی خسارت احتمالی پایشان به خانه باز می‌شود.» مسعود خواجه‌وند، آساره هداوند، هوشمند هنرکار و آتیه جاوید بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند. علاقه‌مندان به دیدن نمایش «خیلی زود عادت می‌کنیم» می‌توانند ساعت ۱۹ به کارگاه نمایش تئاتر شهر مراجعه کنند.
  • همکاری سامی یوسف و همایون شجریان در یک قطعه

    دنیای اقتصاد: سامی یوسف در یک پست اینستاگرامی از انتشار یک قطعه موسیقی جدید در همکاری با همایون شجریان به نام «هستی» خبر داد. دو روز پیش، همایون شجریان و سامی یوسف عکسی مشترک را در فضای مجازی منتشر کردند که از همان روز، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر همکاری مشترک این دو هنرمند انجام شد. سیامک رادمنش با نام هنری سامی یوسف، خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا و تهیه‌کننده ایرانی-بریتانیایی است که در ترانه‌هایش به مضامین معنوی می‌پردازد. سامی یوسف از سوی مجله تایم آمریکا به عنوان «بزرگ‌ترین ستاره پاپ اسلام» و از سوی مجله گاردین انگلستان «ستاره پاپ مقدس» معرفی شده‌ است. قطعه مشترک سامی یوسف و همایون شجریان بناست یکم ژوئیه (۱۱ تیر) منتشر شود.
  • نمایش فیلم‌تئاتر «در ظاهرِ امر» در خانه هنرمندان ایران

    دنیای اقتصاد: فیلم‌تئاتر «در ظاهرِ امر» به کارگردانی جاستین مارتین چهارشنبه ۳۰ خرداد در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش در‌می‌آید و پس از آن، نقد و بررسی می‌شود. در خلاصه داستان فیلم‌تئاتر «در ظاهرِ امر» محصول سال ۲۰۲۲ به نویسندگی سوزی میلر آمده است: جودی کامر در نقش تسا انسلر، از خانواده‌ای متوسط است و با ورود به دانشگاه معتبر و رده‌بالا، در رشته حقوق تحصیل کرده و اکنون هفت سالی‌ است که وکیل‌مدافع بسیاری از پرونده‌های حقوقی و به‌خصوص آزارهای جنسی شده است. او با شرح وضعیت یک وکیل‌مدافع در برخورد با متهمان پرونده و رویارویی آنها با دادستان و قاضی، توضیحات کاملی می‌دهد و معتقد است تا زمانی که دفاعیات وکیل‌مدافع از متهم، توسط دادستان نقض یا از طرف هیات منصفه رد نشود، پرونده پیروز و متهم بی‌گناه است و این بی‌گناهی به ظرافت‌های شغلی، روان‌شناسی فردی و تکنیک‌های وکیل‌مدافع ارتباط نزدیکی دارد. پس از نمایش این فیلم‌تئاتر، نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و علی منصوری (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود. علاقه‌مندان به دیدن فیلم‌تئاتر «در ظاهر امر» می‌توانند ساعت ۱۷ به سینماتک خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
  • اجرای ستاره‌ قطبی در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: گروه موسیقی پلاریس (ستاره‌ قطبی) به سرپرستی بهار ایلچی سه‌شنبه ۵ تیر در تالار وحدت برای بانوان روی صحنه می‌رود. در این کنسرت علاوه بر قطعاتی به زبان فارسی و لهجه‌های محلی، به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، عربی و هندی نیز چند قطعه اجرا خواهد شد. باور کن، آروم آروم، دلخوشی، بودنت، ستاره و عزیزم از ساخته‌های این گروه به خوانندگی بهار ایلچی، نگین رشیدی، پانیذ خسروی و مهسا احمدپور است که با تنظیم پوریا پیرزاد در این کنسرت ارائه می‌شوند. بهار ایلچی (هارپ و پیانو)، سپیده ایلچی (گیتار باس)، کیانا اکبری اصل (گیتار)، نگین فروزان (گیتار الکتریک)، سحر شاطری (درامز)، فرناز نوروز (پرکاشن)، آوا منبری (کیبورد)، پگاه ابراهیم (ویلن)، سارا پارسایی و ترمه نظری‌نژاد (فلوت)، ثمیلا تحویلداری (ساکسفون) و شانیا شهریاری (ترومپت) نوازندگان این گروه را تشکیل می‌دهند. علاقه‌مندان برای تماشای کنسرت گروه موسیقی پلاریس می‌توانند ساعت ۱۴ به تالار وحدت مراجعه کنند. همچنین این گروه روزهای ۱۲ و ۱۳ تیرماه در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه خواهند رفت.
  • مراسم «به یاد بنان» در ارسباران

    دنیای اقتصاد: بیست و یکمین شب موسیقی ارسباران با عنوان «به یاد بنان» دوشنبه ۲۸ خرداد با اجرای گروه «ترنج خیال» در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. در این برنامه گروه «ترنج خیال» قطعاتی از استادان موسیقی دستگاهی ایران علی‌اکبر شهنازی، عارف قزوینی، مرتضی محجوبی و حبیب سماعی را روی صحنه خواهد برد. رضا رزاقی سرپرست و نوازنده عود، سعید اسلام‌پناه خواننده، سوگند لیس هم‌خوان، زهرا مکی‌وند هم‌خوان، معصومه فرهنگی دکلمه، حسن شعبانی نوازنده تمبک، علیرضا مومنی نوازنده تار، مهرداد کرمی نوازنده سنتور، مهدی وطنی نوازنده تار، سمیه هادی‌نژاد نوازنده کمانچه و دانوب بحرالعلوم نوازنده عود اعضای این گروه هستند. حضور در این برنامه برای عموم آزاد و رایگان است و علاقه‌مندان برای شرکت در آن می‌توانند ساعت ۱۸به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر