شماره روزنامه ۶۱۷۰
|
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • ‌ ایندی وایر و انجمن منتقدان نیویورک بهترین‌های سال را معرفی کردند

    پیشتازان سینما در ۲۰۲۴

    نشریه ایندی وایر و انجمن منتقدان نیویورک در فاصله چند هفته مانده به پایان سال میلادی، به معرفی برترین فیلم‌های سال پرداخته‌اند. همیشه در اواخر سال میلادی نشریات سینمایی و نهادهای صنفی فهرست‌های برگزیده خود را منتشر می‌کنند و این معیاری است برای بررسی وضعیت جهانی سینما. اکنون در آخرین هفته‌های سال ۲۰۲۴ دو لیست مهم در حالی منتشر شده که فیلم منتخب ایندی وایر، «پسران نیکل»، در فهرست انجمن منتقدان نیز در دو بخش مورد توجه قرار گرفته است اما فیلم منتخب انجمن منتقدان نیویورک ««بروتالیست» در لیست ایندی وایر در رتبه ۲۵قرار گرفته است.
  • ویژه‌برنامه موزه سینما برای مهرجویی

    امروز شنبه همزمان با زادروز زنده‌یاد داریوش مهرجویی، ویژه‌برنامه این هنرمند فقید سینما با موضوع «مهرجویی؛ سینماگری فیلسوف» در موزه سینما برگزار می‌شود. این برنامه همراه با اجرای پادکستی از زندگی و فعالیت‌های هنری این هنرمند فقید همراه خواهد بود که توسط شهراد بانکی و مژگان اصغری اجرا خواهد شد. بعد از اجرای پادکست علیرضا زرین‌دست، فیلم‌بردار پیشکسوت سینما، و مهرداد غفارزاده ،کارگردان سینما، درباره سینمای مهرجویی صحبت خواهند کرد.
  • هشدار نیکلاس کیج درباره عبور هالیوود ‌از خطوط قرمز

    نیکلاس کیج، بازیگر مطرح، با تاکید بر اهمیت نقش انسان‌ها در عرصه بازیگری، به جوانانی که در این عرصه فعال هستند هشدار داد که در برابر فشار استودیوهای هالیوودی برای استفاده از هوش مصنوعی مقاومت کنند. این بازیگر آمریکایی به ظهور فناوری‌های جدید اشاره کرد و افزود: «تا همین اواخر، لازم نبود با این فناوری‌ها رقابت کنیم، اما بازیگران جوان امروز با چالشی به نام بدل دیجیتال مواجه‌ هستند. این فناوری تلاش می‌کند کنترل اجرای شما را به دست بگیرد.» بر اساس توافقی که میان اتحادیه بازیگران آمریکا، موسوم به «سگ-افترا»، و استودیوهای هالیوود به دست آمده، استفاده از بدل دیجیتال که توسط هوش مصنوعی و با مشارکت فیزیکی بازیگران ساخته می‌شود تنها در پروژه‌های خاص امکان‌پذیر است.
  • شرح مراقبت از شرکت‌های بیمار در یک کتاب

    کتاب «بازسازی سازمان‌ها» با عنوان فرعی «مراقبت از شرکت‌های بیمار به منظور بهبود وضعیت آنها» نوشته مایکل تنگ با ترجمه دکتر رحمن عابدین‌زاده نیاسر و صدرا خلف منتشر شد. دکتر تنگ در این کتاب از دانش و تجربیات خود در محیط‌های شرکتی آسیایی استفاده کرده و با ارائه مثال‌های واقعی و تکنیک‌های عملی، به مدیران و مشاوران کمک می‌کند تا این راهکارها را در سازمان‌های خود به کار بگیرند. او فرایند بازسازی سازمان را با درمان بیمار مقایسه کرده و مراحل جراحی، احیا و مراقبت را به‌تفصیل شرح می‌دهد.
  • آثارِ هنری میلی‌متری روی برگ

    لیتو لیف، هنرمند ژاپنی، طی چند سال گذشته به دلیل خلق آثار هنری خود روی برگ درختان شهرتی جهانی یافته است. این هنرمند ژاپنی به یک اختلال بیش‌فعالی مبتلاست و کار کردن روی برگ درختان به او تمرکز می‌دهد. لیتو متولد شهر کاناگ طی پنج سال گذشته تقریبا هر روز یک اثر جدید روی برگ خلق کرده است. او معمولا فضاهای شاد را دوست دارد و تمایلش این است که حیوانات سوژه‌هایش باشند. تشخیص بیش‌فعالی یا همان «ADHD» در سی‌سالگی باعث شد او کار شرکتی‌اش را ترک کند و به هنری بپردازد که باعث بهبود حالش می‌شود. در ادامه او در کمترین زمان ممکن پا در مسیر حرفه‌ای گذاشت.
  • کنسرت داود آزاد در تالار وحدت

    کنسرت گروه موسیقی «آزاد» با ترکیبی از قطعات موسیقی ایرانی و موسیقی فولکلور آذری به سرپرستی داود آزاد دوشنبه نوزدهم آذر در تالار وحدت برگزار می‌شود. بی‌نشان، اول و آخر یار، وافریادا، بلبل سرمست، و آن دلبر من قطعاتی در موسیقی ایرانی است که در این کنسرت روی اشعاری از مولانا اجرا می‌شود. همچنین قطعات دیگری چون «طرب» با شعری از سینا مشفق، «دیوانه چنین باید» با شعری از حزین لاهیجی، «آی ایشیقی» و «سنده گالماز» (موسیقی فولکلور آذری)، «شیدا» و «صنما» با اشعاری از نورعلیشاه برای اجرا در این کنسرت درنظر گرفته شده است. داود آزاد سرپرست، خواننده و نوازنده تنبور، امین حیدری نوازنده عود، نازلی بخشایش نوازنده چنگ، نیما حدادی نوازنده دف، فردین لاهورپور نوازنده بالابان، بیتا قربانزاده نوازنده دف و پروانه انارکی نوازنده کنترباس اعضای گروه اجرایی این کنسرت را تشکیل می‌دهند. علاقه‌مندان به کنسرت گروه موسیقی «آزاد» می‌توانند ساعت ۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
  • ‌نمایش آثار بهرام دبیری در گالری سهراب

    نمایشگاه نقاشی بهرام دبیری با عنوان «پادشاه فصل ها - پاییز» در گالری سهراب برپاست. این نمایشگاه دربرگیرنده مجموعه‌ای از آثار دبیر از دوره‌های مختلف است که تاکنون به نمایش گذاشته نشده‌اند. این نمایشگاه ۴۳ اثر را شامل می‌شود که ۱۲اثر آنها در ابعاد بزرگ خلق شده‌اند. بهرام دبیری از نقاشان معاصر و نوگرای ایرانی است که در آثارش بر ساده‌سازی فرم‌ها و بهره‌گیری از خطوط بیانگر تاکید دارد. او به نمایش فیگورهای انسانی، به‌ویژه زنان، جانوران و نمادهایی برگرفته از داستان‌های اساطیری می‌پردازد. رجوع به تاریخ تصویری هنر سنتی ایرانی و پیوند آن با مدرنیسم، شاخص‌ترین ویژگی آثار دبیری به‌شمار می‌رود. این هنرمند تاکنون آثار خود را در بیش از صد نمایشگاه انفرادی و گروهی در کشورهای مختلف دنیا ارائه داده است. علاقه‌مندان به دیدن آثار بهرام دبیر تا ۵ دی فرصت دارند به گالری سهراب مراجعه کنند.
  • آغاز فصل دوم «چرخ گردون» در شبکه ۲

    فصل دوم «چرخ گردون» به کارگردانی جواد مزدآبادی از امروز شنبه از شبکه ۲ آغاز می‌شود. مجموعه «چرخ گردون» داستان دو رقیب به نام کریم آشی و غلام عدسی است، که عرصه رقابت و رفاقت آنها در یک پارک سرآغاز قصه‌های شیرینی می‌شود. در فصل دوم با تغییر نویسنده، نیما حسن‌نیا این وظیفه را به عهده داشته است، همچنین در کنار بازیگران اصلی داستان، علیرضا خمسه و حمید لولایی، چند تن از بازیگران جدید هم اضافه شده‌اند؛ حضورکاظم نوربخش بازیگر شناخته‌شده سریال «نون‌خ»، رابعه اسکویی و نقش‌آفرینی امیر تاجیک برای اولین بار در کنار خوانندگی تیتراژ از اتفاقاتی است که در فصل دوم این سریال رقم خورده است. ستاره حسینی، سیدحسین موسوی، مهرنوش طوسی از دیگر بازیگرانی هستند که در فصل دوم «چرخ گردون» در کنار هنرپیشگانی چون کمند امیرسلیمانی، رامین ناصرنصیر، افشین سنگ‌چاپ، مهرداد ضیایی، آتش تقی‌پور ایفای نقش می‌پردازند. فصل دوم سریال «چرخ گردون» شنبه‌ تا چهارشنبه از ساعت ۲۱:۳۰ روی آنتن شبکه دوم سیما می‌رود.
  • ورود «خائن‌کشی» به سینماها

    اکران «خائن‌کشی» اثر مسعود کیمیایی در سینماهای کشور آغاز شد. «خائن کشی» که بهمن‌ماه ۱۴۰۰ در چهلمین جشنواره فیلم فجر با روایت قصه‌ای حول نهضت ملی شدن صنعت نفت ساخته و آماده نمایش شد،اکنون در فاصله کمتر از دو ماه تا جشنواره فجر چهل و سوم در سینماهای کشور به اکران عمومی درآمده است. «خائن‌کشی» اثری در ژانر جنایی و تاریخی است که مسعود کیمیایی در آن اتفاقی سیاسی ـ تاریخی را محوریت اصلی روایتش قرار داده است. مهران مدیری، امیر آقایی، سارا بهرامی، پانته‌آ بهرام، پولاد کیمیایی، اندیشه فولادوند، حمیدرضا آذرنگ، سام درخشانی، الهام حمیدی، نرگس محمدی، فرهاد آئیش و رضا یزدانی در این فیلم ایفای نقش می‌کنند. این اثر پیش از این در قالب یک مینی‌سریال در شبکه نمایش خانگی و در نسخه‌ای متفات به نمایش درآمده است.
  • داستان یک زلزله در تالار محراب

    نمایش «جوهاتسو» به نویسندگی و کارگردانی سید‌‌میثم ‌قاسمی‌‌نژاد در تالار محراب روی صحنه است. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «اینجا ناگوروست. یک روستای کوچک در جنوب ژاپن. امشب زلزله میاد. زلزله که تموم می‌شه، همه‌ اهالی روستا از خونه‌هاشون بیرون میان. می‌خوان بدونند آیا کسی زیر آوار گیر افتاده یا نه! آیا کسی مرده؟ همدیگه رو صدا می‌زنند. همه حاضرند. هیچکس آسیب ندیده. هیچکس نمی‌ترسه. هیچکس نمرده. مرگ هم که به اینجا می‌رسه، آهسته قدم برمی‌داره.» مریم معصومی‌فر، زهرا پرهون، هژار ‌نورانی، افشین ‌قدیمی، آسمان قاسم زاده و یلدا ‌تحویلدار از بازیگران این نمایش هستند. نمایش «جوهاتسو» تا ۲۳ آذر برای مخاطبان بالای ۱۲ سال هر شب ساعت ۱۹ در سالن استاد هادی اسلامی تالار محراب به نشانی خیابان ولیعصر، تقاطع خیابان امام خمینی اجرا می‌شود.
  • نمایش فیلم‌تئاتر «ناکجاآباد» در خانه هنرمندان

    سی‌وپنجمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم‌تئاترهای شاخص خانه هنرمندان، چهارشنبه ۲۱ آذر به نمایش فیلم‌تئاتر «ناکجاآباد» اختصاص دارد. نمایشنامه «ناکجاآباد» از آثار هارولد پینتر نویسنده و نمایشنامه‌نویس فقید انگلیسی است و در آن از تکنیک دژاوو استفاده شده است؛ غریبه‌ای وارد یک خانه می‌شود که مردی مسن همراه با دو پسرش در آن زندگی می‌کنند اما ... پس از نمایش فیلم‌تئاتر «ناکجاآباد» محصول سال ۲۰۱۶ به‌ کارگردانی شان ماتیاس و رابین لاف نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری میزبان و محمد نجاری منتقد تئاتر برگزار می‌شود. علاقه‌مندان برای حضور در این جلسه می‌توانند ساعت ۱۷ به سینماتک خانه هنرمندان مراجعه کنند.
    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • آثار مارکو گریگوریان در موزه هنرهای معاصر به تماشا گذاشته شد

    تصویر نقاش آوانگارد

    موزه هنرهای معاصر در هفته‌های اخیر تغییر تاکتیک داده و انگار قرار است جدی تر از قبل رسالتش را ایفا کند. این موزه از چندی پیش میزبان نمایشگاه «چشم در چشم»، شامل پرتره‌های هنرمندان سرشناس جهان، بود که با استقبال عجیبی روبة‌رو شد علاقه مندان هنرهای تجسمی برای بازدید از آن زمان زیادی را در صف‌های طولانی گذراندند. البته همین استقبال مدیران را متقاعد کرد تا برپایی نمایشگاه را تا پایان آذرماه تمدید کنند. حالا هم‌زمان با نمایشگاه «چشم در چشم»، آثار مارکو گریگوریان، یکی از مهم‌ترین نقاشان نوگرای ایران، هم در موزه هنرهای معاصر به نمایش در آمده است.
  • ساخت چهار فیلم از چهار چهره گروه «بیتلز»

    چهار فیلم بیوگرافی درباره اعضای گروه موسیقی «بیتلز» ساخته می‌شود. تصویربرداری این فیلم‌ها که قرار است توسط سام مندس کارگردانی شود، از ماه ژوئیه سال ۲۰۲۵ در لندن آغاز خواهد شد و احتمالا هر چهار فیلم در سال ۲۰۲۸ به اکران عمومی درخواهند آمد.در حالی که کارهای آماده‌سازی این آثار که درباره چهار عضو افسانه‌ای گروه بیتلز، جان لنون، پل مک‌کارتنی، جورج هریسون و رینگ استار است، در حال انجام است، مندس در مصاحبه‌ای گفت تا «اواسط سال ۲۰۲۸» مشغول ساخت این چهار فیلم خواهد بود.او پیش‌تر اعلام کرده بود در این فیلم‌های جداگانه از چهار شخصیت مطرح گروه «بیتلز» داستان‌های به هم پیوسته‌ای دنبال خواهد شد که از دیدگاه هر یک از اعضای گروه روایت می‌شوند.
  • چهره‌های دلربای ایرانی در حراجی هلندی

    اثری از مجموعه «چهره‌های دلربا» از حجت امانی که متاثر از پرتره‌نگاری های دوره صفوی و قاجار است، قرار است در حراج هسینک هلند چکش می‌خورد. این دوره که به هنر جهان اسلام و هند اختصاص دارد، ۲۰ آذر در هلند برگزار می‌شود. مجله آرت رادار آمریکا، حجت امانی را هنرمندی چندوجهی دانسته که از رسانه‌های گوناگون از جمله خوشنویسی و عکاسی و نقاشی اثری تازه به وجود می‌آورد که ریشه در فرهنگ کهن او دارد.
  • احتیاج نبود لیلا حاتمی سینما بخواند

    ۲۸ سال از درگذشت علی حاتمی، کارگردان برجسته سینمای ایران، می‌گذرد؛ هنرمندی صاحب‌سبک که به دلیل اشرافش بر ادبیات فارسی و نثر فاخری که برای شخصیت‌های آثارش می‌نوشت، زبانزد بود. او در عمر کوتاه ۵۲ساله‌اش ۱۴فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی ساخت که هر کدام به نحوی واجد ارزش‌های هنری بودند اما از میان آنها «هزار دستان» اثری ممتاز از نظر عظمت دکور، استفاده از چهره‌های برجسته آن روزگار و داستانی درهم‌تنیده و پیچیده محسوب می‌شود؛ پروژه‌ای بزرگ که هنرمند بخش مهمی از عمرش را صرف آن کرد.
  • اصول مدیریت از زبان بزرگان کتاب شد

    کتاب «اصول مدیریت از زبان بزرگان از کنفسیوس تا وارن بافت» نوشته مورگن ویتزل با ترجمه سهراب خلیلی شورینی و فرشید عبدی منتشر شد.در توضیح این اثر که ۲۰ اصل جاودانه برای کسب‌وکار در آن تبیین شده، آمده است: «این کتاب فقط به چند اصل معروف و چند دانشمند و مدیر مشهور مثل فایول و تیلور و دراکر که همه‌ ما اهالی این رشته آنها را می‌شناسیم بسنده نکرده و طرحی نو در انداخته است. مورگن ویتزل، از خِرَد چندین هزار ساله‌ بشری یاری جسته و اصول و قوانین علمی و فلسفی و مدیریتی را در یک قاب گرد هم آورده است. اصول او تا حد زیادی جهان‌شمول و جاودانه هستند. پیری و زوال در تمام هستی و کیهان وجود دارد و از پیکان زمان و آنتروپی گریزی نیست و ایضا در سازمان‌ها. تکامل لازمه‌ بقاست و هر جا ناتوانی در تطبیق‌پذیری و سازگاری با تغییرات رخ دهد، انقراض و فروپاشی روی می‌دهد، از ریزترین میکروارگانیسم‌ها تا تمدن‌های عظیم و نمونه‌های سازمانی آن را هم فراوان دیده‌ایم. حمل و تحمل پارادوکس‌ها، که به کمک استعاره‌ یین و یانگ بیان شده‌اند یعنی مفاهیم متضاد ولی مکمل، و ده‌ها پارادوکس سازمانی که در کتاب به آنها اشاره شده است و مدیران باید آنها را درک کنند.» کتاب «اصول مدیریت از زبان بزرگان» در۲۵۰صفحه و به قیمت۳۶۰هزار تومان از سوی انتشارات پویش مدام روانه بازار کتاب شده است.
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • اولین‌بار چه‌کسی مرغ سحر را خواند؟

    دنیا نیرزد آنکه پریشان کنی دلی زنهار بد مکن که نکرده‌است عاقلی استاد جلال تاج‌اصفهانی همیشه این بیت سعدی شیرازی را زمزمه می‌کرد و آن‌گونه که نزدیکانش گفته‌اند در زندگی‌ همین شعر را سرلوحه خود قرار داده بود و هرگز کسی آزاری از او ندید. کسانی که محضر تاج‌اصفهانی را درک کرده‌اند همواره به مکتب او وفادار مانده‌اند.
  • علیرضا رئیسیان هشدار داد

    مرگ مغزی در سینما

    علیرضا رئیسیان، کارگردان باسابقه، معتقد است سینمای ایران در مرگ مغزی به سر می‌‌‌‌‌برد و عاملان این وضعیت باید پاسخگو باشند. او می‌گوید مناسبات سینمای ایران دچار یک فروپاشی شده که ترمیم آن نیازمند همدلی با فیلم‌سازان، تغییر شرایط تولید و پخش، حذف افراد غیرمرتبط با سینما از مدیریت و نیز توجه به این مساله است که کار فیلم‌ساز هنری، اطاعت از دولت نیست.
  • آمادگی فریدون جیرانی برای ساخت فیلم جاده‌ای

    فریدون جیرانی فیلم‌ساز، پژوهشگر و منتقد سینمای ایران با بیان این مطلب که نگارش فیلم‌نامه «نام من مینا» به پایان رسیده است، گفت: پیش تولید تازه‌‌‌‌‌‌ترین فیلم‌نامه‌‌‌‌‌‌ام به پایان رسیده و در حال رایزنی برای جذب سرمایه لازم برای تولید این فیلم اجتماعی هستم. این کارگردان درباره تازه‌‌‌‌‌‌ترین فیلم‌نامه‌اش گفت: «نام من مینا» اسم موقت فیلم‌نامه است که قصد دارم با موضوعی کاملا زنانه آن را بسازم. این فیلم، یک اثر جاده‌ای است که یک سکانس داخلی هم در آن وجود ندارد. جیرانی افزود: یکی از دلایلی که همه فیلم در فضای بیرون می‌گذرد این است که قصد دارم به شخصیت حالتی واقعی بدهم، برای همین است که داستان در جاده و فضاهای خارجی روایت می‌شود. او توضیح داد: طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده بنا داشتم پس از پایان مراحل نگارش تولید کنم اما اکنون دنبال جذب سرمایه هستم که در صورت توافق هرچه زودتر فیلم را کلید بزنم.
  • اثر هنرمند مسلمان روی تمبر کریسمس

    اثر هنری محبوبه مقصودی هنرمند افغانستانی برای تمبر ویژه کریسمس آلمان انتخاب شد. او نخستین زن و همچنین اولین هنرمندی است که اثرش در زمان حیاتش روی تمبری به این مناسبت چاپ می‌شود. محبوبه مقصودی که اکنون ۶۷‌ساله است در شهر هرات در غرب افغانستان به دنیا آمد. در بزرگسالی به‌عنوان معلم دبیرستان در آنجا مشغول به‌کار شد. خواهرش عفیفه بزرگ‌ترین مدرسه دخترانه شهر را اداره می‌کرد که در سال‌۱۹۷۹ توسط یکی از گروه‌های افراطی در خیابان به ضرب گلوله کشته شد. مقصودی در پی این قتل به‌سرعت به‌همراه همسرش کشورش را ترک کرد. مقصودی در سال‌۱۹۹۴ به‌همراه خانواده به مونیخ آمد و در آنجا ساکن شد. طی ۱۰ سال‌گذشته، تمبر ویژه کریسمس بین ۲ تا ۴‌میلیون تیراژ داشته‌است.
  • اجرای موسیقی آذری در تالار وحدت

    گروه استاد وحید اسدالهی با همراهی گروه حرکات آیینی «اوتلار» سه‌شنبه ۲۰ آذر ماه در تالار وحدت روی صحنه می‌روند. در این کنسرت که با قطعه بی‌‌‌‌‌کلام فولکلور آغاز و با حرکات موزون لزگی و شالاخو همراه است، قطعاتی آذری اجرا خواهدشد. وحید اسدالهی سرپرست گروه و نوازنده ناغارا، مراد اسدالهی نوازنده گارمون و تنظیم‌‌‌‌‌کننده، رضا اسدالهی نوازنده ناغارا و سازهای کوبه‌‌‌‌‌ای، حسین جعفری و مهدی حمزه‌‌‌‌‌زاده خواننده، سویل اقدسی نوازنده تار، تارا موسویان نوازنده سازهای کوبه‌‌‌‌‌ای، علی سیدزاده نوازنده عود و تارباس، محمد آذرسوی نوازنده بالابان، صدرا شاهمرادی نوازنده پیانو وعلی پورسیفی طراح گروه حرکت اوتلار هستند. وحید اسدالهی دارای مدرک درجه‌یک هنری، نوازنده ناغارا و دایره، متولد سال ‌۱۳۳۹است. او فعالیت خود را از سال ‌۱۳۵۴در سازمان ملی فولکلور ایران زیرنظر علی سلیمی و صفرعلی جاوید آغاز کرد. اسدالهی از سال ‌۱۳۵۵در ارکستر سمفونیک صداوسیما حضور داشت. علاقه‌‌‌‌‌مندان برای تماشای این کنسرت می‌توانند ساعت۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
  • موسیقی معاصر اشتیمونگ در خانه هنرمندان

    کنسرت موسیقی معاصر اشتیمونگ امروز سه‌شنبه در لابی طبقه همکف خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود. بیست‌‌‌‌‌‌ و چهارمین برنامه از سلسله اجراهای موسیقی زنده و محیطی «دلکوک» به اجرای موسیقی معاصر اشتیمونگ/ کارل هاینز اشتوکهاوزن موسیقیدان آلمانی اختصاص دارد. این اجرای کنسرت توسط آنسامبل خانه رویا به‌‌‌‌‌‌ مدیریت سهیل شیرنگی، سرپرستی پارسا ستوده و نوازندگی پارسا ستوده، سینا جباری، فرهاد محمدی، ملینا جوهری، نسترن بختیاری و مانا اسمعیل‌‌‌‌‌‌فرد برپا خواهدشد. «دلکوک» عنوان سلسله برنامه‌های اجرای موسیقی زنده و محیطی در خانه هنرمندان ایران است که میزبان دانشجویان، استادان، دست‌‌‌‌‌‌اندرکاران، نوازندگان، آهنگسازان و فعالان رشته موسیقی در قالب‌‌‌‌‌‌های اجرایی: تجربی، کلاسیک، تک‌‌‌‌‌‌نوازی، دو نوازی، سه‌‌‌‌‌‌نوازی، گروهی، تلفیقی، ترکیبی، اقوام، بینارشته‌‌‌‌‌‌ای و... خواهد بود. علاقه‌‌‌‌‌‌مندان برای تماشای این برنامه می‌توانند ساعت۱۹ به لابی طبقه همکف خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند. تماشای این اجرا برای عموم علاقه‌‌‌‌‌‌مندان آزاد است.
  • «آتش نهان» پرواز همای

    آلبوم «آتش نهان» در ۹قطعه، موسیقی بابک زرین و با صدای پرواز همای منتشر شد. پرواز همای درباره این آلبوم توضیح داده‌است: «موسیقی در ایران دیگر از دسته‌بندی‌‌‌‌‌‌‌های معمول خارج‌شده و نمی‌توان سبک و قالب مشخصی را برای آن تعریف کرد. به‌نظرم هنرمندان ایرانی هرکدام مُهر و امضای شخصی خود را روی آثارشان دارند و این موضوع به‌مرور در حال تکثیر است. آلبوم «آتش نهان» برگرفته از حال‌و‌هوای این روزهای ماست که در برگیرنده مفاهیمی است که حتما مرور زمان باعث ارتباط جدی مخاطب با آن خواهدشد و بسیار دوستش دارم.»
  • «ادبیات در وضعیت متاورس» در کتاب‌فروشی‌‌‌‌‌‌‌‌ها

    کتاب «ادبیات در وضعیت متاورس» نوشته مزدک پنجه‌‌‌‌‌‌‌‌ای که به بررسی تاثیرات فضای متاورس و فناوری‌های دیجیتال بر ادبیات و شعر معاصر می‌پردازد، منتشر شد. این کتاب در دو بخش اصلی تدوین شده‌است: در بخش نخست این کتاب، نویسنده مفهوم متاورس را به‌عنوان یک فضای دیجیتال سه‌‌‌‌‌‌‌‌بعدی توضیح داده و به این مساله پرداخته که چگونه متاورس می‌تواند نظام‌های زبانی و ارتباطی و... را متحول کند. در بخش دوم، نویسنده به تاثیر متاورس و هوش‌مصنوعی بر شعر معاصر پرداخته است.
  • مراسم یادبود علیرضا طبایی در خانه شاعران

    مراسم یادبود علیرضا طبایی، فردا چهارشنبه همزمان با هشتادمین سالروز تولد این شاعر فقید در خانه شاعران تهران برگزار می‌شود. علیرضا طبایی‌ زاده ۱۴ آذر سال ۱۳۲۳ در شهر شیراز بود که ۱۹ شهریور در ۸۰سالگی از دنیا رفت. اولین مجموعه شعرش با عنوان «جوانه‌های پاییز» در تیرماه ۱۳۴۴ منتشر شد. او از سال ۱۳۴۸ به ترانه‌سرایی روی آورد و طی چند سال موفق به خلق ترانه‌هایی همچون «طلسم آرزوها»، «کوچه میعاد»، «عشق تو نمی‌میرد»، «تنها با گل‌ها»، «شهر فرنگه چشمات»، «مرد سرگردان»، «یاد آن شب‌ها»، «دختر دریاها»، «آسمان آسمان»، «نگاهم با نگاهت قصه‌ها داره» و... شد. طبایی همچنین ۱۴ سال مسوولیت اداره صفحات شعر مجله «جوانان امروز» را برعهده داشت. مراسم یادبود این شاعر از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در خانه شاعران تهران به نشانی خیابان دولت نبش کوچه نعمتی برگزار خواهد شد.
    دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
  • پخش مجموعه اقتباسی از سریال پرطرفدار ایرانی آغاز می‌شود

    روایت ترکیه از شهرزاد

    چندی پیش خبر ساخت نسخه‌ای از سریال «شهرزاد» در ترکیه منتشر شد و طرفداران این مجموعه را متعجب کرد. در این سال‌ها بسیاری از کارشناسان و منتقدان از تاثیر سریال‌های ترکیه بر سریال‌های ایرانی حرف می‌زدند و حالا ساخت سریالی اقتباسی از یک مجموعه ایرانی کنجکاوی علاقه مندان را برانگیخته است. البته پیش‌تر سینمای ترکیه از چندین فیلم ایرانی ازجمله «مارمولک» ساخته کمال تبریزی اقتباس کرده بود اما این نخستین ‌باری است که یک ‌سریال ایرانی، سوژه اقتباس در خارج از کشور قرار گرفته است.
  • انتشار نسخه سینمایی «زخم کاری۳»

    دنیای اقتصاد: در آستانه پخش فصل چهارم سریال «زخم کاری»، نسخه سینمایی فصل سوم این سریال منتشر شد. در خلاصه داستان نسخه سینمایی این سریال آمده است: «مالک که همه چیزش را باخته، به‌ظاهر تارک دنیا شده، او در خلوت و خفا و دور از طلوعی و بقیه سهامداران هلدینگ، زندگی را سپری می‌کند. طلوعی برای حل مشکلات هلدینگ تلاش می‌کند به مالک نزدیک شود. مالک قول همکاری می‌دهد اما یک شرط دارد. اینکه سهم هر یک از سهامداران مشخص شود، همان شرطی که قبلا با ناصر ریزآبادی گذاشته! طلوعی و سهامداران به مالک خوش‌بین نیستند. مالک تلاش می کند اعتماد آنها را جلب کند. بازی مالک آغاز می‌شود، هنوز بوی خون به مشام می‌رسد...» «زخم کاری ۳» به کارگردانی محمدحسین مهدویان در ادامه داستان فصل دوم و با نگاهی به تراژدی «شاه لیر» و همین‌طور تراژدی «ریچارد سوم» اثر ویلیام شکسپیر ساخته شده است. در فصل سوم این سریال که با عنوان انتقام منتشر شد، بازیگرانی چون جواد عزتی، رعنا آزادی ور، کامبیز دیرباز، الناز ملک، مهراوه شریفی‌نیا، سیدجواد هاشمی، الهه حصاری، عرفان ناصری، فاطمه مسعودی‌فر، مهران غفوریان و پژواک ایمانی ایفای نقش کرده‌اند. اولین قسمت از فصل چهام «زخم کاری» با عنوان «مجازات» نیز جمعه ۱۶ آذر از پلتفرم فیلیمو منتشر خواهد شد.
  • یک نمایش کمدی تاریخی در کاخ هنر

    دنیای اقتصاد: نمایش «عبور قوای برج عیوض از اراضی کاخ هنر» نوشته شیده غفاریان و کارگردانی وهاب ناصری‌منش از شنبه ۱۷آذر در کاخ هنر به روی صحنه می‌رود. در توضیح این نمایش کمدی تاریخی آمده است: اهالی بُرجِ عیوَض روی صحنه‌ سالن کاخ هنر ساکن هستند تا با انسان‌های معاصر گفت‌وگو کنند. این نمایش که کاری از گروه بازیگران (Actors Club) است، با ایجاد سوال و پرسش، تماشاگر را به مشارکت و همراهی در اجرا می‌طلبد تا صحنه تئاتر، شباهت بیشتری به زندگی و شکل آن پیدا کند. آرش آذر، امیرحسام بنایی، جلیل ایراندوست، کیمیا اکبری، مهران باقری، حسین بنی‌تبار، مهدی بیرانوند، محمدمهران تاجیک و مهرداد نعیمی در این نمایش ایفای نقش می‌کنند. نمایش «عبور قوای برج عیوض از اراضی کاخ هنر» هر روز ساعت ٢٠به‌مدت‌زمان ۶٠دقیقه در کاخ هنر به نشانی خیابان رازی، نبش کوچه زندوکیل، پلاک ۵۰ روی صحنه است.
    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • مسعود پزشکیان به درخواست اهالی فرهنگ پاسخ داد

    ورود رئیس‌جمهور به ماجرای ادغام کانون

    کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سال‌های تلخی را پشت‌سر می‌گذارد. نهادی که روزگاری یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین مراکز تولید آثار فرهنگی در ژانر کودک و نوجوان به حساب می‌آمد و چهره‌های برجسته‌ای با آن همکاری می‌کردند اکنون کارکردش را از دست داده و از دوران طلایی‌اش فرسنگ‌ها فاصله گرفته است. در این سال‌ها اهالی فرهنگ بارها نسبت به ضعف مدیریتی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هشدار دادند و گفتند با رویه‌هایی که در پیش گرفته شده این نهاد ویران خواهد شد. دو سال پیش وزارت ارشاد درخواست کرد که کتابخانه‌های کانون به نهاد کتابخانه‌های عمومی واگذار شوند و همین موضوع یک جنجال بزرگ درست کرد و خیلی‌ها نسبت به آن موضع گرفتند و از این تصمیم انتقاد کردند.
  • مجموعه‌دار چینی اثر هنری ۶میلیون ‌دلاری را بلعید

    فردی که یک اثر هنری متشکل از یک موز چسبیده به دیوار را به قیمت ۶ میلیون یورو خریداری کرده بود، همان‌طور که پیش‌تر وعده داده بود، آن را مقابل دوربین‌ها خورد. جاستین سان، مجموعه‌دار چینی ـ آمریکایی که از او به عنوان بنیانگذار پلتفرم ارزهای دیجیتال «ترون» یاد می‌شود، در یک هتل مجلل در هنگ‌کنگ، مقابل ده‌ها روزنامه‌نگار و اینفلوئنسر، موز را بلعید.