شماره روزنامه ۶۲۶۴
|

اخبار فرهنگ و هنر

    سه‌شنبه، ۲۶ فروردین ۱۴۰۴
  • ماریو بارگاس که بود؟

    روزنامه شماره ۶۲۶۴

    وداع با راوی «روزگار سخت»

    «نباید مرعوب کسانی شویم که می‌خواهند آزادی را، که به‌مرور در عمل قهرمانانه طولانی تمدن به دست آورده‌ایم از ما سلب کنند. از دموکراسی لیبرالی دفاع کنیم که با تمام محدودیت‌هایش همچنان به مفهوم کثرت‌گرایی سیاسی، همزیستی، شکیبایی حقوق بشر، احترام به نقد و انتقاد، قانون‌مداری انتخاب آزاد و جابه‌جایی قدرت است؛ یعنی تمام آنچه ما را به‌مرور از زندگی توحش‌آمیز خارج می‌کند و به زندگی زیبا و کاملی که ادبیات آن را می‌نمایاند نزدیک می‌سازد اگرچه هرگز به آن نخواهیم رسید. »
  • گرامیداشت محمد سریر در کنسرت ارکستر ملی

    دنیای‌اقتصاد: ارکستر موسیقی ملی ایران در سال جدید به رهبری همایون رحیمیان با عنوان «خاطره‌ای با من هست» در گرامی‌داشت محمد سریر، شامگاه دوشنبه یکم اردیبهشت در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.
  • خرده داستان‌های زندگی گرانپایه در «من چریک نبودم»

    دنیای‌اقتصاد: کتاب «من چریک نبودم» نوشته بهروز گرانپایه، محقق و روزنامه‌نگار منتشر شد. گرانپایه در این کتاب با بیان خرده داستان‌هایی از زندگی‌اش، خاطرات دهه‌ ۴۰ و ۵۰ شمسی خود را بازگو می‌کند؛ ماجراهایی که از دوران کودکی با پادویی مغازه و دستفروشی شروع می‌شود و در آستانه‌ انقلاب با گرفتار شدن به دست ساواک ادامه می‌یابد.
  • اکران آنلاین «هفت بهارنارنج» در نمایش خانگی

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «هفت بهارنارنج» به کارگردانی فرشاد گل‌سفیدی از ساعت ۲۰ امروز سه‌شنبه در پلتفرم فیلم‌نت اکران آنلاین می‌شود.
  • برپایی شب بخارا برای صدرالدین عینی

    دنیای‌اقتصاد: هشتصد‌و‌سی‌و‌یکمین شب از سلسله شب‌های مجله بخارا فردا چهارشنبه در فرهنگسرای نیاوران به کتاب «یادداشت‌های صدرالدین عینی» به کوشش مصطفی باباخانی اختصاص می‌یابد.
  • شمارش جمعیت در شاهکارهای نقاشی با هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: موزه پرادو در مادرید، با استفاده از هوش مصنوعی، پروژه «شمارش در پرادو» را آغاز کرده است. هدف این پروژه، شمارش دقیق افراد و اشیا در نقاشی‌های شلوغ موزه است؛ کاری که برای چشم انسان بسیار دشوار است.
    یکشنبه، ۲۴ فروردین ۱۴۰۴
  • گزارش آرت بازل و بانک UBS تحلیل کرد؛

    روزنامه شماره ۶۲۶۲

    ورود بازیگران جدید به بازار جهانی هنر

    بازار جهانی هنر در سال ۲۰۲۴ برای دومین سال پیاپی، با روندی نزولی روبه‌رو بوده است. در همین رابطه گزارشی از سوی آرت بازل و بانک UBS منتشر شده که نشان می‌دهد ارزش دادوستدهای جهانی هنر نسبت به سال پیش از آن ۱۲درصد کاهش یافته و به ۵.۵۷میلیارد دلار رسیده است.
  • خاطرات فرزانه کابلی از یک کار نوستالژیک؛

    روزنامه شماره ۶۲۶۲

    «علی کوچولو» چگونه انتخاب شد؟

    دنیای اقتصاد: فرزانه کابلی سال‌هاست با بازی در تئاتر و طراحی حرکات موزون به‌عنوان هنرمندی شناخته‌شده فعالیت دارد. بااین‌حال بسیاری هنوز او را با نقش مادر «علی کوچولو» می‌شناسند؛ مجموعه نمایشی تلویزیونی که به صورت استاپ‌موشن با موسیقی خاطره‌انگیزی در دهه ۶۰ از تلویزیون پخش می‌شد.
  • درگذشت خالق «اولین خون» در ۹۴سالگی

    دنیای اقتصاد: تد کاچف، کارگردان کانادایی که با فیلم «اولین خون» سیلوستر استالونه را به شهرت رساند، در ۹۴سالگی درگذشت. او خالق فیلم‌های محبوبی مانند «آخر هفته در برنی»، «شوخی با دیک و جین» و «کارآموزی دادی کراویتز» بود.
  • پیمان معادی مترجم کتاب شد

    دنیای اقتصاد: کتاب «استادان بزرگ بازیگری و شیوه‌های آموزش آنها» نوشته ریچارد برستوف با ترجمه پیمان معادی به بازار نشر می‌آید.
  • نکوداشت خرمشاهی در فرهنگستان زبان فارسی

    دنیای اقتصاد: آیین نکوداشت هشتادمین زادروز بهاءالدین خرمشاهی، ادیب، حافظ‌پژوه و مترجم، با عنوان «دل خرم» چهارشنبه ۲۷فروردین‌ماه در کتابخانه مرکز اسناد فرهنگستان زبان و ادب فارسی برپا می‌شود.
  • انتشار نخستین رمان وودی آلن

    دنیای اقتصاد: وودی آلن، فیلم‌ساز و کمدین مشهور آمریکایی، اولین رمان خود را با عنوان «باوم چه خبر؟» امسال منتشر می‌کند. این کتاب که توسط انتشارات پست هیل پرس زیرمجموعه انتشارات مشهور سیمون و شوستر، به چاپ می‌رسد و ۱۹۲ صفحه دارد، روایت زندگی یک روشنفکر است که با نگرانی‌های عصبی درباره بیهودگی و پوچی زندگی دست‌وپنجه نرم می‌کند و نگاهی طنزآمیز به دنیای نشر در شهر نیویورک دارد.
    پنجشنبه، ۲۱ فروردین ۱۴۰۴
  • آیا امکان رقابت فیلم‌های اجتماعی با کمدی فراهم می‌شود؟

    روزنامه شماره ۶۲۶۰

    روی متفاوت سینما در سال ۱۴۰۴

    سینمای ایران در سال ۱۴۰۴ باید به یک تدبیر جدید برای جذب مخاطب فکر کند. در سال گذشته اگرچه فروش عمده در سینما توسط فیلم‌های کمدی به دست آمده، تماشاگران کمتری نسبت به سابق تمایل به تماشای فیلم‌های کمدی داشته‌اند. به نظر می‌رسد زمینه میدان‌داری فیلم‌های اجتماعی بیشتر از هر زمان دیگری فراهم است و تصمیم‌گیران سینمایی این نشانه را جدی بگیرند.
  • ترجمه کتاب تحسین‌شده «قلب دوخته» به فارسی

    دنیای اقتصاد: رمان «قلب دوخته» نوشته کارول مارتینز با ترجمه کامران حسینی‌ منتشر شد.