شماره روزنامه ۶۱۸۲
|

گفت‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با دکتر محمد‌مهدی بهکیش؛

کشورهای عضو پیمان «دی۸»، افقی ۵۰۰ میلیارد دلاری را برای تجارت با همدیگر انتخاب کرده‏‏‌اند، اما آیا این کشورها می‌توانند میزان همکاری‏‏‌های اقتصادی با یکدیگر را ظرف شش سال ۴ برابر کنند؟ محمدمهدی بهکیش با استناد به تجارب گذشته ایران در سازمان‌های مشابه از بعید بودن این هدف می‌گوید.

«مجمع جهانی اقتصاد» به کشورهای در حال توسعه پیشنهاد کرد؛

مهم‌ترین مدیران صنعتی جهان درباره چشم‌‌‌انداز آینده بخش تولید نظر دادند. گزارش مشارکت مجمع جهانی اقتصاد و موسسه مشاوره کرنی نشان می‌دهد که عموم همکاری‌‌‌های بین‌المللی صنایع به سمت منطقه‌‌‌گرایی و مشارکت با شرکایی که از منظر جغرافیایی نزدیک هستند، صورت می‌گیرد. در عین حال، مسیر سرمایه‌‌‌های خارجی…

    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • گفت‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با دکتر محمد‌مهدی بهکیش؛

    چشم‌انداز تجارت با کشورهای اسلامی درحال‌توسعه؛ D-۸ در خواب ۵۰۰ میلیارد دلاری

    کشورهای عضو پیمان «دی۸»، افقی ۵۰۰ میلیارد دلاری را برای تجارت با همدیگر انتخاب کرده‏‏‌اند، اما آیا این کشورها می‌توانند میزان همکاری‏‏‌های اقتصادی با یکدیگر را ظرف شش سال ۴ برابر کنند؟ محمدمهدی بهکیش با استناد به تجارب گذشته ایران در سازمان‌های مشابه از بعید بودن این هدف می‌گوید.
  • رشد تجارت ایران با مصر

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی کمیسیون توسعه‌تجارت خانه صمت از تجارت ۱۶‌میلیون و ۱۸۶‌هزار دلاری ایران و مصر در ۸ماهه امسال خبر داد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال‌قبل با رشد ۶۷‌درصدی همراه بوده‌است.
  • قزاقستان تجارت آزاد با ایران را تصویب کرد

    دنیای‌اقتصاد: سناتورهای قزاقستان قرارداد تجارت آزاد بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری‌اسلامی ایران را که در ۲۵دسامبر ۲۰۲۳ در سن‌پترزبورگ بسته شده بود، تصویب کردند.
  • ایران؛ رتبه سوم تولید انار در جهان

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌‌‌‌‌‌گرمسیری وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ایران سومین تولیدکننده انار در جهان است، گفت: امسال نسبت به سال‌گذشته ۱۰‌هزار ‌تن افزایش تولید انار داشتیم.
  • «مجمع جهانی اقتصاد» به کشورهای در حال توسعه پیشنهاد کرد؛

    پارادایم جدید مشارکت در زنجیره‌های جهانی؛ راهنمای جدید صنعتی‏‏‌شدن

    مهم‌ترین مدیران صنعتی جهان درباره چشم‌‌‌انداز آینده بخش تولید نظر دادند. گزارش مشارکت مجمع جهانی اقتصاد و موسسه مشاوره کرنی نشان می‌دهد که عموم همکاری‌‌‌های بین‌المللی صنایع به سمت منطقه‌‌‌گرایی و مشارکت با شرکایی که از منظر جغرافیایی نزدیک هستند، صورت می‌گیرد. در عین حال، مسیر سرمایه‌‌‌های خارجی به سمت آن دسته از مشارکت‌‌‌های منطقه‌‌‌ای در حرکت است که در آن کشورها با اتخاذ سیاست‌‌‌های منظم، شفاف و کارآمد اقتصادی، محیطی امن و پایدار برای سرمایه‌گذاری ایجاد کرده‌‌‌اند. در پاسخ بیش از ۳۰۰مدیر اجرایی و ۶۰مشاور به واحد تحقیقات مجمع جهانی اقتصاد گفته‌‌‌اند که کشورهای موفق در بازی صنعتی‌شدن و جذب سرمایه خارجی، دست‌‌‌کم هفت‌عامل کلیدی را در بهبود عملکرد خود سهیم دانسته‌‌‌اند.
  • مس، طلایی می‌شود!

    مدتی است که در جهان سرمایه‌گذاری علاوه بر فلزات شناخته‌شده‌ای نظیر طلا و نقره، نام فلز نه‌چندان معروفی به اسم مس نیز به چشم می‌خورد. اگرچه از زمان‌های دور استفاده از این فلز در صنایع گوناگون مرسوم بوده است، اما کمتر پیش آمده بود که عموم مردم رغبتی برای سرمایه‌گذاری در این بازار داشته باشند؛ حکایتی که با توجه به اتفاقات سال‌های گذشته و تغییر شرایط در صنایع، متفاوت شده و حالا با افزایش تقاضا برای این فلز و به تبع آن افزایش قیمت آن شرایطی فراهم شده که سرمایه‌گذاری در این بازار را برای فعالان اقتصادی جذاب‌تر کرده است. شاید در امان ماندن از بحران کرونا در حالی که حتی بازار‌هایی نظیر طلا و نفت افت داشتند خود نشان دهد که چه آینده‌ای در انتظار مس و متعلقاتش خواهد بود.
  • وزیر نیرو وعده داد

    افزایش ۵٠٠مگاواتی نیروگاه‌های خورشیدی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو از افزایش بیش ‌از ۴هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی تا پایان سال آینده خبر داد. به گزارش «ایلنا»، عباس علی‌آبادی با بیان اینکه تا پایان امسال ۵۰۰مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه خواهد شد، اظهار کرد: شبکه برق کشور، بزرگ است و با ظرفیت تولید و مصرف سالانه حدود ۳۵۰میلیارد کیلووات ساعت برق، پتانسیل جذب و نصب بیش از ۳۰‌هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی را به لحاظ فنی دارد. وزیر نیرو افزود: در حال تلاش برای تحقق این پتانسیل با همکاری بخش خصوصی هستیم و محیط سرمایه‌گذاری را جذاب و بازار مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنیم تا همکاری کنند. ضمن اینکه از ابتدای دولت نیز تاکنون قراردادهای قابل‌توجهی در این زمینه منعقد شده است.
  • معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر اعلام کرد

    پایان قطعی برق تا دو هفته آینده

    دنیای‌اقتصاد: معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: قطعی برق تا پایان سال ادامه نخواهد داشت و با تحویل سوخت کافی و بعد از اینکه شرایط به روال عادی بازگردد که احتمالا طی ۱۰ روز تا دوهفته آینده این اتفاق خواهد افتاد، اجرای این برنامه متوقف خواهد شد.
    جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش میدانی «دنیای‌اقتصاد»؛

    سایه ناترازی‌ها بر شب یلدا؛ علت تعطیلی برخی «مال‌های تهران» در جمعه یلدایی چیست؟

    دنیای اقتصاد: تعطیلی مراکز خرید تهران به دلیل مشکلات ناترازی برق و گاز باعث شگفتی بسیاری از مردم شده است. این تعطیلی‌ها که در برخی مراکز خرید پایتخت رخ داده، سوالاتی را در ذهن خریداران به وجود آورده است.
  • «دنیای‌اقتصاد» تبعات یک تصمیم را بررسی می‌کند؛

    رشد ۸ درصدی؛ هدفی که با تعطیلی‌ها دور می‌شود

    دنیای اقتصاد: مشاغل و صنایع کشور روز به روز بیشتر با بحران‌های ناشی از ناترازی انرژی و آلودگی هوا دست‌وپنجه نرم می‌کنند. تعطیلی‌های مکرر، به ویژه در بخش تولید و تجارت، نه تنها به چالش‌های اقتصادی افزوده بلکه دستیابی به هدف رشد اقتصادی ۸ درصدی را به یک آرزو تبدیل کرده است.
  • صنعت در هفته‌ای که گذشت؛

    ادامه محدودیت‌های تامین برق صنایع

    دنیای اقتصاد: اخبار حوزه صنعت و انرژی در هفته‌ای که گذشت بیشتر در ارتباط با معضل ناترازی انرژی و قطعی برق بود. همچنین در این هفته برنامه مدیریت بار صنایع با توجه به محدودیت تامین سوخت نیروگاه ها ابلاغ و اجرایی شد.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • پیشنهادهای سیاستی بخش‌خصوصی برای حل چالش‌های حوزه حمل‌ونقل ریلی گ

    موانع توسعه ریلی

    حمل‏‏‏‏‏‌ونقل ریلی یکی از الزامات توسعه تجاری و صنعتی در کشور است. بدون حمل‌ونقل ریلی پیشرفته شاهد بروز چالش‌های جدی در حوزه تامین مواد اولیه و صادرات محصولات به بازارهای جهانی خواهیم بود و هم‏‏‏‏‏‌زمان از بهره‏‏‏‏‏‌وری تولید نیز کاسته خواهدشد. عملکرد بخش ریلی کشور در سال‌های اخیر پسرفت عمده‌ای داشته‌است. این پسرفت در بخش‌های حمل بار، حمل مسافر، بهره‏‏‏‏‏‌وری، تعداد لکوموتیوهای آماده ‏‏‏‏‏‌به‏‏‏‏‏‌کار و مطالبات شرکت‌های ریلی به‏‏‏‏‏‌خوبی مشهود است. برای رفع این چالش‌های قابل‌توجه در کوتاه‌مدت راه‏‏‏‏‏‌حل‏‏‏‏‏‌هایی همچون کاهش تعرفه حق دسترسی به شبکه، اصلاح قیمت بلیت قطارهای مسافری و لغو ممنوعیت‏‏‏‏‏‌ها و محدودیت‌ها برای واردات لکوموتیو‌ پیشنهاد می‌شود.
  • رایزن بازرگانی جمهوری‌اسلامی‌ایران در قطر تشریح کرد

    پتانسیل‌های همکاری اقتصادی ایران و مصر

    رایزن بازرگانی جمهوری‌اسلامی ایران در قطر ضمن بررسی چالش‌ها و پتانسیل‌های همکاری‌های اقتصادی ایران و مصر، حوزه انرژی را یکی از مهم‌ترین بخش‌های همکاری بالقوه ایران و مصر دانست. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، عباس عبدالخانی ایران و مصر را به‌عنوان کشورهایی با تمدن‌های کهن و موقعیت‌های ژئوپلیتیک- استراتژیک معرفی کرد و افزود: این دو کشور از دیرباز نقش مهمی در تحولات منطقه‌ای و جهانی ایفا می‌کنند؛ در واقع هر دو کشور به‌دلیل منابع طبیعی غنی، نیروی کار متخصص و موقعیت‌های استراتژیک در خاورمیانه و شمال آفریقا، ظرفیت‌های زیادی برای همکاری اقتصادی دارند. وی با اشاره به امکان ایجاد بستر مناسب برای تقویت روابط اقتصادی میان این دو کشور، تصریح کرد: بررسی دقیق چالش‌ها و پتانسیل‌های این همکاری می‌تواند مسیر توسعه مناسبات اقتصادی ایران و مصر را روشن‌‌‌‌‌‌‌تر سازد.
  • سوگ‌‌‌‌‌‌‌نوشت رئیس اتاق بازرگانی ایران در رثای زنده‌‌‌‌‌‌‌یاد حاج‌‌‌‌‌‌‌آقا علاءالدین میرمحمدصادقی

    تاجر تراز

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سوگ‌‌‌‌‌‌‌نوشتی در رثای زنده‌‌‌‌‌‌‌یاد حاج‌‌‌‌‌‌‌آقا علاءالدین میرمحمدصادقی نوشت: «سبک زندگی او الگو و سرمشقی برای همه فعالان اقتصادی باشد که دغدغه آبادانی ایران و کارآمدی نظام اسلامی در پاسخگویی به حل مشکلات جامعه با اعمال حکمرانی روادارانه و رقم زدن یک نظام اقتصادی مبتنی بر رفاه و آسایش آدمیان دارند.»
  • رتبه‌بندی واحدهای تولید خوراک دام، طیور و آبزیان

    رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی کارخانه‌های خوراک‌دام، طیور و آبزیان از دو سال‌قبل آغاز و تاکنون برای ۶۱‌درصد آنها گواهی صادر شده‌است. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، سید‌احمدرضا سیدعلیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ۶۱‌درصد کارخانه‌های خوراک‌دام، طیور و آبزیان در مدت دو سال‌اخیر رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی و برای آنها گواهی صادر شده‌است، گفت: برای تضمین تولید خوراک آماده باکیفیت و بهبود بهره‌‌‌‌‌‌‌وری، رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی کارخانه‌های خوراک‌دام، طیور و آبزیان را بر اساس فناوری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری انجام داده‌‌‌‌‌‌‌ایم. وی تصریح کرد: با رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی مشخص می‌شود که کارخانه‌های تولید خوراک آماده دام و طیور دارای چه فناوری‌ها و قابلیت‌هایی هستند.
  • مرکز استیمسون جاماندگی ایران در رقابت ترانزیتی را تشریح کرد؛

    غایب بزرگ کریدورهای اقتصادی

    مرکز استیمسون در تحلیلی از غیبت ایران در رقابت جهانی بر سر کریدورها می‌نویسد: ایران در پروژه‌های بزرگی مانند طرح کمربند و جاده چین و ترانس خزر عملا نادیده گرفته شده است. استیمسون تحریم‌های پایدار و زیرساخت‌های ضعیف حمل‌ونقل را دلیل از دست دادن این جایگاه ارزیابی کرده است.
  • مشترکان صنعتی موظف به کاهش بار مصرفی برق براساس برنامه توانیر شدند؛

    بستن تولید به تیر برق

    ناترازی انرژی در فصل سرد سال به اوج خود رسیده است. بر اساس برنامه محدودیت برق صنایع که از سوی توانیر اعلام شده، همه مشترکان صنعتی برای مدیریت بار، موظف به کاهش برق مصرفی خود هستند که در چنین شرایطی همچون تیر خلاصی به صنایع است.
  • قرارداد با دانشگاه‌‌‌ها برای حل مسائل آب

    معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با تشریح نقشه راه تعامل صنعت آب با دانشگاه و نخبگان برای حل مسائل آبی کشور گفت: این شرکت در حوزه‌‌‌های مختلف ارتباط صنعت و دانشگاه اقدامات خوبی انجام داده و با هدفمند کردن اعتبارات تحقیقاتی، قراردادهای خوبی را در زمینه حل مسائل و مشکلات صنعت آب با دانشگاه‌‌‌ها منعقد کرده است.
  • معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت:

    تعدد متصدیان معدن مشکلاتی ایجاد کرده است

    معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: تعدد متصدیان در بخش معدن، مشکلاتی ایجاد کرده و این چالش موجب بروز پراکنده کاری شده است.به گزارش «ایرنا»، داریوش اسماعیلی در جلسه هم‌‌‌افزایی دستگاه‌‌‌های حاکمیتی و تشکل‌های معدنی در زمینه تولید اطلاعات پایه زمین‌‌‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان فارس اظهار کرد: سیاستگذار موضوع اکتشافات عمیق چه کسی است و چه دستگاهی باید آن را دنبال کند یا اینکه چه کسی قرار است سیاستگذاری حاکم بر شرکت‌های بزرگ معدنی را انجام دهد؟
  • تولید ۲۰.۴میلیون تن فولاد میانی در ۸ ماه امسال

    انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، آمار تولید فولاد کشور در هشت‌ماهه سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد که براساس آن ۲۰میلیون و ۴۱۴‌هزار تن فولاد میانی تولید شده است.
  • تولید ۳۰‌هزار مگاوات برق از محل انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر تا پایان دولت چهاردهم

    معاون وزیر نیرو اعلام کرد: طبق برنامه‌ریزی صورت‌گرفته قرار است در طی فعالیت دولت چهاردهم حدود ۳۰‌هزار مگاوات به ظرفیت برق تجدیدپذیر کشور اضافه شود.
  • ثبت‌سفارش بدون سابقه تا سقف ۵۰۰‌هزار دلار

    سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌ای از عدم‌تغییر در شرایط ثبت‌‌‌‌‌‌‌‌سفارش با حالت «بدون سابقه تا سقف ۵۰۰‌هزار دلار» خبر داد. به گزارش مهر، سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: به اطلاع می‌رساند حوزه سهمیه جدیدی تحت‌عنوان «بررسی‌سیستمی سهمیه واردات با حالت ثبت‌‌‌‌‌‌‌‌سفارش بدون سابقه تا سقف ۵۰۰‌هزار دلار» در سامانه جامع تجارت ایجاد شده‌است. حوزه سهمیه فوق مربوط به پرونده‌هایی است که با حالت ثبت‌‌‌‌‌‌‌‌سفارش «بدون سابقه تا سقف ۵۰۰‌هزار دلار» ایجاد شده‌اند. روال استفاده از این حالت ثبت‌سفارش، کماکان مانند قبل بوده و تغییری نداشته‌است. به این نحو که کاربران پس از ترخیص و ثبت فاکتور فروش در طرح افق، امکان استفاده مجدد از این حالت ثبت‌سفارش را خواهند داشت.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • تامین برق صنایع محدود شد؛

    تولید در اغما؛ سه سناریوی قطع برق صنایع

    دنیای اقتصاد: شهرک‌های صنعتی موظف به کاهش بار مصرفی خود براساس برنامه اعلامی از سوی وزارت نیرو هستند. کاهش بار مصرفی و ساعت کار صنایع، افت تولید به میزان بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
  • «دنیای‌اقتصاد» چرخه معیوب صنعت و نیروی انسانی متخصص را بررسی کرد؛

    ناترازی انسانی در صنعت

    بررسی وضعیت نیروی انسانی متخصص در صنایع کشور نشان می‌دهد که با چرخه معیوبی مواجه هستیم. از یک‌سو، صنایع به دلیل ناکارآمدی‏‏‌های ساختاری و مشکلات اقتصادی، توان جذب و نگهداشت نیروی متخصص را از دست داده‏‏‌اند و از سوی دیگر، همین کمبود نیروی متخصص به تشدید ناکارآمدی و کاهش بهره‏‏‌وری منجر شده است. بنابراین می‏‏‌توان گفت صنایع کشور با ناترازی مهم‌تر و عمقی‏‏‌تر نسبت به ناترازی سوخت و انرژی روبه‏‏‌رو هستند. به باور کارشناسان، کمبود نیروی انسانی متخصص در صنعت، دارد به پاشنه‌آشیل اقتصاد کشور بدل می‌شود.
  • تجارت بیشتر با افزایش جنگ‌های منطقه‌ای همراه است؛

    پیوند خونین جنگ و تجارت

    ایده اصلی این است که گسترش تجارت‌جهانی با کاهش درگیری و جنگ همراه است، با این‌حال مطالعات و داده‌ها نشان می‌دهند که با وجود شکل‌گیری ائتلاف‌های جدید تجاری در جهان ما روندی خلاف ایده اصلی داشته‌ایم. کشورهایی که به تجارت‌جهانی متصل هستند، احتمال جنگ بالاتری دارند زیرا بازبودن درهای تجارت چندجانبه، وابستگی دوجانبه به هر کشور معین و هزینه درگیری دوجانبه را کاهش می‌دهد. گفته می‌شود با آزادسازی تجاری و مالی و پذیرش جهانی‏‏‏‏‌سازی، احتمال درگیری نظامی بین کشورها کاهش پیدا می‌کند. منطق این موضوع بر این پایه استوار است که هزینه فرصت از دست‌دادن منفعت تجاری و تشدید تنش بین کشورهایی که منافع مشترکی با هم دارند، بسیار بالا می‌رود و حاکمان با تفکر عقلایی اجازه رویارویی نظامی را نمی‌دهند. خرد متعارف مبنی‌بر اینکه تجارت از نظر اقتصادی سودمند است، باعث ترویج صلح می‌شود، درگیری‌های نظامی را کاهش می‌دهد و نیز سردمداران جهانی تا حدی منطقی هستند، تا حدی صادق است.
  • سامانه معاملات ارز تجاری چگونه عمل می‌کند؟

    دنیای‌اقتصاد: با ایجاد بازار ارز تجاری میان صادر‌کننده و وارد‌کننده یعنی عرضه‌کننده و متقاضی ارز قراردادی به‌وجود می‌آید ودر این قالب دوره زمانی رفع تعهد برای صادرکننده، مشخص می‌شود و اگر از دوره زمانی عبور کند، تنبیهات مشخصی درنظر گرفته می‌شود.
  • طرح کیمیا و تحول صنعت مس

    صنعت مس یکی از صنایع کلیدی و استراتژیک در جهان است که نقش مهمی در توسعه اقتصادی بسیاری از کشورها ایفا می‌کند. در حال حاضر، تولید جهانی کاتد مس به حدود ۲۳میلیون تن در سال می‌‌‌رسد. بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس جهان عبارتند از: شیلی با تولید سالانه حدود ۵.۸میلیون تن، پرو با تولید ۲.۵میلیون تن و جمهوری دموکراتیک کنگو با تولید ۱.۷میلیون تن. سهم ایران از این تولید جهانی حدود ۲۸۵‌هزار تن است که معادل ۱.۲‌درصد از کل تولید جهانی کاتد مس است. تقاضای جهانی مس در دهه آینده به دلیل رشد صنایع انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر و خودروهای برقی به‌طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. پیش‌بینی‌‌‌ها نشان می‌دهند که تقاضای مس، به‌ویژه در این دو بخش، سالانه به طور میانگین ۱۳‌درصد رشد خواهد کرد و سهم مس در این صنایع از ۵.۶درصد در ۲۰۲۱ به ۱۵.۷درصد در ۲۰۳۰ خواهد رسید. این روند افزایش تقاضا به‌ویژه در کشورهایی مانند چین، هند و ایالات‌متحده که در حال گسترش ظرفیت‌‌‌های تولید انرژی تجدیدپذیر و خودروهای برقی هستند، مشاهده خواهد شد.
  • قطع برق، ۲ دلار به ازای هر کیلووات به صنعت کشور ضرر می‌‌‌زند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه ناترازی انرژی در کشور به یک مساله جدی تبدیل شده است، گفت: صنعت کشور به ازای هر کیلووات قطعی برق ۲دلار دچار ضرر و زیان می‌شود.
  • مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی:

    منشأ گندم‌‌‌های سراسر جهان، کشور ایران است

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه منشأ گندم‌‌‌های سراسر جهان، کشور ایران است، گفت: منشأ تمام گندم‌‌‌های جهان به گندم ایرانی بازمی‌گردد و این محصول همواره به‌عنوان یکی از غذاهای اصلی ایرانیان مطرح بوده است.
  • ۸۵۰۰ مگاوات از نیروگاه‏‏‌ها در مدار نیست

    دنیای‌اقتصاد: سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: حدود ۸۵۰۰مگاوات از ظرفیت نیروگاه‏‏‌ها به دلیل نبود سوخت، خارج از مدار هستند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، ناصر اسکندری، با اعلام از مدار خارج‌شدن ۸۵۰۰مگاوات از ظرفیت نیروگاه‏‏‌ها به‏‏‌دلیل نبود سوخت افزود: به دلیل اینکه بار مصرفی در فصل زمستان کمتر از فصل تابستان است نیروگاه‌های کشور مشکلی در زمینه تولید برق ندارند. وی افزود: امکان تامین برق به صورت مطمئن و پایدار وجود دارد، اما به دلیل مشکلاتی که در تامین سوخت نیروگاه‏‏‌ها در کشور وجود داشت، نزدیک ۸۵۰۰مگاوات از ظرفیت نیروگاه‏‏‌ها به دلیل نبود سوخت، خارج از مدار هستند. سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی، خاطرنشان کرد: نیروگاه‌های حرارتی کشور به صورت تجمعی بیش از ۵میلیارد مترمکعب گاز کمتری را برای نیروگاه‏‏‌ها امسال دریافت کرده‌اند. به گفته این مقام مسوول، مجموعه پخش و پالایش کشور تلاش کرد بخشی از این کمبود را با تحویل سوخت مایع جبران کند، ولی مخازن نیروگاهی کامل پر نشده است. اسکندری اظهار امیدواری کرد که کاهش تحویل سوخت در نیروگاه‌ها اثر منفی بر تامین برق نداشته باشد تا مردم از نعمت برق پایدار برخوردار باشند.