شماره روزنامه ۶۲۲۸
|

راز موفقیت همسایه غربی در جذب سرمایه خارجی

عراق موفق شده است با مشارکت فعالانه در اقتصاد جهان، مزیت‌های اقتصادی خود را به‌کار گیرد و سرمایه عظیم بازیگران خارجی را برای توسعه زیرساخت‌های خود جذب کند. محمدمهدی بهکیش در این رابطه معتقد است در این مسیر، تغییر ریل حکمرانی بال پرواز عراق بوده است.

«دنیای‌اقتصاد» فرصت‏‏‌های صنایع در عصر اقتصاد دیجیتال را بررسی کرد؛

در جهان امروز، اطلاعات و داده‌‌‌ها به‌‌‌عنوان کالا شناخته می‌‌‌شوند. روند اقتصاد جهان و تحولات صنعت چهارم به توسعه فناوری‌‌‌های جدید و کالا‌‌‌های ناملموسی نظیر داده‌‌‌ها وابسته است. برخلاف اقتصاد سنتی که بر کالاهای فیزیکی و خدمات متمرکز است، اقتصاد اطلاعات به تحلیل نحوه تولید، توزیع و…

    یکشنبه، ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
  • چرا بندر انزلی در عرصه رقابت دریای خزر عقب ماند؟

    دنیای اقتصاد: داده‌‌‌‌‌‌های تحلیلی از فعالیت‌های بنادر دریای خزر در تاریخ دوم بهمن۱۴۰۳ نشان می‌دهد که بندر آکتائو(قزاقستان) و بندر آستاراخان(روسیه) با بیشترین تعداد کشتی‌‌‌‌‌‌ها، حجم واردات و صادرات و تنوع کشتی‌‌‌‌‌‌ها، به‌عنوان قطب‌‌‌‌‌‌های تجاری اصلی در منطقه فعالیت می‌کنند.
  • راز موفقیت همسایه غربی در جذب سرمایه خارجی

    پر پرواز اقتصاد عراق

    عراق موفق شده است با مشارکت فعالانه در اقتصاد جهان، مزیت‌های اقتصادی خود را به‌کار گیرد و سرمایه عظیم بازیگران خارجی را برای توسعه زیرساخت‌های خود جذب کند. محمدمهدی بهکیش در این رابطه معتقد است در این مسیر، تغییر ریل حکمرانی بال پرواز عراق بوده است.
  • تعرفه‏‏‏‏‏‌گذاری‏‏‏‏‏‌ بر واردات فولاد و آلومینیوم روی اقتصاد آمریکا چه اثری دارد؟

    بومرنگ جنگ تعرفه‏‏‏‏‏‌ها

    کشورهای هدف تعرفه‌های ۲۵‌درصدی دونالد ترامپ بر فولاد و آلومینیوم می‌گویند؛ در حال آماده‌‌‌‌‌‌سازی اجرای اقدامات متقابل‌برای جبران خسارات اقتصادی هستند. دویچه وله تاثیر آخرین اقدام رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور آمریکا مبنی‌بر تعرفه‌‌‌‌‌‌گذاری ۲۵‌درصدی بر فولاد و آلومینیوم را ارزیابی کرده‌است. دونالد ترامپ، تصمیم خود برای وضع تعرفه ۲۵‌درصدی بر تمام واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا را آغازی برای ثروتمند‌کردن دوباره آمریکا توصیف کرده‌است. بااین‌‌‌‌‌‌وجود بسیاری از اقتصاددانان با این ادعای ترامپ مبنی‌بر اینکه صادرکنندگان خارجی و نه آمریکایی‌‌‌‌‌‌های معمولی، بیشترین اثرات تعرفه‌‌‌‌‌‌ای را متحمل خواهند شد، موافق نیستند.
  • عیسی منصوری، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران شد

    مراسم معارفه عیسی منصوری به‌عنوان رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران با حضور رئیس و تعدادی از نواب رئیس اتاق ایران برگزار شد. پیش از این حجت میرزائی، ریاست این مرکز را به عهده داشت.
  • «دنیای‌اقتصاد» فرصت‏‏‌های صنایع در عصر اقتصاد دیجیتال را بررسی کرد؛

    تاب‌آوری با جادوی داده

    در جهان امروز، اطلاعات و داده‌‌‌ها به‌‌‌عنوان کالا شناخته می‌‌‌شوند. روند اقتصاد جهان و تحولات صنعت چهارم به توسعه فناوری‌‌‌های جدید و کالا‌‌‌های ناملموسی نظیر داده‌‌‌ها وابسته است. برخلاف اقتصاد سنتی که بر کالاهای فیزیکی و خدمات متمرکز است، اقتصاد اطلاعات به تحلیل نحوه تولید، توزیع و بهره‌‌‌برداری از داده‌‌‌ها می‌‌‌پردازد. توسعه دولت الکترونیک و رشد کسب‌وکار‌‌‌های آنلاین، می‌‌‌تواند به اقتصاد ایران رنگ و روی دیگری دهد و امکان توسعه صنعتی از طریق دیجیتالی کردن کسب‌وکارها را فراهم کند. بنابراین استفاده از انقلاب چهارم صنعتی در ساختار اقتصاد ایران فرصت‌‌‌های تازه و ناشناخته‌ای را برای کشور ایجاد خواهد کرد. از آنجا که داده‌‌‌ها در تمامی بخش‌‌‌های بنگاه‌‌‌های اقتصادی، از جمله تولید، تحقیق و توسعه، منابع انسانی، فروش و تجارت، نقش موثری ایفا می‌کنند، در این گفت‌وگو سعی شده است تا روی تحول صنعتی از مسیر داده‌‌‌محور شدن بنگاه بحث شود.
  • پیش‌بینی صادرات ۲میلیارد دلاری مناطق آزاد در سال ۱۴۰۴

    دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد از هدف‌‌‌گذاری صادرات ۲میلیارد دلاری برای سال آینده خبر داد و گفت: رفع موانع قانونی و افزایش مشوق‌‌‌های صادراتی در این مناطق در اولویت قرار دارد.
    شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» تجارت دریایی از آکتائو تا انزلی را بررسی کرد؛

    بندر هست، صادرات نیست

    طبق داده‌های موجود از فعالیت‌های بنادر کشورهای حاشیه دریای خزر، بنادر ترکمن‌باشی(ترکمنستان)، بندر باکو(جمهوری‌ آذربایجان) و آستراخان(روسیه) به‌عنوان مراکز اصلی تجاری و اقتصادی در این منطقه شناخته می‌شوند و سهم انزلی از تجارت بزرگ این پهنه آبی اندک است. بنادر مورد اشاره، با بیشترین تعداد کشتی‏‏‏‏‏‌ها، حجم بالای واردات و صادرات و تنوع کشتی‌های موجود، نقش حیاتی در تحرکات تجاری و اقتصادی منطقه‌ایفا می‌کنند. در مقابل، بندر انزلی در ایران با کم‌ترین میزان فعالیت تجاری، نیازمند بازنگری در سیاست‌های تجاری و تقویت زیرساخت‌هاست.
  • «دنیای‌اقتصاد» چشم‌انداز رشد ۸ درصدی از مسیر صنعت را بررسی می‌کند؛

    پایان افسانه داخلی‌سازی

    بررسی داده‌های آماری نشان می‌دهد بخش «صنعت‌ومعدن» دیگر توانی برای رشدزایی بیشتر ندارد. ناترازی و محدودیت‌های وارداتی مهم‌ترین مقصر منفی شدن رشد این بخش در پاییز است؛ ضمن اینکه از مسیر داخلی‌سازی و جایگزینی واردات هم بیش از این نمی‌توان به رشد اقتصادی رسید. اقتصاددانان پیشنهاد می‌کنند سیاستگذار با تعریف یک مسیر جدید برای تجارت خارجی کشور، تولید داخلی را برای توسعه صادرات آماده کند. بخش تولید تنها در این شرایط است که ضمن تحریک رشد اقتصادی، امکان تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه را پیدا می‌کند.
  • آینده تجارت‌جهانی

    اتاق بازرگانی ایران در یک گزارش پژوهشی با عنوان «روندهای متحول‌کننده قدرت اقتصادی در جهان تا افق۲۰۳۰ و تاثیرات آن بر ایران» آخرین تغییرات در حوزه تجارت بین‌الملل را مورد بررسی قرارداده‌است.
    پنجشنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» روند بلندمدت تجارت در اعضای سابق بلوک‌شرق را بررسی کرد؛

    تجارت اسیر لجاجت

    ایدئولوژی بر روندهای تجاری کشورها اثر عمیقی دارد. در واقع روندهای کلان حکمرانی بر جهت‌گیری اقتصادی کشورها در عرصه اقتصاد بین‌الملل اثرگذار است. مقایسه وضعیت تجارت خارجی کوبا با اسلواکی، پرو، مجارستان و ویتنام گویای نکات جالبی است. مرور داده‌های بلندمدت تجارت خارجی در این ۵کشور که سابقه عضویت در بلوک شرق را داشتند، نشان می‌دهد رهایی از ایدئولوژی کمونیسم اثر عمیقی بر جهت‌گیری کلان حکمرانی در این کشورها داشته و پس از سه دهه ساختار صادرات و واردات این کشورها را دگرگون کرده است.
  • «دنیای‌اقتصاد» روند ۹ ماهه صادرات بخش معدن را بررسی کرد؛

    غفلت ملی از فلزات آینده‏‏‌ساز

    تراز تجاری بخش معدن در ۹ماهه ۱۴۰۳ اگرچه مثبت است، اما این بخش مهم اقتصاد برای دستیابی به رشد ۱۳درصدی هدف‌گذاری‌شده در برنامه هفتم توسعه و همچنین ماندگاری در بازارهای جهانی به‌عنوان بازیگر تاثیرگذار معدنی، با دو تهدید جدی در کوتاه‏‏‌مدت و بلندمدت روبه‌روست. در حال حاضر از یک‌طرف محدودیت‌های ناشی از ناترازی انرژی، سیاستگذاری‏‏‌های غلط و مداخلات دولتی در کنار کاهش سرمایه‌گذاری، مانع ارزآوری و رشد بخش معدن شده است و از طرف دیگرکم‌‏‏‌توجهی وجا‏‏‌ماندگی از روند‏‏‌ جهانی ‌گذار انرژی و فقدان ‌تمرکز و سیاستگذاری بهینه برای تولید فلزهای موردنیاز در فرآیند کربن‎‏‏‌زدایی، جایگاه ایران را در بازارهای جهانی و درآمدزایی این بخش در بلندمدت تهدید می‌کند.
  • دلیل هزینه زیاد و عملکرد پایین نیروگاه‏‏‌های حرارتی چیست؟

    ماجرای راندمان در ایران

    صنایع برق و گاز از جمله حوزه‌‌‌‌هایی هستند که در اغلب بخش‌‌‌های زنجیره به صورت انحصاری در اختیار دولت بوده یا از سیاستگذاران خط می‌گیرند. ابعاد بزرگ سرمایه‌گذاری در این دو صنعت و مداخلات گسترده در قیمت و روندهای عرضه و تقاضا، بخش خصوصی را طی سال‌ها از ورود به این بخش بازداشته است. همین عامل باعث شده است تا سطح بهره‌‌‌وری در این بخش از صنایع کشور نسبت به کشورهای رقیب تنزل یابد.
  • دور تازه تعرفه‌گذاری بر کالاهای وارداتی؛

    حیرت جهانی از جنگ تجاری ترامپ

    رویترز روز گذشته خبری منتشر کرد که محتوای آن به دور تازه تعرفه‌‌‌گذاری بر کالاهای واردشده به آمریکا اشاره دارد. ظاهرا مشاوران دونالد ترامپ در حال نهایی کردن طرح‌‌‌هایی برای وضع تعرفه‌‌‌های متقابل بر هر کشوری هستند که بر کالاهای وارداتی آمریکا تعرفه اعمال می‌کند؛ موضوعی که ترس از گسترش جنگ تجاری جهانی را تشدید کرده است. اخیرا ترامپ اعلام کرده است که تعرفه‌‌‌هایی را بر هر کشوری که بر واردات کالاهای آمریکایی تعرفه اعمال کند، وضع خواهد کرد. این اقدام به نگرانی‌ها از گسترش جنگ تجاری جهانی دامن زده است. ترامپ تصمیم بر اعمال تعرفه‌‌‌های جدید بر واردات فولاد و آلومینیوم گرفته که باعث واکنش‌‌‌ منفی کشورهای مختلف، از جمله مکزیک، کانادا و اتحادیه اروپا شده است. کشورهایی مانند ژاپن و استرالیا نیز درخواست معافیت از این تعرفه‌‌‌ها را دارند. در همین راستا، وزرای تجارت اتحادیه اروپا به صورت مجازی برای بررسی پاسخ‌‌‌های خود گرد هم آمده‌‌‌اند و به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از بروز جنگ تجاری هستند. این تحولات باعث شده است تا صنایع وابسته به فولاد و آلومینیوم در سراسر جهان، به‌ویژه در اروپا و استرالیا، تحت‌تاثیر افزایش هزینه‌‌‌ها و تاثیرات احتمالی آن بر قیمت‌ها و زنجیره‌‌‌های تامین قرار گرفته و برای مهار این نااطمینانی تلاش کنند. در نهایت، ترامپ از اعمال تعرفه‌‌‌های اضافی بر کالاهای دیگر از جمله خودروها، نیمه‌‌‌رساناها و داروها خبر داده است. وزارت اقتصاد آلمان پیش از اعلام رسمی تعرفه‌‌‌های جدید ترامپ گفت که اتحادیه اروپا باید بر مذاکره برای جلوگیری از جنگ تجاری در فراآتلانتیک تمرکز کند و در عین حال آماده اقدامات متقابل باشد.
  • آرامش پس از توفان

    پس از تنش‌‌‌های نظامی در خاورمیانه، آرامش به تجارت دریایی بازگشته است. دی‌‌‌پی‌ورلد که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان در این حوزه به شمار می‌رود در سال ۲۰۲۴ با جابه‌‌‌جایی ۸۸.۳میلیون کانتینر ۲۰فوتی رشد ۸.۳درصدی را در زمینه جابه‌جایی بار در مسیرهای دریایی ثبت کرده است. این عملکرد در شرایطی رقم خورد که بحران دریای سرخ چالش‌‌‌های جدی برای صنعت حمل‌‌‌ونقل ایجاد کرده بود. تنوع جغرافیایی و مدیریت هوشمندانه زنجیره تامین، نقش مهمی در این موفقیت داشتند. احمد بن سلیم، مدیرعامل دی‌‌‌پی‌ورلد، اعلام کرد که این شرکت طی دهه گذشته ۱۱میلیارد دلار در زیرساخت‌‌‌های لجستیک سرمایه‌گذاری کرده که باعث افزایش ظرفیت عملیاتی و تقویت جایگاه رقابتی آن شده است. از مهم‌ترین دستاوردهای ۲۰۲۴ می‌‌‌توان به افزایش ۸۷درصدی حجم جابه‌‌‌جایی در ترمینال پوسورخا اکوادور اشاره کرد. همچنین، بنادر سان‌آنتونیو، یاریمجا، چنای، کالائو، آنتورپ و لندن گیت‌‌‌وی رشد دورقمی داشتند و بندر جبل‌‌‌علی نیز ۷‌درصد رشد کرد. دی‌‌‌پی‌ورلد با ادغام اویاپ ترکیه، آغاز عملیات توسعه بندر دارالسلام و فعال‌‌‌سازی ترمینال بلاوان، توان جابه‌جایی یک‌میلیون کانتینر ۲۰فوتی (TEU) را به ظرفیت حمل‌‌‌ونقل جهانی افزوده است.
  • برندگان تغییر ریل تجارت جهانی؛

    مسیرهای جدید جهانی شدن

    کمتر از یک دهه‌پیش، تجارت بین‌المللی تحت‌تاثیر نظام تجارت آزاد شکل می‌گرفت که هدف آن گشودن بازارهای جدید برای شرکت‌ها و نیروی کار بود، اما امروزه ژئوپلیتیک و ملاحظات امنیت اقتصادی به نیروهای تعیین‌‌‌‌‌‌کننده تبدیل شده‌‌‌‌‌‌ و برای تغییر مسیر تجارت‌جهانی آماده شده‌اند.
    چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳
  • فعالیت ۱۲ رشته صنعتی در دی‏‏‌ماه بررسی شد؛

    اسکن ۱۳گانه از بنگاه‏‏‌ها

    شامخ همه رشته‏‏‌فعالیت‏‏‌های صنعتی در دی‏‏‌ماه ۱۴۰۳ بهبود یافت. نگاهی به وضعیت فعالیت‏‏‌های صنعتی تحت رصد شاخص مدیران خرید در دی ۱۴۰۳ نشان می‌دهد در نخستین ماه زمستان تولید از همیشه گران‏‏‌تر شده است، ضمن اینکه صنایع کشور به سمت کاهش استخدام نیروی انسانی حرکت کرده‏‏‌اند.
  • آخرین به‏‏‌روزرسانی فائو از قیمت برنج، ذرت، گندم، روغن و جو؛

    کاهش جهانی قیمت غذا در ژانویه

    شاخص قیمت غذای فائو، معیار قیمت جهانی سنجش ارزش کالاهای غذایی، در ژانویه کاهش‌یافت و به‌طور متوسط به ۱۲۴.۹ رسید‌که ۱.۶‌درصد کمتر از سطح دسامبر بود. سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد(فائو) در تازه‌‌‌ترین گزارش خود اعلام کرد؛ این کاهش ناشی از افت قابل‌توجه در قیمت‌های بین‌المللی روغن‌های نباتی و شکر بوده‌است.
  • احکام قانون بودجه ‌سال‌۱۴۰۴ ابلاغ شد؛

    تعرفه گمرکی با سه نرخ

    سال آینده تعرفه‌های گمرکی با دست‌کم سه نرخ ارز محاسبه و بر جریان تجارت کالاها اعمال می‌شود. تعرفه واردات بخشی از کالاهای وارداتی در گمرک با نرخ ارز ترجیحی و دسته‌ای دیگر با نرخ ارز توافقی محاسبه خواهد شد.
  • بزرگ‌ترین بندر آمریکا رکورد زد

    یک سال‌خوب

    با انتشار نخستین آمار‌های جهانی از روند تجارت دریایی در سال‌۲۰۲۴، بندر لانگ‌بیچ(POLB) آمریکا رکوردهای تازه‏‏‌ای را به‌جا گذاشت. این بند‌که قلب تجارت آمریکای‌شمالی است، سال‌۲۰۲۴ را با ثبت رکوردی جدید در حجم جابه‏‏‌جایی کانتینرها به پایان رساند.
  • بر اساس مصوبه هیات مقررات‌زدایی

    نیاز واردات کالاهای کشاورزی به تعهد محضری لغو شد

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس مصوبه هیات مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار، بخشنامه معاونت توسعه بازرگانی وزارت کشاورزی به واردکنندگان محصولات کشاورزی درباره الزام به ارائه تعهد محضری برای واردات کالاهای کشاورزی و پرداخت جریمه توسط واردکنندگان در صورت تاخیر در واردات محصولات کشاورزی، باطل شد.
  • قیمت سیب‌زمینی به کمتر از ۲۳‌هزار ‌ تومان می‌رسد

    مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار از کاهش ۳۷‌درصدی قیمت سیب‌زمینی در میادین میوه و تره‌بار خبر داد و گفت: طی دو روز آینده هر کیلوگرم سیب‌زمینی به ۲۲‌هزار و ۵۰۰تومان کاهش می‌یابد.
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی ایران در نمایشگاه اوراسیا

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به اهمیت بر‌‌گزاری نمایشگاه بین‌المللی اوراسیا از استقبال اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا به‌ویژه روسیه از این رویداد تجاری خبر داد.
  • تراکم روبات‌‌‌های صنعتی در هفت‌سال دوبرابر شد

    پیشتازان اتوماسیون صنعتی

    دنیای‌اقتصاد: روبات‌‌‌ها دیگر تنها ابزارهای پیشرفته در کارخانه‌‌‌های خودروسازی یا صنایع سنگین نیستند، بلکه به بخش جدایی‌‌‌ناپذیری از صنعت تولید جهانی تبدیل شده‌‌‌اند. براساس گزارش روباتیک جهانی۲۰۲۴ که توسط فدراسیون بین‌المللی روباتیک(IFR) منتشر شده، تراکم روبات‌‌‌ها در کارخانه‌‌‌های سراسر جهان به طور چشم‌گیری افزایش یافته و به رکورد جدیدی رسیده است.
  • تامین برق صنایع در اوج بار سال‌جاری، مشابه سال قبل

    دنیای‌اقتصاد: ناظر عالی مدیریت مصرف در شرکت‌های توزیع برق با بیان اینکه تامین برق صنایع در اوج بار سال‌جاری مشابه سال قبل بود، گفت: میزان برق تحویلی به صنایع انرژی در سال‌جاری نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۷‌درصد افزایش یافت؛ به طوری که فولادی‏‏‌ها ۱۳.۷درصد، صنایع سیمانی ۱.۸درصد، صنایع فلزی ۲۵‌درصد و سایر صنایع انرژی‏‏‌بر ۳۱درصد انرژی بیشتری نسبت به سال ۱۴۰۰ دریافت کرده‏‏‌اند.به گزارش «ایسنا»، سیدسعید میرشریفی افزود: این آمار و ارقام همچنین بیانگر آن است که وزارت ‏‏‌نیرو در سال‌جاری با وجود مشکلات و افزایش شدید فاصله میان میزان عرضه و تقاضای برق، نهایت تلاش خود را برای تامین برق تحویلی به بخش صنعت به کار بسته است. وی در این خصوص بیان کرد: احداث نیروگاه خودتامین صنایع به ظرفیت ۱۰‌هزار مگاوات، در سال‌های آینده با افزایش جذابیت‏‏‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت نیروگاهی به حل کامل مشکل تامین برق صنایع منجر خواهد شد.
  • تجهیزات ۳۰هزار مگاوات نیروگاه‌‌‌ تجدیدپذیر وارد می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: شورای‌‌‌عالی اقتصاد با واردات تجهیزات احداث ۳۰هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شامل ۲۵هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵هزار مگاوات نیروگاه بادی موافقت کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌‌‌آبادی، وزیر نیرو، از برنامه احداث ۳۰‌هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دولت چهاردهم با وجود تاکید ۱۲هزارمگاواتی برنامه هفتم توسعه خبر داده و گفته بود: «تمام برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌ها بر مبنای این است که این برنامه ۳۰‌‌‌هزارمگاواتی، تا حد زیادی در دولت چهاردهم محقق شود.»
    سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳
  • شبح رکود روی سر شامخ اقتصاد؛

    نیم‏‏‌خیز تورم تولید

    شاخص مدیران خرید (شامخ) برای ماه دی به‌روز شد و شواهد موجود از فراگیر شدن ابعاد رکود حکایت دارد. گرچه در این ماه وضعیت بخش صنعت بهبود اندکی داشته و تولید اندکی جان گرفته، اما رکود در سه بخش ساختمان، کشاورزی و خدمات شدت گرفته است. گزارش شامخ دی‌ماه با جمع‎آوری دیدگاه‌های بیش از ۲۰۰۰بنگاه تهیه شده است و نشان می‌دهد همزمان با اوج‌گیری هزینه تولید محصول و گرانی مواد اولیه، استخدام نیروی کار در بنگاه‌های داخلی به کمترین میزان تنزل پیدا کرده است.
  • دلایل التهاب در بازار برنج تشریح شد

    سه شوک به برنج

    برنج در سبد غذایی مردم ایران سهم ویژه‌ای دارد و بخش اثرگذاری از کالری موردنیاز افراد را تامین می‌کند، اما این کالا در هفته‌های اخیر مسیر صعود قیمت را درپیش گرفته‌است. به‌رغم کاهش جهانی قیمت برنج موانع مختلفی از دسترسی مصرف‌کنندگان به غذای سفید ممانعت می‌کند.
  • ۲۳ استان در تنش آبی قرار دارند

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در حال حاضر تقریبا تمامی استان‌های کشور دچار کم‌بارشی و ۲۳ استان و ۴۲شهر دارای تنش آبی هستند.
  • ترامپ تعرفه‌های جدیدی بر فولاد و آلومینیوم اعمال کرد؛

    طناب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کشی در تجارت‌جهانی

    تهدیدهای مداوم تعرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای ترامپ، روابط دیپلماتیک و تجارت‌جهانی را به یک مسابقه طناب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کشی تبدیل کرده‌است. در یک‌سو، ایالات‌متحده از تعرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها به‌عنوان ابزاری برای درخواست امتیازات بیشتر در مذاکرات آتی خود با کشورها استفاده می‌کند و در مقابل، کشورهای دیگر بر سر دوراهی قرار دارند؛ یا با پذیرش خواسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مرد تعرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای، طناب را رها کنند، یا با اعمال تعرفه‌های متقابل‌علیه کالاهای آمریکایی، طناب را محکم‌تر بکشند. اخیرا در همین‌باره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ وزیر تجارت استرالیا تاکید‌کرده وضع تعرفه بر تجارت فولاد و آلومینیوم بیش از اینکه به نفع استرالیا باشد، به نفع آمریکا است.
  • ورود نخستین محموله سیب‏‏‏‏‏‏‏‌زمینی به کشور

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل موسسه جهاد استقلال از ورود نخستین محموله سیب‌زمینی وارداتی به کشور خبر داد. به‌زودی قیمت سیب‌زمینی در بازار کنترل می‌شود. به گزارش وزارت جهادکشاورزی، مسعود نمازی با اشاره به نوسانات قیمت سیب‏‏‏‏‏‏‏‌زمینی در بازار و میادین افزود: با برنامه‏‏‏‏‏‏‏‌ریزی و پیگیری انجام‌شده، اولین محموله سیب‏‏‏‏‏‏‏‌زمینی ظهر دیروز از مرز میرجاوه در جنوب‌شرقی کشور وارد ایران شد.مدیرعامل موسسه جهاد استقلال اظهار کرد: با تنظیم‌بازار با چرخه تولید داخل و چرخه مصرف در کشور، واردات سیب‏‏‏‏‏‏‏‌زمینی قطع خواهدشد.وی با بیان اینکه واردات سیب‌زمینی به کشور به‌صورت منظم و به تواتر انجام می‌شود، گفت: طبق هماهنگی با سازمان میادین میوه و تره‏‏‏‏‏‏‏‌بار قرار شد سیب‏‏‏‏‏‏‏‌زمینی به قیمت هر کیلو ۲۹‌هزار و ۵۰۰‌تومان برای خرید مستقیم مصرف‌کننده در بازار عرضه شود. وی اظهار کرد: واردات سیب‌زمینی تا تنظیم‌بازار در حال انجام است و فقط تا متعادل‌شدن قیمت بازار سیب‏‏‏‏‏‏‏‌زمینی در بازار ادامه دارد.