شماره روزنامه ۶۳۱۲
|

«دنیای‌اقتصاد» تغییرات بازار سرمایه را بررسی می‌کند؛

بورس تهران در سال ۱۴۰۳ یکی از تلخ‌ترین دوره‌های خود را تجربه کرد؛ اما با آغاز سال ۱۴۰۴ نشانه‌هایی از بازگشت تعادل و رشد در برخی صنایع دیده می‌شود. تغییر آرایش پیشتازان بورسی، با صعود صنایع «سایر معادن» و «فنی و مهندسی» نشان می‌دهد که استراتژی‌های مبتنی بر تحلیل بین‌‌صنعتی بیش از گذشته اهمیت…

اخبار صنعت مالی

    سه‌شنبه، ۲۰ خرداد ۱۴۰۴
  • متغیرهای مالی صنعت شیشه با افت شتاب رشد همراه شد

    روزنامه شماره ۶۳۰۹

    راه نجات شیشه‏‏‌سازان

    پس از پشت سر گذاشتن دو سال طلایی، در سال ۱۴۰۳ متغیرهای مالی صنعت شیشه با افت همراه شده است. اصلی‌‌‌ترین عاملی که موجب شد تا در سال گذشته شیشه‌‌‌سازها نتوانند وضعیت خوب سال‌‌‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ خود را تکرار کنند به کاهش میزان صادرات این صنعت بازمی‌‌‌گردد.
  • چالش‌های تقلب و کلاهبرداری دربازارهای سرمایه!

    تقلب در حسابرسی به معنای تحریف عمدی و غیرقانونی صورت‌های مالی است. این عمل زمانی رخ می‌دهد که یک سازمان اطلاعات ارائه‌‌‌شده در گزارش‌‌‌های مالی خود را دستکاری کرده و تصویری نادرست از وضعیت مالی خود ارائه دهد.
    یکشنبه، ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
  • بررسی ظرفیت‏‏‌های مغفول وقف در تجهیز منابع خرد برای توسعه زیرساخت‏‏‌های اجتماعی

    روزنامه شماره ۶۳۰۷

    وقف در قالب ابزارمالی مدرن

    بازارهای مالی و رشد اقتصادی پایدار به ‌‌‌طور عمیق با یکدیگر مرتبط هستند و در دهه‌‌‌‌‌‌های اخیر به‌‌‌‌منظور حمایت از تولید و کنترل تورم در بحث‌‌‌های اقتصادی مطرح شده‌‌‌اند. لازمه حمایت از تولید، ایجاد بسترهای تامین مالی برای بخش‌‌‌های مختلف اقتصادی است.
    یکشنبه، ۱۱ خرداد ۱۴۰۴
  • چالش‌های حقوقی صندوق‌های تامین مالی جمعی از حیث تضمین سود

    روزنامه شماره ۶۳۰۳

    لزوم بازنگری در ابزارهای مالی جدید

    هر کسب‌و‌کاری به غیر از ایده‌ای که در ذهن طراح آن نقش می‌بندد، برای اجرایی شدن نیازمند سرمایه‌ای است تا بتواند به صورت عملیاتی به اجرا درآید. روش‌های مختلفی برای کسب سرمایه و تامین نقدینگی در این باره وجود دارد ولی یکی از روش‌هایی که در بازار سرمایه (Capital market) وجود دارد موسوم به تامین مالی جمعی (Crowd funding) است.
  • رونیتو پلی میان سرمایه‌گذاران خرد و صندوق‌های حرفه‏‌ای ایجاد کرده است

    روزنامه شماره ۶۳۰۳

    نگاهی نو به بازار سرمایه ایران

    در شرایطی که بازار سرمایه ایران با کاهش اعتماد عمومی و چالش‌‌های متعدد روبه‌‌رو شده است، ورود سرمایه‌گذاران تازه‌‌وارد با ریسک‌‌های زیادی همراه بوده و دستیابی به سودآوری برای همه گروه‌‌های سرمایه‌گذار دشوار شده است.
    سه‌شنبه، ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
  • در نشست چالش‏‏‌ها و راهکارهای تامین مالی مطرح شد‌

    روزنامه شماره ۶۲۹۹

    تعمیر ساختار فرسوده تامین‏‏‌مالی

    در نشست چالش‌‌‌ها و راهکارهای تامین مالی در صنایع تولیدی، مجید حیدری، دبیر بخش بانک و بیمه روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به عنوان مدیر پنل، عباس چمنیان (رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی خراسان)، فرهنگ حسینی (عضو هیات‌‌‌مدیره کاوه پارس و کارشناس بازار)، و دانیال آستانه معاون مالی اقتصادی فولاد خراسان حضور داشتند.
  • گشایش سیاسی؛ افق پیش‌‌‌روی بازار سرمایه ایران

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه ایران در سال‌‌‌های اخیر همواره بیش از آنکه با ترازنامه شرکت‌‌‌ها، گزارش سودآوری یا نوسانات قیمت جهانی کالاها دچار تلاطم شود، به خبرهایی واکنش نشان داده که منشأ آنها نه در اقتصاد، بلکه در سیاست بوده است.
    یکشنبه، ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
  • در پنل‌های تخصصی «دنیای اقتصاد» در اینوکس ۱۴۰۴ بررسی شد

    روزنامه شماره ۶۲۹۷

    بازخوانی چالش‌های نظام مالی

    از ۳۱ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۴، مشهد میزبان نخستین دوره نمایشگاه تخصصی بورس، بانک، بیمه، خصوصی‌‌‌سازی و معرفی فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری با عنوان «مشهد اینوکس» بود؛ رویدادی که با هدف تمرکززدایی از تهران و توسعه مالی مناطق شرقی کشور، با حضور گسترده نهادهای مالی، بانک‌ها، شرکت‌های بیمه، کارگزاری‌‌‌ها و فین‌‌‌تک‌‌‌ها برگزار شد.
    سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • «دنیای‌اقتصاد» تغییرات بازار سرمایه را بررسی می‌کند؛

    روزنامه شماره ۶۲۹۳

    صنایع پیشتاز بورس ۱۴۰۴

    بورس تهران در سال ۱۴۰۳ یکی از تلخ‌ترین دوره‌های خود را تجربه کرد؛ اما با آغاز سال ۱۴۰۴ نشانه‌هایی از بازگشت تعادل و رشد در برخی صنایع دیده می‌شود. تغییر آرایش پیشتازان بورسی، با صعود صنایع «سایر معادن» و «فنی و مهندسی» نشان می‌دهد که استراتژی‌های مبتنی بر تحلیل بین‌‌صنعتی بیش از گذشته اهمیت یافته‌اند. از سوی دیگر، قرارگیری دو گروه «بانکی» و «خودرویی» در زمره صنایع برتر از ابتدای سال نشان می‌دهد که خوش‌بینی‌ها به احیای روابط خارجی، اثر خود را در بازار سهام منعکس کرده است.
  • ثبت رکورد تاریخی حمل بار دریایی در سایه شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی؛

    روزنامه شماره ۶۲۹۳

    سود ۲۰ هزار میلیارد تومانی گروه کشتیرانی در یک‌سال گذشته

    گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با ثبت رکورد تاریخی و جابه‌جایی حدود ۲۸ میلیون تن کالا در سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۲؛ در سایه شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی علیه اقتصاد ایران توانسته سود ۲۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی را در یک‌سال گذشته به سرانجام برساند.
    یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • «دنیای اقتصاد» جایگاه صندوق‌های اهرمی در بازار سرمایه را بررسی می‌کند

    روزنامه شماره ۶۲۹۱

    صندوق‌های مناسب ریسک‌پذیرها

    نهادهای مالی همواره به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دنبال راهکارهایی بودند که بتوانند بازدهی و سودآوری بیشتری را نصیب سرمایه‌گذاران این حوزه کنند. به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دنبال این موضوع ایده تاسیس صندوق‌های اهرمی برای نخستین ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بار توسط یکی از بزرگ‌ترین گروه‌‌های مالی بازار سرمایه معرفی و در سال ۱۴۰۰، نخستین صندوق اهرمی بازار سهام پذیره‌‌‌‌نویسی شد و اکنون تعداد صندوق‌های اهرمی بازار به ۸ رسیده است.
  • رابطه قیمت نفت و بازار سرمایه کشورهای عربی بررسی شد

    روزنامه شماره ۶۲۹۱

    بورس‌های خلیج فارس در چرخه نوسانات نفتی

    بازار سرمایه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، به‌ویژه عربستان سعودی، امارات و قطر، سال‌هاست صحنه تلاقی نوسانات قیمت نفت و نوسان‌های شاخص‌های بورس هستند.
  • افزایش مشارکت سهامداران و تمرکز معاملات در صنایع خاص

    آمارها نشان می‌‌‌‌دهد که تعداد سهامداران فعال بورس در هفته چهارم اردیبهشت‌‌‌‌ماه از مرز ۵۱۷ هزار کد معاملاتی فراتر رفته است. این رقم نسبت به میانگین هفته‌‌‌‌های گذشته، حکایت از افزایش نسبی در میزان مشارکت فعالان بازار سرمایه دارد؛ امری که می‌‌‌‌تواند نشانه‌‌‌‌ای از بهبود انتظارات یا افزایش تحرکات سفته‌‌‌‌بازانه در میان بخشی از سرمایه‌‌‌‌گذاران تلقی شود.
    سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • اثر برهم خوردن عرضه و تقاضای انرژی‌بر صنایع کشور بررسی شد

    روزنامه شماره ۶۲۸۷

    ناترازی ؛ چالش بزرگ پیش‏‏‌روی صنایع بورسی

    ناترازی انرژی در ایران بحث تازه‏‏‌ای نیست و طی سالیان گذشته این معضل یکی از جدی‏‏‌ترین چالش‏‏‌های اقتصاد ایران بوده است. با این حال از سال ۱۴۰۳ معضل کمبود برق و گاز به بحرانی جدی در جامعه تبدیل شده است به گونه‏‏‌ای که در زمستان سال گذشته برای نخستین بار برق مصرفی خانوار و صنایع با قطعی همراه شد. موتور محرک هر اقتصادی انرژی است. بنابراین ناترازی انرژی تاثیرات مخربی بر بخش تولیدات و رشد اقتصادی کشور بر جای می‏‏‌گذارد. این در حالی است که ایران دارای منابع سرشاری از انرژی است و این ناترازی به دلیل نبود منابع ایجاد نشده، بلکه به دلیل سوءمدیریت شکل گرفته است. کمبود شدید برق و گاز موجب شده تا شرکت‌ها نتوانند از ظرفیت‏‏‌‏‏‌‏‏‌های خود به‏‏‌‏‏‌‏‏‌طور کامل بهره ببرند.
    یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • عملکرد صندوق‌های صنایع مختلف از ابتدای سال بررسی شد

    روزنامه شماره ۶۲۸۵

    استقبال چشم‏‌گیر از صندوق‌های بخشی در۱۴۰۴

    صندوق‌های بخشی به عنوان یکی از ابزارهای غیرمستقیم برای سرمایه‌‌گذاری در صنایع خاص بورس، هر روز در حال گسترش هستند. نهادهای مالی به تبعیت از رقبای خود سعی دارند تا با ارائه صندوق‌های جدید، در صنایع جدیدتر وارد این عرصه شوند. به‌ویژه آنکه اخیرا صندوق‌های بخشی متعددی به صنعت غذایی افزوده شده است و استقبال اهالی بورس از این صندوق‌ها نیز قابل توجه بوده است.
    سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • چگونه از نسبت شاخص‌کل به هم‏‌وزن در معاملات استفاده کنیم؟

    روزنامه شماره ۶۲۸۱

    پل نقدینگی از شاخص سازها به نمادهای کوچک

    در معاملات سال جاری بورس تهران، ابتدا سهام بزرگ و شاخص‌ساز بازار بودند که گوی سبقت را از سهام کوچک ربودند؛ اما از اوایل اردیبهشت ماه، این روند معکوس شده است و سهام کوچک بازار در کانون توجه قرار گرفته‌‌اند.
  • خودرویی‌ها در خط مقدم خوش‌بینی

    روزنامه شماره ۶۲۸۱

    چرا سرمایه‌گذاران به صنایع ریالی برگشتند؟

    در هفته‌ای که تلخی فاجعه انسانی در بندرعباس، فضای عمومی کشور را درگیر سوگ و شوک کرد، بازار سرمایه رفتاری متفاوت از خود نشان داد. درحالی‌که افکار عمومی مملو از اضطراب و روایت‌های ناهمخوان از حادثه بود، سهامداران با تمرکز بر داده‌های اقتصادی و گمانه‌زنی‌های سیاسی، مسیر خود را تعیین کردند.
  • نقش بورس در تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی

    هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به آمارهای تاریخی، تاکید کرد: میانگین رشد اقتصادی ایران در ۴ تا ۵ دهه گذشته ۳ تا ۳.۵‌درصد بوده و عمدتا بر پایه صادرات مواد خام و سرمایه‌‌های فیزیکی شکل گرفته است. به گفته او، این روند در سال‌های اخیر کاهشی بوده و در برخی دوره‌‌ها حتی به صفر یا رشد منفی رسیده است.
    یکشنبه، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • «دنیای اقتصاد» فرصت‏‌ها و تهدیدهای صندوق‌های اهرمی را بررسی کرد

    روزنامه شماره ۶۲۷۹

    اهرم بازدهی یا ریسک مضاعف؟

    نهادهای مالی همواره به‌‌‌‌‌‌ دنبال راهکارهایی بودند که بتوانند بازدهی و سودآوری بیشتری را نصیب سرمایه‌‌گذاران این حوزه کنند. به‌‌‌‌‌‌ دنبال این موضوع ایده تاسیس صندوق‌های اهرمی برای نخستین ‌‌‌‌‌‌بار توسط یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های مالی بازار سرمایه معرفی و در سال ۱۴۰۰، نخستین صندوق اهرمی بازار سهام پذیره‌‌نویسی شد و اکنون تعداد صندوق‌های اهرمی بازار به ۸ رسیده است.
    سه‌شنبه، ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • سرمایه‏‏‌گذاری غیرمستقیم؛ چالش‏‏‌ها، بایدها و نبایدها

    سرمایه‏‏‌گذاری غیرمستقیم در سه سال اخیر به یکی از ارکان مهم بازار سرمایه تبدیل شده است. همزمان با گسترش نهادهای مالی فعال در این حوزه، نهاد ناظر نیز با توسعه ابزارهای جدید، بستری پویا برای رشد این بخش فراهم کرده است. عملکرد ارائه‏‏‌دهندگان خدمات سرمایه‏‏‌گذاری و مشاوره، توسعه کمی و کیفی محصولات، و سیاست‏‏‌های نظارتی در دوره‏‏‌های مختلف، همواره از جمله موضوعات داغ بحث‏‏‌های تخصصی بوده‏‏‌اند. در این گزارش، پنج پرسش کلیدی درباره سرمایه‏‏‌گذاری غیرمستقیم مطرح شده و دیدگاه‏‏‌های علی خوش‏‏‌طینت، محمدرضا دم‏‏‌ثنا و بهرنگ اسدی در پاسخ به این پرسش‏‏‌ها گردآوری شده است.
    چهارشنبه، ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • دلایل نیاز بازار سرمایه به صندوق بخشی بانکی بررسی شد

    روزنامه شماره ۶۲۷۱

    رشد سهام بانکی و خلأ یک ابزار تخصصی

    صنعت بانکداری به عنوان ستون فقرات نظام مالی، نقشی کلیدی در هدایت نقدینگی، تامین مالی بخش‌های مولد و کنترل متغیرهای کلان اقتصاد ایفا می‌کند. با برخورداری از بیش از ۷.۸ درصد از ارزش کل بازار سهام، بانک‌ها در بازار سرمایه نیز یکی از بازیگران اثرگذار و تعیین‌‌کننده به شمار می‌‌روند. از این منظر، بررسی چشم‌‌انداز صنعت بانکی، به‌‌ویژه در بزنگاه‌های سیاسی و اقتصادی، اهمیتی مضاعف می‌‌یابد.
  • ورود کرمان موتور به بورس در سال ۱۴۰۴

    مدیرعامل صنایع خودروسازی کرمان از ورود کرمان موتور به بورس در سال ۱۴۰۴ خبر داد. محمدرضا شه‌بخش از تولید ۲۰۰‌هزار دستگاه خودرو در مجموعه ارگ جدید خبر داد و توضیح داد: در سال ۱۴۰۳ در صنایع خودروسازی کرمان ۷۵‌هزار دستگاه خودرو تولید شد که به دلیل سختی‌‌های غیر‌قابل پیش‌بینی در سال گذشته، موفق به عملیاتی کردن ۱۰۰‌درصد از اهداف مورد نظر نشدیم و بر اساس پیش‌بینی‌‌های انجام شده در سال جدید این سختی‌‌ها کمتر نخواهد شد.
    سه‌شنبه، ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • سرنوشت سبد ۵۰ میلیون ایرانی بررسی شد

    روزنامه شماره ۶۲۷۰

    نبض سهام عدالت در دستان مذاکرات

    زمزمه‌‌‌های توافق ایران و ایالات متحده آمریکا در بهار ۱۴۰۴، بار دیگر بازار سرمایه را به هیجان انداخته است. بازار سرمایه که مدت‌ها بود به رکود رخوت انگیزی دچار و بسیاری را غرق در تفکر و سردرگمی کرده بود بار دیگر به قلب تپنده اخبار تبدیل شده است.
  • مشهد اینوکس-فاینکس محلی برای تمرکززدایی از آگاهی‌‌های اقتصادی و دانش مالی

    دنیای اقتصاد- محمد نعمت‌‌زاده: نشست خبری نخستین نمایشگاه مشهد اینوکس-فاینکس با رویکرد توسعه محور شرق روز دوشنبه در محل شرکت اطلاع‌رسانی و آموزش بورس در تاریخ ۲ اردیبهشت ماه با حضور داریوش عباسی، مجری نشست، غلامحسین مظفری رئیس سیاستگذاری رویداد مشهد اینوکس-فاینکس و استاندار خراسان رضوی، آرام رشیدی، رئیس روابط عمومی و اطلاع‌‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی، حسن محمدی، مدیرعامل شرکت اطلاع‌‌رسانی و آموزش بورس و توکلیان‌‌فر رئیس شرکت نمایشگاه بین‌المللی بورس برگزار شد.
    یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴
  • «دنیای اقتصاد»موانع جذب سرمایه‏‌ در اقتصاد ایران را بررسی می‌کند

    روزنامه شماره ۶۲۶۸

    زیر و بم سرمایه‌گذاری خارجی

    از روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۴، صحبت از مذاکرات و توافق با ایالات متحده آمریکا نقل محافل و محرک اصلی نوسان بازارهای مالی شد. به‌دنبال آن پزشکیان از نبود موانع جهت جذب سرمایه‌‌گذار خارجی به ایران طی روزهای گذشته سخن گفت.