سعیده نبیزاده:
با وجود اینکه تامین مواد اولیه برای شرکتهای تولیدی باید آسان، روان و در دسترس باشد؛ اما بخش تولید و صنعت داخلی با مشکلات و موانع متعددی در این زمینه مواجه است. به طوری که تولیدکنندگان و صنعتگران به دلیل تحریمها به راحتی امکان واردات مواد اولیه موردنیاز خود را ندارند و از سوی دیگر مواد اولیهای هم که در داخل کشور تولید و به واحدهای تولیدی ارائه میشود، پروسه فرسایندهای دارد که منجر به ایجاد یک رقابت ناسالم بین تولیدکنندگان میشود.
دنیایاقتصاد:
مدتی است که بازار داخلی و صادرات زعفران در لاک رکودی خود فرو رفته و خرید و فروش زعفران نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری یافته است. فعالان این حوزه یکی از عوامل موثر بر رکود بازار داخلی زعفران را افزایش ۳۰۰درصدی قیمت این محصول طی بازه زمانی ۴۰ روزه میدانند. از طرفی نیز وضعیت نامناسب اقتصادی مردم باعث حذف زعفران از سبد مصرفی آنها شده است؛ زیرا زعفران به عنوان یک کالای لوکس، در اولویت آخر مصرف خانوارها قرار دارد. در چنین شرایطی با توجه به رکود بازار داخل، سرانه مصرف زعفران کاهش یافته است. در این بین آمار صادرات طلای سرخ ایران به کشورهای خارجی نشان میدهد که از دی ماه سال گذشته تا اردیبهشت ماه سالجاری، صادرات زعفران ۴۰درصد کاهش یافته است. چرا که موانعی بر سر راه صادرات زعفران قرار دارد که این موانع باعث کاهش صادرات و در مقابل افزایش قاچاق این محصول از کشور شده است. از سوی دیگر قاچاقچیان زعفران را در بازارهای هدف صادراتی حدود ۱۵ تا ۲۰درصد کمتر از قیمت صادرکنندگان میفروشند و به این ترتیب شرایطی ایجاد میشود که صادرکنندگان توان رقابت با قاچاقچیان را ندارند. بنابراین طبیعی است که میزان صادرات زعفران از مبادی قانونی کاهش پیدا کرده است.
دنیایاقتصاد:
شرکتهای کارگیل، ژیوودا و گروه بوهلر کنسرسیومی را با حضور مرکز فناوریهای مواد غذایی LATAM و انستیتو فناوری غذایی (ITAL) تشکیل دادهاند تا یک آزمایشگاه نوآوری غذاهای گرمسیری در شهر کامپیناس، برزیل احداث کنند. ژیوودا شرکت کالای لوکس سوئیسی است که در زمینه تولید و عرضه عطر فعالیت میکند. این شرکت علاوه بر عطر، طیف وسیعی از مواد اولیه طعمدهنده که در ساخت انواع مواد غذایی به کار برده میشوند را نیز تولید و عرضه میکند. گروه بوهلر نیز یک تولیدکننده تجهیزات کارخانه چندملیتی سوئیسی است که در Uzwil، سوئیس مستقر است. این شرکت برای کارخانه و تجهیزات و خدمات مرتبط برای فرآوری مواد غذایی و تولید مواد پیشرفته شناخته شده است. این غول صنعتی دارای موقعیتهای پیشرو در بازار در سراسر جهان در زمینههای فناوری و همچنین فرآیندهای تبدیل غلات به آرد و خوراک دام، تولید ماکارونی و شکلات، و ساخت اجزای قالبگیری است. فناوریهای اصلی گروه در زمینه مهندسی فرآیندهای مکانیکی و حرارتی است.
صنعت کیک، شیرینی و شکلات در ایران بهرغم پیشرفتهای چشمگیر، این روزها با مشکلات و چالشهای مختلفی دست به گریبان است. اگر چه به عنوان قدیمیترین شرکت تولیدکننده در این صنعت بیش از ۱۸۰ نوع محصول تولید و به بازار عرضه میکنیم و توانایی رقابت با بزرگترین تولیدکنندههای شیرینی و شکلات را داریم اما واقعیت این است که چالشهای موجود، برنامهریزی و توسعه در این بخش را با ابهام مواجه کرده است.
دنیایاقتصاد:
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان از واردات ۹۰۰هزار تن انواع کالاهای اساسی به کشور از طریق بندر شهید رجایی این استان از اول امسال تاکنون خبر داد.
سعيده نبيزاده:
در سال جاری هزینههای تولید مانند دستمزد نیروی انسانی، هزینههای سربار، نرخ حمل و نقل و ... با افزایش قابل توجهی همراه بوده و این مساله موجب شده تا قیمت تمامشده محصول نهایی بهشدت افزایش یابد. در چنین شرایطی طی ماههای اخیر با افزایش مستمر قیمتها شاهد کمیاب شدن برخی محصولات و کالاها در سطح بازار بودهایم. یکی از این محصولات رب گوجه فرنگی است که به گفته فعالان بازار، تولیدکنندگان با هدف افزایش قیمت این کالا طی هفتههای اخیر عرضه آن را به بازار کاهش دادهاند.
دنیای اقتصاد:
نستله اعلام کرد که با خرید یک شرکت نیوزیلندی با نام (TBHC)The Better Health Company به مجموعه داراییها و شرکتهای سلامت محور خود اضافه کرده است، این در حالی است که شرایط مالی این معامله اعلام نشده است. شرکت TBHC برند پشت محصولاتی مانند مکملهای Go Healthy و همچنین عسل Egmont Manuka است. گفته میشود که نستله این تجارت را از شرکت چینی مدیریت دارایی CDH Investments و سهامداران موسس TBHC خریداری کرده است. شرکت CDH برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ از TBHC حمایت کرد، زمانی که به عنوان سرمایهگذار اصلی این شرکت خود را معرفی کرد.
در شرایط کنونی مشکلات متعددی در بخش صنعت وجود دارد. از جمله این مشکلات و موانع میتوان به قوانین کار، نرخ بالای بهره بانکی، تامین نقدینگی، بهروزرسانی ماشینآلات، بهروزرسانی دانش فنی، کمبود مدیران مقتدر، کارآمد و کاردان و... اشاره کرد که این مشکلات و مسائل جلوی حرکت رو به رشد صنایع داخلی را گرفته است.
سعیده نبیزاده:
زعفران ایرانی با عنوان طلای سرخ ارزش صادراتی بالایی دارد. ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان است. زمان مناسب برای کشت، اردیبهشت- خرداد و زمان برداشت مهر و آبان است. زعفران به نسبت محصولات دیگر به آب نیاز ندارد و مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت فرصتهای شغلی فراوانی را به همراه دارد و موجب ارزآوری نیز میشود؛ اما متاسفانه به دلیل عمل نکردن به اسناد بالادستی و عدم حمایت موثر از زعفرانکاران شاهد مشکلات عدیده این قشر زحمتکش در مراحل مختلف هستیم که در نهایت سود حاصل از زحمات ایشان به جیب دلالان سودجو میرود.
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنعت غذایی کورش با حضور مدیران شرکت و بیش از ۹۰ درصد سهامداران روز شنبه ۱۸ تیرماه در مرکز همایش های بین المللی هتل بزرگ ارم برگزار شد.
دنیای اقتصاد:
امید احمدی فرماندار رباط کریم به همراه اسماعیلی معاون برنامهریزی و علیخان بخشدار از بخشهای مختلف شرکت بیسکویت گرجی دیدن کردند. براساس این گزارش این بازدید در جهت تسهیل و کمک به این واحد تولید مواد غذایی انجام شد.
دنیای اقتصاد:
مدیرکل استاندارد استان همدان در بازدید از پگاه همدان و در جمع خبرنگاران گفت: جایگاه برند پگاه در حوزه لبنیات استان و کشور بسیار ویژه است. محمد مددی در بازدید از خطوط تولیدی پگاه همدان ضمن اعلام این مطلب، افزود: پگاه افتخار ملی است.پگاه در تامین حفظ امنیت غذایی و سلامت مصرفکنندگان کشور، نقش بسیار مهمی دارد. مددی تاکید کرد: امنیت غذایی موضوعی حیاتی است که رابطه مستقیمی با زندگی سلامت و حتی آینده زندگی بشر دارد و همه ما باید در راستای امنیت غذایی کشور نگاه ویژهای داشته باشیم. جعفر خلیلی، مدیرعامل پگاه همدان نیز ضمن گزارش وضعیت شرکت، به دستاوردها و افتخارات پگاه در حوزه استاندارد اشاره کرد و گفت: وضعیت نگرانکننده سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور نیازمند راهکارهای عملی برای اصلاح مصرف شیر و فرهنگ سازی در این حوزه است. خلیلی در خصوص مسوولیت اجتماعی پگاه نیز گفت: توسعه سلامتی با تولید و توزیع محصولات سلامت محور هدف اصلی این مجموعه تولیدی است.
سعیده نبیزاده:
شاید تا به حال به این فکر نکرده باشیم که زندانیان و مددجویان داخل زندانها از چه طریق کالاها و اجناس موردنیاز خود را تهیه میکنند. شاید تصور کنیم که دکه کوچکی در کنار زندانها وجود دارد که میتواند ابتداییترین اجناس و لوازم ضروری را به زندانیان ارائه کند، اما درواقع این طور نیست. امروز زندانیان و مددجویان نیز در سراسر کشور مانند شهروندان عادی به فروشگاههای مجهزی دسترسی دارند که میتوانند تمامی اقلام و کالاهای موردنیاز خود را از این فروشگاهها تامین و خریداری کنند و جالب اینکه این فروشگاهها چیزی کم از فروشگاههای زنجیرهای ندارند.
دنیایاقتصاد:
نشست خبری «دیجیفای» با حضور مدیران این شرکت و نمایندگان رسانهها در هتل همای تهران برگزار شد. محمد فرخنژاد، بنیانگذار و مدیرعامل دیجیفای در این نشست خبری، به تاریخچه فعالیت این شرکت پرداخت و گفت: ایده این کار در انتهای سال ۱۳۹۴ با این سوال شکل گرفت که چرا فروشگاههای سطح شهر از سیستمهای وفادارسازی مشتریان و مزایای آن استفاده نمیکنند؟ با همین ایده در سال ۹۵ تیم شکل گرفت و تصمیم گرفته شد که یک برنامه وفادارسازی مشتری برای کسبوکارهای سنتی ایجاد شود.
دنياي اقتصاد:
آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان در سال ۱۴۰۰ با حضور سیدرضا فاطمیامین وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار اصفهان، نمایندگان مجلس، فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان برتر استان برگزار شد. در این مراسم که به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، بیسکویت فرخنده موفق شد نشان و لوح تقدیر صادرکننده برتر استان اصفهان در سال ۱۴۰۰ را کسب کند.در حال حاضر محصولات فرخنده به بیش از ۳۵ کشور جهان در پنج قاره صادر میشود. این شرکت از سال ۱۳۸۶ تاکنون به صورت پیاپی توانسته عنوان صادرکننده نمونه استان اصفهان را از آن خود کند. ظرفیت بالای محصولات صادر شده، مقاصد متنوع صادراتی، سیستمها و روشهای صادراتی مورد تایید، ساختار شرکت، سبد کامل محصولات و... از مهمترین عوامل انتخاب فرخنده به عنوان صادرکننده نمونه و ممتاز استان اصفهان در طول این سالها بوده است. در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان در سال ۱۴۰۰ برخی از صادرکنندگان به بیان دیدگاهها و مشکلات خود در حوزه تولید و صادرات پرداختند و وزیر صمت نیز در سخنانی به اهمیت ترازهای فناوری، اشتغال، سرمایهگذاری، آب و انرژی در صادرات اشاره کرد و خواستار افزایش کیفیت صادرات شد.