شماره روزنامه ۶۱۶۵
|
    جمعه، ۰۹ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» در گزارشی بررسی کرد

    موانع وام‌دهی به زنان خانه‌دار

    وام‏‏‌های مختص زنان، با هدف حمایت و توانمندسازی آنها طراحی شده‏‏‌اند، اما در عمل با موانعی مانند نیاز به ضامن‏‏‌های متعدد، وثیقه‏‏‌های سنگین، یا الزام به سپرده‏‏‌گذاری چندماهه همراهند. زنان خانه‏‏‌دار به‏‏‌ویژه به دلیل نداشتن درآمد ثابت یا فعالیت اقتصادی رسمی، در فرآیند اعتبارسنجی بانکی کنار گذاشته می‏‏‌شوند. این محرومیت، شکاف جنسیتی در دسترسی به منابع مالی را تشدید کرده و فرصت‏‏‌های رشد اقتصادی را محدود می‏‏‌کند. گزارش‏‏‌هایی از بانک جهانی و صندوق بین‏‏‌المللی پول نیز بر موانع فرهنگی، قانونی و سیستمی که زنان را از مشارکت کامل در نظام مالی بازمی‏‏‌دارد، تأکید دارند. برای رفع این چالش‏‏‌ها، بازنگری در شرایط تسهیلات بانکی و ایجاد سیستم‏‏‌های اعتبارسنجی مناسب ضروری است.
  • بانک‌ها زیر ذره‌بین

    بانک‌‌‌مرکزی اخیرا اعلام کرد که بانک‌ها تراکنش‌‌‌های غیرعادی را گزارش دهند. در پی این موضوع معاون بانک مرکزی گفت: «قانون جدید بانک مرکزی تکالیف بانک‌ها و بانک مرکزی را در زمینه عدم‌ارائه خدمات به مشتریان و مجازات‌‌‌های قضایی متخلفین به صراحت تعیین کرده است. تا طی یک هفته آینده با تایید هیات‌مدیره خود گزارشی از اقدامات انجام‌شده در زمینه مبارزه با پولشویی را به بانک مرکزی ارائه دهند. باید مشخص شود که بانک‌ها طی یک سال گذشته چند نفر مظنون با تراکنش غیرعادی شناسایی کرده‌‌‌اند و همچنین عکس‌‌‌العمل هیات‌مدیره بانک‌ها در این زمینه چه بوده است.»
  • معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس راهور تهران بزرگ:

    باران؛ پایان بیمه موتورسواران؟

    معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس راهور تهران بزرگ گفت: بر اساس ماده ۱۶۹ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی، تردد موتورسیکلت‌‌ و دوچرخه در روزهای بارانی ممنوع است و در صورت بروز هرگونه تصادفی، موتورسوار مقصر است و از حمایت‌‌های بیمه‌‌ای محروم می‌‌ماند. به گزارش «ایسنا»، سرهنگ فیروز کشیر با اشاره به ماده ۱۶۹ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی گفت: آیا می‌‌دانستید تردد موتورسیکلت، دوچرخه، موتورگازی و... در روز‌های بارانی و در معابر لغزنده ممنوع است؟
  • آن شب بارانی پاییزی

    فرهنگ‌سازی و ایجاد بستر مناسب جهت ترویج و اشاعه فرهنگ استفاده از بیمه عمر و زندگی به عنوان یک پشتوانه برای افراد جامعه یکی از دغدغه‌‌‌های اصلی صنعت بیمه است. روایتگری و داستان‌سرایی پرونده‌های خسارت واقعی بیمه عمر و زندگی در قالب مجموعه داستان‌های «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» با زبان ساده و بیان روایی در راستای فرهنگ‌سازی و اعتماد‌سازی به صنعت بیمه تهیه شده است.
  • بهترین حساب‌های بانکی

    بهترین حساب بانکی بسته به نیاز و اهداف شما متفاوت است. بانک‌ها انواع مختلفی از حساب‌‌ها را با ویژگی‌‌های مختلف ارائه می‌دهند که هرکدام می‌تواند برای گروه خاصی از مشتریان مناسب باشد. به گزارش بنکر، در ادامه، برخی از بهترین گزینه‌‌ها برای انواع نیازها آورده شده است:
  • گلایه‌های اقتصادی فولاد خرمدشت

    مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت در گفت‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با اشاره به بحران کمبود حامل‌‌های انرژی در صنعت فولاد، چالش‌‌های پیش‌روی این بخش را تشریح کرد و از تاثیرات عمیق این مشکلات بر تولید و صادرات سخن گفت.
  • «تامین چند محصولی» با حمل و نقل سه بعدی

    یک مدل نوین در زنجیره تامین توسط پژوهشگران پتروشیمی مسجدسلیمان در مجله معتبر جهانی Soft Computing منتشر شد.
  • نقش بخش خصوصی در تحقق اهداف معدنی

    رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: دستیابی به اهداف بخش معدن در برنامه هفتم توسعه، بدون بخش خصوصی امکان‌پذیر نیست. محمد آقاجانلو ضمن بیان این مطلب گفت: با توجه به رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم توسعه، حضور بخش خصوصی واقعی برای رسیدن به این مهم الزامی است.
  • تندیس‏‏‌ زرین به «سنگ آهن مرکزی»

    تندیس‌‌‌زرین و لوح افتخار ششمین جشنواره ملی صنعت سلامت‌‌‌محور در بخش صنعت، معدن و تجارت و حوزه معادن و فلزات ایران به شرکت سنگ‌‌‌آهن مرکزی ایران اعطا شد. در ششمین جشنواره ملی صنعت سلامت‌‌‌محور که روز دو‌‌‌شنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ به همت انجمن علمی کار ایران در محل سالن‌‌‌همایش‌‌‌های سازمان مدیریت صنعتی در تهران برگزار شد، شرکت سنگ‌‌‌آهن مرکزی ایران به مدیرعاملی محمدجواد عسکری موفق به دریافت تندیس زرین سه ستاره و لوح افتخار حوزه معادن و فلزات کشور شد.
  • گام زیربنایی برای تامین انرژی

    مدیرعامل منطقه ویژه خلیج‌‌‌فارس اعلام کرد: با هدف تامین انرژی پایدار و جذب سرمایه‌‌‌گذاری‌‌‌های جدید و با همکاری شرکت مپنا؛ میزان ظرفیت توزیعی برق به طرح‌‌‌ها و پروژه‌‌‌های سرمایه‌‌‌گذاران مستقر در منطقه ویژه خلیج‌فارس افزایش می‌‌‌یابد.
  • نقش کیف پول الکترونیکی در سیر تکاملی پرداخت

    مفهوم مبادله بر اساس نیاز انسان به دادوستد و رفع نیازهایش شکل گرفته است. در مراحل ابتدایی، انسان‌ها از مبادله کالا به کالا و پایاپای برای تامین نیازهای خود استفاده می‌کردند که البته این روش مشکلاتی داشت، از جمله نیاز به تطابق دقیق خواسته‌ها و دشواری در تعیین ارزش کالاها. با گذشت زمان، برخی کالاها مانند نمک، دام و گندم به عنوان واسطه‌های مبادله به کار گرفته شدند و این روش، مبادله را تسهیل کرد زیرا افراد دیگر نیازی به تطابق کامل نیازها نداشتند. در ادامه، با ظهور تمدن‌ها، سکه‌های فلزی از فلزات گرانبها نظیر طلا و نقره ساخته شدند. این سکه‌ها به عنوان استانداردی برای تعیین ارزش کالاها و خدمات مورد استفاده قرار گرفتند و مبادله را به مراتب آسان‌تر و دقیق‌تر کرد.
    سه‌شنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • مدیران کسب ‌و کارها با کدام تکنیک به حفظ ستاره‌های خود اقدام کنند؟ درس‌های ۲۰۲۴

    مزیت رقابتی شرکت‌ها در ۲۰۲۵

    دورکاری، کار ترکیبی و انعطاف‏‏‌پذیری شغلی مهم‌ترین ترندهای کاری ۲۰۲۴ برای شرکت‌ها بودند. خبرهای گوناگون و حتی جنجال‏‏‌برانگیزی در این باره داشتیم و تحلیل‏‏‌های بعضا متناقضی در تایید یا تخریبش خواندیم. اکنون که پایان ۲۰۲۴ رسیده، خالی از لطف نیست که این جریان‏‏‌ها را مرور کنیم و ببینیم برای سال ۲۰۲۵ باید انتظار چه تغییر و تحولاتی را داشته باشیم.
  • در آخرین روز نمایشگاه ایران‏‏‌ کانمین « روش‌های تامین مالی معادن» بررسی شد

    کلیدواژه توسعه صنایع معدنی

    در آخرین روز نمایشگاه ایران کانمین، پنل «روش‌های نوین تامین مالی» با حضور حمیدرضا آذرمند «عضو کمیته بورس، بانک و بیمه خانه معدن ایران»، حسن زالی «مدیرعامل شرکت‌های‌ فناوری‌‌‌های نوین» سروش سپهر، محمد ابراهیم رئیسی «فعال حوزه انرژی و آب» و حبیب سهیلی «عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی» برگزار شد.
  • رکوردشکنی‌های پاییزی «فولاد خراسان»

    «شرکت مجتمع فولاد خراسان»، دومین ماه پاییز را هم با رکورد‌شکنی در تولید به پایان برد و تنها یک ماه پس از ثبت رکورد ماهانه تولید در ناحیه فولادسازی۲، نصاب جدیدی ثبت کرد.
  • تعرفه‌‌‌ رقابتی خدمات بندری

    تعرفه‌‌‌گذاری دستوری یکی از مشکلاتی است که سرمایه‌گذاران بندری با آن مواجه‌‌‌اند. دولت در تلاش برای تنظیم بازار از این مکانیزم استفاده می‌کند، اما نتیجه آن کاهش قدرت رقابت سرمایه‌گذاران است. یک راهکار پیشنهادی این است که تعرفه‌‌‌ها بر اساس مذاکرات بین اپراتورها و مشتریان تعیین شوند، تا بخش خصوصی بتواند سطح خدمات را بهبود دهد و بر اساس آن رقابت کند.
  • جدیت در خروج از بنگاه‌داری

    جواد شکرخواه، مدیرعامل بانک پارسیان گفت: بانک پارسیان با واگذاری سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌‌‌سازان کیمیا، توانست الزامات قانونی و مقررات حاکم بر صنعت بانکداری مبنی بر خروج از بنگاه‌‌‌داری را به نحو احسن انجام دهد. این واگذاری بزرگ‌ترین خروج از بنگاه‌‌‌داری در نظام بانکی است و با این واگذاری بانک پارسیان از ناترازی خارج شده و ساختار مالی بانک و نسبت‌‌‌های نظارتی آن از جمله کفایت سرمایه ارتقای اساسی یافته و ظرفیت بانک برای کمک به بنگاه‌‌‌های تولیدی رشد بسیار خوبی پیدا کرده است.
  • دیزنی مشکل ترامپ دارد

    شرکت والت دیزنی از نظر بسیاری از محافظه‌‌‌کاران آمریکا، همه تلاش خود را برای دشمنی با دونالد ترامپ و طرفداران شعار «بازگشت دوباره عظمت به آمریکا» انجام داده‌‌‌ است. شبکه تلویزیونی ABC که برنامه ضد ترامپ «ویو» از آن پخش می‌شود، متعلق به این شرکت است. ای‌‌‌بی‌‌‌سی نیوز که ترامپ بارها برچسب رسانه اخبار جعلی به آن زده، به خاطر موضع ناعادلانه و خصمانه نسبت به رئیس جمهور منتخب آمریکا در مناظره تلویزیونی بین او و کامالا هریس، مورد حمله جمهوری‌خواهان قرار گرفت.
  • اینفلوئنسرها؛ منبع مهم اخبار در آمریکا

    به گزارش‌CNBC، مطالعه جدید مرکز تحقیقاتی «پیو» نشان می‌دهد از هر ۵ آمریکایی یک نفر می‌‌‌گوید که اخبار را دائما از طریق «اینفلوئنسرها» در شبکه‌‌‌های اجتماعی دنبال می‌کند. افزایش تعداد شخصیت‌‌‌های رسانه‌‌‌های اجتماعی که اخبار منتشر می‌کنند، به‌‌‌ویژه با استقبال کاربران جوان‌‌‌تر مواجه شده؛ آن هم در زمانی که قطبی‌‌‌شدن جامعه بعد از انتخابات ریاست جمهوری به اوج خود رسیده است. گلن استاکینگ، دانشمند ارشد علوم اجتماعی در مرکز پیو می‌‌‌گوید: «ما فکر می‌‌‌کردیم که اینفلوئنسرها منابع ذی‌‌‌نفوذی برای مخاطب خود در مورد وقایع دنیا هستند. و وقتی در موردش تحقیق کردیم، فهمیدیم ۶۵ درصدشان می‌‌‌گویند اطلاعاتی که از این منابع می‌‌‌گیرند به آنها در درک بهتر دنیا کمک می‌کند.» باسیل اسمیکل، استاد دانشگاه کلمبیا معتقد است این تحول حداقل از سال ۲۰۱۶ شروع شده است. او می‌‌‌گوید: «بخشی از آن به خاطر راحتی است. هر اطلاعاتی که بخواهید از طریق گوشی موبایلتان به دست می‌‌‌آورید. پس وقتی رسانه‌‌‌های اجتماعی اطلاعات را در اختیارتان قرار می‌دهند، نمی‌توانید راحتی دسترسی به اطلاعات با انگشتتان را نادیده بگیرید.»
  • شرکت‌ها نیازمند سبک مدیریتی درون به بیرون

    سازمان‌های امروز به دلایل مختلف نیازمند سبک مدیریتی جدیدی هستند که انسان‌‌‌محور و شفاف‌‌‌تر از همیشه باشد. یکی از دلایل نیاز به چنین سبکی، محیط متلاطم و پیچیده کسب‌وکارهای امروزی است. هر روز چالش جدیدی بروز می‌کند که نیازمند خلاقیت و مهارت حل مساله قوی است. از سوی دیگر، مطالبات روزافزون ذی‌نفعان و حساسیت‌‌‌های جامعه به عملکرد سازمان‌ها، نیاز به رفتار انسانی آنها را تشدید کرده است. در این میان، حجم انبوه داده‌‌‌ها و رشد بی‌‌‌وقفه فناوری‌‌‌هایی مانند هوش مصنوعی باعث شده که نه‌تنها سبک‌‌‌های مدیریتی قدیمی منسوخ شوند، بلکه وظایف تکراری و ماشینی کسب‌و‌کارها به ماشین‌‌‌ها محول شوند و فرصت بزرگی برای تمرکز بر جنبه‌‌‌های انسانی سازمان و اتخاذ سبک‌‌‌های مدیریتی جدیدی مانند مدیریت درون به بیرون فراهم شود.
    دوشنبه، ۰۵ آذر ۱۴۰۳
  • در پنل «معدن‏‏‌کاری در صنعت مصالح ساختمانی و چالش‏‏‌های پیش‏‏‌رو» مطرح شد

    کارگروه حل چالش‌های معادن شن و ماسه

    در سومین روز نمایشگاه « ایران کانمین» پنلی تخصصی با عنوان «معدن‏‏‌کاری در صنعت مصالح ساختمانی و چالش‏‏‌های پیش‏‏‌رو» با حضور محمدنبی یوسفیان رئیس کمیته مصالح ساختمانی خانه معدن، دهقان مدیرگروه مهندسی معدن دانشگاه محلات و محسن مقدس معاون داوری و میانجی‌گری مرکز حل اختلاف قوه قضائیه و میرمحمدی معاونت معدنی صمت استان تهران برگزار شد. به گزارش دنیای اقتصاد محمدنبی یوسفیان رئیس کمیته مصالح ساختمانی خانه معدن در این پنل تخصصی به چالش‏‏‌های پیش‏‏‌روی معادن مصالح ساختمانی پرداخت و عنوان کرد: یکی از مشکلات معدن، معارضین محلی است. البته در این راستا جلسه‏‏‌هایی برگزار کردیم تا مشکلات شن و ماسه حل شود، با توجه به اینکه معادن شن و ماسه به شهرها نزدیک هستند، مسائل بسیار پیچیده‏‏‌تری دارند و در این راستا پرونده‏‏‌های مختلفی وجود دارد.
  • گزارش بانک مرکزی از عملکرد وام‌دهی بانک‌ها

    کورس تسهیلات‌دهی بانک‌ها

    در گزارش اخیر بانک مرکزی،عملکرد بانک‌های مختلف در پرداخت تسهیلات بانکی ارائه شده‌است. مشکلاتی مانند کمبود منابع مالی، ریسک نکول و سختگیری در مقررات باعث شده بسیاری از بانک‌ها از پرداخت بیشتر تسهیلات خودداری کنند.
  • در همایش «تامین مالی تولید: از بنگاه‏‏‏‌داری به بنگاه‏‏‏‌سازی» مطرح شد

    موانع تامین مالی مولد

    در یکی از پنل‏‏‏‌های تخصصی همایش «تامین مالی تولید: از بنگاه‏‏‏‌داری به بنگاه‏‏‏‌سازی» که با حضور مقامات ارشد حوزه اقتصاد کشور برگزار شد، سخنرانان با تاکید بر نقش‌های قانونی و نهادی بانک مرکزی و سیستم بانکی کشور در تامین مالی تولید مولد و توسعه‌ای به مشکلات ساختاری و قانونی موجود برای بهبود روند تامین مالی مولد در کشور پرداختند.
  • دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران:

    شرکت‌های بیمه‌ای آماده خدمات به بازنشستگان

    صنعت بیمه بازرگانی کشور، در یک فضای تعاملی آماده ارائه خدمات بیمه تکمیلی به کلیه آحاد جامعه، به‌ویژه بازنشستگان عزیز تامین اجتماعی است. در پی انتشار خبری مبنی بر عدم‌انعقاد قرارداد با شرکت‌های بیمه برای بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی، محسن پورکیانی دبیرکل سندیکای بیمه‌گران ایران توضیح داد.
  • اختلال در صنایع؛ نتیجه‏‏ ناترازی انرژی

    عطاالله معروفخانی مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: در فولاد هرمزگان بعد از ۱۵ سال، اجرای چند طرح بزرگ توسعه‌‌‌ای آغاز شده و به همت همکاران متخصص و متعهد این شرکت، اجرای طرح‌‌‌ها پیشرفت قابل‌توجهی داشته است.
  • رکوردزنی در تولید کنسانتره در فولاد سنگان

    شرکت فولاد سنگان به‌رغم مشکلات عدیده در زمینه‌‌ تامین برق و گاز که گریبانگیر صنعت کشور است با برنامه‌‌‌ریزی و پیش‌بینی دقیق توانست تا حد زیادی این چالش را پشت سر بگذارد و باز هم رکورد تولید ماهانه کنسانتره را جابه‌جا کند.
  • استفاده از مازوت؛ چالش‌ها و راهکارها

    همه ساله با شروع ماه‌‌‌‌های سرد، معضل مازوت‌‌‌‌سوزی نیروگاه‌های بخاری و سایر بخش‌‌‌‌های صنعتی و آلودگی‌‌‌‌های زیست محیطی منتج از آن، یکی از دغدغه‌‌‌‌های شهروندان است.
  • معرفی اعضای جدید «هیات‌‌‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌‌‌فارس»

    در نخستین جلسه هیات‌‌‌مدیره هلدینگ خلیج‌‌‌فارس پس از برگزاری مجمع سالانه، سعید خوشرو به‌‌‌عنوان «رئیس هیات‌‌‌مدیره» به نمایندگی از «صندوق‌های بازنشستگی کارکنان نفت» و بهزاد شمسی به نمایندگی از «شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران»، به‌‌‌عنوان اعضای جدید هیات‌‌‌مدیره بزرگ‌ترین شرکت بورسی کشور معارفه شدند. به گزارش روابط‌‌‌ عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌‌‌فارس، همچنین در این جلسه از زحمات بیژن چگنی و حسن تقوی گنجی در مدت تصدی مسوولیت تقدیر شد. ذبیح‌‌‌الله نعیمی، حسین قربان‌‌‌زاده و علی عسکری در ترکیب هیات‌‌‌مدیره هلدینگ خلیج‌‌‌فارس باقی ماندند.
    یکشنبه، ۰۴ آذر ۱۴۰۳
  • نظرسنجی مجازی «دنیای اقتصاد» بررسی شد

    دیوار بلند وام کالا

    با پیچیده‌تر شدن روند دریافت تسهیلات از بانک‌ها، لندتک‌ها به میدان آمده‌ و در حال ارائه وام کالا به خانوارها هستند. وام کالا که در دنیا به‌عنوان روشی رایج برای خرید کالا شناخته می‌شود، در سال‌های اخیر در ایران نیز توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در دنیای امروز پلتفرم‌های آنلاین توانسته‌اند دسترسی به وام کالا را ساده‌تر کنند؛ اما همچنان با چالش‌ها و موانع مشابه تسهیلات نقدی بانکی مواجهند. به‌منظور بررسی ابعاد این موضوع «دنیای‌اقتصاد» آن را با نظرسنجی واکاوی کرده است.
  • نقش ابزارهای نوین در تامین مالی تولید

    پنل تخصصی «ظرفیت‌‌‌های موجود در اقتصاد ملی با تاکید بر روش‌‌‌ها و ابزارهای نوین برای تامین مالی تولید» در همایش «تامین مالی تولید؛ از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی» برگزار شد. در این پنل تخصصی وحید ماجد عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، سعید اسلامی‌بیدگلی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، حسین عبده‌تبریزی مدرس دانشگاه صنعتی شریف، ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صمت، مصطفی پوردهقان نماینده مجلس و امیر‌مسعود رزازان عضو هیات مدیره بانک ملی حضور یافتند و به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.
  • اوراق مالی اسلامی؛ راهکاری برای مولدسازی دارایی‌‌‌‌های غیربانکی

    با توجه به مباحث مطرح شده از سوی وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی در همایش «تامین مالی تولید از بنگاه‌‌‌‌داری به بنگاه‌‌‌‌سازی»، خروج بانک‌ها از بنگاه‌‌‌‌داری، واگذاری دارایی‌‌‌‌های مازاد بانک‌ها حداکثر تا پایان سال دوم برنامه هفتم پیشرفت و به تبع آن مولدسازی دارایی‌‌‌‌های منجمد و انباشت شده در ترازنامه بانک‌ها مورد تاکید بوده است که شاید این تفسیر از آن برآید که قاعده وکر (Volcker Rule) در شبکه بانکی کشور اجرایی شود.