رویکرد بانک توسعه تعاون، حمایت از صنایع مولد، کارآفرینان و تعاونگران است
بانک توسعه تعاون در یکسال عملکرد دولت سیزدهم به میزان ۹۸۵۰میلیارد ریال تسهیلات موضوع ماده ۵۲ قانون الحاق پرداخت کرده و بالغ بر ۲۰هزار میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، فرزندآوری، معرفی شدگان کمیته امداد، سازمان بهزیستی و مشاغل خانگی اعطا کرده است. بانک توسعه تعاون طی یک سال استقرار دولت جدید موفق به انعقاد ۲۳ فقره قرارداد سپردهگذاری به میزان ۱۳۲۵۰میلیارد ریال با صندوق توسعه ملی شده است، بانک طی این مدت تعداد ۴۷۱ فقره تسهیلات به میزان ۱۷هزار میلیارد ریال به بنگاههای کوچک و متوسط پرداخت کرده است، در حمایت از شرکتهای دانشبنیان نیز با بررسی و تصویب ۲۷۲ فقره پرونده تسهیلاتی به میزان ۱۰هزار میلیارد ریال تسهیلات اعطا کرده است. بانک توسعه تعاون به عنوان یکی از دو بانک در شبکه بانکی کشور، به میزان ۷۹۲هزار میلیارد ریال اوراق خزانه اسلامی منتشر کرده است که کمک مهمی به مدیریت و انضباط مالی و بودجهای دولت تلقی میشود.
سال گذشته قراردادی سه جانبه میان بانک توسعه تعاون، معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون منعقد شد که بر اساس آن ۲۰هزار میلیارد ریال به شرکتهای تعاونی معرفی شده پرداخت شد، ۷۰۰ تعاونی از تسهیلات بهرهمند شدند و ۹۰۰۱۰میلیارد ریال تسهیلات تایید شده است. همچنین در مقطع کنونی نیز قرارداد جدید سه جانبه میان بانک توسعه تعاون، معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون منعقد شده است که این بار خط اعتباری ۳۰هزار میلیارد ریالی به بخش تعاون اختصاص مییابد. بانک توسعه تعاون در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۶۳هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است و هدفگذاری این است که در سال ۱۴۰۱ نیز به میزان ۳۱۰هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کند. بانک در سال ۱۴۰۰ این توفیق را داشته است که هزینه تمام شده پول را ۷/ ۰درصد کاهش دهد.
بانک توسعه تعاون در اجرای راهبردهای هفت گانه وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که انضباط مالی و اعتباری، هدایت نقدینگی و اعتبارات بانکی به بخش مولد، تنوع بخشی در شیوههای تامین مالی، تسهیلگری در اعطای تسهیلات خرد بانکی به مردم با رعایت اعتبارسنجی، تقویت ساختارهای خود تنظیمی و نظارتی در حوزه بانکی و اعتباری، برنامه تحول دیجیتال، بهرهمندی از فناوریهای نوین در ارائه خدمات پایه و اعطای تسهیلات خرد به صورت غیرحضوری و نظارتهای هوشمند و مدیریت نقدینگی و مراقبتهای لازم در کنترل نقدینگی ترازنامه بانک از مهمترین آنهاست، اهتمام بسیار زیادی دارد.
تدوین و اجرای سند تحول راهبردی مبتنی بر سند تحول دولت مردمی و تهیه نقشه استراتژیک بانک جهت هم راستا کردن کلیه واحدهای مختلف ستادی و اجرایی در تحقق استراتژی اصلی بانک به منظور افزایش سهم بانک از منابع و مصارف بازار پولی متناسب با جایگاه آن ازنظر تعداد شعب و امکانات و در نهایت توسعه بخش تعاون و ارتقای سهم تعاون در اقتصاد از برنامههای بانک در سالجاری است، طراحی، پیادهسازی و اجرای پلتفرم پرداخت تسهیلات خرد و عمومی به صورت برخط و غیرحضوری نیز به زودی اجرایی میشود.