شماره روزنامه ۶۱۷۵
|

در برنامه ویدیویی «به وقت اقتصاد» مطرح شد؛

دنیای اقتصاد: در دومین قسمت از «به وقت اقتصاد» با حضور دکتر امیر عطاردیان، دکترای مدیریت تکنولوژی و دانش‌آموخته دانشگاه ناپل ایتالیا به اهمیت آزمایشگاه‌های سیاست‌گذاری در اتخاذ بهینه‌ترین سیاست‌ها پرداخته شد.

در نشست گفت‏‏‌وشنود اقتصادی بررسی شد؛

از زمان حفر نخستین چاه نفت در ایران، همواره چالش‏‏‌هایی بین ملت و دولت بر سر این منابع خدادادی وجود داشته است. از جمله این چالش‏‏‌ها می‌توان به نوع مالکیت، قانون‌گذاری، چارچوب‏‏‌های قیمت‏‏‌گذاری، نحوه تخصیص و توزیع درآمدهای نفتی و... اشاره کرد. این چالش‏‏‌ها به مشکلی ختم شده‏‏‌اند که به آن…

    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • در برنامه ویدیویی «به وقت اقتصاد» مطرح شد؛

    سیاستگذاری مطمئن؛ پس از آزمون

    دنیای اقتصاد: در دومین قسمت از «به وقت اقتصاد» با حضور دکتر امیر عطاردیان، دکترای مدیریت تکنولوژی و دانش‌آموخته دانشگاه ناپل ایتالیا به اهمیت آزمایشگاه‌های سیاست‌گذاری در اتخاذ بهینه‌ترین سیاست‌ها پرداخته شد.
  • در نشست گفت‏‏‌وشنود اقتصادی بررسی شد؛

    تحلیل حساسیت سیاستگذاری سوختی

    از زمان حفر نخستین چاه نفت در ایران، همواره چالش‏‏‌هایی بین ملت و دولت بر سر این منابع خدادادی وجود داشته است. از جمله این چالش‏‏‌ها می‌توان به نوع مالکیت، قانون‌گذاری، چارچوب‏‏‌های قیمت‏‏‌گذاری، نحوه تخصیص و توزیع درآمدهای نفتی و... اشاره کرد. این چالش‏‏‌ها به مشکلی ختم شده‏‏‌اند که به آن «ناترازی انرژی» می‌گویند. «دنیای‏‏‌اقتصاد» در نشست گفت‏‏‌وشنود اقتصادی با موضوع «چالش بنزین و نفت»، این مساله را به بحث گذاشت. در این نشست که به میزبانی مرتضی کاظمی، اقتصاددان، برگزار شد، موضوع یادشده با حضور چند تن از کارشناسان و افراد دغدغه‏‏‌مند بررسی شد و ضمن مطرح شدن سوالات بسیار کلیدی در خصوص سیاستگذاری بخش انرژی، راهکارهای مختلفی برای برون‏‏‌رفت از این مشکل ارائه شد.
  • سرپرست معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی تشریح کرد

    اهمیت ایمنی کارگران برای توسعه کشور

    ایرنا: سرپرست معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی در آیین چهاردهمین جشنواره ملی تجلیل از کارفرمایان سلامت‌محور و خانه‌های بهداشت کارگری گفت: سلامت و ایمنی کارگران و کارکنان، پایه توسعه هر کشوری است و هر قدر کشورها به این مساله اهمیت بدهند، به همان میزان رضایت نیروی کار و بهره‌وری در کار بالا می‌رود و توسعه در آن حاصل می‌شود. شهرام غفاری، سرپرست معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی، در مراسمی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیران این وزارتخانه و مسوولان حوزه مبارزه با مواد مخدر و منتخبان این جشنواره برگزار شد، گفت: بارها شنیده‌ایم که سلامتی مهم‌ترین دارایی انسان است، اما درست‌تر این است که بگوییم این دارایی مهم‌ترین دارایی فقراست و فردی که پولدار است با بیماری حیاتش به خطر نمی‌افتد.
  • قطر با منابع درآمدهای نفتی چه می‌کند؟

    دنیای‌اقتصاد:‌ صندوق ثروت ملی قطر که ارزش آن به ۵۰۰میلیارد دلار می‌رسد، قصد دارد پیش از افزایش قابل توجه درآمدهای نفتی، منابع خود را با تهاجم بیشتری به کار گیرد.
  • فعالیت حدود ۵ هزار و ۹۰۰ خانه بهداشت کارگری

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت ۵هزار و ۸۷۴خانه بهداشت کارگری در کشور خبر داد و گفت: استفاده از این ظرفیت در راستای تامین سلامت نیروی کار حتما ارتقای بهره‌وری و توسعه کار و تولید را به همراه خواهد داشت.
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد در ویدئویی تحلیلی بررسی کرد؛

    کدام وزارتخانه ها باید تعطیل شوند؟

    دنیای اقتصاد: مرتضی کاظمی، اقتصاددان در یادداشتی که به عنوان سرمقاله برای روزنامه دنیای اقتصاد نوشته، به این سوال پاسخ داده که کدام وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی باید تعطیل شوند.
  • چرا پیشبرد اهداف اقتصادی معطل مانده است؟ عباس آخوندی پاسخ می‌دهد؛

    ترمز ماشین اقتصاد

    عباس آخوندی، وزیر پیشین راه و شهرسازی در گفت‌وگویی موانع اصلاحات اقتصادی در ایران را تشریح کرد. از نگاه او، اقتصاد ایران نیازمند تسریع در پیشبرد اهداف اقتصادی است و این امر به سرمایه اجتماعی بالا نیاز دارد؛ اما کاهش سرمایه اجتماعی در سال‌های اخیر، موفقیت اصلاحات اقتصادی را با چالش مواجه کرده است. به همین دلیل نیاز است که برای تقویت سرمایه اجتماعی، نگاه امنیتی در حوزه اقتصاد کاهش یابد و ماموریت نهادهای امنیتی بازتعریف شود. این صاحب‌نظر اقتصادی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت حاکمیت قانون اشاره می‌کند و معتقد است که سرمایه‌گذاران باید احساس امنیت داشته باشند. آخوندی همچنین بر ضرورت ایجاد بستر رقابت در حوزه کسب‌وکار تاکید کرد و این امر را مستلزم تدوین برنامه‌ای دانست که به تدریج نهادهای عمومی غیردولتی را از اقتصاد خارج کند؛ زیرا تا زمانی که این نهادها در اقتصاد نقش اصلی را ایفا کنند، رشد اقتصادی پایدار دور از دسترس خواهد بود. ویدئوی کامل گفت‌وگوی عباس آخوندی در «اکو ایران» قابل مشاهده است.
  • تامین ارز برای نیازهای وارداتی از ۴۹.۸میلیارد دلار گذشت

    بانک مرکزی: بانک مرکزی از اول فروردین‌ماه تا ۱۹ آذر‌ماه امسال، ۴۹میلیارد و ۸۷۲میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.
  • در جدال معافیت مزایای پرسنلی (حق شاغل) از مالیات؛ حق با کیست؟

    در چند سال اخیر بین مؤدیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی در خصوص معافیت یا عدم معافیت حق شاغل (مزایایی مانند حق مسکن، بن کارگری، کمک‌هزینه مهدکودک و...) اختلاف وجود دارد. در‌حال‌حاضر در بند «ز» تبصره یک ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۴، در خصوص شمول مالیات بر تمامی حقوق و مزایا به غیر از معافیت‌های مصرح در قانون، توسط دولت پیشنهاد و در مرحله بررسی توسط مجلس بوده که ظاهرا کمیسیون مربوطه با این پیشنهاد مخالف است.
  • بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی برای اعمال معافیت مالیاتی صادرکنندگان

    بر اساس بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی، ادارات امور مالیاتی مکلف شدند برای اعمال معافیت مالیاتی صادرکنندگان در گزارش‌های حسابرسی مالیاتی، با رعایت مقررات موضوعه صرفا از اطلاعات ثبت‌شده در سامانه ویرایش و استخراج اطلاعات مؤدیان مالیاتی استفاده کنند.
  • دیوان محاسبات گزارش داد؛

    بررسی وضعیت املاک صندوق بازنشستگی کشوری

    دنیای اقتصاد: دیوان محاسبات کشور در گزارشی تعداد املاک بلااستفاده، غیرفعال، در تصرف غیر و فاقد سند مالکیت در صندوق بازنشستگی کشوری را اعلام کرد. یافته‌های دیوان محاسبات کشور به عنوان یک نهاد نظارتی نشان می‌دهد، از تعداد ۲۰۵۲ فقره املاک و مستغلات درج‌شده در سامانه املاک صندوق بازنشستگی کشوری، تعداد ۸۱۳ فقره با کاربری‌های تجاری، اداری، مسکونی (۱۱ فقره هتل و حدود ۳۳هزار متر مربع املاک تجاری و اداری در محدوده‌های الهیه، نیاوران، شهرک غرب و یوسف‌آباد) بلااستفاده یا غیرفعال بوده و ۷۱۶ فقره از املاک و ۴۹۶ قطعه از اراضی تهران‌پارس نیز در تصرف غیر است. همچنین بررسی‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد تعداد ۹۴۱ فقره از املاک و مستغلات فاقد سند مالکیت بوده و اسناد مالکیت ۵۸ فقره از املاک و اراضی و ۱۱۵ واحد آپارتمان به‌نام اشخاص غیر است؛ مضافا اینکه ۷۰ واحد آپارتمان در مشهد و ۳ واحد آپارتمان در خیابان فرشته تهران واگذار شده لیکن وجه آن دریافت نشده است. این املاک در حالی بلااستفاده مانده‌اند که دولت مکلف است در‌ صورت عدم کفایت وجوه صندوق بازنشستگی، کمبود آن را از محل درآمد عمومی تامین و پرداخت کند. ایجاد شفافیت در مورد وضعیت شرکت‌های شبه‌دولتی از موارد مورد تاکید این نهاد نظارتی برای کمک به تصمیم‌گیران اقتصادی در کشور است.
  • اجرایی شدن کامل بازار ارز تجاری از ۲۶آذرماه سال جاری

    بانک‌مرکزی: تمام معاملات توافقی بین واردکنندگان و صادرکنندگانی که پیش از این تحت عنوان روش واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر صورت می‌گرفت از ۲۶آذرماه سال جاری در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام خواهد شد.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • رصد مسیر سیاستگذاری خاویر میلی در آرژانتین چه تجاربی را نشان می‌دهد؟

    آفت اصلاحات نیمه‌کاره

    در سال‌های گذشته دولت‌های مختلف داخلی در هنگام مواجهه با کمبود منابع، در شرایط اجبار دست به تعدیلات قیمتی در حوزه‌های مختلفی زده‌اند. با توجه به شرایط نابسامان اقتصاد کلان و تورم‌های بالا، اثرات این نوع اصلاحات کوتاه‌مدت بوده و با سرعت زیادی خنثی ‌شده‌اند. این موضوع تایید می‌کند که اصلاحات اقتصادی تنها معادل افزایش قیمت نیست و باید گام‌های تکمیلی طی شود. بسیاری از کشورها برای ایجاد ثبات اقتصادی و سپس حرکت در مسیر رشد اقتصادی، در وهله اول اصلاحات جامع و منسجمی با تمرکز بر کاهش هزینه‌های دولت و تعدیلات قیمتی انجام داده و پس از آن گام‌های تکمیلی را طی کرده‌اند. خاویر میلی، رئیس‌جمهور آرژانتین در یک سال گذشته با انجام اقداماتی مانند تعطیلی نیمی از وزارتخانه‌ها و همچنین قطع اعطای بسیاری از یارانه‌ها، تحت یک برنامه هماهنگ و منسجم، توانسته است تورم را به‌صورت چشمگیری کاهش دهد؛ هرچند که این پایان مسیر نیست و هنوز چالش‌های متعددی برای تکمیل اصلاحات اقتصادی وجود دارد.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» آخرین آمار تورم مواد غذایی را بررسی کرد؛

    سهم خوراکی‌ها از دستمزد

    مرکز آمار متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در آبان‌ماه را منتشر کرد. براساس محاسبات «دنیای اقتصاد» نسبت هزینه‌های ماهانه اقلام خوراکی برای یک خانوار ۴نفره در آبان‌ماه به حداقل حقوق به ۵۶.۸درصد رسیده است. این عدد در مدت مشابه سال گذشته معادل ۶۴.۸درصد بوده است. با‌این‌حال در ماه گذشته نسبت هزینه‌های ماهانه تهیه اقلام خوراکی خانوار به حداقل حقوق برابر با ۵۵.۴درصد بود و در آبان‌ماه رشد ۱.۴واحد درصدی را تجربه کرده است. بنابر‌این سهم خوراکی‌ها از سبد مخارج خانوار نسبت به سال گذشته بهبود داشته است، ولی در مقایسه با مهرماه افزایش را نشان می‌دهد.
  • حلقه مفقوده شرکت‌های دولتی

    برای تمام کسانی که با مباحث شرکتی آشنایی مختصری دارند، یک جمله کاملا معروف و کاربردی وجود دارد. «اساس و بقای یک شرکت بر «سود» استوار است.» یعنی اگر شرکت یا بنگاهی از سودآوری کافی برخوردار نباشد، ادامه حیات آن در شرایط متعارف، قابل‌تضمین نیست. لذا کلیه ارکان شرکت در جهت تحقق همین هدف راهبردی، برنامه‌ریزی و تلاش می‌کنند و اصلی‌ترین استراتژی یک شرکت نیز متمرکز بر همین هدف است که بالطبع توسعه آن در طول زمان نیز اهمیت راهبردی دارد. از همین رو در تمام جهان، دولت‌ها که به‌دلیل ساختار و ماموریت‌های متفاوت معمولا بنگاه‌داران خوبی نیستند، از سال‌های دور تلاش کرده‌اند از طریق شرکت‌های دولتی و خصوصی، بسیاری از ماموریت‌های خود را انجام دهند و از این طریق هم مخارج و درآمد خود را کنترل کنند و هم تعداد و میزان منابع درآمدی خود را افزایش دهند.
  • ۲۴ آذرماه، آخرین مهلت ارائه اظهارنامه دوره بهار ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد که ۲۴آذرماه، آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده فصل بهار ۱۴۰۳ است و مؤدیان مشمول می‌توانند در این بازه زمانی با انجام تکالیف قانونی، از تسهیلات بخشودگی جرایم ماده (۲۲) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و همچنین جرایم بند (ب) ماده (٣٦) و ماده (۳۷) قانون مالیات ارزش افزوده برخوردار شوند. مطابق آخرین بخشنامه سازمان امور مالیاتی در این خصوص، درصورتی که اشخاص مشمول نسبت به اصلاح، تکمیل یا مسترد کردن اظهارنامه مالیات ارزش افزوده دوره بهار امسال تا ۲۴آذرماه اقدام و نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات ارزش افزوده متعلق تا ۲۶آذر اقدام کنند یا فاقد بدهی باشند، از ۹۰ تا ۱۰۰درصد بخشودگی جرایم موضوع ماده (۲۲) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان برخوردار خواهند شد.ضمنا بخشودگی ۱۰۰درصدی جریمه‌های موضوع بند (ب) ماده (۳۶) و ماده(۳۷) قانون مالیات ارزش افزوده، در صورت پرداخت بدهی مالیات ارزش افزوده دوره بهار تا ۲۶ آذرماه سال جاری توسط ادارات امور مالیاتی سراسر کشور انجام خواهد شد.
  • ۱۳۴ هزار کودک سبد غذایی رایگان دریافت می‌کنند

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از تامین اعتبار همزمان مراحل پنجم و ششم خرید سبد غذایی کودکان مبتلا به سوءتغذیه خبر داد.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • تبعات انتشار نادقیق گزارش‌های آماری چیست؟

    آماردهی در «مه»

    مرکز آمار ایران اخیرا سری زمانی شاخص قیمت مصرف‌کننده را منتشر کرده، اما به نظر می‌رسد دقت داده‌ها، به‌ویژه در سال‌های ابتدایی، نادقیق است. اختلاف میان آمارهای این مرکز و بانک مرکزی نیز بی‌اعتمادی به این داده‌ها را افزایش داده است. به گفته کارشناسان، نبود شفافیت در محاسبه و ارائه داده‌ها، تاخیر در انتشار آمارهای منفی و ناکافی بودن بودجه نهادهای آماری، وابستگی به ملاحظات سیاسی و انتشار نامنظم آمارها، کیفیت آمارها را کاهش می‌دهد و سیاستگذاری اقتصادی را مختل می‌کند.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • وصول ۱۴همت از فرارهای مالیاتی

    دنیای اقتصاد: به گفته یک مقام سازمان امور مالیاتی، در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳۸هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور ثبت شده که سازمان امور مالیاتی تا کنون حدود ۱۰درصد آن ، یعنی ۱۴ هزار میلیارد تومان، فرار مالیاتی را کشف و وصول کرده است.
    جمعه، ۱۶ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند؛

    بررسی وضعیت اقتصادی ایران در ۴ تابلو؛ اقتصاد در منطقه هشدار!

    در سند چشم‌انداز ۲۰ساله، هدف‌گذاری شده بود که تا سال۱۴۰۴ اقتصاد ایران به قدرتمندترین کشور منطقه تبدیل شود و با توجه به معیارهای اقتصادی، در جایگاه برتر قرار گیرد. «دنیای‌اقتصاد» در چهار تابلو به بررسی وضعیت ایران و کشورهای منطقه پرداخته است. شواهد حاکی از آن است که بر اساس ارزیابی این چهار متغیر، اقتصاد ایران نمره قابل قبولی در سند چشم‌انداز ۲۰ساله نگرفته است. راهکار مهم برای تغییر این وضعیت تصمیم‌های جدید و خروج از مسیری است که در دو دهه اخیر طی شده است.
    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • زمان‌بندی در سیاستگذاری دولت‌ها چه ضرورتی دارد؟

    پایان باز وعده‌ها

    در سال‌های اخیر، وعده‌های دولت‌ها مانند کاهش تورم، رفع فیلترینگ و پیشبرد لوایح FATF به‌دلیل نبود برنامه‌ریزی و زمان‌بندی محقق نشده‌اند. برای جلوگیری از تکرار این روند، دولت‌ها باید برنامه‌های عملیاتی با جدول زمانی مشخص و گزارش‌دهی دوره‌ای ارائه دهند.
  • چارچوب مفهومی نظام اولویت

    یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه سیاستگذاری، به تعیین اولویت‌ها برمی‌گردد. به این معنی که از میان اولویت‌های فراوان، چگونه می‌توان از تنوع اولویت‌ها رهایی یافت و اولویت اصلی را بازشناسایی و بر آن تمرکز کرد. تشخیص و تعیین اولویت اصلی، موجب تخصیص بهینه منابع می‌شود و اثربخشی تدابیر برنامه و بودجه‌ای را افزایش می‌دهد. در سال۲۰۱۳ مطالعه میدانی از سوی شرکت Booze که یکی از مشاوران معتبر بین‌المللی است، صورت پذیرفت که علت اصلی شکست استراتژی‌ها و راهبرد‌ها در شرکت‌های بزرگ اقتصادی در چه عامل یا عواملی نهفته است؟ در این مطالعه که حدود ۷۳۹مدیر ارشد شرکت‌های معتبر جهانی مشارکت داشتند، تنوع و فراوانی اولویت‌ها نقش بیشتری در شکست استراتژی‌ها و راهبردها داشته است.
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • نرخ افزایش تولید ناخالص داخلی در فصل دوم ۱۴۰۳ به کف دو ساله رسید

    دشارژ «رشد» تابستانی

    مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی تابستان۱۴۰۳ را ۳.۴درصد اعلام کرد که نسبت به بهار کاهش ۱.۳واحد درصدی داشته است. این رقم کمترین میزان رشد فصلی اقتصاد کشور در ۸فصل گذشته محسوب می‌شود. علت اصلی این کاهش، خروج اثرات مثبت افزایش تولید نفت در سال‌های گذشته است. با این حال، فقدان سرمایه‌گذاری جدید در زیرساخت‌های نفتی، اثرگذاری رشد نفتی را کاهش داده و به نظر می‌رسد تولید این محصول استراتژیک به سقف خود برخورد کرده است. علاوه بر این، قطعی‌های مکرر برق در تابستان، تولید صنایع سنگین مانند فولاد و سیمان را محدود کرده و به کاهش رشد اقتصادی منجر شده است. کمبود سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی نیز بر این مساله دامن زده است. با توجه به شرایط فعلی چشم‌انداز رشد اقتصادی ایران به مدیریت منابع انرژی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و کاهش وابستگی به نفت بستگی دارد. وزیر اقتصاد نیز در یک برنامه تلویزیونی یکی از مهم‌ترین الزامات افزایش رشد اقتصادی را افزایش سرمایه‌گذاری خارجی اعلام کرد.
  • میزان وجوه انتقال‌یافته از سال ۱۴۰۲ به سال ۱۴۰۳

    در پایان سال ۱۴۰۲ حدودا مبلغ ۴۰۵هزار میلیارد تومان به سال ۱۴۰۳ منتقل شده است که بیش از یک‌سوم آن مربوط به اوراق مالی اسلامی است.
    دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
  • رشد اقتصادی در مهرماه ۳.۱ درصد برآورد شد؛

    خروج صنایع از دام بی‌برقی؟

    بر اساس محاسبات مرکز پژوهش‌های مجلس، رشد اقتصادی کشور در مهر‌ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه در سال گذشته ۳.۱درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز ۳درصد بوده است. در نخستین ماه پاییز سال جاری، ارزش افزوده بخش کشاورزی رشد ۱.۵درصدی، بخش نفت خام و گاز طبیعی رشد ۳.۷درصدی، گروه صنایع و معادن رشد ۳.۸درصدی و در نهایت گروه خدمات رشد ۳.۱درصدی را تجربه کرده است. با ورود به فصل پاییز و کاهش قطعی‌های برق‌، در ماه مهر گروه صنعت و معدن پس از دو ماه رشد منفی، رشد مثبت را تجربه کرده است. کارشناسان معتقدند آغاز مجدد قطعی برق در پاییز سال جاری می‌تواند رشد این گروه را مجددا به بازه منفی بازگرداند. در نهایت می‌توان گفت کاهش نرخ رشد فصلی از ۳.۲درصد در بهار به ۲.۲درصد در تابستان و ثبات نسبی این نرخ در مهرماه نشان می‌دهد که اثرات مثبت افزایش تولید نفت و گاز بر رشد اقتصادی در حال کاهش است.
  • ایران در نشست گروه مبارزه با پول‌شویی اوراسیا

    معاون وزیر اقتصاد با اشاره به توافقات انجام‌شده در حاشیه اجلاس گروه منطقه‌ای مبارزه با پول‌شویی اوراسیا اظهار کرد:‌ گروه اوراسیا از فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه پیشگیری و مقابله با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم با اهدای لوح شایستگی و به طور خاص در قطعنامه پایانی اجلاس، قدردانی کرد. به گزارش شادا، چهل و یکمین نشست عمومی گروه مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم اوراسیا (EAG) در شهر ایندور هندوستان از پنجم تا نهم آذرماه سال جاری با حضور هیات جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضو ناظر برگزار شد. هادی خانی، معاون وزیر اقتصاد و دبیر شورای ‌عالی مقابله با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم و رئیس مرکز ملی اطلاعات مالی، سرپرستی گروه ایرانی را در این اجلاس بر عهده داشت.
    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • دیوان محاسبات اعلام کرد:

    حفره ۸۰ همتی در منابع هدفمندی

    دنیای اقتصاد: دیوان محاسبات کشور اعلام کرد که پیش‌بینی منابع هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۲ مناسب نبوده است.
  • «دنیای‌اقتصاد» مسیر دشوار اصلاحات اقتصادی را بررسی می‌کند؛

    مچ‌اندازی با رانت‌خواران؛ آیا سیاستگذار قدرت کافی دارد؟

    در میان کارشناسان، در رابطه با لزوم گام برداشتن به سوی اصلاحات ساختاری در کشور اجماع وجود دارد و سیاستگذاران نیز مدت‌ها است وعده‌هایی در رابطه با این موضوع می‌دهند. با این حال هربار که کشور به سوی اصلاحات حرکت کرده است دست‌های پنهانی در مقابل این اصلاحات ایستاده‌اند و از عملی شدن این وعده‌ها جلوگیری کرده‌اند. گروه‌های رانت‌جو که منافع خود را در اصلاحات اقتصادی از دست می‌دهند با استفاده از ابزارهای خاص در چهره کارشناس، سیاستگذار یا عامه مردم، خود را حامی اقشار فرودست جامعه نشان می‌دهند و به این ترتیب در مسیر اصلاحات مانع‌تراشی می‌کنند. به نظر می‌رسد دولت برای تسهیل مسیر اصلاحات اقتصادی نیازمند است تا با شفافیت و گفت‌وگو با کارشناسان و عامه مردم این گروه‌ها را با خود همراه کند و در راستای اقناع همه حرکت کند. می‌توان در نهایت در این گزاره به اجماع رسید که منافع جمعی در بلندمدت در عملی شدن اصلاحات اقتصادی است؛ اگرچه در کوتاه‌مدت ممکن است گروه‌های بازنده‌ای وجود داشته باشند.
  • اجرای طرح کالابرگ در سال ۱۴۰۳ منتفی است

    ایلنا: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که در بودجه سال ۱۴۰۳ هیچ ردیفی برای اجرای طرح کالابرگ پیش‌بینی نشده است و به همین دلیل، این طرح اجرا نخواهد شد. احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در حاشیه آیین توزیع سه‌هزار سری جهیزیه به زوجین دارای معلولیت، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز با تلاش خیرین و هماهنگی سازمان بهزیستی کشور، حدود دوهزار و ۹۷۰سری جهیزیه، هر کدام به ارزش ۳۵میلیون تومان، به زوجین معلول و توان‌یاب ارائه خواهد شد. او افزود: در هفته جاری، یک‌هزار و ۹۰۰واحد مسکونی به زوجین توان‌یاب و معلول اختصاص داده می‌شود. همچنین تا پایان سال جاری، ۳۰هزار نفر از معلولان تحت پوشش بهزیستی وارد بازار کار خواهند شد. میدری با اشاره به اجرای قانون حقوق افراد دارای معلولیت، ادامه داد: بر اساس این قانون، باید ۳درصد از فرصت‌های شغلی به افراد دارای معلولیت اختصاص یابد. سازمان بهزیستی با سازوکارهای خود تلاش می‌کند این قانون به‌طور کامل اجرا شود. او در بخش دیگری از سخنان خود درباره طرح کالابرگ در سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: در بودجه سال ۱۴۰۳ اعتباری برای اجرای طرح کالابرگ پیش‌بینی نشده است.
  • هشدار درباره پیام جعلی اعطای وام ۳۰ میلیونی

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: پیام اینترنتی «اعطای وام ۳۰میلیون تومانی بدون سود و ضامن از سوی وزارت کار» که از طریق پیام‌رسان‌ها و تعاملات دیجیتال در حال بازنشر است، جعلی بوده و صرفا به قصد کلاهبرداری سودجویان در حال انتشار است. کلیک روی لینک توصیه‌شده در پیام ارسالی، منجر به دانلود اپلیکیشن مخربی خواهد شد که سرقت اطلاعات شخصی و مالی فرد مانند شماره کارت بانکی، رمز عبور و... را هدف گرفته و حساب‌های مالی او به‌سرعت خالی می‌شود. توصیه می‌شود هرگونه اطلاعات راجع به تسهیلات مالی را از مبادی قانونی مربوطه پیگیری کرده و از کلیک روی لینک‌های مشکوک به‌شدت پرهیز کنید.