شماره روزنامه ۶۱۸۱
|

اثر «انتظارات تورمی» بر متغیر کلیدی بازار پول بررسی شد؛

برخی این ادعا را مطرح می‌کنند که نرخ سود حقیقی در شرایط کنونی رقم بالایی است. مطابق بررسی‌ها افزایش انتظارات تورمی که در قیمت دارایی‌ها منعکس شده با وجود ثبات نسبی نرخ بهره اسمی، به کاهش نرخ بهره حقیقی و در نتیجه افزایش تقاضا برای دارایی‌ها و تشدید فشارهای تورمی منجر شده است. بنابراین این ادعا که…

چگونه ویتنام از جنگ تجاری آمریکا و چین سود برد؟

ویتنام در جنگ تجاری اول دونالد ترامپ توانست به برگ برنده‌ای بزرگ دست پیدا کند و از تنش‌های اقتصادی میان آمریکا و چین نهایت استفاده را ببرد. این کشور به پایگاه جذابی برای تولیدکنندگان چینی تبدیل شد که به دنبال راهی برای دور زدن تعرفه‌های سنگین آمریکا بودند. نتیجه این بود که ویتنام با رشد اقتصادی…

    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • اثر «انتظارات تورمی» بر متغیر کلیدی بازار پول بررسی شد؛

    مسیریابی سود تعادلی

    برخی این ادعا را مطرح می‌کنند که نرخ سود حقیقی در شرایط کنونی رقم بالایی است. مطابق بررسی‌ها افزایش انتظارات تورمی که در قیمت دارایی‌ها منعکس شده با وجود ثبات نسبی نرخ بهره اسمی، به کاهش نرخ بهره حقیقی و در نتیجه افزایش تقاضا برای دارایی‌ها و تشدید فشارهای تورمی منجر شده است. بنابراین این ادعا که در شرایط کنونی نرخ سود حقیقی بالا است و سیاستگذار باید آن را کاهش دهد، نمی‌تواند صحیح باشد. مسوولان بانک مرکزی نیز اخیرا تاکید کرده‌اند که تغییری در نرخ سود بانکی صورت نخواهد پذیرفت.
  • چگونه ویتنام از جنگ تجاری آمریکا و چین سود برد؟

    چشم انداز دیپلماسی بامبو

    ویتنام در جنگ تجاری اول دونالد ترامپ توانست به برگ برنده‌ای بزرگ دست پیدا کند و از تنش‌های اقتصادی میان آمریکا و چین نهایت استفاده را ببرد. این کشور به پایگاه جذابی برای تولیدکنندگان چینی تبدیل شد که به دنبال راهی برای دور زدن تعرفه‌های سنگین آمریکا بودند. نتیجه این بود که ویتنام با رشد اقتصادی حدود ۸درصد در سال و جذب ۲۹۰میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی از سال ۲۰۱۶، جایگاه خود را در زنجیره تامین جهانی تقویت کرد. تولید و صادرات کالاهایی مانند کفش‌های ورزشی، مبلمان چوبی و قطعات الکترونیکی از ویتنام به آمریکا افزایش چشمگیری یافت و شرکت‌های بزرگی مانند اپل و نایک به حضور پررنگ‌تر در این کشور پرداختند.با‌این‌حال، دور دوم سیاست‌های تجاری ترامپ چالش‌های تازه‌ای برای ویتنام به همراه خواهد داشت. دولت جدید آمریکا به دنبال بستن «درهای پشتی» تجاری است که امکان ورود کالاهای چینی از طریق کشور ثالث را فراهم می‌کند. همچنین، تعرفه‌های احتمالی بر واردات ویتنام و فشار برای کاهش کسری تجاری بزرگ این کشور با آمریکا، اقتصاد ویتنام را تهدید می‌کند. با وجود این، زیرساخت‌های بهبود‌یافته، نیروی کار ارزان و انعطاف‌پذیری دیپلماتیک این کشور ممکن است همچنان ویتنام را در مسیر جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید حفظ کند.
  • بررسی اهمیت فضای کسب‌و‌کار (با تاکید بر استان کهگیلویه و بویراحمد)

    به طور کلی فعالیت بنگاه‌های اقتصادی تحت‌تاثیر دو نوع متغیر قرار می‌گیرد: ۱- متغیرهای درون‌زا؛ متغیرهایی که در کنترل مدیر بنگاه یا واحد اقتصادی هستند و می‌تواند بر حسب سلیقه یا نیاز نسبت به اضافه و کم کردن آنها اقدام کند. ۲- متغیرهای برون‌زا؛ مجموعه عواملی که بر عملکرد بنگاه‌های اقتصادی موثر هستند اما خارج از کنترل مدیران بنگاه‌ها قرار دارند. عواملی نظیر قوانین و مقررات، میزان بارندگی، فرهنگ کاری، حل‌وفصل دعاوی و سهولت یا صعوبت تامین مالی از جمله متغیرهای برون‌زا هستند. فضای کسب‌وکار از متغیرهای برون‌زاست.
  • تبدیل ایران به نقطه مرکزی آموزش‌های مهارتی منطقه

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: با همکاری سه‌جانبه «ایران، کره جنوبی و یونسکو» آموزش‌های بین المللی مهارتی برای توسعه ایران انجام می شود. کیم جون پیو، سفیر کره جنوبی، در آیین گشایش و آغاز به کار پروژه علمی‌آموزشی و به‌روز‌رسانی امکانات مرکز تربیت مربی فنی و حرفه‌ای سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در کرج، گفت: مرکز تربیت مربی فنی و حرفه‌ای در ایران به نقطه متمرکز آموزش‌های مهارتی در منطقه تبدیل می‌شود.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • رئیس کل بانک‌مرکزی اعلام کرد؛

    تورم نقطه‌ای آبان‌ به ۳۵.۳درصد رسید/ تورم سالانه به کف ۴سال گذشته رسید

    دنیای اقتصاد: مطابق محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک‌مرکزی، تورم نقطه‌ای آبان‌ماه به ۳۵.۳درصد رسیده است. همچنین تورم ماهانه و سالانه به ترتیب ۳درصد و ۳۷.۳درصد بوده است.
  • چرا نسبت اشتغال به جمعیت ایران در مقایسه با کشورهای منطقه پایین است؟

    درجه اتلاف نیروی انسانی

    با وجود آنکه ایران یکی از کشورهایی است که جمعیت بالایی از تحصیل‌کردگان در سن کار را دارد، اقتصاد کشور نتوانسته است از این ظرفیت در جهت توسعه بازار کار استفاده کند. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد که پس از افغانستان و عراق، ایران پایین‌ترین نسبت اشتغال به جمعیت یعنی ۳۸.۹درصد را در میان کشورهای منطقه دارد. این در حالی است که نسبت اشتغال به جمعیت در کشورهای نفتی مانند امارات و قطر بالای ۸۰درصد و در عربستان حدود ۶۰درصد است. پرسش اساسی آن است که چرا این نسبت در ایران پایین است؟ کارشناسان معتقدند که مجموعه‌ای از عوامل مانند وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی، عدم سرمایه‌گذاری این درآمدها در جهت توسعه صنایع غیردولتی، تحریم‌های اقتصادی و عدم امکان استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری خارجی، تورم‌های بالا و نابسامانی اقتصاد کلان و وجود موانع فرهنگی و قانونی در زمینه ورود زنان به بازار کار، از مهم‌ترین عوامل پایین بودن نسبت اشتغال به جمعیت در ایران است. این مساله موجب شده است تا بسیاری از تحصیل‌کردگان ایرانی در یک دهه گذشته جذب بازار کار داخل کشور نشوند و به کشورهای دیگر مهاجرت کنند.
  • شکاف بین اروپا و آمریکا حاصل سال‌ها ریسک‌پذیری بالای آمریکایی‌ها؛

    راز شکاف اقتصادی اروپا و آمریکا

    شکاف اقتصادی بین اروپا و آمریکا در سال‌های اخیر بیش از گذشته خود را آشکار کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد این شکاف در حوزه‌هایی همچون درآمد سرانه و بهره‌وری نیروی کار خود را نمایان کرده است. در این راستا ادوارد کنراد، نویسنده و محقق آمریکایی از موسسه آمریکن انترپرایز، در یادداشتی در وال استریت ژورنال، به بررسی علل بروز این شکاف پرداخته است. براساس این یادداشت علی‌رغم اینکه آمریکایی‌ها از سطح آموزشی پایین‌تری به صورت سرانه نسبت به اروپایی‌ها برخوردار هستند، اما به لطف ریسک‌پذیری بالای کارآفرینان آمریکایی وآزادی اقتصادی بالاتر آمریکا، این کشور عملکرد بسیار بهتری را از خود ثبت کرده است.
  • تصاحب بانک!

    در ادبیات قوانین بانکداری سایر کشورهای جهان، مبحث مفصل و مبسوطی به شرایط و چگونگی تصاحب (Take over) بانک و نصب سرپرست (Consevatorship) اختصاص داده شده است. جان کلام آنکه اگر مرجع نظارت بانکی بنا به هر دلیل از وضعیت فعلی یا آینده ثبات و سلامت هر بانکی نگران بوده و توانایی سهامداران اصلی بانک و اعضای هیات‌مدیره و هیات عامل را مکفی برای اصلاح وضعیت فعلی بانک نبیند، به‌فوریت اقدام به تصاحب بانک کرده و ضمن خلع ید از سهامداران، هیات‌مدیره و هیات عامل بانک مورد‌نظر، برای آن سرپرست(Consevatorship) تعیین می‌کند.
  • تغییر دهک؛ عامل احتمالی عدم واریز یارانه آذرماه

    مهر: سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها تاکید کرد: ممکن است تغییر از دهک‌های یک تا سه به دهک‌های چهار تا نه، یکی از علل عدم واریز یارانه به حساب برخی از سرپرستان خانوار باشد.طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها، در پاسخ به این سوال که «به نظر می‌رسد یارانه دهک‌های یک تا سه به صورت کامل واریز نشده است»، ضمن تاکید بر اینکه یارانه آذرماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های مورد اشاره واریز شده است، اظهار کرد: یارانه‌ها همان زمانی که اعلام کردیم واریز شد. اینکه برخی اظهار داشتند که یارانه دریافت نکرده‌اند نیازمند بررسی از جهات مختلف است. او افزود: ممکن است برای برخی پیامک واریز ارسال نشده باشد یا برخی افراد تغییر دهک از یک تا سه به چهار تا نه داشته‌اند؛ در نتیجه هر فرد با توجه به وضعیتش باید مورد بررسی قرار گیرد. سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها خاطرنشان کرد: به طور کلی یارانه دهک‌های مورد اشاره پرداخت شده و موعد پرداخت یارانه دهک‌های چهارم تا نهم هم پایان ماه است و ان‌شاءالله در موعد خود پرداخت خواهد شد.
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش پیش‌بینی اقتصادی بزرگ‌ترین بانک آلمان برای سال ۲۰۲۵ چه می‌گوید؟

    چشم‌انداز اقتصاد جهان در سال آینده

    دویچه بنک، بزرگ‌ترین بانک آلمان و یکی از معتبرترین موسسات مالی در جهان، هر سال گزارشی جامع در زمینه پیش‌بینی وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف برای سال آینده منتشر می‌کند. این بانک با استفاده از مدل‌های اقتصادی تجزیه و تحلیل‌ها داده‌ها، سعی دارد روندهای اقتصادی آینده را شبیه‌سازی کند و وضعیت کلان اقتصادی جهان را در سال آینده ترسیم نماید. گزارش پایان سال ۲۰۲۴ دویچه بنک که به پیش‌بینی وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف برای سال ۲۰۲۵ پرداخته، نگاه مثبتی به رشد اقتصادی برخی از اقتصادهای عمده جهان دارد. این گزارش به‌ویژه بر تداوم رشد در ایالات متحده، بهبود نسبی وضعیت اقتصادی منطقه یورو، چالش‌های اقتصادی پیش ‌روی چین و درعین‌حال رشد مثبت در بسیاری از کشورهای آسیایی و در‌حال‌توسعه تاکید دارد.
  • مازاد نیروی کار باعث فشار بر صندوق‌های بازنشستگی می‌شود؛

    عوارض اقتصادی کارمندان بیکار

    دنیای اقتصاد: تناسب بین تعداد نیروی کار و حجم کار موجود در سازمان‌ها یکی از اصول اساسی در بهبود عملکرد آنهاست. تجربه‌ کاهش تعداد کارمندان دولتی به یک‌سوم ظرفیت در دوران کرونا و عدم ایجاد اختلال در خدمات‌رسانی، وجود قابل‌توجه مازاد نیروی انسانی را آشکار ساخت. مازاد نیروی انسانی در بخش دولتی مشکلاتی از جمله افزایش مصرف انرژی، افزایش هزینه‌های عمومی دولت و افزایش فشار مالی بر صندوق‌های بازنشستگی را به همراه دارد. روند فعلی استخدام‌ نیروهای جدید که بدون توجه به مازاد نیرو در پیش گرفته شده است، چالش‌ها را تشدید می‌کند. این در حالی است که آمریکا با وجود بهره‌وری بالای کارمندان همچنان در پی کاهش تعداد آنها برای کاهش هزینه‌هاست.
  • برنامه سازمان امور مالیاتی برای بارنامه‌های مشکوک

    تسنیم: رئیس مرکز بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی گفت: بارنامه‌هایی که اطلاعاتی از خرید و فروش در آنها وجود نداشته، به عنوان موارد مشکوک به فرار مالیاتی احصا شده‌اند و پس از بررسی، آنها را اعلام می‌کنیم.
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • دیوارکشی مقابل «تجارت با کشورها» چه دردسری برای خانوارها به‌وجود می‌آورد؟

    تولید فقر با حمایت‌گرایی

    در دو دهه‌ گذشته بسیاری از کشورهای در حال توسعه توانسته‌اند با کاهش محدودیت‌های تجاری و پیوستن به زنجیره ارزش جهانی در مسیر رشد اقتصادی قدم بگذارند و جمعیت قابل توجهی را از دام فقر برهانند. بر اساس گفته‌های دبیرکل سازمان تجارت جهانی، در حال حاضر یک‌چهارم کالری‌های مصرفی در جهان از طریق تجارت تامین می‌شود. با این وجود تهدیدهای ناشی از سیاست‌های تعرفه‌ای و حمایت‌گرایانه مانعی بر سر راه همکاری بین‌المللی به شمار می‌روند. از سال۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، سیاست‌های مربوط به افزایش محدودیت‌های تجاری به‌صورت قابل توجهی گسترش یافته است. تشدید سیاست‌های مبتنی بر محدودیت تجارت آزاد توسط کشورها موجب می‌شود تا کشورهای در حال توسعه که قصد دارند با استفاده از مزایای تجارت آزاد به رشد اقتصادی و فقرزدایی برسند، از این فرصت محروم شوند. علاوه بر این افزایش تمایل دولت‌ها به افزایش تعرفه‌ها و خطر افزایش قیمت کالاها در آینده، موجب شده است خانوارها حتی در کشورهایی مانند آمریکا دست به احتکار بزنند.
  • مزد منطقه‌ای به معنای حذف حداقل مزد نیست

    ایسنا: یک کارشناس حوزه کار گفت: مزد منطقه‌ای فراتر از مزد حداقلی است و در کشورهایی اجرا می‌شود که از ثبات اقتصادی برخوردارند و فاصله طبقاتی ندارند. حمید نجف درباره اثرات منطقه‌ای کردن تعیین دستمزد کارگران گفت: مزد منطقه‌ای به معنای حذف حداقل مزد نیست و مختص مناطقی است که به دلیل شرایط خاص فراتر از مزد حداقلی، دستمزد بیشتری برای کارگران و نیروهای کار آن مناطق در نظر گرفته می‌شود. او افزود: متاسفانه بعضا تصور می‌‌شود با منطقه‌ای کردن دستمزدها، حداقل مزد حذف می‌شود و کارفرمایان دستمزدهای متفاوتی را برای نیروی کار در نظر می‌گیرند.
  • اعلام مهلت حذف و اضافه بیمه تکمیلی بازنشستگان

    سازمان تامین اجتماعی: محمد اسدی، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته، در خصوص مهلت ثبت‌نام، حذف و اضافه بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین ‌اجتماعی گفت: بازنشستگان تامین اجتماعی می‌توانند تا پایان بهمن‌ماه سال جاری با مراجعه به کانون‌های بازنشستگی در سراسر کشور برای ثبت‌نام بیمه تکمیلی و حذف یا اضافه کردن افراد تحت تکفل خود، اقدام کنند.
  • رئیس کل سازمان امور مالیاتی خبر داد

    تامین مالی حدود ۲هزار پروژه در کشور با اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات

    سازمان امور مالیاتی: رئیس کل سازمان امور مالیاتی از تامین مالی حدود ۲هزار پروژه در کشور با اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات خبر داد. سید‌محمد‌هادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با اعلام این خبر گفت‌: برای اولین بار در سال جاری ۳۵۰هزار نفر با شرکت در طرح نشان‌دار کردن مالیات، محل مصرف مالیاتشان را خودشان انتخاب کردند.
    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • فراز و فرود جزء هزینه‌ای تولید بررسی شد؛

    تغییر آهنگ مصرف خانوار

    بررسی آمارها حاکی از آن است که در دهه۱۳۹۰، نسبت مصرف خصوصی به تولید ناخالص داخلی (GDP) رشد کرد و در سال۱۳۹۴ به ۵۵.۶درصد رسید؛ اما در سال‌های پایانی این دهه به‌دلیل تحریم‌ها به ۴۸.۳درصد کاهش یافت. در اوایل دهه۱۴۰۰، در این متغیر بهبود نسبی مشاهده شد؛ اما به گفته کارشناسان، ریسک‌های سیاسی و نااطمینانی‌های مربوط به تحریم در آینده نزدیک همچنان می‌تواند این نسبت را تحت تاثیر قرار دهد. تقویت مصرف خصوصی نیازمند بهبود شاخص‌های کلان اقتصاد، گام برداشتن در راستای رفع دائمی تحریم‌ها و تقویت رشد اقتصادی است.
  • واکاوی ساختار سنتی بدهی بانک‌ها؛

    ضرورت معماری نوین بدهی‌های بانکی

    نظام بانکی ایران به‌طور سنتی بر سپرده‌های کوتاه‌مدت و منابع بانک مرکزی استوار است؛ ساختاری که در گذشته، با تحمیل تورم، توانسته بود نیازهای مالی اقتصاد را برآورده کند. اما در شرایط کنونی، با پیچیدگی‌های جدید بازارهای مالی و افزایش تعادل‌های تورمی به سطوحی بالاتر از روند بلندمدت، ناکارآمدی آن به‌وضوح نمایان شده است؛ زیرا این ساختار به دلیل عدم تنوع در بدهی‌های بانکی بیش از حد نرمال به سپرده‌های عندالمطالبه متکی است و باعث شده شوک‌های اقتصادی (داخلی یا خارجی)، به‌سرعت و با شدت بسیار بیشتری از طریق سازوکارهای نهفته‌شده در ترازنامه بانک‌ها به سایر بخش‌های اقتصاد منتقل شود و موجب اختلال هرچه بیشتر مکانیسم انتقال سیاست‌های پولی شده است.
  • نظر بخش خصوصی در مورد اختلافات آماری

    دنیای اقتصاد: اختلاف آماری بانک مرکزی و مرکز آمار ایران از منظر بخش خصوصی بررسی شد. «دنیای اقتصاد» در روزهای آینده گزارشی بر اساس این بررسی منتشر خواهد کرد.
  • مزایای رفاهی در فیش حقوق معاف از مالیات شد

    مهر: تمامی مزایای رفاهی مندرج در ماده ۳۶ قانون کار شامل حق مسکن، بن، اولاد و تاهل از پرداخت مالیات معاف یا عدم مشمول شناخته شد. بر اساس بخشنامه سازمان امور مالیاتی کشور که در تاریخ ۲۰ آذرماه خطاب به ادارات کل سازمان امور مالیاتی کشور صادر شده است، وجه پرداختی در مواردی که شامل ماده مواد ۸۲ و ۸۳ قانون مالیات‌های مستقیم نیستند، از جمله پرداختی‌ها بابت امور رفاهی و انگیزه‌ای، در حدود قانون و به نحو متعارف (با ارائه اسناد مدارک) مشمول مالیات بر درآمد حقوق نیست.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • جزئیات فرمول های ممکن برای بازتنظیم یارانه های انرژی در نشست «گفت و شنود» دنیای اقتصاد مطرح شد؛

    اصلاح قیمت بنزین با طرح بانک انرژی

    دنیای اقتصاد: در نشست گفت و شنود «دنیای اقتصاد»، تحلیلگران به نقد و بررسی سیاست‌های فعلی در خصوص قیمت‌گذاری بنزین و اثرات آن بر اقتصاد کشور پرداختند و پیشنهادهای مختلفی در جهت اصلاحات ساختاری و بهبود وضعیت موجود مطرح کردند.
  • آیا ارز توافقی پایان دوران ارز دستوری را رقم می‌زند؟

    فاز دوم سیاستگذاری ارزی؛ سرنوشت بورس پس از «نیما»

    بانک مرکزی به تازگی در یک بخشنامه اعلام کرد که از امروز بخش عمده معاملات ارزی به جز ارز ترجیحی مربوط به کالاهایی خاص در سامانه‌ای جدید تحت عنوان سامانه ارز تجاری تخصیص خواهد یافت. به گفته مسوولان، عرضه و تقاضا قیمت ارز را در این سامانه تعیین خواهد کرد. پیش‌تر مسوولان بانک مرکزی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرده بودند که بانک مرکزی در فاز اول سیاستگذاری خود به دنبال تثبیت نرخ ارز بود؛ اما اکنون و در فاز دوم سیاستگذاری ارزی به دنبال سیاست‌های مبتنی بر عرضه و تقاضا در این حوزه است. این سیاستگذاری احتمالا باعث شارژ بازار سرمایه در روزهای آینده خواهد شد. مسوولان بانک مرکزی اعلام کرده‌اند که سامانه ارز تجاری دارای دامنه نوسان ۳درصدی خواهد بود. البته کارشناسان درخصوص اثر منفی سیاستگذاری دستوری و احتمال تکرار تجربه‌های شکست‌خورده در سامانه نیما در قالب جدید هشدار داده‌اند.
  • گزارش همتی به مجمع تشخیص مصلحت نظام

    ایلنا: وزیر اقتصاد در جلسه با اعضای مجمع تشخیص مصلحت گفت: اصلاح اقتصاد نیاز به زمان دارد و به جای تغییرات ناگهانی و شوک‌آور، باید به‌تدریج مشکلاتی مثل کسری بودجه، ناترازی‌ها و دخالت بیش از حد دولت در اقتصاد را حل کنیم.
  • افزایش ترک تحصیل در ایران با رشد نرخ فقر

    تسنیم: دبیرکل خانه تعاونگران گفت: بین فقر و ترک‌تحصیل ارتباط معنا‌داری وجود دارد و ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای فارغ‌التحصیلان می‌تواند انگیزه تحصیل را در دانش‌آموزان افزایش دهد.
  • اطلاعیه صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص گزارش‌های اخیر در مورد املاک صندوق

    صندوق بازنشستگی کشوری، در اطلاعیه‌ای به موارد مطرح در فضای مجازی در مورد املاک صندوق پاسخ داد.
    جمعه، ۲۳ آذر ۱۴۰۳
  • در نشست اقتصاد سیاسی بنزین و اصلاحات اقتصادی مطرح شد؛

    اصلاحات بنزین نباید از بنزین آغاز شود

    دنیای اقتصاد: در نشست اقتصاد سیاسی بنزین و اصلاحات اقتصادی که با حضور جمعی از اقتصاددانان و کارشناسان برگزار شد، بر این نکته تأکید شد که اصلاحات در حوزه بنزین نباید صرفاً از خود بنزین آغاز شود.
    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • در برنامه ویدیویی «به وقت اقتصاد» مطرح شد؛

    سیاستگذاری مطمئن؛ پس از آزمون

    دنیای اقتصاد: در دومین قسمت از «به وقت اقتصاد» با حضور دکتر امیر عطاردیان، دکترای مدیریت تکنولوژی و دانش‌آموخته دانشگاه فدریکو دوم ناپل ایتالیا به اهمیت آزمایشگاه‌های سیاست‌گذاری در اتخاذ بهینه‌ترین سیاست‌ها پرداخته شد.
  • در نشست گفت‏‏‌وشنود اقتصادی بررسی شد؛

    تحلیل حساسیت سیاستگذاری سوختی

    از زمان حفر نخستین چاه نفت در ایران، همواره چالش‏‏‌هایی بین ملت و دولت بر سر این منابع خدادادی وجود داشته است. از جمله این چالش‏‏‌ها می‌توان به نوع مالکیت، قانون‌گذاری، چارچوب‏‏‌های قیمت‏‏‌گذاری، نحوه تخصیص و توزیع درآمدهای نفتی و... اشاره کرد. این چالش‏‏‌ها به مشکلی ختم شده‏‏‌اند که به آن «ناترازی انرژی» می‌گویند. «دنیای‏‏‌اقتصاد» در نشست گفت‏‏‌وشنود اقتصادی با موضوع «چالش بنزین و نفت»، این مساله را به بحث گذاشت. در این نشست که به میزبانی مرتضی کاظمی، اقتصاددان، برگزار شد، موضوع یادشده با حضور چند تن از کارشناسان و افراد دغدغه‏‏‌مند بررسی شد و ضمن مطرح شدن سوالات بسیار کلیدی در خصوص سیاستگذاری بخش انرژی، راهکارهای مختلفی برای برون‏‏‌رفت از این مشکل ارائه شد.
  • سرپرست معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی تشریح کرد

    اهمیت ایمنی کارگران برای توسعه کشور

    ایرنا: سرپرست معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی در آیین چهاردهمین جشنواره ملی تجلیل از کارفرمایان سلامت‌محور و خانه‌های بهداشت کارگری گفت: سلامت و ایمنی کارگران و کارکنان، پایه توسعه هر کشوری است و هر قدر کشورها به این مساله اهمیت بدهند، به همان میزان رضایت نیروی کار و بهره‌وری در کار بالا می‌رود و توسعه در آن حاصل می‌شود. شهرام غفاری، سرپرست معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی، در مراسمی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیران این وزارتخانه و مسوولان حوزه مبارزه با مواد مخدر و منتخبان این جشنواره برگزار شد، گفت: بارها شنیده‌ایم که سلامتی مهم‌ترین دارایی انسان است، اما درست‌تر این است که بگوییم این دارایی مهم‌ترین دارایی فقراست و فردی که پولدار است با بیماری حیاتش به خطر نمی‌افتد.
  • قطر با منابع درآمدهای نفتی چه می‌کند؟

    دنیای‌اقتصاد:‌ صندوق ثروت ملی قطر که ارزش آن به ۵۰۰میلیارد دلار می‌رسد، قصد دارد پیش از افزایش قابل توجه درآمدهای نفتی، منابع خود را با تهاجم بیشتری به کار گیرد.