شماره روزنامه ۶۱۸۲
|

مرکز استیمسون جاماندگی ایران در رقابت ترانزیتی را تشریح کرد؛

مرکز استیمسون در تحلیلی از غیبت ایران در رقابت جهانی بر سر کریدورها می‌نویسد: ایران در پروژه‌های بزرگی مانند طرح کمربند و جاده چین و ترانس خزر عملا نادیده گرفته شده است. استیمسون تحریم‌های پایدار و زیرساخت‌های ضعیف حمل‌ونقل را دلیل از دست دادن این جایگاه ارزیابی کرده است.

رییس مجلس از تصمیمات بنزینی می‌گوید؛

دنیای اقتصاد: رییس مجلس شورای اسلامی می‌گوید که هیچ تصمیمی مبنی بر افزایش قیمت بنزین در بودجه ۱۴۰۴ لحاظ نشده و تصمیم با خود دولت است.

    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • مرکز استیمسون جاماندگی ایران در رقابت ترانزیتی را تشریح کرد؛

    غایب بزرگ کریدورهای اقتصادی

    مرکز استیمسون در تحلیلی از غیبت ایران در رقابت جهانی بر سر کریدورها می‌نویسد: ایران در پروژه‌های بزرگی مانند طرح کمربند و جاده چین و ترانس خزر عملا نادیده گرفته شده است. استیمسون تحریم‌های پایدار و زیرساخت‌های ضعیف حمل‌ونقل را دلیل از دست دادن این جایگاه ارزیابی کرده است.
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • ظریف در «فارن‌افرز» راه صلح را تشریح کرد

    پالس مثبت به مذاکرات

    محمدجواد ظریف با انتشار مقاله‌ای در نشریه معتبر فارن‌افرز با تشریح نگاه ایران به چگونگی تحقق صلح در منطقه، از باز بودن راه مذاکره از جمله با آمریکا خبر داد. معاون راهبردی رئیس‌جمهور نوشت: به جای افزایش فشار بر ایران، غرب باید راه‌حل‌های با حاصل جمع مثبت را دنبال کند. توافق هسته‌ای یک نمونه منحصر به فرد است و غرب باید به دنبال احیای آن و ارائه پیشنهادهای اقتصادی برای بهره‌مندی ایران باشد. برای انجام این کار، ترامپ باید اقدامات ملموس و عملی انجام دهد.
  • در دومین روز بررسی بودجه تصویب شد

    تعیین سقف مالیاتی در صحن

    دنیای اقتصاد: نمایندگان مجلس روز گذشته و در ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ دو بند مربوط به واردات خودرو و حقوق گمرکی گوشی‌های خارجی را برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند. نمایندگان مجلس همچنین مالیات حقوق کارکنان، نرخ ارز حقوق گمرکی کالاها و مالیات واحدهای تولیدی را تعیین کردند.
  • توضیحات دستیار ویژه رئیس‌جمهور به «دنیای اقتصاد»

    زمان برای اصلاح «قانون حجاب» وجود دارد

    از همان روزی که لایحه عفاف و حجاب در دستور کار نمایندگان قرار گرفت، تا امروز که بنا بر وعده رئیس مجلس قرار است بیست و سوم ماه جاری برای اجرا ابلاغ شود، محتوای آن مورد بحث و جدل بوده است. این لایحه اردیبهشت سال گذشته از سوی قوه‌قضائیه تهیه و به دولت سیزدهم ارسال شد. هیات دولت نیز پس از بررسی این لایحه ۹ماده‌ای با افزودن موادی به آن، در نهایت لایحه مذکور را با ۱۴ماده برای بررسی و تصویب به مجلس وقت فرستاد. این لایحه سرانجام پس ازچندین بار رفت و برگشت از سوی مجلس به شورای نگهبان و برعکس، روز ۷مهر ماه سال جاری توسط شورای نگهبان تایید و برای طی مراحل بعدی به مجلس فرستاده شد.
  • پیام پزشکیان به سران منطقه

    همزمان با تحولات اخیر در منطقه، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری طی دو روز گذشته با برخی از سران منطقه به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد‌. در این گفت‌وگوها طرفین در مورد آخرین وضعیت تحولات سوریه گفت‌وگو و به رایزنی پرداختند. درهمین راستا رئیس‌جمهوری روز گذشته در گفت‌وگوی تلفنی با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه با بیان اینکه ایران با جدیت و دقت تحولات سوریه را پیگیری و دنبال می‌کند، بر آمادگی کشورمان برای هرگونه کمک و همکاری با دولت سوریه برای عبور از بحران فعلی تاکید کرد. پزشکیان همچنین حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را راهبرد منطقه‌ای ایران دانست.
  • ساختمان سفید - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳

    انتصاب دو مشاور در ریاست‌جمهوری: با حکم مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، نورالدین آهی از فعالان اصلاح‌طلب، به سمت مشاور رئیس‌جمهور در امور تشکل‌ها و احزاب منصوب شد. همچنین رئیس‌جمهور در حکمی دیگر معصومه آقاپور را به سمت «مشاور رئیس‌جمهور در امور همکاری‌های اقتصادی» منصوب کرد. /پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری
  • راهبرد - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳

    دستور عارف درباره درآمدهای حاصل از مولدسازی: در سی و نهمین جلسه هیات عالی مولدسازی که در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور و با حضور اعضای هیات عالی مولدسازی برگزار شد، محمدرضا عارف دستور داد که دبیرخانه، گزارش دقیق و جامعی درباره میزان درآمدهای حاصله از مولدسازی و نقاط قوت و ضعف آن آماده کند تا با ارزیابی نتایج جلسات برگزار شده، راهکارهای تسریع و افزایش دقت و ارزش‌افزایی در این حوزه بررسی شود. عارف گفت: تلاش شود تا با معرفی سازوکارهای تشویقی، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی، رغبت بیشتری برای مولدسازی املاک مازاد خود داشته باشند. عارف همچنین روز گذشته در جلسه شورای سیاستگذاری ایران اکسپو گفت: راهبرد اقتصادی دولت وفاق ملی، رسیدن به تراز مثبت در تجارت غیرنفتی است.‌/ایسنا/ایرنا
  • شرکت در کنفرانسی در باندونگ

    در این مذاکراتی هم که مربوط به شرکت نفت بود نه همیشه ولی بیشتر هویدا را هم می‌دیدم. دوستی‌مان هم سر جایش بود هم‌چنان. اتفاقا موقعی هم که من استعفا دادم از ساواک و او را هم دیدم، قرار شد برویم در شرکت نفت، ولی همان موقع یک کنفرانسی هم در باندونگ بود و قرار شد که هویدا و من برویم به این کنفرانس؛ بنابراین در آنجا چون همسفر بودیم، از نزدیک بیشتر من اخلاق این مرد را می‌دیدم آنجا متوجه قدرت خواندن این آدم شدم؛ من فرانسه را نسبتا تند می‌خوانم، ولی همیشه به‌طور متوسط سرعتش یک برابر و نیم من بود. کتاب‌ها را بلع می‌کرد و می‌فهمید! خیلی آدم جالبی بود. در آن موقع هم خیلی ایده‌آلیست بود و به من هم همیشه می‌گفت: «من نمی‌خواهم سفیر ایران بشوم در یک سفارت درجه یک، می‌خواهم سفیر درجه یک بشوم در یک سفارت درجه دو.» بعد هم می‌گفت: «اگر من جای این نخست‌وزیرها بودم این طوری رفتار نمی‌کردم که خودم را از مردم دور نگه دارم، من می‌رفتم سوار یک تاکسی می‌شدم، به او می‌گفتم من را ببر خانه‌ات، می‌خواهم ببینم زندگی‌ات چطوری است. آن طوری می‌خواستم با مردم روبه‌رو بشوم.»
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳

    روزنامه کیهان دیروز در یادداشتی با عنوان «با چوب وفاق‌ قانون ذبح نشود!» نوشت: «این روزها رفتار برخی اصلاح‌طلبان با مقوله «وفاق» مورد توجه و تاکید رئیس‌جمهور محترم که شعاری اعتقادی و برگرفته از مبانی دینی است، دستاویزی شده تا خواسته‌های دیکتاتورمآبانه جماعتی‌، باب هرگونه انتقاد قانونی آن‌هم انتقاداتی از سوی‌ ‌‌مراجع رسمی همچون مجلس شورای اسلامی و رئیس آن را که وظیفه اصلی آنها نظارت برحسن اجرای قانون است، به بهانه «مخالفت با وفاق» ببندند.» در همین زمینه اما روزنامه اعتماد در یادداشتی با تیتر «ضد قانون؛ قانون چیست؟» آورد: «قانون دو وجه دارد؛ اول، قانون به لحاظ شکلی و ادب درونی آن و دیگری محتوای قانون است. قانون به لحاظ شکلی باید چند ویژگی مهم داشته باشد و موارد مهم آن را که در مصوبه کنونی حجاب نیست، ذکر می‌کنم. قانون باید علنی باشد؛ البته پس از ابلاغ علنی خواهد شد، ولی چرا در زمان تصویب آن را به صورت محرمانه در کمیسیون ۸۵ تصویب کردند و حتی با گذشت زمان زیادی از ابتدای ارائه لایحه دولت تاکنون چیز زیادی درباره این مصوبه در سایت مرکز پژوهش‌های مجلس نیز وجود ندارد؟»
  • سایه روشن - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳

    واکنش چمران به ابتلای درختان پایتخت به سرطان: ‌مهدی چمران‌، رئیس شورای شهر تهران در واکنش به قطع تعدادی از درختان پایتخت به دلیل ابتلا به سرطان رنگی و بیماری‌های فراگیر و آفات گفت: شهرداری وظیفه دارد که درختان را نگه دارد، اما وقتی درختان دچار بیماری می‌شوند و به‌خصوص وقتی سن درختان بالا می‌رود کاری نمی‌توان کرد. متاسفانه این حجم دود و هوای آلوده، درختان کنار خیابان را از بین می‌برد و اینکه درختانی توانسته‌اند با این وضعیت باقی بمانند، خیلی خوب است./ایلنا
  • عراقچی در ترکیه نسبت به سرایت بحران سوریه به همسایگان هشدار داد

    آستانه زیر تیغ

    در شرایطی که درگیری‌ها در مناطق مجاور استان حلب سوریه در جریان است و طرفین درگیری در حال تجدید قوا برای پیشروی هستند، وزیر خارجه ایران پس از سفر به دمشق راهی آنکارا شد تا با مقامات ترکیه درخصوص چگونگی مدیریت تنش‌ها گفت‌وگو کند. سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ارائه توضیحاتی در مورد سفر وزیر خارجه به سوریه و ترکیه گفت: ترکیه یکی از همسایگان مهم سوریه است و در روند آستانه نقش کلیدی دارد و شرایط کنونی منطقه ایجاب می‌‌‌کرد که ما رایزنی‌‌‌هایی را از نزدیک با مقامات ترکیه داشته باشیم.
  • میدل ایست‌آی آینده محور مقاومت پس از آتش‏‏‌بس در لبنان را تشریح کرد

    راز استراتژی «وحدت جبهه‌ها»

    وب‌گاه میدل ایست‌آی در لندن، در مطلبی به قلم الکس مک‌‌‌دونالد نوشت، نظریه «وحدت جبهه‌‌‌ها» به شکل بی‌‌‌سابقه‌ای آزموده شد؛ اما حزب‌‌‌الله ثابت کرد، هم نیروی انسانی، هم تسلیحات و شجاعت لازم را برای یک نبرد طولانی در اختیار دارد. اسرائیل و حزب‌‌‌الله هفته گذشته با آتش‌‌‌بس موافقت کردند. با بیش از ۳۸۰۰ کشته در لبنان در کمتر از یک سال، این توافق برای ساکنان کشوری که حتی پیش از این هم به دنبال بحران اقتصادی و بی‌ثباتی سیاسی درگیر مشکلات بود، یک تسکین و آرامش محسوب می‌شد.
  • آیا اقتصاد ایران دریابرد خواهد شد؟

    سایه‌‌‌روشن‌های اولین مصوبه دریامحور

    در آبان ۱۴۰۲ برای اولین بار با ابلاغ سیاست‌‌‌های کلی دریامحور از سوی مقام معظم رهبری، موضوع توسعه دریامحور به یک الگوی جدید، رسمی و الزام‌‌‌آور توسعه سرزمینی در کشور تبدیل شد. دولت سیزدهم برای تحقق این سیاست‌‌‌های کلی، در اولین گام اقدام به تدوین و تصویب یک مصوبه در هیات وزیران با عنوان «برنامه جامع تحقق سیاست‌‌‌های کلی توسعه دریامحور» کرد.
  • رئیس قوه قضائیه در نشست مشترک با نمایندگان مجلس مطرح کرد

    مسوولیت قوا در قبال معیشت

    مجلس شورای اسلامی روز گذشته بار دیگر میزبان یکی از سران قوا در راستای همکاری و هماهنگی بود. ‌میهمان دیروز پارلمان غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه‌قضائیه بود که در دیدارش با رئیس مجلس تاکید کرد امروز راهی جز همکاری، همراهی و همفکری برای شناخت مسائل، تشخیص اولویت‌ها و پیدا کردن راه‌حل مناسب برای رفع مشکلات نداریم.
    دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
  • تذکر نمایندگان نسبت به امانتداری یک کمیسیون؛

    ماجرای تغییر در گزارش کمیسیون تلفیق چیست؟

    دنیای اقتصاد: مالک شریعتی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در تذکر آیین‌نامه‌ای خطاب به قالیباف با انتقاد از تغییر در گزارش کمیسیون تلفیق، گفت: روز گذشته برخی از اعضای کمیسیون تلفیق نامه‌ای را به شما ارائه کردند و برخی از نکاتی که در کمیسیون تلفیق آمده، در مصوبات وجود نداشته و چون در جریان بررسی لایحه بودجه هستیم با توجه به تاکید شما بر رعایت آیین‌نامه نیاز است در اسرع وقت جواب نامه مذکور داده شود.
  • از سوی وزارت اقتصاد؛

    گزارش بدهی‌ها و مطالبات دولت در پایان سال ۱۴۰۲ به رئیس‌جمهور ارائه شد

    گزارش بدهی‌ها و مطالبات دولت در پایان سال ۱۴۰۲ از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی به رئیس‌جمهور ارائه شد.
  • دنیای اقتصاد به بهانه گفت وگوی تلویزیونی امشب رئیس جمهوری بررسی می‌کند؛

    ۱۰پرسش کلیدی از پزشکیان

    دنیای اقتصاد: رییس جمهوری امشب در یک گفت وگوی تلویزیونی با مردم صحبت می‌کند؛ اما مهم‌ترین پرسش‌هایی که امشب پزشکیان باید به آنها پاسخ دهد چیست؟
  • انتقاد اژه‌‌‌ای از برخوردهای سختگیرانه در اعلام جواب گزینش

    رئیس قوه قضائیه با انتقاد از اینکه در بحث «حیات اجتماعی مجرمی که توبه کرده و دیگر به سمت ارتکاب جرم نرفته است»؛ سختگیرانه عمل می‌شود، گفت: گاهی در انتخابات، استعلام‌‌‌ها، گزینش‌‌‌ها و مواردی از این قبیل با این فرد بسیار سختگیرانه و موسع عمل می‌شود و او از تصدیِ آن پست یا اشتغال به آن کار محروم می‌‌‌شود. محسنی‌اژه‌‌‌ای دربخش دیگری از سخنانش در نشست هم‌‌‌اندیشی با مدیران دبیرخانه شورای‌‌‌عالی انقلاب فرهنگی افزود: گسترش آزادی‌‌‌های مشروع نیز که در قانون اساسی به عنوان یکی از مسوولیت‌‌‌های قوه قضائیه به آن تصریح شده، از همان سنخ مقولات دوسویه است؛ به این معنا که چگونه تدبیر و تمهید کنیم که هم آزادی‌بیان و آزادی برخی فعال و آزادی برخی تجمعات (با همان ملاحظات مصرح در قانون) محقق شود و هم به این‌‌‌ واسطه موجبات سوء‌‌‌استفاده دشمن فراهم نشود./ایرنا
  • برگزاری اولین جلسه علنی لایحه بودجه

    دخل و خرج ۱۴۰۴ در صحن

    اولین جلسه علنی مجلس برای بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به ریاست محمد‌باقر قالیباف، رئیس مجلس برگزار شد. با موافقت نمایندگان در جلسه روز گذشته، قرار شد مجلس در سه نوبت صبح، عصر و شب جلساتی را برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ تشکیل دهد. در جلسه نوبت عصر و در جریان بررسی جزئیات بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، سقف معافیت‌‌‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی، سازوکار دریافت مالیات پزشکان و مالیات خودروهای لوکس در مجلس تعیین شد. قالیباف پیش از ورود مجلس به بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ شرایط ارائه پیشنهادهای از سوی نمایندگان در جریان لایحه بودجه را تشریح کرد که دراین جریان، نمایندگان نمی‌توانند پیشنهادهای خلاف قانون برنامه را مطرح کنند همچنین اجازه طرح پیشنهادهایی که قانون‌گذاری جدید باشد، داده نمی‌شود.
  • خروجی جلسه مشترک پزشکیان و قالیباف چه بود؛

    پایان اختلافات دولت و مجلس؟

    نشست مشترک دولت و مجلس روز گذشته به میزبانی محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس در بهارستان برگزار شد. در این نشست که با حضور اعضای کابینه در مجلس به‌صورت غیرعلنی برگزار شد، وزرای کابینه دولت و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس به ارائه گزارش پرداختند. در این نشست مشکلات معیشتی و مسکن با حضور رئیس‌‌جمهور بررسی شد . پس از این نشست که با محوریت مسائل اقتصادی برگزار شد، رئیس‌جمهور و رئیس مجلس در سخنانی برهمکاری دولت و مجلس تاکید کردند.
  • روایت دولت از قانون حجاب

    سکینه‌سادات پاد، دستیار ویژه رئیس‌جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی درگفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» تاکید کرد که مخالف تعجیل در اجرای قانون عفاف و حجاب است و نظر متفاوتی به این موضوع دارد. در همین حال، دولت نیز اعلام کرده است که برای اصلاح قانون حجاب اقدام می‌کند.
  • جزئیات خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» از جلسه غیرعلنی مجلس

    احتمال افزایش نرخ بنزین وجود دارد؟

    روز گذشته به مناسبت روز مجلس، جلسه مشترک مجلس و دولت با حضور رئیس‌جمهور و هیات دولت به صورت غیر‌علنی در صحن مجلس برگزار شد. در این جلسه وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه به ارائه گزارشی مبسوط و محرمانه‌‌‌ از شاخص‌‌‌های کنونی کشور و چالش‌‌‌های خرد و کلان بودجه‌‌‌ای و اقتصادی کشور پرداختند. پس از آن سه نفر از نمایندگان به قید قرعه و همچنین رؤسای کمیسیون‌‌‌های اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس دیدگاه‌هایشان و مشکلات مردم را بیان کردند. در انتهای این نشست نیز رؤسای مجلس و جمهور راهکارهایی برای حل مشکلات همچنین ناترازی‌‌‌ها ارائه دادند. اما بر اساس شنیده‌های «دنیای‌اقتصاد» در راهروهای مجلس، رئیس‌جمهور در این جلسه به نرخ پایین بنزین اشاره کرده و نمایندگان نیز مخالفت خود را با افزایش قیمت بنزین اعلام کرده‌اند.
  • وزیر خارجه ایران تور دیپلماتیک به منطقه را از سوریه آغاز کرد

    دیپلماسی به وقت دمشق

    با تشدید درگیری‌ها در حلب و ادلب، وزیر خارجه ایران بار دیگر تور دیپلماتیک خود به منطقه‌ را با هدف رایزنی‌های کاهش تنش و درگیری‌ ‌آغاز کرد. عراقچی عصر دیروز با حضور در دمشق با مقامات سوری دیدار کرد. وی سپس از دمشق راهی آنکارا و دیگر پایتخت‌های منطقه می‌شود. همزمان با تشدید دیپلماسی ایرانی در میدان شام، ارتش سوریه اعلام کرد که با پشتیبانی جنگنده‌های روسی مخفیگاه‌های گروه‌های تکفیری را هدف قرار داده و نیروهای کمکی نیز اعزام شده‌اند.
  • سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس به «دنیای‌اقتصاد» پاسخ داد

    جریمه‌های میلیونی در قانون حجاب‌ کذب است

    قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به قانون عفاف و حجاب آن‌طور که محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در نشست خبری با رسانه‌ها اعلام کرد قرار است ۲۳ آذر ماه ابلاغ شود. اما انتشار جزئیاتی از لایحه حجاب و عفاف در کمتر از ۴۸ ساعت گذشته انتقادات زیادی را در فضای مجازی به دنبال داشته است. یکی از انتقادات به این قانون ۷۴ ماده‌ای، در نظرگرفتن جریمه‌های سنگین چند صد میلیون تومانی و ابعاد سلبی این قانون است. یکی دیگر از انتقادات مجاز بودن اتباع در تذکر است.
    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • بلومبرگ استراتژی عربستان برای در امان ماندن از تنش ایران و آمریکا را رونمایی کرد

    نگاه بن‌سلمان به تهران

    نشریه بلومبرگ در تحلیلی از استراتژی عربستان سعودی برای تقویت روابط همزمان با ایران و آمریکا قبل از استقرار ترامپ می‌نویسد: شاهزاده محمد بن سلمان همان‌طور که به دنبال دستیابی به توافق استراتژیک با واشنگتن است، پیشنهاد داد تجارت با جمهوری اسلامی را تقویت کند. سام داغر و پائولو مانچینی ۲۹ نوامبر در بلومبرگ نوشتند: غرفه ایران در نمایشگاه «موسم ریاض»، با طاق‏‏‌ها و ستون‏‏‌های الگو‌گرفته از تخت جمشید، ظرفیت‌های تجاری مناسبی را با فروش فرش، زعفران و سایر محصولات به نمایش گذاشت. پایتخت عربستان سعودی ممکن است مکانی دور از ذهن برای نمایش دادن محصولات جمهوری اسلامی به نظر برسد. زیرا رقابت بین دو قدرت، وضعیت خاورمیانه را برای دهه‏‏‌ها شکل داده است.