شماره روزنامه ۶۱۶۶
|

دو برداشت از گفت‌و‌گوهای روز جمعه ژنو

یک روز پس از مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی در ژنو، نمایندگان تروئیکا تاکید کردند که طرف‌‌ها بر سر ادامه این…

بلومبرگ استراتژی عربستان برای در امان ماندن از تنش ایران و آمریکا را رونمایی کرد

نشریه بلومبرگ در تحلیلی از استراتژی عربستان سعودی برای تقویت روابط همزمان با ایران و آمریکا قبل از استقرار ترامپ…

    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • بلومبرگ استراتژی عربستان برای در امان ماندن از تنش ایران و آمریکا را رونمایی کرد

    نگاه بن‌سلمان به تهران

    نشریه بلومبرگ در تحلیلی از استراتژی عربستان سعودی برای تقویت روابط همزمان با ایران و آمریکا قبل از استقرار ترامپ می‌نویسد: شاهزاده محمد بن سلمان همان‌طور که به دنبال دستیابی به توافق استراتژیک با واشنگتن است، پیشنهاد داد تجارت با جمهوری اسلامی را تقویت کند. سام داغر و پائولو مانچینی ۲۹ نوامبر در بلومبرگ نوشتند: غرفه ایران در نمایشگاه «موسم ریاض»، با طاق‏‏‌ها و ستون‏‏‌های الگو‌گرفته از تخت جمشید، ظرفیت‌های تجاری مناسبی را با فروش فرش، زعفران و سایر محصولات به نمایش گذاشت. پایتخت عربستان سعودی ممکن است مکانی دور از ذهن برای نمایش دادن محصولات جمهوری اسلامی به نظر برسد. زیرا رقابت بین دو قدرت، وضعیت خاورمیانه را برای دهه‏‏‌ها شکل داده است.
  • فرماندهان و مقامات سیاسی نسبت به خطر حملات تروریست‌های تکفیری به سوریه هشدار دادند

    روایت ایرانی از پروژه شام

    در شرایطی که حمله تروریست‌های تکفیری به ادلب و حلب، سوریه را مجددا دستخوش تنش کرده، مقامات نظامی و سیاسی ایران با هشدار نسبت به طرح جدید آمریکا و اسرائیل برای سوریه به‌عنوان یکی از اضلاع محور مقاومت نسبت به این پروژه برای منطقه هشدار دادند. همزمان دولت روسیه با تشدید حملات هوایی خود وعده داده که ظرف ۷۲ساعت آینده [از دیروز شنبه] تجهیزات نظامی جدیدی را به پایگاه هوایی «حمیمیم» منتقل خواهد کرد تا جلوی پیشروی تروریست‌ها گرفته شود.
  • دو برداشت از گفت‌و‌گوهای روز جمعه ژنو

    مذاکره برای مذاکره یا یک گام رو به جلو؟

    یک روز پس از مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی در ژنو، نمایندگان تروئیکا تاکید کردند که طرف‌‌ها بر سر ادامه این رایزنی‌‌ها توافق کردند. پیش‌تر مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران نیز از توافق بر سر ادامه گفت‌وگوها خبر داده بود. اتفاقی که در میانه تنش‌های گسترده تهران و پایتخت‌های اروپایی و سنگینی پرونده‌های اختلافی یک گام رو به جلو محسوب می‌شود. هرچند برخی با تعبیر مذاکره برای مذاکره استدلال می‌کنند که این گفت‌وگوها به نتیجه نخواهد رسید و احتمالا تا چند ماه آینده شاهد ژنوها و وین‌های ۱و۲و۳ خواهیم بود، اما واقعیت این است که در فضای تنش‌های بی‌سابقه ایران و اروپا در طول چهار دهه گذشته، انتظار از نتایج این گفت‌وگوها باید واقع بینانه باشد و قرار نیست این مذاکرات به نتایج چشمگیر و خارق‌العاده‌ای منجر شود.
  • راهبرد - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱

    نشست سران قوا برگزار شد

    نشست مشترک سران قوای مجریه، مقننه و قضائیه به میزبانی رئیس‌جمهور در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد./مهر
  • دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» پاسخ دادند‌

    چرایی ۴۵۰ سوال از دولت ۱۰۰ روزه

    ۴۵۰ سوال از وزرای دولت چهاردهم در حالی مطرح است که تنها اندکی بیش از ۱۰۰ روز از عمر دولت پزشکیان می‌گذرد. اگرچه سوال از وزرا حق مجلس و نشان‌دهنده نظارت نمایندگان است، اما این تعداد از سوال آن هم تنها در ۱۰۰ روز کاری دولت چهاردهم زیاد به نظر می‌رسد. تعداد بالای سوالات اگرچه به معنای پیمودن مجلس در مسیری غیر از وفاق ملی نیست، اما گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر سیاسی بودن برخی از سوالات نیز مطرح است. این درحالی است که در روزها و ساعت‌های منتهی به رای مجلس به کابینه دولت، برخی نمایندگان با دلایل سیاسی با برخی از وزرای پیشنهادی مخالفت و اعلام می‌کردند که این وزرا به دولت چهاردهم راه نمی‌یابند. حالا اما تعداد بالای سوالات این نگاه را تقویت می‌کند که برخی از نمایندگان با اهداف سیاسی به دنبال مخالفت با وزرا هستند تا بتوانند آنها را به آرامی از کابینه دولت چهاردهم کنار بزنند.
  • تاریخ شفاهی-علینقی عالیخانی - ۱۶۶

    چطور با هویدا آشنا شدم‌؟

  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱

    روزنامه کیهان در بخش اخبار ویژه با عنوان ‌«فحاشی به رئیس مجلس فقط به خاطر یادآوری قانون!» به گزارش روزنامه هم‌میهن اشاره کرد و نوشت: اظهارات روشن و دقیق رئیس مجلس به عنوان رئیس نهاد قانون‌گذاری مبنی بر اینکه انتصاب آقای ظریف در دولت خلاف قانون موجود است، با پرخاشگری عجیب و نقاب از چهره انداختن مدعیان اصلاحات همراه شد.
    شنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۳
  • محمد شریعتمداری، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس شد

    محمد شریعتمداری مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس شد.
  • رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری کنگره بزرگداشت ۲۴ هزار شهید استان اصفهان:

    در هم تنیدگی دین و نشانه های تمدنی ایران

    متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری کنگره بزرگداشت ۲۴ هزار شهید استان اصفهان که در تاریخ ۲۱ آبان ۱۴۰۳ برگزار شده بود، روز پنج‌شنبه در محل برگزاری همایش در اصفهان منتشر شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، اصفهان را در همه نشانه‌های تمدنی از جمله علم، صنعت، هنر، معماری، عالِم‌پروری و سلحشوری پیشگام خواندند و تاکید کردند: اصفهان نشان می‌دهد جریان تدین و تشرع با جریان علم و صنعت و فرهنگ و تمدن در هم تنیده است و این دو جریان با یکدیگر منافاتی ندارند.
  • ایران و تروئیکای اروپایی پرونده‌های اختلافی را روی میز گذاشتند

    توفان فکری در ژنو

    گفت‌وگوهای ایران و اروپا در حالی در ژنو آغاز شد که پرونده‌های اختلافی زیادی روی میز تهران، برلین، لندن و پاریس قرار دارد؛ از مسائل دوجانبه، هسته‌ای، تحریم‌ها تا دو جنگ غزه و اوکراین. انریکه مورا ملاقات روز پنج‌شنبه با مذاکره‌کنندگان ایرانی را به‌عنوان پیش‌درآمد گفت‌وگوهای روز جمعه مثبت و صریح ارزیابی کرد. همزمان کاظم غریب‌آبادی، معاون بین‌الملل وزارت خارجه نیز پس از پایان مذاکرات روز جمعه گفت: توافق شد در آینده نزدیک گفت‌وگوها ادامه یابد.
  • همزمان با آغاز گفت‌وگوهای ایران و اروپا صورت گرفت

    توصیه مذاکراتی مراجع به عراقچی

    وزیر امور خارجه روز گذشته در سفری یک روزه به قم با ۴تن از مراجع تقلید دیدار کرد‌. عباس عراقچی، پس از زیارت حرم مطهر بانوی کرامت به دیدار مراجع معظم تقلید رفت و با حضرات آیات مکارم‌شیرازی، نوری‌همدانی، جوادی‌آملی و سبحانی دیدار و گفت‌وگو کرد. آغاز مذاکرات با کشور‌های اروپایی و آتش‌بس در لبنان محور گفت‌وگوها در این دیدارها بود‌. عراقچی همچنین در این دیدارها، گزارشی از اوضاع لبنان و غزه و مذاکرات با سه کشور اروپایی و مسائل اخیر در سوریه ارائه کرد و مراجع عظام را در جریان تلاش‌های صورت‌گرفته طی ۱۰۰ روز اخیر دستگاه دیپلماسی برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار داد. مراجع تقلید نیز بر دقت بیشتر در مذاکره با غربی‌ها، بازسازی لبنان و غزه و ارتباط سازنده با کشورهای همسایه تاکید کردند.
  • دلایل بازگشت سفیر آلمان به ایران‌

    همزمان با آغاز مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا در ژنو، خبرها از بازگشت بی‌سروصدای سفیر آلمان به ایران حکایت می‌کند. مارکوس پوتسل، سفیر آلمان در ایران که مرداد ماه فعالیت خود را در ایران آغاز کرده بود، روز نهم آبان ماه به دلیل آنچه اعتراض به اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد، بیان شد به آلمان فراخوانده شد و خاک ایران را ترک کرد. وزارت خارجه آلمان همان زمان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پوتسل برای «مشاوره» به برلین فراخوانده شده است‌.
  • تاریخ شفاهی-علینقی‌عالیخانی( ۱۶۵)

    هویدا آدم جالبی بود

  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۱۰

    لایحه مشاغل حساس و واکنش‌های برخی از نمایندگان مجلس ازجمله محمد‌باقر قالیباف به انتصاب ظریف در دولت، روز پنج‌شنبه تیتر یک برخی روزنامه‌های کشور بود‌. ازجمله روزنامه هم‌میهن که تیتر «عبور از وفاق» را با کارکردن عکسی از رئیس مجلس برای خود برگزید‌. همچنین آرمان‌ملی با تیتر «رفت و برگشت‌های ظریفانه» به بررسی این موضوع پرداخت. روزنامه شرق هم دوعکس از ظریف و قالیباف را در صفحه یک خود منتشر کرد و گزارشی از تلاش‌های طیف رادیکال را برای برکناری ظریف منتشر کرد‌. روزنامه ابتکار هم تیتر «تسویه‌حساب» را برای گزارش خود انتخاب کرد. آتش‌بس لبنان هم یکی دیگر از تیترهای روزنامه‌های کشور بود. «جشن در بیروت، جنگ در تل‌آویو» و «صبح روز آتش‌بس» تیتر یک روزنامه‌های جوان و روزنامه اعتماد در این مورد بود.
  • ایران نسبت به طرح آمریکایی-اسرائیلی برای سوریه هشدار داد

    نقض فرمت آستانه در شام

    درگیری بین تروریست‌‌‌های تکفیری-سلفی با نیروهای ارتش سوریه از روز چهارشنبه و از استان ادلب آغاز شد و روز پنج‌شنبه به اوج خود رسید؛ این عملیات که با هدف اشغال استان حلب برنامه‌ریزی شده، تاکنون بیش از ۱۰۰ کشته بر جای گذاشته است. الجزیره در گزارشی که روز پنج‌شنبه منتشر کرد، نوشت که مخالفان مسلح چند کیلومتر با شهر حلب فاصله دارند که تحت کنترل دولت سوریه است و برای سیطره بر آن تلاش می‌‌‌کنند. این در حالی است که برخی تحلیل‌‌‌ها بر نقش ترکیه در آماده‌‌‌سازی گروه‌های مخالف بشار اسد تاکید کرده است. ارتش ترکیه با کنترل نوار مرزی در داخل خاک سوریه، مناطقی را برای فعالیت نیروهای مخالف دولت بشار اسد ایجاد کرده است. از سوی دیگر همزمانی این عملیات با آغاز ‌‌‌آتش‌‌‌بس بین لبنان و اسرائیل نیز بسیار بحث‌‌‌برانگیز شده است. در یک فرضیه نزدیک به واقعیت هم گفته می‌‌‌شود این حملات طرحی آمریکایی- اسرائیلی برای ایجاد آشوب در سوریه و قطع ارسال هرگونه کمک احتمالی به حزب‌‌‌الله از طریق سوریه است.
  • آیا مذاکرات با اروپای منهای آمریکا به نتیجه می‌رسد؟

    هفته گذشته، هشت هفته قبل از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌‌ای را که توسط بریتانیا، فرانسه و آلمان پیشنهاد شده بود، تصویب کرد. این قطعنامه از مدیرکل آژانس می‌‌خواهد تا بهار ۱۴۰۴ ارزیابی‌‌ای «جامع و به‌‌روز» از فعالیت‌‌های هسته‌‌ای ایران ارائه دهد تا مبنایی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل فراهم شود و در نتیجه، بازگشت تحریم‌‌های شورای امنیت پیش از مهر ۱۴۰۴، زمانی که پرونده برجام در شورای امنیت سازمان ملل باید بسته شود، اجرایی شود.
    پنجشنبه، ۰۸ آذر ۱۴۰۳
  • نقشه راه ظریف برای ژنو

    ۲۴ ساعت مانده به حضور هیات‌های ایران و تروئیکای اروپایی در ژنو سوئیس برای مذاکرات درخصوص موضوعات اختلافی دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی، محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌‌جمهور که خود یک دهه پیش در ۳ آذر ۱۳۹۲ توافق موقت ژنو را با ۱+۵ به امضا رساند، تاکید کرده که تنها با ایجاد یک توازن و موضع برابر است که می‌توانیم به توافق برسیم. ظریف همچنین مبنای توافق جدید را برجام با به‌روزرسانی برخی بندهای آن دانست.
  • رئیس مجلس در نشست خبری:

    تحریم‌ها‌‌‌‌ حتما تاثیر دارد

    رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری تاکید کرد: تحریم‌ها کاغذپاره نیست و حتما در اقتصاد ما تاثیر دارد و کسی نمی‌تواند بگوید تاثیری ندارد. محمدباقر قالیباف همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» درخصوص تاثیر بازگشت ترامپ بر فروش نفت ایران و میزان آن در بودجه سال۱۴۰۴ نیز گفت: اگر بودجه ما تحت تاثیر قرار بگیرد، حتما باید پیش‌بینی‌هایی داشته باشیم و در این راستا گفت‌وگوهایی میان مجلس و دولت شده است.
  • ادامه جنجال حضور ظریف در دولت

    قالیباف به وفاق پشت کرد‌؟

    ماجرای حضور محمد‌جواد ظریف در دولت چهاردهم به یکی از دغدغه‌های جدی مخالفانش در مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است‌. این دغدغه تا آنجا پررنگ است که طی تمام جلسات هفته‌های گذشته مجلس بارها ازسوی طیف رادیکال مجلس در قالب نطق‌ها یا تذکرهایی مساله حضور ظریف در دولت مطرح شده است. این موضوع اما روز گذشته به شکل دیگری در مجلس مطرح شد تا آنجا که حتی رئیس مجلس هم حضور ظریف در دولت را غیرقانونی بیان کرد و تلویحا از او خواست تا تعیین تکلیف لایحه مشاغل حساس از سمت خود در دولت کناره‌گیری کند. قالیباف همچنین تاکید کرد: وفاقی که بخواهد به خاطر رای نیاوردن یک لایحه به هم بخورد نباشد بهتر است. وزیر اسبق خارجه کشور روز ۱۳مرداد با حکمی از سوی رئیس‌جمهور به سمت معاون راهبردی رئیس‌جمهور منصوب شد‌. هر چند او ۱۱روز پس از این انتصاب به دلیل مجموعه‌ای از فشارها استعفا داد، اما مجدد ۱۶روز پس از این استعفای جنجالی به دولت بازگشت‌.
  • «دنیای اقتصاد» اهمیت توسعه صنعت موسیقی را بررسی می‌کند

    ساز کوک رئیس‌جمهور با سیمرغ

    «سیمرغ» عطار این روزها در شبکه‌های اجتماعی به پرواز درآمده و پس از سال‌ها سکوت، بحث استقبال از کنسرت‌ها را داغ کرده است. ماجرا از این قرار است که در آخرین ماه پاییز، برای نخستین‌بار مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور دولت چهاردهم همراه با عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد پا به تالار وحدت گذاشتند تا گوش به «کنسرتو ویولن» بسپارند.
  • کارشناس مسائل لبنان در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» مطرح کرد

    نقش ایران در مسیریابی آتش‌بس

    دنیای‌اقتصاد: برقرار شدن آتش‌‌‌بس ۶۰ روزه بین اسرائیل و لبنان از ساعت ۴ صبح روز چهارشنبه هفتم آذر ماه با استقبال مقامات کشورمان مواجه شد؛ وزیر امور خارجه ایران تاکید کرده تهران تحولات منطقه از جمله آتش‌بس در لبنان را برای واکنش به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی در نظر خواهد گرفت. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز ضمن استقبال از خبر توقف حملات رژیم اسرائیل علیه لبنان، بر حمایت قاطع ایران از دولت، ملت و مقاومت لبنان تاکید کرد.