شماره روزنامه ۶۳۱۳
|

اخبار سیاست داخلی

    دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴
  • رییس‌جمهور در جلسه رای اعتماد وزیر اقتصاد؛

    ما متجاوز نیستیم، اما در مقابل هر تجاوزی با قدرت می‌ایستیم

    دنیای اقتصاد: رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مردم ایران باید دست به دست هم دهند و در برابر تجاوزی که شکل گرفته با قدرت بایستند، گفت: هر قهرمانی که پرچم از دستش بیفتد صدها قهرمان دیگر هستند که پرچم را به دست خواهند گرفت و در مقابل ظلم و جور و جنایت و خیانتی که این نامردان می‌کنند، خواهند ایستاد
    یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴
  • وزیر نیرو تشریح کرد؛

    پیشنهاد ادغام وزارت نیرو و نفت فعلا طرح است

    دنیای اقتصاد: عباس علی‌آبادی وزیر نیرو در مورد طرح مجلس مبنی بر ادغام وزارتخانه نیرو و نفت و همچنین در خصوص انتقاداتی که این طرح را صرفا نمایشی می‌دانند، گفت: این موضوع، موضوع فنی و بسیار پیچیده‌ای است که به نظر من بایستی به‌طور کارشناسی بررسی شود.
    جمعه، ۲۶ بهمن ۱۴۰۳
  • عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد؛

    استیضاح همتی سه‌شنبه بررسی می‌شود

    دنیای اقتصاد: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: درخواست استیضاح وزیر اقتصاد با ۸۹ امضا در کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت و کاهش ارزش پول ملی و به تبع آن کم شدن قدرت خرید مردم، از مهم‌ترین محور‌های استیضاح وزیر اقتصاد خواهد بود.
    پنجشنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
  • رییس‌جمهور با اشاره به اختلاف وزرای نفت و نیرو؛

    زمین سفت است نمی‌توانیم شخم بزنیم با هم دعوا می‌کنیم

    رییس‌جمهور با اشاره به اختلاف وزرای نفت و نیرو در تامین گاز و برق مور نیاز مردم گفت: ذخایر سوخت کم شده است؛ اما باید اصل مساله را حل کنیم و با هم دعوا نکنیم؛ بلکه تا جایی که ممکن است به هم کمک کنیم.
    سه‌شنبه، ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق به «دنیای اقتصاد» پاسخ داد؛

    شرط افزایش مبلغ یارانه نقدی

    دنیای اقتصاد: لایحه بودجه ۱۴۰۴ هنوز به تایید شورای نگهبان نرسیده و موارد مورد اصرار نمایندگان نیز در مجمع مورد بررسی قرار نگرفته است؛ اما با این وجود، برخی نمایندگان بر افزایش ۱۰۰ هزار تومانی یارانه‌بگیران دهک‌های پایین جامعه از محل درآمد حاصل از حذف یارانه پردرآمدها تاکید دارند و این در حالی است که حذف یارانه دهک‌های بالای جامعه که به عنوان منبع برای افزایش یارانه دهک‌های پایین از سوی نمایندگان در نظر گرفته شده هنوز در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی نشده است.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • گزارش«دنیای‌اقتصاد» از شرایط و مختصات پایتخت پیشنهادی ایران؛

    روزنامه شماره ۶۲۰۲

    روایت دست اول از مکران

    کرانه‌‌ مرزهای جنوبی ایران این روزها جنجالی شده و حرف پایتخت شدنش سر زبان‌ها افتاده. عجیب اینجاست که کمتر کسی دقیق و روشن می‌داند، مکران کجاست؟ چگونه جغرافیایی دارد؟ فرهنگش چگونه است؟ فقط همه می‌دانند که خیلی دور است؛ دورترین کرانه مرزی ایران. فاصله بین تهران تا چابهار ۱۸۰۰ کیلومتر است.
  • دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کردند

    روزنامه شماره ۶۲۰۲

    مسیر اصلاحات بودجه ۱۴۰۴

    در جلسه روز گذشته مجلس ایرادات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع از لایحه بودجه ۱۴۰۴ مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت. در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع، برخی نمایندگان در تذکراتی نسبت به ایرادات هیات عالی نظارت مجمع انتقاد کردند. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در پاسخ به این انتقادات گفت که بحث نمایندگان نقدی به روش کار هیات عالی نظارت است که باید موضوع عدم انطباق و مغایرت‌ها با سیاست‌های کلی بر اساس یک شاخصه مشخصی انجام شود تا برداشت دیگری به وجود نیاید. به گزارش «ایسنا»، او تاکید کرد: البته ما به هیات عالی نظارت حق می‌دهیم چون در آغاز کار است و تجربه شورای نگهبان را ندارد.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    روزنامه شماره ۶۱۹۷

    خیلی دور، خیلی نزدیک انتقال پایتخت

    انتقال پایتخت سیاسی از تهران موضوع امروز و دیروز نیست و از زمان دولت هاشمی‌رفسنجانی در سال۱۳۶۸ تاکنون مطرح است. اگرچه در تمام دولت‌های بعد از سازندگی نیز انتقال پایتخت مطرح بود؛ اما هیچ‌وقت به صورت جدی این موضوع دنبال نشده و بر این اساس کار کارشناسی هم برای انتقال پایتخت انجام نشده است.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» اهداف سفر نخست‌وزیر عراق به ایران را بررسی کرد؛

    روزنامه شماره ۶۱۹۶

    پیام سودانی برای تهران

    نخست‌وزیر عراق در حالی چهارشنبه راهی تهران می‌شود که گمانه‌زنی‌ها حکایت از پیام محمد شیاع السودانی به مقامات ایران دارد. دو سایت «العربی الجدید» و «میدل ایست‌نیوز» ماموریت سودانی را مرتبط با گروه‌های مقاومت عراقی و آینده سوریه ارزیابی کرده و مدعی شده‌اند که سودانی در‌حالی‌که نمی‌خواهد کشورش صحنه درگیری‌های جدید بین ایران با آمریکا و اسرائیل باشد، قصد دارد آخرین وضعیت این دو پرونده را با جمهوری اسلامی ایران در میان بگذارد.
  • نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»:

    روزنامه شماره ۶۱۹۶

    چرا فوریت لایحه ارزی دولت رای نیاورد؟

    روز گذشته فوریت لایحه‌‌ای در خصوص پوشش نوسانات نرخ ارز در مجلس مطرح شد، اما نمایندگان در ابتدا با دو فوریت و در ادامه با یک فوریت این لایحه مخالفت کردند و بر این اساس لایحه حذف تبصره ۳ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور به صورت عادی در مجلس بررسی خواهد شد.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»:

    روزنامه شماره ۶۱۹۴

    استیضاح راه‌حل بازار ارز نیست

    استیضاح وزیر اقتصاد در شرایطی در مجلس شورای اسلامی کلید خورده که تنها حدود ۵ماه از عمر دولت چهاردهم می‌گذ‌رد. بر همین اساس برخی نمایندگان در راهروهای مجلس اعلام می‌کردند که این استیضاح سیاسی است. اگرچه افزایش قیمت ارز نگرانی‌هایی را در میان مردم و کارشناسان ایجاد کرده است، اما عوامل بسیاری در این آشفته‌بازار دخیل است و مهم‌ترین آن تحریم است.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • در گفت وگوی «دنیای اقتصاد » با نمایندگان مجلس مطرح شد؛

    روزنامه شماره ۶۱۹۲

    اصرار پارلمان بر مصوبه واردات خودرو

    تاکنون برخی از ایرادات هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام از لایحه بودجه ۱۴۰۴ اعلام شده است. یکی از ایراداتی که مجمع از لایحه بودجه ۱۴۰۴ گرفته در خصوص واردات خودرو است. در حال حاضر میزان واردات خودرو بر اساس مصوبه مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۴ سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو است و هیات عالی نظارت به اضافه کردن یک میلیارد یورو ارز برای واردات خودرو که از سوی مجلس انجام شده ایراد گرفته است.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • اکنون نوبت گیردادن به رفع فیلتر است

    روزنامه شماره ۶۱۸۸

    منوی باز منتقدان دولت وفاق

    صبر استراتژیک مخالفان دولت چهاردهم به پایان رسیده است. انتقادهایی که در ۵ماه گذشته درسینه حبس کرده بودند حالا عیان شده است و هربار به بهانه‌ای اقدامات دولت را نشانه می‌گیرند. یک روز با طرح عدم پاسخ به رژیم صهیونیستی در تجاوز به خاک کشور، دولت را به باد انتقاد می‌گیرند، روز دیگر عدم اجرای قانون حجاب و عفاف را بهانه انتقاد قرار می‌دهند و حالا در جدید‌ترین این انتقادها، رفع فیلتر از پیام‌رسان واتس‌آپ و گوگل‌پلی را بهانه حمله به دولت قرارداده‌اند.از همین رو آنها در فراخوانی که روز جمعه در «ایتا» شبکه اجتماعی داخلی محبوبشان منتشر کردند، خواستار اعتراض به «قانون‌شکنی در رهاسازی واتس‌اپ و گوگل‌پلی» شدند و تجمعی با عنوان تظاهرات موتوری «مطالبه‌گران امت حزب‌الله» را مقابل مرکز ملی فضای مجازی تدارک دیدند.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • پزشکیان بر تسریع شناسایی مبادی خروج فرآورده‌های نفتی تاکید کرد؛

    روزنامه شماره ۶۱۸۷

    تیم حقیقت‌یاب «سوخت»

    رئیس‌جمهور خواستار تسریع در پیگیری مصوبه تشکیل تیم بررسی مسیر تولید تا توزیع و مصرف سوخت به‌ویژه بنزین و گازوئیل و شناسایی دقیق مبادی خروج این فرآورده‌ها از مسیر قانونی توزیع شد. پزشکیان پیش از این از گم شدن ۲۰میلیون لیتر سوخت در کشور انتقاد کرده بود.
  • نوسانات بازار ارز زیر تیغ انتقادی نمایندگان مجلس؛

    روزنامه شماره ۶۱۸۷

    انتقاد بهارستان از زمان‌بندی مکانیسم ارزی

    دنیای اقتصاد: نوسانات بازار ارز مورد انتقاد نمایندگان مجلس است و در این راستا تاکنون جلساتی میان مجلس و دولت برگزار شده است. در این جلسات که فی‌مابین نمایندگان، وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه برگزار شده است دولتمردان اقدام خود را در راستای اجرای تکلیف قانونی دولت در برنامه هفتم توسعه برای شناور کردن نرخ ارز نیمایی عنوان می‌کنند. با این وجود اما نمایندگان نسبت به زمان اجرای این قانون و عملکرد بانک مرکزی انتقاد دارند.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • سرانجام تلاش‌ فعالان به نتیجه رسید؛

    روزنامه شماره ۶۱۸۶

    گریز قیطریه از درخت‌کشی

    شوکی که در روزهای نخستین بهار به مردم پایتخت وارد شد، اکنون با آغاز زمستان و آمدن خبری از شورای شهر تهران به پایان رسید و دیگر می‌توان اعلام کرد: «پارک قیطریه از درخت‌کشی گریخت.»
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • روایت قالیباف در مورد جلسه غیرعلنی مجلس با همتی و فرزین:

    دولت و مجلس برای ایجاد ثبات در بازار ارز گام بر می دارند

    دنیای اقتصاد: قالیباف گفت: در نشست غیرعلنی امروز مباحث بسیار دقیق، خوب و کارشناسی مطرح شد و حتماً دولت و مجلس مصمم هستند در حوزه ثبات نسبی بازار ارز بر اساس همان چیزی که در قانون پیش‌بینی‌شده گام بردارند.
  • فارن افرز اهرم‌های نفوذ ایران در سوریه جدید را بررسی کرد؛

    روزنامه شماره ۶۱۸۵

    دست تهران خالی نیست

    دنیای اقتصاد: نشریه «فارن افرز» در مطلبی به قلم حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر مهمان در موسسه امور بین‌المللی و امنیت در برلین، به بررسی شرایط جدید سوریه و نقش و موقعیت ایران بعد از سقوط اسد پرداخته است. نویسنده در این مقاله تاکید دارد که ایالات متحده لازم است به‌منظور کمک به ثبات سوریه و پرهیز از تنش‌های منطقه‌ای با ایران، بر سر میز مذاکره بنشیند.با گذشت سیزده سال از آغاز ناآرامی‌های سوریه، سقوط و فروپاشی سریع و غیرمنتظره حکومت اسد، تصور حفظ وضعیت موجود و ادامه حیات یک نظام ظاهرا باثبات را در هم شکست. هرچند حکومت بشار اسد در بخش زیادی از دهه‌ای که گذشت به حمایت‌های همه‌جانبه ایران و روسیه برای ادامه حیات خود متکی بود، اما آنچه صرفا در سال ۲۰۱۱با قیام مردم سوریه علیه نظام حاکم آغاز شد، به یک جنگ داخلی ویرانگر منجر شد که درنهایت به یک بن‌بست نامتوازن میان طرف‌های درگیر انجامید. در این میان و با وجود چالش‌های مداوم، جایگاه حکومت اسد در کشور به‌نظر غیرمتزلزل می‌آمد. اما تنها چند روز بعد از آغاز عملیات نظامی نیروهای شورشی، این حکومت از هم فروپاشید.
  • دور جدید گفت‌وگوهای تهران و تروئیکا هفته آخر دی برگزار می‌شود

    روزنامه شماره ۶۱۸۵

    مذاکرات در ایستگاه تحلیف ترامپ

    دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه از برگزاری احتمالی دور جدید گفت‌وگوهای ایران با ۳ کشور اروپایی در هفته آخر دی‌ماه خبر داد و گفت: در این نشست در مورد طیف مختلفی از مسائل، از جمله هسته‌ای، گفت‌وگو می‌شود.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • مرکز استیمسون جاماندگی ایران در رقابت ترانزیتی را تشریح کرد؛

    روزنامه شماره ۶۱۸۱

    غایب بزرگ کریدورهای اقتصادی

    مرکز استیمسون در تحلیلی از غیبت ایران در رقابت جهانی بر سر کریدورها می‌نویسد: ایران در پروژه‌های بزرگی مانند طرح کمربند و جاده چین و ترانس خزر عملا نادیده گرفته شده است. استیمسون تحریم‌های پایدار و زیرساخت‌های ضعیف حمل‌ونقل را دلیل از دست دادن این جایگاه ارزیابی کرده است.
۱