شماره روزنامه ۶۱۸۸
|

اولین مقام ارشد دولت اسد همزمان با وقوع تظاهرات دستگیر شد؛

نیروهای امنیتی دولت جدید سوریه روز پنج‌شنبه به تعقیب یکی از مقامات ارشد و نیروهای نظامی وفادار به اسد پرداختند. به گفته «دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، مستقر در بریتانیا، نیروهای امنیتی دولت جدید «محمد کانجو الحسن»، یک مقام سابق قضایی در زمان بشار اسد را دستگیر کردند که گفته شده مسوول اعدام‌های زندان…

انتخاب مجدد ترامپ دوره جدیدی از سیاست آمریکا را تعریف می‌‏کند؛

رقابت اوباما-رامنی در سال۲۰۱۲ آخرین رقابت در یک الگوی آشنا در سیاست ایالات متحده بود؛ اما از آن زمان همه‌چیز با پوپولیسم محافظه‌کار دونالد ترامپ مشخص می‌شود. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، زمانی که باراک اوباما در سال۲۰۱۲ مجددا در انتخابات پیروز شد، به نظر می‌رسید که آغاز دوره جدیدی از تسلط…

    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • اولین مقام ارشد دولت اسد همزمان با وقوع تظاهرات دستگیر شد؛

    سوریه در ریل ناآرامی

    نیروهای امنیتی دولت جدید سوریه روز پنج‌شنبه به تعقیب یکی از مقامات ارشد و نیروهای نظامی وفادار به اسد پرداختند. به گفته «دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، مستقر در بریتانیا، نیروهای امنیتی دولت جدید «محمد کانجو الحسن»، یک مقام سابق قضایی در زمان بشار اسد را دستگیر کردند که گفته شده مسوول اعدام‌های زندان صیدنایا بوده است.
  • به رغم حملات اسرائیل، انصارالله پا پس نمی‌کشد؛

    تعهد به دفاع از غزه

    ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه (۶دی‌ماه) در راستای پاسخ به حملات موشکی انصارالله یمن در حمایت از مردم غزه، حملات هوایی قابل توجهی را به بخش‌هایی از یمن انجام داد. «ایزابل کرشنر» و «اسماعیل نعر» در گزارش ۲۶دسامبر در نیویورک‌تایمز نوشتند، حمله اسرائیل یک هفته پس از شلیک موشک‌های بالستیک و پهپادها علیه اسرائیل صورت می‌گیرد و باعث شد این رژیم «به دشمنی که بیش از هزار مایل دورتر است حمله کند.»
  • نگاه عراقچی به امکان ائتلاف ایران، مصر و عربستان

    دنیای اقتصاد: وزیر امور خارجه ایران از امکان شکل‌گیری ائتلاف میان کشورهای بزرگ منطقه خبر داد. سیدعباس عراقچی در گفت‌وگو با شبکه الغد مصر که در جریان سفر پنج‌شنبه دو هفته گذشته وی و پزشکیان به قاهره صورت گرفت، امکان شکل‌گیری ائتلاف میان ایران، مصر و عربستان را رد نکرد.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • انتخاب مجدد ترامپ دوره جدیدی از سیاست آمریکا را تعریف می‌‏کند؛

    تاجر قاعده‌‏شکن

    رقابت اوباما-رامنی در سال۲۰۱۲ آخرین رقابت در یک الگوی آشنا در سیاست ایالات متحده بود؛ اما از آن زمان همه‌چیز با پوپولیسم محافظه‌کار دونالد ترامپ مشخص می‌شود. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، زمانی که باراک اوباما در سال۲۰۱۲ مجددا در انتخابات پیروز شد، به نظر می‌رسید که آغاز دوره جدیدی از تسلط دموکرات‌ها باشد؛ دوره‌ای‌که با ظهور نسل جدیدی از رای‌دهندگان جوان، سکولار و غیرسفیدپوست پیش رفت. با نگاهی به گذشته، انتخابات۲۰۱۲ بیشتر شبیه پایان یک دوره به نظر می‌رسد: پیروزی نهایی جنبش‌های اجتماعی دهه۱۹۶۰ بر «جمهوری‌خواهان ریگان» که زمانی غالب بودند. در عوض، این سه انتخابات ترامپ - در سال‌های ۲۰۱۶، ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ - هستند که به نظر می‌رسند دوران جدیدی از سیاست را نوید می‌دهند؛ دوره‌ای که با نام تجاری پوپولیسم محافظه‌کار دونالد جی.‌ترامپ تعریف می‌شود.
  • فارن افرز تاثیر قاعده‌شکنی رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بر نظم لیبرال را بررسی کرد؛

    بختک ترامپ بر چندجانبه‌گرایی

    نشریه فارن‌افرز و روزنامه نیویورک‌تایمز به بررسی بازگشت ترامپ بر سیاست داخلی آمریکا و سیاست بین‌المللی پرداخته‌اند. فارن‌افرز با بررسی اثرات ترامپ بر نظم بین‌المللی لیبرال معتقد است که چندجانبه‌گرایی و نهادها و سازمان‌های بین‌المللی لطمات شدیدی از این بازگشت خواهند دید. همزمان نیویورک‌تایمز نیز می‌نویسد: سه انتخابات سال‌های ۲۰۱۶، ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ که ترامپ در آن حضور داشت دوران جدیدی از سیاست را رقم زده است؛ دوره‌ای که با نام تجاری پوپولیسم محافظه‌کار دونالد ترامپ تعریف می‌شود.
  • گروه بین‌المللی بحران بررسی کرد؛

    دمشق جدید در چشم انداز آمریکا و روسیه

    گروه بین‌المللی بحران به بازیگری آمریکا و روسیه، به‌عنوان دو قدرت بین‌المللی، در سوریه پرداخته است. در این گزارش آمده در‌حالی‌که مسکو به دنبال بازگرداندن نفوذ از‌دست‌رفته خود با حفظ پایگاه‌های استراتژیکش در این کشور است، واشنگتن ابزارهای متنوع‌تری برای مدیریت سوریه جدید پیش رو دارد.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • نیویورک‌تایمز شمایل معامله جدید رئیس‌جمهور منتخب آمریکا را گمانه‌زنی کرد

    «دیپلماسی قهر و اجبار» ترامپ

    رئیس‌جمهور جدید ایران، مسعود پزشکیان و رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دونالد جی. ترامپ، تمایل خود را برای مذاکره درباره توافق هسته‌ای جدید ابراز کرده‌اند. دیوید ای. سنگر در مطلبی برای نیویورک‌تایمز به بررسی این موضوع پرداخت و نوشت ترامپ در حالی با مساله ایران مواجه خواهد شد که این کشور وضعیت متفاوتی در منطقه نسبت به دوران نخست ریاست‌جمهوری ترامپ دارد و برنامه‌ هسته‌‌ای‌اش نیز با تحولات جدیدی همراه شده است. این واقعیت جدید باعث برانگیختن یک بحث داخلی درخصوص نحوه برخورد دولت او با تهران شده است: گشاده‌رویی برای مذاکرات یا حمله به برنامه غنی‌سازی هسته‌ای آن؛ آشکار یا پنهان، یا شاید توسط اسرائیل.یا، همان‌طور که بسیاری مطرح می‌کنند، یک دور از «دیپلماسی قهری» که تهران را در انتخاب بین دو وضعیت نگه می‌دارد: یا کاهش توان هسته‌ای خود از طریق مذاکره یا به عقب راندن آن با قهر و اجبار.
  • تلاش ایران برای جست‌وجوی شریک اقتصادی در سوریه؛

    سمت‌و‌سوی نظم اقتصادی خاورمیانه

    دنیای اقتصاد: نشریه اکونومیست در گزارشی با اشاره به دگرگونی نظم اقتصادی خاورمیانه می‌نویسد: ایران با وجود اینکه تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، مدت‌هاست با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بر سر گسترش نفوذ خود بر خاورمیانه رقابت می‌کند. تامین‌کنندگان مالی و طرف‌های تجاری ایران توانسته بودند با ایجاد یک شبکه اقتصادی پرپیچ‌وخم که عمدتا در کشورهای دوست ایجاد شده بود، کشورهای غربیِ خواهانِ محدود کردن و تحریم فعالیت این شبکه را دور زنند.
  • گمانه‌زنی‌ها از فعال شدن کانال مذاکراتی ژاپن؛

    میانجی‌گری توکیو میان ایران و آمریکا؟

    دنیای اقتصاد: یک رسانه ژاپنی عصر دیروز سه‌شنبه ۲۴ دسامبر مدعی نقش احتمالی توکیو در میانجی‌گری میان ایران و آمریکا شد. کیودو به نقل از یک منبع مطلع مدعی شد دولت ایران در حال بررسی میانجی‌گری ژاپن در مذاکرات پشت پرده با دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، درباره موضوع هسته‌ای است.
  • دیپلمات‌های ارشد عرب برای دیدار با حاکمان جدید سوریه به این کشور می‌روند؛

    ترافیک دیپلماتیک در دمشق

    دیپلمات‌های ارشد عرب روز دوشنبه (۳ دی ماه) از دمشق، پایتخت سوریه، بازدید کردند. این جدیدترین مورد از یک رشته اقدامات دیپلماتیک توسط جامعه بین‌المللی است؛ آن هم درحالی‌که سوریه از سال‌ها انزوا خارج می‌شود. دیدار وزرای اردنی و قطری، تنها دو هفته پس از سقوط اسد، نشان می‌دهد که کشورهای عرب مشتاق روابط بهتر با کشوری هستند که سال‌ها درگیر بحران بوده است.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • آیا رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به دنبال گسترش سرزمینی است؟

    تجلی روح روزولت در کالبد ترامپ

    دنیای اقتصاد: طی دو روز گذشته، «دونالد جی. ترامپ»، رئیس جمهور منتخب آمریکا، به صراحت اعلام کرد که طرح‌هایی برای گسترش سرزمینی این کشور دارد و به این نکته اشاره کرده که ایالات متحده هم نگرانی‌های امنیتی و هم منافع تجاری دارد که می‌تواند با تحت‌الشعاع قرار دادن کانال پاناما و گرینلند، به بهترین شکل کنترل شود.
  • آیا ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، رئیس‏‏‌جمهور آمریکا را اداره می‌کند؟

    عروسک‌گردان ترامپ

    نقش ماسک در دولت ترامپ هر روز برجسته‏‏‌تر می‌شود و حالا شایعاتی به گوش می‌رسد که گویی صحنه‏‏‌گردان اصلی دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، اوست. این اظهارات در بحبوحه انتقاد از دخالت ماسک در مذاکرات بودجه و نقش بزرگ وی در انتقال ترامپ به کاخ‌سفید مطرح می‌شود. به گزارش الجزیره، اما دونالد ترامپ، رئیس‏‏‌جمهور منتخب ایالات‌متحده، این تصور را که «صحنه اصلی امور ریاست‌جمهوری» را به میلیاردر جهان، ایلان ماسک واگذار کرده، پس زده است؛ فردی که نقش بزرگی در انتقال رئیس‏‏‌جمهور منتخب به کاخ‌سفید برعهده داشته است.
  • اسرائیل «منطقه امن» را هدف قرار داد؛

    کابوس آخرالزمانی در غزه

    اسرائیل همچنان به کوبیدن غزه ادامه می‌دهد. در جدیدترین حمله این رژیم، چهار نفر در دو حمله جداگانه در «منطقه امن» در «المواسی» جان خود را از دست دادند. آژانس «دفاع مدنی» غزه هم اعلام کرد که روز یکشنبه در حملات هوایی اسرائیل، ۵۸فلسطینی شهید شدند. این خشونت در حالی است که گروه‌های فلسطینی در حال مذاکراتی برای آتش‌بس بوده و خبرها حاکی از این است که دستیابی به آتش‌بس «نزدیک‌تر از هر زمان دیگری است». پاپ فرانسیس هم حملات روز یکشنبه اسرائیل را «وحشیانه» خواند و حملات این رژیم به مدارس و بیمارستان‌ها را محکوم کرد. «اوموت اوراس» در گزارش ۲۳ دسامبر در الجزیره نوشت، مسوول آژانس سازمان ملل برای فلسطین وضعیت حملات اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته را «فاجعه» نامید و حملات این رژیم به مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز غیرنظامی را «امری متداول» خواند. «فیلیپ لازارینی»، کمیسر کل آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد (آنروا)، یکشنبه گفت: «اسرائیل تمام قواعد جنگ در نوار غزه را زیر پا گذاشته است.»
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • برای دومین‌بار پس از انقلاب یک رئیس‌جمهور ایران راهی مصر شد؛

    دو دستورکار در قاهره

    مسعود پزشکیان به‌عنوان دومین رئیس‌جمهور ایران پس از انقلاب روز گذشته عازم قاهره پایتخت مصر شد تا در یازدهمین اجلاس گروه D۸ شرکت و سخنرانی کند. پزشکیان در این سفر دو دستور کار دارد؛ پیشبرد روابط دوجانبه با مصر و بررسی تحولات سوریه پسااسد.
  • چرا کره‌شمالی به مداخله در جنگ اوکراین روی آورده است؟

    قمار «اون»

    «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، جسورانه‌ترین قمار دیپلماتیک خود را با تامین حدود ۱۱هزار سرباز و انبار تسلیحات برای روسیه در راستای حمایت از جنگ این کشور علیه اوکراین انجام داده است. استقرار این نیروها، کمک‌های خارجی به موقع برای تلاش‌های جنگی روسیه را فراهم می‌کند. نیروهای کره‌شمالی در کنار نیروهای روس در منطقه کورسک می‌جنگند تا به آنها در بازپس‌گیری مناطق از دست رفته کمک کنند. روز دوشنبه، سرلشکر «پت رایدر»، سخنگوی پنتاگون گفت که پنتاگون «نشانه‌هایی» دیده است که تعداد نامشخصی از سربازان کره‌شمالی کشته و زخمی شده‌اند. «چو سانگ هون» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، اعزام نیروها طیف وسیعی از منافع را برای کره‌شمالی به همراه دارد؛ از پول نقد گرفته تا اهرم دیپلماتیک بسیار مورد نیاز. تحلیلگران می‌گویند که «کیم» میلیاردها دلار غذا، نفت، پول نقد و سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته از روسیه دریافت می‌کند که به رژیم او کمک می‌کند تحریم‌های بین‌المللی را تحمل و نیروهای مسلح متعارف خود را ارتقا دهد.
  • روایت نیویورک تایمز از دو چهره زندگی زیر لوای تحریرالشام؛

    آسایش با مشت آهنین

    دنیای‌اقتصاد: در طبقه دوم «کافه شبابیک»، مشرف به میدان «برج ساعت» در شهر ادلب، سمتی که برای مردان در نظر گرفته شده بود، خالی بود و جز دو مرد جوان که از فنجان قهوه ترک مراقبت می‌کردند، کسی نبود. آن سمت مربوط به خانواده، جایی که زنان مجاز هستند، تقریبا پر بود. هیچ موسیقی‌ای وجود نداشت جز صدای خش‌خش یک دستگاه اسپرسوساز و فنجان‌ها و البته برخلاف کافه‌های دیگر در سوریه، هوا از دود قلیان نیز پاک بود. این به دلیل قراردادی است که مالک باید با «هیئت تحریرالشام» امضا می‌کرد؛ گروهی که سال‌هاست در بسیاری از بخش‌های استان ادلب، در شمال غربی سوریه حکومت می‌کند و اکنون بیشتر کشور را با دیگر گروه‌های شورشی به کنترل خود درآورده است.
    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • دمشق نمادی از شکست پوتین در جنگى پرهیاهو؛

    روسیه بار خود را از سوریه جمع مى‌کند؟

    دنیای اقتصاد: بلومبرگ به تازگی به نقل از منابع آگاه مدعی شد گفت‌وگوهایى بین مسکو و رهبران جدید سوریه در خصوص حفظ پایگاه روسیه در بندر «طرطوس» و «پایگاه حمیمیم» صورت گرفته است.
    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • شاهین‌های ترامپ به‌دنبال شکار چین هستند

    پکن به ‌دنبال در پشتی

    یکی چین را «تهدید وجودی» نامید. دیگری خواستار «تلاش کل جامعه» برای مقابله با چین شد و دو بار از سوی پکن تحریم شد. سومین نفر مدعی شد که ارتش چین «به‌طور خاص برای شکست دادن ایالات متحده آمریکا تمرین کرده است.» کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، مملو از به‌اصطلاح شاهین‌های ضدچینی است که جاه‌طلبی خود را برای رویارویی با رقیب ابرقدرت برتر آمریکا در تقریبا هر حوزه سیاستی، از اقتصاد گرفته تا امنیت آشکار کرده‌اند. به گزارش سی‌ان‌ان، اما بر خلاف مراسم تحلیف قبلی ترامپ در ۸سال پیش، رهبران چین ممکن است با رویکرد تقابل‌آمیزتر غافلگیر نشوند.
  • تجهیزات نظامی روسی تا دو روز دیگر در پایگاه حمیمیم خواهند بود

    ۴۸ ساعت سرنوشت‌ساز

    تروریست‌های«هیئت تحریر الشام» و یک ناظر جنگ روز جمعه (۹ آذرماه) خبر حمله این گروه به شهر حلب را اعلام کردند. این اقدام می‌تواند بار دیگر جنگ داخلی در این کشور را با شدتی که در سال‌های گذشته مشاهده نشده بود، دوباره شعله‌ور کند. «رجا عبدالرحیم» در گزارش ۳۰نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشت، به گفته «دیده‌بان حقوق بشر سوریه» مستقر در بریتانیا، تروریست‌های تکفیری از جمله «هیئت تحریرالشام»، روز جمعه در حمله ای غافلگیرانه «بیش از نیمی از حلب» را به کنترل خود درآوردند. رسانه‌های مستقل سوریه تصاویر و ویدئوهایی از تروریست‌های در محله‌های حلب و در میدان‌های معروف به اشتراک گذاشتند که در حال رقص و پایکوبی بودند. به نوشته گزارشگر نیویورک‌تایمز، اما رسانه‌های دولتی سوریه این روایت را به چالش کشیده و گزارش دادند که ارتش سوریه گروه‌هایی از «تروریست‌ها» را که در حال فیلم‌برداری از داخل چندین محله حلب بودند، دستگیر کردند تا ثابت کنند که ادعای تروریست‌های پوچ است و ارتش همچنان کنترل را در دست دارد.
  • محمود عباس با فشار کشورهای عربی جانشین خود را معرفی کرد

    تجلی «فتوح» در قلب «فتح»

    «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین «روحی فتوح» را نامزد کرده است تا در صورتی که به‌دلیل وضعیت نامناسب سلامتی نتواند به سمت خود ادامه دهد، وی عهده‌دار امور شود. «مت ناشد» در گزارش ۳۰نوامبر برای الجزیره نوشت، با ادامه جنگ اسرائیل در غزه – و جان‌باختن بیش از ۴۴ هزار نفر و مجروح شدن و گرسنگی کشیدن بسیاری دیگر- انتقادها از عباس و ریاست جمهوری او افزایش یافت. عباس، ۸۹ساله که همچنین رهبری سازمان آزادی‌بخش فلسطین (PLO) را بر عهده دارد، در سال۲۰۰۵، یک سال پس از مرگ یاسر عرفات، به‌عنوان رئیس تشکیلات خودگردان انتخاب شد.
  • تهدید ترامپ، نخست‌وزیر کانادا را راهی آمریکا کرد

    و ناگهان مارالاگو

    دنیای‌اقتصاد: تهدید دونالد ترامپ در یک پست در شبکه اجتماعی خودش موسوم به تروث سوشال، مبنی بر بالا بردن تعرفه کالاهای کانادایی، مکزیکی و چینی، نخست‌وزیر کانادا را راهی خانه ترامپ کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، دو مقامی که مستقیما از این دیدار مطلع بودند، گفتند که پس از تهدید ترامپ مبنی بر تحمیل تعرفه به کالاهای کانادایی، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا جمعه‌شب برای دیدار با دونالد جی.ترامپ، رئیس جمهور منتخب به مارالاگو در فلوریدا رفت. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا دوشنبه تهدید کرد تا زمانی که کانادا و مکزیک، مواد مخدر به‌ویژه فنتانیل را کنترل نکنند، یا اجازه عبور مهاجران را به مرزهای آمریکا بدهند، ۲۵درصد تعرفه بر واردات از کانادا و مکزیک اعمال خواهد کرد.
  • فاجعه گرسنگی در غزه

    سما: دفتر دولتی اطلاع‌رسانی در غزه اعلام کرد که ملت فلسطین به مرحله فاجعه‌باری از گرسنگی رسیده‌اند. این دفتر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ملت فلسطین به مرحله فاجعه‌باری از گرسنگی و رنج و مشکلات رسیده‌اند. ما خواهان مداخله برنامه جهانی غذا هستیم. رژیم اشغالگر به سیاست گرسنگی ادامه داده و تمام گذرگاه‌های منتهی به نوار غزه را می‌بندد.» این دفتر اعلام کرد برنامه جهانی غذا با توزیع آرد موجود در انبارهای خود مخالفت می‌کند؛ گویی که عمدا به دنبال ادامه بحران است. پیش از این برنامه جهانی غذا اعلام کرده بود که تمام نانوایی‌ها در مرکز نوار غزه به‌دلیل کمبود تجهیزات و کمک‌ها بسته شده‌اند. برنامه جهانی غذا اعلام کرد نان در بیشتر موارد تنها غذایی بود که خانواده‌های غزه می‌توانستند به آن دست یابند و اکنون حتی دیگر به نان هم دسترسی ندارند. ارتش رژیم صهیونیستی نزدیک به ۲ماه است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرال‌ها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه را در محاصره قرار داده است.
  • وزیر روسی به دیدار «اون» رفت

    کی‌سی‌ان‌ای: «آندری بلوسوف»، وزیر دفاع روسیه در جریان ملاقات با رهبر کره‌شمالی بر تمایل ۲کشور متحد برای گسترش مناسبات خودشان تاکید کرد. بلوسوف گفت کره‌شمالی یکی از معدود کشورهایی است که سیاست خارجی مستقلی را دنبال می‌کند. بلوسوف در جریان گفت‌وگو با «نو کوانگ چول» وزیر دفاع کره‌شمالی در پیونگ‌یانگ گفت: پیمان مشارکت راهبردی جامع بین روسیه و کره‌شمالی با هدف کاهش خطر جنگ جدید در شرق آسیا است. کیم جونگ اون هم در این دیدار تاکید کرد که تصمیم اخیر قدرت‌های غربی برای اجازه دادن به کی‌یف برای حمله به داخل روسیه با سلاح‌های غربی محکوم است و گفت که این یک «مداخله مستقیم نظامی در درگیری» است. رهبران روسیه و کره شمالی در ماه ژوئن یک معاهده مشارکت راهبردی امضا کردند که هر ۲کشور را موظف می‌کند در صورت وقوع حمله به دیگری «بدون تاخیر» کمک نظامی ارائه و به‌طور مشترک با تحریم‌های غرب مخالفت کنند. در این دیدار، مسکو از پیونگ‌یانگ برای شرکت در رژه پیروزی در میدان سرخ در ۹مه دعوت کرده است.
  • تعیین نماینده آمریکا برای آتش‌بس

    الاخبار: ارتش آمریکا از ورود ژنرال «جاسپر جفرز» به بیروت برای بر عهده گرفتن ریاست کمیته نظارت بر آتش‌بس در لبنان خبر داد. او ریاست کمیته نظارت و اجرای سازوکار آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان را به همراه «آموس هوکشتاین» مشاور ارشد رئیس‌جمهور آمریکا بر عهده خواهد داشت. طبق اعلام سنتکام، هوکشتاین به‌عنوان رئیس مشترک غیرنظامی کمیته نظارت بر آتش‌بس تا تعیین یک رئیس غیرنظامی دائمی فعالیت خواهد کرد. جفرز پس از ورود به بیروت با «جوزف عون» فرمانده ارتش لبنان دیدار و گفت‌وگو کرد. عون در این دیدار گفت: «توافق آتش‌بس، خروج ارتش اسرائیل را شرط کرده بود، اما دشمن ابتکار عمل را نقض کرد و شروع به هدف قرار دادن مردم کرد و این موضوع اگر ادامه پیدا کند، اجازه نخواهد داد که ارتش لبنان ماموریت خود را انجام دهد و در جنوب مستقر شود.»
  • تظاهرات در گرجستان به خشونت کشیده شد

    نووستی: پلیس ضد شورش گرجستان یک‌بار دیگر از آب پر فشار علیه معترضان به نتایج انتخابات این کشور و متفرق کردن آنها از خیابان‌های تفلیس استفاده کرد. ماموران همچنین یکسری دستگیری‌ها انجام دادند؛ اما تعداد دقیق دستگیر‌شدگان مشخص نیست. با این حال، وزارت کشور گرجستان اعلام کرد که ۴۳ نفر بازداشت شده‌اند. این وزارتخانه همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد برخی از تظاهرات کنندگان در تلاش برای شکستن موانع فلزی بیرون پارلمان بودند که در نتیجه درگیری با پلیس، ۳۲افسر مجروح شدند. اعتراضات مخالفان روز پنج‌شنبه پس از آن آغاز شد که «ایراکلی کوباخیدزه»، نخست‌وزیر گرجستان تصمیم خود را مبنی بر تعلیق بررسی موضوع آغاز گفت‌وگوها درباره عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا تا سال۲۰۲۸ اعلام کرد. انتخابات پارلمانی در گرجستان در ۲۶ اکتبر برگزار شد. بر اساس گزارش کمیسیون مرکزی انتخابات، حزب حاکم «رویای گرجستانی» ۵۳.۹۳درصد آرا را به‌دست آورد. چهار حزب اپوزیسیون نیز وارد مجلس شدند که در مجموع ۳۷.۷۸درصد آرا را کسب کردند.
    شنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۳
  • با وجود نقض‌های چندباره، آتش‌بس همچنان در لبنان برقرار است

    لبخند بیروت به آرامش

    آتش‌بس شکننده بین اسرائیل و حزب‌الله تا حد زیادی در دومین و سومین روزهای خود (پنج شنبه و جمعه برابر با ۸ و ۹ آذرماه) در لبنان ادامه داشت؛ هرچند برخوردهای نظامی میان دو طرف در روز پنج‌شنبه ادامه یافت و اسرائیل دست به حملاتی زد که نقض آتش‌بس محسوب می‌شد. آتش‌بس سحرگاه چهارشنبه ۷آذرماه برقرار شد. «آرون باکسرمن»، «یوان وارد» و دیگران در گزارش ۲۹نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشتند، به‌رغم تبادل آتش بین دو طرف توافق اما به نظر نمی‌رسید که هیچ یک از طرفین نزاع - اسرائیل یا حزب‌الله - مایل به بازگشت فوری به نبردهای تمام‌عیار باشند. با این حال، ارتش لبنان که قرار است نقش مهمی در اجرای آتش‌بس ایفا کند، بعدازظهر پنج‌شنبه اسرائیل را به نقض «چندین باره» آتش‌بس متهم کرد.
  • دلایل بازگشت سفیر آلمان به ایران‌

    همزمان با آغاز مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا در ژنو، خبرها از بازگشت بی‌سروصدای سفیر آلمان به ایران حکایت می‌کند. مارکوس پوتسل، سفیر آلمان در ایران که مرداد ماه فعالیت خود را در ایران آغاز کرده بود، روز نهم آبان ماه به دلیل آنچه اعتراض به اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد، بیان شد به آلمان فراخوانده شد و خاک ایران را ترک کرد. وزارت خارجه آلمان همان زمان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پوتسل برای «مشاوره» به برلین فراخوانده شده است‌.
  • با تشدید حملات تکفیری‌ها در سوریه، اسد به مسکو سفر کرد؛

    مارپیچ جنگ در شام

    به دنبال حملات گروه‌های تکفیری به مناطقی از سوریه، بشار اسد در سفری اعلام‌نشده به مسکو رفت و نتیجه این دیدار بمباران مواضع «هیئت تحریرالشام» توسط نیروهای هوایی روسیه و سوریه بود. ایران نیز نسبت به طرح آمریکایی-اسرائیلی برای شام هشدار داده است.
  • ترامپ چگونه می‌تواند روسیه را به سوی پایان جنگ در اوکراین سوق دهد؟

    «خار» کی‌یف در گلوی غرب

    بعد از دو سال که جنگی گسترده دامنگیر اوکراین شده است، امروز به ناگاه به نظر می‌رسد تغییرات چشمگیری در میدان نبرد قابل‌مشاهده است، از جمله اینکه پیشروی فرسایشی روسیه در خاک اوکراین، ضعف شدید و عمیق از نظر تعداد نفرات و روحیه نیروهای اوکراین را در خطوط نبرد آشکار کرده است. این امر در نهایت می‌تواند به فروپاشی خطوط اوکراین منجر شود؛ اما شاید آنچه بیش از همه قابل ‌لمس است، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و بی‌صبری و تاکید او بر پایان‌ دادن به جنگ اوکراین است. نگرانی اصلی آن است که ترامپ بخواهد یک توافق فاجعه‌بار را بر اوکراین تحمیل کند.