حمایت ایران از اقدام سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل افزود: جمهوری اسلامی ایران حمایت خود را از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اعلام می‌کند. پذیرش فلسطین به‌عنوان عضو کامل سازمان ملل متحد اولین گام و لحظه‌ای محوری در رسیدگی به بی‌عدالتی‌های تاریخی است که مردم فلسطین متحمل شده‌اند.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: قطعنامه ای که به تازگی تصویب شد به درستی تأکید می کند که کشور فلسطین واجد شرایط عضویت در سازمان ملل متحد مطابق با ماده ۴ منشور است.

خبر مرتبط
نشست اضطراری مجمع عمومی درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل

143 کشور عضو سازمان ملل متحد به پیش نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل رای مثبت داده بودند.

ایروانی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تصمیم امروز مجمع عمومی را تایید و از آن حمایت می‌کند. این تصمیم نشان‌دهنده گامی کوچک و در عین حال حیاتی در اجرای تعهدات جامعه بین‌المللی در قبال مردم فلسطین و احیای برخی از حقوق ذاتی فلسطین است. فلسطین تعهد خود را به صلح و توانایی خود در انجام تعهدات مندرج در منشور ملل متحد نشان داده است و در نتیجه، شایسته عضویت کامل در سازمان ملل است.

متن کامل سخنرانی امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در توضیح رای ایران به قطعنامه عضویت کامل فلسطین در نشست روز جمعه مجمع عمومی سازمان ملل به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس،

جمهوری اسلامی ایران حمایت خود را از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اعلام می‌کند. پذیرش فلسطین به‌عنوان عضو کامل سازمان ملل متحد اولین گام و لحظه‌ای محوری در رسیدگی به بی‌عدالتی‌های تاریخی است که مردم فلسطین متحمل شده‌اند.

قطعنامه به تازگی تصویب شد به درستی تأکید می کند که کشور فلسطین واجد شرایط عضویت در سازمان ملل متحد مطابق با ماده ۴ منشور است.

جمهوری اسلامی ایران تصمیم امروز مجمع عمومی را تایید و از آن حمایت می‌کند. این تصمیم نشان‌دهنده گامی کوچک و در عین حال حیاتی در اجرای تعهدات جامعه بین‌المللی در قبال مردم فلسطین و احیای برخی از حقوق ذاتی فلسطین است. فلسطین تعهد خود را به صلح و توانایی خود در انجام تعهدات مندرج در منشور ملل متحد نشان داده است و در نتیجه، شایسته عضویت کامل در سازمان ملل است.

در مقابل، اقدامات رژیم اسرائیل این رژیم را رد صلاحیت و نامشروع می‌کند و به‌عنوان موجودیت صلح‌دوستی که قادر به پایبندی به تعهدات منشور سازمان ملل باشد، فاقد صلاحیت و مشروعیت می‌کند. رژیم اسرائیل به‌طور مداوم قوانین بین‌المللی، منشور سازمان ملل و قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض می‌کند. این رژیم از پیروی از دستورات الزام‌آور قانونی دیوان بین‌المللی دادگستری امتناع ورزیده و به نقض فاحش از جمله قتل عام، جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی ادامه می‌دهد.

خبر مرتبط
اقدام توهین‌آمیز نماینده اسرائیل حین بررسی قطعنامه عضویت فلسطین+ فیلم

هنگام بررسی قطعنامه گروه کشورهای عربی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل، نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد در اقدامی توهین آمیز منشور ملل متحد را در مقابل دیدگاه همگان در دستگاه خردکن انداخت.

گزارش‌های هولناک از گورهای دسته‌جمعی کشف‌شده در بیمارستان ناصر و شفا در غزه تصویری دلخراش از جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت این رژیم را نشان می‌دهد. تقریباً ۴۰۰ جسد، از جمله زنان و کودکان، مدفون پیدا شده است که نمونه‌های بارز خشونت این رژیم و بی‌اعتنایی به جان انسان‌ها بود. این اقدامات در تضاد با ارزش‌های بنیادی سازمان ملل متحد و تمامی هنجارها و اصول اساسی حقوق بین‌الملل بوده و صلح و امنیت بین المللی را تهدید می‌کند.

موجب تاسف است که ایالات متحده پیش‌نویس بیانیه مطبوعاتی شورای امنیت پیشنهادی الجزایر را که خواستار تحقیقات بی‌طرفانه، شفاف و بین‌المللی برای تعیین حقایق پشت جنایت هولناک گورهای دسته‌جمعی در غزه است، ممانعت کرده است. این رفتار غیرمسئولانه آمریکا به‌عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت غیرقابل قبول، غیرمسئولانه و در تضاد با درخواست جامعه جهانی است.

آقای رئیس،

علی‌رغم حمایت گسترده جامعه بین‌المللی، آمریکا به‌عنوان حامی سرسخت رژیم اشغالگر، بار دیگر چشمان خود را بر این واقعیت بسته و تلاش‌های مذبوحانه‌ای را برای جلوگیری از تحقق آرمان اصیل مردم فلسطین برای عضویت انجام داده است. با این حال، رای امروز نشان می‌دهد که چگونه ایالات متحده با حمایت بی‌قید و شرط خود از رژیم اسرائیل، به انزوا کشیده شده است. جمهوری اسلامی ایران معتقد است رای امروز پیام روشنی به شورای امنیت ارسال می‌کند. امیدواریم با تصویب این قطعنامه، شورای امنیت بتواند در موضع قبلی خود در مورد درخواست فلسطین برای عضویت کامل تجدید نظر نماید.

آقای رئیس،

جمهوری اسلامی ایران قاطعانه بر این باور است که حمایت از آرمان و ملت فلسطین تا زمانی که آن‌ها نتوانند حقوق اساسی خود به‌ویژه حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل فلسطین را در تمامی سرزمین‌های اشغالی به پایتختی قدس شریف به دست آورند، ادامه یابد.

در خاتمه، جمهوری اسلامی ایران به قطعنامه رأی مثبت می‌دهد و آن را نشان‌دهنده حمایت قوی جامعه بین‌المللی از آرمان فلسطین، به ویژه تحقق حق مسلم مردم فلسطین نسبت به تعیین سرنوشت خود می‌داند. در حالی که ما از پذیرش قطعنامه استقبال می‌کنیم، اما قلب ما با مردم غزه و رفح است که جنایات مداوم رژیم اسرائیل را تحمل می‌کنند. جمهوری اسلامی ایران همچنان در دفاع از برقراری آتش‌بس پایدار ثابت قدم است و آن را به‌عنوان یک نیاز ضروری و فوری برای غزه در این مقطع حساس می‌شناسد.

در نهایت، مایلیم ثبت کنیم که حمایت جمهوری اسلامی ایران از قطعنامه بدون لطمه به موضع اصولی دیرینه و ثابت ما در مورد مسائل مربوط به مسئله فلسطین و عدم به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل است.

سپاسگزارم.

به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل، قطعنامه کشورهای گروه عربی درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۴۳ رای مثبت تصویب شد که به فلسطین حقوق و امتیازات ویژه ای می دهد و از شورای امنیت می خواهد درخواست فلسطین را برای تبدیل شدن به یکصدو نود و چهارمین عضو سازمان ملل بطور مطلوب بازنگری کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل، پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل با ۱۴۳ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۲۵ رای ممتنع به تصویب رسید.

نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) درباره قطعنامه‌ «حقوق و امتیازات» فلسطین که از شورای امنیت می‌خواهد درخواست فلسطین برای تبدیل شدن به یکصد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل را به طور مطلوب بازنگری کند، از صبح جمعه به وقت محلی آغاز شد.

 فلسطین و گروه کشورهای عربی این قطعنامه را ارائه کرده بود که تصویب پیش نویس قطعنامه به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری در سازمان ملل خواهد داد.

فلسطین در حال حاضر ناظر غیرعضو است، اما اکنون سال‌هاست که برای عضویت کامل در این نهاد بین المللی تلاش می‌کند این تلاش ماه گذشته توسط آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل وتو شد.

با این وجود، مجمع عمومی سازمان ملل در نشست اضطراری خود به بررسی پیش‌نویس این قطعنامه پرداخت که به فلسطین عضویت کامل در آن را نمی‌دهد، اما به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری مانند پیوستن به سازمان‌ها و نهادهای مختلف سازمان ملل که فلسطین هم اکنون قادر به انجام آن نیست، می دهد.

نماینده امارات به نمایندگی گروه عربی پیش نویس قطعنامه را ارائه کرد و  از شورای امنیت سازمان ملل خواست  تا در وضعیت فلسطین "بازنگری" کند و  عضویت کامل آن را توصیه کرد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.