این میوه هم ضد سرطان است هم دوای بی خوابی و افسردگی

درخت عناب خشک شده، که با نام زیزیفوس نامیده می‌شود، یک میوه گردویی مشابه با خرما و انجیر است؛ در چین، جایی که عناب از آن پدید آمد، پزشکان طب سنتی برای طولانی مدت، از خواص دارویی آن استفاده کردند. قبلاً به طور عمده، فقط در چین محدود بود، اما در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان، از جمله جنوب اروپا و جنوب ایالات متحده، رشد می‌کند.به گفته mdidea.com، وب سایت یک شرکت چینی، که در عصاره‌های گیاهی، متخصص است، می‌گوید: این میوه‌ها، غنی از کربوهیدرات‌ها هستند و همین‌طور مقادیر زیادی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را دارا می‌باشند.

در ۱۰۰ گرم عناب خشک شده، در مجموع ۳۵۰ کالری وجود دارد عناب خشک شده حاوی ۸۴ گرم کربوهیدرات، ۷.۳ گرم پروتئین، ۴ گرم فیبر رژیمی و ۱.۲ گرم چربی است؛ این میوه، حاوی حدود ۳۰۰ میلی‌گرم ویتامین C, و ۱۲۵ میلی‌گرم ویتامین A، و ۲.۸ میلی‌گرم نیاسین، ۰.۲ میلی‌گرم ریبوفلاوین، ۰.۱ میلی‌گرم تیامین، ۱۰۵۰ میلی‌گرم پتاسیم، ۱۶۸ میلی‌گرم فسفر، ۱۳۰ میلی‌گرم کلسیم، ۱۲ میلی‌گرم سدیم و ۳.۵ میلی‌گرم آهن است.

عناب خشک، همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از مواد شیمیایی غنی از آنتی‌اکسیدان، از جمله ساپونین‌ها و فلاونوئیدها است، در ادامه خواص میوه‌های و سبزیجات نوبت به میوه عناب خشک شده رسید؛ فراموش نکنید که قبل از استفاده از عناب خشک یا هرگونه داروی گیاهی دیگر، با پزشک خود مشورت کنید چرا که شرایط جسمی برخی افراد به دلیل تفاوت و وضعیت‌های حساس نمی‌توانند از هر خوردنی حتی طبیعی استفاده کند.

یک تیم محققین ایرانی، در موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم‌سازی مشهد، آزمایش‌های آزمایشگاهی را انجام دادند، تا توانایی عصاره عناب خشک را برای مهار رشد و یا ایجاد مرگ سلولی، در انواع سلول‌های سلولی تومور انسانی بررسی شود.

دانشمندان، از آزمون رنگ سنجی mtt برای اندازه‌گیری درجه عصاره عناب خشک استفاده کردند، تا ببینند کدام درجه رنگی از آن می‌تواند باعث کاهش تکثیر سلول‌های تومور شود اگرچه عصاره عناب، مانع تکثیر سلول‌های توموری در تمام سطوح می‌شود، اما بیشترین اثر را در برابر سلول‌های لوسمی یورکات نشان می‌دهد.

محققان گفته‌اند که، یافته‌های آن‌ها در گزارش فوریه ۲۰۰۸، در مورد «فناوری‌های سیتوتو» نشان می‌دهد، که یافته‌های آن‌ها، خواص سیتوتوکسیس در مقابل انواع مختلف سلول‌های سرطانی وجود دارد و اثبات شده و مطالعات دیگر نشان داده‌اند، که مکانیسم مورد استفاده از عناب به خوبی کار می‌کند.

محققان کره جنوبی، بر روی ۵۰ گیاه دارویی سنتی آزمایشی انجام داده‌اند، برای پیدا کردن یک ماده که می‌تواند کولین استیل ترانسفراز را فعال کند و باعث کاهش یا حتی باعث از بین رفتن معایب شناختی ناشی از آمینوز ناشی از، فراموشی اسکوپولامین می‌شود.

طی آزمایشی، محققان سیس ۹ اکتادکنوامید و اولامیدش را جدا کردند. این مشتق از جوجوبا، در آزمایش in-vitro بیشترین اثر فعال‌کنندگی را بر روی استیل ترانسفراز کولین نشان داد هنگامی که اولئامید، به موش‌هایی که در آن‌ها اختلال شناختی از لحاظ شیمیایی القا شده بود، تزریق شد، حیوانات بهبود سریع نقص‌های شناختی را نشان دادند. هنگامی که موش‌ها، با اولئامید درمان شده بودند، قبل از تجویز اسکولوپامین، مشتقات عناب از آن‌ها در برابر اختلال شناختی محافظت می‌کرد. محققان این یافته‌های خود را در شماره ژوئن ۲۰۰۳ بیوشیمی، بیوتکنولوژی و بیوشیمی منتشر کردند.

راهنمای درمان گیاهی، بریجیت مارس، پزشک گیاهی، گزارش داد، که شفادهنده‌های مردم، از عناب خشک شده برای طیف وسیعی از برنامه‌های کاربردی دارویی در طول قرن‌ها استفاده می‌شده است. عناب خشک شده، در طب سنتی برای درمان آلرژی‌ها، اضطراب، افسردگی، اسهال، پوست خشک، خستگی، فشارخون بالا، بی‌خوابی، عرق شبانه، درد، تنگی نفس و استرس مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

عناب خشک شده، در طب سنتی برای درمان آلرژی‌ها، اضطراب، افسردگی، اسهال، پوست خشک، خستگی، فشارخون بالا، بی‌خوابی، عرق شبانه، درد، تنگی نفس و استرس مورد استفاده قرار می‌گرفته است

در حالی که اطلاعات تغذیه‌ای برای دمنوش‌ها در دسترس نیست، میوه‌ها، که برای تهیه دمنوش استفاده می‌شوند، شامل برخی از فنل ها، فلاونوئیدها و ویتامین C می‌باشند. این مواد مغذی، آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند، که سلول‌ها را در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند، که سبب آسیب می‌شوند و ممکن است، دارای بخشی از مسمومیت‌های پیری و همچنین بیماری‌های مزمن، مانند: بیماری قلبی و سرطان باشد.

عناب، اغلب به عنوان یک نوع درمان برای اضطراب توصیه می‌شود اگر چه دمنوش، مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما محققان اثرات ضد اضطرابی عصاره دانه این میوه را بر روی موش‌ها بررسی کرده‌اند. یک مطالعه، که در سال ۲۰۰۰، در مجله اتنوفارماکولوجی انجام شد، دریافت که عصاره عناب باعث کاهش اضطراب در موش صحرایی می‌شود. با این حال، اجزای موجود در عصاره، ممکن است در دمنوش وجود نداشته باشند، و تا زمانی که تحقیق بر روی انسان انجام شود، هیچ ادعایی نمی‌تواند درست باشد.

 

بعضی‌ها، ممکن است برای بهبود خوابشان، دمنوش عناب را بنوشند، مطالعه‌ای از مجله اتنوفارماکولوجی اشاره کرد، که افزایش مقدار عصاره این دانه نیز باعث افزایش خواب در موش‌های صحرایی شده. با این حال، بررسی که در سال ۲۰۱۲ انجام شده و در مجله پزشکی خواب منتشر شده است، اثرات طب گیاهی چینی در رابطه با بی‌خوابی را تجزیه و تحلیل کرده‌اند و نشان داده شده، که هیچ کدام از روش‌ها مؤثر نبوده‌اند، چه به تنهایی و چه هنگامی که بخشی از یک فرمول گیاهی بودند و ترکیب می‌شدند. این مطالعه، تنها بر روی عناب انجام نشده، اما به عنوان بخشی از یک ترکیب بوده، و البته دمنوش عناب را مورد مطالعه قرار نداده بودند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.