اولین واکنش ارمنستان به انحلال قره باغ/ پاشینیان هشدار داد

رویترز به نقل از سخنگوی نخست‌وزیر ارمنستان گزارش داده تا امروز بیش از نیمی از ارامنه ساکن قره‌باغ کوهستانی (۶۵ هزار و ۳۶ نفر) این منطقه را ترک کرده‌اند. پیش‌تر «داوید بابایان» مشاور «ساموئل شهرامانیان» رئیس ارامنه قره‌باغ گفت ۱۲۰ هزار ارمنی‌تبار ساکن قره‌باغ قصد دارند این منطقه را ترک کنند زیرا تمایلی ندارند بخشی از جمهوری آذربایجان باشند.

به گزارش «آرمن پرس»، پاشینیان گفت: مهاجرت ارامنه از قره‌باغ کوهستانی در نتیجه سیاست پاکسازی قومی جمهوری آذربایجان ادامه دارد. تحلیل‌ها نشان می‌دهد هیچ ارمنی‌ در روزهای آینده در این منطقه باقی نخواهد ماند.  این اقدام مستقیم پاکسازی قومی و [سلب مالکیت] است. چیزی که مدتهاست درباره آن به جامعه بین‌المللی هشدار داده‌ایم. 

حکم انحلال قره‌باغ صادر شد

وی افزود: اظهارات بازیگران بین‌المللی مختلف در محکومیت پاکسازی قومی جاری در قره‌باغ کوهستانی مهم است اما اگر اقدامات ملموسی انجام نشود، این اظهارات تنها به منظور ایجاد آمار اخلاقی برای (ثبت در) تاریخ تلقی خواهد شد. 

پاشینیان در ادامه سخنانش گفت کشورهای مختلف با صرف بیانیه و عدم اقدام تلاش می‌کنند فرصتی برای جدایی از این جنایت داشته باشند تا بعداً بتوانند بگویند «ما آن را محکوم کردیم». وی تاکید کرد اگر تصمیمات سیاسی و حقوقی اتخاذ نشود، این محکومیت‌ها به رضایت از آنچه در حال وقوع است، تبدیل خواهد شد.  

او در پایان اظهاراتش گفت: وظیفه اصلی امروز دولت ارمنستان این است که پذیرای برادران و خواهران خود که به اجبار از قره‌باغ آواره شده‌اند، در نهایت توجه باشیم و اطمینان یابیم نیازهای ضروری آن‌ها برآورده می‌شود. 

این اظهارات وی در حالی بیان شده که خبرگزاری «اسپوتنیک» امروز گزارش داد «رئیس جمهوری خودخوانده قره‌باغ فرمان انحلال همه نهادهای دولتی را امضا کرده است». 

به گزارش خبرگزاری دولتی «ترند» جمهوری آذربایجان، «جدایی‌طلبان ارمنی در قره‌باغ کوهستانی حذف رژیم غیرقانونی در خاک جمهوری آذربایجان را اعلام کرده‌اند. ساختارهای جدایی‌طلب حداکثر تا اول ژانویه ۲۰۲۴ منحل خواهد شد». 

به گزارش الجزیره، رئیس جمهوری خودخوانده قره‌باغ اعلام کرد: از همه ساکنان قره‌باغ، چه در داخل و چه در خارج از این منطقه می‌خواهم از شرایط ادغام در جمهوری آذربایجان مطلع شوند. 

ارامنه قره‌باغ کوهستانی قلمرویی که جامعه بین‌الملل به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت می‌شناسند، مجبور شدند در تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریورماه) یک روز پس از عملیات نظامی برق‌آسای ارتش جمهوری آذربایجان در این منطقه، آتش‌بس اعلام کنند. بعد از آن دو دور مذاکرات بین دو طرف برای برقراری صلح برگزار شده است. 

جمهوری آذربایجان می‌گوید حقوق ارامنه قره‌باغ کوهستانی را تضمین می‌کند و این منطقه را با جمهوری آذربایجان ادغام می‌کند. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.