انگلیس روسیه را به باد انتقاد گرفت / غذا یک سلاح نیست!

باربارا وود وارد، سفیر و نماینده دائم انگلیس روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل افزود: ۶۴ درصد از ۳۴ میلیون تن غلات صادر شده تحت این قرارداد به کشورهای با درآمد پایین و متوسط اختصاص یافته بود. پس جای تعجب نیست که کنیا خروج روسیه از این طرح را "خنجر از پشت" برای کشورهای شاخ آفریقا خواند که قبلاً تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته اند.

افشاگری از سرقت برخی تسلیحات غربی اوکراین در ۲۰۲۲

سفیر انگلیس اضافه کرد: حملات موشکی روسیه به اودسا، چورنومورسک و میکولایف بیش از ۶۰ هزار تن غلات را نابود کرد. این مقدار برای تغذیه یک ساله ۲۷۰ هزار نفر یا دو برابر کردن محموله های برنامه جهانی غذا تحت طرح صادرات غلات دریای سیاه به سودان و سومالی کافی است.

وی ادامه داد: روسیه تجهیزات بندری اوکراین را نابود کرده است و بارگیری غلات در کشتی ها را دشوارتر ساخته است.

وودوارد تصریح کرد: اکنون روسیه پا را فراتر گذاشته است و غذا را در بنادر سوزانده و ملوانان غیرنظامی را به قتل رسانده است. هیچ توجیهی برای این اعمال تنبیهی وجود ندارد.

سفیر انگلیس گفت: علاوه بر این، روسیه از این توافق منتفع شده است. صادرات مواد غذایی روسیه به میزان قابل توجهی بالاتر از سطح قبل از جنگ است. صادرات مواد غذایی و کود روسیه هرگز تحریم نشده است.ما می دانیم که دلایل روسیه برای پایان دادن به این طرح واقعی نیست.

وود وارد افزود: اوکراین هیچ خواسته ای نداشته است. همانطور که وزیر امور خارجه اوکراین می گوید، کی یف تنها می خواهد که غذای آن در دسترس جهانیان باشد. اکنون ۲۴ میلیون تن غذای اوکراینی ممکن است به دلیل اقدامات روسیه به بازارهای جهانی نرسد.

این دیپلمات انگلیسی اضافه کرد: اقدامات روسیه در حال حاضر قیمت ها را افزایش داده و تأثیر فوری بر فقیرترین و گرسنه ترین مردم جهان داشته است.

خواسته های روسیه مانند گروگان گرفتن گرسنگی جهان است.

وود وارد در پایان گفت: ما از ترکیه، سازمان ملل و اوکراین به خاطر تلاش هایشان برای حفاظت از توافق تشکر می کنیم و از روسیه می خواهیم که دوباره به آن بپیوندد و به جنگ پایان دهد. غذا، سلاح نیست.

 سازمان ملل  روز جمعه هشدار داد که خروج روسیه از توافق غلات دریای سیاه، همراه با بمباران بنادر حیاتی اوکراین، تنش در دریای سیاه  را تشدید خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی روز جمعه به وقت محلی به شورای امنیت گفت: «اکنون شاهد ضربه بیشتر به امنیت غذایی جهانی بوده‌ایم، زیرا روسیه برای چهارمین روز متوالی بنادر دریای سیاه اوکراین در اودسا، چورنومورسک و میکولایف را با موشک و پهپاد مورد حمله قرار داده و زیرساخت‌های مهم بندری، تأسیسات و ذخایر غلات را تخریب کرده است.»

تلاش واشنگتن برای آزادی چهارمین زندانی آمریکایی در ایران

معاون دبیرکل سازمان ملل این حملات را به شدت محکوم کرد و از روسیه خواست فورا آنها را متوقف کند.

او هشدار داد: «موج جدید حملات به بنادر اوکراین تأثیرات گسترده‌ای بر امنیت غذایی جهانی، به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه دارد».

دیمیتری پسکوف سخنگوی دولت روسیه ۲۶ تیرماه با اعلام به تعلیق درآوردن طرح توافق صدور غلات اوکراین از سوی روسیه گفت که روسیه زمانی به توافقنامه بازمی‌گردد که پایبندی به بخش دوم توافق اجرا شود؛ این قسمت غرب را ملزم می‌کند تا محدودیت‌ها بر صادرات کشاورزی و کود را رفع کند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در واکنش به اقدام روسیه گفت: من عمیقاً از تصمیم روسیه برای توقف و پایان دادن به اجرای طرح دریای سیاه (توافق صادرات غلات) از جمله لغو تضمین های امنیتی روسیه در کشتیرانی در بخش شمال غربی دریای سیاه متاسفم.

قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.

این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید. دولت ترکیه طی دو ماه اخیر برای تمدید مجدد این قرارداد تلاش کرد ولی به علت نارضایتی روسیه از اجرای مفاد مورد نظر مسکو، تمدید آن در هاله ای از ابهام قرار گرفته و دولت روسیه تمایلی برای تمدید قرارداد ندارد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.