سهامداران بورس غافلگیر شدند/نیم سکه رنج شد
بازار سرمایه درگیر بیثباتی شده و میزان ریسکهای سیستماتیک افزایش پیدا کرده است. مشکل فقط به یک صنعت برنمیگردد. در بازاری که سهامداران با تکیه بر قدرت و میزان ریسکپذیری اقدام به معامله میکنند، تصمیمات ناگهانی ریسک بازار را افزایش میدهد، پیشبینی آینده بازار را سخت میکند و سهامداران را از بازار سرمایه فراری میدهد.
از زمان شروع اصلاح شاخص کل در بازار سرمایه، سرمایه سهامداران با اخبار مختلف تحت تأثیر قرار گرفته است. زمانی موضوع عرضه یا عدم عرضه خودرو در بورس کالا و نحوه قیمتگذاری آن بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار میداد، چندی پیش در یک تصمیم ناگهانی، نرخ تسعیر دلار پالایشگاهی از محدوده ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۷ هزار و ۹۰۰ افزایش پیدا کرد و پس از ورود سهامداران و رنج مثبت در این گروه با اصلاح خبر، سرمایه سهامداران در آتش تصمیمات ناگهانی سوخت. روز قبل هم تصویر ابلاغیه دولت برای افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها به سطح ۷۰۰۰ تومان منتشر شد و در چنین شرایطی بازار سرمایه که همواره نرخ خوراک پتروشیمیها را برای تصمیمگیری درباره مسیر پیش رو لحاظ کرده با رهبری گروه پتروشیمی سرخپوش شد.
این خبر ناگهانی انتقاداتی را نیز به دنبال داشت. تاریخ جلسه هیأت وزیران برای هفدهم اردیبهشت است که شاخص در سطح دو میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی قرار داشت. برخی فعالان سرمایه تصور میکنند که برخی با اطلاع از مصوبه هیأت وزیران در آن زمان دست به فروش زدهاند. ظن افشای اطلاعات نهانی و فاصله ۵۱ روزه انتشار این این خبر نیز یک اصل مهم در بازار سرمایه را زیر سوال میبرد. در بازار کارا دریافت سریع و بدون هزینه اطلاعات برای کلیه سرمایهگذاران فراهم است که باعث تعیین عادلانه قیمت و تخصیص بهینه سرمایه میشود. وقتی فعالان بازار نسبت به فاصله زمانی مصوبه و انتشار آن منتقد هستند و تصور میکنند افرادی توانستهاند در سطوح بالاتر با اطلاع از این خبر خارج شوند، کارایی اطلاعاتی بازار زیر سوال میرود و بازار سرمایه در سطوح کارایی قوی که موجب تخصیص بهینه سرمایه و جلب اعتماد سرمایهگذاران میشود، قرار نمیگیرد. سقوط سطح کارایی اطلاعاتی بازار سرمایه در ذهن سهامداران آسیب چنین اتفاقاتی است که میتواند کارایی و تخصیص بهینه در بازار را مخدوش کند.
از نظر فنی شاخص کل حمایت سطح دو میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی را پیش رو دارد که باید دید در این محدوده مورد حمایت قرار میگیرد یا اصلاح سریالی شاخص کل ادامه خواهد داشت.
رفتار محتاط معاملهگران ارزی
بازار ارز در تعطیلی بازارهای همسایه کساد است و جان افزایش ندارد. هرچند که گفته شده منابع ایران در کشور عراق فقط به افراد ثالث برای مصارف و کالای غیر تحریمی قابل استفاده است ولی سایه توافق هم همچنان بر سر بازار وجود دارد. در چنین بازاری معاملهگران اگر بخواهند در مسیر افزایشی گام بردارند، محتاطانه عمل میکنند و بی گدار به آب نمیزنند ولی در شرایطی که بازارهای مرزی تعطیل است کنترل بازارساز بر بازار بیشتر شده و راحت تر می تواند نوسانات افزایشی را کنترل کند.
در شرایطی که درهم، دلار هرات و دلار سلیمانیه قیمت ندارد نمی توان قیمت ارز را از روی سایر بازارها پیش بینی کرد ولی از نظر تکنیکالی با کاهش قیمت در روز قبل دلار به حمایت خط روند صعودی کوتاه مدت خود نفوذ کرده است و اگر از این محدوده رشد نکند احتمال کاهش قیمت تا حوالی محدوده ۴۸ هزار و ۷۰۰ تومان وجود دارد. مقاومت سطح ۵۰ هزار تومان نیز مهم ترین مقاومت پیش روی دلار در روز جاری است.
نیم سکه رنج شد
نیم سکه پس از تشکیل الگوی سقف دوقلو و سقوط از نزدیکی کانال ۲۰ میلیون تومانی، حدود ۲۶ درصد اصلاح قیمتی انجام داد و پس از آن با کمی بازگشت به بالا در کانال ۱۵ میلیون تومانی رنج شده است. در صورتی که دلار کاهشی شود و بتواند نیم سکه را با خود به پایین بکشد حمایت نیمه کانال ۱۴ میلیون تومانی و حمایت ۱۴ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان مهم ترین حمایت های پیش روی نیم سکه هستند که پیش از این در مقاطع نزولی پر شتاب در مقابل کاهش قیمت نیم سکه ایستادگی کرده اند. مقاومت ۱۶ میلیون تومان و ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هم سد پیش روی نیم سکه در مسیر افزایشی هستند.
حمایت مهم طلای گرمی چند است؟
طلای هجده عیار نیز در روز قبل به محدوده حمایتی دو میلیون و ۳۵۰ هزار تومان برخورد کرد و در صورتی که نزولی شود می تواند تا محدوده حمایتی خط روند صعودی شش ماهه خود اصلاح داشته باشد. محدوده دو میلیون و ۲۷۰ هزار تومان مهم ترین حمایت دلار است و در صورتی که طلای هجده عیار میل صعود داشته باشد مقاومت محدوده دومیلیون و ۴۰۰ هزار تومان و دو میلیون و ۴۴۰ هزار تومان پیش روی آن قرار میگیرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.