هشدار مهم؛ این نوع سردرد ناشی از افت قند خون است!
هنگامی که سطح گلوکز (قند) بدن به زیر ۷۰ میلیگرم در دسیلیتر میرسد، ممکن است سردرد داشته باشید که معیار هیپوگلیسمی است. سردردهای ناشی از قند خون پایین معمولاً به عنوان یک احساس کسلکننده و ضرباندار در شقیقهها توصیف میشود. این درد میتواند با سایر علائم کاهش قند خون مانند تاری دید، افزایش ضربان قلب، عصبی بودن، خستگی، تحریکپذیری و گیجی رخ دهد.
اگر سطح گلوکز به سرعت به سطح بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیگرم در دسیلیتر برنگردد، علائم میتواند بدتر شود که شامل بیحسی، تمرکز ضعیف، هماهنگی ضعیف، غش کردن و حتی کما میشود.
هیپوگلیسمی همچنین میتواند باعث سردرد میگرنی شود. در واقع، برخی از افرادی که به میگرن مبتلا میشوند، قبل از شروع آن هوس کربوهیدرات میکنند که ممکن است راه بدن برای تنظیم قند خون و تلاش برای جلوگیری از سردرد باشد.
این سردردها ممکن است با علائم معمولی میگرنی مانند تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا همراه نباشد.
برای جلوگیری از سردرد ناشی از هیپوگلیسمی، بهتر است از افت قند خون خود جلوگیری کنید. اگر دیابت دارید، پیروی از برنامه مدیریت پزشکی مهم است.
سردردهای ناشی از هیپوگلیسمی ممکن است در زمان ناشتا رخ دهد. به این دلیل است که اگر چیزی نخورید، بدن شما قادر به حفظ سطح گلوکز خود نیست.
پزشکان پیشنهاد میکنند که افرادی که دچار هیپوگلیسمی هستند، وعدههای غذایی و میانوعدههای کوچکتر و بیشتر در طول روز بخورند. یک رژیم غذایی متعادل و غنی از پروتئین و فیبر نیز به حفظ سطح قند خون کمک میکند. فعالیت بدنی منظم یکی دیگر از تکنیکهای مهم مدیریتی است.
برخی از علل دیگر هیپوگلیسمی عبارتند از بیماریهای مزمن مانند بیماری کلیوی، تولید بیش از حد انسولین توسط پانکراس، یا سایر مسائل مربوط به غدد درون ریز.
اگر هر یک از این شرایط را دارید، مهم است که با پزشک خود در مورد گزینههای درمانی صحبت کنید که ممکن است به بهبود وضعیت شما و جلوگیری از سردردهای هیپوگلیسمی کمک کند.
برای افراد مبتلا به هیپوگلیسمی بسیار مهم است که همیشه مانیتور قند خون و یک میانوعده همراه خود داشته باشند. اگر دچار هیپوگلیسمی هستید، قانون ۱۵/۱۵ را دنبال کنید تا سریع احساس بهتری داشته باشید: ۱۵ گرم کربوهیدرات مصرف کنید و سپس ۱۵ دقیقه صبر کنید. سپس:
• اگر گلوکز شما افزایش یافته است/احساس بهتری دارید، یک میانوعده کوچک بخورید.
• اگر کماکان کم میکنید یا احساس آن را دارید، این روند را تکرار کنید.
• اگر اوضاع بهبود نیافت، با اورژانس تماس بگیرید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.