پاسخ آمریکا به پایان احیای برجام

وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: دستیابی به توافق به نفع امنیت منطقه و جهان است و توانایی های هسته ای ایران را محدود می کند. پاسخ ایران به پیشنهادات مذاکرات هسته ای مایه تاسف است و ما را به عقب انداخت.

وزارت خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه بار دیگر بر اهمیت بازگشت به برجام تأکید کرده و گفته بازگشت دوجانبه به این توافق هسته‌ای ثبات منطقه را افزایش خواهد داد.

بیشتر بخوانید: 

ادعای جدید درباره برجام/ توافق از روی میز کنار رفت!

از توافق با ایران دست نمی‌کشیم

آمریکا همچنین مدعی شده که بازگشت به توافق هسته‌ای همه مسائل اختلافی با ایران را حل نخواهد کرد، اما «دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای، مشکلات را وخیم‌تر خواهد کرد.»

واشنگتن درباره پیشنهادات تازه ایران در خصوص طرح اتحادیه اروپا برای تسهیل اجرای کامل توافق هسته‌ای هم اظهارنظر کرده و گفته است: «پاسخ ایران به اظهارات آمریکا ما را در مسیر رسیدن به توافق قرار نمی‌دهد.»

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد جمعه اعلام کرد تهران نظرات خود در مورد پاسخ آمریکا در خصوص متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها را برای هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا ارسال کرده است.

کمیسیون اروپا هم شامگاه جمعه خبر داد که آخرین پاسخ از ایران را درباره مذاکرات هسته‌ای دریافت کرده و این پاسخ را به آمریکا و دیگر مشارکت کنندگان در مذاکرات ارائه داده است.

پیش‌تر، «وِدانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ساعاتی بعد از ارسال پاسخ ایران به «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران، مدعی شد که پاسخ تهران سازنده نبود.

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود.  این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.