عرضه کالای ایرانی با برند خارجی
پس از داستان افزایش قیمت لوازم خانگی در بازار که با ممنوعیت ورود این نوع کالاها رخ داد، اتفاق دومی در این بازار رقم خورده که به عرضه لوازم خانگی داخلی با برند خارجی مربوط می شود.
در این خصوص انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان در اطلاعیه ای تاکید کرد لوازم خانگی تولید داخل که با برچسب برند خارجی در بازار عرضه میشوند فاقد اصالت خارجی و تکنولوژی روز شرکت صاحب برند هستند.
انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان طی اطلاعیهای با اشاره به بند ۱ ماده ۱۲ قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، اعلام کرد که در حال حاضر واردات هرگونه لوازم خانگی خارجی با نشان تجاری و ساخت کشور کره جنوبی به داخل کشور ممنوع است و شرکتهای خارجی نیز به دلیل تبعیت از تحریمهای تحمیل شده به مردم کشور هیچ تولیدی در داخل ندارند. بنابراین ورود لوازم خانگی با برندهای کرهای به داخل کشور و عرضه آن در بازار بعد از اعمال ممنوعیت واردات، قاچاق محسوب شده و خرید و فروش آن ممنوع است. همچنین لوازم خانگی تولید داخل که به هر نحو با برچسب برند خارجی در بازار عرضه میشوند نیز فاقد اصالت خارجی و فاقد تکنولوژی روز شرکت صاحب برند خارجی هستند.
این انجمن همچنین از مصرف کنندگان خواسته که برای حمایت از کالاهای تولید داخل و ارج نهادن به تلاش کارگران، مهندسان و تولید گران ایرانی، به برند های خارجی موجود در بازار اعتماد نکنند و از خرید این قبیل کالاهای خارجی اجتناب کنند.
در این رابطه مهدی نجفپور، رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان، در گفتوگو با اکوایران، در خصوص اینکه این اطلاعیه شامل چه گروهی می شود عنوان کرد: سالهاست دلال ها و واسطه ها محصولات تولیدی داخلی را با برند خارجی وارد بازار می کنند و خریداران نیز با توجه به برندی که روی کالا درج شده اقدام به خرید کالای مورد نیاز خود می کنند که این امر تخلف محرز محسوب می شود و باید با این افراد برخورد شود.
نجفپور بر این نکته نیز تاکید می کند که کالاهایی که در حال حاضر با برند خارجی فروخته میشود، ممکن است از قدیم وارد کشور شده باشد در غیر این صورت عرضه آنها در بازار تخلف محسوب می شود.
تخلف صورت گرفته از سوی برخی از دلالان در حالی است که تاکنون برخورد جدی با این گروه صورت نگرفته و این روند به رویه متداول در بازار بدل شده است. در این خصوص رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان می گوید: این انجمن اختیار ورود برای کشف تخلف را ندارد و در این زمینه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و سازمانهای (صمت) در استانها می توانند ورود و متخلفین را بهتعزیرات معرفی کنند.
به گفته نجفپور، این بحث فقط مربوط به برندهای کرهای نیست و در حال حاضر برندهای زیاد دیگری هم به این شکل فعالیت میکنند. به ویژه برخی برندهای ایتالیایی، در حال حاضر برخی دلالان محصولات ایرانی را با بسته ایتالیایی در بازار میفروشند که با این شرایط می توان گفت این موضوع تنها شامل یک برند نمی شود.
رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان در خصوص اینکه چرا با تبلیغ این نوع کالا برخورد نمی شود می گوید: تبلیغ اگر خلاف واقع باشد تخلف محسوب می شود و باید با آن برخورد کرد و این موضوع شامل تمام برنده ها می شود.
با این شرایط می توان گفت اطلاعیه مذکور پایانی بر عرضه محصولات کره ای در کشور محسوب می شود. از سوی دیگر براساس این اطلاعیه علاوه بر ممنوع بودن ورود لوازم خانگی کره ای، لوازم خانگی تولید داخل که به هر نحو با برچسب برند خارجی در بازار عرضه می شوند نیز فاقد اصالت خارجی و فاقد تکنولوژی روز شرکت صاحب برند خارجی محسوب می شوند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.