منابع خبری امروز سه‌شنبه گفته‌اند افراد نزدیک به «نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهور ونزوئلا در حال انجام رایزنی‌هایی مخفیانه با معتمدان «خوان گوایدو»، رهبر مخالفان دولت این کشور هستند. 

منابع مطلع از هر دو طرف به خبرگزاری رویترز گفته‌اند این گفت‌وگوها در بحبوحه شدت گرفتن نگرانی‌ها از تبعات شیوع بیماری «کووید-۱۹» (بیماری کرونا ویروس ۲۰۱۹) انجام شده‌اند. 

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود نوشته رایزنی‌ها به دلیل نگرانی از شیوع کووید-۱۹، افزایش شدید تورم و کمبود سوخت در حال انجام هستند.

طبق این گزارش، این گفت‌وگوها که برنامه مشخصی ندارند نشان‌دهنده آن هستند که نزدیکان مادورو و گوایدو اطمینان ندارند که بتوانند یکدیگر را شکست دهند.  

یک قانونگذار مخالف دولت که طرفدار مصالحه میان طرفین است گفت: «دو قطب متضاد وجود دارند: مادورو و کسانی که فکر می‌کنند این ویروس به رهبری گوایدو خاتمه خواهد داد و افراد دیگری در سوی دیگر که امیدوارند این بحران به سرنگونی مادور منجر شود.»

وی در ادامه گفت: «به نظرم باید راه حل پیدا کنیم.»

رویترز می‌گوید نتوانسته زمان آغاز این گفت‌وگوها و مکان یا چگونگی وقوع آنها را تعیین کند. همچنین مشخص نیست شخص مادورو و گوایدو چه نظری نسبت به آن دارند. هفت منبع از دو طرف این جریان سیاسی تأیید کرده‌اند که این گفت‌وگوها انجام شده‌اند. مادرو قبلاً بارها گفته که طرفدار گفت‌وگو با مخالفان است.

رسانه‌ها فروردین‌ماه سال جاری گزارش دادند دولت آمریکا قصد دارد رفع تحریم‌های ونزوئلا را به تشکیل دولت انتقالی و برگزاری انتخابات در این کشور مشروط کند.

خبرگزاری «رویترز» در آن زمان گزارش داد به سندی دست یافته که نشان می‌دهد «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد یک «چارچوب انتقال دموکراتیک قدرت» در ونزوئلا را اعلام کند که شامل «مسیر خروج گام به گام» این کشور از زیر بار تحریم‌ها خواهد بود.

این دولت انتقالی باید متشکل از مخالفان دولت از جمله حامیان «خوان گوایدو» رئیس‌جمهور خودخوانده تحت حمایت آمریکا و شماری از هم‌حزبی‌های «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور قانونی این کشور باشد.

«الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا در این باره به رویترز گفت: «رژیم [ونزوئلا] بیش از هر زمان دیگر تحت فشار قرار گرفته است. شاید این فشار بتواند منتج به بخث‌هایی جدی در داخل رژیم شود».

آبرامز گفت این طرح که توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌ جمهور آمریکا نیز به تصویب رسیده است از مادورو خواهد خواست «کنار برود» و پس از تشکیل دولت انتقالی، در اواخر سال ۲۰۲۰، انتخابات برگزار شود.

آبرامز در ادامه گفت، این طرح خواستار تبعید مادورو نیست و حتی پیشنهاد می‌کند که وی می‌تواند «به‌طوری تئوریک» در انتحابات شرکت کند که نشان از عقب‌نشینی آمریکا از مواضع پیشین خود دارد.

دولت آمریکا در جدیدترین اقدام خود علیه دولت ونزوئلا، اعلام کرد مادورو و شماری از مقامات سابق دولت این کشور، در قاچاق مواد مخدر دست دارند. ادعایی که فوراً از سوی دولت مادورو تکذیب شد.

این در حالی است که اخیراً یکی از اقوام گوایدو هنگام تلاش برای قاچاق مواد منفجره به داخل خاک ونزوئلا مورد بازداشت قرار گرفته است. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.