دکتر محمدرضا رضوان‌طلب با اعلام این مطلب اظهار کرد: من در خصوص نحوه هیات علمی شدن "حامد اکرمی" فرزند رییس دانشگاه هنر تهران بررسی‌هایی انجام دادم. فارغ التحصیلی او در اول تیر ماه سال ۹۴ اتفاق افتاده است اما در شهریور ماه همین سال در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه‌های وزارت علوم شرکت نموده است. بنابراین از فارغ التحصیلی او تا  اعلام فراخوان جذب حدود سه ما و نیم فاصله وجود داشته است و اینگونه نبوده قبل از فارغ التحصیلی در این فراخوان جذب شده باشد.

وی در ادامه در خصوص عدم همبستگی بین رشته دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد حامد اکرمی عضو هیات علمی دانشگاه هنر تهران نیز تصریح کرد: در بررسی‌های ما  مشخص شد که دوره کارشناسی رشته انیمیشن وجود ندارد. در واقع برخی از رشته‌ها دوره کارشناسی ندارد فقط در کارشناسی ارشد و دکتری جذب دانشجو می‌کند. به همین دلیل او این امکان را داشته از رشته فیزیک در دوره کارشناسی به رشته انیمیش در دوره کارشناسی ارشد ادامه تحصیل بدهند.

دکتر رضوان‌طلب خاطر نشان کرد: در خصوص هیات علمی شدن حامد اکرمی در دانشگاه هنر ممکن است نگاه تصامحی صورت گرفته باشد اما چون رشته او دوره کارشناسی نداشته است، هیات علمی شدن او نیز توجیه‌پذیر است. ضمن اینکه در موارد دیگر البته نادر این اتفاق افتاده است که ما با دید اغماض نگاه کردیم. 

رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم یادآور شد: اگر عدم همبستگی رشته‌ در دوره‌های تحصیلی برای موارد غیر هنری اتفاق می‌افتاد برای هیات علمی شدن قطعاً موافقت نمی‌کنیم، اما در خصوص رشته‌های هنری وضع تا حدودی متفاوت است چون در بخش هنر یک تصامحاتی هم برای پذیرش کارشناسی ارشد به جای دکتری و هم برای هیات علمی شدن وجود دارد چرا که رشته‌های هنر به جای نظام محور بودن شخص محور است، یعنی اگر فردی توانمندی‌هایی را داشته باشد که گره مربوطه توانمندی شخص را تشخیص بدهد آن را ملاک استخدام قرار می‌دهند.

به گفته وی، البته من نمی‌گویم در خصوص استخدام فرزند رییس دانشگاه هنر به عنوان هیات علمی در این دانشگاه هیچ تصامحی صورت نگرفته است. ممکن بود اگر او با این شرایط فرد دیگری بجز فرزند رییس دانشگاه بودند گروه این تصامح را در حق او اعمال نمی کرد، ولی وضع به گونه‌ای نیست که ما بتوانیم به عنوان یک ارگان نظارتی مانع فعالیت او شویم.

رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم تاکید کرد: یقیناً وقتی گروه در بررسی‌های خود برای استخدام فردی به عنوان هیات علمی متوجه شوند فرد مورد نظر فرزند دانشگاه است چه بخواهند یا نخواهد در قضاوت آنها تاثیرگذار است، بنابراین اگر قانونی باشد که بر اساس آن رییس یک دانشگاه نمی‌تواند اقوام درجه یک را عضو هیات علمی آن دانشگاه کند یا اینکه بررسی صلاحیت او به گروهی در دانشگاه دیگری انجام بگیرد در این صورت جلوی تصمیمات ناخواسته گرفته خواهد شد.

دکتر رضوان‌طلب با بیان اینکه اعضای هیات علمی پیشنهادات خود را برای ممانعت از ایجاد تصامحالات لازم برای استخدام در دانشگاه‌ها به مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم ارائه دهند تا بتوانیم آن را به قانون تبدیل کینم، گفت: مثلا این افراد در پیشنهادات خود مطرح کنند که رییس یک موسسه نمی‌تواند اقوام درجه یک خود را در دانشگاه استخدام کنند، دوم رسیدگی به صلاحیت فرد در گروهی مشابه در دانشگاه دیگر صورت بگیرد، سوم در مورد تفاوت رشته بیان کنند که وقتی حداکثر مدرک فرد کارشناسی ارشد است این مورد قبول قرار نگیرد که رشته دوره کارشناسی او با ارشد متفاوت باشد چون با دو سال نمی‌شود صلاحیت استاد یک رشته در دانشگاهی را کسب کرد. وقتی این چنین پیشنهادات از سوی اعضای هیات علمی به مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم مطرح شود قطعاً ما با استناد این نوع پیشنهادها در دستور هیات جلسه رسیدگی قرار خواهیم داد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر همبستگی بین رشته در مقاطع تحصیلی یکی از موازینی است که در دانشگاه‌ها برای هیات علمی شدن رعایت می‌کنیم که باید وجود داشته باشد. مگر اینگه فرد درخواست کند که در یک پژوهشگاه یا پژوهشکده عضوهیات علمی شود و پژوهش‌هایی که تا بحال ارائه کرده است بیشتر مرتبط با رشته‌ای باشد که می‌خواهد در آن تدریس کند. فقط در این موارد همبستگی لحاظ نمی‌شود اما در دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی معمولا همبستگی اصل مهم در برای استخدام به عنوان هیات علمی محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا،‌ چندی پیش تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه هنر در تماس با ایسنا نسبت به استخدام حامد اکرمی رییس این دانشگاه اعتراض و آن را خلاف موازین استخدام مطرح نمودند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.