شماره روزنامه ۶۱۶۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۴۸ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۸۴۸

  • بازی نتانیاهو با آتش بس

    دنیای اقتصاد: اسرائیل بامداد شنبه (۳ آذرماه) مجموعه حملاتی را به مرکز بیروت انجام داد که گفته شده هدف از آن «یکی از رهبران برجسته حزب‌الله» بود. کانال ۱۴رژیم صهیونیستی بدون ارائه جزئیات بیشتر همین خبر را تایید کرد. در یکی از این حملات با ۵موشک یک ساختمان ۸طبقه در البسطه به تلی از خاک تبدیل شد و ۱۵شهید و ده‌ها مجروح بر جا گذاشت، «طلال حمیه» به شهادت رسید. او رئیس سازمان اطلاعات خارجی حزب‌الله (واحد ۹۱۰) بود که قرار بود فرماندهی نظامی حزب‌الله را پس از «فواد شکر» و «ابراهیم عقیل» به دست بگیرد. برخی رسانه‌ها از او با عنوان «شبح» یاد می‌کنند. حمیه از اعضای نسل نخست موسس حزب‌الله و بخشی از هسته اولیه نظامی این گروه بود. برنامه «پاداش برای عدالت» ایالات متحده، چند سال پیش مبلغ ۷میلیون دلار جایزه برای ارائه اطلاعات درباره طلال حمیه، که با نام مستعار «عصمت میزارانی» نیز شناخته می‌شود، تعیین کرده بود.
  • کاهش آب دریای خزر از ۹ تا ۲۱متر

    دنیای‌اقتصاد: گرمایش جهانی موضوعی همگانی است؛ اما تاثیر آن بر برخی کشورها بیشتر خواهد بود. بر اساس مطالعه‌ای که اخیرا منتشر شده است، گرمایش جهانی برای جمهوری آذربایجان که از قضا میزبان اجلاس تغییرات آب و هوایی موسوم به «cop۲۹» بود، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. به نوشته مجله «نیو ساینتیست» (New Scientist)، بنادر، دکل‌های حفاری نفت و شهرک‌های ساحلی کیلومترها از ساحل دور خواهند شد؛ زیرا تغییرات آب و هوایی باعث کاهش آب در دریای خزر می‌شود. سطح آب در حال حاضر، در دریای خزر، بزرگ‌ترین حجم آبی جهان، به سرعت در حال کاهش است، تا حدی به این دلیل که روسیه آب رودخانه ولگا را برای کشاورزی منحرف می‌کند.
  • اوکراین؛ آزمایشگاه روسیه

    دنیای‌اقتصاد: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه می‌گوید روسیه به آزمایش موشک مافوق صوت جدید اورشنیک در نبرد ادامه می‌دهد و انباری آماده برای استفاده دارد؛ درحالی‌که اوکراین گفت که از قبل در حال توسعه سیستم‌های هوایی برای مقابله با این سلاح است. به گزارش الجزیره، پوتین روز جمعه درست یک روز پس از شلیک سلاح میان‌برد جدید به سمت اوکراین صحبت کرد؛ اقدامی که به گفته او ناشی از استفاده اوکراین از موشک‌های بالستیک آمریکا و موشک‌های کروز بریتانیا برای ضربه زدن به روسیه بود. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که کی‌یف با شرکای غربی خود برای ایجاد سیستم‌هایی برای مقابله با «خطرات جدید» کار می‌کند. پوتین اولین استفاده از اورشنیک (درخت فندق) را یک آزمایش موفقیت‌آمیز توصیف کرد و گفت که موارد بیشتری نیز در کار خواهد بود.
  • آمادگی چین برای جنگ تجاری۲

    دنیای‌اقتصاد: در تابستان۲۰۱۸، زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا جنگ تجاری را با پکن به راه انداخت، اقتصاد چین در حال رشد بود. حتی صحبت‌هایی وجود داشت که می‌تواند به زودی از ایالات متحده به‌عنوان بزرگ‌ترین کشور جهان پیشی بگیرد. اکنون، با ماه‌ها دوری ترامپ از تصدی مجدد قدرت، آنچه به نظر می‌رسید یک نیروی عظیم تخریب‌گر بوده، بسیار کاهش یافته است. چین در مواجهه با چالش‌های دارایی، بدهی و کاهش تورم، برای یک جنگ دیگر آماده نیست.
  • ژاپن به دنبال «ناتوی آسیایی»

    آذر نیوز: حزب حاکم لیبرال دموکرات (LDP) ژاپن به رهبری «شیگرو ایشیبا»، نخست‌وزیر تازه منصوب‌شده این کشور، طی روزهای آتی درباره پیشنهاد ایجاد «ناتوی آسیایی» بحث خواهد کرد. ایشیبا در طول مبارزات انتخاباتی خود از تقویت توان دفاعی ژاپن، از جمله ایجاد یک سیستم امنیت جمعی منطقه‌ای که از آن به‌عنوان «ناتوی آسیایی» یاد می‌کند، حمایت جدی کرد. او همچنین ایده استقرار موشک‌های هسته‌ای آمریکایی در آسیا را مطرح کرد و از چشم‌انداز «مالکیت مشترک» این سلاح‌ها سخن گفت. چشم‌انداز ایشیبا برای «ناتوی آسیایی» منعکس‌کننده روندهای منطقه‌ای گسترده‌تر به سمت همکاری نظامی و مشارکت‌های امنیتی است؛ زیرا کشورهای آسیایی به دنبال مقابله با تنش‌های ژئوپلیتیک فزاینده هستند. ایده یک ترتیبات امنیتی جمعی مشابه ناتو در آسیا جدید نیست، اما اخیرا با توجه به اینکه کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی و هند به‌طور فزاینده‌ای به دنبال همکاری در مسائل دفاعی هستند، مورد توجه قرار گرفته است.
  • ۱۲۰ شهید در ۴۸ساعت

    الجزیره: دست کم ۱۲۰فلسطینی در حملات اسرائیل در ۴۸ساعت گذشته شهید و بیش از ۲۰۵نفر زخمی شدند. با این توصیف، تعداد شهدای غزه به ۴۴هزار و ۱۷۶نفر رسید و زخمی‌ها هم ۱۰۴ هزار و ۴۷۳ را رد کرد. «هند خودری» در گزارشی نوشت، هر دقیقه که می‌گذرد شرایط در نوار شمالی غزه بدتر و بدتر می‌شود؛ آن هم در شرایطی که نیروهای اسرائیلی در حال ویران کردن تنها بیمارستان عملیاتی غزه «کمال عدوان» است. غزه یک ماه است که زیر محاصره است و هیچ آب و غذا و سوخت و کمکی وارد نمی‌شود. اسرائیل در حال تخریب بخش‌هایی از بیمارستان مذکور، تانکرهای آب و سیستم اکسیژن است.
  • جنگ قدرت در فیلیپین

    رویترز: سارا دوترته، معاون رئیس‌جمهور فیلیپین روز شنبه گفت که در صورت کشته شدنش، «فردیناند مارکوس جونیور» رئیس‌جمهور فیلیپین هم ترور می‌شود. این امر باعث شد دفتر مارکوس قول دهد که «اقدامات مناسب فوری» انجام شود. دوترته در یک کنفرانس مطبوعاتی در صبح زود که نشانه‌ای دراماتیک از شکاف گسترده بین دو خانواده سیاسی قدرتمند در این کشور جنوب شرقی آسیا بود، گفت که با یک قاتل صحبت کرده و به او دستور داده که اگر من کشته شدم، مارکوس، همسرش و رئیس مجلس فیلیپین را بکشد. او گفت: «من گفتم، تا زمانی که آنها را نکشته‌ای نباید دست از کار بکشی و قاتل هم تایید کرد.» دفتر ارتباطات ریاست‌جمهوری این مساله را به بخش امنیتی ارجاع داده است تا ابعاد مساله روشن شود. در بیانیه رسمی دولت آمده است: «هرگونه تهدیدی که جان رئیس جمهور را تهدید می‌کند، باید همیشه جدی گرفته شود.» او در این نشست گفت: «کشور به سوی جهنم حرکت می‌کند؛ زیرا ما توسط فردی هدایت می‌شویم که نمی‌داند چگونه رئیس‌جمهور شود. او دروغگو است.»
  • هشدار اروپا به مجارستان

    یورونیوز: کمیسیون اتحادیه اروپا پس از آنکه نخست‌وزیر مجارستان اعلام کرد همتای اسرائیلی خود، بنیامین نتانیاهو را دعوت خواهد کرد و قرار بازداشت دستگیری دیوان کیفری بین‌المللی را نادیده می‌گیرد، هشدار ویژه‌ای خطاب به ویکتور اوربان صادر کرد. «ویرا ژوروا»، معاون ارزش‌ها و شفافیت کمیسیون اروپا گفت که نادیده گرفتن قرار بازداشت بنیامین نتانیاهو، به معنای نقض تعهدات بین‌المللی است و به شهرت مجارستان آسیب می‌زند. درحالی‌که اکثر کشورهای اتحادیه اروپا اعلام کردند که از قرار بازداشت پیروی خواهند کرد، اوربان در اقدامی چالش‌برانگیز از نتانیاهو دعوت کرده است که به مجارستان سفر کند. او گفت: «ما این تصمیم را به چالش خواهیم کشید و این سفر هیچ عواقبی برای او در پی نخواهد داشت.» ژوروا هشدار داد که نادیده گرفتن این قرار بازداشت «نقض آشکار معاهده» خواهد بود و تاکید کرد که «امضاکنندگان این معاهده باید به تصمیمات دادگاه احترام بگذارند.»
  • در تعقیب«بی‌بی»

    دنیای اقتصاد: «دیوان کیفری بین‌المللی» (ICC) حکم جلب«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌‌وزیر اسرائیل و «یوآو گالانت»، وزیر دفاع سابق اسرائیل را به اتهام «جنایت جنگی» صادر کرد. دیوان روز پنج‌شنبه (۱ آذرماه) گفت که «دلایل معقولی» وجود دارد که معتقد است نتانیاهو و گالانت «عامدانه و آگاهانه جمعیت غیرنظامی غزه را از مایحتاج اولیه‌ای که برای بقای آنها ضروری است محروم کرده‌اند.» الجزیره در گزارش ۲۱ نوامبر نوشت، «کریم خان»، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، برای اولین بار شش ماه پیش این درخواست را ارائه داد. در ماه اوت، «خان» از دیوان خواست تا اتخاذ تصمیم کرده و افزود: «هر گونه تاخیر غیرموجه در این رسیدگی‌‌ها بر حقوق قربانیان تاثیر منفی می‌‌گذارد.» از زمان اعلام این تصمیم، مقامات اسرائیلی این حکم را به شدت محکوم کردند و «میری رگو»، وزیر حمل‌ونقل اسرائیل از آن به عنوان «یهود ستیزی مدرن در پوشش عدالت» یاد کرد. دیوان همچنین اعتراض اسرائیل به صلاحیت این نهاد برای رسیدگی به اتهامات را رد کرد. در رای دیوان آمده است که «برای رسیدگی به این پرونده لازم نیست که اسرائیل صلاحیت دیوان را بپذیرد.»
  • سایه توفان بر جنگ اوکراین

    دنیای‌اقتصاد: اظهارات ضد و نقیض برای استفاده روسیه از موشک‌های قاره‌پیما در صدر اخبار این چند روز نشست. ادعایی که اوکراین کرد و رئیس‌جمهوری روسیه جواب آن را داد. همزمان خبر رسید که با چراغ سبز رئیس‌جمهوری آمریکا استفاده از موشک‌های بریتانیایی صادر شد و روسیه نیز حمله با موشک‌های بریتانیایی را تایید کرد. نام این موشک‌ها «سایه توفان» یا «استروم شدو» است. همچنین روزنامه دیلی‌میل خبر داد که هم‌اکنون صدراعظم آلمان هم تحت فشار قرار گرفته است تا اجازه استفاده از موشک‌های «تاروس» را صادر کند. کر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس در نشست گروه۲۰ در ریودوژانیرو هم گفت که حامیان غربی اوکرین باید کمک‌های خود به این کشور را دو چندان کنند. به‌نظر می‌رسد با توجه به اینکه از ماه ژانویه دولت آمریکا را ترامپ در دست خواهد گرفت، روند کمک‌ها به اوکراین شتاب بیشتری گرفته است؛ چراکه رئیس‌جمهور منتخب آمریکا گفته که قصد دارد کمک‌ها به کی‌یف را کاهش دهد.
  • ائتلاف ناپایدار لیبرترینیسم و ناسیونالیسم

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: ایلان ماسک اکنون در حلقه نزدیکان رئیس‌جمهور منتخب آمریکا قرار دارد. اتحاد سیاستمدار اول دنیا با ثروتمندترین مرد جهان، تمرکز قدرتی را که هر دو برای تحقق اهدافی مانند کاهش بوروکراسی، برهم زدن سنت‌های لیبرال و مقررات‌زدایی نیاز دارند، ایجاد می‌کند. از منظر اکونومیست، ترامپ اختیار لازم را برای مختل کردن نظم موجود دارد. به‌رغم توانمندی اقتصادی آمریکا، بخش‌های مختلف اقتصاد این کشور از ناکارآمدی و ولخرجی‌های دولت سرخورده شده‌اند. آنها حق دارند و نظام حکمرانی قطعا نیاز به بازسازی اساسی دارد. با وجود این، انجام اصلاحات به رهبری ماسک می‌تواند مشکل جدیدی برای آمریکا ایجاد کند: ظهور یک الیگارشی فاسد و شکننده.
  • وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ متهم شد

    یورو نیوز: پلیس ایالات‌متحده اواخر روز چهارشنبه‌(۳۰ آبان ماه) یک گزارش تفصیلی-تحقیقاتی منتشر کرد که نشان می‌‌‌داد یک زن در سال ۲۰۱۷ از «پیت هگزت»‌(گزینه پیشنهادی ترامپ برای تصدی پست وزارت دفاع) شکایت کرده و گفته بود که توسط وی مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است. گزارش ۲۲ صفحه‌‌‌ای پلیس که در پاسخ به درخواست‌‌‌های عمومی منتشر شده، نخستین شرح مفصل از ماجرای اتهام تجاوز جنسی است که علیه هگزت مطرح شده بود. هگزت که اکنون ۴۴ سال دارد، در آن زمان به پلیس گفته بود که این ارتباط «توافقی» بوده و هرگونه تخلف را رد کرده است. وکیل او پیش‌‌‌تر گفته بود که هگزت در سال ۲۰۲۳ به این زن پول داده تا از ادامه یک دعوای حقوقی بی‌‌‌اساس جلوگیری کند. نام این زن فاش نشده و سخنگوی تیم انتقالی ترامپ اوایل روز پنج‌‌‌شنبه (اول آذرماه) گفت که در موضوع این حادثه «آنچه را که وکلای هگزت همواره می‌گویند» تایید می‌‌‌کند. پیش‌تر وزیر دادگستری یا دادستان کل آمریکا متهم به آزار و اذیت جنسی و قاچاق انسان شده بود.
  • اقتدار جمهوری‌خواهان در سنا بیشتر شد

    رویترز: باب کیسی، سناتور دموکرات از پنسیلوانیا روز پنج‌شنبه در آخرین رقابت برجسته، بازی را به رقیب جمهوری‌خواه خود واگذار کرد و اکثریت را برای حزب رئیس‌جمهور منتخب دونالد ترامپ در مجلس علیای کنگره افزایش داد. جمهوری‌خواهان در سال آینده ۵۳کرسی در مجلس ۱۰۰کرسی را در اختیار خواهند داشت. با کنترل سنا، جمهوری خواهان در موقعیتی خواهند بود که انتصابات وزرا و مقامات قضایی ترامپ را تایید کنند، اگرچه هنوز ۶۰رای لازم برای پیشبرد سریع اکثر قوانین را ندارند. پس از فراخوان بازشماری شمارش آرا، کیسی روز پنج‌شنبه گفت که به «دیو مک‌کورمیک جمهوری‌خواه باخته است.» کیسی در ویدئویی که در ایکس منتشر شد، گفت: «این مسابقه یکی از نزدیک‌ترین مسابقه‌ها در تاریخ سیاسی ما بود که با کمترین اختلاف برنده آن مشخص شد. هر چقدر در مجلس سنا، جمهوری‌خواهان اقتدار بیشتری دارند، اما اکثریت این حزب قدیمی آمریکا، شکننده است.
  • انتقاد مادورو از آمریکا برای تایید گونزالس

    اسپوتنیک: پس از اینکه آمریکا ادموندو گونزالس را رئیس‌جمهور ونزوئلا شناخت، مادورو به این اقدام آمریکا واکنش نشان داد. رئیس‌جمهوری ونزوئلا با انتقاد از موضع‌گیری دولت آمریکا در حمایت از «ادموندو گونزالس اوروتیا» نامزد سابق مخالفان گفت: آنها معتقدند که ونزوئلا یک مستعمره است، همان‌طور که با سایونا (اشاره به ماریا کورینا ماچادور رهبر مخالفان)، گونزالس اوروتیا و راست افراطی به‌عنوان بردگان مستعمره رفتار می‌کنند، آنها فکر می‌کنند که کل کشور ذهنیت مستعمره‌ای دارد. او با هشدار به واشنگتن ادامه داد: «بلینکن و ایالات متحده درباره ونزوئلا اشتباه نکنند، اینجا یک چارچوب نهادی و یک دموکراسی وجود دارد.» اقدام آمریکا پس از آن صورت گرفت که ادعای تقلب در انتخابات ونزوئلا از سوی اپوزیسیون مطرح شد.
  • حمله مجدد اسرائیل به لبنان

    الجزیره: یک مقام محلی گفت که حملات هوایی اسرائیل در روز پنج‌شنبه ده‌ها نفر را در منطقه بعلبک در شرق لبنان به شهادت رساند، درحالی‌که ایالات متحده به‌دنبال پیشبرد مذاکرات آتش‌بس در اسرائیل بود. وقال بشیر خضر، فرماندار استان بعلبک هرملِ لبنان در پستی در روز پنج‌شنبه گفت که در این حملات حداقل ۴۷نفر شهید و ۲۲نفر زخمی شدند. به گفته وی، عملیات نجات سراسر روز پنج‌شنبه ادامه داشته است. جاهای دیگر لبنان نیز از حملات اسرائیل در امان نبودند و بیروت ده‌ها بار لرزید و در برخی از شدیدترین حملات هوایی تاکنون، ابرهایی در پی آوار شدن ساختمان‌ها به وجود آمد.
  • نامزد جدید ترامپ برای دادگستری

    رویترز: با اعلام انصراف مت گیتس از نامزدی به‌عنوان وزیر دادگستری ایالات متحده در دولت جدید، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا پاملا (پم) باندی را به‌عنوان گزینه جدید خود برای وزارت دادگستری و دادستان کل آمریکا معرفی کرد. پم باندی پیش از این دادستان ایالت فلوریدا بود و دونالد ترامپ در بیانیه‌ای که شامگاه پنج‌شنبه اول آذر منتشر شد از او به‌عنوان کسی که حدود ۲۰سال در فلوریدا «سرسختانه» مقابل جنایتکاران ایستاد و بر هدف وزارت دادگستری آمریکا یعنی مبارزه با جنایت و ایمن کردن دوباره ایالات متحده متمرکز خواهد بود، یاد کرد. ترامپ ابتدا مت گیتس را به‌عنوان گزینه پیشنهادی خود برای این سمت معرفی کرده بود اما با بالا گرفتن مخالفت‌ها، مت گیتس روز پنج‌شنبه از این نامزدی اعلام انصراف کرد. او با اشاره به دیدارهای خود با سناتورها در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تایید شدن من می‌توانست به شکلی غیرمنصفانه بر روند انتقال قدرت به ترامپ / ونس تاثیر بگذارد.» مت گیتس با اتهام‌های سوء‌رفتار جنسی و برخی فعالیت‌های احتمالا غیرقانونی روبه‌رو بود و معرفی او از سوی دونالد ترامپ اعتراض‌های گسترده‌ای، حتی از سوی برخی چهره‌های جمهوری‌خواه، به دنبال داشت و بعید به نظر می‌رسید که او بتواند رای موافق سنا را به‌دست بیاورد.
  • ترس از حمله گسترده روسیه

    دنیای اقتصاد: سفارت آمریکا در اوکراین تعطیل شد؛ چراکه مقامات آمریکا پیش‌بینی می‌کنند که روسیه در حال تدارک یک حمله گسترده به پایتخت این کشور است. همزمان جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده که در آستانه ترک کاخ سفید قرار دارد، سرعت انتقال کمک‌ها به اوکراین را بالا برده است. پس از اینکه رئیس‌جمهوری آمریکا اجازه داد تا کی‌یف با موشک‌های با برد ۳۰۰کیلومتری به روسیه حمله کند، حالا قرار است با ارسال مین ضد نفر، کمک بیشتری به این کشور در حال جنگ کند. به گزارش رویترز، همزمان با شدت گرفتن تنش‌ها میان مسکو و واشنگتن بر سر استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد آمریکایی علیه اهدافی در خاک روسیه، مقامات پنتاگون از «موافقت» جو بایدن با ارسال مین‌های ضد نفر به اوکراین خبر می‌دهند.
  • جهان در آستانه آرماگدون هسته‌ای

    دنیای‌اقتصاد: در هزارمین روز از جنگ در اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین از تمایل جدید واشنگتن برای شلیک موشک‌های دوربرد به عمق روسیه استفاده کرد. جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده تا آخر هفته گذشته اجازه چنین حملاتی را با استفاده از تسلیحات آمریکایی نداده بود؛ زیرا می‌ترسید که این حملات باعث جنگ جهانی سوم شود. در همان روز، روسیه به‌طور رسمی دکترین هسته‌ای جدیدی را که دو ماه پیش اعلام کرده بود، امضا کرد و برای اولین‌بار هشدار داد که نه تنها از سلاح‌های هسته‌ای در پاسخ به حمله‌ای که بقای آنها را تهدید کند، استفاده خواهد کرد، بلکه در پاسخ به هر حمله‌ای که «تهدید حیاتی» برای حاکمیت و تمامیت ارضی آن محسوب می‌شود، به زرادخانه هسته‌ای‌اش رجوع خواهد کرد، درست شبیه آنچه در منطقه کورسک رخ داد و موشک‌های بالستیک آمریکایی از سوی اوکراین به سمت زرادخانه‌های تسلیحاتی روسیه پرتاب شد.
  • اما و اگرهای یک آتش‌بس

    دنیای اقتصاد: آموس هوکشتاین، نماینده ارشد ایالات متحده در خاورمیانه، روز سه‌شنبه (۲۹ آبان ماه) از پیشرفت در مذاکرات بین اسرائیل و حزب‌الله درباره پیشنهاد آتش‌بس خبر داد. وی افزود که در صورت توافق، می‌توان خصومت‌ها را در منطقه کاهش داد. هوکشتاین در یک کنفرانس خبری در بیروت، پایتخت لبنان گفت که شکاف‌های بین دو طرف در مذاکرات در هفته‌های اخیر «کمتر» شده است؛ اگرچه در نهایت هر نتیجه‌ای از مذاکرات «تصمیم طرف‌ها» خواهد بود. «کریستینا گلدباوم» و «آدام راسگون» در گزارشی برای نیویورک تایمز به نقل از این فرستاده ارشد آمریکا نوشتند: «ما یک فرصت واقعی برای پایان دادن به این درگیری داریم. این فرصت در اختیار ماست.» سفر هوکشتاین نشانه‌ای از پیشروی تلاش‌های ایالات متحده برای میانجی‌گری در آتش‌بس بود. او روز سه‌شنبه با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان که یکی از طرفین گفت‌وگوهای کلیدی میان ایالات متحده و حزب‌الله است، دیدار کرد.
  • رقص دیپلماتیک با «شی»

    دنیای‌اقتصاد: وقتی بسیاری از رهبران جهان این هفته در آمریکای جنوبی گرد هم آمدند، درگیر یک رقص دیپلماتیک ظریف با رئیس‌جمهور چین «شی جین‌پینگ» بودند. «مایکل شی یر» و «کریس باکلی» در گزارش ۲۰نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشتند، «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا خواستار یک رابطه «مستمر و بادوام» با چین شد. «آنتونی آلبانیز»، نخست‌وزیر استرالیا متعهد شد که «صبور، سنجیده و حساب‌شده» عمل کند. «جو بایدن» قول داد که اجازه ندهد «رقابت به درگیری منحرف شود»، آن هم زمانی که او آماده است قدرت را به رئیس‌جمهور منتخب دونالد ترامپ (که قول رویارویی با چین بر سر تعرفه‌ها را داده بود) واگذار کند.
  • «نه» بزرگ مردم یونان به مداخلات آمریکا

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    راهپیمایی به‎مناسبت پنجاه‌ویکمین سالگرد قیام دانشجویان دانشگاه پلی‎تکنیک یونان (۱۷نوامبر۱۹۷۳) امسال نیز تحت تدابیر شدید امنیتی در شهر آتن و چند شهر بزرگ یونان برگزار شد. قیام دانشجویی یونان به‎منظور رهایی از نظام دیکتاتوری حاکم وقت، خاتمه دخالت آمریکا، برچیدن پایگاه‎های نظامی ناتو و آمریکا در خاک یونان و در اعتراض به حضور قدرت‎های خارجی در این کشور برپا شد و از آن زمان تاکنون به تظاهراتی سالانه در مقابل سفارت آمریکا در شهر آتن تبدیل شد. مراسم سالگرد قیام دانشجویی که به قیام دانشگاه پلی‌تکنیک در یونان معروف است به یک حرکت مردمی سالانه علیه سیاست‎های آمریکا در جهان مبدل شده است.
  • پاداش ۵ میلیون دلاری با چاشنی تهدید

    الجزیره: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفت: «به ازای هر اسیر آزادشده از غزه، ۵میلیون دلار جایزه داده می‌شود و به کسانی که به آزادی اسرائیلی‌هایی که در دست حماس هستند کمک می‌کنند، راهی برای خروج از سرزمین‌های جنگ‌زده فلسطین داده می‌شود.» نتانیاهو پیشنهاد جایزه را در سفری کوتاه به غزه در روز سه‌شنبه (۲۹ آبان ماه) اعلام کرد که در آن کریدور «نتزاریم» ارتش اسرائیل به او نشان داده شد. او گفت: «هر که گروگان‌هایمان را برایمان بیاورد، برای خودش و خانواده‌اش راه امنی پیدا می‌کند. ما همچنین به ازای هر گروگان ۵میلیون دلار خواهیم داد.»
  • حکم بازداشت برای حریدی‌ها

    ایسنا: ارتش اسرائیل برای ۱۱۲۶حریدی به‌دلیل تخلفشان از فراخوان ارتش، حکم بازداشت صادر کرد. رسانه‌های اسرائیل به نقل از رئیس بخش برنامه‌ریزی در ارتش این رژیم در نشست کمیته امور خارجه و امنیت کنست اعلام کردند: «از مجموع ۳هزارحریدی که دستورات را دریافت کردند، برای هزار و ۱۲۶ نفری که به ۲دستور اول و دوم عمل نکردند، حکم بازداشت صادر شد.» این مسوول اسرائیلی اظهار کرد: «آنها به زودی فراخوانی برای پیوستن فوری به ارتش دریافت خواهند کرد و هر فردی که خود را معرفی نکند، به‌عنوان فراری قلمداد خواهد شد و ممنوعیت خروج از اسرائیل شامل حال وی شده و همین‌طور در هر برخوردی با پلیس احتمال بازداشتش وجود دارد.» «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون، نیز با صدور بیانیه‌ای از «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ این رژیم خواست به ارتش دستور دهد فورا ۷هزارحکم خدمت اضافی برای حریدی‌هایی که در سن خدمت هستند، صادر کند و اجرای قانون علیه کسانی که خود را معرفی نکردند، تشدید کند.
  • حبس ابد در انتظار منتقد چین

    سی‌ان‌ان: جیمی لای، سرمایه‌دار رسانه‌ای هنگ‌کنگی که روزنامه‌ بسته‌شده‌اش به نام «اپل دیلی» خاری در چشم پکن بود، روز چهارشنبه برای اولین‌بار در یک محاکمه امنیت ملی حضور پیدا کرد. این دادگاه ممکن است سرنوشت حبس ابد را برای او رقم بزند. این مرد ۷۷ساله به‌دلیل حمایت چندین دهه‌ای‌اش از جنبش دموکراسی‌خواهانه در هنگ‌کنگ، منتقد درجه یک پکن شناخته می‌شود. او چهار سال پیش در پی سرکوب عمیق مخالفان چین، در هنگ‌کنگ دستگیر شد. لای که به وضوح لاغرتر شده بود، با دو اتهام تبانی با نیروهای خارجی و همچنین فتنه‌گری روبه‌رو است. در صورت محکوم شدن او ممکن است با حبس ابد مواجه شود.
  • تعلیق میانجی‌گری قطر به طور رسمی تایید شد

    رویترز: قطر از تعلیق روند میانجی‌گری خود با حماس خبر داد. دفتر حماس در دوحه که صرفا با هدف میانجی‌گری تاسیس شده است، در حال حاضر هیچ وظیفه‌ای در طول این تعلیق ندارد. البته هیچ بیانیه رسمی درباره تعطیلی دائمی این دفتر وجود ندارد؛ اما هر تصمیمی از این قبیل مستقیما از طریق مجاری رسمی ابلاغ خواهد شد. تلاش‌های میانجی‌گری آینده به تمایل همه طرف‌ها برای مشارکت مثبت در مذاکرات بستگی دارد.
  • طراحان ترور لولا دستگیر شدند

    نیویورک‌تایمز: اعضای یک واحد ارتش نخبه قصد داشتند لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا را در سال۲۰۲۲ به‌عنوان بخشی از تلاش برای حفظ قدرت ژائر بولسونارو پس از شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری، بکشند. مقامات برزیل روز سه‌شنبه چندین عضو یک واحد نخبه ارتش برزیل را به اتهام برنامه‌ریزی برای ترور لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا در سال ۲۰۲۲، کمی قبل از اینکه او رئیس‌جمهور این کشور شود، دستگیر کردند. آنها قصد داشتند این ترور را به نفع رئیس‌جمهور سابق راست‌گرای این کشور انجام دهند. به گفته یکی از مقامات پلیس که مجاز به گفت‌وگو درباره جزئیات این پرونده نبود، چهار نفر از دستگیر‌شدگان از اعضای ارتش بودند؛ از جمله یکی از دستیاران ارشد سابق بولسونارو. این مقام گفت که پنجمین فرد دستگیرشده در این پرونده یک مامور پلیس فدرال است.
  • حمله حزب‌الله به قلب تل‌آویو

    دنیای اقتصاد: حزب‌الله لبنان در واکنش به حملات اسرائیل به بیروت، قلب «تل‌آویو» را هدف قرار داد که بر اساس آن ۷نفر زخمی شدند. «سرویس آمبولانس اسرائیل» هم زخمی شدن ۷صهیونیست را تایید کرد. به گزارش «ایسنا» رسانه‌های عبری گزارش دادند آژیرهای هشدار در «نتانیا» و «کفرسابا» در شمال تل‌آویو نیز به صدا درآمدند. همچنین ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد موشک‌هایی از لبنان به مرکز اراضی اشغالی اصابت کرد. همچنین شهر هرتزلیا نیز هدف قرار گرفت. در عین حال، آژیرهای هشدار در شهرک «سعسع» و اطراف آن در «الجلیل علیا» به صدا درآمدند. به گفته رسانه‌های عبری یک موشک به «کفریونا» و «هشارونا» شلیک شد و یکی از موشک‌ها به یک پایگاه نظامی در کفریونا اصابت کرد. در حملات موشکی به منطقه سعسع نیز تعدادی زخمی شدند. همچنین به نوشته رسانه‌های عبری، یک شهرک‌نشین نیز بر اثر اصابت موشک در «کرمئیل» زخمی شد. در این رابطه حزب‌الله از موشک باران پایگاه آموزشی تیپ چتربازان در شهرک کرمئیل خبر داد.
  • اولین حمله موشکی به روسیه

    دنیای‌اقتصاد: در حالی که روسیه روز سه‌شنبه تصمیم گرفت در دکترین هسته‌ای خود تغییراتی ایجاد کند، پوتین دستور استفاده گسترده‌تر از سلاح‌های هسته‌ای را امضا کرد. همزمان اوکراین هم هشدار داد که به عمق خاک روسیه حمله خواهد کرد. کی‌یف روز دوشنبه به دنبال تصمیم دولت بایدن مبنی بر اجازه دادن به حملات دوربرد در داخل روسیه با استفاده از موشک‌های ارائه‌شده توسط آمریکا، احساس فوریت جدیدی از خود نشان داد و سیاستمداران اوکراینی می‌گویند که اولین پرتاب به زودی و بدون هشدار قبلی انجام خواهد شد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در حالی که دو ماه از دولتش باقی مانده، سرانجام پس از ماه‌ها درخواست از سوی اوکراینی‌ها برای شلیک به عمق خاک روسیه، تسلیم آنها شد. همزمان با نگارش این گزارش سی‌ان‌ان اعلام کرد اوکراین اولین حمله موشکی خود را به روسیه و شهر بریانسک انجام داد.
  • کیش ترامپ به اقتصاد آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: پیش‌بینی اینکه سیاست کاخ سفید چگونه بر اقتصاد آمریکا تاثیر می‌گذارد، همیشه مملو از عدم اطمینان است. بازگشت دونالد جی.ترامپ به کاخ سفید این شک را تا حد زیادی افزایش داده است. ترامپ طیفی از سیاست‌ها را پیشنهاد کرده یا به آنها اشاره کرده است؛ از جمله تعرفه‌های شدیدا بالا، اخراج‌های گسترده، مقررات‌زدایی و رابطه پرتنش با فدرال‌رزرو در هنگام تعیین نرخ‌های بهره که می‌تواند اقتصاد را به روش‌های پیچیده شکل دهد.
  • قوه عدلیه علیه دموکراسی

    دنیای‌اقتصاد: دادگاهی در هنگ‌کنگ روز سه شنبه ۴۵سیاستمدار و فعال سیاسی سابق را در یک محاکمه دسته‌جمعی محکوم کرد. این اقدام مخالفان دموکراسی‌خواه این شهر را که زمانی پر جنب و جوش بودند، تضعیف کرده و هشداری است مبنی بر اینکه مقاومت در برابر پکن می‌تواند هزینه‌بر باشد. «تیفانی می» در گزارش ۱۸نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشت، این محاکمه تاریخی، قهرآمیزترین استفاده از قانون امنیت ملی است که پکن در سال۲۰۲۰ در پاسخ به اعتراضات گسترده علیه حاکمیت چین بر هنگ‌کنگ تحمیل کرد. پیگرد قانونی فعالان -پیشتازان اپوزیسیون هنگ‌کنگ- آنچه را که کارشناسان به‌عنوان یک ضربه مهلک به امیدهای دموکراسی در این شهر توصیف کردند، وارد کرد. به گفته مقامات، جرم آنها «برگزاری یا شرکت در انتخابات مقدماتی غیر رسمی» بود.
  • امتیاز ۲ماهه به زلنسکی؟

    دنیای اقتصاد: خبرگزاری‌های مختلف از جمله رویترز، آسوشیتدپرس و نیویورک‌تایمز گزارش دادند که جو بایدن، رئیس‌جمهور در حال وداعِ ایالات متحده، به اوکراین اجازه داد تا از تسلیحات ارائه‌شده توسط ایالات متحده برای حمله به داخل روسیه استفاده کند. سه منبع آگاه، از جمله دو مقام آمریکایی، روز یکشنبه به رویترز گفتند که اوکراین قصد دارد در روزهای آینده حملات دوربردی را با استفاده از این تسلیحات انجام دهد. الجزیره در گزارش ۱۷نوامبر در همین رابطه نوشت، کاخ سفید درباره این گزارش‌ها اظهارنظری نکرده است؛ اما ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت که این موشک‌ها «خودشان صحبت می‌کنند». زلنسکی در سخنرانی خود خطاب به اوکراینی‌ها گفت: «امروز بسیاری از رسانه‌ها می‌گویند که ما مجوز انجام اقدامات مناسب را دریافت کرده‌ایم. اما حملات را با کلمات کاری نیست. چنین چیزهایی اعلام نمی‌شود. موشک‌ها خودشان صحبت خواهند کرد.»
  • افزایش قیمت‌ها به دلیل وضعیت جنگی

    دنیای‌اقتصاد: آمریکایی‌ها چند سال گذشته را صرف شکایت از تورم کرده‌اند. اما افزایش قیمت‌ها در روسیه در مقایسه با آمریکا چشم‌گیر است و این تنها یکی از علائم است که اقتصاد روسیه در حال داغ شدن بیش از حد است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، بر اساس داده‌های رسمی، کره، برخی از گوشت‌ها و پیاز حدود ۲۵درصد گران‌تر از سال گذشته شده‌اند. برخی از سوپرمارکت‌ها به نگهداری کره در کابینت‌های قفل‌شده روی آورده‌اند: رسانه‌های اجتماعی روسیه نشان داده‌اند که کره‌های نگهداری‌شده مورد سرقت قرار گرفته‌اند. نرخ تورم کلی ۱۰درصد بوده که بسیار بالاتر از پیش‌بینی بانک مرکزی است.
  • نتانیاهو گیت

    دنیای‌اقتصاد: یک قاضی اسرائیلی روز یکشنبه جزئیات بیشتری را درباره یک مقامِ دفتر نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو و یک افسر نظامی مظنون به افشای اسناد طبقه‌بندی‌شده و سوء‌استفاده از آنها فاش کرد؛ اتهامی که این رژیم را در بحبوحه جنگ متلاطم کرده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، این قاضی در حکم خود گفت که این افشاگری با هدف تاثیرگذاری بر فضای عمومی صورت گرفته است تا به نحوی فشار بر نتانیاهو را برای دستیابی به توافقی برای آزادی گروگان‌ها و پایان دادن به جنگ در غزه کاهش دهد. دادستان‌های رژیم همچنین از دادگاه خواستند تا بازداشت دستیار نتانیاهو، یعنی الیزر فلدشتاین و افسر نظامی را که نامش فاش نشده است، تمدید کند. این افراد ماه گذشته همراه با حداقل دو سرباز دیگر که در حبس خانگی به سر می‌برند، دستگیر شدند.
  • استراتژی «مذاکرات زیر آتش»

    دو موج از حملات هوایی اسرائیل روز یکشنبه پایتخت لبنان را مورد هدف قرار داد؛ حملات نادری در داخل بیروت در حالی صورت می‌گیرد که ارتش اسرائیل مناطقی خارج از منطقه‌ای را که حزب‌الله در آن تسلط دارد، مورد حمله قرار داده است. «ایزابل کرشنر»، «یوان وارد» و «هوایدا سعد» در گزارش ۱۷نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشتند، به نظر می‌رسد فشارهای شدید اسرائیل با هدف تحت فشار قرار دادن دولت لبنان و حزب‌الله برای پیوستن به شرایط آتش بس باشد که بین مقامات اسرائیلی و آمریکایی تدوین شده است؛ چیزی که تحلیلگران اسرائیلی آن را استراتژی «مذاکرات زیر آتش» توصیف می‌کنند. وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که حداقل ۶نفر در حملات روز یکشنبه در بیروت جان خود را از دست دادند. این اولین حمله‌ طی هفته‌ها به بیروت بود. این حملات ساکنان را به هراس افکند و این ترس را زنده کرد که بیروت ممکن است با جنگی بزرگ‌تر نابود شود.
  • ۱۴۵حمله در ۲۴ساعت

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که مقامات لبنانی از ۱۴۵حمله اسرائیل در سراسر کشور طی یک روز (شنبه ۲۶ تا یکشنبه ۲۷ آبان ماه) خبر می‌دهند، اما نیروهای اسرائیلی همزمان به بمباران ضاحیه بیروت ادامه می‌دهند. در جدیدترین حمله صهیونیست ها به لبنان، «محمد عفیف»، رئیس روابط عمومی حزب الله، به شهادت رسید. او در حمله ای بدون هشدار از سوی اسرائیل جان خود را از دست داد. عفیف یکی از چهره های شناخته شده حزب الله و مشاور رسانه ای سید حسن نصرالله بود. او پیش از این مدیرکل المنار و چهره ای شناخته شده در مطبوعات لبنان و منطقه بود. عفیف نقش مهمی در تدوین استراتژی رسانه ای حزب الله داشت.
  • دیدار آخر

    دنیای‌اقتصاد: زمانی که جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده و شی جین پینگ، رهبر چین، روز شنبه در پرو با یکدیگر ملاقات کردند، برای آخرین‌بار به‌طور مستقیم با یکدیگر درباره رقابت شدید ابرقدرت‌ها صحبت کردند. با این حال در دوره رهبری بایدن در آمریکا، او سعی کرد از تبدیل شدن به درگیری آشکار جلوگیری کند. اما به نظر می‌رسید که هر دو نفر صحبت‌هایشان رو به کسی بود که در واقع در آن اتاق نبود: «دونالد جی.ترامپ، که قول داده است وقتی دوباره در ژانویه رئیس‌جمهور شود، رویکردی تهاجمی‌تر در قبال پکن اتخاذ کند.» به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، شی، در سخنان آغازین خود، هشداری شدید داد که به نظر می‌رسد روابط ایالات متحده و چین پس از انتخابات آمریکا وارد دوره جدیدی از عدم اطمینان می‌شود. او در یک سالن کنفرانس در هتلی در لیما که هیات چینی در آن اقامت داشت، گفت: «انتخاب عاقلانه‌ای داشته باشید. به کاوش در راه درست دو کشور بزرگ ادامه دهید تا به خوبی با یکدیگر کنار بیایند.» به نظر می‌رسد که بایدن در سخنان آغازین خود سعی کرد تا رابطه خود با پکن را حفظ کند. در مقابل ترامپ درباره اعمال تعرفه‌های تنبیهی بیشتر بر چین صحبت می‌کند و به موازات آن افراد تندرویی را برای پست‌های ارشد دولت انتخاب کرده است.
  • استقبال پایگاه رای ترامپ از کابینه پیشنهادی

    دنیای‌اقتصاد: برای مخالفان دونالد ترامپ، کابینه رئیس‌جمهور منتخب مانند یک گالری سرکش از افراد با اعتبار مشکوک و تحت قضاوت‌های بد به نظر می‌رسد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، طرفداران ترامپ چیز متفاوتی می‌بینند. ایلین مارگولیس، ۵۸ساله که در وستونِ فلوریدا زندگی می‌کند و صاحب یک تجارت خالکوبی است، درباره انتخاب کابینه ترامپ که در هفته گذشته رونمایی شد، گفت: «این یک شاهکار است. اگر یک نقاشی بود، از آنِ پیکاسو بود.»
  • گسست از تل‌آویو در کار نخواهد بود

    دنیای‌اقتصاد: در هفته‌های پایانی رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در سال ۲۰۲۴، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا با ابراز همدردی با رای‌دهندگان عرب آمریکایی و مسلمان که از حمایت ایالات متحده از جنگ‌های اسرائیل در غزه و لبنان خشمگین بودند، صحبت کرد. ترامپ از «دیربورن»، میشیگان معروف به «پایتخت آمریکای عربی» بازدید کرد. او مستقیما با آمریکایی‌های لبنانی‌تبار صحبت کرد که نگران خانواده‌های خود در خارج از کشور بودند. ترامپ در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «در زمان دولت من، ما در خاورمیانه صلح داشتیم و به زودی دوباره صلح خواهیم داشت!» ترامپ افزود: «من مشکلات ایجادشده توسط [معاون رئیس جمهور] کامالا هریس و [رئیس جمهور] جو بایدن را برطرف خواهم کرد و از رنج و ویرانی در لبنان جلوگیری خواهم کرد. من می‌خواهم شاهد بازگشت خاورمیانه به صلح واقعی، صلحی پایدار باشم.»
  • کسی برای بایدن تره خرد نخواهد کرد

    دنیای اقتصاد: جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده روز جمعه در دیدار با رهبران کره‌جنوبی و ژاپن در اجلاس جهانی رهبران آسیا و اقیانوسیه در پرو، نسبت به آنچه «همکاری خطرناک و بی‌ثبات‌کننده» بین کره‌شمالی و روسیه خواند، ابراز نگرانی کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، جو بایدن، شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن و یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی در بیانیه‌ای مشترک گفتند که همکاری بین کره‌شمالی و روسیه، از جمله تصمیم کره‌شمالی برای اعزام هزاران نفر به روسیه را به‌شدت محکوم می‌کنند.
  • تاکتیک‌های اعصاب خردکن «اون»

    دنیای‌اقتصاد: صداهای بلندی که شبیه یک ناقوس غول‌آسا و شوم بود بارها و بارها در یک دهکده مرزی کره جنوبی در شب‌های اخیر شنیده می‌شد. در شب‌های دیگر، برخی از ساکنان از شنیدن صدای زوزه‌ گرگ‌ها، ساییدن فلز به هم یا ارواح که انگار از یک فیلم ترسناک فریاد می‌زدند، سخن می‌گفتند. برخی دیگر گفتند که صدای توپخانه یا حتی صدای یک میمون خشمگین را شنیده‌اند که روی یک پیانوی شکسته می‌کوبد.
  • ابهام در آتش‌بس

    دنیای‌اقتصاد: ارتش اسرائیل دیروز شنبه (۲۶آبان‌ماه) حملاتی را به ضاحیه جنوبی بیروت انجام داد. ارتش این رژیم دیروز منطقه «حاره حریک» در ضاحیه جنوبی بیروت را برای بار سوم هدف قرار داد. حملات رژیم صهیونیستی منجر به تخریب تعدادی از ساختمان‌ها شد. ارتش این رژیم جمعه نیز بارها ضاحیه جنوبی بیروت از جمله مناطق «حاره حریک» و «الغبیری» و «برج البراجنه» را هدف قرار داد. وزارت بهداشت لبنان پنج‌شنبه اعلام کرد شمار کل شهدای حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف لبنان به ۳۴۴۲نفر افزایش یافت. از ابتدای حملات رژیم صهیونیستی به لبنان در اکتبر۲۰۲۳ تاکنون، شمار مجروحان به ۱۴ هزار و ۵۹۹نفر رسیده است.
  • تظاهر اسرائیل به دیپلماسی

    دنیای اقتصاد: دیپلماسی با هدف تضمین آتش‌بس در لبنان نشانه‌های موقت پیشرفت را در روز پنج‌شنبه نشان داد، آن هم در حالی که اسرائیل با حملات هوایی سنگین به بیروت حمله کرد. اسرائیل با تشدید حملات خود بر مواضع حزب‌الله، حومه جنوبی بیروت را مورد حمله قرار داد. پنج‌شنبه سومین روز متوالی در حملات شدید اسرائیل بود. «ریهام آلکوسا» و «آری رابینوویچ» در گزارش ۱۵نوامبر در رویترز نوشتند که دیپلماسی در کنار بمباران سنگین نظامی به پیش می‌رود. منابع آگاه به رویترز گفتند که دود بر فراز حومه شهر ضاحیه دیده می‌شد؛، جایی که حملات اسرائیل باعث ویرانی پنج ساختمان شد. «آیت» یک زن لبنانی ۳۳ساله گفت: «ما می‌گوییم خدا کمکمان کند.» مقامات و خبرگزاری ملی لبنان گفتند، علاوه بر این، حملات اسرائیل به شهر بعلبک در شرق لبنان دست‌کم ۲۰کشته بر جای گذاشت.
  • تولید پهپاد کامیکازه برای جنگ‌های مدرن

    دنیای اقتصاد: به گفته رسانه‌های دولتی، کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی خواستار تسریع تولید انبوه پهپادهای تهاجمی شده است. این درخواست همزمان با افزایش نگرانی‌های بین‌المللی درباره تعمیق همکاری نظامی این کشور با روسیه شده است. به گزارش الجزیره، خبرگزاری رسمی مرکزی کره (KCNA) روز جمعه گزارش داد که کیم بر آخرین آزمایش‌های «انواع پهپادهای تهاجمی انتحاری» تولیدشده توسط مجتمع فناوری هوایی بدون سرنشین پیونگ‌یانگ نظارت داشته است.
  • دولت علیه دولت

    دنیای‌اقتصاد: دونالد جی.ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا روز پنج‌شنبه گفت که رابرت اف.کندی جونیور را برای رهبری وزارت بهداشت و خدمات انسانی معرفی می‌کند. این انتخاب بحثی را راه انداخت که آیا فردی همچون کندی که به واکسن‌ها بدبین است، مناسب وزارت بهداشت است یا نه؟‌ گزینه ترامپ عمیقا مقامات بهداشتی آمریکا را ناآرام و نگران کرده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، دونالد ترامپ دولت خود را با افرادی پر می‌کند که حتی برخی جمهوری‌خواهان آنها را نگران‌کننده می‌دانند؛ از جمله مت‌گیتز نماینده سابق فلوریدا به‌عنوان دادستان کل (وزیر دادگستری) و پیت هگزت، مجری شبکه فاکس نیوز، به‌عنوان وزیر دفاع. با این حال در انتخاب کندی، ترامپ کسی را انتخاب کرده است که با سازمان‌های بهداشت عمومی در جنگ است.
  • بازجویی از دستیاران نتانیاهو درباره ۷ اکتبر

    دنیای‌اقتصاد: در صبح ۷اکتبر سال گذشته که حماس به اسرائیل حمله کرد، یک ژنرال ارشد اسرائیلی با نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو تماس گرفت و به او گفت که به نظر می‌رسد صدها شبه نظامی در حال آماده شدن برای حمله هستند. به گفته چهار مقامی که در جریان تحقیقات قرار گرفته‌اند، اکنون، دستیاران نخست‌وزیر به دلیل تغییر جزئیات مربوط به آن تماس در سوابق رسمی فعالیت‌های نتانیاهو در آن روز تحت تحقیق هستند. «پاتریک کینگزلی» و «رونن برگمن» در گزارش ۱۴نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشتند، این تحقیقات در اسرائیل بسیار حساس تلقی می‌شود؛ جایی که این پرسش که نتانیاهو از قبل از حمله حماس چه می‌دانست و چه زمانی به او گفته شد، می‌تواند برای آینده سیاسی او بسیار مهم باشد. انتظار می‌رود که این مساله نقش مهمی در ارزیابی پس از جنگ و نقش رهبران سیاسی و نظامی در یکی از بدترین شکست‌های نظامی در تاریخ اسرائیل داشته باشد.
  • رقبای سابق، دوستان فعلی

    دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در حال چینش کابینه جدید خود است. به نظر می‌رسد کابینه او متشکل از چهره‌های تندروی سیاسی باشد. اما اعضای تازه منتخب کابینه جدید ترامپ چه کسانی هستند؟
  • توبه نئوکان‌ها از نومحافظه‌کاری

    دنیای‌اقتصاد: حزب جمهوری‌خواه پیش‌تر بر پیشانی‌اش برچسب «شاهین»های سیاست خارجی را داشت؛ شاهین‌هایی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب، روز سه‌شنبه به عنوان «مشاور امنیت ملی» و «وزیر امور خارجه» خود در نظر گرفته بود. این شاهین‌ها چه نامیده می‌شدند؟ «نئوکان» یا «نومحافظه کاران». درحالی‌که آنها زمانی نومحافظه‌کار بودند، اما طی چند سال گذشته، «مایکل والتز» و سناتور «مارکو روبیو»، هر دو از فلوریدا، به تدریج موضع خود را تغییر دادند. کمتر شبیه «دیک چنی»، معاون وقت رئیس جمهور، یا «جان بولتون» که سومین مشاور امنیت ملی ترامپ بود، آنها [یعنی والتز و روبیو] دیگر درباره مداخلات خارجی یا چشم‌انداز تغییر رژیم صحبت نمی‌کنند. در عوض، آنها به زبان جنبش «اول آمریکا» صحبت می‌کنند و راحت‌تر با جهان‌بینی اغلب نامنظم ترامپ که در آن معامله‌گری بر ایدئولوژی حاکم است، کنار می‌آیند.
  • دریچه‌ای برای شناخت سیاست رسمی روسیه

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    کتاب «مجموعه سندهای راهبردی فدراسیون روسیه(۲۰۲۱-۱۹۹۳)» به همت استاد ارجمند دانشگاه تهران، دکتر الهه کولایی گردآوری و با همکاری «سیکا سعدالدین» و «زهره خان محمدی» به فارسی ترجمه و توسط انتشارات «پژوهشکده مطالعات راهبردی» منتشر شده است.
  • از سر گیری حملات به ضاحیه

    دنیای‌اقتصاد: جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بامداد دیروز چهارشنبه ۹ حمله به ضاحیه جنوبی بیروت انجام داده و مناطق حاره حریک، بئر العبد، اللیلکی و الغبیری را هدف قرار دادند. طبق گزارش النشره، مرکز پزشکی «دار الحوراء» در حاره حریک با چندین حمله هدف قرار گرفت. این حملات پس از آن انجام شد که «آویخای ادرعی»، سخنگوی ارتش اشغالگر از طریق پلتفرم ایکس به ساکنان حداقل سه محله در ضاحیه جنوبی هشدار داد که منازلشان را تخلیه کنند. صبح روز سه‌شنبه نیز ارتش اشغالگر یکی از خشن‌ترین حملات را به ضاحیه جنوبی بیروت انجام داد و ستون‌های دود بر فراز بیروت بلند شد.
  • بازگشت بازها به تیم ترامپ

    دنیای‌اقتصاد: دو چهره تندرو که در زمره «باز»ها یا چهره‌های تندرو در سیاست آمریکا قرار می‌گیرند در حال پیوستن به کابینه در حال تکمیل ترامپ هستند: سناتور «مارکو روبیو» به‌عنوان وزیر امور خارجه که ترامپ در رقابت‌های سال۲۰۱۶ او را به تحقیر «مارکوی کوچولو» نامیده بود و «مایکل والتز» معروف به «کلاه سبز» در کسوت مشاور امنیت ملی. آنها یک وجه مشترک دارند: سرسختی در برابر ایران و چین. به نظر می‌رسد آنها به‌رغم مواضع تند، احتمالا با دستور کار ترامپ همراهی کنند.
  • «تعرفه» در کمین قاره سبز

    دنیای‌اقتصاد: چشم‌انداز اقتصاد اروپا ناامیدکننده است. هفته گذشته و پس از انتخابات دوباره دونالد ترامپ اوضاع بدتر شد. انتظار می‌رود که عدم اطمینان عمیق درباره سیاست‌های دولت ترامپ در زمینه تجارت، فناوری، اوکراین، تغییرات آب‌وهوایی و موارد دیگر باعث کاهش سرمایه‌گذاری و کاهش رشد اقتصادی شود. راه‌اندازی یک جنگ تعرفه‌ای احتمالی توسط ایالات متحده - بزرگ‌ترین شریک تجاری و نزدیک‌ترین متحد اتحادیه اروپا و بریتانیا - صنایع بزرگی مانند خودرو، داروسازی و ماشین‌آلات را تحت تاثیر قرار خواهد داد. «پاتریشیا کوهن» در گزارش ۱۲نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشت، نیاز به افزایش هزینه‌های نظامی به‌دلیل تردید درباره تضمین‌های آمریکا در اروپا، بودجه‌های ملی را بیشتر تحت فشار قرار داده و کسری بودجه را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، نگرش تخاصمی رئیس‌جمهور منتخب در قبال چین می‌تواند اروپا را تحت فشار قرار دهد تا یا یک طرف را انتخاب کند یا با مجازات مواجه شود.
  • حمله آمریکا به ۹هدف در سوریه

    دنیای‌اقتصاد: فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) بامداد سه‌شنبه خبر داد به ۹هدف در ۲نقطه در سوریه حمله هوایی انجام داده است. به گزارش «ایسنا» آمریکا مدعی است به «گروهای مرتبط با ایران» حمله کرده است. پیش از این و در شامگاه دوشنبه، المیادین خبر داده بود شماری از مواضع نیروهای پشتیبان ارتش سوریه و همچنین مراکز غیرنظامی در شهر المیادین و حومه آن و حومه دیرالزور هدف قرار گرفتند. سنتکام در بیانیه خود مدعی شد این حملات در پاسخ به چندین حمله به نظامیان آمریکایی در ۲۴ساعت اخیر [یعنی از بامداد دوشنبه تا بامداد سه‌شنبه] صورت گرفته است. ارتش آمریکا مدعی است این حملات توانایی گروه‌های مقاومت برای برنامه‌ریزی و انجام حملات در آینده علیه نیروهای آمریکایی و ائتلاف به اصطلاح ضدداعش را کاهش می‌دهد.
  • امضای پیمان دفاع متقابل میان مسکو و پیونگ‌یانگ

    یورونیوز: رسانه‌های دولتی کره‌شمالی روز دوشنبه ۱۱نوامبر (۲۱آبان) گزارش دادند که این کشور پیمان دفاعی مهمی را با روسیه شامل کمک‌های نظامی متقابل به تصویب رسانده است. این معاهده در ماه ژوئن امسال توسط «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی امضا شده بود. ناظران آن را بزرگ‌ترین توافق‌نامه دفاعی دو کشور از زمان پایان جنگ سرد خوانده‌اند. پیمان «شراکت راهبردی جامع» پس از تبادل اسناد تصویب میان دو طرف، اجرایی خواهد شد. مجلس اعلای پارلمان روسیه هفته گذشته معاهده همکاری روسیه و کره‌شمالی را تصویب کرده بود. خبرگزاری رسمی کره‌شمالی اعلام کرده است که متن این توافق‌نامه روز دوشنبه توسط رئیس امور دولتی کشور امضا شده است. پارلمان کره شمالی اختیار تصویب پیمان‌ها را دارد؛ اما کیم جونگ اون نیز می‌تواند پیمان‌های مهم را به‌طور یک‌جانبه تصویب کند. در بخشی از این توافق آمده است که اگر یکی از کشورها مورد تهاجم قرار گیرد و به سمت جنگ سوق داده شود، دیگری باید «همه ابزارهایی را که در اختیار دارد بدون اتلاف وقت» برای ارائه «کمک‌های نظامی» به‌کار گیرد.
  • ترمز اضطراری کشیده شد!

    محمد پورحافظ /دکترای جامعه‌شناسی سیاسی دانشگاه شیراز
    انتخابات ایالات متحده‌ آمریکا را می‌توان از زوایای مختلفی بررسی و در پس ورود از هر دریچه‌ای وجوه و ساحات گوناگونی از آن را برجسته کرد. نتیجه‌ انتخابات آمریکا حلقه‌هایی از زنجیره‌های روابط به هم پیوسته و پیچیده را با خود به همراه دارد. شاید برای تسهیل در فهم بهتر بتوان این قطعات را برای لحظه‌ای از هم گسست و هر یک را به تنهایی زیر ذره‌بین برد.از میان همه‌ این موارد مهم، اما آماج این نوشتار تاثیر پیروزی دونالد جی ترامپ بر روندهای فرهنگی-اجتماعی جهانی است که به‌ویژه در سال‌های اخیر ظهور و بروزهایی به تمام معنا سیاسی داشته‌اند. رفتارهایی جمعی، کردارهایی همه‌گیر و بعضا حتی کنش‌هایی اجتماعی که فرهنگی خاص و جهان‌بینی به‌خصوصی را ترسیم کرده‌اند. روندهایی که مخصوصا در یک دهه‌ گذشته تنش‌های بسیاری را در قلمروهای مغرب زمین به ارمغان آورده‌اند. سرزمین‌هایی که از قضا زایشگاه و گهواره این اشکال از زیستن و نگریستن به جهان بوده‌اند.
  • اجلاس آب و هوا زیر سایه ترامپ

    دنیای اقتصاد: رهبران جهان که روز دوشنبه در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، برای نشست جهانی آب و هوا گرد هم آمدند، با یک واقعیت تلخ روبه‌رو شده‌اند: انتظار می‌رود که ایالات متحده، کشوری که بیشترین گازهای گلخانه‌ای را به جو پمپاژ می‌کند، به زودی از مبارزه با آن خارج شود. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، گفت‌وگوهای مربوط به تغییرات آب و هوا، اولین گردهمایی مهم سازمان ملل از زمان پیروزی دونالد جی.ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هفته گذشته است و دیپلمات‌های خارجی به‌دنبال هرگونه سیگنالی درباره نحوه رویکرد ترامپ به مذاکرات چندجانبه هستند.
  • دو روی یک مرد دیوانه

    دنیای‌اقتصاد: ترامپ به تنظیمات کارخانه برگشت؛ درحالی‌که او پس از پیروزی در انتخابات تلاش می‌کرد تصویر معتدلی از خود به نمایش بگذارد، در روزهای اخیر دوباره به همان الگوهای رفتاری گذشته خود یعنی تهدید رقبای داخلی بازگشته و همین مساله ناظران را نگران کرده است.
  • ایشیبا نخست‌وزیر ژاپن ماند

    ایسنا: «شیگرو ایشیبا» رهبر حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن، پس از رای‌گیری دیروز (دوشنبه) پارلمان، برای یک دوره جدید به‌عنوان نخست‌وزیر این کشور ماند. ایشیبا ۶۷ساله، اولین بار در ماه سپتامبر پس از کناره‌گیری سلف خود «فومیو کیشیدا» در بحبوحه رسوایی‌هایی که اعتماد عمومی به حزب را متزلزل کرد، به‌عنوان نخست‌وزیر سوگند یاد کرد. پیش از نشست ویژه پارلمان در روز دوشنبه، ایشیبا و کابینه‌اش استعفا دادند تا راه را برای رای نخست‌وزیری باز کنند. ساعاتی بعد، او در دور دوم رای مقابل «یوشیهیکو نودا» رهبر اپوزیسیون با نتیجه ۲۲۱ بر ۱۶۰ پیروز شد. او اکنون با چالش‌های جدی خصومت‌های درون حزبی، مشکلات اقتصادی و دوره‌ای از نوسان در روابط بین‌الملل روبه‌رو است.
  • زلزله در کابینه ائتلافی ژرمن‌ها

    رویترز: صدراعظم آلمان اعلام کرد که مایل است پیش از کریسمس جلسه رای اعتماد پارلمان برگزار شود؛ اقدامی که راه را برای برگزاری انتخابات زودهنگام در پی فروپاشی دولت هموار می‌کند. برگزاری جلسه رای اعتماد زودتر از ژانویه را اولاف شولتز، صدراعظم آلمان روز یکشنبه مطرح کرد که در پی افزایش فشارها از سوی سیاستمداران و مردم است. دولت ائتلافی آلمان در پی اخراج ۳نفر از وزرا فروپاشید و نارضایتی‌ها و اختلافات بر سر اینکه چه مقدار پول دولت باید برای توسعه و حمایت اوکراین هزینه شود، شدت گرفته است. شولتز پیشنهاد کرد که رای اعتماد ۱۵ژانویه انجام شود و انتخابات زودهنگام مارس برگزار خواهد شد؛ اما اپوزیسیون به رهبری «فردریش مرتز» می‌خواهد انتخابات همان ژانویه برگزار شود. با این حال، برگزاری رای اعتماد یک پیش‌نیاز برای انتخابات است. اوایل روز یکشنبه همچنین شولتز برای جلو انداختن رای اعتماد در پارلمان تحت فشار قرار گرفت.
  • بازگشت اروپا به عصر بی‌ثباتی؟

    دنیای‌اقتصاد: بازگشت دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری ایالات متحده می‌تواند برای اروپا که هم‌اکنون در رکود اقتصادی فرو رفته و در جناح شرقی‌اش جنگ جولان می‌دهد، یک دوره‌ خطرناک باشد. این لحظه‌ای است که رهبران اروپایی خواستار احیا و رهبری قدرتمند از سوی دو اقتصاد بزرگ این قاره هستند. «اوریلین بریدین» در گزارشی در نیویورک‌تایمز نوشت، اما فرانسه و آلمان که مهم‌ترین کشورهای اتحادیه اروپا نیز هستند، برای پاسخ به این درخواست با مشکل مواجهند. آنها خودشان قربانی همان نیروهای سیاسی‌ هستند که به ترامپ کمک کردند تا در میان محافظه‌کاران محبوبیت پیدا کند و آرای مرددها در ایالات متحده را به‌دست آورد.
  • حمله اسرائیل به زینبیه دمشق

    دنیای‌اقتصاد: منابع خبری سوریه از حمله هوایی رژیم صهیونیستی در عصر یکشنبه به منطقه سیده‌زینب در حومه دمشق و شهادت شماری از افراد خبر دادند. به گزارش «ایسنا» منابع محلی گزارش دادند بر اثر اصابت موشک‌های شلیک‌شده، صدای چند انفجار شنیده شده است. خبرگزاری ریانووستی به نقل از یک منبع بیمارستانی خبر داد در نتیجه حمله هوایی رژیم صهیونیستی به منطقه زینبیه دمشق، پنج نفر به شهادت رسیدند و ۲۵نفر دیگر زخمی شدند. یک منبع نظامی در سوریه هم گفت که حدود ساعت ۵عصر به وقت محلی در سوریه، رژیم صهیونیستی در حمله‌ای هوایی از جولان اشغالی، یک ساختمان مسکونی را در منطقه زینبیه در حومه دمشق هدف قرار داد. اما این منبع نظامی سوری از شهادت ۷غیرنظامی از جمله کودکان و زنان و مجروح شدن ۲۰نفر دیگر خبر داد.
  • افزایش احتمال آتش‌بس در لبنان

    دنیای‌اقتصاد: «رادیو اسرائیل» گزارش داد کابینه کوچک امنیتی نشست خود را با تصویب رویکرد پیشنهادی برای آتش‌بس و حل و فصل در لبنان به پایان رساند. به گزارش «ایسنا» در این رابطه سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز به نقل از یک منبع غربی گزارش داد که در مذاکرات مربوط به سازش در لبنان پیشرفت‌هایی به وجود آمده است. همچنین روزنامه «یدیعوت آحارونوت» فاش کرد که اسرائیل، آمریکا و لبنان پیش‌نویس‌های توافق آتش‌بس در لبنان را رد و بدل کردند و «نجیب میقاتی»، رئیس دولت موقت لبنان نیز ابراز امیدواری کرده است که جنگ متوقف شود. این روزنامه عبری به نقل از منابعی که آن را «مطمئن» خواند، اشاره کرد که کابینه امنیتی در سطح وزارتی آخرین تحولات مذاکرات حل و فصل مساله لبنان را مورد بررسی قرار داد و این منابع گفتند که شانس خوبی برای دستیابی به توافق در لبنان وجود دارد. درخصوص پرونده لبنان، وبگاه آمریکایی «آکسیوس» پیشتر گزارش داد که ران درمر، وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی، پس از یک سفر محرمانه به مسکو، برای گفت‌وگو درباره دستیابی به توافق به واشنگتن رفت.
  • اخراجی‌های دولت جدید ترامپ

    دنیای‌اقتصاد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا روز شنبه (۱۹ آبان) گفت که از نیکی هیلی، سفیر سابقش در سازمان ملل یا مایک پمپئو، وزیر خارجه سابقش برای پیوستن به دولت آینده‌اش دعوت نخواهد کرد. «زولان کانو یانگز» در گزارش خود در نیویورک‌تایمز نوشت، اعلامیه ترامپ در Truth Social، پلتفرم رسانه اجتماعی او، نشانه اولیه فرآیند تصمیم‌گیری رئیس‌جمهور منتخب در حین بررسی اختلافات ایدئولوژیک در حزب جمهوری‌خواه بود. چند روز پس از پیروزی وی در انتخابات، تیم ترامپ اولین جلسات رسمی انتقالی خود را آغاز و روند ساخت کابینه جدید را افزایش داده است.
  • میانجی‌گری در تعلیق

    دنیای اقتصاد: قطر، به‌عنوان یک میانجی مهم بین اسرائیل و حماس شنبه‌شب (۱۹آبان ماه) اعلام کرد که تلاش‌های خود را به منظورمیانجی‌گری برای برقراری آتش‌بس بین دو طرف برای پایان دادن به جنگ در غزه با اشاره به بن‌بست مذاکرات متوقف کرده است. «ماجد الانصاری»، سخنگوی وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای گفت: «زمانی که طرف‌ها تمایل و جدیت خود را برای پایان دادن به جنگ نشان دهند، این تلاش‌ها را با شرکای خود از سر خواهد گرفت.» «آدام راسگون»، «آرون باکسرمن» و «جولیان بارنز» در گزارشی در نیویورک تایمز نوشتند، مقامات آمریکایی و اسرائیلی در آخر هفته گذشته گفته بودند که مقامات قطری به رهبران سیاسی حماس گفتند که به‌دلیل توقف مذاکرات در این کشور دیگر جایی برای آنها نیست.
  • زمزمه‌های مخالفت با ترامپ در ناتو

    دنیای‌اقتصاد: یک مقام ارشد نظامی ناتو روز شنبه (۱۹آبان) اعلام کرد که هرگونه توافق صلحی که توسط رئیس‌جمهور منتخب دونالد ترامپ مورد مذاکره قرار گیرد و به ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه اجازه دهد تا ادعای پیروزی در اوکراین را داشته باشد، منافع ایالات متحده را تضعیف خواهد کرد. «لارا جیکز» در گزارش خود در نیویورک‌تایمز نوشت، دریاسالار «راب بائر»، رئیس هلندی کمیته نظامی ناتو، در یک مصاحبه در حاشیه اجلاس دفاعی اروپا در پراگ گفت: «اگر اجازه دهید کشوری مانند روسیه پیروز شود، از این وضعیت به‌عنوان یک طرف پیروز خارج شود، دولت‌های اقتدارگرای دیگر در جهانی که ایالات متحده هم در آن منافعی دارد چه خواهند کرد؟» وی افزود: «مهم است که درباره اوکراین به تنهایی صحبت کنیم، اما چیزی بیش از اوکراین در معرض خطر است.»
  • ترامپ قیمت را بالا برد

    دنیای‌اقتصاد: در سال۲۰۱۶، رئیس‌جمهور تایوان با دونالد ترامپ تماس گرفت تا پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری به او تبریک بگوید. ترامپ این تماس را پذیرفت و اولین رئیس‌جمهور (یا رئیس‌جمهور منتخب وقتِ) آمریکا شد که طی دهه‌ها با یک رهبر تایوانی صحبت می‌کرد. «کریس باکلی» و «امی چانگ چین» در گزارش ۱۰نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشتند، این بار، پس از اینکه ترامپ برای دومین بار در کاخ سفید پیروز شد، تایوان به سرعت گزارش‌هایی مبنی بر اینکه رهبر فعلی آن، «لای چینگ-ته»، به دنبال تماس تلفنی مشابه با رئیس‌جمهور منتخب است، تکذیب کرد. تضاد، گویا بود. به نظر می‌رسد تایوان در حال آماده شدن برای یک رابطه ظریف‌تر و احتمالا آزمایشی‌تر با ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید است. در جریان مبارزات انتخاباتی، ترامپ پیشنهاد کرده بود که تایوان باید به ایالات متحده برای کمک به دفاع از جزیره در برابر چین پول بپردازد و از این شکایت کرد که تایوان تجارت نیمه هادی‌های آمریکا را به سرقت برده است.
  • راهنمای کار با ترامپ

    دنیای اقتصاد: برخی از رهبران جهان که در گذشته با ترامپ مشکل داشتند، اکنون توانسته‌اند با او کار و حتی نظرش را جلب کنند. ترودو و زلنسکی در همین فهرست قرار می‌گیرند. این دو سیاستمدار به این نتیجه رسیده‌اند که باید در رفتار با ترامپ به‌گونه‌ای عمل کنند که متناسب با روحیه معامله‌گری وی باشد. یعنی ترامپ احساس کند که در قبال یک توافق یا معامله با آنها چیزی عایدش می‌شود. او همچنین تملق را دوست دارد و به همین دلیل این دسته از رهبران چنین مساله‌ای را در رفتارهایشان در قبال ترامپ مدنظر قرار می‌دهند.
  • آخرالزمان در باریکه

    دنیای‌اقتصاد: «فولکر ترک»، مسوول حقوق بشر سازمان ملل، «بی تفاوتی آشکار» اسرائیل در قبال کشتار غیرنظامیان در غزه را محکوم کرد. او این محکومیت را پس از گزارش جدید آژانس خود اعلام کرد که بر اساس آن نزدیک به ۷۰درصد از مرگ‌های تاییدشده مربوط به زنان و کودکان بوده است. الجزیره در گزارش ۸نوامبر نوشت، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل (OHCHR) این گزارش را روز جمعه منتشر و تایید کرد ۸۱۱۹نفر از بیش از ۳۴۵۰۰نفری را که گزارش‌ شده در طول ۶ماه اول جنگ اسرائیل در غزه جان خود را از دست دادند، زنان و کودکان تشکیل می‌دهند و کوچک‌ترین جان‌باخته جنگ غزه هم فقط یک روز داشت. این مقام سازمان ملل «بی توجهی عمدی» اسرائیل به «قوانین جنگ...که برای محدود کردن و جلوگیری از رنج انسان در زمان درگیری مسلحانه طراحی شده است» را محکوم کرد. وی با اشاره به محاصره فعلی شمال غزه و تصمیم این رژیم برای قطع روابط با «آنروا» از اسرائیل خواست به تعهدات بین‌المللی خود عمل کند.
  • بوروکرات‌ها در سیبل

    دنیای‌اقتصاد: لرزه‌های پیروزی قاطع دونالد ترامپ در انتخابات، هر گوشه از واشنگتن را درنوردیده است. اما حداکثر شدت این لرزه‌ها از سوی نیروی کار فدرال پایتخت احساس می‌شود؛ مجموعه عظیمی از کارمندان عمدتا ناشناس که ترامپ از آن به‌عنوان «دولت پنهان» یاد می‌کند. «رابرت دریپر»، «مایکل کراولی» و «زک مونتاگ» در گزارشی در نیویورک‌تایمز نوشتند، اندک تصوری بیش از این باور که قدرت اجرایی او توسط گروهی از بوروکرات‌های غیرمنتخب محدود شده، رئیس جمهور سابق و آینده را به خود مشغول کرده است. ترامپ در اولین گردهمایی کمپین۲۰۲۴ خود در واکو، تگزاس، بوروکراسی را به‌عنوان یک «دشمن ملی» معرفی و اعلام کرد: «یا دولت پنهان آمریکا را نابود می‌کند یا ما دولت پنهان را نابود می‌کنیم.»
  • آرای الکترال ترامپ افزایش یافت

    دنیای اقتصاد: آخرین نتایج از انتخابات آمریکا حاکی از آن است که ترامپ فاصله خود را از هریس افزایش داده است. داده‌های سایت و لینکدونی «realclearpolitic» نشان می‌دهد که تا روز شنبه ترامپ ۳۱۲رای الکترال به‌دست آورده است و هریس به ۲۲۶رای الکترال دست پیدا کرده است. در سنا نیز جمهوری‌خواهان توانستند در ادامه شمارش‌ها یک کرسی به دارایی‌های سیاسی خود بیفزایند و به ۵۳کرسی برسند. دموکرات‌ها هم ۴۷کرسی دارند. در مجلس نمایندگان نیز برتری با جمهوری‌خواهان است؛ هرچند که فاصله بین دو حزب کاهش یافته است. بر اسا‌س آخرین شمارش‌ها جمهوری‌خواهان صاحب ۲۱۴کرسی شده‌اند و به دموکرات‌ها ۲۰۵کرسی رسیده است. بنا بر داده‌های نیویورک‌تایمز، نتایج قطعی هنوز از ایالت‌های پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین، جورجیا و نوادا بیرون نیامده است؛ هرچند که این ایالت‌ها به رنگ قرمز درآمده‌اند و تقریبا کار تمام است. در نوادا با ۹۵درصد آرا، ترامپ با ۵۱درصد آرا از هریس ۴۷درصدی پیش است. این ایالت ۶رای الکترال دارد. در پنسیلوانیا نیز با ۹۵درصد آرا، ترامپ پیشتاز است و این ایالت را از آن خود کرده است. این ایالت ۱۹رای الکترال دارد.
  • اتحاد مبهم ترامپ با اعراب آمریکایی

    دنیای اقتصاد: در آخرین ساعات قبل از طلوع روز انتخابات، برخی از نیروهای وفادار به دونالد جی.ترامپ در میشیگان در میدان «گرند رپیدز» روی صحنه رفتند تا پیام انتخاباتی خود را به امری روشن و واضح تبدیل کنند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، عامر غالب، شهردار همترامک میشیگان گفت: «صلح را به جای جنگ انتخاب کنید.» به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، دموکرات‌ها، بیل بازی، شهردار دیربورن هایتسِ میشیگان را پیشنهاد کرده بودند که به گفته برخی جزو فریادکنندگان جنگ است. نماینده سابق مایک راجرز، نامزد جمهوری‌خواه مجلس سنا هم روی صحنه گفت: «ما از دوستان عرب مسلمان و مسیحی استقبال می‌کنیم و در ادامه افزود: «همه ما خواهان راهی به سوی صلح هستیم.» او با خطاب قرار دادن اعراب گفت: «به‌خاطر اینکه بخشی از این ائتلاف بودید، سپاسگزارم.»
  • همه مردان رئیس‌جمهور

    دنیای‌اقتصاد: دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب روز پنج‌شنبه «سوزی وایلز»، استراتژیست فلوریدایی را که نزدیک به چهار سال است که کارزار سیاسی او را اداره می‌کند، به‌عنوان رئیس دفتر در کاخ سفید برای دولت آینده خویش منصوب کرد. «مگی هابرمن» و «جاناتان سوان» در گزارش ۷نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشتند، این اولین «اعلان شغلی» است که ترامپ از زمان پیروزی در انتخابات روز سه‌شنبه انجام داده و مشاورانش هم مشتاق این «اعلان» بودند تا در نهایت وی بتواند انتخاب‌های خود را برای رده‌های بالای دولت آغاز کند. ترامپ به این دلیل خانم وایلز را انتخاب کرد که او را به خوبی می‌شناسد و از نزدیک با هم کار کرده‌اند. وایلز همچنین نحوه عملکرد ترامپ را می‌داند، با خانواده‌اش نزدیک است و اکثر اعضای تیم فعلی‌اش به او وفادار هستند. او اولین زنی خواهد بود که این شغل را بر عهده می‌گیرد.
  • ۱۰ صهیونیست در آمستردام زخمی شدند

    دنیای اقتصاد: وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که پس از پایان بازی تیم‌‌‌های آژاکس آمستردام هلند و مکابی تل‌‌‌آویو در آمستردام، ۱۰ صهیونیست زخمی و تماس با چهار نفر دیگر قطع شده است. در حالی‌‌‌که بازی با برتری ۵برصفر تیم اروپایی به پایان رسید. به گزارش «ایسنا»، تنش‌‌‌ها در آمستردام زمانی به اوج خود رسید که ۳هزار هوادار تیم اسرائیلی «مکابی تل‌‌‌آویو» در بازی باشگاهی «لیگ اروپا» مقابل آژاکس در ورزشگاه «یوهان کرایف آرنا» شرکت کردند. شامگاه چهارشنبه از هواداران مکابی تل‌‌‌آویو حین پایین کشیدن پرچم بزرگ فلسطین از ساختمانی در مرکز شهر آمستردام فیلمبرداری شد. شهردار آمستردام از برگزاری راهپیمایی حامیان فلسطین در نزدیکی استادیوم و پیش از برگزاری این بازی ممانعت به عمل آورد که این مساله درگیری را آغاز کرد. سخنگوی پلیس هلند نیز شامگاه پنج‌‌‌شنبه تایید کرد که ۵۷ نفر قبل از پایان بازی آژاکس و مکابی تل‌‌‌آویو دستگیر شده‌‌‌اند. در این میان، دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌‌‌وزیر رژیم صهیونیستی تایید کرد که ۲ هواپیمای اضطراری را برای خروج صهیونیست‌‌‌ها از آمستردام ارسال کرده است.
  • به دنیای ترامپ خوش آمدید

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: پیروزی خیره‌کننده دونالد ترامپ او را به اثرگذارترین رئیس‌جمهور آمریکا از زمان فرانکلین روزولت بدل کرده است. چهل‌وپنجمین رئیس‌جمهور آمریکا پس از شکست کامالا هریس در انتخابات، آن هم با اختلاف زیاد، اکنون چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا می‌شود. ترامپ از زمان گروور کلیولند در سال ۱۸۹۲، اولین فردی است که موفق می‌شود در دوره‌های غیرمتوالی بر کرسی ریاست‌جمهوری آمریکا تکیه زند و با این موفقیت، عصر سیاسی جدیدی را برای آمریکا و جهان تعریف خواهد کرد.از منظر اکونومیست، از جهاتی دوران ترامپ یک عصر جدید و نوین است.
  • وضعیت «قرمز» در آمریکا

    دنیای اقتصاد: آمریکا به رنگ قرمز درآمد. قرمز رنگ جمهوری‌خواهان است. مردم آمریکا، دموکرات‌ها را از کنگره و کاخ سفید بیرون کردند و حالا برای ۴سال قدرت دست «فیل‌ها» افتاد. فیل نماد جمهوری‌خواهان است. نتایج انتخابات نشان می‌دهد که آمریکا یک «گردش به راست» اساسی داشته است. بر اساس آخرین آرای الکترال تا لحظه تنظیم گزارش، ترامپ از حد ۲۷۰رای الکترال گذشت و به ۲۷۷رای الکترال رسید؛ البته به این آرا اضافه خواهد شد. به این ترتیب ترامپ به چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا تبدیل شد و جایگزین بایدن خواهد شد.
  • کسب اکثریت در مجلس بزرگان

    دنیای‌اقتصاد: حزب جمهوری‌خواه کنترل سنای ایالات متحده را دوباره به دست گرفت و به دو سال رهبری دموکرات‌ها پایان داد. در انتخابات روز سه‌شنبه، بر سر یک‌سوم کرسی‌های سنا - یا ۳۴ کرسی –رقابت بود که البته از این تعداد تنها تقریبا ۹کرسی آن رقابتی بود. دموکرات‌ها با توجه به اکثریت ضعیف خود در برابر از دست دادن کنترل خویش در مجلس آسیب‌پذیر بودند. ائتلافی متشکل از چهار سناتور مستقل و ۴۷دموکرات، اکثریت ۵۱نفری از مجموع ۱۰۰کرسی می‌توانست در اختیار دموکرات‌ها قرار دهد. اما روز سه‌شنبه، دو شکست کلیدی، قدرت بر سنا را دوباره به دست جمهوری‌خواهان بازگرداند.
  • اخراج در ۳دقیقه

    دنیای‌اقتصاد: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه (۱۵آبان‌ماه) یوآو گالانت، وزیر جنگ خود را به‌دلیل اختلافات درباره نحوه پیگیری جنگ غزه برکنار کرد. شبکه ۱۲تلویزیون صهیونیستی گزارش داد که مکالمه برکناری میان نتانیاهو و گالانت فقط سه‌دقیقه طول کشید. برکناری گالانت اعتراضاتی را در سراسر این رژیم از جمله تجمع بزرگ در نزدیکی اقامتگاه نتانیاهو در قدس اشغالی برانگیخت.
  • چرا موج آبی شکل نگرفت؟

    حسین موسوی/روزنامه‌نگار
    سال۲۰۱۶، هنوز نتایج انتخابات تمام نشده بود که روزنامه نیویورک‌تایمز، در اقدامی نادر در این روزنامه عکس بزرگی از هیلاری کلینتون چاپ کرده و تیتر زده بود: «مادام پرزیدنت». تا روز انتخابات همگان یک پیروزی آسان برای هیلاری کلینتون تصور می‌کردند و هیچ‌کس، حتی خود ترامپ هم باور نمی‌کرد که پیروز انتخابات شود. اینکه خود ترامپ هم باور به پیروزی نداشت، موضوعی مستند است که در کتابی درباره ترامپ نوشته شده و ترامپ گفته بود تنها نامزدی او به کسب‌وکارش رونق می‌دهد.
  • بمباران مهم‌ترین بیمارستان غزه

    دنیای‌اقتصاد: یک هفته پس از خروج نیروهای اسرائیلی از مجتمع بیمارستانی «کمال عدوان» و بازداشت ده‌ها نفر از جمله کارکنان پزشکی، مقامات محلی گفتند، بمباران اسرائیل روز دوشنبه (۱۴ آبان‌ماه) به این بیمارستان بزرگ در شمال نوار غزه آسیب رسانده و کارکنان پزشکی و بیماران را مجروح کرد. «هیبا یازبک» در گزارش ۴نوامبر در نیویورک تایمز نوشت: وزارت بهداشت غزه روز دوشنبه در بیانیه‌ای با عنوان «یک تماس پر اضطراب که ممکن است آخرین تماس باشد» گفت: اسرائیلی‌ها به بمباران و تخریب بیمارستان کمال عدوان در جبالیا، شهری پرجمعیت در شمال شهر غزه ادامه می‌دهند. این بمباران تمام امکانات بیمارستان را تحت تاثیر قرار داد، باعث جراحات بسیاری در میان کارکنان پزشکی و بیماران شد و مانع از حرکت کادر درمان بین بخش‌ها برای مداوای همکاران مجروح خود شد.
  • انتخابات غیرعادی در آمریکا

    دنیای اقتصاد: پس از برگزاری کارزارهای داغ انتخابات ریاست‏جمهوری در ایالات متحده، میلیون‏ها رای‌دهنده در سراسر ایالات متحده رای خود را به صندوق انتخابات انداختند. این انتخابات در شرایطی روز سه‏شنبه برگزار شد که کامالا هریس، نامزد دموکرات‏ها و دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‏خواهان در نظرسنجی‌های پیش از انتخابات شانه به شانه همدیگر حرکت می‏کردند. به گزارش الجزیره، طبق گزارش ردیاب روزانه سایت «۵۳۸»، هریس در سطح ملی ۱.۲امتیاز نسبت به ترامپ پیشی دارد؛ حاشیه ای که در روزهای اخیر نسبتا ثابت مانده، اگرچه در مقایسه با یک ماه قبل کاهش یافته است. به گفته همین سایت، در ایالت‏های نوسانی، هریس در میشیگان و ویسکانسین یک امتیاز برتری دارد.
  • ضرورت افشای رسانه‌ای دروغ دشمنان

    علی غفوری/تحلیلگر مسائل نظامی
    با گذشت ۲هفته ازتجاوز اسرائیل به ایران به طرز غریبی رسانه‌های خارجی در حال بزرگ‌نمایی موفقیت اسرائیل در این حمله هستند و متاسفانه به لحاظ رسانه‌ای پاسخی هم سطح را از سوی منابع ایرانی شاهد نیستیم. منظور از پاسخ همسطح، پاسخی است که ابعاد بین‌المللی پیدا کرده و به شکلی پیدا و پنهان نظر افراد مطلع باشد. برخی منابع و رسانه‌ها با کوچک انگاری، خلاف مسیری که رهبری مشخص کردند، حرکت اسرائیل را در حد ترقه‌بازی جلوه دادند و بالعکس برخی رسانه‌های فارسی فعال در خارج یا کاربران مدعی دانش نظامی چنین نشان دادند که گویی ایران ضربه سختی از حریف متحمل شده است که همان بزرگ‌نمایی مورد تاکید ایشان است. به‌عنوان یک فعال رسانه‌ای که اندکی دانش نظامی نیز دارد، باید بگویم هرقدر در بخش نظامی توسعه‌یافته‌ایم، در بخش رسانه به شکل خودخواسته ضعیف مانده‌ایم.
  • یک انتخاب با دو بلیت

    دنیای اقتصاد: کارزارهای داغ انتخاباتی بالاخره تمام شد. این کارزار در شرایطی پیش رفت که دو نامزد آخرین تلاش‏هایشان را برای جذب رای بیشتر انجام دادند. درحالی‌که کامالا هریس در آخرین یکشنبه مبارزات انتخاباتی از کلیسایی در دیترویت بازدید کرد، دونالد جی.ترامپ به حامیانش گفت که «نباید» کاخ سفید را پس از انتخابات۲۰۲۰ ترک می‌کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‏تایمز، آخرین یکشنبه کارزار انتخاباتی ترامپ و هریس به رقابت این دو در ایالت‏های چرخشی خلاصه شد و این دو تمرکز خود را روی رای این ایالت‏ها گذاشتند. اما این کارزارها نشان داد که رفتار و پیام هر دو نامزد تا چه حد متفاوت است.
  • فرجام «جنگ بزرگ» پس از انتخابات آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: ارتش اوکراین با سریع‌ترین سرعت در سال‌های اخیر در شرق اوکراین جایگاه خود را از دست می‌دهد. هجوم چند هزار سرباز کره‌شمالی به روسیه ابعاد غیرقابل پیش‌بینی جدیدی را به «خشونت‌بارترین جنگ در اروپا در نسل‌های اخیر اضافه کرده است.» بمباران روسیه -از جمله ۲۰شب حمله هواپیماهای بدون سرنشین به پایتخت اوکراین، تنها در ماه اکتبر- هر روز بر تعداد تلفات غیرنظامیان می‌افزاید. «کارک سانتورا» در گزارش ۳نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشت، در مقابل این پس‌زمینه دشوار، اوکراین برای انتخابات ایالات متحده در روز سه‌شنبه آماده می‌شود که بسته به اینکه چه کسی برنده کاخ سفید می‌شود، تقریبا به‌طور قطع مسیر کشور را به روش‌های عمیقا متفاوتی شکل می‌دهد.
  • دوپاره شدن لاتین‌تبارها در آمریکا

    دنیای اقتصاد: در کوئینز، کلودیای ۲۶ساله، نسل اول لاتین تبار تحصیلکرده و متولد ایالات متحده، سر میز شام خانواده‌اش نشست و درگیر بحث‌های سیاسی داغ شد که دائم بین انگلیسی و اسپانیایی در نوسان بود. او و والدین مهاجرش از مکزیک و السالوادور بر سر آینده کشوری که همه آنها را وطن می‌نامند، با هم درگیر شدند. کلودیا که از مدیریت دولت بایدن در جنگ اسرائیل در غزه و مساله مهاجرت ناامید شده است، اما متعهد به رای دادن به نامزد جمهوری‌خواه و بازگشت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکاست، گفت: «مساله دوست داشتن هریس نیست.» والدین او -که بیش از یک دهه است شهروند ایالات متحده‌اند- احساس متفاوتی دارند. آنها نگران امنیت اقتصادی خود هستند؛ مانند آن ۵۲درصد از لاتین‌تبارها، طبق نظرسنجی ژوئن. آنها از ترامپ به‌دلیل سیاست‌های اقتصادی‌اش و ناامیدی از تورمی که ایالات متحده در چند سال اخیر تجربه کرده است، حمایت می‌کنند.
  • اخراج رسمی آنروا از سرزمین‌های اشغالی

    رویترز: وزارت خارجه اسرائیل به‌طور رسمی به سازمان ملل متحد اعلام کرد با هماهنگ‌کننده کمک‌های انسان‌دوستانه این سازمان برای مردم فلسطینی موسوم به آنروا قطع ارتباط کرده است. آنروا با محکوم کردن این اقدام ، آن را «شرم‌آور» خواند. این نهاد جهانی از سال۱۹۴۸ برای کمک به آوارگان فلسطینی تشکیل شده است.
  • بازداشت مشاور ارشد نتانیاهو

    ایسنا: در پی درز اطلاعات محرمانه از سوی دفتر «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که به اذعان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی باعث ایجاد بحران بی‌سابقه بین سطوح سیاسی و امنیتی در اسرائیل شده است، تحقیقات گسترده‌ای برای کشف عامل اصلی این بحران در سرزمین‌های اشغالی صورت گرفته است. در همین راستا، «باراک راوید» خبرنگار پایگاه خبری «آکسیوس» و پایگاه خبری عبری‌زبان «واللا» به نقل از منابع امنیتی در رژیم صهیونیستی گزارش کرد که «یولی یوئل الدشتاین» از نمایندگان حزب لیکود و یکی از مشاوران ارشد نتانیاهو به‌عنوان یکی از مظنونان اصلی دستگیرشده است.
  • آمریکایی‌های عرب‌تبار چه کسی را نامزد ضد جنگ می‌دانند؟

    برای بیش از یک‌سال، لیلا العبد می‌گوید که او و دیگر آمریکایی‌های عرب‌تبار آمریکایی، در یک «تدفین دسته‌جمعی» بوده‌اند. او گفت: «ما غصه میخوریم، ما ناامیدیم، ما عصبانی هستیم، ما دل شکسته‌ایم، احساس می‌کنیم به ما خیانت شده است.» به گزارش الجزیره، اکنون، درحالی‌که بمب‌ها همچنان می‌بارند، او افزود که از رای‌دهندگان عرب تبار آمریکایی خواسته می‌شود تا غم خود را متوقف کنند و روز سه‌شنبه به نامزدهایی رای ندهند که برنامه‌ای برای «توقف کشتار» ندارند.
  • پایان گفتمان دموکرات‌ها؟

    دنیای اقتصاد: دموکرات‌ها به وضوح در این انتخابات با باد مخالف روبه‌رو هستند. در آخرین نظرسنجی نیویورک تایمز/کالج سیه‌نا، تنها ۴۰درصد از رای‌دهندگان عملکرد جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده را تایید کرده و تنها ۲۸درصد گفته‌اند که کشور در مسیر درستی پیش می‌رود. سوالی که پیش می‌آید این است که چطور ترامپ هنوز این‌قدر در رقابت قدرتمند ظاهر شده است؟ ساده‌ترین پاسخ این است که محیط سیاسی ملی آن‌قدرها که بسیاری تصور می‌کنند برای پیروزی دموکرات‌ها مساعد نیست.
  • چه زمانی منتظر نتایج انتخابات آمریکا باشیم؟

    دنیای‌اقتصاد: ایالات متحده تنها یک روز تا انتخابات ریاست‌جمهوری فاصله دارد و کامالا هریس و دونالد ترامپ کمپین‌های خود را بر ایالت‌های نوسانی مهم متمرکز کرده‌اند؛ جایی که هر رای مهم هست. اما بگذارید چند نکته توضیح داده شود. «الیزابت ملیموپولوس» گزارش خود در الجزیره را چنین روایت می‌کند:
  • شوک میشیگان به دموکرات‌ها

    دنیای‌اقتصاد: «سامره لقمان» می‌خواهد در صورت شکست کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ایالات متحده، در برابر رقیب جمهوری‌خواه خود، دونالد ترامپ، آمریکایی‌های عرب مقصر شناخته شوند. لقمان گفت که برای مدت طولانی، دموکرات‌ها رای اعراب را مسلم می‌دانستند، اما زمان آن فرا رسیده که بهای جنگ اسرائیل با حمایت ایالات متحده علیه غزه و لبنان را بپردازند.
  • روستایی‌ها به هریس رای می‌دهند؟

    دنیای‌اقتصاد: خانواده کرتیس پلانت از زمانی که او به یاد می‌آورد، کشاورزی می‌کردند. یا همان‌طور که پسر عموی او، هوراس آمیکا، آن را توصیف کرد: «از زمانی که خودم را می‌شناسم.» این زوج در حال قدم زدن در یک بخش از مزرعه خود، در باغات درختان هلو و گردوی آمریکایی که این کانتی را پوشانده‌اند، دشواری‌های زندگی کشاورزی، به‌ویژه به‌عنوان مردان سیاه‌پوست در مناطق روستایی جنوب ایالات متحده را بازگو می‌کند. به گزارش الجزیره، پلانت گفت که کشاورزانی مانند او در حال «از بین رفتن» هستند. او توضیح داد: «پولی برای آنها وجود ندارد. بنابراین فقط مزارع بزرگ می‌توانند زنده بمانند.» اما هنگامی که پلانت ردیف‌های باغ خود را بررسی می‌کرد -و خاکی که قصد داشت به زودی بامیه، نخود و شلغم را در آن بکارد- یک نکته خوش‌بینانه ابراز کرد.
  • نگاه از بیرون به انتخابات آمریکا

    دنیای اقتصاد: با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در ۵نوامبر، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که کامالا هریس، معاون دموکرات رئیس‌جمهور و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق جمهوری‌خواه در یک رقابت تنگاتنگ وارد روز انتخابات می‌شوند. به گزارش الجزیره، اما درحالی‌که انتخابات ایالات متحده برای خود آمریکایی‌ها مهم است تا رهبر ۴سال آینده خود را ببینند، پایتخت‌های بیشتر کشورهای جهان نیز به‌دلیل ضریب نفوذ آمریکا، منتظر هستند تا نتیجه انتخابات مشخص شود. برخی از کشورها ترجیح می‌دهند هریس رئیس‌جمهور شود و برخی دیگر از آنها ترجیحشان دونالد ترامپ است. در ادامه نگاهی به برخی از این کشورها می‌اندازیم:
  • خاورمیانه در وضعیت «نااطمینانی ناپایدار»

    دنیای‌اقتصاد: پس از آخرین مبادله موشکی بین اسرائیل و ایران، خاورمیانه همچنان در وضعیت «نااطمینانی ناپایدار» است. «آماندا تاوب» در گزارش ۲نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشت، در ستون چند هفته پیشم، نگاه کردم که چگونه حمله ۷اکتبر۲۰۲۳ توسط حماس، تهاجم اسرائیل به غزه و گسترش جنگ بین اسرائیل، ایران و گروه‌های شبه‌نظامی منطقه‌ای، تعادل قدرت در خاورمیانه را با بی‌ثباتی مواجه کرده است. ترکیب جدید «عدم قطعیت» و «تهاجم» می‌تواند نشانه‌ای برای تبدیل شدن به یک جنگ همه‌جانبه باشد. حتی با وجود مذاکرات در جریان برای حل مناقشات بین اسرائیل و حماس در غزه و بین اسرائیل و حزب‌الله در لبنان، منطقه همچنان دور از ثبات است. شرایط انتخاباتی آمریکا را هم به این وضعیت اضافه کنید تا ببینید دورنمای برقراری مجدد تعادل بسیار دورتر از انتظار به نظر می‌رسد.
  • قتل‌عام وحشیانه در غزه

    دنیای‌اقتصاد: «دفتر رسانه‌های دولتی غزه» گزارش داد که در دو حمله هوایی اسرائیل به ساختمان‌های مسکونی در شمال غزه که «قتل عام وحشیانه» توصیف شد، ۸۴فلسطینی از جمله بیش از ۵۰کودک جان باختند. «مرسیها گادزو» در گزارش ۲نوامبر در الجزیره نوشت، این کشتار در حالی انجام گرفت که ایالات متحده قرار است تجهیزات نظامی بیشتری از جمله کشتی‌های جنگی، جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌های دوربرد را در خاورمیانه مستقر کند. نسل‌کشی اسرائیل در غزه از ۷اکتبر۲۰۲۳ تاکنون حداقل ۴۳هزار و ۲۵۹فلسطینی را شهید و ۱۰۱هزار و ۸۲۷نفر را مجروح کرده است.
  • سراب وحدت در آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: پیام ضدمهاجرتی دونالد جی.ترامپ تنش‌های طولانی‌مدت را افشا می‌کند و امید دموکرات‌ها برای همبستگی را به چالش می‌کشد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در تصور دموکرات‌ها، «مردم رنگین‌پوست» یک اصطلاح وحدت‌بخش است، برچسبی برای ائتلاف بادوام از رای‌دهندگان سیاه‌پوست و لاتین‌تبار و همچنین آمریکایی‌های آسیایی، عرب آمریکایی و بومیان آمریکا. دونالد جی ترامپ نشان می‌دهد که این وحدت چقدر ممکن است خیالی باشد. برای ماه‌ها، کمپین ترامپ و متحدانش به‌طور موثر از اختلافات و تعصب در جوامع اقلیت سوء‌استفاده کرده و آنها را در مقابل مهاجران و یکدیگر قرار داده‌اند.
  • رفراندوم برای «اول آمریکا»

    دنیای اقتصاد: انتخابات ریاست‌جمهوری این دوره برای این اهمیت دارد که در دو جبهه جنگ است و دنیا بسیار تغییر کرده است. جنگ روسیه با اوکراین و بالا بودن تنش‌ها در منطقه خاورمیانه، این دوره از انتخابات آمریکا را بسیار حائز اهمیت کرده است. آنتون تریانوفکسی، رئیس دفتر نیویورک‌تایمز در مسکو می‌گوید: «برخی از اوکراینی‌ها نگران هستند که ترامپ تلاش خواهد کرد تا یک توافق صلح سریع را که به نفع روسیه خواهد بود، تحمیل کند. اما آنها همچنین نگرانند که حمایت آمریکا از اوکراین تحت ریاست‌جمهوری هریس کاهش یابد.
  • ریسک بزرگ پیروزی ترامپ

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: هفته‌نامه اکونومیست نوشت: رای‏دهندگانی که ادعا می‌کنند حسابگر هستند، خطر و ریسک میراثی را که از ترامپ بر جای می‌ماند، سخت نادیده می‌گیرند. با برگزیدن ترامپ، آمریکایی‌ها با اقتصاد، حاکمیت قانون و صلح بین‌المللی قمار می‌کنند. کسانی که احتمال وخیم شدن اوضاع را دست کم می‏گیرند، در واقع خود را فریب می‌دهند .تصور اینکه هریس یک رئیس‌جمهور درخشان باشد، دشوار است، اما حداقل می‌توان مطمئن بود که او مسبب بروز یک فاجعه نخواهد شد.
  • مرگبارترین ماه اسرائیل

    دنیای‌اقتصاد: از نیمه‌شب پنج‌شنبه تا صبح دیروز جمعه ارتش اسرائیل ۱۴ حمله را به ضاحیه جنوبی بیروت انجام داد. این حملات مناطق حاره حریک، تحویطه الغدیر، الغبیری و محله آمریکایی‌ها در ضاحیه جنوبی بیروت را هدف قرار داد. به گفته خبرنگار الجزیره، همچنین جنگنده‌های رژیم صهیونیستی منطقه عین‌الرمانه در جبل لبنان در جنوب این کشور را هدف قرار دادند. وزارت بهداشت لبنان پنج‌شنبه اعلام کرد آمار قربانیان جنگ رژیم صهیونیستی در لبنان از آغاز درگیری‌ها از ۸اکتبر تاکنون به ۲۸۶۷شهید و ۱۳۰۴۷مجروح رسید. برای چهارمین هفته متوالی جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی به حملات هوایی شدید خود به روستاها و شهرک‌های جنوب لبنان ادامه دادند و شامگاه پنج‌شنبه اطراف شهرک العباسیه را هدف قرار دادند.
  • پشت کردن هندی‌تبارها به نامزد هموطن

    یک نظرسنجی جدید از نگرش‌های سیاسی جامعه نشان می‌دهد که پیش‌بینی می‌شود کامالا هریس، نامزد دموکرات ریاست‌جمهوری، بخشی از سهم سنتی حزب خود را از رای‌دهندگان هندی –آمریکایی که به‌طور تاریخی در کنار دموکرات‌ها بوده‌اند، در انتخابات۲۰۲۴ ایالات متحده از دست بدهد. به گزارش الجزیره، اگرچه هریس می‌تواند اولین رئیس‌جمهور هندی‌تبار آمریکایی ایالات متحده شود؛ اما نظرسنجی بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی نشان می‌دهد که او احتمالا نسبت به جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی در سال۲۰۲۰، آرای کمتری را از این جامعه کسب خواهد کرد.
  • رئیس جدید پارلمان عراق کیست؟

    دنیای‌اقتصاد: پارلمان عراق در جلسه شامگاه پنج‌شنبه خود، محمود المشهدانی را به‌عنوان رئیس انتخاب کرد. این جلسه پارلمان عراق پس از چندین ماه تلاش‌های ناکام، برای انتخاب رئیس جدید پارلمان شکل گرفت. «محمود المشهدانی» و «سالم العیساوی» برای تصدی این سمت به رقابت پرداختند که اولی پس از برگزاری رای‌گیری سری در دو مرحله با اکثریت آرای ۱۸۳نماینده از مجموع ۲۶۹نماینده حاضر در جلسه، حد نصاب پیروزی برای پست ریاست پارلمان را به‌دست آورد. عبداللطیف جمال رشید، رئیس‌جمهوری عراق در این باره تصریح کرد که انتخاب رئیس پارلمان گامی مهم در راستای قانون اساسی و حاکمیت ملی است.
  • ترجیحات در دکترین «جهان روسی»

    محمد‌حسين باقي
    بعد از حمله‏‏‌ نظامی اسرائیل به برخی مراکز نظامی در ایران در بامداد شنبه ۵آبان ماه ۱۴۰۳، این پرسش در میان افکار عمومی مطرح است که چرا روسیه گامی در حمایت از ایران برنداشت؟ مگر نه این است که گفته می‌شود ایران در جنگ اوکراین در حمایت از روسیه درآمده است؟ مگر نه این است که قرار است «موافقت‏‏‌نامه جامع همکاری‏‏‌های ۲۰‏‏‌ساله بین ایران و روسیه» امضا شود؟ پس چرا روس‏‏‌ها نه‏‏‌تنها اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران را محکوم نکردند بلکه از حمایت تسلیحاتی از ایران هم دریغ کردند؟ در اینجا می‌خواهیم بر اساس یک رویکرد تاریخی، گریزی به تاریخ بزنیم و ببینیم «دکترین»های روسیه در رابطه با «منافع روسیه» و «همسایگان» چه می‌گویند.در این میان مختصات دو دکترین «پریماکوف» و «کاراگانوف» و تاثیر آن بر سیاست خارجی روسیه بررسی می‌شود. بر اساس این دو دکترین، خواننده درخواهد یافت که نگاه روسیه به «منافع» خود و «همسایگان» دور و نزدیکش چیست.
  • ایوانکا کجاست؟

    بزرگ‌ترین دختر دونالد جی.ترامپ و دستیار ارشد سابق او زمانی یکی از برجسته‌‌‌ترین بازیگران کمپین انتخاباتی او بود. اخیرا او به‌طور محسوسی غایب است. به نوشته روزنامه نیویورک‌‌‌تایمز، در چند وقت اخیر ایوانکا در حال موج‌‌‌سواری در دریا دیده شده؛ بعد در مقابل برج ایفل ژست گرفته و در یک مهمانی فرمول‌یک در میامی با لباس قرمز ماشین مسابقه‌‌‌ای شرکت کرده؛ بعد با فرزندانش در حال گشت و گذار مشاهده شده و به دیدار کیم کارداشیان رفته و با او نیز به گردش و تفریح پرداخته است؛ بعد در آکروپلیس در کنار همسرش، جرد کوشنر به دوربین‌‌‌ها لبخند زده است. با این حال، تنها جایی که ایوانکا ترامپ نرفته است، سر زدن به کارزار انتخاباتی پدر است.
  • گولن – اردوغان؛ از همدلی تا دشمنی

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    فتح‎الله گولن، متفکر دینی مستقر در آمریکا که جنبش اسلامی قدرتمندی را در ترکیه و فراتر از مرزهای این کشور ایجاد کرده بود، در سن ۸۳سالگی درگذشت. گولن زمانی متحد اردوغان رئیس‎جمهوری ترکیه بود، اما سال‌های پایانی خود را در اتهام سازمان‌‌‌دهی کودتا علیه اردوغان، رهبر ترکیه سپری کرد. خبرگزاری آناتولی نیز در گزارشی به نقل از هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد: «این گروه به یک منبع تهدید کم‌‌‌نظیر در تاریخ ملت ما تبدیل شده بود. هزاران نفر از جوانان ترکیه را با ارزش‌‌‌های مقدس فریب داد و به صفوف خود ملحق کرد. این جوانان را به ماشینی تبدیل کرد که به میهن، ملت و ارزش‌‌‌های مقدس خود خیانت ‌‌‌کنند.»
  • معرفی دبیرکل جدید حزب‌الله

    دنیای اقتصاد: حزب‌الله لبنان «شیخ نعیم قاسم» را به‌عنوان دبیرکل جدید معرفی کرد. در بیانیه حزب‌الله آمده که قاسم به‌دلیل «پایبندی به اصول و اهداف حزب‌الله» برای تصدی این سمت انتخاب شده است. او از موسسان حزب‌الله بوده و از سال۱۹۹۱ نایب‌رئیس آن بوده است.
  • خاورمیانه زیر سایه انتخابات آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: مقامات و تحلیلگران منطقه روز دوشنبه (۷ آبان ماه) گفتند، از آنجا که دولت بایدن آخرین فشار دیپلماتیک خود را در خاورمیانه قبل از انتخابات ریاست جمهوری هفته آینده اعمال می‌کند، انتظار می‌رود قبل از مشخص شدن نتیجه، دستاوردهای کمی از تحولات خاورمیانه حاصل شود. «پاتریک کینگزلی» در گزارش ۲۸ اکتبر در نیویورک‌تایمز نوشت، فرستادگان اسرائیل، مصر، ایالات متحده و قطر روز دوشنبه در دوحه پایتخت قطر درباره آتش‌بس در غزه گفت‌وگو کردند. همچنین انتظار می‌‌‌رفت که میانجی‌‌‌های آمریکایی در این هفته به تلاش برای دستیابی به آتش‌‌‌بس بین اسرائیل و حزب‌‌‌الله لبنان ادامه دهند. اما به گفته چهار مقامی که در مورد تفکر داخلی اسرائیل توضیحاتی دادند، تعداد کمی انتظار دارند که نتیجه قطعی از هر یک از این تلاش‌ها قبل از انتخابات سه‌شنبه آینده به دست بیاید و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل منتظر است ببیند چه کسی جانشین رئیس‌جمهور بایدن می‌شود تا رویکرد خود را بر اساس آن تغییر دهد. این مقامات به شرط ناشناس ماندن صحبت می‌کردند.
  • جنگ پنهان امپراتوری زرد با ابرقدرت‌ها

    دنیای‌اقتصاد: پکن که در حال حاضر تولیدکننده غالب مواد معدنی کمیاب است، از محدودیت‌های صادراتی و قدرت خود بر شرکت‌های دولتی، برای کنترل بیشتر دسترسی استفاده می‌کند. به نوشته روزنامه نیوریورک‌‌‌تایمز، سیطره چین برای تولید و پالایش مواد معدنی کمیاب که اجزای حیاتی برای پیشرفته‌‌‌ترین فناوری‌‌‌های امروزی است، در شرف قوی‌‌‌تر شدن است. در یک‌سری اقدامات انجام شده در هفته‌‌‌های اخیر، دولت چین خرید بسیاری از فلزات خاکی کمیاب و سایر مواد معدنی استخراج‌شده و تصفیه‌شده عمدتا در چین را برای شرکت‌های خارجی، به‌ویژه تولیدکنندگان نیمه‌هادی، به‌‌‌طور قابل‌توجهی سخت کرده است.
  • استارمر احیا می‌شود

    دنیای اقتصاد: دولت کر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، از زمانی که حزب او به پیروزی قاطع دست یافت، دچار مشکل شد، اما برنامه مالی که روز چهارشنبه اعلام خواهد شد، خبر از احیای مجدد احتمالی را می‌دهد.
  • دژاووی انتخابات ۲۰۱۶

    در فاصله کمتر از یک‌هفته مانده به انتخابات، دموکرات‌‌‌ها در حالی دچار حملات عصبی شده‌‌‌اند که در نظرسنجی‌‌‌های ملی، ترامپ رشد قابل‌توجهی داشته و در ایالت‌‌‌های چرخشی نیز که آرای آن بسیار حائز اهمیت است، برتر از هریس است. آلیسیا فاینلی در روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشت: حملات بدون وقفه به نامزد جمهوری‌خواهان و رأی‌دهندگانش، به او در پیروزیِ سال ۲۰۱۶ کمک کرد. این ممکن است همین تاثیر را داشته باشد. سه‌نظرسنجی در هفته گذشته نشان می‌دهد که رأی‌‌‌دهندگان به ترامپ نسبت به کامالا هریس امتیاز بیشتری می‌دهند و گالوپ دریافت که رتبه مثبت او برای اولین بار در سه کمپین انتخاباتی‌‌‌اش به ۵۰‌درصد رسیده است.
  • جنایت در ۲۴ روز

    دنیای‌اقتصاد: عملیات ۲۴روزه نظامی اسرائیل در شمال غزه بیش از هزار شهید بر جا گذاشت که بیشترشان کودک و زن بودند. الگوی حملات این جنایت اخیر حاکی از آن است که ارتش اسرائیل بیشتر علاقه‌مند است تا سطح عظیمی از تخریب را در ساختمان‌های مسکونی به جا بگذارد.
  • سوت پایان زودهنگام «ایشیبا»؟

    دنیای اقتصاد: حزب حاکم ژاپن (LDP) اکثریت خود را در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه از دست داد؛ زیرا رای‌دهندگان با رد قاطع وضعیت موجود، سیاست ژاپن را به نامطمئن‌ترین دوره خود در چند سال اخیر سوق دادند. به گزارش رادیو تلویزیون عمومی NHK، حزب لیبرال دموکرات (LDP) که از سال‌۱۹۵۵ به این سو به جز چهار سال بر ژاپن حکومت کرده است، بیش از ۵۰کرسی را در انتخابات مجلس نمایندگان از دست داد.«هیساکو اونو»، «موتوکو ریچ» و «کیوکو نوتویا» در گزارش خود برای نیویورک‌تایمز نوشتند، برای بیش از یک دهه، انتخابات در ژاپن برای لیبرال دموکرات‌های محافظه‌کار رنگ و بوی فرمالیته به خود گرفته بود. این‌بار، مردم خسته و خشمگین از رسوایی طولانی مدت مالی، سیاسی، تورم فزاینده و بار تامین خانواده‌ها، تنها یک‌ماه پس از انتصاب «شیگرو ایشیبا» به‌عنوان نخست‌وزیر جدید، ضربه تحقیرآمیزی به حزب وارد کردند. این شکست حتی زمانی آشکارتر شد که حزب «لیبرال دموکرات» (LDP) نتوانست از طریق ائتلاف حزبی با شریک سنتی خود «کومیتو» اکثریت را در مجلس دارای ۴۶۵کرسی به‌دست آورد.
  • جهنم «کورینهوو»

    دنیای‌اقتصاد: هواپیمای بدون سرنشین در حال پرواز بر فراز روستای کورینهوو، در منطقه کورسک روسیه که اوکراین در ماه اوت به آن حمله کرد، صحنه وحشتناکی را ثبت کرد: «حداقل هفت جسد در جاده افتاده بود که بیشتر آنها لباس غیرنظامی داشتند.» خودروهای ویران‌شده در کنار جاده دیده می‌شدند؛ در برخی از آنها جسد دیده می‌شد. در یکی از تصاویر مردی کنار دوچرخه خودش درازکش افتاده بود. به گفته یکی از داوطلبانی که به بازیابی بقایای آنها کمک کرد، برخی اجساد در گرمای تابستان به‌شدت تجزیه شده بودند که باید از روی دندان‌هایشان شناسایی می‌شدند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، ویدئو و عکس‌هایی که این صحنه را به تصویر می‌کشد، در روزهای اولیه حمله اوکراین، اولین تهاجم به خاک روسیه از زمان جنگ جهانی دوم، گرفته شده است.
  • ترامپ؛ قاتل ریگانیسم

    دیوید فرنچ، ستون‌نویس نیویورک‌تایمز در ۲۷اکتبر در مقاله‌ای نوشت: من درباره خیلی چیزها اشتباه کرده‌ام؛ اما در اینجا در دو مورد از مهم‌ترین‌هایش صحبت خواهم کرد: من فکر می‌کردم که دونالد ترامپ هیچ حمایت معناداری در حزب جمهوری‌خواه پیدا نخواهد کرد. من اعلان مبارزات انتخاباتی عجیب او را تماشا کردم که همراه با جمعیتی با دستمزد جزئی و یک سخنرانی تند، وحشیانه و گیج‌کننده بود و فکر می‌کردم: «این مرد به جایی نمی‌رسد.» دوم اینکه اعتقادم این بود که اوانجلیکاها یک دیواره آتشین در برابر او خواهند بود و مانع از رشد وی خواهند شد؛ درحالی‌که آنها تبدیل به وفادارترین یاران ترامپ تبدیل شدند و این گروه سوخت بازگشت او به سیاست، از فردای ششم ژانویه (روزی که طرفداران ترامپ به کنگره حمله کردند) هستند.
  • نبرد جنسیتی در آمریکا

    دنیای اقتصاد: میشل اوباما روز شنبه در یک گردهمایی در میشیگان با انتقاد از ترامپ و مردانی که می‌خواهند به او رای دهند، گفت: لطفا سرنوشت ما را به‏دست امثال ترامپ ندهید، کسی که از ما چیزی نمی‌داند و ما را تحقیر کرده است؛ زیرا رای به او رای علیه ارزش ماست.
  • روایت جدید از جنایت اسرائیل

    دنیای‌اقتصاد: وزارت بهداشت در غزه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی پس از بازداشت ده‌ها پزشک و برخی از بیماران و وارد کردن خسارت‌های گسترده به یکی از آخرین بیمارستان‌های فعال در شمال غزه، از بیمارستان «کمال عدوان» عقب‌نشینی کردند. این مرکز پزشکی پس از حمله و گلوله‌باران در بحبوحه تهاجم سه هفته‌ای اسرائیل به شمال، از سازمان بهداشت جهانی (WHO) خواست تا مجروحان را از این بیمارستان خارج کند. «طارق ابوعزوم» در گزارش ۲۶اکتبر برای الجزیره نوشت، «مروان الحمس» مدیر بیمارستان‌های صحرایی وزارت بهداشت غزه به الجزیره گفت: «بوی مرگ در اطراف بیمارستان پخش شده است.» پزشکان روز شنبه گفتند که حداقل ۴۴نفر از تیم ۷۰نفره بیمارستان توسط ارتش اسرائیل بازداشت شده‌اند. بعدتر گزارش شد که ۱۴نفر از بازداشت‌شدگان از جمله «حسام ابو صفیه» رئیس بیمارستان مرخص شدند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر