شماره روزنامه ۶۲۲۵
|
    چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳
  • حماس: تضمین‌های آمریکا دیگر کارآیی ندارد؛

    تعویق آزادی گروگان‌ها «تا اطلاع ثانوی»

    یک سخنگوی حماس روز دوشنبه (۲۲بهمن‌ماه) گفت که حماس آزادی گروگان‌های اسرائیلی را که قرار بود این هفته از نوار غزه آزاد شوند، به تعویق انداخته و اسرائیل را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دوشنبه‌شب در حال رایزنی با مشاوران ارشد خود بود و قصد داشت جلسه برنامه‌ریزی‌شده با کابینه امنیتی خود را به صبح روز سه‌شنبه (دیروز ۲۳بهمن) تغییر دهد. ترامپ هم شامگاه دوشنبه به حماس اولتیماتوم داد و گفت که اگر تمام گروگان‌های اسرائیلی تا ساعت۱۲ روز شنبه (۲۷بهمن) از غزه آزاد نشوند، توافق آتش‌بس باید لغو شود و «جهنم به پا خواهد شد».
  • اپوزیسیون خارج‌‏نشین ونزوئلا بیشتر محتاط شده است؛

    باندهای مخوف در خدمت مادورو

    هنوز دقایقی از ساعت ۳نیمه صبح نگذشته بود که در خانه‌ای با دژکوب شکسته شد و سه مرد با لباس نیروهای ویژه شیلیایی وارد آن شدند. آنها با تهدید اسلحه، «رونالد اوجدا» را در برابر دیدگان همسر و پسر ۶ساله‌اش گرفتند و او را با لباس زیر به بیرون از خانه کشیدند. اوجدا، افسر سابق ارتش ونزوئلا، ۳۲ساله، یک ناراضی سیاسی بود که تحت پناهندگی در یک محله طبقه متوسط ​​در سانتیاگو، پایتخت شیلی زندگی می‌کرد.
  • استعفای رئیس‌‏جمهور برای نجات رومانی

    دنیای اقتصاد: کلاوس یوهانیس، رئیس‌جمهور میانه‌روی رومانی، در بحبوحه تلاش‌های هماهنگ احزاب پارلمانی راست افراطی برای استیضاح وی در پی انتخابات جنجالی استعفا داد. یوهانیس تصمیم خود را روز دوشنبه پس از افزایش فشار گروه‌های مخالف پوپولیست اعلام کرد.
  • رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید با پوتین مذاکره کرده است

    معامله ۵۰۰میلیارد دلاری ترامپ با کی‌یف

    دنیای‌اقتصاد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای که روز شنبه (۲۰بهمن) منتشر شد، اعلام کرد که با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت‌وگو کرده است. البته مشخص نیست که آنها چه زمانی یا چندبار از زمان روی کار آمدن ترامپ صحبت کرده‌اند.
    سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳
  • ایلان ماسک پنتاگون را زیر و رو می‏‌کند؟

    حمایت ترامپ از «دستگاه خردکن دولت فدرال»

    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفت که انتظار دارد ایلان ماسک صدها میلیارد دلار کلاه‌برداری و سوء‌استفاده را در پنتاگون در جریان حسابرسی که این میلیاردر رهبری خواهد کرد، کشف کند.
  • رئیس‌جمهوری ایالات متحده قصد خرید غزه را دارد؛

    خواب بد ترامپ برای خاورمیانه

    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز یکشنبه گفت که متعهد به خرید و مالکیت غزه است؛ اما می‌تواند اجازه دهد بخش‌هایی از سرزمین‌های ویران‌شده در جنگ توسط کشورهای دیگر در خاورمیانه بازسازی شود.
  • پایین‏ترین رکورد در ازدواج و بالاترین آمار طلاق جوانان چینی ثبت شد؛

    بحران اجتماعی در سرزمین اژدهای زرد

    تعداد ازدواج‌های جدید ثبت‌شده در چین در سال گذشته به پایین‌ترین حد خود رسید. به‌رغم تلاش‌های گسترده دولت برای تشویق جوانان به ازدواج و بچه‌دار شدن برای توقف کاهش جمعیت در دومین اقتصاد بزرگ جهان این آمار به دست آمد.
  • پاس گل ترامپ به نتانیاهو

    ۱۶ماه پس از حمله ۷اکتبر، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل سفر رسمی خود به واشنگتن را با دستاوردهای قابل توجهی به پایان برد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، نخست‌وزیر اسرائیل به‌عنوان اولین حاکم خارجی که در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ از کاخ سفید بازدید کرد، از یک برخورد سلطنتی از سوی ترامپ بهره‌مند شد. درحالی‌که تاثیر فوری این دیدار بر موضوعات کلیدی - توافق گروگان‌گیری و آتش‌بس، موضوع ایران و کمک نظامی ایالات متحده به اسرائیل - هنوز دیده نشده است، یک نتیجه از پیش کاملا واضح است و آن اینکه ترامپ یک هدیه ارزشمند به نتانیاهو داده است: «راه نجات او از سقوط خودش و کابینه‌اش.»
    یکشنبه، ۲۱ بهمن ۱۴۰۳
  • در دوران ترامپ،‌سیاست خارجی،‌ترویج آرمان‌های دیرینه آمریکایی را متوقف خواهد کرد؛

    پایان استثناگرایی آمریکایی

    تنها چیزی که درباره دونالد ترامپ بحث‌برانگیز نیست این است که چگونه او در دور دوم ریاست‌جمهوری خود پیروز شد. به‌رغم نظرسنجی‌ها که نشان‌دهنده آمار تساوی و ترس از انتظار طولانی برای نتیجه انتخابات بود، ترامپ اوایل صبح چهارشنبه برنده اعلام شد. برخلاف سال۲۰۱۶، او آرای مردمی و همچنین کالج الکترال را به‌دست آورد و تقریبا در هر حوزه‌ جمعیتی اختلاف رای خود را [نسبت به دور اول] بهبود بخشید. جمهوری‌خواهان کنترل کنگره را به دست گرفتند. برای بقیه جهان، تصویر باید واضح باشد: جنبش «آمریکا را دوباره بزرگ کنیمِ» (MAGA) ترامپ، سیاست خارجی ایالات‌متحده را برای چهار سال آینده تعریف خواهد کرد.
  • ترامپ مهار اسب چموش بودجه‌های اضافی را به‌دست ماسک سپرده است؛

    قاتل دولت بزرگ

    دنیای‌اقتصاد: ایلان ماسک مورد حمایت ترامپ بوده و این بر کسی پوشیده نیست. حتی مجله تایم هم در جلد آخر خود، ماسک را همه‌کاره کاخ سفید معرفی کرد و این میلیاردر دنیای فناوری را در اتاق بیضی شکل، پشت میز نشان داد. اما فارغ از همه این مسائل، کاری که ماسک در دولت ترامپ می‌کند، مورد حمایت رئیس‌جمهوری این کشور است.
  • پنجمین مرحله تبادل زندانی میان حماس و اسرائیل انجام شد

    دنیای‌اقتصاد: حماس دیروز شنبه (۲۰بهمن) سه گروگان اسرائیلی را در ازای اسرای فلسطینی آزاد کرد. ابوعبیده، سخنگوی شاخه مسلح حماس این سه اسرائیلی را «الی شرابی» ۵۲ ساله، «اور لوی» ۳۴ و «اوحد بن عامی» ۵۶ ساله معرفی کرد که هر سه در جریان حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ اسیر شدند. در این مرحله اول آتش‌بس که قرار است ۴۲ روز طول بکشد، حماس متعهد شده که حداقل ۳۳ گروگان را در ازای بیش از ۱۵۰۰فلسطینی زندانی توسط اسرائیل آزاد کند. در سه تبادل قبلی، حدود ۱۸گروگان در ازای بیش از ۵۵۰ اسیر فلسطینی آزاد شدند.
  • اوکراین برای پایان جنگ با روسیه منابع معدنی خود را به روی «معامله صلح» با ترامپ گشوده است

    همسویی کی‌یف با جهان‌بینی بده‌بستانی

    دنیای‌اقتصاد: ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه روز جمعه (۱۹بهمن) با رویترز نقشه محرمانه و طبقه‌بندی‌شده‌ای از ذخایر عظیم خاکی کمیاب و سایر مواد معدنی حیاتی را نشان داد که به نظر می‌رسد بخشی از تلاش او برای جلب‌توجه دونالد ترامپ به توافق باشد. «تام بالمفورث» و «اولنا هارماش» در گزارش دیروز شنبه در رویترز نوشتند، رئیس‌جمهور ایالات متحده که دولت او بر پایان سریع جنگ اوکراین با روسیه فشار می‌آورد، دوشنبه هفته گذشته گفت که از اوکراین می‌خواهد در ازای حمایت مالی آمریکا از تلاش‌های جنگی وی، مواد کمیاب و سایر منابع معدنی را به ایالات متحده عرضه کند. زلنسکی با تاکید بر نیاز اوکراین به تضمین‌های امنیتی از سوی متحدانش به‌عنوان بخشی از هرگونه حل و فصل گفت: «اگر ما درباره یک توافق صحبت می‌کنیم، پس بیایید یک معامله انجام دهیم، ما فقط طرفدار آن هستیم.»
    شنبه، ۲۰ بهمن ۱۴۰۳
  • طرح ترامپ در مورد غزه «آگهی ترحیم» برای صلح است؛

    ناقوس مرگ راه‌حل «دو دولتی»

    برای چندین دهه، روسای‌جمهور متوالی در واشنگتن از نسخه‌ای از راه‌حل «دو کشوری» برای مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت می‌کردند. چیزی که هیچ‌کس تا به حال تصور نمی‌کرد این بود که دولت دوم، دولتی آمریکایی است نه فلسطینی. «پیتر بیکر» در گزارش ۶ فوریه در نیویورک‌تایمز نوشت، طرح عجیب ترامپ برای آواره کردن کل جمعیت فلسطینی غزه و تسلط ایالات‌متحده بر این منطقه خاورمیانه را متشنج کرده است.
  • «آژانس توسعه بین‌المللی ایالات‌متحده» میکروسکوپی شد

    کاهش ۹۷ درصدی کمک‌های خارجی

    چهار منبع روز پنج‌شنبه (۱۸بهمن‌ماه) به رویترز گفتند، دولت دونالد ترامپ، قصد دارد کمتر از ۳۰۰کارمند «آژانس توسعه بین‌المللی ایالات‌متحده» (USAID) را از مجموع بیش از ۱۰‌هزار نفر در سراسر جهان حفظ کند.
  • سربازان کره‌شمالی در خط مقدم جنگ اوکراین «غیب» می‌شوند

    حمله کی‌یف به پالایشگاه نفتی «لوک‌اویل»

    «سرویس اطلاعات ملی» (NIS) کره‌جنوبی گزارش داد که سربازان کره‌شمالی که علیه اوکراین می‌جنگند از میدان نبرد ناپدید شده‌اند. این سرویس اطلاعاتی روز سه‌شنبه (۱۶بهمن‌ماه) اعلام کرد: «از اواسط ژانویه، هیچ نشانه‌ای وجود نداشته که نشان دهد نیروهای کره‌شمالی مستقر در منطقه کورسک روسیه در حال نبرد هستند.» تخمین زده می‌شود که ۱۱هزار نفر از سربازان کره‌شمالی در دسامبر گذشته در کورسک مستقر شدند تا به روسیه در مبارزه با حمله متقابل اوکراین که در اوت گذشته آغاز شد، کمک کنند. «جان تی.پساروپولوس» در گزارش ۶فوریه در الجزیره نوشت، بیانیه «سرویس اطلاعات ملی» کره‌جنوبی گزارش اخیر نیویورک تایمز را تایید کرد که تلفات سنگین در میان سربازان کره‌شمالی را دلیل استقرار مجدد آنها ذکر کرده بود.
  • رئیس‌جمهور آمریکا دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم کرد

    شمشیر ترامپ به روی حاکمیت قانون

    دونالد ترامپ روز پنج‌شنبه‌(۱۸بهمن‌ماه) با امضای فرمان اجرایی تحریم‌هایی را علیه دیوان کیفری بین‌المللی اعمال کرد و گفت که دولت او «عواقب ملموس و قابل‌توجهی» را بر افرادی تحمیل خواهد کرد که روی تحقیقاتی کار می‌کنند که امنیت ملی ایالات‌متحده و متحدانش از جمله اسرائیل را تهدید می‌کند. «اریکا گرین» در گزارش ۶ فوریه در نیویورک‌تایمز نوشت، این دیوان در ماه نوامبر به‌دلیل تصمیمش برای صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و وزیر جنگ سابقش، یوآو گالانت، با متهم کردن آنها به «جنایات جنگی» و «جنایت علیه بشریت» در جریان درگیری با حماس در غزه، با واکنش شدید ایالات‌متحده و اسرائیل مواجه شد.
  • مروری بر سرمقاله اکونومیست؛

    صنعت کلاه‌برداری آنلاین

    صنعت کلاه‌برداری آنلاین به ‌سرعت در حال ‌رشد است. در سنگاپور این سبک از کلاه‌برداری به رایج‌ترین مدل فعالیت‌های مجرمانه بدل شده است.
    پنجشنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
  • روسیه به غیر از اوکراین باید با شرکت‌های فناوری آمریکایی هم بجنگد؛

    زمین جدید جنگ‌های جهان

    توانایی شرکت‌ها برای ارائه خدمات حیاتی در حوزه دیجیتال که در میدان جنگ مورد استفاده قرار می‌گیرد، باعث می‌شود شرکت‌های فناوری احتمالا نقش مهم‌تری در جنگ‏‏‌های آینده ایفا کنند. ظهور چنین وضعیتی را می‌توان «مرز تجاری» جدید جنگ‌ها نامید.
  • ترامپ پیشنهاد تسلط آمریکا بر غزه را می‌دهد؛

    تجلی سایکس-پیکو در کالبد ترامپ-نتانیاهو

    دنیای اقتصاد: رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه (۱۶‌بهمن) اعلام کرد که ایالات‌متحده باید کنترل غزه را به دست گرفته و برای همیشه کل جمعیت فلسطینی این منطقه ویران شده ساحلی را جابه‌جا کند. این یکی از گستاخانه‌ترین ایده‌هایی است که یک رهبر آمریکایی در سال‌های اخیر مطرح کرده است.
    چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
  • ویرانی سنگین این بار در ۴ شهر شمالی؛

    تبدیل کرانه باختری به غزه دوم

    دنیای‌اقتصاد: طی روزهای اخیر اسرائیل عملیات سنگینی را در مناطقی از کرانه باختری آغاز کرده است. با مشاهده تصاویر ویرانی، تصور می‌شود که گویی غزه مورد حمله قرار گرفته است؛ اما این تصاویر ویرانی از غزه نیست، بلکه متعلق به کرانه باختری است. نیروهای اشغالگر در این منطقه یکی پس از دیگری بلوک‌های مسکونی را با خاک یکسان می‌کنند. این‌بار استان جنین در شمال کرانه باختری به سیبل حملات اسرائیل در دو هفته اخیر تبدیل شده است.
  • چه کسی غزه پسا جنگ را اداره خواهد کرد؟

    چهار مدل حکمرانی در باریکه محصور

    در طول نزدیک به ۱۶ماه جنگ در غزه، سیاستمداران و تحلیلگران درباره پیشنهادهای متفاوت برای حکومت پس از جنگ غزه بحث کردند؛ اما درحالی‌که جنگ ادامه داشت، هیچ جهت‌گیری روشنی ظاهر نشد. با برقراری آتش‌بس شکننده و درحالی‌که اسرائیل و حماس برای مذاکره به‌منظور تمدید آتش‌بس آماده می‌شوند، چهار مدل یا الگو برای آینده غزه مطرح شده است. «پاتریک کینگزلی» در گزارش ۳فوریه در نیویورک‌تایمز نوشت، حماس ضعیف شده اما تسلیم نشده و هنوز بیشتر این منطقه را در کنترل دارد و در تلاش است تا این قدرت را مستحکم کند. بر اساس شرایط آتش‌بس، اسرائیل قرار است به تدریج از غزه عقب‌نشینی کند؛ اما نیروهایش هنوز بخش‌های کلیدی این قلمرو را در اشغال دارند. رهبران راست‌گرای اسرائیل می‌خواهند که نیروهایشان این کنترل را همچنان حفظ کنند و گسترش دهند؛ حتی اگر به معنای شروع مجدد جنگ باشد.
  • رابطه بین ترامپ و نتانیاهو مانند دور اول ریاست‏‌جمهوری‏‌اش نیست

    بی‏‌بی در منگنه

    روز گذشته نتانیاهو به آمریکا سفر کرد تا با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا دیدار کند. محور گفت‌وگوهای این دیدار مشخص است: آینده آتش‌بس غزه و ایران. نخست‌وزیر اسرائیل که رابطه پرتنشی با جو بایدن داشت، احتمالا با ترامپ به مشکل چندانی برنخورد. رابطه این دو در دور اول ریاست‌جمهوری ترامپ بسیار خوب بود؛ هرچند که در سال۲۰۲۱، با تبریک نتانیاهو به بایدن به‌دلیل پیروزی در انتخابات تا حدی تیره شد. به گزارش رویترز، ممکن است این دور از ریاست‌جمهوری ترامپ مانند دور اول نباشد و اهداف خاورمیانه‌ای رئیس‌جمهور طرفدارِ سرسخت اسرائیل با نخست‌وزیر این رژیم متفاوت باشد.
  • رئیس‌جمهور موقت سوریه درباره پیمان دفاعی با اردوغان گفت‌وگو کرد؛

    یک تیر و چند نشان ترکیه

    احمد الشرع، رئیس‌جمهور انتقالی سوریه و رجب طیب‌اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه دیروز سه‌شنبه (۱۶بهمن) در آنکارا درباره یک پیمان دفاعی مشترک از جمله ایجاد پایگاه‌های هوایی ترکیه در مرکز سوریه و آموزش ارتش جدید سوریه گفت‌وگو کردند. «سلیمان الخالدی»، «مایا گبیلی» و «خلیل عشاوی» در گزارش دیروز سه‌شنبه در رویترز نوشتند، ترکیه، عضو ناتو، مدت‌هاست که از مخالفان مسلح و سیاسی بشار اسد، حمایت می‌کند.
  • ترامپ به کانادا و مکزیک فرجه یک‌ماهه داد؛

    توافق موقت در دقیقه ۹۰

    دنیای‌اقتصاد: دو کشور فعلا از شر تعرفه‌های ترامپ به مدت یک‌ماه در امان ماندند؛ اما کشور سوم، با تعرفه‌های ۱۰ درصدی روبه‌رو شد؛ یعنی کانادا و مکزیک با ترامپ به توافق موقت رسیدند، اما چین مشمول تعرفه‌های اعمالی ترامپ روی کالاهای خود شد. چین هم به تبع این تعرفه‌ها، دست به مقابله به مثل زد و روی برخی از کالاهای آمریکایی تعرفه ۱۵درصدی وضع کرد.
    سه‌شنبه، ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
  • سی‌‏ان‏‌ان تحولات اخیر تعرفه‌ها را بررسی کرد؛

    چرا خشم اژدها برانگیخته نشد؟

    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا سرانجام به وعده تبلیغاتی خود مبنی بر افزایش تعرفه‌ها بر واردات کالاهای چینی عمل کرد و در روز شنبه دستور اعمال تعرفه ۱۰درصدی بر تمام کالاهای چینی را اعلام کرد. این بخشی از کارزار گسترده ترامپ در اعمال تعرفه‌هاست که مکزیک و کانادا را هم دربرمی‌گیرد. حالا اما این سوال برای رهبران چینی پیش می‌آید که با چه شدتی باید تلافی کنند. به گزارش سی‌ان‌ان، در پی این اعلامیه، مقامات چینی - که در میانه تعطیلات رسمی‌شان به سر می‌برند - متعهد شدند که به سازمان تجارت جهانی شکایت کنند و اقدامات متقابل مربوطه را اتخاذ کنند. اما هنوز نگفته‌اند که این اقدامات متقابل چه شکلی خواهد بود.
  • سفر وزیر خارجه ایالات متحده به پاناما، چین را هدف قرار داد

    روبیو؛ قاصد تهدیدات ترامپ

    به نظر می‌رسد مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز یکشنبه رویارویی دولت ترامپ با پاناما را تشدید کرد و به رهبرشان گفت که ترامپ به این نتیجه رسیده است که «نفوذ و کنترل» چین بر کانال پاناما، آبراه را تهدید می‌کند و به گفته دولت آمریکا، خواستار «تغییرات فوری» است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما گزارش متفاوتی از این گفت‌وگو ارائه کرد و پس از جلسه گفت که او معتقد نیست که روبیو تهدیدی مبنی بر اینکه ممکن است ترامپ برای بازپس‌گیری مسیر کشتیرانی ساخت آمریکا حرکت کند، بیان کرده باشد.
  • رهبر جدید سوریه به عمل‌گرایی و تنش‌زدایی با روسیه و دیگر قدرت‌ها روی آورده است

    زدوبندهای سیاسی مسکو در دمشق

    دنیای‌اقتصاد: زمان برای تعظیم در برابر واقعیت فرا رسیده بود. هیاتی از دیپلمات‌های روسی سه‌شنبه ۹بهمن‌ماه با کاروانی از خودروهای شاسی‌بلند سفید برای اجلاس سران در دمشق و یک ماموریت دشوار وارد سوریه شدند: زمینه‌سازی برای حفظ پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه، پس از سرنگونی بشار توسط شورشیان. برای انجام این کار، هیات روسی باید جانب مردمانی را داشته و توجهشان را جلب کند که سال‌ها برای کمک به اسد، بی‌رحمانه آنها را بمباران کرده بود. «احمد الشرع» که از حملات هوایی یک دهه‌ای روسیه جان سالم به در برده بود تا به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت سوریه ظاهر شود، منتظر آنها بود. او در کاخ ریاست‌جمهوری ایستاده بود و با فرستادگان کرملین برای یک حسابرسی که مدت‌ها انتظارش را می‌کشید، روبه‌رو شد.
  • نتانیاهو ضرب‌الاجل آتش‌بس را نادیده گرفت

    دنیای‌اقتصاد: ضرب‌الاجل آغاز گفت‌وگوها درباره تمدید آتش‌بس غزه روز دوشنبه (۱۵ بهمن ماه) در حالی فرارسید که نخست‌وزیر اسرائیل در واشنگتن به سر می‌برد. سکوت دفتر وی درباره زمان تعامل تیم مذاکره‌کننده با حماس و عدم اطمینان قابل توجه درباره اینکه مرحله بعدی آتش‌بس شکننده چگونه خواهد بود به اما و اگرهایی دامن زده است. «مایک کرِوِر» در گزارش دیروز دوشنبه در سی‌ان‌ان نوشت، آتش‌بسی که از ۳۰دی‌ماه برقرار شد، قرار است در اول مارس (شنبه ۱۱اسفندماه۱۴۰۳) منقضی شود. بر اساس شرایط توافق، مذاکرات درباره مرحله بعدی قرار بود حداکثر تا دوشنبه (دیروز) آغاز شود اما چنین نشد (دنیای‌اقتصاد در گزارشی با عنوان «احتمال تعویق دور دوم مذاکرات‌ آتش‌بس» مورخ ۱۵دی‌ماه به اما و اگرهای حول این مساله اشاره کرده بود).
    دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
  • واکنش چین، کانادا و مکزیک به فرمان تجاری ترامپ؛

    جنگ جهانی تعرفه

    دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهوری ایالات متحده روز شنبه تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه‌های سخت بر مکزیک، کانادا و چین را عملی و زمینه را برای یک جنگ تجاری بی‌‌‌ثبات‌‌‌کننده با بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایالات متحده فراهم کرد. پیش‌تر قرار بود تعرفه‌‌‌ها از روز سه‌‌‌شنبه آغاز شود. حالا اما با شروع جنگ تجاری، متحدان آمریکا از جمله کانادا و مکزیک گفته‌‌‌اند که مقابله به مثل خواهند کرد.
  • با سقوط اسد،‌ زخم اختلافات ایدئولوژیک بین شورشیان سر باز کرده است؛

    ائتلاف نامقدس

    در دسامبر ۲۰۲۴، گروهی از شورشیان به رهبری «هیئت تحریرالشام» (HTS) بشار اسد را سرنگون و یک دولت موقت برقرار کردند. اکنون کشورهای خارجی در تلاشند تا رهبران دوفاکتوی سوریه را به سوی یک حکومت فراگیرِ عاری از انتقام‌جویی‌های فرقه‌ای و دور از اشکال افراطی اسلام‌گرایانه هدایت کنند. رهبر «هیئت تحریرالشام» و رئیس‌جمهور انتقالی سوریه یعنی «احمد الشرع» (که پیش ‌ازاین به نام «ابو محمد‌الجولانی» معروف بود) آشکارا از این نگرش پشتیبانی کرده است.