شماره روزنامه ۶۲۳۱
|
    چهارشنبه، ۰۱ اسفند ۱۴۰۳
  • سخنان شوکه‏‏‌کننده معاون رئیس‏‏‌جمهوری آمریکا، کشورهای قاره سبز را به پاریس کشاند؛

    ورود اروپا به فاز خودمختاری استراتژیک

    دنیای‌اقتصاد: با بیرون گذاشتن اروپایی‌‌‌ها از مذاکرات صلح اوکراین، کشورهای قاره سبز به موازات مذاکرات در عربستان بین روسیه و ایالات‌متحده، نشستی در پاریس برگزار کردند و در آن درباره اوکراین و مسائل امنیتی اروپا بحث و تبادل نظر شد.
  • مذاکرات آمریکا و روسیه به میزبانی عربستان نتیجه داد؛

    توافق برای پایان جنگ اوکراین

    عربستان‌سعودی دیروز سه‌شنبه (۳۰بهمن) میزبان دو اتفاق مهم بود: اول، دیدار مارکو روبیو (وزیر امور خارجه آمریکا) از این کشور، پس از سفرش به اسرائیل که قرار بود در مورد آینده غزه و نقش اعراب و همچنین سرنوشت روابط عربستان با اسرائیل گفت‌وگو کند؛ دوم، برگزاری نشستی مشترک میان آمریکا و روسیه بر سر اوکراین.
  • بزرگ‌ترین جابه‌جایی فلسطینی‌ها از سال ۱۹۶۷

    دنیای اقتصاد: عملیات نظامی یک هفته‌‌‌ای اسرائیل در چندین شهر کرانه باختری، تقریبا ۴۰ هزار فلسطینی را از خانه‌های خود آواره کرده است؛ رویدادی که به گفته مورخان و محققان، بزرگ‌ترین جابه‌جایی غیرنظامیان در این سرزمین از زمان جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۶۷ است.
  • اسرائیل از لبنان کامل عقب نمی‌‌‌نشیند

    رویترز: با سر‌‌‌رسیدن مهلت خروج اسرائیل از خاک لبنان، رسانه‌ها از آغاز این عقب‌‌‌نشینی در برخی مناطق خبر داده‌‌‌اند و ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که برای تضمین بازگشت امن اسرائیلی‌ها به خانه‌های خود فعلا در پنج موقعیت در جنوب لبنان باقی می‌‌‌ماند.
  • ساعت کاری بانک‌های دولتی در اسفند ماه

    ایسنا: طبق اطلاعیه شورای هماهنگی بانک‌ها، از اول اسفند ماه، زمان خدمات‌رسانی و ساعت کاری شعب بانک‌ها در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۳:۳۰ و در روزهای پنج‌شنبه از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۲:۳۰ است. شورای هماهنگی بانک‌ها اعلام کرد: به استناد اطلاعیه قبلی سازمان اداری و استخدامی کشور مبنی بر تغییر ساعت کاری ادارات و بانک‌ها تا پایان بهمن ماه، ساعت کاری شعب و واحدهای ستادی بانک‌ها از روز چهارشنبه اول اسفندماه۱۴۰۳ به روال سابق باز می‌گردد. بر این اساس، زمان خدمت‌رسانی به مشتریان در شعب بانک‌ها در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۳:۳۰ و ساعات حضور کارکنان در این ایام از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۴:۳۰ است. همچنین در روزهای پنج‌شنبه، زمان خدمت‌رسانی به مشتریان در شعب بانک‌ها از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۲:۳۰ و ساعات حضور کارکنان در شعب از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۳:۰۰ خواهد بود. علاوه براین، ساعات کاری واحدهای ستادی بانک‌ها در تهران نیز همچون روال عادی، در روزهای شنبه تا سه‌شنبه از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۶:۰۰ و در روزهای چهارشنبه از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۵:۰۰ است.
    سه‌شنبه، ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
  • آیا ترامپ در مذاکره با رئیس‌جمهور روسیه، اروپا و اوکراین را می‌فروشد؟

    بازگشت به عصر استعمار

    بسیاری از مسائل مهم -از جمله سرنوشت اوکراین- در پایان اولین رویارویی اروپا با دولت عجول و عصبانی ترامپ نامشخص باقی ماند. اما یک‌چیز واضح بود: به نظر می‌رسد یک رخنه یا شکاف تاریخی در اتحاد غرب در حال باز شدن است. پس از سه‌سال جنگ که وحدت جدیدی را در ناتو ایجاد کرد، دولت ترامپ به‌صراحت اعلام کرد که قصد دارد توجه خود را به جای دیگری متمرکز کند: در آسیا، آمریکای لاتین، قطب شمال و هر جایی که رئیس‌جمهور آمریکا معتقد است کشورش می‌تواند به حقوق معدنی حیاتی دست یابد.
  • فردریش مرتس، صدراعظم احتمالی آلمان راه سختی برای اصلاحات دارد؛

    استپ اقتصاد آلمان پشت «ترمز بدهی»

    دنیای‌اقتصاد: لارس باومگرتل از سیاستمداران آلمانی می‌خواهد که دسته‌چک خود را بیرون بیاورند. این مدیر اجرایی ۵۸ساله یکی از آخرین تولیدکنندگان بازمانده در گلزن‌کرشن، شهر سابق زغال سنگ در دره صنعتی روهر را اداره می‌کند. اما شرکت او، مانند بسیاری از شرکت‌های میتل‌استند -ترکیب تولیدکنندگان کوچک و متوسط ​​که اقتصاد آلمان را تقویت می‌کند- پس از شروع جنگ اوکراین و عدم دسترسی به گاز ارزان روسیه، از هزینه‌های بالای انرژی رنج می‌برد.
  • تیم وزارت کارآیی ماسک به گروه‌های آکادمیک رسید

    هرس بودجه‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی

    دنیای‌اقتصاد: در گردهمایی سالانه یکی از قدیمی‌ترین انجمن‌های علمی آمریکا در هفته گذشته در بوستون، بحث‌ها درباره تهدیداتی برای بشریت بود: رشد بی‌ضابطه هوش مصنوعی، «مواد شیمیایی برای همیشه» سمی، پایان نهایی جهان. اما فوری‌ترین تهدیدها برای بسیاری از دانشمندان، تهدیداتی است که هم‌اکنون متوجه آنهاست؛ زیرا دولت ترامپ نیروی کار علمی فدرال و همچنین میلیاردها دلار بودجه برای تحقیقات در دانشگاه‌ها را کاهش می‌دهد.
  • زمزمه‌های آغاز مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس

    دنیای اقتصاد: مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، یک روز پس از دیدار با نخست‌وزیر اسرائیل وارد عربستان سعودی شد. همزمان با آن، استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ گفت که مذاکرات درباره مرحله دوم آتش‌بس بین اسرائیل و حماس در هفته جاری و همزمان با اعزام مذاکره‌کنندگان اسرائیلی به قاهره ادامه خواهد یافت.
    دوشنبه، ۲۹ بهمن ۱۴۰۳
  • همزمان با اولین سفر وزیر خارجه جدید آمریکا به تل‌آویو:

    بمب‏‏‌های سنگین آمریکا به اسرائیل رسید

    دنیای‌اقتصاد: مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، درحالی‌که نگرانی در خاورمیانه به‌دلیل اصرار ترامپ برای تصرف نوار غزه و بیرون راندن ساکنان فلسطینی‌اش موج می‌زند، شامگاه شنبه ۲۷بهمن در فرودگاه بن‌‌‌گوریون تل‌‌‌آویو مورد استقبال همتای اسرائیلی خود، گیدئون سعار قرار گرفت. این اولین سفر روبیو به‌عنوان وزیر خارجه به منطقه است و در زمانی انجام می‌شود که اسرائیل و حماس در حال مذاکره برای تبدیل آتش‌بس شکننده در غزه به پایان دائمی جنگ هستند.
  • در حاشیه اجلاس مونیخ، روبیو با زلنسکی دیدار کرد؛

    مذاکرات صلح بدون اوکراین

    دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده با مقامات روسی در عربستان‌سعودی دیدار کند تا در مورد مسیر پایان دادن به جنگ در اوکراین گفت‌وگو کنند. این اولین گفت‌وگوی اساسی بین ابرقدرت‌ها در مورد مناقشه اوکراین پس از آغاز جنگ است. به نوشته روزنامه نیویورک‌‌‌تایمز، این دیدار کمتر از یک‌هفته پس از گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ با ولادیمیر وی.پوتین رئیس‌‌‌جمهوری روسیه صورت می‌گیرد.
  • دانشجویان علیه رئیس‌جمهور صربستان دست به تظاهرات زدند

    تراژدی «۱۵»

    دنیای‌اقتصاد: ده‌ها‌ هزار دانشجو روز شنبه (۲۷بهمن) به سمت شهر «کراگویواچ» در مرکز صربستان راهپیمایی کردند و خواستار اجرای عدالت به دنبال فاجعه مرگبار راه‌آهن شدند. این راهپیمایی یکی از بزرگ‌ترین نمایش‌های خشم مردم علیه دولت بود.
  • مقامات دولت ترامپ شمشیر را علیه آلمان از رو بسته‌اند

    نازیسم! دیگر هرگز

    دنیای‌اقتصاد: معاون رئیس‌جمهور آمریکا بعدازظهر پنج‌شنبه (۲۵بهمن) از یک اردوگاه کار اجباری بازدید کرد. او تاج‌گلی را در پای مجسمه گذاشت، علامت صلیب روی سینه خود گذاشت و جلوی دیوار یادبودی که در آن به چند زبان، از جمله آلمانی و انگلیسی، کلمات «دیگر هرگز» نوشته شده بود، کمی مکث کرد. «جیم تانکرسلی» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، «جی‌دی ونس» به خبرنگاران گفت که درباره هولوکاست در کتاب‌‌‌ها خوانده است، اما آن «شیطان غیرقابل وصف» با سفر او به داخائو، جایی که بیش از ۳۰‌هزار نفر به دست نازی‌‌‌ها کشته شدند، به خانه آورده شد. ونس گفت: «این چیزی است که هرگز فراموش نمی‌‌‌کنم و از اینکه توانستم آن را از نزدیک ببینم، سپاسگزارم.»
    یکشنبه، ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
  • کشورهای عربی تلاش برای تدوین طرحی برای آینده غزه را شروع کرده‌اند؛

    صلح منهای حماس

    دنیای‌اقتصاد: گردان‌‌‌های قسام (شاخه نظامی حماس) و گردان‌‌‌های قدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین) دیروز شنبه تدارکاتی را برای آزادی سه اسیر اسرائیلی در خان‌یونس، واقع در جنوب غزه، آغاز کردند.
  • عبدالله اوجالان پیشنهاد صلح داد؛

    پایان پ‌‏‌ک‏‌ک؟

    درحالی‌که وب‌گاه مجله فارن‌افرز، دو هفته پیش در یادداشتی به قلم «خلیل کاراولی» پایان گروه پ‌ک‌ک را پیش‌بینی کرده است، این گروه به رهبری عبدالله اوجالان، رهبر دربند خود پیشنهاد یک مسیر سیاسی را داده است تا با دولت مرکزی ترکیه به توافق برسد.
  • ترامپ و ماسک در مسیر اصلاح وزارت دفاع قرار دارند؛

    آماده‌باش در پنتاگون

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: در پنتاگون همه مطمئنا باید در حالت آماده‌باش باشند. در ۹فوریه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد این وزارتخانه به ‌زودی به یکی دیگر از اهداف وزارت کارآمدی دولت ایلان ماسک یا دوج تبدیل خواهد شد. ترامپ با متهم ‌کردن این نهاد به «صدها میلیارد کلاه‌برداری و سوءاستفاده»، اعلام کرد منصوبان خود را که به ‌تازگی تیغ برنده آنها متوجه آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا شد، به سمت پنتاگون هدایت خواهد کرد. اما رسیدگی به وضعیت پنتاگون اهمیت بیشتری دارد و می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد. این به آن دلیل است که نیروهای مسلح آمریکا با یک مشکل واقعی روبه‌رو هستند.
  • «تک» آمریکا به صلح اوکراین

    دنیای‌اقتصاد: در حالی به پایان سومین سال جنگ در اوکراین نزدیک می‌شویم که شرایط روی زمین بسیار هولناک است. روزانه صدها نفر در خط مقدم اوکراین جان خود را از دست می‌دهند و همزمان کودکان از زیر آوار حملات هوایی مسکو بیرون کشیده می‌شوند.
  • میزبانی بغداد از الشرع

    دنیای‌اقتصاد: فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق، گفت که کشورش از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، برای شرکت در نشست آتی اتحادیه عرب در بغداد دعوت می‌کند. بیانیه وی اولین موضع رسمی عراق در قبال تحولات سوریه از زمان سرنگونی رژیم بشار اسد است. بغداد برای میزبانی نشست سران اتحادیه عرب در ماه مه آماده می‌شود. ناظران، این رویداد را فرصتی برای شکستن بن‌بست در روابط بغداد و دمشق می‌دانند. فؤاد حسین در مصاحبه با فرانس۲۴ گفت که دعوت‌نامه‌ای رسمی برای همتای سوری خود «اسعد الشیبانی» ارسال کرده است که انتظار می‌رود به‌زودی به بغداد سفر کند.به گزارش الشرق‌الاوسط، الشیبانی پیش‌تر گفته بود که پس از دعوت رسمی، از پایتخت عراق دیدن خواهد کرد. وزیر خارجه عراق همچنین گفت: «عراق از همه رهبران عرب از جمله احمد الشرع دعوت خواهد کرد.» وی با تاکید بر اینکه دولت عراق پیش‌شرطی در رابطه با سوریه ندارد، اعلام کرد که بغداد در مورد آینده همسایه خود مجموعه‌ای از دیدگاه‌ها را دارد.
    شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
  • نگاهی به تماس تلفنی دو چهره جهانی عرصه سیاست؛

    قلمرو پوتین افزایش پیدا می‌کند؟

    ترامپ تلفنی با پوتین صحبت کرده است تا او را راغب به آتش‌بس کند. سپس او با زلسنکی صحبت کرده است تا فرآیند وعده انتخاباتی خود را پیش ببرد. او بعد از این گفت‌وگوهای تلفنی ادعا کرد که فرصت خوبی برای پایان دادن به جنگ خونین اوکراین وجود دارد. اما سوال این است که آیا الان زمان مناسب مذاکره است یا نه؟ بعد باید به این سوال بپردازیم که حضور اوکراین در این مذاکرات لازم است یا اینکه گفت‌وگوها فقط بین ترامپ و پوتین پیش خواهد رفت. البته سوال دوم پس از اظهارنظر جنجالی ترامپ مطرح شد؛ اما ترامپ با عقب‌نشینی از اظهارات پیشین خود گفت که مذاکرات با حضور اوکراین پیش خواهد رفت. مضاف بر اینکه کی‌یف گفته بود که در مذاکراتی که آنها حضور نداشته باشند، در مسیر پایان جنگ قدم بر نخواهند داشت.
  • وال‌استریت ژورنال از طرح جدیدی برای فلسطین رونمایی کرد

    هندی‌سازی غزه

    دنیای‌اقتصاد: حماس روز پنج‌شنبه ‌(۲۵بهمن) اعلام کرد که آماده است تا گروگان‌‌‌های اسرائیلی را در پایان هفته آزاد کند‌ (همان‌طور که در توافق آتش‌‌‌بس غزه پیش‌بینی شده است)‌. این در حالی است که چند روز پیش توافق شکننده تا آستانه بر هم خوردن پیش رفت و نگرانی‌هایی را برانگیخت. «محمود مرداوی» یکی از مقامات حماس، در پیامی گفت که «تبادل گروگان با زندانی» قرار است روز شنبه (امروز ۲۷بهمن‌ماه) انجام شود؛ البته تا زمانی که اسرائیل به پایان توافق پایبند باشد. او گفت که میانجی‌‌‌ها به حماس گفته‌‌‌اند که اسرائیل می‌گوید به توافق پایبند است.
  • پیشنهادهای احمد داوود اغلو به رهبران جدید سوریه

    دنیای‌اقتصاد: دو ماه از سقوط رژیم اسد می‌گذرد. پس از رنج‌ها و زیان‌های بسیار، زمان انتقال به دوره «بازسازی استراتژیک» فرا رسیده است: ایجاد سوریه جدید به‌عنوان چراغی برای صلح و ثبات در منطقه. درحالی‌که انقلاب‌ها ذاتا چالش‌برانگیز هستند، آزمون واقعی در ساخت یک ملت پایدار نهفته است، آن هم پس از آنکه مردم این کشور بهای سنگینی را برای آزادی پرداخته‌اند.
  • مرتس؛ فرشته نجات آلمان؟

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: آلمان امروز در وضعیت ناخوشایندی قرار دارد. این کشور یک‌چهارم تولید اتحادیه اروپا را به خود اختصاص می‌دهد، اما طی دو سال گذشته، در رکود بوده است و امسال احتمال دارد این کشور به جایگاه سوم تنزل کند. این تصور که مهاجرت غیرقانونی خارج از کنترل است، منجر به افزایش حمایت‌ها و اقبال عمومی از جناح راست ضد مهاجرت شده و زمینه‌ساز گسیخته شدن صحنه سیاست در کشور و در پی آن، فلج شدن دولت و انفعال در اتحادیه اروپا را فراهم کرده است.
  • دیدار ترامپ با سلطان تعرفه‌ها

    دنیای‌اقتصاد: نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند روز پنج‌شنبه (۲۵بهمن) چهارمین رهبر جهان شد که از زمان آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در کاخ سفید با او دیدار می‌کند. روابط ترامپ و مودی در برخی از رسانه‌ها به‌عنوان یک «روابط برادرانه» شناخته شده است و این رابطه در آخرین دیدار آنها نمود یافت. این دو رهبر از یکدیگر تمجید کردند، درحالی‌که آشکارا از کنار موضوعات حساس عبور کردند.
    پنجشنبه، ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
  • ملک عبدالله پس از طرح مساله اخراج فلسطینیان به اردن به واشنگتن رفت؛

    «طرح عربی» در تعلیق

    دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور آمریکا روز سه‌‌‌شنبه (۲۳ بهمن) گفت که اخراج فلسطینی‌‌‌ها از غزه به کشورهایی خارج از جهان عرب را بررسی می‌کند و لزوما آماده اجرای طرح‌‌‌های جایگزین برای این منطقه نیست. ترامپ در حالی که در کنار ملک عبدالله، پادشاه اردن، نشسته بود احساساتی همچنان مبهم داشت اما در عین حال، «به شیوه‌ای واقعا ترامپی» اصرار داشت که با استفاده از «اقتدار ایالات متحده» نوار غزه را در دست بگیرد. «یاسمین السباوی» در گزارش ۱۱ فوریه (سه‌شنبه ۲۳ بهمن) در «میدل ایست آی» نوشت، ترامپ در دیدار با پادشاه اردن گفت: «ما قصد نداریم چیزی بخریم. فقط می‌خواهیم آن را داشته باشیم. ما آن را حفظ خواهیم کرد و مطمئن خواهیم شد که صلح برقرار خواهد شد و هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت و هیچ کس آن را زیر سوال نخواهد برد و ما آن را به درستی اجرا خواهیم کرد.» ترامپ افزود: «من سال‌هاست که این را رصد می‌‌‌کنم. این چیزی جز دردسر نیست. همه در حال کشته شدن هستند. همه چیزشان سرقت می‌شود. این مانند زندگی در جهنم است و آنها در نهایت خانه‌ای عالی خواهند داشت، خانواده‌های بزرگی که توسط دیگران مورد آزار و اذیت قرار نمی‌گیرند و کشته نمی‌شوند.»
  • چرا ترامپ به ماسک قدرت فراوان داده است؟

    آتش‌‌‌بازی مرد میلیاردر

    سخنرانی ایلان ماسک در دفتر بیضی نشان داد که چرا او دشمنی خطرناک برای دولت فدرال است و چرا دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهوری ایالات متحده با واگذاری این همه قدرت به او با آتش بازی می‌کند.
  • کلید پایان جنگ اوکراین در دستان کیست؟

    همه نگاه‌‌‌ها به «شی»

    در حالی که جنگ در اوکراین به چهارمین سال خود نزدیک می‌شود، دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور ایالات متحده، روشن کرده است که کدام رهبر جهانی می‌تواند به آمریکا در پایان دادن به درگیری کمک کند: «متحد ولادیمیر پوتین، شی جین پینگ.» به گزارش سی‌‌‌ان‌‌‌ان، ترامپ به نخبگان سیاسی و تجاری که ماه گذشته در مجمع جهانی اقتصاد در داوس سوئیس گرد آمدند، گفت: «امیدوارم چین بتواند به ما کمک کند تا جنگ را متوقف کنیم، آنها توانایی زیادی بر این وضعیت دارند و ما با آنها کار خواهیم کرد.» ترامپ چند روز پیش از ادای سوگند در ماه گذشته در تماسی با رهبر چین درباره برقراری صلح در اوکراین ابراز امیدواری کرد. این موضوعی است که می‌تواند در روزهای آینده با جمع شدن مقامات سراسر جهان در مونیخ برای کنفرانس امنیتی سالانه مجددا مطرح شود.
  • خط و نشان «بی‌بی» برای حماس

    بنیامین نتانیاهو، نخست‌‌‌وزیر اسرائیل، روز سه‌‌‌شنبه (۲۳بهمن) به حماس هشدار داد که اگر گروگان‌‌‌ها تا ظهر شنبه (۲۷بهمن) آزاد نشوند، آتش‌‌‌بس در جنگ در نوار غزه پایان یافته و نیروهای اسرائیلی «درگیری‌‌‌های شدید» را از سر خواهند گرفت.
    چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳
  • حماس: تضمین‌های آمریکا دیگر کارآیی ندارد؛

    تعویق آزادی گروگان‌ها «تا اطلاع ثانوی»

    یک سخنگوی حماس روز دوشنبه (۲۲بهمن‌ماه) گفت که حماس آزادی گروگان‌های اسرائیلی را که قرار بود این هفته از نوار غزه آزاد شوند، به تعویق انداخته و اسرائیل را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دوشنبه‌شب در حال رایزنی با مشاوران ارشد خود بود و قصد داشت جلسه برنامه‌ریزی‌شده با کابینه امنیتی خود را به صبح روز سه‌شنبه (دیروز ۲۳بهمن) تغییر دهد. ترامپ هم شامگاه دوشنبه به حماس اولتیماتوم داد و گفت که اگر تمام گروگان‌های اسرائیلی تا ساعت۱۲ روز شنبه (۲۷بهمن) از غزه آزاد نشوند، توافق آتش‌بس باید لغو شود و «جهنم به پا خواهد شد».
  • اپوزیسیون خارج‌‏نشین ونزوئلا بیشتر محتاط شده است؛

    باندهای مخوف در خدمت مادورو

    هنوز دقایقی از ساعت ۳نیمه صبح نگذشته بود که در خانه‌ای با دژکوب شکسته شد و سه مرد با لباس نیروهای ویژه شیلیایی وارد آن شدند. آنها با تهدید اسلحه، «رونالد اوجدا» را در برابر دیدگان همسر و پسر ۶ساله‌اش گرفتند و او را با لباس زیر به بیرون از خانه کشیدند. اوجدا، افسر سابق ارتش ونزوئلا، ۳۲ساله، یک ناراضی سیاسی بود که تحت پناهندگی در یک محله طبقه متوسط ​​در سانتیاگو، پایتخت شیلی زندگی می‌کرد.
  • استعفای رئیس‌‏جمهور برای نجات رومانی

    دنیای اقتصاد: کلاوس یوهانیس، رئیس‌جمهور میانه‌روی رومانی، در بحبوحه تلاش‌های هماهنگ احزاب پارلمانی راست افراطی برای استیضاح وی در پی انتخابات جنجالی استعفا داد. یوهانیس تصمیم خود را روز دوشنبه پس از افزایش فشار گروه‌های مخالف پوپولیست اعلام کرد.